Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen en Joël van Kaam langer met elkaar door

Door Redactie 7 reacties

De Trots van het Noorden heeft Joël van Kaam (in navolging van zijn broer Daniël) 3,5 jaar langer vastgelegd. Het optiejaar (dat na dit seizoen van kracht was) is opengebroken. Dit betekent dat de jongste Van Kaam is vastgelegd tot medio 2024 bericht FC via haar officiële kanalen.

De op meerdere posities inzetbare flankspeler, debuteerde op 8 november 2020 tijdens de uitwedstrijd tegen Feijenoord en kan inmiddels terugkijken op zes wedstrijden in de hoofdmacht, waarvan drie in de basis.

Technisch manager Mark-Jan Fledderus is zeer content met deze verlenging. De talentvolle Van Kaam is afkomstig uit de regio en heeft vanaf zijn dertiende de jeugdopleiding doorlopen. Fledderus omschrijft Joël als een speler met veel snelheid, kracht en atletisch vermogen die genoemde eigenschappen koppelt aan zijn voetbaltechnische kwaliteiten. Fledderus is van oordeel dat van Kaam alle eigenschappen in zich heeft, om daarmee te kunnen voldoen aan de strijdwijze dat de club beoogd. Daarbij zijn alle voorwaarden aanwezig zijn om zich de komende jaren bij FC te kunnen doorontwikkelen. 

Reacties:
Herman Badkuip28-03-2021 om 13:26

Fc Groningen is heel goed bezig, de talentvolle jeugdspelers zoals een Joël van Kaam lekker de tijd geven om zich te ontwikkelen tot een moderne rechterwing! Als hij komend seizoen net zo'n groei doormaakt als Gabriël Gudmundsson dit seizoen, dan gaan we nog veel genieten van het jongere broertje van middenvelder Daniël van Kaam. Volgens mij zijn alle jonge talenten [Slor, Poll, Dallinga, Postema, Daniël en Joël van Kaam, Suslov, Miguel] nu voor langere tijd vastgelegd door FCG. Alleen maar positief met het oog op de toekomst, zij kunnen fijn doorgroeien, gestuurd door de ervaren mentoren Robben, de Leeuw en te Wierik/van Hintum. Volgend seizoen weer een volle bak in de Euroborg en een geweldige selectie, die er voor gaat zorgen, dat ons FC Groningen óók weer om Europees voetbal mee kan strijden! Belangrijk is dan wel, dat ook de meeste spelers van het huidige seizoen [Da Cruz-el Hankouri-Joosten-Dankerlui-Strand Larsen-el Messaoudi] aanblijven. Vrees dat naast Padt, óók Itakura, Matusiwa en Gudmundsson ons voor een geweldig miljoenenbedrag gaan verlaten....

campesino28-03-2021 om 13:44

Ben het grootendeels met je eens. Hoewel je natuurlijk altijd kunt discussieren of spelers als poll, postema en zelfs van kaam niet beter een jaartje uitgeleend kunnen worden, helemaal als er ivm corona volgend jaar weer geen jeugdvoetbal is. En ik denk dat de meningen ook verschillen if el hankouri, dankerlui en da Cruz moeten blijven. ( Wat míj betreft prima).

Ik zou alleen un jouw laatste zin het woordje vrees voor hoop vervangen. Groningen leeft van miljoenenverkopen, dus hopelijk worden matisuwa en gudmondson voor een mooi bedrag verkocht.

kees28-03-2021 om 20:45

@ H. Badkuip en Campesino

tussen hoop en vrees zou ik maarzeggen....FC Twente bewijst: je kunt niet een heel sterk team met continue resultaten  in een keer bij elkaar kopen en alsof ze dan  "zeker" presteren. Dit siezoen was er een, bij FC G ,  van vooral blessures, èn van jeugdspelers die een paar keer minuten konden maken..

Trekken we de lijn door met sterke vervangers te halen voor die deze zomer verkochte basisspelers, dan verwacht ik nog weer een mooi volgend seizoen... het kan altijd beter...maar ook slechter !

Marco28-03-2021 om 14:05

Goed nieuws. 

Vond Joël als rechtsback thuis tegen Vitesse sterk spelen. 

appie happie28-03-2021 om 19:02

Keurig   gaan we plezier aan beleven...

Metworst28-03-2021 om 22:31

Mooi deze verlenging. Verstandige keuze van Joel ook. 

Redactie, volgens mij klopt jullie rekensom niet. Hij ligt nu nog 3,5 jaar vast maar er niet met 3,5 jaar verlengt toch?

Andries28-03-2021 om 22:45

Het team Fleddi heeft kaas gegeten.

Van voetbalzaken.

Soms gaat het mis.

De speler in kwestie wil wel maar boekt geen vooruitgang.

Het voetbal zit tussen de oren.

Als een speler dat niet heeft of onvoldoende  heeft dan gaat het niet worden.

Joel van Kaam is er nog niet.

Heeft fysiek alles mee.

Dit in tegenstelling tot zij broertje die iets te kort komt in lengte en body.

Maar misschien kan het team Buijs er iets van maken.

Als het niet tussen de oren zit, het bestuurmechanisme, de chauffeur, dan is het ploeteren tot het niet meer gaat.

Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, Robben ed. hebben het goed tussen de oren.

Dat is een gave, dat heb je met je geboorte meegekregen.

Maar het is moeilijk in te schatten wat er tussen de oren zit.

Een operatie laat ook niets ontdekken.

Het maakt niet uit of iemand grote dan wel kleine oren heeft.

De oren zelf doen er niet toe.

Dus wat er tussen de oren zit is een grote wil om te presteren.

De wil is ook heel belangrijk.

De FC ontbreekt soms de wil.

Je moet verder gek zijn.

Bal gek.

Op de bal gefixeerd zijn.

Dit is ook een nadeel als je een partner hebt.

De partner hoort in het begin toe hoe het balletje heeft gerold over de voetbalvelden.

Maar dan is het herhaling, herhaling.....

Ieder dag voetbal tot aan het slapen toe.

Als zij wakker worden gaat het weer over....

Het balletje rolt, rolt.. in huis, voor het huis, achter het huis, in de slaapkamer, onder de douche...

Rollen maar.

Welke vrouwt trouwt nu een voetballer die zijn mond vol heeft met balletjes praat?

Balletje hier balletje daar.

Zij noemen hun man bal.

Soms bal gehakt.

Dat is in een bui van wanhoop.

Trouwen met een voetballer is trouwen met een bal.

Ze moeten het zelf maar weten.

Het is hun bal niet de mijne.

 

Herman Badkuip29-03-2021 om 14:30

Na dit seizoen komt ook Richairo Zivkovic weer terug uit China.....misschien een optie voor FC Groningen, mocht Jörgen Strand Larsen óf Alessio da Cruz ons gaan verlaten? 

hermank196929-03-2021 om 20:30

En Botteghin

kees30-03-2021 om 13:28

das war einmal...

kees30-03-2021 om 13:27

Ko Itakura weer in beeld (?) voor een eventueel verlengen of openbreken van contract met Man City, volgens bericht over recent contact  van FC G /MJF en Man City.  Kennelijk is 22 jarige CV Radinio Balker (die straks  transfervrij van Almere City naar FC Groningen komt) niet zover om meteen zijn plaats te vervangen...

Ik hoop dat Itakura blijft !

 

 update:  El Hankouri verlengt, en vwb. de Noorse keeper  Bratveit  die koopoptie... komt er niet... is dus toch "nog niet geschikt" 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!