Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: FC Groningen - FC Emmen; Padt staat voor 250e wedstrijd in dienst van de FC

Door Sven Heikens 7 reacties

Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Altijd een leuk weerzien met een paar oude bekenden die hun jeugdopleiding bij de FC hebben genoten. 

Voor Sergio Padt zal de wedstrijd van komende zaterdag een speciaal randje hebben. De 30-jarige sluitpost speelt, naar alle waarschijnlijkheid, tegen Emmen zijn 250 officiële wedstrijd voor FC Groningen. Iets wat slechts twaalf andere oud FC-ers kunnen zeggen. 

FC Groningen

Vorige week liep Groningen tegen een nederlaag in Amsterdam aan, toch was het 'een nederlaag met perspectief', waarin Groningen genoeg leuke dingen liet zien. Suslov stond met leuke passjes te strooien, het centrum met Te Wierik en Itakura stond als een blok en Da Cruz vulde de spitspositie zeer verdienstelijk in. Daarnaast keerde ook El Messaoudi na lang blessureleed weer terug bij de selectie en bekroonde dit met een doelpunt.

Ook voor komende zaterdag zal Buijs weer voor een aantal keuzes worden gesteld. Laat Buijs Suslov staan? Keert El Messaoudi terug op '10'? Op dit moment is het nog onbekend als Gudmundsson fit genoeg is. Strand Larsen, Matusiwa en Robben zullen naar alle waarschijnlijkheid niet kunnen spelen. Maar in de loop van morgen (vrijdag) zal er meer bekend worden wie wel/niet beschikbaar zijn. 

FC Emmen

FC Emmen zit in een goede flow. Liefst 22 wedstrijden moesten de Emmenaren wachten op hun eerste competitiezege, maar sinds deze zege is Emmen al drie wedstrijden ongeslagen. Na de winstpartij op Zwolle werd er ook gewonnen van Utrecht. Vorige week tegen Sparta volgde een gelijkspel. Met het inpassen van Frei en Adzic op de flanken lijkt Lukkien zijn ideale formatie hebben gevonden. Michael de Leeuw moet vanuit de spits voor de goals zorgen. Linksback Cavlan is naar alle waarschijnlijkheid niet tijdig hersteld voor de wedstrijd van zaterdag. 

Historie

Als we terugdenken aan Emmen-thuis, gaan de gedachten al gauw uit naar de 'bevroren tenen wedstrijd' met een hoofdrol voor Nicklas Pedersen. Vorig jaar won FC Groningen weer van FC Emmen door twee goals van Kaj Sierhuis. Met deze twee wedstrijden is de balans in Eredivisieverband goed in evenwicht.

Eerder dit seizoen kegelde de formatie van Lukkien FC Groningen uit de beker. Tijd om daar nog een kleine revanche op te nemen en een goede stap te zeggen richting de play offs. Come on FC!

Reacties:
appie happie11-03-2021 om 22:18

Met alle respect voor Emmen maar moet echt te doen zijn.Emmen speelt op wilskracht,Groningen op souplesse.

FC speelt de laaste tijd,ondanks de blessure golf niet echt onaardig..ze spelen wel minder dan toen iedereen fit was,maar dat is logisch.

Tegen Ajax heeft de FC niet onverdienstelijk gespeeld.Emmen zal iets anders zijn,dan moeten wij het spel maken.Hopelijk kan bv Matusiwa weer eens minuten maken.StandLarsen hopelijk ook..Maar Abraham is voorin een goede " vervanger".

Ik denk dat het kat en muis wordt dat Groningen veel sterker is.Hopelijk scoren we redelijk snel dan krijgen we het makkelijker.Lukt dat niet dan geeft dat Emmen kracht en zal het steeds moeilijker worden gedurende de wedstrijd.

Winnen betekent afstand houden op de achtervolgers Twente en Utrecht.

TomOkker12-03-2021 om 06:00

Waar dat souplesse vandaan komt is mij een raadsel, FCG speelt allebehalve overtuigend en moet er hard voor werken. Ik denk ook dat winst mogelijk is maar een gelijkspel zou mij niet verbazen. Denk dat je iets te veel afgaat op de stand van de ranglijst en dat heeft ons in het verleden ook niet geholpen. Kat en muis lijkt mij dan ook ietwat overdreven maar we zullen het zien. Ik zeg 1 -1.

11-03-2021 om 22:20

die Pedersen die 2 x scoorde, en daarna als een kip - zonder- kop (en net afgehakt )  met grote passen van het doel war hij scoorde richting  de zijlijn rende... echt, het zag er ongelooflijk idioot uit...  maar hij was natuurlijk toen wel matchwinnaar voor FC EMMEN

appie happie11-03-2021 om 22:28

Ja Kees,en we hadden net de 1-0 gemaakt...met nog werinig tijd te gaan,scoorde de "kale" 2 x ..heb er bijna een trauma van..als we Emmen maar niet weer int zadel helpen.ze mogen van mij elke volgende wedstrijd winnen,alleen niet tegen ons..

Alf12-03-2021 om 16:28

Ja ik weet nog wel toen hij in het veld kwam zijn technische vaardigheid mij direct opviel. Die gaat scoren dacht ik nog. Ik kreeg twee keer gelijk ;)

Pietjepal11-03-2021 om 23:34

Emmen speelt sterk. Wedstrijd der wedstrijden. Als je nog een mooie klassering wilt zul je deze moeten winnen. Emmen moet ook winnen. Dit wordt vast een heroïsche wedstrijd. Alles op alles 95 minuten lang!!

12-03-2021 om 05:58

benieuwd hoe rood Dick lukkien aanloopt als Abraham scoort

A Matter of Honor12-03-2021 om 12:16

moet hij zich eerst even scheren voordat je die rode kleur dan ziet.

Groen hart12-03-2021 om 12:21

Wat vinden jullie van Abraham tot nu toe ?

Metworst12-03-2021 om 14:57

Hij voetbalt erg gemakkelijk, maar kom in mijn ogen fysiek nog wat te kort. Maar zie het absoluut in hem zitten, daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Hij komt ook over als een verstandige en evenwichtige jongen. Tegen Emmen gewoon weer speelminuten laten maken, daar wordt hij alleen  maar beter van. Hij kan dan ook zomaar weer scoren. 

Herman Badkuip12-03-2021 om 12:35

Heb een grote gunfactor voor Veendammer Dick Lukkien, maar ga er wel vanuit dat de 3 punten komende zaterdagavond in Grunn blijven! Zal zeker niet eenvoudig worden om Emmen te verslaan, want ze zitten de laatste weken in een aardige flow. Verwacht onze geblesseerde sterkhouders [Matusiwa-Gudmondsson-Strand Larsen] nog niet terug voor deze wedstrijd. Misschien kun je ze ook beter nog even sparen én flink aan laten sterken voor de slotfase van deze coronacompetitie.....De voorhoede bestaande uit Abraham, Da Cruz en Hankouri beviel mij trouwens best wel tegen Ajax. Messaoudi weer terug op het middenveld, samen met Suslov en Daniël van Kaam en de solide achterhoede van vorige week, moeten gaan zorgen voor een mooie 3-1 thuisoverwinning. En als Twente, Utrecht, Feijenoord en Vitesse ook nog puntjes laten liggen, kan mijn weekend niet meer stuk! 

Andries12-03-2021 om 12:49

Emmen kan verrassen.

Hebben een bezoek aan de dierentuin gemaakt.

Dat ontspant.

Aapjes kijken.

De aapjes komen uit de mouw.

Niet uit de dierentuin.

Daar blijven de aapjes tot sint jutemis.

Het is maar hoe de FC uit bed komt.

Liefst met 2 rechterbenen.

Maar dat zal ze niet lukken.

Een mens heeft een linker en rechter been.

Het kan goed gaan met rechts en slecht met links.

Het is een raadsel hoe links voetige voetballers ver komen met dat linker been.

Robben is het gelukt om met zijn linker been de wereld top te bereiken.

Nu serieus.

De FC moet Emmen niet onderschatten.

Gewoon denken wij tegen Ajax spelen.

Dat wordt 3-1 voor Emmen.

Dus niet aan Ajax denken.

Op eigen kracht en de wil om te winnen.

De FC is een rode doek voor afgeserveerde FC spelers.

Als wilde stieren willen zij wraak nemen.

Zoals altijd.

Vroeger was dat Veendam, nu Emmen.

Als de FC op zijn sterkst is, met Robben, ja dan kan Emmen inpakken en weer naar de dierentuin gaan aapjes kijken.

De aapjes in de Emmer dientuin zijn ferfente Emmen supporters en volgen alle Emmen wedstrijden op de TV.

Genoeg geaapt.

In de aap gelogeerd.

Waar slaat dat nu weer op.

De FC heeft nog nooit een aap gezien, ook niet uit de mouw.

Dat zeggen zij.

Als iemand een aap uit de mouw ziet komen moet hij direct opgenomen worden voor psychiatrisch onderzoek.  

Als iemand over apen praat idem dito.

Dus ik zeg ik stop met apen praat.

FC Groningen vs. Emmen 3-0.

Wie biedt meer.

Alf12-03-2021 om 16:23

4-0

Bosoape13-03-2021 om 07:58

Ik verwacht een spannende pot, Emmen is niet zo slecht als de ranglijst doet vermoeden, dat hebben we in de beker wel gemerkt. Heeft iemand hier enig idee hoe het met Bråtveit staat trouwens? 

Metworst13-03-2021 om 09:40

Aangezien MJ op de bank zat bij de eagles , volgens geruchten voor keeper Grot,  en dat ze Padt niet hebben laten gaan verwacht ik dat ze over Bratveit of Hoekstra twijfels hebben.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!