Terug

Deel deze pagina:

Ajax zet FC Groningen met 3-1 aan de kant

Door Redactie 17 reacties

Zonder tot het uiterste te hoeven gaan heeft Ajax zich met 3-1 ontdaan van FC Groningen. De Amsterdammers kwamen snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Gravenberch. Kort na de pauze werd het 2-0 door Haller. Een kwartier voor tijd werd het 3-0 door Tadic die zijn mislukte penalty opnieuw mocht nemen. In de slotfase kopte El Messoudi de 3-1 tegen de touwen.

eerste helft
Binnen vijf minuten de eerste kans voor Ajax en direct de 1-0 om de oren. Tadic met Padt in de korte hoek tegenover zich kon de bal inbrengen voor het doel. Gravenberch haalde uit en was het raak... Kort daarna, een corner voor de Amsterdammers en een knappe redding van Padt op de kopbal van Martinez. 

Na ongeveer een kwartier een prima voorzet van de opgekomen Dankerlui. Abraham raakte de bal verkeerd met het hoofd. In het zestienmetergebied van FC moest Padt adequaat ingrijpen met Klaassen in de buurt. Halverwege het eerste bedrijf was Klaassen opnieuw dichtbij de 2-0. Padt keerde de bal. De rebound eindigde via Itakura (die een redding verrichtte) in de handen van Padt. 

Na een half uur een dreigende aktie van Suslov. De voorzet was matig. Lundqvist mocht kort daarna aanleggen voor een vrije trap. Deze eindigde in de rood-witte muur. Grunn werd brutalerwat. In de 38e minuut de grootste kans voor FC! Uit een voorzet van Van Hintum kopte El Hankouri hard op doel. Stekelenburg voorkwam met zijn arm de gelijkmaker. Er kwamen nog mogelijkheiden voor Timber, (ruim over) en op slag van rust een vrije trap van Gravenberch (redding Padt). 

tweede helft
Abraham was vervangen door Joosten. In de 53e minuut speelde Neres Haller vrij die de 2-0 kon intikken. De wedstrijd leek gespeeld. Een dieptebal van Suslov op de wegsprintende Da Cruz kwam net niet uit, om de aansluitingstreffer te maken.

Ook Suslov was dichtbij de 2-1 op aangeven van Da Cruz. Stekelenburg voorkwam dat. Aan de andere kant van het veld werd de bal op de stip gelegd. Te Wierik die van zeer dichtbij een bal op zijn arm kreeg aangeschoten, (hoe kun je hier nog op reageren?) had "hands" gemaakt. Tadic mocht het presentje uitpakken en schoot op de lat. Omdat Suslov te vroeg de zestien inliep en de bal als eerste wegwerkte, moest de penalty na een paar minuten 'beeldschermgeneuzel' van de VAR worden overgenomen. Tadic bedankte de VAR op zijn knietjes en schoot alsnog raak.

Joosten kreeg nog een kans om de eer te redden maar schoot ruim over. Een minuut of zes voor tijd kopte El Messaoudi wel raak uit een vrije trap, 3-1. Op de speelhelft van FC kreeg Haller nog een beste kans dat ruim over het doel geschoten werd. Ook Idrissi was nog dichtbij.

FC Groningen blijft voorlopig op de zesde plaats. Volgende week zondag speelt het thuis tegen FC Emmen.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Timber, Álvarez, Martínez, Tagliafico, Klaassen, Kudus, Gravenberch, Neres, Haller, Tadic                                           

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Te Wierik, Itakura, van Hintum, El Hankouri, Lundqvist, Suslov, D.van Kaam, Abraham, Da Cruz 

Reacties:
Cantona07-03-2021 om 14:28

Het is kloten, helemaal tegen Ajax, maar uiteindelijk mochten we geen aanspraak maken op een punt.

Ik had het nog wel willen zien als we tegen dit Ajax op volle oorlogssterkte waren geweest maar helaas was dat vandaag niet het geval.

Het is niet leuk maar snel vergeten ,op naar de volgende wedstrijd en hopen dat de ziekenboeg weer snel leeg is.

 

07-03-2021 om 14:30

We hoeven onszelf niet veel kwalijk te nemen... Ajax gewoon sterker vanmiddag, al heeft FC Groningen  toch ook knap verdedigdigd en  en is zelf een paar keer gevaarlijk geweest. Jammer voor El Hankouri van die kopbal van dichtbij; Jammer ook dat Dankerlui de eerste goal op de lijn niet tegenhield.

Maar jammer...ach het is geen toeval dat Ajax deze wedsrijd wint

Snel weer winnen de komende wedstrijden , dat is het beste medicijn voor een gezonde club...en  met de terugkeer van de beste FCG  basisspelers.

Andries07-03-2021 om 14:38

Ajax vs. FC Groningen 3-1.

Op naar de volgende wedstrijd.

Weer een verloren wedstrijd.

Geen verrassing.

Oefenpot voor de FC.

Verder geen commentaar.

Leuke wedstrijd.

Ajax 11 maten te groot.

Hands te Wierik.

Was hij bang voor de bal? 

Strafschop.

Wat moest Suslow in het 16 meter gebied.

Tadic schoot tegen de lat.

De VAR had tijd nodig om de situatie goed te beoordelen.

Strafschop opnieuw genomen.

Nu ging hij er wel in.

Ajax nu 12 maatjes te groot.

De VAR doet mee.

Iedereen mocht van Buijs de wei in.

Abraham had zenuwen en was onwennig.

Te veel mosterd gegeten.

Het grote Ajax deed hem bibberen.

Nu verder.

Abraham is 18 jaar.

Om een grote vent te worden moet hij nog veel mosterd eten.

Ik heb veel vertrouwen in Abraham en zijn mosterd.

Dus neem ik hem zijn beginners foutjes niet kwalijk.

Toch gescoord in de Arena.

Dat is een pluspunt.

En daarmee kun je verder.

De weg naar het kampioenschap is nog ver weg.

Kijken wat het wordt.

Volgende wedstrijd.

 

 

Marco07-03-2021 om 15:00

Zielige en kinderlijke vertoning aan de kant van Groningen. De rekenmeesters zullen wel zeggen dat het goed is om zonder kaarten, blessures en veel energie de wedstrijd uit te spelen. Als je zo slap begint tegen Vitesse, Utrecht of Twente dan sta je na een half uur in de play-offs met 2-0 achter en ben je uitgeschakeld. 

Als Klaassen last heeft van zijn enkel dan geeft eerst La Cruz er een forse tik op en als nog dan nog verder kan spelen dan  Abraham bij het eerst volgens duel. Nu kan Klaasen probleemloos 80 minuten volmaken en belangrijk zijn. Dankerslui wordt het eerste kwartier 3 keer gepasseerd door Tadic omdat hij half en slapjes de duels aangaat. Zo half en slapjes probeert hij ook een bal van de lijn te halen. Een joop gall of adri van tichelen die schopten een speler als Tadic in het eerste duel volledig onder het gras. Dan kregen ze wel een gele kaart maar voor de aanvaller was het duidelijk of er nog een keer langs en sanen twee maanden aan de kant of een rustige middag. 

Strafschop leek ook nergens op. Wanneer groningen vorig seizoen van het veld was gelopen na 2x geel had de scheids hem nu niet durven geven. Bij Ajax PSV schoot een aanvaller van PSV  ook in de slotfase tegen een hand aan van een ajaxied werd weggewuifd. Ipv dat Bart van hintem na afloop te wierik bijstaat in een interview en zegt dat het een schandalige strafschop is, vod hij het wel ok dat de strafschop werd overgenomen. 

Alleen Te wierik, Itakura en Suslov toonden de juiste vechtlust. De rest van de ploeg is te lief en dan blijf je altijd zulke wedstrijden verliezen.

marcelfcg07-03-2021 om 15:53

Volgens mij zit je nog redelijk hoog in de emotie Marco.

Maar dat het wat harder had gemogen ben ik met je eens. Vergeet alleen niet dat je met een rotschop tegenwoordig met de VAR niet snel meer wegkomt.

Je wilt niet met een ondertal tegen ajax spelen.

TomOkker08-03-2021 om 06:59

Marco lijdt aan ranglijst stress, en aan de waan van de dag. Ik denk namelijk dat ze er wel alles aan gedaan hebben getuige de analyse van Ten Hag m.b.t. duels waarin FCG er lekker in kleunde. V.w.b. Dankerlui, ik hoef ik jou de kwaliteiten van Tadic toch niet meer uit te leggen. Daarbij vond ik Dankerlui in de 2e helft prima spelen. Nog even over de duels, van wat ik heb gezien zaten er een aantal acties bij die tegen het randje aan zaten, waarvoor je gerust voor had kunnen fluiten, wat niet gebeurde. Maar goed dat is voetbalminnend Nederland als het andersom gebeurd dan is de scheidsrechter aan de beurt. En zo houden we elkaar lekker bezig met onzinnig gezeur en gezeik. Net wat Marcel zegt, een Gall, v Tiggelen v Dijk of een de Wolff, hadden met de huidige regels, de helft minder gespeelt.  Goed dat Buijs nog even bij het voorval Suslov aanhaalde dat het de regels zijn en dat er wel goede scheidsrechters zijn. Daarbij noemde hij een aantal namen waaronder Higler, die hier op voorhand al werd afgebrand. 

hermank196907-03-2021 om 15:00

Vooraf gezegd dat ze met 3-0 klop zouden krijgen en dat ze dan niet mogen klagen zonder de basisspelers die nu gemist worden. Dus 3-1 eindstand in mijn ogen goed hebben ze het gedaan. 

Ajax uit je verlies accepteren en incalculeren en door naar de volgende.

Herman Badkuip07-03-2021 om 15:10

Ajax was uiteindelijk toch een maatje te groot voor FC Groningen...toch hebben ook wij een aantal kansen op een doelpunt gehad. Vond vanmiddag Alessio da Cruz erg sterk spelen met steeds weer een enorme drive naar voren. Zou toch maar de optie op kopen gaan lichten als ik MarkJan Fledderus was, voordat andere teams er mee weglopen. En verder onze rots in de branding, Ko Itakura, die spits Haller helemaal uit de wedstrijd speelde. Fijne en verdiende goal van Achmed Messaoudi, maar lucky Ajax heeft verdiend gewonnen. Wel weer onbegrijpelijk die penalty-situatie, in de eerste plaats onterecht en daarna de rare VAR-beslissing! Maar goed, snel vergeten, de komende drie wedstrijden zijn voor ons belangrijker....

Munchen186007-03-2021 om 16:42

Da Cruz was zeer sterk vandaag. Had het toch nog moeten zien met Matusiwa en Gudmonsson of zelfs Robben :-)  Dankerlui was wel een zwakke schakel. Suslov lekker gewerkt en paar mooie acties. Vind wel dat het hele team gevochten heeft. Alleen Lundqvist blijft wat dromerig overkomen en mist de echte killermentaliteit. Almet al ben ik blij dat we geen bus hebben geparkeerd, maar bleven voetballen. Zit echt potentie in.

A Matter of Honor07-03-2021 om 18:20

In één van mijn vorige posts heb ik geopperd dat de scheidsrechter bij een wedstrijd tegen 020 altijd bepalend is voor de uitslag, en verdomd het is nog waar ook. 020 was de beste ploeg vandaag maar wordt altijd in het zadel geholpen door die "zwarte meneer met de fluit. Was het een strafschop? Nee dus, het was met opzet "aangeschoten hands" dus geen strafschop. En Marco, vroeger kregen "mietjes" als nu een Tadic of Neres een schop tegen de poten en je zag ze de hele wedstrijd niet meer. Ik kan mij nog een wedstrijd herinneren FC-Groningen-FC-Den Bosch, in de tijd van Piet fransen die een "keek" op zij achillespees kreeg van Kees Krijgh. Piet moest bloedend naar de kant en werd vervangen. De volgende woensdag daarop moest FC-Groningen weer thuis voor de beker tegen FC-Den Bosch en het eerste wat Piet Fransen deed is Kees Krijgh, direct, maar dan ook direct, falikant uit de wedstrijd schoppen. Kees Krijgh was na 2 minuten al naar de catacomben van het Oosterpark stadion vedwenen. We hebben hem daarna nooit weer gezien. Dat was dus voetbal op het scherpst van de snede. Daarbij vergeleken zijn het nu allemaal "mietjes" die bij het minste of geringste op de grond liggen te kermen alsof hun laatste minuten zijn aangebroken, inclusief die "waardeloze" scheidsrechters. Zoiets Was Leo Horn niet overkomen, dat met die zgn. penalty. Die had die vent die de bal tegen Te Wierik aanschoot een gele prent voorgehouden. Bah, wat allemaal een "zuurtjes"tegen woordig.

Marco07-03-2021 om 18:35

Ben niet voor schoppartijen etc. In mijn reactie bij de voorbeschouwing heb ik aangeven dat het goed is voor de ontwikkeling van meerdere spelers dat ze leren om uit te delen. Ik denk dat je die kracht nodig hebt in 4 play offs wedstrijden, tegen dit Ajax kun je dit goed oefenen, omdat we weinig hebben te winnen.. Als Groningen fel van zich had afgebeten had Ajax het ook zo maar na 60 minuten  kunnen laten lopen. Ze hadden al eendrukprogramma, straatlengte voorsprong in competitie en een  Europese wedstrijd donderdag. 

appie happie07-03-2021 om 18:42

Dat waren tijdenik ben ook "zo oud".ik weet nog 1.25 fl kaartje in voorverkoop bij Homan..kostte 1 dubbeltje meer..

Ik weer bv ook nog dat Holland sport op bezoek k wam of DOS...fc Amsterdam( nooit gezien geloof ik)

Maar Piet Fransen en de afscheid wedstrijd tegen Brugge heb ik gezien 3-2..

A Matter of Honor07-03-2021 om 19:19

Ik ben ook niet voor het schoppen,maar ben toch van mening dat onze spelers er wel eens wat steviger er in mogen gaan. Laat je als speler zo af en toe even voelen dat je er ook bent dan binden óók die spelers van 020 wel in. Nu blijft ons nog enkel de volgende week over als we FC- Emmen oprollen in de Euroborg, misschien met Arjen erbij?  

appie happie07-03-2021 om 19:31

Arjen  !!  nou ik reken er niet op.in feite helemaal niet meer.nachtkaars helaas..

Emmen en Rkc en VVV en Heerenveen  Psv weer Emmen, Sparta Pec en AZ thuis..dat is het zo ongeveer uit mijn hoofd.

07-03-2021 om 20:03

dat worden nog heel wat "Omlopen" met de racefiets tijdens de wedstrijd  voor jou,  Appie...  kan je rtvnoord op je smartphone met oordopjes streamen, of  hoor je het vanzelf achteraf... Emmen moet te pakken zijn.  

Vanmiddag heb ik mij niet zo erg zitten te vermaken.  FOX Commentator had het maar over een interessante wedstrijd...  maar alles viel qua beslissingen  wel net weer de kant van Ajax op...zoals M.O' H ook al hierboven schreef.  

Metworst07-03-2021 om 21:56

Dit rijtje  wedstrijden moet 19 punten opleveren Appie, ook zonder Robben.

appie happie07-03-2021 om 20:13

Kees,E-BIKE haha..en ik heb vanmiddag niet gekeken,daarom ook geen commentaar..wel de samenvatting gezien zag dat de FC redelijk veel kansen kreeg.Zodoende vol vetrouwen mbt Emmen.

En rtv noord luister ik echt niet naar,dat is werkelijk zo slecht..nee sorry..niks voor mij.

07-03-2021 om 20:32

De spanning zal je wel teveel zijn, om die wedstrijd dan te zien... en een fles Chardonnay erbij verdooft wel wat, maar niet alles...

Tja,  vind het apart van je dat fietsen tijdens de wedstrijd... maar er is een troost..als je later de benen niet meer voor elkaar krijgt dan pak je gewoon de scootmobiel...toch

appie happie07-03-2021 om 21:05

Nou Kees , spanning maakt me niet uit hoor.

Had alleen iets anders te doen..fietsen met dit weer,laat maar.

A Matter of Honor07-03-2021 om 21:48

Bakkeveensterbos onveilig maken, dus.

appie happie07-03-2021 om 22:31

Dat heet de Slotplaats  en daar ist werkelijk mooi.

Maar nee daar was ik niet vandaag..

07-03-2021 om 22:55

je merkt, beste Appie....we houden jou precies in de gaten... zelfs als de stemwijzer aan jou voor 17 maart die 50+ partij aanwijst is dit net zo link als  Code Oranje van Richard de Mos ... maar stel je eens voor:  als de scheidsrechter straks in het Voetbal met Oranje kaarten gaat strooien dan worden we helemaal gen**id tegen grote clubs,  ...dat dan weer wel 

A Matter of Honor09-03-2021 om 22:47

Achter de Slotplaets, in het bos, een kwartiertje lopen, ligt de Sterrenschans, gebouwd door een voorouder van mij, in opdracht van de toenmalige bewoner van het toen nog kasteeltje de Slotplaets, jkh. Burmannia. Leuk om er eens een keertje te kijken.

 

brummie08-03-2021 om 08:29

Ik vind dat FC gister tegen Ajax naar vermogen heeft gespeeld. Waar mogelijk werd druk naar voren gezet en Haller werd fanatiek aangepakt door Itakura en ten Wierik. Itakura was samen met da Cruz voor mij MOTM. Ondanks dat Ajax een maat te groot was, vond ik het mooi om te zien dat jonkies zoals van Kaam & Suslov zich goed staande hielden. 

De regel met de penalty (hands) is natuurlijk absurd. Hopelijk is deze regel na dit seizoen er weer uit.

Op naar emmen thuis!

Bayern 08-03-2021 om 13:00

Wat ik mij overigens wel afvraag. Waarom mag Haller wel buitenspel staan bij het 2e doelpunt. De bal ging in eerste instantie niet naar hem (hij nam niet deel aan het spel) maar als hij vlak daarna de bal krijgt van degene die niet buitenspel stond heeft hij toch oneigenlijk voordeel? Hij stond meters buitenspel en heeft dus die meters voorsprong op de verdedigers. Op het moment dat hij dan vlak daarna de bal krijgt heeft hij toch voordeel van het buitenspel staan? Een beetje hetzelfde als iemand die buitenspel staat in de baan van de keeper. Dan neem je ook niet deel op dat moment maar wordt je wel afgefloten. Wat zijn de regels hier eigenlijk voor? 

Edit: niet dat dat iets uitgemaakt had voor de uitslag denk ik hoor. Reëel gezien heb je terecht verloren. Maar ik ben wel nieuwsgierig of hij volgens de regels niet afgefloten had moeten worden.

A Matter of Honor08-03-2021 om 15:27

Je hebt gelijk Bayern. Dit fenomeen zie je bij veel wedstrijden. Hier gaan veel scheidsrechters de fout in, en vergeet hierbij de VAR niet. Ook als de bal naar een niet buitenspel staande speler en er wel een andere speler buitenspel staat moet er afgefloten worden. Wat er zondag in de Arena  is gebeurt is gewoon marchanderen met de regels door die "onbenul" Higler. Net als bij die strafschop waarbij Suslov te vroeg de 16 meter zou zijn ingelopen. In de samenvatting was duidelijk te zien dat dat niet het geval was. In het verleden is er wel eens voor twee scheidsrechters geopperd, net als bij ijshockey. Ik ben daar voorstander van en dan gelijk die VAR weer afschaffen want dat neemt veel te veel tijd in beslag voordat er eindelijk een advies naar die scheids wordt gestuurd. Twee scheidsrechters op het veld, elk een helft en goed met elkaar communiceren via de "oortjes", dat is volgens mij de oplossing.

Flabbergast08-03-2021 om 16:08

Ja, dat vermoedde ik ook! Ik zette het beeld stil om aan mijn zoon van 14 uit te leggen dat ze hier best hadden kunnen fluiten voor buitenspel. Haller stond buitenspel, maar niet strafbaar, want hij kreeg de bal niet. Maar die kreeg hij wel meteen daarna. Hij haalde voordeel uit dat eerdere buitenspel, want het is nog maar de vraag of hij gescoord had als hij NIET buitenspel had gestaan. Dan sta je met terugwerkende kracht strafbaar buitenspel, en hadden ze m.i. kunnen fluiten. Volgens mij is daar een regel over vastgelegd.

reactie van mijn zoon, na deze uitleg en zien van aanleiding strafschop: "oh, dus eigenlijk was het 1-1" 

A Matter of Honor09-03-2021 om 13:21

 Gek eigenlijk dat op deze "quaestio infinita"  ofwel "hypothese" geen reacties van kenners komen zoals Brummie, Tom Okker en Herman Badkuip. Had het toch wel verwacht dat hier enig commentaar op zou komen.

appie happie09-03-2021 om 17:43

Nou dat van  1-1 had ik gister ook klaarstaan..maar dacht what the fuck...laat maar..

val09-03-2021 om 15:09

Voor 1 april en/of voor 1 mei worden er nog belangrijke knopen doorgehakt bij de aflopende contracten en bij de huurcontracten met koopoptie. De aflopende contracten zijn die van Itakura (huur), El Hankouri, de Boer, Joel van Kaam, Dallinga, Miguel en Robben. De huurcontracten met optie betreffen Bratveit, Leal en Da Cruz. Verwacht mag worden dat sterkhouder, en waarschijnlijk speler van het jaar bij FCG, Itakura vertrekt omdat een overname financieel niet mogelijk is en hijzelf ook een grotere club ambieert. El Hankouri heeft zich de laatste maanden van zijn beste kant laten zien. Daarvoor was hij te wisselvallig en mede daarom bij veel supporters niet erg geliefd. De doorslag om met hem verder te gaan zal waaarschjnlijk komen van Buijs die nogal gecharmeerd is van hem. Het feit dat Dallinga en Miguel de laatste tijd niet meer bij de wedstrijdselectie zitten lijkt een voorbode van een vertrek. De Boer schikte zich steeds in de de rol van 3e keeper. De vraag is of hij ook zelf hiermee wil doorgaan. Joel van Kaam zit wel steeds bij de wedstrijdselectie; dat er nog niet is verlengd duidt mogelijk op twijfels. Arjen Robben bepaalt zelf of hij doorgaat. Van de huurlingen met optie is een vertrek van Leal het meest aannemelijk omdat hij nauwelijks speelt. Bratveit lijkt niet onomstreden gelet op de uitlatingen van Buijs en het feit dat Padt voor nog slechts 10 (mogelijk 12) aan zijn contract werd gehouden. Met Da Cruz zal FCG waarschijnlijk willen verlengen ook al omdat goede, betaalbare aanvallers niet voor het oprapen zijn.

Door het vertrek van Padt, Itakura en mogelijk ook Matusiwa verdwijnt een belangrijk deel van de as van het elftal. Fledderus heeft nog een hele klus om de ruggengraat van het team volgend seizoen weer kwalitatief op orde te brengen.

 

Roelofsky09-03-2021 om 15:31

Als ik FC Groningen was zou ik er alles aan doen om Itakura voor de FC te behouden...Want Ko heeft het hier naar zijn zin en is toch wel de sterk houder van dit team. Laat die een paar miljoen kosten dan moeten er een paar geldschieters samen met de FC dit bedrag maar ophoesten. Ko is een stabiele factor in dit team en leverd zeker na volgend seizoen het drie dubbele op. Schat zeker zo'n 15 miljoen. Misschien dat wij als supporters ook een aandeel Itakura kunnen kopen om hem te behouden voor de club. Noem maar wat...

Herman Badkuip09-03-2021 om 20:01

Rare VAR-beslissingen voorkom je volgens mij alleen als de VAR bestaat uit een ervaren scheidsrechter én een ervaren eredivisie-speler erbij! Zij hebben zélf verschillende lastige spelsituaties meegemaakt en kunnen vanuit hun eigen ervaring veel beter oordelen. De huidige handsbal-regel is ontzettend moeilijk te interpreteren.....de scheidsrechter moet alléén een penalty geven als er een duidelijk slaande beweging naar de bal wordt gemaakt. VAR moet bij alle penalty-gevallen de scheidsrechter verplicht naar de VAR-beelden laten kijken om belachelijke beslissingen [penalty voor Utrecht in de laatste seconden van RKC-UTRECHT, vermeende handsbal van Mike te Wierik] te voorkomen. Dubbele straffen [penalty én gele/rode kaart] moeten niet meer kunnen! Te vroeg in komen lopen na een genomen penalty [Tomas Suslov tegen Ajax] moet je niet bestraffen met het overnemen van de penalty, maar met bv. een korte tijdstraf van 3 minuten voor de betreffende speler....De buitenspelregel kan volgens mij ook veel duidelijker, assistent-scheidsrechters moeten direct vlaggen bij buitenspelsituaties en niet eerst nog door laten spelen en dan later vlaggen. Spelers mogen nooit voordeel halen uit een buitenspelsituatie [zoals bij geval Sebastian Haller], direct vlaggen door de assistent-scheids voorkomt deze oneerlijke situaties! 

Itakura voor FC Groningen behouden, mits de Japanse stervoetballer dat zelf wil, zou natuurlijk geweldig zijn! Maar ik denk dat hij zélf er ook van overtuigd is, dat hij klaar is voor een topclub in Nederland [Ajax en PSV] of subtop in het buitenland. Volgens mij krijgt FCG ook een winstpercentage van de verkoopprijs... 

A Matter of Honor09-03-2021 om 22:54

Duidelijke uitleg Herman, hier ben ik helemaal mee eens. Er zijn nog veel te veel onduidelijkheden waar de KNVB/UEFA snel iets aan moeten veranderen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!