Terug

Deel deze pagina:

Michael de Leeuw keert terug bij FC Groningen!

Door Sven Heikens 16 reacties

Michael de Leeuw keert volgend seizoen terug bij FC Groningen. De 34-jarige aanvaller tekent een éénjarig contract voor het seizoen 2021/2022, met een optie op nog een jaar. Daarna wordt De Leeuw de mogelijkheid geboden een trainerscursus te volgen en werkzaam te zijn binnen de jeugdopleiding van FC Groningen. 

De Leeuw speelde tussen 2012 en 2016 al in 137 officiële duels uitkwam. Daarin scoorde hij 55 keer, alvorens hij naar Amerika vertrok. Via Chicago Fire en FC Emmen keert Michael de Leeuw dus terug bij FC Groningen

Reacties:
alexvl26-03-2021 om 16:10

Ervaring en mentaliteit erbij. Prima gedaan.

Nachtwacht26-03-2021 om 16:13

Wow... die zag ik niet aankomen. Blijft een goed spits. Denk dan als mentor voor SL en Postema?

Herman Badkuip26-03-2021 om 16:26

Geweldig goed nieuws, MarkJan Fledderus heeft weer een verloren zoon in huis gehaald. Misschien volgen er nog wel meer.....Maikel Kieftenbelt, Ludovit Reis én Leandro Bacuna om er maar eens drie te noemen. Michael de Leeuw hoort thuis in de eredivisie bij FC Groningen, we zullen onze Brabantse Groninger zijn uitstapje naar Fc Emmen niet kwalijk nemen hoor. Heel goed nieuws voor alle jonge spitsen [Strand Larsen-Da Cruz-Postema-Dallinga-Slor] bij FC Groningen, zij kunnen rustig groeien met de Leeuw als mentor. En natuurlijk gaat Michael zelf ook de nodige goaltjes meepikken komend seizoen. Ben zeer benieuwd of er nog meer transfernieuws komt.....

Fido26-03-2021 om 16:30

Zullen we eykelkamp en Meijer en djurovsky ook maar halen dan!

Metworst26-03-2021 om 17:29

Prima gozer, goede mentaliteit en pas bij de fc, ik heb altijd wel een zwak voor hem gehad. Maar hij komt wel op leeftijd.

Als hij echt voor de ervaring /mentorschap komt, zal Robben wel stoppen en spelen ze met de Leeuw alvast hierop in.

Ben nu wel benieuwd wie van de huurlingen/verhuurde spelers en jongelingen er volgend jaar nog bij zijn. Met Postema, Dallinga en JSL hebben we in principe al 3 spitsen voor komend seizoen.  

Thomas Portugal26-03-2021 om 17:34

Goeie zet. Brengt altijd veel energie en heeft een neusje voor de goal. Ik verwacht dat Dallinga vertrekt.

 

appie happie26-03-2021 om 18:12

Ik zag dat ook niet aankomen..desalnietemin vind ik hem ern prima speler..dacht niet dat hij terug zou komen.

Ik dacht storm in glas water..

kees26-03-2021 om 18:57

tja...Appie:  toen De Leeuw van zijn korte Anerikaanse avontuur in 2018/19 naar  Nederland terugkeerde was de FC niet geïnteresseerd en dus koos hij voor Emmen.  Met Lukkien was hij natuurlijk bekend, maar ik denk dat hij nu vooruit denkt aan een eervolle afronding van zijn voetballoopbaan...die ligt niet in de KKDivisie...en het feit dat Te Wierik ook teruggekeerd is, dat zal zeker meegeteld hebben...

en nu de rest van de contracten... benieuwd wat er blijft van de huidige selectie., Bratveit geschikt als eerste keeper / vooral die Da Cruz behouden, en natuurlijk nog Ko overnemen van City  als het even kan... kunnen ze hem na volgend seizoen heel goed verkopen..toch?

dus dit keer geen storm in een glas water oftewel "klein bier"

RKR26-03-2021 om 18:28

Vind ik goed nieuws. Goede speler, kijk maar naar zijn gemiddelden bij Emmen, hij komt gewoon op 10-12 goals uit bij een ploeg die nauwelijks punten pakt. Enorme drive en goede mentaliteit. Dergelijk routine hebben we echt wel wat aan.

appie happie26-03-2021 om 19:59

Kees , storm in de tobbe!!!

 

Waarom da Cruz behouden.?Itakura is onbetaalbaar denk ik.Hankouri wel verlengen..

Ik denk dat er nog wel een keeper komt..

Hopelijk stroomt de ziekenboeg leeg deze week.en kunnen we weer over de hele selectie beschikken,uit bij VVV.

kees26-03-2021 om 20:22

Stel,  City vraagt 4 Mio v oor Ko Itakura... met goed onderhandelen en na aftrek van opleidingsgeld, kan hij misschien voor 3 Mio overkomen...Als er direct in de zomer (eerste termijn) geld binnenkomt bij de FC G na verkoop Gudmundsson en/of Matusiwa, dan kan uit de transferwinst een deel hiervan betaald worden... de rest van de overnamesom via een investeerdersclub...  Maar een feit is dat Radinio Balker al is aangetrokken van Almere City als vervange van Ko Itakura.  Misschien dat 22 jarige aanvaller Irandust (nog 2 jaar ondercontract van BK Häcken)  alsnog gehaald kan worden, maar zijn transferwaarde is dit seizoen enorm gestegen (verdubbeld) en hij verlengde zijn contract ( net als bij  Harroui van Sparta ) daarom niet (meer) zo erg aantrekkelijk ... Ik hoop en reken nog op een aanvallende middenvelder want P.Abraham is  nog erg jong en er nog niet helemaal klaar voor - "nog geen vijftig" (als je begrijpt wat ik bedoel...)

Pieken in sport is zo ongeveer het belangrijkste wat er is:  volgend seizoen moet het dan gebeuren vwb weer volle stadion en sportieve ambities van de club : een jump nog iets verder omhoog met een prachtig team... AZ als voorbeeld

Metworst26-03-2021 om 22:44

Kees, los van of wij Itakura kunnen betalen moet hij zelf ook willen blijven. Ik denk dat hij zelf een stapje hogerop wil. Maar mocht het lukken zou het uiteraard een topaankoop zijn.  Maar ik zou ook een talentvolle speler als Beukema graag zien komen. Maar daar azen ook Feyenoord, AZ en Utrecht al op. Bij onze FC heeft hij kans op meeste speeltijd., progressie en dus etalage kansen. Maar of de speler en zijn zaakwaarnemer dat ook zo zien betwijfel ik. 

 

Marco26-03-2021 om 21:00

Welkom thuis De Leeuw.

Goede speler, met een enorme drive en winnaarsmentaliteit.

Andries26-03-2021 om 21:20

Gaat de Leeuw weer brullen in de voormalige Euroborg?

Bij Emmen maakte hij 9 doelpunten in 23 wedstrijden.

Tranfervrij.

Kan jeugdtrainer worden.

Strand Larsen krijgt iemand met ervaring naast zich.

Een leermeester.

Sommigen willen dat niet.

Als voetballer moet je ook Cruijff eigenwijs zijn om het hoogste te bereiken.

Str. eigenwijs.

Ja.

Dat zijn mensen met visie.

Zij bereiken de hoogste bomen of komen in de goot terecht.

Mijn vader zij tegen zijn kinderen wees niet zo eigenwijs.

Hij wilde geen concurentie.

Eigenwijs als hij was mochten de anderen dat niet zijn.

Koning eigenwijs.

Heersen over zijn broedsel.

Nu wij hadden geen last van pa.

Gewoon negeren.

Of ja en amen.

Of nee en amen.

Michael de Leeuw in het hol van de Leeuw.

Welkom.

Schiet ze er weer in.

PS. laatst was de Leeuw geblesseerd.

Dat heeft de doorslag gegeven.

Fleddi is gek van geblesseerde spelers.

Die zijn goedkoop.

Daar wordt Buijs gek van.

Buijs heeft er al zoveel van.

De maat is nu vol.

Nog een geblesseerde speler erbij van Fleddi dan zegt Buijs dag en dag.

Wat een zoodje.

Het is het Nederlands elftal dat FC neiginkjes vertoont.

Wat slecht.

Hadden Qatar in hun hoofd en vele andere zaken.

Komen niet aan gewoon voetbal toe.

Wie is de trainer?

De Boer.

De Boer heeft een reeks missers achter de rug.

En hoeveel missers komen erbij.

Dat kan de KNVB uitrekenen.

De Boer heeft nog nooit wat in de loterij gewonnen.

Dan wordt het verder ook niks.

Geen Guus Geluk.

Jammer voor hem, het Nederlands elftal, de supporters.

De Turken speelden als Emmen, RKC.

Dan moet je als ploeg er een schepje boven op doen.

Vraag het maar aan de FC. 

Bikkel 27-03-2021 om 08:12

Welkom terug!! Hartstikke mooi... mss een idee om Bijl ook mee te nemen ipv Dankerlui? 

appie happie27-03-2021 om 08:27

Nee want dan moeten we een andere trainer 

marcelfcg27-03-2021 om 09:26

Nee, Bijl heeft afgedaan.

Bikkel 27-03-2021 om 09:44

Duidelijk ???? vindt het buiten alles wel een goede speler! Beter dan wat we nu hebben iig

 

kees27-03-2021 om 11:51

die gaat niet samen met Buys door één stadiondeur

RKR27-03-2021 om 09:35

Bijl niet doen. Die heeft in het verleden afgezien van een transfer omdat hij niet wilde concurreren met Zeefuik. Dat is niet echt handig, je kunt ook op een minder kwetsbare manier een nee verkopen. Hij geeft aan geen vechter te zijn, Zeefuik is immers allang weg. Dan had ie misschien zijn plek gehad.

Herman Badkuip27-03-2021 om 10:09

Vind dat wij onze eigen voetballers niet té snel moeten afbranden....Laat zo'n Damil Dankerlui nou eens een aantal wedstrijden op zijn vaste stek staan, dan zul je zien dat het zelfvertrouwen bij hem toeneemt....Onze kersverse international van Suriname heeft volgens mij meer potentie in huis als de meeste supporters denken. De spelers gaan aan zichzelf twijfelen als ze vaak gewisseld worden door een trainer/coach, geef deze spelers het vertrouwen op de plek waar ze het beste renderen, dan komt 't vanzelf wel goed met ze. Voor onze linkerflank zou ik Tim Handwerker [FC Nürnberg] wel weer terug willen halen, deze opkomende verdediger had een prima voorzet in huis en bracht onze spitsen vaak in scoringsposities....Zou volgens mij een prima vervanger zijn voor Gudmundsson. En....ik heb 't al vaker gezegd, Beukema en van der Ven als onze toekomstige centrale verdedigers zie ik helemaal zitten. Wel snel handelen én een duidelijk toekomstperspectief bieden, dan zijn deze jonge talenten best bereid om naar doorstromingsclub FC Groningen te komen! Bij een topclub in ons land komen ze toch heel moeilijk aan de bak....voor hen is een subtopper een uitstekende volgende stap in hun voetballoopbaan!

Johan27-03-2021 om 10:27

Dankerlui heeft gewoon het niveau niet. Snap dat gelul over afbranden nooit zo. Feiten zijn feiten en als iemand niet goed genoeg is volgens iemand, dan mag dat best gezegd worden. Heeft trouwens ook kansen genoeg gehad. En wat is er nu mis met een betere speler voor een bepaalde positie te willen? Of dat nu Bijl is of Troupee of Ewijk is. Hij kan toch wel met een beetje concurrentie dealen? En anders gaat ie weer rechtsbuiten spelen waar hij bij Willem 2 ook vaak stond. Ook niet voor niks volgens mij...

kees27-03-2021 om 11:48

Handwerker verdient zeker 2x zoveel bij de Oosterburen als in Groningen.  Aangezien profvoetbal vooral op erkenning van de speler gaat  (dwz. met het geboden salaris erbij ) , dan zal hier eerst FC Groningen de spelersbegroting moeten verhogen...lijkt mij daarom nog toekomstmuziek.

Maar vwb De Leeuw:  Welcome back !, en veel succes in het veld !!  

Alberto127-03-2021 om 16:23

We moeten niet onze eigen jeugdspelers vergeten. Thomas Poll bijvoorbeeld, linksback. En waar blijft         L. Miguel? Prima centrale verdediger uit eigen jeugd. Die talentvolle jeugdspelers komen nu weinig aan spelen toe. Wat mij betreft niet steeds types als Schreck, Dankerlui, Joosten, Leal kopen of huren, voegen niks toe en verdringen een plek voor jeugdspelers. 

kees27-03-2021 om 19:01

Vanwege de nieuwe ambities van de FC om op kortere tijd vanaf nu een hoge plek op de ranglijst te houden/krijgen is het nodig dat er ervaren spelers in het veld staan...Eurpees voetbal en zelfs daarin verder doorkomen dan een voorronde.  Dat de concurrentie voor de jonge eigen spelers voor een basisplaats  daarmee zwaarder wordt is duidelijk.  Maar het forceren van punten, iedere wedstrijd,  voor de ranglijst krijgt meer prioriteit, denk ik maar.

Johan27-03-2021 om 19:53

In dat kader moet je dus ook afscheid nemen van een speler als Hankouri. Zit spelers als Suslov in de weg. En die wordt wel alleen maar beter. Ben ook wel fan van Poll. Ewijk zou ik wel een echte versterking vinden. Vindt wel dat het inpassen van eigen jeugd niet ten koste kan gaan van de kwaliteit van je elftal. Niet alle jeugd is nu eenmaal goed genoeg. 

Alf27-03-2021 om 23:52

Het lijkt me dat Strand-Larsen normaalgesproken de voorkeur krijgt boven Michael de Leeuw in de spits. Kan hij zich wel in een dergelijke rol vinden? Samen opstellen kan ook, maar dat is niet overeenkomstig de tactiek die Fc Groningen nu meestal hanteert.

kees28-03-2021 om 04:54

Strand Larsen is een prima spits als hij goed bediend wordt... maar kijk je het afgelopen seizoen terug, dan is een reserve spits vanwege gebruikte tactiek ( hoge lange ballen en dreiging in de 16 ook prima inpasbaar.  Ik denk dat het statische spel hiermee verleden tijd wordt. ..al weet je het van te voren nooit helemaal zeker.

Met Lundqvist, El Hankouri, Da Cruz, Joosten, Suslov Gudmundsson.en Messaudi zijn er voorin eerder teveel dan te weinig opties...althans als ze fit zijn natuurlijk.  En als Buys een juiste tactiek hanteert in de komende 7 wedstrijden. 

marcelfcg28-03-2021 om 16:10

De Leeuw is geen echte target spits maar in een rol naast of achter JSL gaat hij zeker nog van waarde zijn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!