Terug

Deel deze pagina:

Officieel: FC Groningen haalt keeper Leeuwenburgh uit Zuid-Afrika

Door Sven Heikens 43 reacties

FC Groningen heet zich per komende zomer versterkt met Peter Leeuwenburg. De 27-jarige doelman komt komende zomer transfervrij over van het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC. Leeuwenburgh genoot zijn opleiding bij Ajax, maar reikte daar niet tot het eerste elftal. Na een verhuurperiode aan FC Dordrecht koos Leeuwenburgh voor het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC. 

'We hebben intern een heel uitvoerig traject gevolgd. We hebben heel veel keepers langs die meetlat gelegd en onze scouting en trainer Sascha Marth hebben daar een grote en belangrijke bijdrage in gehad. Vervolgens hebben we van een longlist toegewerkt naar een shortlist' Aldus technisch directeur Fledderus over de transfer. Ook is hij zelf nog tien dagen wezen kijken bij Leeuwenburgh zelf in Kaapstad waar hij onder andere twee wedstrijden live heeft bezocht.

Bij Groningen wordt Leeuwenburgh binnengehaald als eerste keeper; al zal iedereen moeten strijden voor zijn plek; Hij zal ook gaan spelen met rugnummer 1. Leeuwenburgh omschrijft zichzelf als een keeper die goed is in de een-op-een en ook goed kan meevoetballen.

Eerder meldden wij dit:

Volgens onder andere VI en DvhN heeft Groningen bijna een nieuwe keeper binnengehaald. Peter Leeuwenburgh ondergaat naar verluidt dinsdag de medische keuring, waarna hij een meerjarig contract zal tekenen bij FC Groningen. De 27-jarige keeper komt transfervrij over van Ajax Cape Town en keepte eerder bij onder andere Jong Ajax en FC Dordrecht.

Het huidige keepersbestand van FC Groningen bestaat uit Padt, Bratveit, De Boer en Hoekstra. Padt vertrekt transfervrij naar Ludogorets, Bratveit zijn huur loopt af na het seizoen, De Boer loopt uit contract. Met Leeuwenburgh en Hoekstra heeft Groningen voor komend seizoen twee keepers onder contract. Op Bratveit heeft Groningen nog een optie tot koop bedongen, wat het voor 1-juni al dan niet moet lichten.

Leeuwenburgh wordt gehaald als beoogde eerste doelman, al staat uiteraard niemand buiten discussie en zal hij de concurrentie moeten aangaan met Hoekstra.

Reacties:
frankism13-04-2021 om 09:59

Voor de derde keer op rij een keeper uit de Ajax jeugd. Heeft bij Bizot en Padt heel goed uitgepakt, maar resultaten behaalt in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

 

De eerste twee kwamen via Belgie bij Groningen terecht, de vraag is of zuid afrika net zon goede ontwikkelings plek is.

 

Lijkt me prima als hij en hoekstra het gaan uitvechten. Wint Hoekstra heb je een 'ervaren'man erachter. Wint hij het, dan kan die Hoekstra verder brengen.

 

En ook nog geen transfersom.

Herman Badkuip13-04-2021 om 11:24

Lijkt mij nu wel duidelijk, dat FC Groningen géén vertrouwen heeft in onze Noorse keeper Per Christian Bratveit....ben benieuwd naar de capaciteiten van onze nieuwste aanwinst Peter Leeuwenburgh. Scheelt voor ons dat hij transfervrij overkomt uit Zuid-Afrika en uit de Ajax-school is misschien ook wel een voordeel....Ondertussen doet Jan Hoekstra wedstrijdervaring op bij Roda JC in de KKD-competitie en hij bevalt mij steeds meer! 

marcelfcg13-04-2021 om 12:28

Interessant om te weten hoe Fledderus deze keeper opmeet spoor is gekomen.

Zou het ons laptopwonder Beuving zijn of simpelweg een zaakwaarnemer die aan de bel trekt bij Mark-Jan.

grunn196713-04-2021 om 12:40

1/2 jaar geleden was deze keeper nog in programma voetballers in het buitenland.

Denk dat ze afscheid gaan nemen van bratveit, heeft in de trainingen niet kunnen overtuigen.

hoekstra, Leeuwenburgh en zal er nog een keeper gehaald worden. Gorter v d Eagles was denk ik niet haalbaar.

Gelukkig zien ze af van de 3de keeper v Ajax.

Andries13-04-2021 om 12:45

Leeuwenburgh.

Keeper.

Ajax school.

Transfer vrij.

Koopje.

De portemonnee blijft dicht.

Wie had dat gedacht.

Geen Bratveit.

Geen Scherpen.

Geen....

Dus Leeuwenburgh.

Wij hadden eerder Tony van Leeuwen.

Nu weer een leeuw in het doel.

En een leeuw in de spits.

Wordt het een leeuwen elftal?

Nee.

Of toch ja.

fleddi vraagt aan de andere voetballers hun naam in leeuw te veranderen.

In Zuid en Noord Korea heet iedereen Kim.

Dus waarom ook niet.

Fleddi wil leeuwen gebrul in het station.

De tegenstander moet opgevreten worden.

Nieuwe tactiek.

Die Fleddi.

Komt steeds met iets nieuws.

Eerst de floppen de deur uit.

Dan verder zien.

 

Alf13-04-2021 om 14:43

Lijkt me een prima transfer van een prima keeper. Geen transferkosten scheelt al een hoop; hij zal wel wat meer salaris willen dan een jeugdige keeper. Met 1.96m heeft hij ook flink veel lengte.

O ja wel opletten dat hij eerst in quarantaine gaat! Die zuid-afrikaanse variant van corona wil je niet...

kees13-04-2021 om 16:23

Dinsdag gekeurd... Bratveit betreurd en het is allemaal voor geen cent teveel gebeurd....

Zo mag je deze flits-transfer omschrijven... (  zin verwijderd .)  Ook Padt zal nog wel zijn mening hebben gegeven.. die kent hem zeker nog uit zijn Ajax-tijd.... Heerlijk als het rondkomt !

Nu Itakura nog aan de FC proberen te binden...dat zou helemaal de kers op de taart zijn. 

 

marcelfcg14-04-2021 om 14:13

Hoezo met medeweten van Ajax Kees?  Ajax heeft afstand gedaan van Cape Town dus de connectie is er al niet meer. 

kees14-04-2021 om 18:26

@marcel fcg

ik heb vlak na jouw schrijven, deze zin veranderd/ verwijderd weet natuurlijk niet wie de "tip" heeft gegeven / gekregen...

Zondag op ( vroeger -Fox- genoemd ) zei Kees Kwakman nog vragend met een diepe frons in z'n voorhoofd, hoe het nou verder moet gaan (?) met de club's plannen voor een nieuwe keeper...Dat leidde mij ertoe om mijze;f ook die vraag te stellen over de geruchten van Leeuwenberg op V.I.,/ Hans Kraay...transfervrij... Kijk ernaar uit om hem te zien keepen... 

ChiChi13-04-2021 om 17:26

Voor mij totaal onbekende keeper,daarom voorlopig voordeel van de twijfel, ofschoon de YouTube filmpjes er wel goed uit zien.

 

Fleddie is toch nog niet zo succesvol met zijn aankopen vorig jaar.

JSL is oké, de dure winteraankoop krijgt niet veel speeltijd en was in een wedstrijd zeer goed.(Paul A.)

Dankerlui matig, Dammers matig, laatste wedstrijden wat beter. Leal????? Bratveit?????

Joosten matig en veel geblesseerd, dat Cruz kan goed voetballen maar alleen voor zichzelf,met weinig rendement.

De vroegere te Wierik  nogook niet gezien,maar dat komt nog wel goed.

Hopen in de volgende transferwindow wat beters, maar ja........geld........!!

Johan13-04-2021 om 19:01

Uhm ok.......3 jaar in Zuid Afrika en 1 jaar Dordrecht en 27 jaar. Goed hoop maar dat een hoop clubs hebben zitten slapen want geen cv waar je warm van wordt. Was bij Jong Ajax trouwens geen 1e keeper en ook erg vaak geblesseerd dacht ik. Afwachten maar...

Marco13-04-2021 om 19:35

Een wat oudere speler is prima. Verder maar afwachten. 

BOUWE13-04-2021 om 20:24

Het is een hele goede keeper met ervaring jong oranje kom je niet zomaar in en we moeten ook niet zo kritiek hebben gewoon lang vast leggen 

brummie13-04-2021 om 20:40

Ik kan iedereen het boek van Nijland aanraden. Met name info m.b.t. transfers. Er zijn zoveel factoren van invloed of een speler slaagt of niet bij een club. 

Sergio Padt speelde  alleen 1 seizoen als 1e keeper onder de lat bij GAE.  Bij Gent was hij 2e keeper, dus zeg het maar.... 

kees14-04-2021 om 05:29

Natuurlijk is het afwachten wat Leeuwenburgh in het FC Groningendoel gaat laten zien... maar ik ben er positief over:  niet alleen over zijn achtergrond bij Ajax en het spelen sinds 2019 in Ajax-Capetown, maar ook door zijn vrouw Romy Burger ( hockeyster, o.a.bij Naarden )...die twee ademen een heleboel positiviteit in hun leven uit...en die komen nu dus naar Groningen!  Een groot verschil met bijv.  Veldwijk toen hij vooral voor  zijn toenmalige vriendin uit Amsterdam/Noorwegen kwam, want voor Leeuwenburgh ( 27 jaar * verbeterd ) en zijn vrouw  is FC G kennelijk niks te min aan de standplaats Groningen.

FC Groningen zal in de toekomst zeker een internationale selectie blijven houden en waar vanwege het vinden van kwaliteit, over de landsgrenzen van ED  heen wordt gekeken naar goede voetballers. 

De felicitaties voor MJF dat ze de knoop hebben doorgehakt, maar het heeft wel lang geduurd, sinds Padt zijn vertrek aankondigde en Hoekstra al jaren "runner up" bij de FC was...Bratveit gaat nu een streep door... ik bedoel: profvoetbal kan hard zijn.

We zijn met deze ontwiukkeling  op de goede weg om "een grotere club" te worden   

appie happie15-04-2021 om 12:58

Hoe oud Kees?

kees15-04-2021 om 13:50

sorry Appie... hij heeft iets te lang bij jong Ajax gezeten... maar 27 jaar staat hem beter

Pietjepal15-04-2021 om 09:30

Padt was legendarisch in mijn ogen in zijn voorkomen als keeper. Het is voor mij qua uitstraling een gigant, een legionair, een gladiator. Vul dat gat wat hij achterlaat maar eens in. Dat gaat zomaar niet. Hoekstra zal nog zeker een seizoen moeten rijpen voordat hij vrij zeker een goede kans gaat maken lijkt het. Voor mij opeens, uit de hoge hoed deze keeper. Heb wat artikelen gelezen en beelden bekeken en: yep, dit is onze eerste keeper. Had al bij zijn jeugdopleiding interesse in trainerscarrièrre dan zou ik hem meteen aanbieden daar wat mee te gaan doen, oriënterend dat wel. Bij Cape Town een baas, bij de keepersopleiding in de jeugd een baas, dat lijkt gewoon goed. Ambitie goed, doorzetten goed, verstand goed, lengte en atletisch vermogen goed, kan voetballen als keeper dat is goed, kan penalty stoppen dat is goed, heeft lengte voor een keeper noodzakelijk (of had ik dat al gezegd). Vrienden met Kaj Sierhuis lees ik (ooit, nu nog?). Sierhuis zeurde ook nooit en had een gigantische drive en energie, de gáán-mentaliteit. Past prima bij FCG-DNA. Kom maar op!

kees15-04-2021 om 12:03

en wanneer is het officieel?  keuring was dinsdag... want had vorige seizoen een langdurige schouderblessure...waar hij van hersteld is ( naar eigen zeggen )

A Matter of Honor15-04-2021 om 12:28

Dit bericht kan allemaal wel waar zijn ,maar is nog niet door de club bevestigd. VP en SN maken er ook geen gewach van. Volgens mij is het pas officieel als de club er melding van maakt dus kan ook best een gerucht zijn. Of zit ik er naast?, in dat geval kan je VI en het D v/h N niet meer serieus nemen.

kees15-04-2021 om 13:44

je hebt gelijk:  ook hierboven op dit forum schrijft de redactie "alsof hij al binnen is"... wanneer we tot  het weekend niks horen ga ik alweer aan de volgende "zo mogelijke" keeper denken: Bratveit niet - Scherpen niet - leeuwenburgh ??? ehh...n...   ?

ps: iedere dag komt er nieuws  van de FC...daar hebben ze zelf een site voor... Ik denk dat dit gewoon een marketingtrucje is:  "geen nieuws, dan toch iets melden, anders verslapt  de aandacht  voor o.a. de nieuwe seizoenkaart aankoop ) , dus MJ Fledderus   voor de draad ermee ! ZEKERHEID willen we

allartboer15-04-2021 om 13:11

Komt deze keeper nu wel of niet? Bevestiging door de club nog nergens gelezen.

Thomas Portugal15-04-2021 om 14:33

Geduld is een schone zaak, zei mijn moeder altijd. Het klinkt wel als een interessante aanwinst.

A Matter of Honor15-04-2021 om 15:42

Hou is,'t  in Portugal, schier weer.?

Thomas Portugal15-04-2021 om 23:12

Ja, lekker. Een graad of twintig.

BOUWE15-04-2021 om 16:23

Die is al rond anders had flederus al lang geregeerd hij hoort dit toch ook en hij komt niet met tegen reacties 

BOUWE15-04-2021 om 16:57

Hij leest dit toch ook en ook toen derksen van veronica insite gehoord hebben dus dan had hij al lang wat gezegd volgens mij is het al lang rond en ze maken het nog niet officieel bekend en waarom niet dat moet je aan flederus vragen 

frankism15-04-2021 om 17:27

Ik vind de filmpjes op YouTube wel bemoedigend. Ziet er atletisch en fit uit, met aardige reflexen. 

 

kees15-04-2021 om 19:22

wie weet... vult Fledderus het "ene gat met het andere", door meteen i (noodzakelijk hoge salaris ) 3 dure A-spelers aan te trekken, de kosten/ nadelen voor de begroting weg te strepen tegn 2  uitgaande transfers waar mooie winsten  op behaald gaan worden : Matusiwa, Gudmundsson...als het maar geen grote tekorten oplevert, en de kwaliteit van de selectie niet minder wordt...    

Metworst15-04-2021 om 20:23

Nou Kees,

Ko, Padt., Matusiwa en Gudmundsson  vervang je niet 1 op 1. Dus op die posities ga je er wel op achteruit. Het hangt een beetje van het totale plaatje af of de selectie er in het geheel op achteruit gaat of niet. Als Abraham volgend seizoen zijn draai vindt en JSL en de jongelingen ook gaan pieken, en er wordt op andere posities goede vervangers gevonden waaronder de al jaren gewenste creatieve middenvelder moet het goed komen. 

kees15-04-2021 om 20:57

Ergens heb ik steeds een voorgevoel dat Buys ook vertrekt deze zomer... de man heeft ambities genoeg, en vorige jaar was er al sprake van interesse van buitenlandse clubs.  In Nederland hoeft hij nog niet op een trainerschap te hopen bij de top-5 clubs, maar naar een grotere club in het buitenland geeft hem meteen meer status als hij daarmee weet te presteren en  kan hij daarna... misschien ooit... nog wel coach van Feyenoord worden...?

Een van de bloggers ( Chi - Chi )had het hierboven over Mark Jan Fledderus, dat zijn laatste jaar vwb clubtransfers niet allemaal een succes waren...

Maar daar zou ik tegen in willen brengen:  de club corrigeert wel snel als het geen succes wordt...Itakura ( dit jaar erbij , misschien nóg een jaar?) EN Te Wierik en De Leeuw aangetrokken voor echte ervaring en clubbeleving,  en soms worden ook eerdere beslissingen alsnog teruggedraaid: 

Dat het middenveld dit keer aan de beurt is voor een "restauratie" met fysiek sterkere spelers dan er nu staan  voor de (kop-) duels en het overzicht, die ook nog openingen kunnen creeren dat is hierboven ook al genoemd; maar een vlottere en scorende 3-mans voorhoede is nu evenzo gewenst.   

Benieuwd wat de club op het oog heeft om zulke spelers te halen , vanaf mei..

 

Metworst16-04-2021 om 08:09

Eigenlijk denk ik dat Buijs zijn beslissing nog niet genomen heeft en dat dat misschien wel afhangt van de resultaten aan het eind van het seizoen. Mochten we op plaats 5 of 6 eindigen en de play offs winnen zal de interesse toenemen. Als dat niet lukt zal het wel loslopen denk ik zelf. Hij zelf zal zijn keuze ook laten afhangen van transfers en de toezeggingen en ontwikkeling van spelers materiaal. 

En ik ben ook reuze nieuwsgierig welke vervangingen ze op de radar hebben. Met het aantrekken van Abraham, terughalen van Mike en pogingen  Ko te behouden hoop ik dat deze deze lijn wordt doorgetrokken. 

En wat de nieuwe keeper betreft, een onverwachte en verrassende keuze. Maar dat doet de FC wel vaker, we zien wel hoe dat uitpakt  Maar ik vindt het ook wel weer zorgwekkend dat de keeper die een paar maanden geleden zorgvuldig scoutend is binnengehaald het blijkbaar niet is. 

brummie16-04-2021 om 09:27

Bijna elk seizoen vertrekken de beste spelers van onze club naar elders. Dat is toch niets nieuws? 

Itakura, Gudmmindson en Matisuwa hadden het ook (erg) moeilijk in hun eerste jaar dat ze gehaald zijn. Ze hebben zich positief ontwikkeld, en zijn gegroeid naar 'sterkhouders'. Gudmundson kwam pas uit de verf als wingback, zo kan het lopen. 

Daarnaast hebben we een uitstekende lichting jeugd zodat we niet compleet afhankelijk zijn van inkomende transfers. 

kees16-04-2021 om 12:01

Gudmundsson is bijna een jaar lang geblesseerd geweest, natuurlijk is hij dit seizoen doorgebroken.  Jonge eigen spelers halen de overstap naar de A selectie net wel of net niet... Dallinga bijvoorbeeld, en Huistra ( die wel 3 seizoenen moest rijpen achter Padt )

Verder beweer ik dat er wel een verandering gaande is.

Je ziet namelijk wel dat het nieuwe beleid van dit seizoen  ( samen naar de Grote Markt ) een gewijzigde planning heeft betekend..er wordt nu al ingespeeld op een sneller behalen van een vaste top 7 klassering; De eerste jaren onderf Buys was de eerste seizoenshelft daarvoor niet toereikend, maar vanwege een kollosale eindsprint twee keer, kwam er toch een behoorlijke eindklassering, ondanksn het mindere voetbal van de FC G, waar sommige bloggers zoals Tom Okker terecht op wijzen.  Domweg door steeds een sterker team/met sterkere spelers  te formeren ; ik durf zelfs te stellen naar het model van AZ :  er wordt nog meer dan voorheen gekeken naar kwaliteit , en in het buitenland.  Slor kan ook daar de dupe van worden nu van Hintum heeft bijgetekend.  Datzelfde kan gaan gelden voor Dallinga ( aanvaller ) en Schreck (middenvelder).  Gelukkig is de talentvolle eigen lichting zodanig jong.dat de hobbel van een jaar op de bank, best door jonge spelers genomen kan worden.  Jammer toch dat jong-FC Groningen niet in de KKDivisie voorkomt.

 

BOUWE16-04-2021 om 16:00

Ze hadden bv Veendam over moeten nemen en daar in de keuken devisie moeten spelen 

Metworst16-04-2021 om 16:17

Welnee Bouwe, daar spelen betekent dat je een 2e stadion moet huren en onderhouden, het personeel wat er bijkomt moet betalen en met 2 burgemeesters om tafel moet. Dat kunnen ze zich niet veroorloven.

Ze hadden eventueel de licentie van veendam kunnen overnemen, maar weet ook niet of dat zomaar had gekund. (dat is overigens financieel ook geen "kattenpis"). Dan had je wedstrijden op corpus of in de euroborg kunnen spelen. 

Was idd wel beter voor de jeugd geweest om op hoger niveau te spelen, maar ze lossen het nu op met af en toe spelers te verhuren.

kees16-04-2021 om 18:24

Tweejarig contract begrijp ik van OOG... vorige week vrijdag heeft ie al getekend... kan zijn dat ze de keuringprocedure en uitslag wilde afwachten.  Maar ik las ook dat MJF  maar liefst 10 dagen op Kaapstad geweest is om het "live" te zien... zal niet verkeerd zijn, Mark Jan..zo'n uitstapje   .terwijl het hier te Lande zo koud en vies weer was !!

 

vwb Bratveit is nog geen officieel afschaeid genomen... of dat hij alsnog blijft??  als tweede of derde keeper achter Leeuwenburgh en wat doet Hoekstra?

 

 

 

A Matter of Honor16-04-2021 om 19:27

Het kan ook zijn dat Hoekstra nog een jaartje bij Roda blijft en dat Bradveit de kans krijgt om 2e keeper te zijn,achter "de Leeuw van Stad", zo zullen we hem maar noemen. Hopelijk gaat volgend seizoen de competitie voor reserve elftallen ook weer van start en kan Bratveit ervaring opdoen. Het is nog een jonge knul en kan nog veel leren voordat hij bij het eerste zijn kunsten kan laten zien.

frankism16-04-2021 om 20:04

Heb nog even wat beelden bekeken. Wat me opvalt is dat hij net bijv Neuer heel veel tegen houdt met z'n benen. 

komt misschien door z'n lengte, maar Neuer nadoen is nooit een slecht idee 

Andries16-04-2021 om 20:53

De leeuw uit Zuid Afrika.

Niet uit de dierentuin.

De kogel is door de kerk.

Fleddi heeft er een tien daagse veldtocht, vakantie trip van gemaakt.

Dit om de leeuw in werkelijkheid  te zien springen en dansen.

In het filmpje dat ik op het internet heb gezien is de leeuw een soort Padt.

Maar dan met de roldeeg bewerkt tot een torenhoge persoonlijkheid.

Dus veel slanker dan Padt.

Zeer spectaculair.

Laat Padt maar gauw vertrekken.

Ik kan niet wachten op de leeuw.

Dus Padt in het vergeet boek.

Het kan ook zijn dat de persoon in het filmpje een stand in was.

In ieder geval je zag een leeuw in het doel.

Voetenwerk, duiken links en rechts geen probleem.

Houdt strafschoppen tegen.

Ja wat kan de leeuw meer.

De bal geplaatst uittrappen en gooien.

Een echte bal opvreter.

Laat maar komen.....

frankism16-04-2021 om 21:32

Well spoken 

BOUWE17-04-2021 om 10:22

Een goede keeper dat is goed voor fc groningen nu ikatura nog houden 

BOUWE17-04-2021 om 10:22

Een goede keeper dat is goed voor fc groningen nu ikatura nog houden 

kees17-04-2021 om 13:27

@ Bouwe

 ik ben het met jullie twai ins !

A Matter of Honor17-04-2021 om 15:22

Twee eenheid.........Bouwe en Bouwe.

kees17-04-2021 om 15:38

nou nog wat punten en komma's in die zinnen...dan worden we het volgende jaar kampioen

Johan17-04-2021 om 22:07

Balker weer na 31 min vervangen bij Almere. Deze meneer ken ik verder ook niet. Dankerlui (ben wel benieuwd op welke statistieken deze speler is gehaald als rb). Joosten vaak geblesseerd. Dammers mwoah. Kortom ben wat kritischer als het gemiddelde hier. Dit seizoen hebben we namelijk erg veel geluk gehad want voetballend is het gewoon niet veel. JSL is een goede aankoop maar vindt het overall niet zo denderend allemaal. 

kees18-04-2021 om 00:05

Nederlandse clubspelers bij FC Groningen moesten ( in de Nijland-tijd ) altijd in vertegenwoordigende jeugd elftallen ( t/m jong Oranje ) hebben gespeeld..en uit het buitenland werd een extra speler gehaald (soms voor een proefperiode)waar op dat moment in het elftal behoefte aan was..goede aanvallers vinden dat viel vaak tegen of ze kozen liever voor grotere en beterbetalende  clubs. en als ze kwamen dan  tekenden meestal een 2 jarig of 2 1/2 jarig contract..daarom werd het vaak een speler die bij zijn club op een zijspoor of op de bank was beland, bijvoorbeeld  ex langdurig geblesseerd, maar met een verwachting dat deze gehaalde speler het elftal bij FC G  wel op sleeptouw kon nemen. een miljoen voor een transfer was al veel...

Vooral jonge talentvolle aanvallers ( die tegenwoordig ook al op zeer jonge leeftijd, een club als FC G  héél veel geld moeten kosten, laatste jaren kost zo'n begeerde speler makkelijk 1,5 milj-2 milj ! )  werden als oplossing gezien, maar de tijd om te rijpen en  het geld om zo'n dure transfer te realiseren, dat was/is er bijna niet: na een of hooguit een à twee jaar werd zo'n speler vaak alweer verkocht ( bijv. Sierhuis )  en als deze niet rendeerde, maar ook vanwege de krappe  financiën/spelersbudgetten werd er dan eventueel tussentijds met weinig winst weer afscheid van genomen: het geld was dan elders nodig. 

Nu, onder Fledderus werd aanvankelijk meteen na zijn komst van Heracles,  ingezet op niveau basisspelers middenmoot  ED, maar liefst uit de Ajax school. en van buiten  wat meer interesse in spelers uit Scnadinavische landen van kleinere opleidingsclubs en vaak met een landgenoot al in de selectie, vanwege gelijke cultuur, taal en om evt. eenzaamheidsproblemen te kunnen tackelen...3 of 4 jarige contractaanbiedingen volgden of eventueel korte tijd huren ( da Cruz, Leal, Bratveit...)   met opties voor koop ...zo wordt er nu gewinkeld... of dat meteen betere spelers oplevert dan vroeger?..dat is wel de vraag, maar de periode van rijpen en inpassen van nieuwe spelers in hewet elftal is wel verkort..andere clubs liggen voor die subtopplaats van Groningen op de loer.en dat maakt soms ook dat spelers in 2e instantie toch weer afvallen 

@ Johan

Het is daarom zeker denkbaar dat enkele, door jou genoemde spelers,  volgend seizoen toch weer beter gaan presteren...Balker, Dankerlui, Joosten en Dammers  ( en Lundvist zeg ik erbij ) lijken mij wel eredivisiewaardig, maar misschien niet zo constant in hun optreden als je zou wensen... maar  dit kan ook komen vanwege de trainer Buys, hoe hij deze spelers in het veld neerzet, en met welke taken hij ze belast...de "ijzeren discipline" ontbreekt vaak nog. 

Lang hoeven we niet op nieuwe acties van Fledderus te wachten:  nog 5 bepalende speelrondes voor de eindklassering 2020/21 , en FC Groningen kan zich helemaal concentreren op play offs en op de volgende transferperiode en een seizoen met enkele nieuwe namen...en dan met publiek weer terug in het stadion...

Ondanks  de uitgesproken ambities van de FC, het recent (terug)halen van spelers met ervaring  en de meest langdurige ( 3-4 jaars-) contracten, zal er altijd ook met instroom van een aantal "eigen A-jeugd"-spelers worden gewerkt, wat deels tot succes moge leiden, deels lukt dat ook niet.

Marco19-04-2021 om 10:07

Laat Groningen zich als eerste Nederlandse club aanmelden voor de Super League. We hebben een mooi stadion en vliegveld. Met de wedstrijden in de Super League is het stadion iedere wedstrijd uitverkocht, mooie (uit) wedstrijden voor de supporters en de club krijgt een financiële en kwalitatieve injectie. Ook zijn we dan van de KNVB/VAR scheidsrechters af. 

Dat er mogelijk sancties volgen is dan maar zo. De kans dat we nu Europees voetbal halen is ieder seizoen minder dan 5%.

marcelfcg19-04-2021 om 17:58

Alsof die veel te rijke machtswellustelingen zitten te wachten tot FC Groningen interesse toont. Zelfs Ajax heeft geen uitnodiging.

marcelfcg19-04-2021 om 17:58

Alsof die veel te rijke machtswellustelingen zitten te wachten tot FC Groningen interesse toont. Zelfs Ajax heeft geen uitnodiging.

kees20-04-2021 om 21:35

is spookrijden, Marco...  je kan wachten op de crash

A Matter of Honor19-04-2021 om 12:04

FC-Groningen meld zich natuurlijk niet voor dit gedrocht, wat uit de koker komt van de grootste Europese clubs. De samenstelling van dit gedrocht zou dan moeten bestaan uit Engelse topclubs, Spaanse en Italiaanse clubs. Die zouden dan midweeks een competitei gaan spelen. De Fifa en Uefa zijn mordicus tegen dit plan en zou de nationale competities nog verder devalueren. De wedstrijden in de Champions Leaque en Europa Leaque zijn bedoeld om internationale wedstrijden te spelen met clubs die het beste presteren in hun competities en daar zijn we de Super Leaque niet voor nodig. 

 

NB. Paniek in voetballand. Halve finalisten Champions Leaque per direct uit de competitie gehaald naar aanleiding van hun toezegging aan een Super Leaque deel te nemen. Real-M, Chelsea, Man-C. Alleen PSG blijft erover en wordt dan automatisch de winnaar van de CL. Wordt zo langzamerhand wel een soap.

kees20-04-2021 om 00:29

Ik ben bang dat het plannetje helemaal uit  de hoofden van de miljardairs opborrelt:  die gaan grenzeloos met hun ideeën om, en heeft  weinig met voetbal te maken, maar des te meer met hun verbeelding om het voetbal in hun imperium te gebruiken met crimineel  of bij witgewassen verkregen geld.   Of je het ermee eens bent of niet, als voetbalsupporter?  allicht krijgen we een stervoetballer op onze velden te zien, en gebruiken die als uithangbord/reclamemateriaal:  zij zetten de maatschappij naar hun hand met hun grootste troef: macht van het geld. 

We hebben bij Vitesse en ADO gezien dat je niet die invloeden van aandeelhouders  in clubs kan doodzwijgen, want voor dat je het weet loopt er een Russische mafkees een beker uit te reiken aan een ploeg die hij zelf betaalt... In Engeland zijn topclubs in het verleden  door Russen of Arabieren gekocht...  Bijna geen profclub kan beweren dat ze nog zelfstandig zonder externe geldschieters ( TV stations )  kunnen bestaan en zonder het extra geld in de competitie zich kunnen ze zich niet handhaven..maar het kan net zo goed  mislopen, kijk naar het rercente drama bij Barcelona.

Iedere dag uren lang op TV verschillende zenders een eindeloos gepraat over voetbal...is er niks beters te bedenken ?

Ik schat trouwens de kans op invoering van een Super Ligue van Italiaanse, Spaanse en Engelse clubs nu klein, maar op den duur niet helemaal uitgesloten... Fox heeft ook op die manier ( nl. met het kopen van TV rechten ) ook bij ons (en met succes ) een voet tussen de deur gekregen .  ... straks koopt Amazon in een klap  Albert Heyn-Delhaize  op, maar de voetbalplaatjes in de supermarkt..dat blijft..

kees20-04-2021 om 12:55

denk dat ze wel weer bijdraaien... wie gaat die clubs nou nog belonen voor hun zelfgebouwde ere-podium...

tip aan MJF:  Ko Itakura daar (ManC) weghalen voordat er nieuwe sancties gaan volgen.

A Matter of Honor19-04-2021 om 12:04

+

A Matter of Honor19-04-2021 om 12:04

+

A Matter of Honor19-04-2021 om 12:04

 +

Marco20-04-2021 om 11:21

De realiteit is dat het huidige betaalde voetbal afhankelijk is van TV gelden, sponsering en vaak van investeerders. Daar zitten schaduwkanten aan, maar ook zeker positieve kanten.

De komst van Doan is door investeerders mogelijk gemaakt, hierdoor kijkplezier voor het publiek en winst voor investeerders en club. Vitesse is al jarenlang een stabiele subtoppers, waarbij er daar meer mogelijk is., dan zonder.

Clubs als PSG, man city, Chelsea, Liverpool, ac Milan zijn dankzij investeerders (weer) wereldtop geworden. Een Benelux competitie wat Ajax wil, is voor Groningen meer bedreigend dan de SL.

grunn196720-04-2021 om 13:00

Of topic: leuk en aardig al die investerders uit amerika, china en arabie. Uiteindelijk gaat ze maar om 1 ding en dat is geld verdienen en zoveel mogelijk en het maakt hun niet uit hoe. Uiteindelijk (over een jaar of 5 a 10 ) zal er een gesloten europese competitie komen met alleen nog maar topclubs (30 stuks) met een jaarbudget rond de 600 milj per club. Investerders ontvangen mega dividend en daar is het hun om te doen uiteindelijk. Deze clubs stappen allemaal uit de landelijke competitie dat zal in sommige landen niet zonder slag of stoot gaan, maar uiteindelijk gaan ze. (eigenaren bepalen en ja dat zijn dus de amerikanen ....) Het zal nog wel even duren maar het gaat gebeuren. Ik ben hier ook niet voor maar ze mogen van mij de eufa en fifa wel opdoeken en grote fraude bende met allemaal oude dikke gepensioneerde zakkenvullers. Ze roepen nu moord en brand, zijn zelf zo hypocriet als de pest. Opdoeken die frauduleuze bende. Interessante ontwikkeling.

Pietjepal20-04-2021 om 18:18

Mooi stuk in de Groninger Gezinsbode over de selectie van volgend seizoen (tip!)

kees20-04-2021 om 18:52

terug naar de topic:  Peter Leeuwenburgh tekende vorige week vrijdag een 2 jarig contract met een optie van nog eens 2 jaar.

( bron Groninger Gezinsbode, 20-04 )  Dat lijkt toekomstmuziek, maar past helemaal in de geest van het transferbeleid van de club:  3 a 4 jarige contracten het liefst.  Verder meldt het lokale medium dat Bratveit (zeer waarschijnlijk ) niet bij Groningen blijft, en zinspeelt op nog een derde doelman. 

Het is nog koffiedik-kijken, maar de selectie voor volgend seizoen zou al een heel eind rond zijn... ze schatten voor Ko Itakura een geringe kans dat ie blijft, Da Cruz mogelijk wel, en verder is er nog het tweetal  Gudmundsson en Matusiwa die bepalend bleken voor een sterk team;  verder Robben natuurlijk waarop alleen nog gehoopt kan worden.

Resumerend  (n.a.v. artikel:: "FC Groningen staat al flink in de steigers")

 

in  of onder contract                                                                                                              uit

keeper:  Leeuwenburgh;                                                                                    Padt; Bratveit ( waarschijnlijk )

Daan Reiziger ( 20jaar, Ajax ) terug naar FC-onder 21?                                        Jan de Boer;  Hoekstra ( blijft bij Roda JC of elders)

                                        

 centrale verdediger:  Te Wierik;

 Van Hintum;  Dammers; Balker                                                                         Itakura (einde huur/ of nog een jaar bij FC G ?

 

back:

Dankerlui, Joël van Kaam ; Gabriël Gudmundsson;                                              Leal 

Thomas Poll ( FC Dordrecht )

 

middenveld:

Matusiwa ( en/of el Harroui ?)     D van Kaam;  El Messaoudi                               Schreck, Joël van Kaam?

 

aanval

De Leeuw; Strand Larssen; Joosten; el Hankouri; Lundqvist;                                Dallinga ?

Abraham; Slor ; Postema (= nu verhuurd aan FC Dordrecht) 

Da Cruz ;  Robben  ?   

                                             

 

 

 

A Matter of Honor20-04-2021 om 20:13

Ja Kees,je hebt behoorlijk in die koffieprut gekeken. Wel een aardig opzetje moet ik zeggen. Één ding begrijp ik echter niet, hoe je aan die naam van Daan Reiziger komt. Ajax haalt vandaag de (reserve) keeper van Ajax Cape Town, Dick Hengelman uit Zuid Afrika binnen voor de rest van het seizoen en zou dan die reiziger naar FC-Groningen sturen. Beetje een vreemde handelswijze van Ajax, maar ja, er gebeuren wel meer vreemde dingen in voetballand.

kees20-04-2021 om 20:41

 

@ M O' H

Over koffieprut gesproken.. ( zoals ik al verwacht had hierboven ) : binnen 2x 24 uur komt de BBC met het bericht dat vanwege dreigen van UEFA  met sancties en de protesten van supporters:

Man. City en Chelsea TOCH gaan niet meedoen aan Superligue... en in Spanje overwegen Real Madrid en FC Barcelona ook terug te komen op eerdere plannen.     is weer een gevalletje cultuurverschil N.  resp Zuid-Europa

storm in een borrelglas !

De Rookmagiër22-04-2021 om 16:28

Postema is verhuurd aan FC Den Bosch (en dus niet FC Dordrecht)...

ChiChi20-04-2021 om 20:00

Kees!

We hebben ook nog: CV.  R.Balker.

Middenveld.   D.v.Kaam en Messaoudi.

 

 

kees20-04-2021 om 20:31

@ Chi  Chi 

heb het erbij gezet...ook Lundqvist.....stonden niet in het artikel

Herman Badkuip20-04-2021 om 21:32

Of topic....zullen we 't dan nu maar weer eens over de komende wedstrijden van FC Groningen van nu hebben? We hebben nog 5 finales voor de boeg om de play-offs te kunnen halen. Zou geweldig zijn als wij na deze vijf duels nog steeds op de 6e plek staan. Dat zou in de eerste ronde in elk geval een thuiswedstrijd mét 4000 supporters in de Euroborg zijn tegen Utrecht zijn....Eerst spelen de Utrechters overmorgen nog een lastige uitwedstrijd tegen Ajax, die ze waarschijnlijk gaan verliezen. Dan blijven zij voorlopig op 3 punten van FCG op de 7e plek staan...Als wij op plaats 6 willen blijven, mogen we niet veel punten verspelen in de laatste 5 wedstrijden. Zaterdagavond een lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV, verwacht een verrassend gelijkspel. Dan zondag 2-5 een thuiswedstrijd tegen Sparta, moet 3 punten opleveren! Week erop de uitwedstrijd tegen Emmen, voor hen een belangrijk duel voor lijfsbehoud, ze krijgen één punt van ons! Donderdagavond 13-5 thuis tegen AZ, altijd lastig maar we kunnen ze verslaan, dat hebben we in Alkmaar ook gedaan, dus 3 punten in the pocket! Zondagmiddag 16-5 een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle,voor hen staat er waarschijnlijk niets meer op het spel, dus een knappe overwinning voor ons! Wellicht zit er zelfs nog een 5e plaats voor ons FC Groningen in, want Feijenoord zie ik ook niet alle punten pakken! Maar....het blijft een bijzondere corona-competitie, waarin onze superster Arjen Robben nog een belangrijke rol gaat spelen! Daarna de play-offs, waarin wij in de finale Feijenoord pakken! Heerlijk vooruitzicht voor alle 12.000 supporters met seizoenskaart, Europees voetbal in het komende seizoen!

kees21-04-2021 om 03:17

goed zo, Herman... positief blijven !.

Het is wel een zware serie van 5 wedstrijden...sterke tegenstanders en met een paar clubs die nog voor belangrijk resultaat spelen...

Maar ik denk dat Robben in z'n uppie ons niet helemaal erdoorheen kan slepen.  vanwege beperkt aantal speelminuten.. en die play offs...?   het zijn vaak tactische gedrochten die wedstrijden, wèl spannend trouwens

 

Pietjepal22-04-2021 om 18:17

Vi meldt middenvelder den Bosch als mogelijke vervanger van Matusiwa. Moet die speler er dan meteen na de zomer staan?

FC NL05022-04-2021 om 18:47

Het gaat om Kevin Felida die afgelopen zomer ook al in de belangstelling stond van FCG, want afgelopen zomer kon Azor natuurlijk ook al vertrekken.

Je mag verwachten dat als Azor weggaat en die Felida naar Groningen komt dat Felida er direct dient te staan zodat hij de positie van Azor zou kunnen overnemen 

kees22-04-2021 om 19:13

Kevin Felida (FC Den Bosch,  21,  defensieve middenvelder, 1,74, rechtsbenig, nationaliteit Ned/Curacao ) staat in concrete belangstelling van FC Groningen.  Speelt 4 jaar voor FC Den Bosch;  contract tot zomer 2022, dwz met transferwaarde (€425.000 volgens Transfermarkt)..FC Den Bosch wil graag nog iets aan hem verdienen, vandaar de bereidheid van verkoop;    eerste bod van de FC G  is voorlopig afgewezen; Jaar geleden was FC G ook al geïnteresseerd...Hij is bedoeld als vervanger van Matusiwa.  Andere clubs met belangstelling: FC Toulouse en FC Cincinnati

 

Pietjepal22-04-2021 om 19:44

-

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!