Terug

Deel deze pagina:

Wat gaat FC Groningen doen met de aflopende contracten?

Door Sven Heikens 30 reacties

Nog een ruime week en dan is het 1 april. En voor die datum moet FC Groningen spelers met een aflopend contract uiterlijk duidelijkheid geven over hun toekomst. Voor die datum moeten aflopende contracten formeel worden opgezegd.  Gebeurt dat niet, dan worden de verbintenissen met dezelfde voorwaarden als het aflopende contract verlengd. Bij FC Groningen lopen de volgende contracten af:

Mo El Hankouri - cluboptie 1 jaar

Joël van Kaam - cluboptie 1 jaar

Leonel Miguel

Jan de Boer

Thijs Dallinga

Arjen Robben

Op zowel Mo El Hankouri als Joël van Kaam heeft de FC een cluboptie om het contract met 1 seizoen te verlengen.

Daarnaast zijn er een drietal huurlingen waar FC Groningen een koopoptie op heeft bedongen, namelijk: Alessio Da Cruz, Miguel Leal en Per Kristian Bratveit. Het al dan niet akkoord gaan om de transfersom te voldoen, hoeft overigens niet voor 1 april. Op Ko Itakura heeft Groningen geen koopoptie. Sergio Padt zal na het seizoen vertrekken naar het Bulgaarse Ludogorets.

Reacties:
marcelfcg22-03-2021 om 14:04

Ik zou met alle spelers in het genoemde rijtje verlengen mits salaristechnisch geen gekke dingen hoeven te gebeuren.

Da Cruz heeft mij nog niet overtuigd en naast een transfersom vermoedelijk ook een flink salaris moeten hebben. 

Herman Badkuip22-03-2021 om 14:33

Vind 't best wel lastig te beoordelen of de spelers met aflopende contracten verlengd moeten worden....Een aantal van die spelers [Leon Miguel, Jan de Boer, Thijs Dallinga, Joël van Kaam, Per Kristian Bratveit] hebben wij zelden of nooit zien spelen in het eerste team. Mo El Hankouri en Alessio da Cruz graag behouden lijkt mij, mits de salariseisen niet te gortig zijn. Zou geweldig zijn als Arjen Robben er nog een jaartje aan vast zou plakken, een seizoen met een uitverkocht Euroborg moet hem toch ook aanspreken! Ko Itakura moeten we met z'n allen voor gaan liggen, zeker als Gudmundsson voor een mooie hoofdprijs verkocht gaat worden....Wat doen we met Sam Schreck, heeft die nog een doorlopend contract? Miguel Leal mag weer terug naar zijn vaderland wat mij betreft, heeft laten zien dat het eredivisieniveau te hoog gegrepen is voor hem....Zou bij vertrek van Itakura gaan voor de centrale verdedigers Mick van der Ven en Sam Beukema.....

Hoekie22-03-2021 om 14:37

Het lijkt mij verstandig de clubopties van Joel en Mo te lichten. Mo heeft met vallen en opstaan zijn draai gevonden en is op rechts een meerwaarde. Zelfs de Hankouri-haters zijn muisstil. Helaas voor Hankouri kreeg hij geen assist op zijn namen tegen RKC. Hij had zeker 2 of 3 assists in die wedstrijd moeten hebben. 

Arjen Robben geeft t.z.t. zelf wel aan of hij er een jaartje er aan vast wil plakken of dat hij er een punt achter zet. 

Hoe de ontwikkeling van Thijs Dallinga en Miquel gaat is wat lastiger in te schatten. 

Rob197024-03-2021 om 12:18

Ik heb mij afzijdig gehouden over de wanvertoning van afgelopen weekend, maar als het dan toch even mag, het eerste tegendoelpunt werd even lekker ingezet door Mo. Een ieder mag geloven in de kunde van Hankouri, maar hij komt echt te kort voor het niveau dat Groningen wil nastreven. De kwaliteiten die hem toe gedacht worden, laat hij met zijn leeftijd en ervaring niet zien. Niet verlengen, en laten gaan. Van zijn salaris mogen ze iets aan Dallinga geven, zodat hij wel een leuk contract krijgt en bij kan tekenen. Een jongen met potentie, die veel meer wedstrijden moet spelen. Helaas door gebrek aan competitie is dit niet mogelijk, maar hij zou ook veel meer tijd moeten krijgen in de laatste minuten.

ChiChi22-03-2021 om 15:23

Als je sterker wil worden moet je door selecteren!!!!

Robben natuurlijk proberen nog een jaar te verlengen!

J.v.Kaam optie lichten om nog een jaar iets te laten zien en evt.te verhuren!

Voor de rest niet verlengen of opties lichten!

Hoekie22-03-2021 om 16:12

Ik begrijp dat je Thijs Dallinga die 20 jaar is al hebt afgeschreven? Dat je Hankouri een prutser vind, dat heb je hier te pas en te onpas maandenlang in niet al te nette bewoordingen kenbaar gemaakt.

Je komt deskundiger over als je ook eens een speler die de afgelopen maanden hoge waarderingen krijgt de credits geeft. Niet alle jonge spelers hebben dezelfde ontwikkelingscurve. Mooi voorbeeld is Remco Balk die vorig jaar een dip had en daarna een paar goede maanden draaide, een doelpunt maakt tegen Ajax en daarna de hemel werd ingeschreven.  

ChiChi22-03-2021 om 17:44

#Hoekie.  Dallinga is al een paar maanden niet bij de selectie en is niet geblesseerd volgens mij,dus de club ziet ook weinig in hem!

Ik zeg niet dat el Hankouri een prutser is, maar zeer wisselvallig, dus dan moet je door selecteren!

Trouwens J.v Kaam zie ik wel wat in, maar kan je beter eerst verhuren!

Trouwens je kan mij niet verwijten dat ik mijn kritiek, die iedereen wel eens heeft, niet in nette bewoordingen heb gedaan!!!!!!!!!

marcelfcg22-03-2021 om 17:58

Het kan jou toch ook niet zijn ontgaan dat El Hankouri een sterke ontwikkeling doormaakt. Is een veel volwassener speler geworden. Sterker, efficiënter, kan een man uitspelen en zijn voorzet is een stuk verbeterd. Wisselvalligheid is iets waar alle jonge spelers mee te maken hebben.

Hoekie22-03-2021 om 18:07

Een supporter die Hankouri voor "verwurging" 10 wedstrijden schorsing wenst, hem al eerder prutser en steevast de slechtste speler noemt vind ik niet bepaald netjes. Dat is geen verwijt maar een constatering.

PDI22-03-2021 om 18:06

Dat Matusiwa vertrekt lijkt me duidelijk, daarvoor op het middenveld Tahiri van RKC halen, zeer creatief en een speler die in het profiel past van onze FC. 

ChiChi22-03-2021 om 18:15

#Hoekie. Sorry, maar dat over 10 wedstrijden schorsing komt NIET van mij!!! Kijkt dat maar eens goed na!!!! Ik laat me geen dingen zeggen die ik NIET gezegd heb!

Ik heb wel eens gezegd dat ik hem een prutser vond en dat was in die tijd ook zo.

Na de winterstop heeft hij zich inderdaad sterk verbeterd, maar ik zie het nog steeds niet in hem zitten!!! Mag toch????

Hoekie22-03-2021 om 19:07

Chi Chi @ Ik zuig dat niet uit mijn duim.! Dat is je uitspraak gedaan op 7 december 2020. Google maar op   chi chi Hankouri schorsing. Je hebt wekenlang hem van van alles beticht.

Het kan natuurlijk zijn dat hier meer Chi Chi rondlopen. ???? Verder mag jij van alles vinden. Maar ga niet lopen ontkennen dat je dit soort opmerkingen  hebt uitgekraamd.

Hankouri is, mocht je dat denken, ook niet mijn favoriet. De laatste maanden heeft hij zich in aanvallend opzicht flink verbeterd. Ik sluit niet uit dat hij deze lijn doorzet en nog kan doorgroeien. Spelers zoals Dallinga met 20 jaar al afschrijven dat gaat mij te snel. Matavz heeft hier ruim 2 lopen pierenwaaien en ging pas na zijn uitleen aan Emmen in zijn derde jaar pas voetballen. Ook Kostic heeft zijn eerste jaar in Groningen verkloot. 

Johan22-03-2021 om 18:43

Zou wel gaan proberen wat anders te gaan halen en afscheid van deze spelers te nemen. El Hankouri speelt idd beter maar zijn rendement blijft gewoon te laag. Wordt ook niet veel beter meer. Tahiri idd een leuke speler maar zeker geen vervanger voor Matusiwa. Zou verder een andere rechtsback halen samen met Tahiri en Gorter is een prima keeper. Vrees echter ook dat de financien een grote rol zullen spelen. Voor Matusiwa zou ik meer Felida halen. 

appie happie22-03-2021 om 19:24

Hankouri speelt de laatste tijd prima,ik wil wel verlengen.( dat was eerder wel anders)

Robben beslist zelf wat hij wil.Ik denk dat hij door gaat,dit seizoen was/is niet naar zijn zin.

V Kaam ook niet laten gaan.

Da Cruz mag van mij terug..die brengt niet wat ik verwacht.

Er zal wel wat moeten gebeuren ik zie,Matusiwa,Gusmonsson vertrekken..Padt gaat sws weg daar moet ook iets voor terug..

Alf22-03-2021 om 19:26

El Hankoeri houden wat mij betreft. Begint echt goed te spelen. Leal speelt veel te weinig als huurling; dus niet contracteren. Dan kan je beter Joël van Kaam houden die de hele rechterflank zou kunnen bestrijken. Da Cruz: twijfelgeval. Geen idee hoeveel hij moet kosten. De rest kan ik niet beoordelen.

 

@offtopic: Strand-Larsen was opgeroepen voor Noorwegen. Heeft FC Groningen hem nog vrij gegeven?

kees22-03-2021 om 20:21

moet vast  uitrusten,  weer

Marco22-03-2021 om 21:17

Robben, Van Kaam en Dallinga verlengen. 

ChiChi22-03-2021 om 21:40

#Hoekie.  Je hebt inderdaad gelijk!!!    Mijn geheugen heeft mij even in de steek gelaten..........

Ik blijf er wel bij dat hij in die tijd een prutser was en de slechtste speler van de selectie was.

Ik moet ook bekennen dat hij na  de winterstop zich verbeterd heeft en enkele goede wedstrijden heeft gespeeld.

Alberto122-03-2021 om 23:14

Natuurlijk mag je iemand een prutse noemen als hij prutst. Want dat was maandenlang zeker het geval met El Hankouri. We weten ook dat trainers altijd hun lievelingen hebben en El Hankouri was en is geliefd bij Buijs, net als trouwens Hrustic dat was en blijkbaar Joosten ook is. Je kunt stellen dat wij het wat betreft El Hankouri een beetje bij het verkeerde eind hadden. Dat Hrustic een getalenteerde maar inefficiënte voetballer was is wel duidelijk, die speelt nu ook nauwelijks. Misschien is het ook zo dat als je voetballers maar lang genoeg laat staan, bijv, een heel seizoen dat zo iemand dan op den duur toch wel enige vooruitgang boekt. Ik vind nu ook dat El Hankouri met enige regelmaat goed speelt, maar dan alleen vanaf rechts. Een heel seizoen iemand opstellen die nauwelijks effectief is gaat natuurlijk wel ten koste van iemand anders, bijvoorbeeld Slor. Ik vind dat Slor meer talent heeft dan El Hankouri en weet zeker dat hij effectiever is. Die paar wedstrijden die hij meedeed was er altijd gevaar. Nu scoorde hij toevallig niet maar dat gaat wel gebeuren. 

Ik vind dat er verlengd moet worden met de eigen jeugd. Als da Cruz niet duur is hem behouden maar anders gewoon laten gaan. Die paar keer dat ik Miguel zag spelen vond ik dat hij het goed deed, hij hoort bij die lichting talentvolle voetballers. Dat van Hintum verlengd is wel ok maar kan de ontwikkeling van jonge spelers vertragen. 

 

 

 

Andries22-03-2021 om 23:31

Die Hankouri gaat nu echt voetballen.

Lang werk daarmee gehad.

Sinds hij vader is geworden is hij beter gaan voetballen

Fantastische passeerbewegingen.

Het kan verkeren.

Moeten wij wachten op andere talenten dat zij hun draai vinden?

Het kan tot sint jutemis duren.

Wanneer het elftal compleet is, dwz. alle ziekenhuis gevallen weer op het voetbalveld.

Dan kunnen wij opnieuw beginnen.

En het elftal laten groeien en door ontwikkelen. 

Net als een formule 1 wagen, steeds verbeteringen aanbrengen.

Wanneer gaat Buijs zijn draai vinden?

Buijs is ook een soort Hankouri.

Is Buijs al vader?

Ja hij heeft kinderen.

Maar is daar een zoon bij?

Nu ja.

Buijs moet zijn draai ook nog vinden.

Wij hebben geduld.

Zijn er nog andere Hankouri's bij de FC die de draai nog moeten vinden.

Als da Cruz niet beter wordt dan streep erdoor.

Ik ben niet zo gecharmeerd van de broers van Kaam.

Wacht hun draaimoment af.

Leal, Schreck en wie meer kunnen de bus naar huis nemen.

Het is een schande dat deze spelers hun draai niet vonden.

Deze spelers zijn uitvoerig gescout.

Ik vind dat Buijs niet alles uit spelers haalt.

Een te kortkoming van Buijs.

Dallinga zit in een dal.

Laat Buijs hem daar zitten?

Nu Buijs zit zelf ook in een dal.

Momenteel zit iedereen van de FC, trainers, Fleddi, bestuur in een dal.

De supporters ook.

Wat heeft Buijs er na jaren van gemaakt.

Het rendement is zeer laag.

Kwakkelen en kwakkelen.

Iedereen kwakkelt in het FC dalletje.

Bradveit, ook gescout.

We zien en horen hem niet.

Fleddi en de scouting hebben heel wat prullemanden gevallen binnengehaald.

Of is het de schuld van de scoutingscomputer, die de baas is?

We moeten afwachten of het nog wat met Strand Larsen en Abraham wordt.

Vinden zij hun draai of draaien zij in de rondte, als het geval was bij hoe heet hij weer, Deense middenvelder, die het in het begin draaide als een tierelier en op het laatst in de rondte.

Speelt nu voor Emmen.

Daar vond hij zijn draai ook niet.

Totaal verdraaid.

Komt niks meer van terecht.

Ik heb even op het internet gekeken.

Simon Tibbling.

Ik heb mijn draai ook nog niet gevonden.

Maar dat komt nog wel.

Zeker weten.

Nu het duurt wel lang.

Zo is het leven.

Als je je draai heb gevonden ben je oud geworden.

Geen tijd te verdoen.

Dat doe ik ook niet.

Als ik achterom kijk denk ik ja, verdraaid.

Het had anders gekund.

De FC denkt ook zo.

Het had anders gekund.

  

 

 

kees23-03-2021 om 10:13

ben ervan overtuigd dat de TS...dwz MJF en de trainers, heel goed doorhebben wat er vereist wordt om te winnen van andere ED clubs - klein en groot.  Het blijft opvallend dat FC Groningen beter voetbalt tegen subtop en topclubs dan tegen rechterrijtje.

Ongetwijfeld zal de maximale fysieke inzet en tactische speelwijze hier mee te maken hebben.

 Maar, concreet:  Hebben we nou liever een combinerende en scorende Strand Larssen of Abraham of El Messaoudi dan spelers die zich vooral ongans lopen om de keeper en verdedigers van de tegenstander te hinderen?

Ik zie wel verbeteringen - vooral dit seizoen - , maar spelers raken hun zelfvertrouwen gemakkelijk kwijt als he rendement van hun individuele spel achterblijft:  twee keer op de paal schieten lijkt "heel beslissend" voor de punten,  andere acties als goede assists, voorzetten of steekpasses, of individuele acties die gewoon goed worden uitgevoerd namelijk precies wanneer en waar het nodig is, die maken zeker zoveel/ zo niet meer/ los voor de ontwikkeling van zo'n speler.  Ontwikkeling en kweken van zelfvertrouwen zijn belangrijk bij die jonge spelers.  Het wisselen van positie en van taken in het veld  ( soms noodgedwongen vanwege blessures) maakt hem dienstbaar aan de tactiek per wedstrijd,  maar willen we dat altijd ? ... El Hankouri "moet" niet op links, Joosten, Dankerlui, El Messaoudi, te Wierik die soms spelen op het middenveld....allemaal spelers die in de afgelopen maanden opeens  op een andere plaats staan opgesteld...en soms andere dingen moeten laten zien dan waar ze eigenlijk goed in zijn....  

Kom ik terug op de hamvraag: moet er meer kwaliteit bij als vervanging van goede basisspelers die in de zomer gaan vertrekken of laten we de bestaande selectie  zoveel als mogelijk intact? Nog los van de vraag of het vrijkomende geld uit transfers ook helemaal weer in spelers geínvesteerd gaat worden  Het antwoord hierop  voor FC Groningen ligt misschien wel klaar in de selecties van clubs die bóven ons staan:  wat je vooral wel en vooral niet moet doen als je vervangers binnenhaalt/of contracten verlengt:  AZ, Vitesse, maar ook Twente, Utrecht en.... ( mag ik het zeggen? ) Ajax.     

manus23-03-2021 om 11:30

El Hankouri blijkt als rechteraanvaller prima te renderen. Onlangs speelde hij weer eens op links en kwam er vrijwel geen enkele bespeelbare bal van zijn voeten. 

Opmerkelijk vond ik ook dat Dankerlui op links wel de voortzetting naar voren zocht, terwijl hij op rechts veel te vaak balletjes terug of breed speelt.

marcelfcg23-03-2021 om 13:19

En omdat vrijwel iedereen nu heeft kunnen constateren dat El Hankouri op rechts moet staan zal het bij verlengen vermoedelijk een keus moeten worden tussen El Hankouri en Da Cruz. Beiden lijkt te duur.

Marco23-03-2021 om 20:02

Zou El Hankouri laten gaan. Laat op rechts wel eens een leuke actie zien, maar dit is vaak tegen een degradatie ploeg.

Zie liever dat Slor de kans krijgt, hij is veel doelgerichter en heeft een beter voorzet door de lucht. Groningen wilde de eigen jeugd de kans geven, deze jongen is al net zo goed. Verder staan Abraham en Joosten ook nog lang onder contract als flankspeler. 

Thomas Portugal23-03-2021 om 21:50

Het kan toeval zijn maar sinds Mo vader is geworden, voetbalt hij volwassener. Hij rendeert inderdaad beter op rechts en had al meerdere assists op zijn naam kunnen hebben. Mo is ook een hele fitte speler en taakbewust. Ik zie 'm nog wel beter worden. Da Cruz kan ook alleen maar beter worden maar als hij te duur is, kan je misschien een goedkoper alternatief vinden. Ik zou ook heel graag Tahiri van RKC bij Groningen zien spelen.

Herman Badkuip24-03-2021 om 15:50

Bij een zeer lucratief buitenlands vertrek van Azor Matusiwa zou ik gaan voor Abdou Harroui van Sparta, Dani de Wit van AZ, speelt de laatste tijd na een blessure niet veel meer in de basis, Daleho Irandust van het Zweedse Häcken, waarschijnlijk na dit seizoen hersteld van een slepende blessure óf Anas Tahiri van RKC, grote Belgische vriend van Achmed el Messaoudi. Maar 't liefst zou ik Ludovit Reis oppikken uit Duitsland! Of deze spelers haalbaar zijn hangt uiteraard af van de vermoedelijk miljoenentransfers van Azor Matusiwa en Gabriël Gudmundsson...

A Matter of Honor24-03-2021 om 22:47

Harroui van Sparta moet 3 miljoen kosten, is dus veel te duur voor FC-Groningen. Ludvit Reis is door Fc-Barcelona verhuurt aan VFL-Osnabruck. Dani de Wit speelt bij AZ en gaat niet voor een scheet en zeven knikkers bij FC-Groningen voetballen. Daleho Irandust heeft bij Hácken voor 2 jaar bij getekend en Anas Tahiri heeft een aflopend contract per 30 juni 2021, maar of dat nu zo'n aanwinst voor FC-Groningen zou zijn, heb ik mijn twijfels. Dus dan blijft er weinig over van jouw suggestie Herman, maar goed , toch goed geprobeerd.

kees25-03-2021 om 04:03

Het is op zichzelf te prijzen dat Gudde cs  in 2020 , mede door de corona uitbraak en de verminderde inkomsten van seizoenkaarten enz. het beleid  hebben bijgesteld/ naar voren gehaald:  "samen naar de Grote Markt" en de veranderde  5 jaars visie legt de nadruk op een behoud / uitbouw van de selectie op kwaliteit zodat er na een achterliggende periode van 5 à 6 jaar met  iets minder sterke selectie, weer meegedaan kan worden voor Europees voetbal en ook de aankopen en handelspoot ademen een actievere inspanning van de FC om de begroting binnen kortere  tijd weer te laten groeien... nu allemaal nog beleidsplannen, maar ( en dat zal de zomer transferwindow gaan uitwijzen, verwacht ik ) met een al ingezet en feitelijk beleid.

Naast hierboven genoemde argumenten in mijn  post van 23-03,  10:13u. zie ik in de categorie buitenkansjes zoals Paulos Abraham ( ruim 2 miljoen aankoopsom ) ALS Matusiwa en Itakura, Gudmundsson Van Kaam en Padt(zeker) weg gaan, er twee of drie  kwalitatief sterke spelers van buiten aangetrokken gaan worden, maar zoals MO'H hierboven opmerkt:  het zal (weer) linksom of rechtsom gaan met beperkt geld. Balker en Bratveit zijn al aangetrokken en Van Hintum en Te Wierik ook komend jaar zeker, en voorin blijven er een paar die mogelijk verlengen.  De instroom van spelers als Slor, J van Kaam, Schreck en Dallinga wordt die bestendigd?  

Voor de resterende 7 competitiewedstrijden zal Buys de fitste en sterkste spelers willen opstellen, misschien onder aanvoering nog van Robben, om zo hoog als mogelijk op de ranglijst te eindigen....daar kan je vanuit gaan.  Tevens staan deze genoemde spelers, maar ook jonge talenten in de etalage om gescout te worden voor eventueel vertrek naar andere clubs.  Ook trainer Buys is dit seizoen al eens genoemd vanwege belangstelling van clubs uit het buitenland.  Of FC Groningen in Europees verband (voorrondes) gaat spelen  ( dat mogen we nu toch op hopen) en hierin vér gaat komen? -  dat is het nog maar de vraag en zeker afhankelijk van wat er in seizoen 2021/2022 op het veld staat..  Plakt Buys er bij FCG nog een seizoen aan vast, dan zal hij de lat hoog moeten leggen bij zijn wensenlijstje.  Ook het teruggekeerde publiek kan in het nieuwe seizoen als 12e man bijdragen om weer een goed seizoen te draaien.  Gaat Buys eventueel ook weg deze zomer, dan is het nog meer zaak om zoveel als mogelijk garanties in te bouwen voor extra sponsorinkomsten en investeerdersgeld.  FC Groningen moet die plaats in de subtop ED zien vast te houden nu en meteen het komende jaar...die opdracht/uitdaging ligt in er ieder geval voor de club. 

 

 

marcelfcg25-03-2021 om 07:02

Bratveit is nog niet aangetrokken. Huur met vrijwillige koopoptie

kees25-03-2021 om 13:21

nee...huur half seizoen met verplichte koopoptie, dwz de voorwaarden staan vast (zo heb ik het begrepen). 

marcelfcg25-03-2021 om 17:53

De koopoptie op Bratveit is vrijwillig en dus NIET verplicht.

kees25-03-2021 om 22:23

@marcelfcg

acht jij de situatie zo  dat FC Groningen in de zomer dan toch niet (?) verder wil gaan met Bratveit...Hij is toch als eerste vervanger van Padt gehaald... maar we horen wel heel weinig van hem.   

marcelfcg26-03-2021 om 13:31

Mijn mening is slechts gebaseerd op gevoel. Dat gevoel zegt dat er inderdaad een andere doelman aangetrokken gaat worden.

Padt werd heel krampachtig aan zijn contract gehouden en er zijn geluiden dat er interesse is in de doelman van Go Ahead. Dan ben je niet zeker van je zaak.

ChiChi25-03-2021 om 09:08

NB.    Op het FCG forum wordt genoemd over een gerucht  dat M.de Leeuw voor  1 seizoen gaat tekenen bij de FC.

Als  2e spits?

corinti25-03-2021 om 10:53

Vanmiddag persconferentie (gerucht) rond 16:00 uur.Bron:personeel die persruimte klaar maakt stadion.

Grunn4Life25-03-2021 om 11:44

Zou ook om iets omtrent Robben kunnen gaan...

FC NL05025-03-2021 om 12:11

Misschien heeft het iets te maken met boek van Hans Nijland die deze week zou worden gepresenteerd, want Hans kennende zou hij dat op grote wijze willen doen 

kees25-03-2021 om 13:33

Denk dat Hans Nijland ( zoals hijzelf up de podcast de Koffiecorner vertelde ) bij Derksen aanschuift en ook met andere voetbaljournalisten aanschuift:  boek zal maximaal gepromoot worden, maar niet in Euroborg op een persconferentie...

Om wie of wat het dan wel zou kunnen gaan weet ik (nog) niet. Misschien om Buys?  Ik hoop wel op transfernieuws 

 

FC NL05025-03-2021 om 13:45

Klopt, maar las op pas nadat ik dit had gepost dat boek van Nijland pas per 31-3 in de verkoop gaat.

 

Gronngen wordt op dit moment in geruchtencircuit gelinkt aan Jay Gorter de goalie van Go Ahead Eagles en De Leeuw van FC Emmen

A Matter of Honor25-03-2021 om 18:59

Een transfer van de Leeuw kan ik mij iets bij voorstellen maar die goalie van de Eagles niet of hj moet de "stand in" van Bratveit worden, en dan is Jan Hoekstra er nog. Maar goed het zijn maar geruchten.

kees25-03-2021 om 17:31

logische verklaring: er wordt goed geluisterd naar de supporters:  de Leeuw had in zijn Groningentijd een goede naam als speler...15 goals maken is misschien nu iets teveel gevraagd, maar hij kiest nog steeds goed positie voor de goal ... en kan in het team een belangrijke schakel vervullen...werklust en enthousiasme is er te over... En FC Emmen?...  ben bang van wel ( dat ze degraderen )

appie happie25-03-2021 om 21:07

Nou en? Storm in glas water!!!

De Leeuw komt niet hoor.en Nijland gaat maar lekker zijn schrift in Kropswolde promoten.flikker toch op.

Publieksgeil is hij lijkt Meiland wel o Nijland/ Meiland..hahaha..

kees25-03-2021 om 22:32

je taalgebruik Appie: het lijkt soms wel op Gijp... maar die geruchten ga ik meestal niet op in... wel zit ik te wachten op de sterkste opstelling in de komende reeks van 7 wedstrijden...als je verhalen mag geloven dat Matusiwa, Gudmundsson en Ko niet van de zomervakantie terugkeren.   

ik heb mijn best gedaan, Appie,  op dit item, zoals je hebt gelezen... daarom een "fliker toch op!" klopt wel: ik ga snurken 

brummie26-03-2021 om 09:07

Ik zou het niet als een storm in een glas water benoemen. Het is net wat je er van maken wil, of hoe groot je het zelf maakt. Geruchten kunnen best interessant zijn, en ook daadwerkelijk concreet worden. Misschien komt er vandaag wel nieuws, wie weet...

Wat Hans Nijland aangaat, ben ik erg benieuwd naar zijn boek. Wat je ook van hem vindt, hij heeft onzettend veel gedaan en betekend voor onze FC. 

Mocht FC de Leeuw willen terughalen, dan denk ik inderdaad meer als pinchhitter en toevoeging ervaring relatief jonge selectie. 

Ik ben veel enthousiaster over Jay Gorter. Een zeer talentvolle keeper die het erg goed doet bij Eagles. O.a. Utrecht volgt deze jongen ook. Is nog jong, maar waarom zou hij niet direct in de basis kunnen staan bij FC?

Bratveit is een halfjaar gehuurd, zonder verdere verplichtingen. Omdat we hem niet aan het werk zien, is het voor ons lastig oordelen. Laten we maar mooi over aan de TS. Een keeper halen, die qua niveau vergelijkbaar is met Padt, is sowieso een onmogelijke opgave. Padt was trouwens ook nog maar net 23 toen hij bij FC onder de lat kwam. Bizot was zelf nog jonger.

We zullen het zien! Eerst vandaag maar even boek Boerenbluf van Nijland bestellen :-)

 

Thomas Portugal26-03-2021 om 12:32

Ik vind Padt een sympathieke gozer en heb alle respect voor zijn keeperswerk en alle andere zaken die hij bij en voor de FC heeft gedaan. Toch zie ik graag een ander type keeper als vervanger voor Padt. Als lijnkeeper en in één op één situaties vind ik Padt sterk, maar in de lucht en bij snelle spelhervattingen vind ik hem wat minder. Ik ben erg benieuwd wie hem gaat opvolgen. Ik verwacht dat Groningen Hoekstra óf een kans gaat geven volgend seizoen of afscheid van hem gaat nemen. Weet iemand hoe lang hij nog onder contract staat bij de FC?

corinti26-03-2021 om 12:36

Ik ben er van overtuigd dat we de komende (3?) dagen nog behoorlijk wat FC nieuws krijgen.

marcelfcg26-03-2021 om 13:35

Nu maak je de lezer nieuwsgierig. Baseer je die overtuiging op gevoel of heb je aanwijzingen?

Hoekie26-03-2021 om 16:06

Ik verwacht weinig spectaculair nieuws. Bij Joel en Mo wordt het contract verlengd. Jay Gorter, Mick van der Ven en Sam Beukema zijn hier vaak terecht genoemd als zeer goede aanwinsten. Deze spelers zijn binnen de kortste keren op weg naar clubs die snel kunnen en weten te handelen. Let maar op.  Da Cruz is voor wat hij tot nog toe heeft laten zien aan de dure kant. Miquel is een twijfelgeval. Na 2 goede invalbeurten en hele slechte wedstrijd tegen Heracles uit beeld verdwenen.  

Michael de Leeuw is misschien niet spectaculair nieuws maar toch wel verrassend te noemen. 

Metworst26-03-2021 om 16:07

De Leeuw terug, 1 jaar met optie voor nog een jaar. 

Herman Badkuip26-03-2021 om 16:10

Yes, tis gelukt! Michael de Leeuw gaat in het komende seizoen weer brullen in de Euroborg! Contract voor één seizoen met een optie voor nog één seizoen en daarna trainercursus volgen en als trainer in dienst van FC Groningen. Geweldig goed nieuws voor alle jonge talenten uit de selectie én alle supporters van FC Groningen!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!