Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen knokt zich naar een punt tegen FC Emmen

Door Redactie 30 reacties

Een door blessures gemankeerd FC Groningen (geen Gudmundsson, Matusiwa, Strand Larsen, Robben en te Wierik) heeft vanavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Emmen. In de eerste helft waren de Emmenaren de bovenliggende partij en kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bijl. Na de pauze kwam Groningen meer in de wedstrijd en maakte Da Cruz gelijk hetgeen tevens de eindstand was. Lundqvist viel in de eerste helft uit met een enkelblessure. Trainer Buijs kreeg een gele kaart in de extra tijd voor het onderuitwerpen van Bijl. Sergio Padt speelde zijn 250e wedstrijd in dienst van FC.

eerste helft
FC Emmen begon met hoog druk aan de wedstrijd. Een verkeerde inspeelbal van Itakura had als gevolg dat de Leeuw uiteindelijk in stelling werd gebracht. Padt voorkwam een vroege achterstand. In de 7e minuut een opmerkelijke aktie van Padt die de Leeuw wou uitkappen. Dit mislukte. De spits werd buiten de zestien onderuit geschoffeld hetgeen de doelman op geel kwam te staan. De vrije trap van Araujo eindigde via de handen van Padt met behulp van de paal in het veld. 

De Groningers kregen wat meer grip op de wedstrijd. Aanvallend viel er vanuit groen-wit perspectief weinig te genieten. Daarentegen kon Pena ruim halverwege het eerste bedrijf de opkomende Bijl inspelen die laag over de grond diagonaal naast de tweede paal schoot. Lundqvist (in duel met Pena) raakte geblesseerd aan zijn enkel en moest zich laten wisselen. Daarvoor terug Dammers.

In de 38e minuut de 0-1. De bal kon in eerste instantie nog worden weggewerkt. Bijl haalde uit en via de voet van Van Kaam lag de bal achter Padt.  FC Groningen zat totaal niet in de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat de achterstand niet groter was. 

tweede helft
Het spelbeeld veranderde weinig. Pena kreeg een mogelijkheid bij een corner maar miste. Bij een slippertje van Veendorp leek Suslov te kunnen profiteren maar schoot uiteindelijk in het zijnet. Balverlies van Frei bracht kort daarna (via Suslov) Da Cruz in stelling. Die dook alleen voor Verrips op en scoorde de 1-1. De wedstrijd kwam eindelijk los.

Da Cruz kreeg kort daarna weer een grote kans na verkeerd uitverdedigen bij Emmen. De bal werd te zacht en niet zuiver genoeg ingeschoten. Aan de overkant van het veld kopte de Leeuw ruim naast.

Emmen begon meer aan te dringen. Gladon kreeg een kans op aangeven van de Leeuw maar kopte in de handen van Padt. 

Wat nou Buijs bezielde met Bijl in de extra tijd zal ongetwijfeld gespreksstof opleveren. FC Groningen kreeg een inworp, Buijs ving de bal en Bijl pakte deze af waarna de trainer de speler tegen de grond werkte. Het kwam Buijs op geel te staan.

In de stand kwam geen verandering meer. Met de puntendeling mag er niet geklaagd worden. Volgend weekend gaat FC Groningen op bezoek bij RKC.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, El Messaoudi, Itakura, van Hintum, El Hankouri, Lundqvist, D.van Kaam, Joosten, Suslov, Da Cruz                                                         

Opstelling FC Emmen: Verrips, Bijl, Araujo, Bakker, Veendorp, Adzic, Bernadou, Pena, Vlak, Frei, De Leeuw  

Reacties:
Marco13-03-2021 om 22:30

Elftal stond teveel in de achteruit stand. Tweede helft ook matig maar foutje goed afgestraft. La Cruz had ook de 2de kans moeten benutten. Te weinig gecreëerd aan de bal. 2x hoekschop, 2x drama. 

Groen hart13-03-2021 om 22:34

Tegen Ajax meer lef ! Ik vrees een vrije val . Typisch Groningen al jaren valt er wat te halen geven we niet thuis. Buijs zijn strategie compleet mislukt .

Johan13-03-2021 om 22:37

Echt een dramatische pot voetbal. Spelers als Dankerlui, El Hankouri moet je gewoon afscheid van nemen. We hebben de slechtste rechtsback van de hele eredivisie dus versterk je daar. El Hankouri gewoon niet verlengen. Dieptepunt naast het slechte voetbal was voor mij de wissel van Suslov. Echt niet te geloven hoe je daar bijkomt als trainer. Haalde als enige met Ko een voldoende. Laatse punten. Stop plz met die terugspeelballen naar Padt. Loop me daar dood aan te ergeren. Ook was de basisopstelling gewoon niet goed. Dammers had gewoon moeten beginnen.

ChiChi13-03-2021 om 23:04

De poppetjes stonden eerste helft niet goed.

Buys gaf toe dat hij dat verkeerd heeft gedaan.

Waren teveel spelers die onder hun niveau speelden en ik miste de scherpte.

Zonder JSL, Matusewa, te Wierik, Gudmondsson en het uitvallen van Lundquist is te veel!!!

Daarom mogen we blij zijn dat we nog een punt hebben behaald.

Volgende week hopelijk weer wat spelers terug.

Herman Badkuip14-03-2021 om 08:12

Gewaagde basisopstelling met Daniël van Kaam in de achterste linie was achteraf gezien een misrekening van Danny Buijs.....maar het zegt genoeg, dat hij Wessel Dammers niet opstelde. Tactiek van Dick Lukkien was in de eerste helft sterk, druk zetten op een weifelende achterhoede van FC Groningen met een agressieve Michael de Leeuw. Na het uitvallen van Ramon Lundqvist stonden de spelers weer min of meer op hun vertrouwde plaatsen, maar kon Groningen nog steeds moeilijk vat krijgen op het spel van Emmen. Pas na een uur voetballen raakte Emmen door vermoeidheid, het loodzware veld begon zijn tol te eisen, het overwicht kwijt en werd het een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Beide teams hadden daarna kunnen winnen, maar een gelijkspel was, gezien het vertoonde spel van beide teams, terecht. Het gemis van de sterkhouders [Azor Matusiwa-Gabriël Gudmundsson-Jörgen Strand Larsen en Mike te Wierik] bleek voor het huidige FC Groningen toch té veel.....maar geldt dat niet voor elk team? Toch hebben de mannen van Buijs zich door een juiste mentaliteit goed teruggevochten in de wedstrijd! Volgende week een uitwedstrijd tegen RKC in Waalwijk zal ook geen makkelijke wedstrijd worden, maar wellicht zijn er dan weer spelers hersteld......

Alberto114-03-2021 om 08:58

Het was een treurig kijkspel waarin ook de spelers die normaal goed spelen onder hun niveau bleven ( van Hintum, Itakura, Padt, van Kaam). Da Cruz won ook bijna geen duels maar scoorde dan tenminste nog. El messaouidi heeft nog een paar wedstrijden nodig. Dankerlui, Joosten en ook El Hankouri waren zoals wel vaker weer slecht. De beste man van de FC, Suslov, werd gewisseld....een blunder. Ook al zal hij vermoeid zijn geweest door zijn geweldige inzet, hij had met zijn vermogen om een goede pass te kunnen geven, bijv. op Abraham, nog belangrijk kunnen zijn. En dan die ingooien en voorzetten van v Hintum, wat moet je ermee, het is allemaal zo voorspelbaar en van een amateuristisch niveau. 
Nou krijgt Buijs commentaar omdat hij dat zeikventje Bijl even vastpakte terwijl die notabene hem de bal uit de handen sloeg. Ik wou dat het 'gif ' van Buijs, niet met je laten sollen, bij meer spelers te zien was geweest. Wat missen we Matusiwa en JSL toch wat dat betreft.

campesino14-03-2021 om 14:08

Diezelfde Abraham, die iedereen al in de basiself Wil? Die jongen die komt de wel, maar is de nog niet klaar voor

alexvl14-03-2021 om 09:48

WANVERTONING!!!!!!!!!!!!

corinti14-03-2021 om 10:15

Van kaam achterin vond ik(in tegenstelling tot velen)juist wel aardig gevonden,en ik moet zeggen.daardoor werd er ook vanuit die linie opgebouwd.Hij was vaak de vrije man en dribbelde een paar keer goed het middenveld in.Dat Emmen in die periode beter was,had niks met die omzetting te maken.de voorste linie plus el messaoudi waren zeer slordig in hun balaanname en hielen niet de bal bij hun.hierdoor bleef Emmen druk op ons houden.je zag na de omzetting met Dammers dat er helemaal niet meer opgebouwd werd.overigens was statistisch suslov de man met het meeste balverlies (verzin ik niet zelf).op de pass waar de goal uitviel na,heeft hij bijna geen bal zuiver gegeven.Optisch doet hij veel,maar ook Buijs plus polder vaart(met I-pad) zullen ook de statistieken erbij hebben.

appie happie14-03-2021 om 10:21

Dat we sws 1 punt hebben overgehouden aan Emmen vind ik oké.De jongetjes van Groningen tegen de kerels van Emmen.

Onderschatting , teveel  spelers die we misten...da Cruz had de winnende ook op de schoen,maar schrok daar zo van.

En dan spelers die niet thuis geven,el Hankouri,Dankerlui,Joosten..in mindere mate da Cruz..Ach de ene keer win je de andere keer verlies je.

Emmen speelt heel anders dan Ajax of Utrecht of Vitesse,dat zijn voetballende ploegen net als de FC..Emmen stoort en ontregeld alleen maar..soort Getafe of Granada..vervelend om tegen te spelen..

Ik heb geen hekel aan Emmen maar die Bijl stond er bij mij al niet goed op,maar nu mag hij van mij helemaal verrekken met z'n " tronie".schijnheilige "gek".

Een fijne dag verder..en hopen dat er tegen Rkc weer een paar spelers terug zijn.

 

RooieRed14-03-2021 om 10:48

Wat een berg negatieve superlatieven weer. FCG was behoorlijk verzwakt en heeft met heel veel mazzel een punt van FCE gepakt. Buijs moet maar een maandje op de tribune gaan zitten en de veel positievere assistent trainer het werk laten doen. Zijn gedrag is FCG echt onwaardig. Er stond wel een team, maar de zekerheden waren er gewoon weg niet. Van Kaam is echt een alles kunner en die gaat FCG niet houden voor het volgende seizoen vrees ik. Een topper is spe. Blij met Padt op de doellijn, meet mooie reddingen. Da Cruz had met ietwat geluk zelf de 3 punten binnen kunnen brengen. Ook  respect voor Lukkien, die zijn vreemdelingen legioen weer aan het voetballen heeft gekregen. Waarschijnlijk is de knop te laat omgegaan in Emmen, maar ik gun zo zeer nog een seizoen in de Eredivisie. Hoop dat Cambuur het ook gaat redden. Het worden nog een aantal mooie voetbalweken en FCG komt boven de 55 punten uit!

hermank196914-03-2021 om 11:07

Emmen aan het voetballen gekregen? Ze hebben een blikje uitzendkrachten open getrokken die beter zijn dan wat ze hebben, anders hadden ze in de laatste wedstrijden geen punt meer behaald.

Nachtwacht14-03-2021 om 11:09

Jammer dat het experiment met van Kaam niet helemaal uit de verf kwam, maar positief dat het geprobeerd werd.

Pech ook met Lundqvist, vrees dat hij er wel een paar weken uit is. 

Mo el Hankouri heeft op links toch duidelijk minder rendement dan op rechts.

Bijzonder dat er de laatste weken zoveel verschil zit in eerste en tweede helft. Ben benieuwd... spelen we onszelf in zo'n helft uit de wedstrijd met al die terugspeelballen, of wordt er minder teruggespeeld omdat we beter in de wedstrijd zitten?

marcelfcg14-03-2021 om 13:35

Je kunt vrij kort zijn over deze wedstrijd. Met de lijst aan geblesseerde basisspelers missen we teveel kwaliteit. Dat valt voor maar heel weinig clubs op te lossen en zeker niet voor ons met een toch al smalle selectie. Het is momenteel overleven en hopen dat de geblesseerden snel weer terug zijn. Tot die tijd is iedere tegenstander een zware.

En Bijl? Wat een verschrikkelijk ventje is dat. Heel jammer dat Groningen niet de definitieve nekslag aan Emmen uit heeft kunnen delen.

campesino14-03-2021 om 13:57

Wat de geblesseerden betreft, is vooral die van strand larsen bepalend. Tot voor kort was Ter wierik er niet en het is niet de eerste keer dat gudmondson niet mee doet.  Maar zonder strand larsen mis je niet alleen zijn doelpunten maar ook een aanspeelpunt. Bovendien jaagt hij iedere wedstrijd als een bezetene de verdediging AF.

campesino14-03-2021 om 14:06

Dammers, leal en schreck kunnen hun koffers wel pakken. Buijs heeft duidelijk 0,0 vertrouwen in hen. Het logische was geweest dammers un de verdediging te zetten, of leal linksback. Nu maakte hij er een bijzonder rare opstelling van, waarbij bijna niemand op zijn plaats Stond. Ik vind el hankouri op links helemaal niks. DAAR heeft hij tot de kerst niks laten zien. Juist op rechts speelde hij veel beter, zoveel beter, dat het meerendeel hier al om kontraktverlenging smeekte

Johan14-03-2021 om 14:36

Schreck viel gisteren ook dramatisch in. El Hankouri, Schreck, Leal, Dankerlui zou ik afscheid van gaan nemen. Dammers vind ik persoonlijk niet zo slecht. Volgend jaar kom je helaas ook te zitten met een aantal erg blessuregevoelige spelers. Ik verbaas me hier erg over. Deze spelers hadden dit namelijk bij hun vorige clubs ook al. Ik noem Joosten, Lunqvist, Balker. Zouden best goede spelers kunnen zijn maar worden nooit beter omdat ze gewoon te vaak iets hebben. 

Andries14-03-2021 om 14:32

Punthoofd.

Weer een punt.

Emmen vecht tegen de bierkaai.

FC was nu de bierkaai.

Maar de bierkaai was niet de bierkaai als verwacht.

Emmen vecht tegen degradatie.

Zij moeten.

De FC hoeft niet zo nodig.

Staan zesde.

Met dat gevoel ging de FC het veld op.

De woeste Emmen aanvallen verraste de FC.

Veel terug speelballen op Padt.

Padt 250 ste wedstrijd voor de FC.

Deze wedstrijd zal steeds aan hem knagen.

Emmen speelt ongecompliceerd en fel.

De FC speelt volgens het hogeschool boekje van Buijs.

Zodra een tegenstander fel aanvalt, valt het hogeschool voetbal kaartenhuis van de FC in duigen.

Paniek.

Da Cruz nonchalant in het benutten van kansen.

Regen, wind en de FC.

Daar had Emmen geen last van.

Buijs mag vertrekken.

Het FC bestuur moet hem de rode kaart geven.

Levenslange verbanning.

Buijs doet zijn best en is een trainer voor hoog geschoolde voetbal teams.

Voetballen volgens het boekje.

Cruijff zei voetbal is simpel.

Dat hebben wij nog niet gezien.

Bijl.

Sloeg de bal uit de handen van Buijs.

Moest hij niet doen.

Een duwtje van Buijs.

En daar lag Bijl op de grasmat.

Buijs had Bijl een nekklem gegeven.

Buijs krijgt geel en Bijl krijgt een compliment.

Dat had Bijl weer goed gedaan.

Eerst scoren en dan dit.

Wat was Bijl goed.

Vervelend ventje.

De FC heeft geen vervelende ventjes.

Dat is het verschil met Emmen.

Vervelende ventjes maken het verschil.

En zijn het gif in een elftal.

Gif ontbreekt de FC bij tijd en wijle.

De enige die gif heeft is Buijs de trainer.

De rest vind het wel goed zo.

De supporters hebben ook gif.

Ja, ja.

En nu de FC nog. 

14-03-2021 om 15:13

je kan er nu een punt achter zetten, Andries

Deze wedstrijd levert namelijk geen nieuwe gezichtspunten op..

Terugkijken in de tijd, over successen toen, dat weten we van de periode Nijland:  is ook zinloos...

Grote voetballers daar heeft de FC G het geld niet voor

Nu niet, en als we naar de Grote Markt samen zijn...

zoals het nieuwe beleidsplan beoogt

Dan moet er nog veel gebeuren

Al haal je straks in de zomer drie of vier middelmatige spelers erbij

dan kom je niet verder

Komen de fans terug in het stadion,

Is het wel leuker om te voetballen

Maar een keertje van eigen kracht uitgaan

en  tactisch alleen willen consolideren, dat is,

met een te kleine selectie

te klein voor Europees

te klein voor Groningen

te klein voor Buys

te klein voor woorden

 

 

 

 

A Matter of Honor14-03-2021 om 16:56

Volgende wedstrijd RKC uit. Hopelijk komen er deze week een paar spelers uit de zieken boeg. Je ziet dat Matusiwa erg wordt gemist als aanjager vanaf het midden veld. Hopelijk is hij er volgende week weer bij. Na RKC hebben "we" 14 dagen om bij te komen en de geblesseerden tijd te gunnen om te herstellen. Uit de dan resterende wedstrijden kunnen mijns inziens ongeveer 15 punten worden gehaald, een mooi moyenne, er van uitgaande dat bij RKC wordt gewonnen, kom je dan op 60 punten, een ongekend  aantal voor hun doen bij FC-Groningen, of is dit "wishfull thinking"

 

 

p.s Goed van de redactie om de posts van mij en Bayern te verwijderen, komt alleen maar ellende van en dat moeten we op dit forum niet hebben. van mijn kant excuses............nu Bayern nog.

appie happie14-03-2021 om 18:20

Normaal ben ik niet zo van Judo,maar ik heb er gister toch van genoten..ik weet dat zoiets niet kan,maar toch!!!.

Zoals hierboven gezegd,ruzie moeten we hier niet hebben.Je kunt het anders zien of het niet eens zijn met elkaar..maar mongool,debiel of homo..dat kan niet..dat zijn voor doelgroepen kwetsende benamingen..( ik doe het ook wel eens,maar probeer het niet te doen)

We dienen hier één doel...wat dat is weet iedereen..

60 punten is wel echt heel veel,volgens mij hebben we dat nog nooit gehaald.Zelfs niet omgerekend in dat seizoen waarin we 3de werden.

Actueel Utrecht en Twente blijven op afstand..Utrecht met 1 wedstrijd tegoed maar dat is Ajax uit.

Al met al staan we er voorlopig goed op.

Emmen zal degraderen,ze kunnen nooit in de laatste 9 wedstrijden 5 winnen,of er gebeurt een wonder te beginnen dan in de kuip zaterdag a.s.

14-03-2021 om 18:28

ik heb nooit eerder een trainer nog tijdens de wedstrijd (twee minuten voor tijd) van het veld zien gaan .  Kan dit  slecht een plaatsje geven... en als het een reactie is op het slechte spel Van FC G dan moet Buys eerst wel in de spiegel kijken met die rare opstelling van hem.

Voor de rest wens ik hem succes met zijn elftal , want die toekomstige wedstrijden / punten zijn zeker nog niet binnen!

appie happie14-03-2021 om 18:31

Kees hij moest gewoon pissen joh

 

Andere verklaring zou ik zo niet weten..

Herman Badkuip14-03-2021 om 21:10

Vind mijzelf een rasoptimist, maar verwacht écht niet na 34 wedstrijden 60 punten zoals AMOH in een eerdere post....Eigenlijk zijn de laatste 8 wedstrijden allemaal finales...Zaterdag 20/3 uitwedstrijd tegen RKC mogen wij zonder onze sterkhouders blij zijn met een gelijkspel, na de interlandbreak op 3/4 uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat VVV 3 punten, 11/4 in de Derby van het Noorden tegen Heerenveen 3 punten, 24/4 uitwedstrijd PSV misschien een bonuspunt, maar ga uit van verlies o punten, 2/5 thuis tegen Sparta 3 punten, 9/5 uitwedstrijd Emmen 1 punt, 13/5 misschien met thuispubliek tegen AZ misschien bonuspunt, maar verwacht o punten en 16/5 uitwedstrijd tegen PEC Zwolle 1 punt.....dus 12 punten uit de laatste 8 wedstrijden. Kom ik uiteindelijk uit op maar liefst 55 punten na 34 wedstrijden! Waarschijnlijk voldoende voor playoff-wedstrijd voor Europees voetbal. Blijft natuurlijk allemaal koffiedik kijken, je weet nooit welke selectiespelers wedstrijdfit zijn voor de komende 8 wedstrijden. Denk dat wij aan het einde van dit succesvolle coronaseizoen afscheid moeten nemen van de volgende spelers: Sam Schreck, té licht voor eredivisieniveau, Sergio Padt, zijn vervangers vermoedelijk Jay Gorter en Per Bratveit, Wessel Dammers, komt écht te kort voor ons niveau en Miquel Angel Leal gaat terug naar Spanje. Hoop dat wij Ko Itakura dé revelatie van dit seizoen tóch nog één seizoen kunnen behouden, vrees dat er talentvolle spelers [Tomas Suslov, Gabriël Gudmundsson, Daniël van Kaam en Azor Matusiwa] met een geweldige transfersom verkocht gaan worden.....Naast Balker en Gorter komt er nog een talentvolle centrale linkerverdediger [Sam Beukema óf Micky van der Ven] naar de FCG....

14-03-2021 om 22:13

denk jij in al je overwegingen dat ook Buys vertrekt komende zomer..?.want ik heb de hoop opgegeven dat er nog verandering komt in  de gehanteerde tactiek:  altijd maar een helft voetballen en altijd gebeurt er wat met blessures of scheidsrechters..en altijd is het kantje-boord...gelijkspelletje  of nipte overwinning of nipte nederlaag

Ik verlang naar duidelijke overwinningen met twee of drie doelpunten verschil en ...de andere kant accepteer ik dan ook een paar forse nederlagen... voor de ranglijst maakt het niet veel, maar voor mijn gevoel wel...  

Thomas Portugal14-03-2021 om 23:50

Net als jij, Kees, hoop ik ook een keer op een wedstrijd met wat meer doelpunten, voor of tegen. Beetje Atalanta Bergamo stijl. Ik word ook helemaal gek van dat constante terugspelen op de keeper. De keren dat Dankerlui gewoon naar voren kon rennen, maar besloot om weer terug te spelen op Padt of Itakura, waren gisteren niet meer op een hand te tellen. Voor volgend seizoen graag een type Gudmundsson op rechts en een keeper die een bal uit kan gooien.

brummie15-03-2021 om 09:24

Met het ontbreken van zoveel spelers kun je niet opvangen. Ik vind de selectie niet te smal, we hebben gewoon veel geblesseerden.

Buys gaf zelf aan dat het tactisch 1e helft niet goed stond (van Kaam achterin ipv Dammers). Dat valt hem te prijzen. Het veelvuldig rondspelen achterin hadden we al een tijd niet meer gezien.  Ik ben van mening dat Buys met deze selectie uitermate goed presteert en zoals in VI ook staat, tactisch in staat is om de tekortkomingen van dit team te verhullen. Wat dat betreft krijgt hij tew einig credits.

Uiteraard was 1e helft niet goed en oogde ook onzeker achterin, waar zelfs Padt deelde in de malaise. Denk dat een aantal mensen gewoon vergeten dat gister er veel jonkies in het veld stonden. Suslov speelde in mijn ogen een prima wedstrijd. 

We draaien gewoon een prima zo niet uitstekend seizoen. Maar blijkbaar is dat voor sommigen hier nooit goed genoeg.

Wat het akkefietje aangaat met Bijl/Buys. Buys moet zich beheersen, maar laten we niet vergeten dat Bijl de aanstichter was. 

 

 

 

Kevin15-03-2021 om 10:09

Realistisch verhaal. Groningen draait een goed seizoen en inderdaad, weinig trainers hadden het met deze fitte selectie beter gedaan. Op het middenveld en in de aanval zijn bijna alle dragende spelers geblesseerd en dat heeft een duidelijke uitwerking.

Desondanks speel je gelijk in Heerenveen, pak je een mooi punt tegen Feyenoord, win je met 1-0 van een goed draaiend Fortuna, verlies je met je kop omhoog in Amsterdam en pak je op strijdlust een punt tegen de kerels van FC Emmen, die prima kunnen voetballen en vechten voor hun laatste strohalm. Het zijn wellicht niet 15 punten, maar alsnog mogen ze er wel trots op zijn.

Op naar RKC, één van de acht komende finales van dit seizoen. Puntje of 12 erbij in de komende acht en vooral alle jongens fit krijgen voor de play-offs!

ChiChi15-03-2021 om 10:36

Ondanks aldoor veel geblesseerde spelers draaien we een prima seizoen, ofschoon het voetbal wel beter kan,

maar dat komt ook door vaak veel afwezigen.

Maar toch een kanttekening over de aankopen van MJF deze zomer:

JSL een voltreffer;.   De la Cruz laatste wedstrijden ruim voldoende.

Dammers matig;.  Dankerlui matig;   Joosten matig. Leal matig.

Dus dat is allemaal niet zo positief geweest.

Dus voor volgend seizoen moet er flink door geselecteerd worden!

Andries15-03-2021 om 16:21

13 maart 2021.

Buijs vertelt Robben is op de goede weg.

Binnenkort in het elftal te verwachten.

Heugelijk nieuws is dat Robben's horoscoop op 3 en 4 april er goed voorstaat.

3 april is de wedstrijd VVV vs. FC Groningen.

18 maart 2021 is ook een Robben dag.

Misschien een dip.

In ieder geval Robben komt terug.

Hoera, hoera, hiep, hiep......

FC NL05015-03-2021 om 19:08

FC Groningen en Fledderus kunnen mogelijk flink gaan cashen op Gabriel Gudmundsson, want Europese (sub)toppers Man. city, RB Leipzig, Napoli, Dortmund en Ajax zouden interesse in hem hebben meldt een Italiaanse bron.

 

Wordt gemeld dat RB Leipzig en Napoli meest concreet zijn op moment, want die willen komende zomer al een nieuwe linker wing-back halen.

 

Bron : Exclusive: Napoli battling Man City for Swedish starlet Gabriel Gudmundsson | Forza Italian Football

Metworst15-03-2021 om 21:56

Jammer,

Dan zijn ze dus te laat met verlengen. Die gaat dan voor een mooie club elders natuurlijk en begrijpelijk. M.J kan alvast een nieuwe back gaan zoeken. Dit wordt niet zo'n hoge prijs als we hopen aangezien zijn contract nog maar 1  jaar doorloopt. 

Rob197016-03-2021 om 08:39

Hij heeft een contract getekend voor 3 jaar met een optie jaar. Daar moet toch wel wat uit te halen zijn. Mocht het zo zijn dat City er ook tussen zit, dan is na de goede ervaringen met Itakura, toch wel weer iets te regelen.

Herman Badkuip15-03-2021 om 20:25

Was er al bang voor, Gabriël Gudmundsson speelt zich dit coronaseizoen in de schijnwerpers van de Europese topclubs! Laat deze topclubs maar tegen elkaar opbieden, voor minder dan 10 miljoen nooit laten gaan. Net als Daniël van Kaam, Azor Matusiwa en andere sterkhouders, die willen vertrekken.....Vervanger van Gabriël Gudmundsson is misschien de veelscorende linksback van Fortuna Sittard, George Cox. 

15-03-2021 om 21:21

wel ja... dat kan er nog wel bij... en nu al ( net als bij de verkeizingsdebatten ) alleen maar mooie beloftes of de komende jaren ( samen naar de Grote Markt....Moet je wel een goed team hebben staan en met de invallende basisspelers nu, kom je tekort voor een ingespeeld elftal.   Ik kan het ook anders stellen:  gaat de handelspoot regeren (deels begrijpelijk vanwege opgelopen corona tekorten op de balans ) dan dienen er wel (grotendeels ) voor de vertrekkende toppers, weer jonge A interland spelers voor terug te komen...en voor een prikkie zijn die niet te halen, weet ook MJF !

Laten we niet teveel op de zaken vooruitlopen.  en wel de voorwaarde stellen dat met het transfergeld wat binnenkomt niet gemorst wordt en dat de supoporters volgend seizoen in het stadion kunnen genieten van een sterk spelend FC Groningen die opnieuw gaat verrassen... puur op kwaliteit !

 

LilS16-03-2021 om 07:05

Weet iemand de doorverkoop percentage? Doan blijft bij belegerd voor 5 miljoen 

brummie16-03-2021 om 09:30

Gudmundson speelde vorig jaar maar 11 wedstrijden waarvan 4 in de basis. Mede ook door blessures. Gehaald als als aanvaller, omgeturnd door technische staf als wingback. 

Doet het dit seizoen prima, maar is ook wederom geblesseerd. FC is en zal altijd een handelshuis/tussenstation blijven voor spelers.  

Grappig om te lezen wat voor prijskaartje ze deze speler toebedelen. Staat natuurlijk niet in verhouding. Mooi dat grote clubs belangstelling tonen. Geeft maar weer aan dat FC goed bezig is. 

Mocht Gudmondson verkocht worden dan levert dat de FC een mooi bedrag op. En wie weet tekent hij wel bij, omdat FC hem gesteund heeft tijdens zijn zware blessure vorig seizoen. 

A Matter of Honor16-03-2021 om 13:54

Meeste kans dat FC-Groningen het optie jaar gaat lichten en dan Gudmondsson deze zomer voor een hoger bedrag gaat verkopen. Wat het bod van de diverse genoemde clubs gaat worden weten alleen de glazenbol kijkers, maar gewoonlijk word er voor een goedspelende linkshalf wel een behoorlijke prijs betaald, voor FC-Groningen begrippen dan. We zullen zien hoe zich dit ontwikkeld, en zoals gezegd, misschien tekent hij ook wel bij. Afwachten dus. 

16-03-2021 om 14:13

Zou het een idee zijn , met de huidige belangstelling voor G. Gudmundsson, om met Manchester City te gaan smoezen over een evt deal , met inbegrip van een ruil met Ko Itakura...... ??? zal MJF vast wel door het hoofd zijn geschoten 

Alf16-03-2021 om 14:29

Ko wil zelf een stap hogerop maken. Begrijpelijk. Hoe doet Poll het nu? Uitgeleend aan Dordrecht toch? Hopelijk laat hij een mooie ontwikkeling zien.

Als je anderhalf miljoen voor Gudmundsson kunt vangen dan is dat een mooi bedrag wetende dat hij nog 1 jaar contract heeft.

FC NL05016-03-2021 om 15:27

VI en Telegraaf melden ook de interesse van eerder genoemde clubs.

 

Ik heb zo'n vermoeden dat Fleddie niet erg vindt dat deze interesse is uitgelekt als je kijkt naar namen/grote van de clubs.

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!