Terug

Deel deze pagina:

"FC Groningen toont interesse in Kjell Scherpen"

Door Tom Kuiper 20 reacties

Volgens Hans Kraaij Jr. staat Ajax-keeper Kjell Scherpen in de belangstelling van FC Groningen. De verslaggever vroeg het talent gisteren na de wedstrijd tegen Heerenveen over de vermeende interesse. De doelman heeft aangegeven dat hij graag een heel zou willen keepen.

"Je weet dat FC Groningen je graag wil hebben?" aldus Hans Kraaij. Scherpen zei niks te weten over eventuele interesse uit het Noorden. "Heeft FC Groningen zich bij mij gemeld?" antwoordde Scherpen verrast. "Ik weet dat FC Groningen een nieuwe doelman zoekt, maar ik weet ook dat ik nog bij Ajax speel."
Hans Kraaij polste Kjell Scherpen door te stellen dat 'FC Groningen geen heel vervelende ploeg is om meters te maken'.
"Nee zeker niet, ze spelen elk jaar om Europees voetbal en dat is altijd goed. Groningen is een heel mooie club" aldus Scherpen.

De 21 jarige keeper speelde dit seizoen 17 wedstrijden waarvan 2 in de Eredivisie en één in de KNVB beker. Hij hield drie keer de nul.

Reacties:
frankism05-04-2021 om 10:54

waarom zouden ze dat doen?

Jan Hoekstra is een zelfde soort keeper. Die speelt momenteel elke week bij Roda, en naar ik lees niet onverdienstelijk.

 

Ik zou lekker een jongen uit de regio een kans geven. 

Nachtwacht05-04-2021 om 11:42

Aan de andere kant, als de keuze is een Buitenlandse doelman of Scherpen, dan zou ik enthousiast worden over Scherpen. Deed het bij Emmen zo goed dat hij naar Ajax kon en speelde de afgelopen weken ook meer dan prima. Stiekem reken ik Emmen ook tot de regio. Maar is niet goed voor de ontwikkeling van Hoekstra idd.

A Matter of Honor05-04-2021 om 11:43

Alsjeblieft zeg, geen Kjell Scherpen in de Euroborg. Heeft toentertijd bewust voor Ajax gekozen en nu naar FC-Groningen? Hoop toch zeker dat dit een hopeloos gerucht is. Per  Christian Bratveit en Jan Hoekstra kunnen Padt, volgens mij, heel goed opvolgen. Bratveit heeft de pech dat de competitie van de reserve elftallen stil ligt en zich niet kan laten zien, daarom snap ik niet dat hij niet tijdelijk is uitgeleend aan een KKD club, om ritme en ervaring op te doen, wat dus wel het geval is met Jan Hoekstra die de keeper bij Roda is.

appie happie05-04-2021 om 11:59

Ik ben niet tegen...heb er geen echte mening over..

204 cm is niet gek..en hij is jong.

Denk dat Ajax hen alleen maar verhuren wil.als dat zo is,dan  beter iets verkoopbaars zoeken.

Marco05-04-2021 om 12:07

Zeer goede keeper uit de regio. Gelijk vastleggen als het kan. 

Bij jong oranje viel al op hoe makkelijk hij meevoetbalt en met een verre uitgooi het spel verlegd. Verder lef bij hoge ballen en goed in 1 tegen 1 situaties. Waar Padt meer een octopus is op de doellijn is, is Scherpen meer een adelaar. veel potentie.

Johan05-04-2021 om 12:12

Ben ik met je eens. Vrees alleen dat het huren wordt. Ik zou ook daarom voor Gorter gaan. Maar goed ze hebben 2 miljoen uitgegeven voor blijkbaar een wissel dus veel geld zal er niet over zijn. 

Jantje05-04-2021 om 12:26

Ik dacht dat Per Bratveit volgende jaar eerste doelman zou worden? Groningen heeft toch een optie tot koop op hem staan?

FC NL05005-04-2021 om 12:32

Buijs gaf aan dat men met meerdere opties bezig is dus Scherpen zou wel 1 van deze opties zijn verwacht, maar mag toch hopen dat Groningen ook Gorter, Blaswich, Van Osch en Verrips als (serieuze) opties ziet

Herman Badkuip05-04-2021 om 12:41

Volgens mij heeft FC Groningen volgend seizoen de beschikking over twee prima keepers in Jan Hoekstra, die 't zeer verdienstelijk doet bij Roda JC Kerkrade in de KKD-competitie én Per Christian Bratveit, een talentvolle Noorse goalie! Waarom zou je dan nog veel geld uitgeven voor een reservekeeper van Ajax? Laten we alsjeblieft niet te veel luisteren naar die onzinverhalen van een Hans Kraay JR., die zuigt werkelijk van alles en nog wat uit zijn grote duim.....Hoop wel dat wij onze Noorse keeper dit seizoen nog aan 't werk zien in één van de laatste 6 wedstrijden. Of zouden ze hem voor de playoffwedstrijd hebben gehaald? Als ik MarkJan Fledderus was zou ik mij meer bezighouden met de vervangers voor Matusiwa en Gudmundsson voor komend seizoen.....

Johan05-04-2021 om 12:43

Heb jij die Bratveit ooit zien keepen dan? Zou werkelijk niet weten of hij talentvol is. Heerenveen wilde hem als reservekeeper. Dat is de positie achter Mulder. Nu ken ik Mulder wel......

A Matter of Honor05-04-2021 om 13:26

Zie mijn reactie van 11.45 uur. Dan begrijp je er misschien iets beter van.

kees05-04-2021 om 15:33

Ik denk dat over het algemeen die vrijages / huur met Ajax spelers alleen voor de korte termijn gelden...1 of max 2 jaar... anders krijgen we weer een  Sierhuis-Zeefuik constructie waar uiteindelijk Ajax de prijs en voorwaarden  bepaalt. 

Wat hierboven wordt geschreven:  Hoekstra en Bratveit is genoeg voor eerste keep, en als die Noor vanwege taal of karakter niet goed de achterhoede kan neerzetten, dan  daarvoor een ander zoeken:  een jonge  nog oud-FC  Emmen speler gaat na Ajax jaar  niet graag terugnaar gedegradeerde club Emmen... verder denk ik: keepers genoeg, Gorter (GAE) bijvoorbeeld

Johan05-04-2021 om 14:43

Ik snap jou over het algemeen sowieso niet MOH. Maar goed, bedankt voor je input

A Matter of Honor05-04-2021 om 16:23

Kwestie van intellect. een post goed lezen is voor bepaalde mensen soms een probleem.  Oefening baart kunst.,

Johan05-04-2021 om 17:54

Haha zeker. 

grunn196705-04-2021 om 18:11

Als je echt een goede keeper wilt halen, haal dan de keeper van de Eagles, Gorter.

 

A Matter of Honor05-04-2021 om 19:29

De derde keeper van 020 en dan als eerste keeper bij FC-Groningen? No way!!!!!

Bikkel 05-04-2021 om 20:20

Welkom Kjell!! Goede keuze...mocht het serieus zijn. als Hoekstra en Bratveit zo goed zijn waren ze vast niet aan het zoeken naar een andere optie! Die van GAE is trouwens ook een aardige goalie 

Andries05-04-2021 om 21:01

Groningen weet het nog niet.

Of wel.

Bratveit wordt omzeild.

Is nog niet beproefd in het eerste team.

Teken aan de wand.

Bratveit terug naar af.

De scouting heeft hem nogmaals gescout.

En de conclusie is.......

Foutje van Fleddi.

Lean ook foutje van Fleddi?

Gaan wij foutjes maken?

Nu Scherpen in de picture.

Dankt Ajax hem af?

Te licht bevonden?

Niet scherp genoeg?

Scherpen is een kop groter dan het doel.

Kan links en rechts met zijn lange lichaam het doel bestrijken.

Scherpen is het zoveelste FC Fleddi balonnetje.

Hoekstra komt niet meer terug.

Dat is mijn voorzichtige gedachte.

Afgedankt.

Met dank en dank.

Tabé.

Jammer.

Voor hem en zijn familie.

Weer een droom niet uitgekomen.

Wat is het leven wreed.

Heeft zijn best gedaan.

Voor hem zelf en de club.

En nu mag hij zijn biezen pakken.

Wie volgt....

Biezen pakken en wegwezen.

Het gaat maar door.

Door en door.

Scherpen welkom.

Neem je biezen mee.

Je weet nooit wanneer je ze nodig hebt.

Eens komt de tijd van biezen pakken.

Niemand ontkomt daaraan. 

kees05-04-2021 om 22:38

ik denk hardop:  Als FC  Groningen de kans krijgt om Itakura van Man City over te nemen voor een bedrag rond de 3 Milj dan heeft dat nu prioriteit ... Dat betaalt zich op korte termijn zeker terug ( en met winst ) Een keeper huren van Ajax voor eén jaar lijkt dan niet verkeerd, maar ze nemen wel een gok... zowel Padt als ook Bizot hebben de FC goede diensten bewezen nadat ze bij jong Ajax waren opgeleid en via Gent kwamen maar dan wel na 1 à 2 jaar bij FCG  te hebben gespeeld: ze zijn juist in de tijd daarna  flink beter geworden 

Dus liever zie ik in plaats van die Ajax reserve-keeper nu eerst  GAE keeper Gorter komen  (die heeft veel clean sheets gehaald) en dan maar meteen weer voor 3 jaar vastleggen.

Belangrijkste argument hiervoor is het ondersteunen van de teruglopende begroting van de club in coronatijd... 2-3  miiljoen tekort.

Want hoewel  de opwinding over de virtuele marktwaarde van Matusiwa resp. Gudmundsson wat is verstomd:  Op die twee zou deze zomer een mooie transferwinst behaald kunnen worden...maar alles hangt af van de eindstand ranglijst van FC Groningen in dit seizoen, en of deze spelers niet weer blessures krijgen.  Komt Robben terug dan wordt het hele elftal ontlast omdat deze speler altijd aanspeelbaar is en vaak scoort.  Maar terugkeer ( en verlengen ) van Robben blijft steeds niet zeker....  

brummie06-04-2021 om 08:59

Itakura overnemen voor 3 miljoen is voor een club als FC financieel niet te doen, en veel te risicovol. Denk ook dat Itakura wel een stap hoger wil en kan. 

Het zou uiteraard prachtig zijn als Itakura nog een jaartje kon blijven.  Aan de andere kant hebben we Balker en ten Wierik al aangetrokken voor centrale posities achterin. 

Herman Badkuip06-04-2021 om 10:30

Verwacht niet dat Ko Itakura volgend seizoen bij FC Groningen gaat spelen, lijkt mij een voetballer met veel ambitie, die graag hogerop wil én moet spelen....zou 't wel geweldig vinden als 't MarkJan Fledderus lukt om hem te behouden! FCG heeft wel iets met keepers uit de Ajaxschool, net als Bizot en Padt komt Jay Gorter volgens mij ook uit de opleiding van de Amsterdammers. Zie de noodzaak niet om hem te halen, als je zelf twee goede keepers in huis hebt! Balker en te Wierik zijn twee rechtspoten, zou nog proberen om er een goede linkspoot bij te halen voor het centrum....mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar Mick van der Ven van Volendam, maar ook oud-Groninger Nick Bakker van Emmen is misschien een optie. Sergio Pena van Emmen is ook geen verkeerde voor komend seizoen.....

alexvl09-04-2021 om 09:04

Na gisteravond zal Scherpen echt geen kandidaat meer zijn toch?

Marco09-04-2021 om 11:43

Groningen kan Scherpen dankzij de blunder vastleggen. Met de miljoenen belangen van Ajax vormt Scherpen teveel risico als eerste keeper of eerste reserve keeper.

Groningen heeft geen miljoenen voor onana kwaliteit, Scherpen is dan een buitenkansje om te halen met doorgroeinpotentie. In jong Oranje en tegen Hveen keepte Scherpen uitstekend. 

grunn196709-04-2021 om 12:50

Ik mag hopen dat de FC  niet voor Scherpen gaat. Die clown kan er echt helemaal nix van. Een aanfluiting voor Ajax in europa.

Tegen hveen ook een dikke ketser (speelt de bal zo in de voeten van Veerman, die in een leeg doel overschiet) Deze jongen is gewoon ongeschikt voor betaald voetbal. Bij jong Ajax ook regelmatig aan het blunderen. Helemaal lachwekkend was de bekerwedstrijd tegen Twente (5-4) Deze jongen kan er helemaal nix van. Ons keepertje bij roda doet het best wel redelijk. Belangrijk een goede keeper (pakt punten en geeft rust in de verdediging) Ben benieuwd in nieuwe seizoen.

FC NL05009-04-2021 om 13:04

Ajax lijkt Scherpen alleen te willen verhuren komend seizoen, maar hoop dan toch echt dat ze een nieuwe 1e keeper willen kopen zodat ze komende jaren geen problemen zullen kennen met keeper.

 

Ik vermoed dat men het meest serieus denkt aan komst van die Gorter, want anders had onze TD ook niet bij Gorter zijn club op de tribune gezeten een aantal weken geleden 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!