Terug

Deel deze pagina:

FC incasseert fikse domper tegen SC Heerenveen, ondanks rentree Robben

Door Redactie 25 reacties

De Trots van het Noorden is vanmiddag in eigen huis met 2-0 onderuit gegaan tegen SC Heerenveen. Ondanks een goed eerste half uur, wist Groningen hieraan geen vervolg te geven en zakte (met name na de pauze) weg naar een tandeloos niveau. De gasten werden bovenliggend met de beste kansen en mogelijkheden. In de 71e minuut kwamen de Friezen op voorsprong. H. Veerman benutte een penalty. Kort voor tijd maakte Halilovic de 0-2. De groen-witte kater was compleet! Schrale troost is dat eerder op de middag FC Utrecht verloor van Feyenoord. Arjen Robben (die vanaf oktober geblesseerd was) maakte ruim tien minuten voor tijd zijn rentree.  

eerste helft
Strand Larsen kreeg al snel via Gudmundsson een grote kans maar raakte de bal verkeerd waardoor deze over het doel ging. De Trots van het Noorden kende een sterke fase met het meeste balbezit en druk naar voren. In de vijftiende minuut kon Padt aan de bak op een lastig stuit schot van H. Veerman. De daaropvolgende hoekschop was ongevaarlijk.

Op de speelhelft van Heerenveen werd Da Cruz handig weggestoken die in een één op één strandde op Mulder. Wat een kans! De Friezen kregen meer en meer vat op het spel. Aan de overzijde van het veld stopte Padt de schoten van Schöne (vrije trap) en Halilovic. 

Een doelpoging van J. Veerman ging ruim over. Voor Groningen waren er mogelijkheden voor Strand Larsen en Da Cruz. Padt verrichtte een prima redding op een hard schot van Van Bergen. Een overtreding van Te Wierik op Halilovic leverde een gele kaart op. Op slag van rust keerde Padt een schot van J. Veerman. 

tweede helft
Met de inbreng van Joosten voor Suslov en Woudenberg voor Kaib werd het spel hervat. Van Kaam was dichtbij de openingstreffer. Een aangesneden voorzet werd gemist. Doelman Mulder kon met één hand de bal wegtikken. Daarmee was het groen-witte kruit verschoten. Kort hierna werd het dreigend in het zestienmetergebied van FC. In een andere situatie kon J. Veerman uithalen op Padt die attent reageerde. Bij FC Groningen lukte aanvallend niets meer.

In de 71e minuut werd de bal (na tussenkomst VAR) op de stip gelegd. Gudmundssson (in duel met Floranus) haalde binnen de zestien zijn tegenstander onderuit. H. Veerman mocht aanleggen en liet Padt kansloos, 0-1. 

Een minuut of twaalf voor tijd een dubbele wissel bij FC. Robben en Lundqvist voor Da Cruz en El Messaoudi. Tussen de bedrijven door kreeg Van Bergen een grote kans maar schoot wild naast. Groningen wist zich niets te creëren. In de 87e minuut viel de beslissing. Op aangeven van Veerman maakte Halolevic van dichtbij de 0-2...

Er kamen zes minuten bij. Een voorzet op Robben werd nipt naast de paal geschoten. 

FC Groningen blijft ondanks deze nederlaag op plek 6 en kon jammergenoeg niet profiteren om verder uit te lopen op FC Utrecht. Op zaterdagavond 24 april wacht de uitwedstrijd tegen PSV.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Dammers, Itakura, Gudmundsson, El Messaoudi, Suslov, D. van Kaam, El Hankouri, Larsen, Da Cruz                           

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, van Hecke, Dresevic, Kaib, van Bergen, Schöne, De Jong, Halilovic, J. Veerman, H. Veerman 

Reacties:
Marco11-04-2021 om 17:13

Groningen had eerste helft moeten scoren. Toen teveel slechte voorzetten en doelpogingen.

Schandalig VAR optreden. VAR mag enkel ingrijpen bij DUIDELIJKE fout. Dit was zeer twijfelachtig. Gisteravond zien honderden miljoenen voetbalkijkers in de classico een zelfde situatie waarbij een Real verdediger meer doet, daar geen strafschop. De voetbalsupporter snapt er niks meer van, lijkt op willekeur. Voetbalsupporter vinden strafschop ook veel te zware straf in situaties waarbij speler met bal van het doel weg rent. Scheidsrechter had het bij eigen waarneming moeten laten, dat is zoals het hoort. 

TomOkker11-04-2021 om 18:40

Beste Marco, misschien s het beter dat jij je eerst gaat verdiepen in de regels en dan proberen iets zinnigs proberen te zeggen. Net als met die Corona, iedereen roepttoetert maar wat en het gros denkt dat we volgende op het terras zitten. 

Nachtwacht11-04-2021 om 17:20

Ben echt teleurgesteld. Onnodig verloren.

Een complete offday voor Strand Larsen. Ik vind dat de scheidsrechters hem wel wat beter mogen beschermen, want hij krijgt echt zelden een overtreding mee, maar SL won geen enkel duel tweede helft

De wissel van Suslov begrijp ik niet. Suslov was aan de bal de beste Groninger en vrijwel elke aanval startte bij Suslov. Ik heb de eerste helft teruggekeken en om nou te zeggen dat hij veel duels verloor... Suslov liet Veerman en Schone wel op een paar meter staan, maar stopte er wel veel energie in. Als je dan meer duelkracht of verdedigende kwaliteiten wilt, kun je beter niet Joosten brengen.

Tweede helft waren we het middenveld volledig kwijt

Opgelucht dat Robben gespeeld heeft en schadevrij is gebleven. 

 

ChiChi11-04-2021 om 17:27

Slag op het middenveld verloren, helemaal toen,onbegrijpelijk, Suslov vervangen werd en aanvallend vrijwel machteloos.

Gemakkelijk gegeven strafschop!!

 

appie happie11-04-2021 om 18:15

Over 2 weken gewoon revance bij Psv..die spelen nl ook als een natte krant..

Verder zeg ik nu niks over vanmiddag...iedereen heeft t gezien..en veel meningen..

 

A Matter of Honor11-04-2021 om 19:06

FC-Groningen hoeft niet meer af te reizen naar Eindhoven want de utslag staat al vast, volgens onze geweldige voorspeller.

TomOkker11-04-2021 om 19:47

ik weet niet wat je geslikt hebt vandaag maar ga alsjeblieft even uit mijn nek triest geval.

A Matter of Honor11-04-2021 om 20:17

No way, niet zolang jij van die ongefundeerde uitlatingen als een voorspelling doet en er ook nog trots op bent dat je een keer gelijk hebt, zielepoot.

TomOkker11-04-2021 om 20:41

Kalm aan menneke het gaat hier enkel om een paar voorspellingen, dat het toevallig ook nog zo uitkomt is toch mooi. Dat het jou allemaal niet past is toch echt jouw probleem.  Kees begreep, denk ik, in ieder geval wel dat het gekscherend bedoeld was. Waar jij je mee bemoeid is mij een raadsel. Voor sommmigen hier gelden de huisregels blijkbaar niet.

TomOkker11-04-2021 om 18:30

mijn voorspelling 3 - 1 

kees11-04-2021 om 20:42

dan zit je er dus naast

stop met die gelijkhebberigheid , ...a.u.b.

TomOkker12-04-2021 om 08:17

Ik snap je reactie kees, maar volgens mij profileer jij je hier als een profeet, die het elke keer weer voor elkaar krijgt om zichzelf tegen te spreken en die bij een beetje tegengas even makkelijk de ander kant opstuitert. Daarbij hoef ik niet ver terug te gaan als het gaat om onze trainer. Succes ermee.

Herman Badkuip11-04-2021 om 18:37

Heel jammer dat wij vandaag hebben verloren van SC Heerenveen, maar het was een terechte nederlaag voor de Trots van het Noorden. Wij hebben de slag op het middenveld vooral in de tweede helft verloren van de Friezen. Het gemis van Azor Matusiwa was helaas goed voelbaar....Fijn dat Arjen Robben weer minuten heeft gemaakt en nog bijna scoorde....Geen man over boord hoor, want onze concurrenten (Twente en Utrecht) hebben ook verloren dit weekend. Snel de wonden likken en de blik gericht op de uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven!

Groen hart11-04-2021 om 19:22

Laat de leeuw maar komen . Zo klaar met Larsen laat zich maar vallen en zijn ongenoegen.

met een spits die er 20 inschiet hadden we vierde gestaan .

Bayern 11-04-2021 om 20:04

Ik vind dit wel heel makkelijk. Hij was vandaag niet best, dat ben ik met je eens. Maar als je ziet wat voor onbenullen hij om zich heen heeft staan geef ik het je te doen. Dat da Cruz weer vrijwel de gehele wedstrijd mag blijven staan vond ik echt onbegrijpelijk. Wat was die man weer hemeltergend slecht. En dan ook nog Joosten inbrengen voor een redelijk spelende Suslov, dan snap je er echt niks van. En de man van 2 miljoen mag weer 5 minuutjes opdraven. Ik snap Danny niet en ik zal hem ook nooit snappen. Het voetbal is voor het 3 jaar achtereen niet om aan te zien en het is een godswonder dat je op deze plek staat (hoeveel geluk we dit jaar gehad hebben is echt bizar). Sinds de winterstop zie je weer hoe we al bijna 3 jaar voetballen onder Danny, geen enkele lijn in het spel, geen idee er achter, waar trainen ze in godsnaam op? 

Andries11-04-2021 om 19:45

Gewoon doorgaan of er niets aan de hand is.

Was er maar wat aan de hand.

Emmen in stijgende lijn.

Groningen in dalende lijn.

Van de hemel naar de hel.

Nu naar PSV.

De FC is momenteel ongesteld.

Legt geen eieren meer.

Dit baart zorgen.

De zesde plaats.

Nog steeds.

De concurrenten blameren ook.

Schande voor het Nederlandse voetbal.

Nu is het geen ramp als anderen ook pas op de plaats maken.

Zijn we nu al uitgeblust.

Middenveld het grote probleem.

Werk aan de winkel voor Fleddi.

Matusiwa is niet goed bezig.

Net als Zeefuik.

Wilde stieren.

Meer discipline en zelfbeheersing is gewenst

Gutmundsson is vandaag Slechtmundsson.

Had zijn hoofd er niet bij.

Ongelukkig en verdiend verloren.

Bergafwaarts.

Donderspeech.

Watjes in de oren.

Het ene oor in het andere uit.

Wat de FC nodig heeft is een guru.

Tsjakka.

Daar mee klaart de lucht mee op.

En is iedereen weer wakker.

Toeterende oren.

Daar heeft iedereen last van bij de FC.

Buijs toetert en foetert.

Dat is geen begeleiding.

Dit moet psychlogisch worden aangepakt.

Tot dat iedereen weer normaal is.

En het voetbal ook normaal wordt.

 

kees11-04-2021 om 22:47

vroeger had je daar een masseur voor ...die babbelde wat als een speler "op tafel lag"  en kneep in z'n bil als ie moest luisteren ....haha !

Hoekie11-04-2021 om 20:17

Een sterk beginnend FC met onbenutte kansen op 1-0 en 2-0. Halverwege de eerste helft werd steeds vaker de lange bal gespeeld op Strand Larsen. Strand Larsen is niet het type spits die daar mee overweg kan. Hij speelde een ongelukkige wedstrijd en werd een paar gemangeld. Een onbesuisde actie met een opgetrokken knie in zijn achterwerk werd over het hoofd gezien op een prachtige plek voor een vrije trap. 

De lange ballen resulteerden in 90% van de gevallen in balverlies en daarmee help je Heerenveen in de wedstrijd. Heerenveen speelde toen gelukkig ook heel matig en zo bereikten we een ruststand van 0-0. De tweede helft werd alleen nog maar de lange bal gespeeld en werd Heerenveen meer en meer de baas op het middenveld. Wat de strafschop betreft: Het duw- en trekwerk van Gudmonsson werd zwaar bestraft. Of het een terechte of onterechte strafschop is, blijft discutabel. 

Meneer Okker denkt blijkbaar dat hier duidelijke regels voor zijn maar ook bij het scheidsrechterkorps word daar verschillend over geoordeeld. Het blijft mensenwerk. Per saldo kun je aan het eind van het seizoen de voor en nadeeltjes tegen elkaar wegstrepen. Neemt niet weg dat Heerenveen vanmiddag  de terechte winnaar is. 

Heel dapper dat meneer Okker nu al de overwinning van PSV voorspelt. Statistieken PSV-uit is 95% winst voor PSV. 

TomOkker12-04-2021 om 08:05

Ik zie dat je mijn pleidooi niet helemaal hebt begrepen. Ik heb het niet over de regels ansich gehad maar de interpretatie van Jan en Alleman hiervan. Die interpretaties worden aangewakkert door verslaggevers die denken het allemaal te weten zonder zich echt te verdiepen in nieuwe of aangepaste regels. Een van de weinige uitzonderingen is Wytze van der Goot, die trekt gelijk het spelregelboek erbij mocht iemand er iets van vinden. Voor het overige geldt, het papegaait en het roeptoetert maar zonder enige vorm van kennis laat staan bronvermelding.  Dat je het niet met een beslissing van een scheidsrechter eens bent is iets anders en daarbij jij krijgt toch ook weleens van je baas te horen dat iets beter kan. Net als de vorige wedstrijd floot Higler in mijn beleving een prima pot. Dat Bas Nijenhuis op een ander manier fluit is mij ook duidelijk maar ik let meer op het vertoonde spel dan een beslissing waarvan je achteraf kunnen: het had geel of misschien wel rood kunnen zijn. Dit zijn zinloze discussies die nergens over gaan behalve slap geouwehoer. Als we het toch over regels hebben, dat gelul met dat wel of geen buitenspel, hier heb ik ook al vaker iets over geschreven, gelijk mee kappen met dat buitenspel voegt niks toe enkel irritatie en frustratie. Doellijn technologie waarom lukt dit bij ijshockey wel en bij een sport waar meer miljoenen en belangen (wat dit ook moge zijn) in omgaan niet. Ik zit in de herhaling naar vage lijnen te kijken die ik tot op de dag van vandaag niet vertrouw en ook niet zal vertrouwen, maar dit is mijn kortzichtigheid. Mijn voorpselling was meer een wink naar MoH maar die schiet ook bij het minste of geringste ut zijn slof. Trouwens wat is er zo raar aan een goede voorspelling, wil dat zeggen dat ik niet achter de club sta, ben ik dan pro H'veen of PSV. Bekijk het eens wat realistischer mensen, ik vind het spel van de FC zelden of niet om aan te glurenen de stand op de ranglijst is een vertekend beeld maar dit zei ik ook al voor de winterstop maar dat het niveau door blessures en schorsingen zo ver zou dalen had ik ook niet verwacht en zijn mijn voorspellingen inderdaad voorspelbaar en de voorspelde uitslagen geluk te noemen.

A Matter of Honor12-04-2021 om 10:52

Jou uitleg komt geheel voor jouw rekening, waarbij ik het in delen niet eens ben. Waar ik een hekel aan heb zijn mensen die zich op de borst kloppen en zichzelf geweldig vinden en mijns inziens zijn dat meestal mensen die menen ook alles beter te kunnen en weten. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat jij zo'n persoon bent. Gewoon doen is een Groninger niet vreemd. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg en daar kan jij nog veel verbetering in aanbrengen. Tot die tijd blijf je een wijsneus in mijn ogen en iemand die het anderen wel even zal vertellen.

A Matter of Honor12-04-2021 om 10:52

+

A Matter of Honor12-04-2021 om 10:52

+

A Matter of Honor12-04-2021 om 10:52

+

A Matter of Honor12-04-2021 om 10:52

+

marcelfcg12-04-2021 om 15:11

Goed verslag Hoekie. Het gezeur op JSL begrijp ik niet.

Hoeveel bruikbare ballen via de flanken heeft hij gehad? Ik kan me er geen enkele herinneren.

Vrijwel de hele wedstrijd kreeg hij lange peren naar voren te verwerken met een aantal hijgerige verdedigers in z'n nek waarbij die Dresevic gewoon geel had moeten hebben voor dat misselijke knietje op het staartbotje. Jurgen is een prima spits voor ons. Veel potentie en zeer doelgericht.

In Eindhoven nieuwe ronde met zeker kansen. Het elftal is weer op oorlogskracht en kansloos zijn we tegen niemand. PSV heeft een prachtige voorhoede maar verder ook niet heel bijzonder.

grunn196711-04-2021 om 20:34

Wat ik niet snap, Cruz mag week in week uit dramatisch spelen, veel balverlies, doet maar wat.

Totaal geen toegevoegde waarde in het team, ga je sowieso afscheid van nemen.

Heb je een speler van 2 miljoen op de bank en speelt nagenoeg niet.

Geef die jongen speel minuten, ook op het oog volgend seizoen.

 

A Matter of Honor11-04-2021 om 21:12

Het is inderdaad een raadsel dat een speler al Abraham niet in de strategie van Buijs voorkomt. De speler heeft sinds zijn komst met elkaar nog geen drie kwartier gespeeld en dat terwijl Strand Larsen al een aantal wedstrijden tegen zichzelf staat te spelen. Het zou Buijs sieren om Abraham eens een basisplek te gunnen ten faveure van Strand Larsen.

kees11-04-2021 om 22:17

Abraham wordt op het laatst geofferd aan het tactisch concept van Buys, zoals hij met een ploeterende Strand Larsen in alle afgelopen wedstrijden al heeft gedaan...Op zich  niet zop erg, maar inderdaad je speelt dan met 10 man in plaats van 11, en Robben de laatste 20 '"voetbalruimte  geven"...daar had Heerenveen zich vooraf goed op voorbereid.

Nogmaals teleurstellend dat Buys niet begin 2e helft het had omgezet: spelers die niet uit de verf kwamen gewisseld... maar ik ben blij dat ik Buys niet ben, en in zijn schoenen sta, want Heerenveen was stabieler dan Groningen,

Er zijn ook lichtpuntjes:  Te Wierik speelde een berepartij ..Padt foutloos en wat Gudmundsson achterin fout deed, dat deed hij in voorgaande wedstrijden juist goed.   Van Kaam is geen speler die het middenveld aanvallend genoeg ondersteunt, en helaas hebben we El Messaoudi amper zien schitteren wat ik opvallend vind. Eerste half uur was Groningen goed bezig. Enfent terrible da Cruz loopt zich vaak vast en Lundqvist is vaak alles of niks.

 

Twee weken hebben we om voor te bereiden op de 5 laatste wedstrijden en  het seizoen vol te maken : PSV, Sparta, Emmen, AZ en PECZwolle... is een zware reeks! ...In voorbereiding op de play offs, zou het de trainer Buys sieren als hij collectief een sterker team neerzet en op een manier dat de aanval vanuit het middenveld beter rendeert:  alleen Matusiwa maakt het verschil niet genoeg...Ga dan maar ( net als Heerenveen in de tweede helft )  op de helft van de tegenstander spelen, verras ons (en de tegenstander) maar eens met echte kansen en een grotere uitslag,  in plaats van Strand Larsen op een eiland te zetten enz.  het kan, met Robben zeker, om nog - zeg - een 2 wedstrijden te winnen,zeker als er weer publiek bij komt  maar De FC G krijgt die overwinningen zeker niet cadeau in de komende reeks .

 

campesino11-04-2021 om 21:20

Onder aanvoering van meer okker, zoals Andries hem noemt komt er weer een nieuw pispaaltje aan. Nou stoer hoor Tom okker. Heb je niet genoeg gehad met hrustic??? Na je lastercampagne Tegen hrustic, is hij nu al maandenlang bezig met een lastercampagne tegen larsen. Misselijk wordt ik van zulke mannetjes. En waarom? Ok hij speelde niet best, maar is in zijn eerste jaar wel clubtopscorer met 9 goals. Heeft die jongen wat krediet. En als je het voetbal van de FC altijd niks vindt, snap ik niet wat je hier zoekt. Of ben je een dorpeling en AJAX fan die hier maar wat zit te stoken 

marcelfcg12-04-2021 om 15:18

#Hup Jürgen.

TomOkker12-04-2021 om 17:50

Wat lul jij nu weer, ik weet dat je slecht leest maar een lastercampagne? Trouwens het was Hoekie die heel beleefd meneer Okker schreef. Je moet de berichten die ik hier schrijf niet allemaal bij elkaar optellen hè :-) Maar goed ik weet niet wat jij hier probeert te bewerkstelligen maar als je denkt met zo'n bericht mensen tegen mij op te zetten, dan denk ik dat er volgens de huisregels een ban op jouw acccount in het verschiet ligt. Niet zo maar wat in het wilde weg roepen menneke en al helemaal niet als het niet de waarheid betreft. 

Nevinsrow11-04-2021 om 21:28

We moeten natuurlijk niet doen alsof we elke wedstrijd zomaar van iedereen winnen. We zijn FC Groningen. We mogen verliezen van een wat sterker spelend Heerenveen. Groningen moet elke wedstrijd top zijn om te winnen. Dat waren we vandaag niet, helaas. 

Super dat Robben weer op het veld stond. Wat een verschil laat hij zien t.o.v. alle andere spelers in het veld. Mooi!

Ik vind dat we een zeer goed seizoen draaien. De laatste weken wat minder stabiel, maar dat mag ook als je FC Groningen heet in deze fase met jonge spelers. 

Laten we hopen dat we mooie stapjes blijven zetten naar een stabiele subtopper de komende jaren. 

We kunnen ons gaan opmaken voor de Play offs. 

appie happie11-04-2021 om 21:46

Ja hallo!!!

We zijn redelijk volwassen toch...ga ff elkaar in de haren zitten.kom op zeg..

Gedraag jullie.

Dank je

Oja ,tis maar voetbal.

 

Alf12-04-2021 om 00:33

De wissel van Suslov pakte erg slecht uit. We waren daarna het middenveld kwijt; daar waar we het grootste deel van de 1e helft domineerden. Er waren voor rust best wel mogelijkheden. Ik kan Buis hierin niet volgen. Wellicht vond hij dat FSL te geïsoleerd stond, maar ondanks dat waren er best wel mogelijkheden.

Voor het grootste deel op tactiek verloren.

alisan12-04-2021 om 01:09

Ik vind je reactie wel heel kort door de bocht Bayern. Verloren van Heerenveen en er deugt niets meer van. Verschillende spelers hebben zich dit seizoen prima ontwikkeld onder Buijs en het voetbal is dit seizoen een stuk beter te pruimen dan de afgelopen seizoenen. Je kunt ook zeggen dat Heerenveen een prima tweede helft heeft gespeeld. Neemt niet weg dat ik vandaag ook niet gelukkig was met het wisselbeleid van Buijs. Suslov speelde naar behoren. Dat kun je niet zeggen van Da Cruz. Laten we positief blijven. Arjen is back. Het kan nog heel mooi worden. 

Herman Badkuip12-04-2021 om 08:02

FC Groningen speelt de laatste weken heel herkenbaar in een té vast spelpatroon, waar de tegenstanders zich heel makkelijk op in kunnen stellen. Ze weten inmiddels allemaal wel op welke wijze Danny Buijs zijn team het veld instuurt. Met het huidige systeem staat onze spits Strand Larsen té veel op een eiland, Gudmundsson moet té veel meters maken van achter uit én de balans op het middenveld is een beetje zoek.....Er zit absoluut géén verrassing in ons spel...Zou de komende wedstrijden het liefst zien, dat het team van FCG meer aanvallend ingesteld is met een duidelijk 4-3-3 systeem. Dankerlui, te Wierik,Itakura en van Hintum achterin, middenveld met Suslov, Matusiwa en Gudmundsson en de aanvallers da Cruz/el Hankouri, Strand Larsen en Abraham/Joosten. Danny Buijs en zijn team hebben nog een kleine twee weken om met een verrassend spelconcept te voorschijn te komen.....

kees12-04-2021 om 08:32

Zo, Herman

Ik beschouw het als een compliment dat jij mijn post van zondag, 22:17 u ) hebt gelezen... en goeddeels heb overgenomen!

Blijft een feit dat de beste stuurlui aan wal staan... Buys is niet snel van zijn ideeën af te brengen...maar dat hoeft ook niet. 

Ik denk dat directeur Gudde hem genoeg achter z'n vodden aan zit, toch?

marcelfcg12-04-2021 om 15:24

Het verassende element was eerder juist dat we meerdere speltypes konden spelen en er tijdens de wedstrijd van speltype werd gewisseld om de tegenstander in verlegenheid te brengen. Dat mis ik een beetje maar moet terug kunnnen komen nu we weer een volledig fitte selectie hebben.

Sapmeer12-04-2021 om 08:36

Strand Larsen had er in de rust uit gemoeten.Verloor elk duel kansloos van van Hecke.Een snelle wendbare speler(bv Joosten ,la Cruz of Abraham) was een betere oplossing geweest.

marcelfcg12-04-2021 om 15:28

De ongeïnspireerde Da Cruz stond er al in en bakte er niets van. Joosten kreeg weer een kans maar bevestigde het gelijk van Buijs om hem op de bank te laten starten. Abraham heeft ook nog niet echt aan kunnen tonen waartoe hij in staat is, behoudens die wedstrijd waarin hij twee mooie goals maakte.

alexvl12-04-2021 om 10:16

Kut wedstrijd

 

appie happie12-04-2021 om 10:21

Heb nog ff terug gekeken.

Maar 2 a 3 100% kansen voor de Fc in eerste 20.min.als er daar 1 van in gaat is alles anders.de penal  zeg maar de zg overtreding was er echt binnen..ik zeg zg overtreding,want veel was het nint,in Engeland lachen ze zich dood hierom.

En jammer van de Robben kans,in extra tijd.

A Matter of Honor12-04-2021 om 11:48

En wat dacht je dan van het voorval in 28 ste minuut. Ik meen Hankouri krijgt een flinke duw in de rug, in de zestien, en gaat op zijn bek. Die Jan Onbenul fluit er niet eens voor. Het was toch ook duidelijk een "overtreding" dus strafschop voor de FC.

appie happie12-04-2021 om 12:14

Heb ik gemist dan .....

Maar ik maak me niet druk...en play- offs   tja  leuk een toetje,maar dan als je wint..in juli 4de voorronde in de conf.cup oid..nee ik zit er al klaar voor hoor..

grunn196712-04-2021 om 12:42

lees van alles over Larsen. Ik moet ook zeggen dat ik me de laatste 2 wedstrijden aan hem erger, ligt maar op de grond handjes in de lucht, verongelijkt kijken. Zit totaal niet meer de power in, toen  hij begon bij de Fc. Deze jongen begint teveel in zichzelf te geloven. Moet even weer met de beide beentjes op de grond gezet worden. SL is een vriendje van Haaland en denkt dat hii ook als een pseudo vedette kan rondlopen. Als hij hard werkt en heel erg zijn best doet, kan het wat worden en een meerwaarde voor de FC zijn. Het is zeker geen groot talent. We missen op dit moment een back up spits (volgend seizoen de Leeuw) en SL voelt zich de keizer bij Groningen omdat er geen concurrentie is. Even deze snotneus weer op zijn plek zetten en dan komt het wel weer goed.

Herman Badkuip12-04-2021 om 13:32

Nou Grunn67, ik vond Alessio da Cruz helemaal geen verkeerde stand-in voor Jörgen Strand Larsen, toen onze Noorse vriend door een blessure afwezig was....vooral in de wedstrijd tegen Ajax beviel hij mij goed, lekker beweeglijk en snel, met prima combinaties met zijn medespelers....dus voor elke speler is er best een alternatief te vinden hoor.

A Matter of Honor12-04-2021 om 13:53

.Iedere speler heeft wel eens een mindere periode. Jorgen Strand Larsen heeft het op het ogenblik even niet en voetbalt niet zijn beste periode. Om nou te zegen dat hij vedette neigingen begint te krijgen gaat wel wat ver. De speler heeft talent genoeg om een goede spits te worden.Het manco bij FC-Groningen is altijd dat van een speler wordt verwacht dat ze zich het hele seizoen het snot voor de ogen spelen hetgeen niet realiseerbaar is. Het zijn jonge jongens die nog veel moeten leren en net als iedereen wel eens een "off day" hebben. Ik herinner mij nog ene Sorloth die ook de tijd niet werd gegunt en ook al snel werd afgeschreven. We weten inmiddels hoe het hem vergaat.Laten we hopen dat JSL weer snel de zaken op een rijtje krijgt want we hebben hem nog hard nodigde komende tijd.

Marco12-04-2021 om 14:08

Strand Larsen is een spits met specifieke kwaliteiten. Hij is levensgevaarlijk als hij vanaf de flanken wordt bediend. Probleem is dat het elftal veel te weinig speelt naar de kwaliteiten van Larsen. Dat is vreemd, want hij kan mits goed aangespeeld 20+ doelpunten maken per seizoen. 

Op links gaat Joosten altijd binnen door voor eigen succes, geeft nooit een voorzet. La Cruz geeft nooit een voorzet, maar zoekt de diepe voor zichzelf, el Hankouri geeft pas een pass als hij iedereen 3x heeft gepasseerd en Robben zoekt de combinatie door het centrum. Enkel van Gudmundsonn en Van Hintum geven regelmatig een bruikbare voorzet Vanaf links.

De hele 2de helft is er voorzet geweest op Larsen. Dan is het logisch dat hij niks brengt. De keer dat Slor meedeed gaf hij gelijk wel een voortrek op de spits. Zie daarom liever Slor als linksbuiten, om Larsen te laten scoren. 

marcelfcg12-04-2021 om 15:32

Goed gezien Marco. JSL is een prima spits en levensgevaar doordat hij erg goed positie kiest.

Maar dan moeten er wel voorzetten komen. De lange peren van achteruit waarop hij nu wordt afgerekend hebben al heel wat van zijn voorgangers de kop gekost.

Hoekie12-04-2021 om 18:55

Jorgen Strand Larsen heeft de ondankbare taak alle hoge ballen van achteren proberen af te leggen, door te koppen maar is daar inderdaad de spits niet voor. Omdat hij daarnaast ook zeer veel stoorwerk moet verrichten, verspeelt hij veel energie en dat gaat ten koste van zijn scherpheid voor de goal. Hij speelde dit keer een matige wedstrijd, kreeg twee mooie voorzetten waar hij meer mee had moeten doen. Had ook de pech dat Higler zijn vizier niet op scherp had. Twee overduidelijke overtredingen op hem werden niet bestraft. 

Hankouri speelde een prima pot. Daar hoor ik niemand over. Zijn verdedigende acties als rechtsback waren klasse. Jammer dat een aantal op dit forum daar geen oog voor hebben, want hij verzet ook veel nuttig werk.  Hij had ook een paar prima acties en een paar strakke voorzetten die helaas niet werd afgemaakt. Samen met Padt een van de betere. Ik had Suslov er niet uitgehaald. Ook hij gaf een paar prima ballen maar was ook soms slordig waardoor het gevaarlijk kon worden. Deze speler is in staat iets speciaals te doen. 

Da Cruz is voor mij een twijfelgeval. Ik zie de potentie maar niet de absolute wil die voor het voetlicht te brengen. 
Daniël van Kaam staat een beetje stil in zijn ontwikkeling. Niet vreemd, hij is nog jong. De ervaring van Heerenveen op het middenveld gaf uiteindelijk de doorslag. Ik denk ook dat het vele stoorwerk dat Buijs verwacht van zijn spelers er voor gezorgd heeft, dat de spelers een beetje uitgepierd waren. De terugval in de tweede helft was te groot. 

 

Nachtwacht12-04-2021 om 21:37

Eens... Hankouri is op rechts echt van meerwaarde en zou met wat meer mazzel meer assists hebben gehad de laatste weken. Aan de voorzetten lag het niet. Da Cruz had ons, maar vooral zichzelf, een grote dienst bewezen als hij in de eerste helft die grote kans had afgemaakt. Met Abraham, een goed presterende Hankouri, Joel van Kaam en misschien nog een Postema zou ik Da Cruz niet vastleggen (met het risico dat hij volgend jaar de pannen van het dak speelt bij pak hem beet Zwolle).

 

Metworst12-04-2021 om 22:26

Peter Leeuwenburg van Cape Town city de nieuwe keeper volgend seizoen? gerucht van VI inside.

Verrassend, ken ik verder niet. Jullie? zal dan als 2e of derde keeper zijn toch.

Jay Gorter , zou in belangstelling staan van Ajax, dat is jammer. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!