Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Derby day in Groningen

Door Tom Kuiper 7 reacties

Aankomende zondag staat de derby van het Noorden op het programma. Na een kleine twee maanden na de uitwedstrijd tegen Heerenveen staan beide teams opnieuw tegen over elkaar. Opnieuw staat plek 6 op het spel alleen lijkt het erop dat Heerenveen niet meer in aanmerking komt voor de play offs om Europees voetbal. Met Utrecht (opnieuw) in de nek is er voor de FC geen plek voor fouten. De opdracht is simpel: Er moet gewonnen worden!

SC Heerenveen

Sinds het gelijke spel in Friesland heeft Heerenveen slechts één keer weten te winnen (ADO thuis, 3-0). De Friezen kunnen hun pijlen richten op volgend seizoen maar moeten Sparta, Fortuna en PEC wel onder zich zien te houden. Met betrekking tot de ranglijst om TV gelden kan Heerenveen het zich niet veroorloven om verder weg te zakken. 

Neemt natuurlijk niet weg dat Heerenveen een aantal gevaarlijke spelers heeft. Joey Veerman liet een aantal keer zijn klasse zien in de verloren wedstrijden tegen Ajax (1-2, thuis). In Friesland had Groningen het de eerste helft erg moeilijk met de Friezen. Nadat FC Groningen zich enigszins herpakte in de tweede helft maakte Suslov met een fantastisch afstandsschot de 1-1. Groningen kreeg daarna nog een flinke kans via Abraham maar wist niet meer te scoren. 

FC Groningen

Trainer Danny Buijs heeft opnieuw een aantal puzzelstukjes te leggen. Gesprek van deze week was natuurlijk het wel of niet terugkeren van Arjen Robben. Hoewel Danny Buijs het niet uitsluit dat Arjen bij de selectie zit, is de verwachting dat hij twee weken later tegen PSV wel degelijk bij de selectie zit. "Ik reken er niet op. Het hangt van Arjen zelf af. We trainen morgen nog en het is mogelijk dat Arjen zegt: ik ben beschikbaar, maar de kan is het grootst dat Arjen er niet bij zit."

Waar Arjen Robben wel mee deed met de afsluitende partij deed Ko Itakura dat niet. Door fysieke ongemakken is hij samen met Lundqvist een vraagteken voor zondag. Azor Matusiwa is sinds vorige week weer fit maar door zijn schorsing zit hij niet bij de wedstrijd selectie. Wie er komende zondag op doel staat is eveneens een vraagteken. Sergio Padt loopt met fysieke klachten die hij opliep tijdens de training. Het zou een goede kans zijn voor Brätveit, die dit seizoen gehuurd word van Djurgardends IF uit Zweden. 

Historie met dank aan FCGStats.nl

COME ON FC!

Reacties:
Herman Badkuip09-04-2021 om 19:33

En weer een mooi affiche voor de zondagmiddag in de eredivisie, de derby van het Noorden in de Euroborg. Tis één van de laatste kansen voor Heerenveen om in de buurt van plek 8 te komen....Als zij zondagmiddag van FC Groningen verliezen, is voor hen het zicht op de play-offs bijna kansloos. Ook voor ons FCG is deze wedstrijd van groot belang, omdat concurrent FC Utrecht slechts op 3 punten staat. En een 5e of 6e plaats aan 't einde van de rit betekent een thuiswedstrijd in de eerste play-offronde! Heel belangrijk, zeker omdat er dit seizoen slechts één wedstrijd wordt gespeeld. Verwacht een uiterst aantrekkelijk duel, waarin de strijd op het middenveld gewonnen moet worden. Heerenveen heeft met Joey Veerman, Siem de Jong en Lasse Schöne veel kwaliteit én ervaring op het middenveld en FC Groningen véél jeugdig elan en strijdlust met Tomas Suslov, Daniël van Kaam en Achmed el Messaoudi! Jammer dat wij Azor Matusiwa moeten missen in dit belangrijke duel...Ook het niet meespelen van Ko Itakura zal zeker invloed hebben op deze wedstrijd. Hoop dat Wessel Dammers en Bart van Hintum de lange spits Henk Veerman kunnen bestrijden. Wellicht dat onze Noorse keeper Per Christian Bratveit zijn eerste minuten gaat maken in de wedstrijd tegen Heerenveen. Uitgerekend tegen de club, die hem ook graag wilde contracteren als tweede keeper. Als de strijd op het middenveld door ons team wordt gewonnen, kunnen onze snelle en beweeglijke spitsen in stelling worden gebracht. Natuurlijk Mo el Hankouri op rechts, die met zijn onnavolgbare schijnbewegingen Rami Kaib helemaal dol draait, Jörgen Strand Larsen, die van Jan Paul van Hecke een nachtmerrie gaat bezorgen én Alessio da Cruz, die Sherel Floranus voorbij snelt! Ruststand 2-0 met goals van Strand Larsen en Tomas Suslov, Siem de Jong maakt 't na de rust nog even spannend, voordat Paulos Abraham met twee geweldige goals de show gaat stelen! Uiteindelijk dus een meer dan terechte 4-1 overwinning voor de mannen van Danny Buijs! 

Metworst09-04-2021 om 22:41

Mooi man, het mogelijk missen van Padt en Ko zal echter van invloed zijn. 

Ben benieuwd hoe Buijs het nu neerzet. Ik denk met Hintum en te wierik in het centrum. Dammers zou wat mij betreft op de positie van Matusiwa gezet mogen worden.

no guts no glory11-04-2021 om 13:58

Toch heeft Hveen maar 2 verlies punten minder dan Heracles de nummer 8. Ook Twenthe Sparta en Fortuna hebben verloren. Dus Hveen heeft nog een zeer behoorlijke kans op de play offs. Ze zullen zeker wat willen laten zien na een tot nu toe teleurstellend seizoen. Hoop op een kleine overwinning maar Grunn heeft vaak moeite om het spel te maken. 

Alberto109-04-2021 om 20:18

En toen kwam er een olifant met een ..........

Andries09-04-2021 om 21:11

FC Groningen vs. Heerenveen.

Ze komen elkaar ieder jaar  weer tegen.

Ieder jaar de neuzen weer tegen over elkaar.

De FC moet zijn beste beentje voorzetten.

Dat is een voetbal term.

Beste beentje voorzetten.

Dus als je links voetig bent dan met het linker been voorzetten.

En rechts voetig andersom.

Niet vergeten wat je goede been is.

De FC heeft weer spelers die pijntjes hebben.

Dat betreft de verdediging.

Matusiwa kijkt thuis voor de buis.

Hij heeft een rode TV.

Robben beslist morgen of hij mee gaat doen.

Als hij een kwartier mag spelen moet hij niet moeilijk doen.

Vooruit met de geit.

Sommige clubs hebben een geit als mascotte.

Robben heeft morgen transit Neptunus 60 graden met zijn geboorte Zon.

Lijkt gunstig.

Hij heeft er mogelijk zin in.

Ik ben benieuwd of de voorhoede er ook zin in heeft.

Je moet altijd afwachten.

Heerenveen vertrekt na een donder speech en komt dus met de tanden gewapend naar het FC stadion.

Dat doen zij al jaren.

De FC is volksvijand nummer 1 in Heerenveen.

Andersom ook.

Dus wat wordt het.

Zeg het maar..

4-0?

Inmaakpartij?

Tot op heden geen inmaakpartij gezien.

Dus dit wordt de eerste keer.

Komt in de krant.

Wie maken de doelpunten.

Een open vraag.

Strand Larsen staat al tijden droog.

Tijd voor natte voeten.

Hankouri geloofd weer in zich zelf.

Durft meer.

Dat moeten meer spelers doen.

Durven of het voetbalveld.

 

kees10-04-2021 om 04:32

Ben deze week nog meer overtuigd geraakt van het belang van een goed resultaat tegen SC Heerenveen!

@Herman Chuip: 

voor jou hoeft de wedstrijd dan niet meer gespeeld te worden?  Nee... ik zie wel degelijk enkele puntjes waar het mis kan gaan bij Groningen!...Zoals zo vaak...paar individuele fouten van spelers of een tactisch mislukte eerste helft ( wat wel vaker bij FC Groningen het geval is geweest ).

Dammers en van Kaam zijn alvast vooraf door Buys op hun tekorten gewezen;  ik denk dat Padt gewoon speelt, ook al is hij "de joker", al zijn die hoge ballen achterin de 16 niet zijn sterkste punt. Er staat op papier een aardig goed elftal klaar, ook zonder Itakura die vermoeid is en gespaard wordt voor volgende keer; en ook zonder geschorste Matusiwa.

Ik zeg  2 - 2...maar laat mij graag verrassen door een kleine overwinning van Grunn 

Herman Badkuip10-04-2021 om 09:29

Deze ras-optimist mag graag dagdromen over FC Groningen, dat weten jullie inmiddels wel......en heel af en toe komen deze dromen nog uit ook. Misschien geeft 't onze voetballers nog meer zelfvertrouwen....en soms is de realiteit keihard! Soms zit 't mee en soms zit 't eventjes tegen. Maar.....zondag gaat 't goedkomen hoor! 

TomOkker10-04-2021 om 07:20

"Het niveau moet omhoog" las ik ergens. Opvallende uitspraak in deze fase van de strijd. 

Mijn voorspelling 0 - 2

A Matter of Honor10-04-2021 om 10:57

Ik gun het die Friezen niet, Tom................2-0. 

appie happie10-04-2021 om 12:54

Ik ook niet..maar winnen  zie ik somber in..ik denk gelijk..

kees10-04-2021 om 13:39

moet met jou eens een keer een "kopje koffie drinken" ( citaat Hans Nijland ) want we denken vaak hetzelfde vooraf... dat wil trouwens niet zeggen dat een van ons tweeën gelijk heeft !

Wat mij wel opvalt in dit bizarre coronaseizoen, is dat iedere wedstrijd van FC Groningen spannender is dan voorheen, natuurlijk vamwege de stand op de ranglijst, maar óók: het elftal vergeleken met het vorige seizoen, is een stuk sterker geworden door personele kwaliteit...gaat dat in de zomer een spectaculair vervolg krijgen met die uitgesproken ambities van de club ?? ( "samen naar de GM" )....dat zou een trendbreuk zijn

ik zeg: nooit meer rechterrijtje FC G !!

appie happie10-04-2021 om 15:41

We zullen het zien Kees..toeval wil dat ik morgen eerst weer onderweg ben.Hopelijk ben ik op tijd thuis voor de wedstrijd.

Drinken we een virtuele" bak.."

kees11-04-2021 om 00:12

ja...zonder suiker of melk..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!