Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Groningen op bezoek in Venlo

Door Tom Kuiper 9 reacties

Na een interland break is het (eindelijk) weer tijd om voor te beschouwen op de wedstrijd van FC Groningen aankomende zaterdag. FC Groningen heeft een overwinning nodig om de zesde plaats in de competitie te behouden. Afgaande op de stand in de Eredivisie word er ook niets minder dan een overwinning verwacht. Feit is dat de FC het niet makkelijk heeft de laatste weken. Het is tijd om ons te herpakken.

VVV Venlo

Venlo draait het hele seizoen al erg moeizaam maar heeft het geluk dat Giakoumakis het boven verwachting doet en momenteel topscoorder van de Eredivisie is. Ondanks een trainerswissel weet het zich niet te herpakken en heeft de club momenteel 9(!) wedstrijden achter elkaar verloren. Het won tussentijds alleen van NEC na verlenging in de beker. Met 72 tegen doelpunten is de taak zaterdag simpel. Giakoumakis in bedwang houden en de zwaktes achterin goed benutten. Zou moeten lukken toch?

FC Groningen

Goed nieuws uit de ziekenboeg van de FC! Strand Larsen trainde vandaag weer mee op het veld en lijkt zelfs fit genoeg om te starten aanstaande zaterdag. Daar in tegen begeeft Lundqvist zich daar niet. Hij viel in de uitwedstrijd tegen Ajax geblesseerd uit met een op het oog vervelende blessure.

Zoals gezegd is het tijd voor de FC om zich te herpakken. Van de laatste vijf wedstrijden won het slechts één. (1-0 tegen Sittard) Vooral de wedstijd voor de interland break staat ons nog in het geheugen. (3-1 v, RKC) Hopelijk heeft de interlandbreak een positief effect gehad om de spelersgroep. 

Seizoenskaart

FC Groningen heeft deze week bekend gemaakt dat supporters voor het eerst zijn of haar seizoenskaarten kunnen verlengen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van FC Groningen

COME ON FC!

Reacties:
Marco02-04-2021 om 00:31

Must win.

Thuis wonnen we door de bal snel in de 16 te spelen naar Larsen, die de kansen benutte. Opnieuw de ballen snel voor het doel gooien en uit de duels blijven. 

Bij pressing van VVV de ballen gelijk diep op de spitsen spelen. VVV is voetballend zo zwak dat we de bal snel op het middenveld veroveren als ze hem al niet zelf inleveren. 

kees02-04-2021 om 10:55

laatste 3 wedstrijden...slechts 1 punt... maar omdat ook andere clubs om de FC G heen punten verloren..nog steeds die 6e plaats. 

Nu er een twee weken rust is geweest, geblesseerde spelers weer in de basis terug kunnen komen, EN  er eigenlijk geen verliespunten nu tegen VVV, en in de komende 6 competitiewedstrijden  gepermiteerd kunnen worden, staat er veel op het spel vwb de ambities van de club -  "samen naar de Grote Markt".

Gudde heeft contract verlengd ( op verbeterde voorwaarden ? ) en MJ Fledderus volgt mogelijk snel  ook;  de nieuwe seizoenkaarten 2021/2022 kunnen weer worden gekocht..Robben misschien nog een jaar bij de club.....allemaal signalen aan de achterban en sponsors dat die ambities die er leven NU al moeten worden waargemaakt/ ingevuld :  FC Groningen zal met eventueel  toekomstige successen ook meer in de belangstelling komen, landelijk en ook dat helpt weer bij aantrekkelijkheid van FC Groningen voor het over de streep trekken van nieuwe, goede spelers.

Andries02-04-2021 om 11:21

VVV.

Wij beginnen weer.

Uitgerust en wel.

Dat is VVV ook.

Twee uitgeruste ploegen tegen elkaar.

Wat moet je daar van zeggen.

Wij wachten maar af.

Hans Nijland in de belangstelling.

Heeft verhalen verteld van zijn belevenissen met de FC.

Hij heeft het boek niet zelf geschreven.

Alleen voorgekauwd.

Suarez was het hoogte punt.

Een rare situatie.

Alles moest zo zijn als het moest zijn.

Suarez liet de kans niet voorbij lopen.

Hij wilde in Europa voetballen.

Met als eind doel Barcelona.

Prijskaartje 5 miljoen.

Uiteindelijk werd het 1,5 miljoen nadat iedereen onder de tafel lag na het drinken van veel whisky.

Suarez zelf gaf de doorslag.

Hield voet bij stuk.

Hij zou en moest naar Europa.

En vertelde Nijland als je kampioen wilt worden moet je mij nemen.

Dus de prijs ging daarmee naar beneden.

Suarez wil is wet.

Na 1 jaar FC wilde Suarez weer weg.

Ajax.

Daar vertelde hij de mensen als je kampioen wilt worden moet je mij nemen.

Dat werd dus een vervelende arbitrage zaak.

De FC met Suarez kwam niet tot een kampioenschap, zoals beloofd.

Misschien komt dat nog eens als de benen van Suarez niet meer willen.

Een Robben geval.

Terug keren op het oude nest.

Robben en Suarez, 2 opa's in het elftal.

Wij worden kampioen.

Suarez bijt als het moet van zich af.

Dat weten wij en hebben dat geweten.

Daarom heeft Suarez zijn gebit er uit laten halen uit voorzorg.

Geen bijt complex meer.

Nu naar VVV.

Wat wordt het.

Houdt de FC de 6e plaats vast?

De concurenten komen er aan.

Het wordt tijd het roer om te gooien en punten te scoren.

 

 

 

Bikkel 02-04-2021 om 11:47

Laat ik positief zijn.... gelijkspel!! 

Herman Badkuip02-04-2021 om 12:16

Zo Bikkel, jij durft wel zeg....laat ik eens positief zijn, volgens mij wordt de uitslag van de wedstrijd VVV Venlo - FC Groningen 0-13! Met maar liefst 6 goals van Jörgen Strand Larsen......

appie happie02-04-2021 om 12:38

Dat denk ik ook

BATS BATS BATS..

 

Wereldnieuws..komt er weer een boek denk ik.

A Matter of Honor02-04-2021 om 12:59

TAKTIEK: Niet als een zombie beginnen,zoals in vorige wedstrijden. Direct er oklappen en een paar vroege doelpunten maken en na de rust op de "auto pilot" naar het einde voetballen.. OPSTELLING: 4-4-2 met Strand Larsen en Abraham in de frontlinie. UITSLAG: 1-4., klinkt dit positief genoeg of moet het nog beter?

Bikkel 02-04-2021 om 16:23

Ja toch! Hahaha.... geen pijl op te trekken! Iedereen kan van elkaar winnen! Op Ajax na...

grunn196702-04-2021 om 14:10

Tot de winterstop was het leuk om naar de Fc te kijken, het wordt met de week slechter. Ik verwacht ook een kansloos verlies 3-1.

Zit totaal geen gedachte meer achter we doen maar wat. Kansloos verlies tegen RKC en onverdiend punt tegen Emmen dat zegt wel genoeg waar het niveau op dit moment zit. Hopen dat Larsen weer in de punt kan spelen met Cruz win je de oorlog ook niet.

 

TomOkker02-04-2021 om 20:39

Voor de winterstop was het ook niet om aan te gluren. Door al die blessures is het inderdaad niet beter geworden, maar het nivo is over het algemeen matig en dat gaat met de spelopvatting van de huidige TS niet anders worden. 

kees02-04-2021 om 21:50

niet zo somber, Tom

Ik denk dat je van Buys niet mag verwachten dat hij in een keer flitsend voetbal laat zien... wel wordt er voorin sneller en creatiever gecombineerd sinds seizoen 2020/21 ; de wedstrijden zonder publiek heeft de ploeg niet zichtbaar nadelig beïnvloed.   Buys zal zoveel als mogelijk de 3 punten willen veilig stellen... en daarna moeten we tegen Heerenveen ( met Robben ?!)...  Laten we eerst maar (weer) genieten van Matusiwa, Strand Larsen en Gudmundsson 

Het worden gewoon 7 finale- partijen voor een Play-off plaats.

Komt goud   

TomOkker03-04-2021 om 09:27

haha ik ben niet somber kees, ik heb niet zoveel emoties bij sport en begrijp sommige reacties dan ook niet. Ik zeg enkel wat ik zag en zie, en dat een wedstrijdje FCG een lange zit is, waarbij ik vaak wegzap.

FC NL05002-04-2021 om 16:49

In het geruchtencircuit wordt FC Groningen gelinkt aan Excelsior goalie Alessandro Damen, maar zal dan waarschijnlijkheid gehaald worden voor de rol van 3e keeper 

 

 

Herman Badkuip02-04-2021 om 17:37

Heel fijn dat Danny Buijs weer keuzes kan maken voor het elftal, dat morgenavond in Venlo aantreedt tegen VVV. Alleen Arjen Robben en Ramon Pascal Lundqvist kunnen er hélaas nog niet bij zijn. Zou kiezen voor de volgende elf [4-3-3 opstelling] :  Op het doel een zekerheidje Sergio Padt, achterhoede met Damiel Dankerlui, Mike te Wierik, Ko Itakura en Bart van Hintum. Middenveld met Achmed el Messaoudi, Azor Matusiwa en Gabriël Gudmundsson en een voorhoede met Mo el Hankouri, Jörgen Strand Larsen en Paulos Abraham. Dan hou je nog een sterke reservebank over met Tomas Suslov, Kian Slor, Alessio da Cruz, Patrick Joosten en de gebroeders van Kaam. Dat moet toch lukken tegen het matige VVV, we gaan voor niets minder dan 3 punten naar het Zuiden!

Metworst02-04-2021 om 21:26

Als Gudmundson speelt zal hij linksback staan ipv Hintum. 

Ik vindt ook dat Suslov verdient om te spelen. D. Van Kaam zal ook spelen denk ik. 

Ik vermoed dat Buijs te Wierik op rechtsback zet, maar vindt zelf ook dat hij beter in het centrum tot zijn recht komt. 

Idd mooi dat er weer keuze is voor de trainer, de beste moet spelen. Niet zijn persoonlijke voorkeur. 

ChiChi02-04-2021 om 22:50

Volgens RTV Noord is dit de opstelling:

Padt

te Wierik.  Dammers   Itakura.   Gudmundson

Suslov.   Matusiwa.  Messaoudi

El Hankouri.   JLS.    dat Cruz

 

kees03-04-2021 om 06:26

een echte  4 - 3 - 3     en spelers met afjagen en  kwaliteit naar voren! ... daar zal VVV toch ook even van achter de oren krabben.

Wordt slag op het middenveld....dat gaat Buys fixen,  en ik zeg: goals van Itakura en  Abraham

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!