Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen met lange tijd een man minder, in de slotfase langs VVV Venlo

Door Redactie 14 reacties

De Trots van het Noorden heeft op bezoek in Venlo de volle buit gepakt. Het won met 1-0 door een laat maar wonderschoon doelpunt van El Hankouri. FC Groningen kwam na een minuut of twintig met 10 man te staan na de tweede gele kaart van Matusiwa. De wedstrijd leek daarna lang af te stevenen op een remise, echter het venijn zat in de staart. In de extra tijd scoorde Roemer namens de Limburgers. Giakoumakis stond als aangever buitenspel met als gevolg dat het doelpunt werd afgekeurd. 

eerste helft
De gasten begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Een voorzet van Gudmundsson werd (onbedoeld) door Da Graca verlengd op El Hankouri die de bal via de grond op de lat schoot. In de zevende minuut kreeg Matusiwa (die een flinke zet kreeg) een gele kaart voor het (vermeend) onderuithalen van Van Crooy. Werd van Crooy geraakt? Kort daarna kwam er een mogelijkheid voor Strand Larsen die uit een moeilijke hoek in de handen van Kirschbaum schoot. Het spelbeeld speelde zich voornamelijk op de helft af van geel-zwarten. Het wachten was op een uitgespeelde kansen en doelpunten.

In de 20e minuut kreeg Matusiwa zijn tweede gele kaart (tackle te laat ingezet) en kon met rood van het veld. De thuisploeg kroop wat meer uit haar schulp maar Groningen bleef simpel overeind.

Een aktie gevolgd door een doelpoging van Strand Larsen eindigde in het zijnet. Voor de rest was het qua kijkspel verre van vermakelijk. Saillant detail was de situatie met Jansen die een overtreding maakte op te Wierik, vergelijkbaar met die eerste gele kaart van Matusiwa. Scheidsrechter Nijhuis bestrafte dit niet...

tweede helft
FC liet het initiatief wat meer over aan de thuisploeg. Dat VVV met een man meer speelde was nauwelijks te merken want het creëerde niets. In duel met Machach (een onbesuisde botsing en een uitzwaaiende arm) gingen Te Wierik en Suslov neer. De kaarten bleven op zak...

Een voorzet van Da Cruz werd door Kum voor het doel weggehaald. Aan de andere kant van het veld ging Giakoumakis (in duel met Dammers) neer binnen het zestienmeter van Groningen. Een strafschop werd geclaimd. Dammers zette een tackle in en speelde bal. Geen strafschop!

De thuisploeg begon meer aan te zetten en was dreigend bij spelhervattingen en voorzetten. Een paar schoten op doel werden bijtijds geblokt. In de 87e minuut werd een voorzet van Dankerlui in eerste instantie weggewerkt. El Hankouri ging het duel aan en veroverde de bal met een schouderduw. De aanvaller draaide zich richting het doel van Kirschbaum en schoot de bal tussen vier verdedgers door in de verre hoek, 0-1! El Hankouri rende naar de dug out om zijn doelpunt te vieren met onder meer trainer Danny Buijs. De ontlading was groot!

Er kwamen zes minuten bij. In de 94e minuut leek het 1-1 te worden. Kum plaatste een dieptebal op de diepgaande Roemer (en Giakoumakis). Roemer passeerde Padt en trof doel. De VAR controleerde de beelden en constateerde dat Giakoumakis als eerste de bal in buitenspelpositie had aangeraakt. Het doelpunt werd terecht afgekeurd. In de slotminuut kopte Giakoumakis een voorzet naast. 

Door deze overwinning heeft FC Groningen de teller inmiddels op 46 punten en lijkt daarmee nagenoeg zeker van de play-offs. Volgende week zondag speelt het thuis tegen SC Heerenveen. 

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Da Graca, Kum, Gelmi (Roemer/33), Dekker (John/90), Schäfer, Machach (Arias/59), Giakoumakis, van Crooy          

Opstelling FC Groningen: Padt, Itakura, Dammers, Te Wierik, Gudmundsson, El Messaoudi, Da Cruz (Joosten/89), Suslov (Dankerlui/79), Matusiwa, El Hankouri, Larsen (van Hintum/86)  

 

 

Reacties:
Marco03-04-2021 om 21:56

Groningen bracht zichzelf weer eens goed in de nesten.

Zondagschot was genoeg voor 3 punten. Goed dat El.Hankouri fysiek het duel aan ging. 

Ontsnapt aan puntverlies.

Zeeman03-04-2021 om 22:21

Heerlijk die 3 puntjes, maakt niet uit hoe en nu op nr Heerenveen voor de volgende 3 puntjes.

Andries03-04-2021 om 22:23

Goed bericht.

Een kijkje in de toekomst.

Ik heb de horoscoop van Arjen Robben bekeken.

Op 22 mei is de finale voor een plaatsje in de Europa Conference league.

Op deze dag heeft Arjen Robben progressief aspect Mercurius driehoek Draconis en transit Jupiter driehoek Mars. 

Driehoek aspecten zijn harmonisch en succesvol.

Verwachting.

De FC Groningen gaat naar de Grote Markt en Europa in.

Met Arjen Robben?

Wie weet.

 

Ollie Wollie03-04-2021 om 22:45

Jammer voor Nijhuis dat hij niet helemaal zijn stempel heeft weten te drukken, hij heeft het weer supergoed geprobeerd. Wat zou het hem hebben gekost, dat VVV nu geen punten bijschrijft ten koste van Groningen? Moet Twente het nu op eigen kracht doen? Nijhuis baalde vast ook van de VAR vanavond... Hoe dan ook, Groningen heeft mooi weer drie belangrijke punten bijgeschreven. Hopelijk verliest Feyenoord, desnoods onterecht. En Utrecht en Heerenveen ook.

R2304-04-2021 om 00:14

Op basis van de eerste 19 min een terechte overwinning. De rode kaart vond ik iets wat zwaar, het is natuurlijk niet slim, maar zo speelt Matusiwa altijd, dat is juist z'n kracht, maar de 1e was wat onschuldig en de 2e raakt ie hem niet echt, maar je geeft natuurlijk een scheids de kans om.... Moet overigens zeggen dat Dammers goed speelde, komt tot nu toe echt tekort om een aanwinst te zijn, maar vanavond was ie stabiel en gretig om Giakoumakis uit te schakelen. Als laatste, complimenten aan Mo, speelde echt in dienst van, eerst je focus op aanvallen en vervolgens vooral bezig zijn met verdedigen en niet verzaken. Het feit dat ie de knuffel met Buijs zocht? Zegt ook iets over het vertrouwen dat ie voelt! Heeft alle kritiek toch goed omgezet, wat terecht is geweest, maar het mag ook genoemd worden wanneer het goed is! Een lastige pot na 20 min, maar weinig weggeven en als team gespeeld! Sfeer is goed, ons weekend ook! Fijne paasdagen iedereen... 

Alf04-04-2021 om 00:23

Prima prestatie van de FC. Tot de rode kaart was de FC heer en meester. Daarna werd het meer een gelijkopgaande wedstrijd. Dat zegt wel wat over het individuele krachtverschil. De laatste 20 minuten vloeide de energie wat weg, maar de wissels brachten nieuw elan.

Prima actie van Mo. Door sterk verdedigend werk wist hij de bal te ontfutselen en daarna nam hij met hem met alles wat hij in zich had op de pantoffel. Echte klasse goal van een klasbak.

De scheids vond ik trouwens consequent fluiten. De rode kaart was terecht.

TomOkker04-04-2021 om 06:43

Eens

Herman Badkuip04-04-2021 om 07:41

 Zeker weten hoor, Bas Nijhuis treft geen enkele blaam. Was twee keer heel terecht een gele kaart voor een té druistige Azor Matusiwa. Maar ons FC Groningen heeft zich goed aangepast aan de nieuwe spelsituatie en heeft heel gelukkig 3 punten mee kunnen nemen naar het noorden. Wel heel fijn, dat juist de hardwerkende Mo el Hankouri het duel met een fantastische goal beslistte! Jammer dat het na de rode kaart een barvervelende wedstrijd werd, met een onmachtig VVV Venlo en een slim spelend FCG. Voor mij is dit VVV het slechtste team uit de eredivisie, vind Willem II en Emmen stukken beter spelen de laatste tijd. Maar goed, 3 punten in the pocket en snel vergeten dit duel....Fijn dat Twente punten heeft laten liggen tegen Vitesse, hoop dat Fortuna Sittard weer eens gaat stunten in de Kuip tegen een gehavend Feijenoord. Ook heel fijn dat wij met deze overwinning Fc Emmen kunnen helpen...moeten ze zelf wel RKC verslaan natuurlijk! Komt voor ons misschien plek 5 nog in 't zicht! Jammer dat Matusiwa er tegen Heerenveen niet bij kan zijn, maar met 11 man moeten wij de Friezen kunnen pakken. Nog 'n faine poasdoag'n voor joe allemoal!

appie happie04-04-2021 om 08:44

We krijgen er hoogstens nog 6 a 7 punten bij.dan komen we op een zeer hoog punten aantal uit.

Play-offs binnen bereik,echter we moeten dan echt beter voor de dag komen dan gisteravond en de afgelopen weken.Gister niet een fatsoenlijke aanval gezien een paar pogingen daar bleef het bij.Het doelpunt was een perfecte aktie ,dat wel.

Volgens mij zit Robben er volgende week ook weer bij.(hoop ik natuurlijk).Matusiwa sws geschorst..Dan Dammers maar controleur (zetten we die op J.Veerman)Dankerlui op rechts en te Wierik centraal met Itakura.

Verder zou ik Abraham graag een x in de basis zien.ipv Suslov.bv.

Heerenveen zal punten verspelen vandaag,Utrecht waarschijnlijk niet,de strijd om de 6de plaats blijft spannend.

corinti04-04-2021 om 10:16

Even navraag gedaan ,het feit dat van Kaam niet als wissel gebruikt werd(zeker na Matusiwa logisch)is omdat hij geblesseerd raakte tijdens warming up.Ze mogen er eigenlijk niks over zeggen,maar schijnt een spier blessure te zijn.

Anders was hij de aangewezen man om tegen heereveen op de plek van matusiwa te starten.Overigens denk ik dat het verstandiger is om tegen wat sterkere tegenstanders met 2 controleurs te spelen:van Kaam/Matusiwa .Dit heeft ons de beste wedstrijden/punten opgeleverd voor de winterstop.Dit zal ten koste gaan van..El mess.Suslov?Of suslov op de plek van cruz?Die laat wekelijks een ongeinspirieerde indruk achter.

 

RooieRed04-04-2021 om 11:07

Geluk had FCG aan zijn zijde en de 'scheids' was gewoon onpartijdig en goed. Niks mis mee. 

Een mooi collectief team hebben we, dat weinig weggeeft ook met een man minder niet. Dat de stootkracht voorin met 10 man wat minder wordt lijkt me logisch. Ook mooi dat we FCE weer een toenemende kans hebben gegeven. Goed voor het voetbal in Noord Nederland.

De 1e keer dat we tegen iedere club speelden haalden we 31 punten. Kan bijna niet beter, zou ik zeggen. Na 11 terugwedstrijden hebben we alweer 15 punten. Nog zes potjes te gaan, waar zeker 10 punten mogelijk lijken. Dat zou een top resultaat zijn voor FCG. Gewoon goed gedaan, vooral ook door de spelers zelf die veel meer waard zijn geworden. Wordt een drukke transferzomer....

RKR04-04-2021 om 11:26

Nijhuis floot een goede pot.

 

Die 2 van Matusiwa was 2x 100% geel. Niets aan te doen. Hij was 2x te laat en kwam behoorlijk hard in. Nijhuis had hem nog op de stip kunnen leggen na die overtreding van Dammers, ik vond namelijk dat Dammers niet geheel vrijuit ging daar.

Johan04-04-2021 om 12:02

Je hebt het hopelijk niet over die tackle op de bal van Dammers..... Ik ga echt emigreren naar Engeland zeg. Merk dat mijn kijk op voetbal erg afwijkt van de meeste korfballers hier..... Zou ook lkkr het kunstgras weer introduceren. Zitten hier wel een paar op dit forum die uberhaupt zelf gevoetbald hebben? Nou ja ben blijkbaar een roepende in de woestijn. Wees voorzichtig met paaseieren zoeken! 

Bikkel 04-04-2021 om 21:35

Met je eens Johan!!!

Bayern 05-04-2021 om 12:23

Helemaal eens hoor Johan, ik zei in het live topic al dat die eerste kaart voor Matusiwa totaal nergens op sloeg en toen waren er ook al een paar moraalridders die gelijk al schreeuwden dat het terechte gele kaarten en dus een rode kaart was. Vervolgens heb ik gedurende de wedstrijd meerdere smerige tikken (o.a. net voor rust op te Wierik) van VVV gezien die zwaarder waren dan de eerste overtreding van Matusiwa en daar kreeg men niks voor. Ik heb het al eerder gezegd en dat kan 1 ieder nazoeken in eerdere topics dat ik eigenlijk nooit naar de scheids wijs, maar altijd naar onze eigen tekortkomingen. (Ook hier vind ik de 2e overtreding van Matusiwa niet slim). Maar Nijhuis was gister echt volledig de weg kwijt. Ging helemaal mee in o.a. het toneelspel van schreeuwlelijk Crooy. Des te lekkerder dat je in dit geval tegen 12 man weet te winnen met 10 man. 

appie happie04-04-2021 om 12:14

Dammers speelde 100% de bal..

Matusiwa was met 1 x geel redelijk geweest..

En kunstgras  dat moet sws verboden worden..overal in Europa ..lees bv Daley Blind...

 

Ik hou ook van een Engelse pot,ik dacht altijd dat Nijhuis daar ook fan van was,alleen gister ff niet..zelfde kwaal als Rutte zeker.

Maar hoe je het wendt of keert,de 3 punten zijn welkom.

Mijn opmerking over dat Groningen ziek is,houdt gewoon in dat er van fatsoenlijk spel ,ook met 11 de laatste tijd weinig van te zien is.

Gister Sparta- Pec gezien  dat vond ik echt leuker om te zien..

Ieder zijn mening natuurlijk..

 

Op naar Heerenveen thuis volgende week.

 

 

kees04-04-2021 om 20:14

ik verwacht (en hóóp) dat de langdurig geblesseerden weer helemaal in hun spel komen... vaak zie je in een team een collectieve slordigheid in passing nen combinaties als er weinig in dezelfde formatie wedstrijden worden gespeeld..alof ze staan te slápen.   Verder moet je het Robben-effect op de groep niet vergeten:  weet zeker ( dat dan weer wèl ) dat Hankouri dat afstandschot in de verre hoek-zijnet van Robben heeft geleerd, waarbij vooral zijn snelle beslissing vooruit tot een zuiver geplaatst schot opviel. Dat zou veel uitmaken, of die weer meedoet.

 

Dus voor de volgende 6 wedstrijden... ach:  3 winnen, 1 gelijk en 2 verliezen: 10 punte te behalen...maar FC Utrecht ligt op de loer:  Heerenveen (thuis) kan vriezen/kan dooien  ( haha) 

appie happie04-04-2021 om 21:50

Scherpen in vizier zag ik net,opvolger van Padt!!

kees04-04-2021 om 22:34

heeft i.i.g. zijn lengte ( 2.04 m ) mee... staat nog tot 2023 bij Ajax onder contract.. eerst huur misschien.  Lijkt wel op een afscheid van Bratveit 

appie happie04-04-2021 om 23:19

Ik zeg,lijkt me wel wat..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!