Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt persoonlijke fouten niet meer te boven en verliest met 3-1 van RKC Waalwijk

Door Redactie 19 reacties

FC Groningen begon zeer ongeconcentreerd en slap aan de wedstrijd. Binnen een kwartier stond het op een 2-0 achterstand door Oosting. Met name Itakura en van Hintum gingen bij de tegengoals gruwelijk de fout in. De Trots van het Noorden kwam na het doelpunt van El Messaoudi beter in de wedstrijd en kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Diep in de tweede helft werd het echter 3-1 door Sow waarmee de wedstrijd beslist was.

Foto slider - met dank aan RKCNu.nl

eerste helft
FC Groningen werd al snel onder druk gezet. Een slordigheidje achterin gaf Oosting bijna de kans de score te openen. De bal kon bijtijds worden weggewerkt. In de vijfde minuut een fout van Itakura die zeer ongelukkig Tahiri de bal in de voeten schoof. Oosting werd opnieuw in stelling gebracht en liet Padt kansloos, 1-0. De Waalwijkers kregen nog een paar mogelijkheden. Binnen 15 minuten de 2-0 van Oosting. Van Hintum (in balbezit) wou uitverdedigen en leverde de bal in bij diezelfde Oosting die op doel kon afstomen en Padt liet vissen. Wat een onthutsend begin!  

Padt verrichtte redding op een inzet van Oosting, de corner die erop volgde werd door een FC speler op het dak van het doel gekopt. De Waalwijkers hielden de druk erop. Padt stopte de inzet van Bakari. Aan de overkant van het veld een FC aanval. El Hankouri gaf een voorzet op Da Cruz die kansrijk naast mikte. 

Na ruim een half uur toch de 2-1. Suslov gaf een dieptebal op El Hankouri die vanaf rechts een voorzet gaf op maat. El Messaoudi rondde prachtig af. De gasten trokken daarna wat meer het initiatief naar zich toe. Suslov nam Lamprou onder vuur en kreeg daarna nog een mogelijkheid. Op slag van rust schoot Joosten naast.

tweede helft
Met het inbrengen van Dankerlui en Dammers voor van Hintum en van Kaam werd het spel hervat. El Messaoudi kreeg direct een grote kans op de 2-2 maar schoot over het doel. FC toonde meer urgentie en voerde het tempo op. Aan de overzijde van het veld verrichtte Padt een redding op een laag schot van Oosting.

Na een uur wederom een dubbele wissel bij FC. Abraham en Slor losten Gudmundsson en Joosten af. Het spelbeeld verplaatste zich op en neer. Ries en Sow waren dichtbij de 3-1. Daarentegen was de grootste kans op de gelijkmaker op naam van Slor. Doelman Lamprou kon het harde schot van El Messaoudi nog keren. De rebound werd door Slor op de paal geschoten. Lamprou kwam daarbij in botsing met het aluminium maar kon verder spelen.

Matusiwa kreeg na lange tijd blessureleed wat speeltijd. In de 85e minuut werd het 3-1.Een aanval over de rechterkant werd benut door Sow. Daarmee was het voor FC over en sluiten... 

Itakura kreeg geel na het onderuittrekken van Sow die anders mogelijk een vrije doortocht had gehad vanaf de middenlijn.

De extra tijd bedroeg 7 minuten. 

Ondanks de nederlaag blijft FC op plek 6. FC Utrecht dat eerder deze avond wist te winnen van Fortuna nadert op 3 punten met één wedstrijd minder gespeeld. Het aankomend weekend ligt de competitie stil. Op zaterdag 3 april speelt Groningen uit bij VVV Venlo. Het is te hopen dat de selectie weer compleet is.

Opstelling RKC Waalwijk: Lamprou, Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten, van de Venne, Anita, Tahiri, Daneels, Oosting, John                                         

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, El Hankouri, D.van Kaam, Suslov, El Messaoudi, Joosten, Da Cruz      

 

   

Reacties:
Marco20-03-2021 om 23:23

Beschamende vertoning.

Gelukkig blijf onze trouwe uitsupporters de rit naar Waalwijk bespaart.

appie happie20-03-2021 om 23:31

Ik hou het op wanvertoning van een cabaret gezelschap,slechte regie,meer kan ik er niet van maken.Dit is nl al weken aan de gang.

Heel goed voor de seizoen kaart verkoop.

Die Abraham zal ook denken,waar ben ik aanbeland.

 

Treurig.

Nou fijne zondag nog ..ik ga slapen..de mazzel.

Nachtwacht20-03-2021 om 23:38

Tsja... we hebben eerder dit seizoen de wind mee gehad en soms wat gelukkig gewonnen. Nu heb je pech (en speel je niet goed) en mis je een paar kansen. Jammer dat we tegen Heracles, Emmen en RKC punten laten liggen. We hadden een een mooie stap kunnen maken. 

Moet zeggen, het gemis van een spits wreekt zich

Kevin21-03-2021 om 01:50

Abraham werkelijk onzichtbaar vandaag, maar het valt hem niet aan te rekenen.

Dat je niet goed speelt oké, maar maak tenminste 3 kansen af en pak met oerlelijk voetbal drie punten.

De kans van El Messauodi vanaf 10 meter van de goal die meters overgeschoten wordt en Slor die een bal op 4 meter voor de goal met een liggende Lamprou op de paal schiet. Dan vraag je om een nederlaag...

De volgende wanvertoning. Je beland op deze manier gauw in een vrije val richting het rechterrijtje en verpest daarmee alles wat de afgelopen maanden is opgebouwd. Dood en doodzonde. 

Herman Badkuip21-03-2021 om 08:01

Zo zie maar weer....als je de wedstrijd met een matige instelling start, blijf je de hele wedstrijd achter de feiten aan lopen. RKC Waalwijk was zeker in de beginfase véél feller dan FCG, zette veel druk op onze verdediging en door twee slordige inspeelpasses sta je binnen een kwartier met 2-0 achter....De spanning keerde iets terug, eerst door een enorme kans voor da Cruz na prima doorzetten van El Hankouri en door het fraaie afstandsschot van Messaoudi, in de tweede helft nog twee bijna niet te missen kansen voor Messaoudi en Slor. Uiteindelijk verdiend met 3-1 verloren.....laten we onze wonden maar snel likken en hopen, dat wij na de interlandbreak met een fitte selectie de laatste zeven wedstrijden in kunnen gaan....Tis maar goed dat onze concurrenten ook wekelijks punten laten liggen. Zaterdag 3 april de uitwedstrijd tegen VVV Venlo in onze sterkste formatie moet zeker 3 punten opleveren!

appie happie21-03-2021 om 10:08

Wellicht met ,Robben,Strand  Larsen,Matusiwa,Lundqvist,Abraham,Suslov,El Hankouri,vKaam,Te Wierik,Itakura,vHintum,Gudmonsson.vKaam..El Messoudi,Suslov..

Keus genoeg dacht ik zo.

Op papier   een sterke selectie..moeten we europees mee kunnen halen..nouja voor wat dat voorsteld natuurlijk..

Nevinsrow21-03-2021 om 09:32

Positieve lichtpuntjes:

El Messaoudi en Suslov die het team na 25 minuten bij de hand namen en dat Azor weer te zien was in een wedstrijd.

Volgende week weer vanaf minuut één aan de bak.

 

Nachtwacht21-03-2021 om 09:37

En Mo el Hankouri die deed wat hij moest doen... actie en voorgeven

corinti21-03-2021 om 10:09

Voor de winterstop speelde we met 2 controleurs:van Kaam en Matusiwa met El messaoudi daarvoor.Degelijk,behoudend.Maar vaak met 1 0f 2 goals genoeg voor 3 punten.Na het wegvallen van Matusiwa en later Messaoudi, is er voor gekozen om met 1 controleur(van Kaam) en Lundquist en suslov daarvoor te spelen.Nu nog steeds maar dan messaoudi op de plek van Lundquist.Dat kan best mits deze jongens zeer balvast zijn incl.onze voorste linie.Nu blijkt dit niet zo te zijn en had na 2/3 wedstrijden met deze tactiek Buijs het controlerende blok moeten herstellen.Dat had bijv.gekund met of Schreck of Dammers naast van Kaam als 2e controleur.Ik vind kritiek op eigen spelers prima en soms ook terrecht,maar Buijs zal zijn eigen tacktiek ook eens onder de loep moeten nemen. 

alexvl21-03-2021 om 10:19

Ik d8 dat het niet slechter kon dan de wedstrijd tegen Emmen. Wat een vergissing.

kees21-03-2021 om 10:49

DIT KEER  zeg ik:  niet in paniek raken, slechte wedstrijd tegen goede tegenstander... het is SPORT dan kan het zo gaan...

Wel ben ik eens met het feit dat Buys met al die opeglopen blessures kennelijk niet meer een overwinning of gelijkspel kan forceren:  als je Matusiwa ( ingevallen ) en Te Wierik na die charge op zijn voet  zag strompelen en ook de voorwaartsen Da Cruz en Joosten en Gudmundsson  (en zonder eerste Spits)  zich zagen vastlopen, dan mag je concluderen dat bij balverlies  tegen de snelle opbouw van RKC , de FC geen  punten kondenm pakken.  Natuurlijk had het voor het wedstrijdresultaat  uitgemaakt of grote kansen werden benut

Maar er is meer:  Buys benoemde zelf dat enkele spelers in het begin van de wedstrijd niet het vereiste niveau haalden;  dat stoorde hem odat zoals hij zei:  je de ambitie van subtopper/plaats 6 als individuele spelers wel moet waarmaken. 

Ik deel daarom de conclusie dat dit al langere tijd  aan de hand is, en dat de selectie als geheel te smal is (geen dubbelingen ) bij een speelwijze waar afjagen en hoge druk zetten, topfitte spelers- die spelen op hun favoriete plaats in de uitvoering vragen,  en met de beperkingen van ingebrachte jonge spelers die in de wedstrijd nog gemakkelijk afgetroefd worden.

Het verval lijkt groot maar is wel begrijpelijk.

  

Andries21-03-2021 om 10:50

Vanmorgen met verkeerde been uit bed gestapt.

Komt dit door de wedstrijd RKC vs. FC Groningen.

Iedere keer als de FC knullig speelt en gelijkspeelt of verliest gebeurd dit.

Nieuws.

Buijs is geen gekke Henkie.

Nu hij heet ook geen Henk.

Buijs zat voor de eerste keer op de stoel en zijn assistent gaf aanwijzigingen.

Ging het daardoor weer verkeerd?

Geen geschreeuw.

Geen spelers fut en accuratie.

Da Cruz en Joosten geen succes tot nu toe.

Begonnen aardig.

Maar de laatste tijd zijn hun broeken afgezakt.

Da Cruz niet kopen.

Abraham mocht invallen.

Rende wat op en neer.

Heeft hij nog een bal geraakt?

Dat Abraham verzuipt tekent het niveau van de FC.

Droevig, droevig.

Het veldspel is af en toe verzorgd.

Maar kansen worden niet gecreëerd of benut.

Sommige spelers zijn niet volwassen.

Te jong?

Moeten nog groeien?

Suslow wordt wedstrijd na wedstrijd volwassener.

Maar dit duurt allemaal te lang.

Zo kom je niet op de Grote Markt.

De commentaren zijn niet mis maar misselijk.

De FC staat nog steeds zesde.

Nu een week rust in de tent.

Dan gaan wij met Robben verder.

Zal het dan beter gaan?

Ja en ja.

Ik zeg maar wat om de moed er in te houden.

Dus iedereen houdt de moed erin.

Dat doen ook de spelers, Buijs en consorten, Fleddi, het bestuur, sponsors. 

Er is geen andere weg.

Altijd maar vooruit, vooruit.

Niet achteruit kijken.

Wat was dat was. 

Altijd de aandacht gericht op de toekomst.

Dat doet ieder hoe ellendig alles ook was.

Een regenboog met aan het einde een pot met goud.

Er is ook een liedje We never walk alone.

Dus doorgaan zo. 

RooieRed21-03-2021 om 11:00

Jammer, had dan de 3 punten aan FCE gegeven en had 1 punt van RKC gepakt. Daar was ons Nrd. voetbal beter mee afgeweest. In De Koel volgende week Emmen maar een dienst bewijzen en 3 punten pakken. FCE pakt zelf RKC echt wel in, ze zijn namelijk wel in staat te voetballen naar hun mogelijkheden sinds de winterstop. FCG lijkt meer met het volgende seizoen bezig inmiddels en een mooie sprong naar een betere club. Met weer een ploeg in opbouw volgend seizoen, hebben we ook niks te zoeken in Europa. Nederlagen motiveren namenlijk geen enkele ploeg.

Oeleoptak21-03-2021 om 12:54

Het ongeconcentreerde gehaspel is al langer aan de gang. Meestal kun je in de eerste minuten al wel zien hoe het elftal de wedstrijd mentaal benaderd. In een vorige wedstrijd dribbelde Padt vanuit zijn doel het veld in en en verspeelde de bal. Bijna doelpunt. Of het spektakel met Dammers een tijd geleden. Comedy caper voetbal.

Wat ik me afvraag is als dit zo vaak gebeurt, hoe komt het en ziet een trainer dat niet aankomen. En zo ja wat kan hij er aan doen.Het kan zijn dat de spelers denken, we zijn vrij safe voor de nacompetitie, dus halve kracht is voldoende en dan zien we wel weer. Of mss de gedachte dat elftalletje rollen wij wel even op. Eigenlijk maakt de grondslag niet uit. Deze spelers worden redelijk betaald om anderhalf uur in de week hun best te doen en dat zie je dan niet op het veld terug. Dat is best wel treurig. 

Als ik de reactie van Buijs hoor zou je zeggen dat hij het niet ziet aankomen. Misschien is dat ook wel lastig. Spelers voelen het ws zelf ook niet aankomen, het blijkt pas in het veld. Helaas te vaak bij de FC. Soms gebruikt men een teambijeenkomst, elkaar in de ogen kijken en de waarheid zeggen. "Jij speelt als een drol jongen'. Helaas zijn er slechts enkelen die dit in dit elftal tegen de ander kunnen zeggen, zonder kans dat de bal terugkaatst. Te Wierik misschien. Denk dat ik die weer aanvoerder zou maken, hij kan tenminste pissig worden. Als je hoort hoe eerder een speler als Israël iemand verrot kon schelden als die een fout maakte dan denk je, met zo iemand erbij zouden de spelers wel uitkijken voor gefröbel in het veld. 

Wat ook genoemd wordt is de smalle selectie. Te weinig concurrentie voor jouw positie. In die zin is het jammer dat er geen tweede elftal meer is. Een korte verbanning naar een mindere selectie of de dreiging daarvan zou motiverend kunnen werken. Tenslotte zou ook de trainer de knoet kunnen gaan hanteren. Natuurlijk zijn spelers volwassen en verantwoordelijke mensen. Maar als een straffe training of het vooruitzicht daarop bij wanprestatie de werklust en concentratie bevordert, is dat wellicht ook een louterende optie. 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

brummie21-03-2021 om 15:30

Ik lees hier dat sommigen de selectie te smal vinden, en juist bij ESPN de brede selectie bij FC wordt geroemd. Persoonlijk vind ik dat FC ook een aardig brede selectie heeft, weliswaar jong, maar breed genoeg.

Na 2 defensieve persoonlijke fouten door normaal gesproken zekerheidjes al Itakura en van Hintem, werd het al snel een zware avond.

Voor de neutrale toeschouwer een leuke pot, en toch FC kreeg nog voldoende goede kansen om de wedstrijd om te keren. Ook was erg genoeg strijd en werklust naar mijn idee. Ook credits coor RKC, speelt ook leuk voetbal. Wonnen o.a. uit bij Twente en speelden gelijk uit bij  H'veen. 

Van Kaam speelt al paar weken iets minder, maar is logsich gezien zijn leeftijd. Hankouri speelt al weken prima, Messaoudi is weer terug en Dammers viel gister goed in.

Met een beetje geluk hadden we zeker nog een punt kunnen meenemen uit Waalwijk. Helaas. Verleispartijen horen er ook gewoon bij. Ontkom je niet aan. 

Nu een interland break. Mooi moment om spelers weer die terugkomen van blessures weer op te trainen, om zo tegen VVV uit weer met een completere selectie er weer te staan.

 

 

 

 

hertopwil21-03-2021 om 16:50

Wat een domper voor de F C dat men zo ongemotiveerd  aan de wedstrijd begon.

Het is jammer dat ze weer een kans om dichter bij de " top" kon aansluiten.

Maar om nou direct te zeggen dat ze onterecht op plek 6 staan,gaat mij te ver.

Ik denk dat na de interland wedstrijd  onze FC weer uit een heel andere vaatje gaat tappen. Op dit moment heeft Buist teveel geblesseerd  en dragende spelers van het team. En na de interland zijn ze allemaal  weer beschikbaar inclusief  Robben. 

Dus fc fans kom op blijf in onze club geloven????????

Roelofsky21-03-2021 om 17:05

Natuurlijk hebben we te veel geblesseerde spelers maar om nu te zeggen of dat de oorzaak is van het verlies tegen RKC. Het heeft te maken met wedstrijd instelling en concentratie. Je moet de posities op het veld dubbel bezetten Buijs en vooral niet teveel schuiven met posities van spelers en hier kun op trainen... Zolang dit niet gebeurt blijft het bij teveel geblesseerden en rommel pot. Hopen betere tijden over 2 weken

brummie21-03-2021 om 17:06

Tuurlijk blijven we erin geloven! We draaien meer dan een prima seizoen! Itakura leidde de nederlaag in. Hij vond zelf dat hij ook medeschuldig was aan het 2e doelpunt. Je kan trainen wat je wil, maar soms maken spelers verkeerde keuzes. Het zijn mensne en geen machines. Gelukkig maar.

Winst & verlies horen bij het steunen van je cluppie. En dus ook af en toe een nederlaag in deze vorm. 

Herman Badkuip21-03-2021 om 20:11

Natuurlijk blijven wij er in geloven! Af en toe een zeperd hoort erbij, als dat niet zo was hadden we allang bovenaan gestaan. Blijf erbij dat ons FC Groningen het prima doet met nog 7 spannende wedstrijden te gaan. We staan op een keurige 6e plaats en doen nog altijd mee in de strijd om de playoff-plekken voor Europees voetbal! En kijk eens naar de andere clubs, vooral onze concurrenten in het linkerrijtje, ook zij verliezen punten in dit knotsgekke coronaseizoen. Als de wedstrijdinstelling van onze selectie goed blijft, gaan we in de laatste fase van het seizoen nog voldoende punten scoren hoor. Zeker als alle geblesseerde spelers weer terugkeren in het basisteam. Vertrouw nog steeds op ons FCG en de begeleiders Danny Buijs en Adrie Poldervaart en weet zeker dat wij met z'n allen dit seizoen op een fraaie wijze af gaan sluiten. Kop d'r veur FC Grunn! 

DanMan197121-03-2021 om 20:14

Zonde natuurlijk,  maar Fred Grim had z'n huiswerk uitstekend gedaan. Zodra de verdediging van Groningen onder druk komt slaat de paniek toe. Vaak resulterend in tikkie terug. Hoge druk van de aanvallers en het middenveld sorteerde het gewenste effect voor RKC. 

Marco21-03-2021 om 21:06

Verdedigers moeten leren om direct de aanvallers in te spelen. Nu zijn ze steeds opzoek naar de verdedigende middenvelders, als het dan misgaat heb je weinig spelers achter de bal. 

De verdedigers gaven in het eerste kwartier 3x de bal kado aan een aanvaller van RKC. Na de uitwedstrijd tegen Twente, Emmen uit Beker, Emmen thuis etc. Elftal had hier allang van moeten leren dat ze niet zo kinderlijk naïef spelen. De keren dat Groningen de bal naar voren trapte leverde RKC hem op het middenveld in, de risico,s van mooi aanvals voetbal van achteruit zijn onnodig. Opbouw is hiervoor ook veel te traag en middenvelders voetballend te beperkt. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!