Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen; Weg richting play offs start in Eindhoven

Door Sven Heikens 15 reacties

Na een competitieloos weekend waarin de bekerfinale werd afgewerkt, begint komend weekend het laatste blok van het Eredivisieseizoen 20/21. Een blok waarin FC Groningen zich in de play offs moet zien te voetballen, iets waar FC Groningen nog een aantal punten voor nodig heeft. Deze weg begint komende zaterdag in Eindhoven tegen een PSV wat de afgelopen week onverwacht afscheid moest nemen van 'Mister PSV'. De topscorer aller tijden van de Eredivisie en het clubicoon van PSV Willy van der Kuijlen overleed afgelopen maandag op 74-jarige leeftijd. 

FC Groningen

FC Groningen ging met een slecht gevoel het Eredivisie-vrije weekend in na de terechte nederlaag tegen Heerenveen. Sinds Groningen te maken kreeg met de plaag van blessures werd het allemaal net iets wisselvalliger dan voor de winterstop. Nu de meeste spelers weer terug zijn van alle blessures, wordt het zaak om gauw de stabiele vorm van voor de winterstop weer terug te pakken, zodat de play offs zo snel mogelijk behaald kunnen worden. 

Groningen staat momenteel op de 6e plek, een plek die aan het eind van de rit recht geeft op de play offs. Het gat naar boven is acht punten en lijkt, realistisch gezien, uit zicht. Het gat naar plek 9 (de plek die niet meer recht geeft op play offs) is momenteel 9 punten. Groningen zal dus nog 6 punten nodig hebben om echt zeker te zijn van play offs, mochten Twente of Heerenveen alle resterende wedstrijden winnen. Wat ook zeker interessant is, is het om boven FC Utrecht te eindigen, want naast het financiële voordeel van de TV-gelden, krijgt de nummer 6 ook het thuisvoordeel in de play offs. De play offs zullen uit 1 wedstrijd bestaan.

Hieronder de huidige ranglijst.

Vitesse 29 56 +18
-------------- -- -- ---
Feyenoord 29 54 +29
FC Groningen 29 46 +2
FC Utrecht 28 43 +9
Heracles  29 39 -8
------------ -- -- ---
FC Twente 29 37 +2
Heerenveen 29 37 -1

 Zoals gezegd krijgt Buijs steeds weer meer opties tot zijn beschikking. Ten opzichte van Heerenveen-thuis keert Azor Matusiwa weer terug van zijn schorsing en dit lijkt een zeer welkome terugkeer voor de ploeg, want met Matusiwa in de ploeg wint Groningen statistisch gezien meer wedstrijden. Over de fitheid van de selectie is op dit moment bekend dat Bart van Hintum de wedstrijd van zaterdag aan zich voorbij moeten gaan. Stefan Bleeker meldde dat de verdediger de training van donderdag mistte en ook zaterdag er niet bij zal zijn. De rest van de groep stond wel op het veld vandaag en op basis hiervan zou Matusiwa in de ploeg komen voor Da Cruz, waardoor El Messaoudi en Suslov een linie door zouden schuiven. 

PSV

PSV kent tot op heden nog niet het seizoen waar het stiekem op gehoopt had met het 'VollgasFussbal' van Roger Schmidt. Ajax is lang en breed uit zicht, Europees werd het in de eerste knock-outronde na de groepsfase uitgeschakeld door Olympiakos en het moet nu alle zeilen bijstellen om plek 2 te behouden om voorronde Champions League te behalen. 

Voor het Eredivisieloze weekend boekte PSV een 0-2 overwinning op VVV Venlo en met dezelfde elf werd ook een week eerder gewonnen van Heracles Almelo met 3-0. Mits er geen blessures aandienen binnen het elftal van Schmidt zal de kans groot zijn dat PSV ook komende zaterdagavond met deze elf gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie: M'vogo; Dumfries, Teze, Viergever, Max; Rosario, Boscagli; Götze, Gakpo; Malen, Zahavi.

Historie

PSV-uit is niet de wedstrijd waar Groningen vaak de punten pakt. In de historie won Groningen er slechts 1 keer en in de afgelopen jaren werd er op twee keer een 0-0 na, ook alleen maar verloren.

Desondanks heeft Groningen zich dit seizoen bewezen dat het de topclubs best lastig kan maken en eerder dit seizoen wist PSV het pas in de slotfase te beslissen. Zaterdagavond zullen er omwille van een testevenement van Fieldlabs ook weer fans in het stadion aanwezig zijn. Plusminus 4.000 PSV supporters zullen zaterdagavond aanwezig zijn bij de 45e editie van PSV-FC Groningen; Aftrap 18:45

Come on FC!!

Reacties:
Herman Badkuip22-04-2021 om 21:46

FC Utrecht is na de wedstrijd tegen Ajax van vanavond [1-1] een puntje dichterbij geslopen....Blijft heel spannend de strijd om de playoff-plaatsen. Verwacht zaterdagavond een lastig duel tegen PSV Eindhoven, maar FC Groningen zal op de counter spelend niet kansloos zijn. Fijn dat Azor Matusiwa weer mee kan spelen, zo'n verdedigende middenvelder geeft toch meer balans op ons middenveld. Hoop dan wel dat hij niet zo druistig is als in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo......

kees22-04-2021 om 21:56

optimistisch verhaal, Sven... mijn voetbalvriend zegt: "Groningen kansloos"... maar wel bijzonder dat er weer (beperkt) publiek aanwezig is.

Met dubbele interesse ga ik kijken naar Matusiwa en El Messaoiudi..en OOK naar  Robben ?  pikant dat zijn naam hier niet genoemd wordt.

Opstellingen, althans betrouwbare opstellingen die geeft de club nooit vooraf.  Wie gaat er links achter spelen op de plaats van V. Hintum ? Gudmundsson of ....?   

Prettig bericht is dat Ajax en Utrecht gelijk (1-1)  speelden en dus staat  Utrecht voorlopig 2 punten onder FC, maar behalve dat Groningen een zware wedstrijd moet spelen, moet Urecht zondag tegen Twente... de kans bestaat dat Na zondag Utrecht boven Groningen staat, maar het kan ook zó maar anders zijn.

 

Ik zeg:  PSV - FC G  :  1 -1

Marco22-04-2021 om 22:08

Dit PSV is een paar maatjes te groot. De makkelijk scorende voorhoede en aanvallende middenvelders zijn te goed. 

Fortuna ging aanvallen tegen PSV en kregen verrassend veel kansen. 

Laat Groningen proberen uit een hoekschop te scoren. Utrecht en Heracles scoren regel.atig uit een hoekschop. Groningen nooit. Heeft veel te maken met oefenen en intensiteit. 

TomOkker23-04-2021 om 06:48

en geluk

kees23-04-2021 om 08:59

was het niet :  "geluk dwing je af" ?  

Andries23-04-2021 om 00:42

Weer een topper en flopper.

Wie flopt er deze keer.

De FC?

De FC is momenteel in Zwitserland.

Dat is denkbeeldig.

Zij gaan bergafwaarts.

Normaal is dat een moeiteloos gedoe,

Maar omdat  bergafwaarts ook een andere betekenis heeft betekent dit een teruggang in presteren.

Dus de FC bevindt zich op de gemakkelijke weg.

Nu tegen PSV moeten de mouwen opgestroopt worden,

En de berg beklommen worden.

Alle energie aan dek.

Normaal gesproken kan de FC thuis blijven en de punten aan PSV kado doen.

Want als je bij voorbaat denkt te verliezen kun je beter thuis blijven.

Wat ben ik pessimistisch vandaag.

Daar is dus een goede reden voor.

PSV thuis is bijna onverslaanbaar.

Al jaren is dit zo.

Matusiwa kan weer een rode kaart pakken.

Ik las dat Robben op de bank begint.

Ja rustig aan met Robben.

Strand Larsen moet aan zijn oren worden getrokken evenals de anderen.

Strand Larsen is de laatste tijd niet in goede doen.

In het begin dacht iedereen geweldig.

Hij schiet ze er in.

Haaland legt momenteel ook geen eieren meer.

Totaal van slag.

Zijn makelaar struint de Europese topclubs af voor een top contract.

daar wordt Haaland zenuwachtig van.

Maar Strand Larsen moet hard aangepakt worden.

Het is bij de FC geen vakantievoetbal.

PSV is deze competitie ook niet Europese top.

Dus dat geeft de FC burger moed.

De FC moet nu punten pakken.

De concurrenten hijgen in de nek.

Utrecht heeft er een puntje bij,

Dus de FC spelers moeten aan de oren getrokken worden.

Net als op school.

Buijs moet de onderwijzer uithangen.

Streng zijn voor zijn spelers.

De FC spelers hebben het syndroom van Buijs.

Wat betekent dat.

We weten dat de FC iets ontbreekt.

En het wil maar niet beter.

Het syndroom van Buijs is totale verwarring op het voetbalveld.

Eenmaal op het groene veld heeft iedere speler het syndroom van Buijs.

Na de wedstrijd is dat over.

De schuld van het groene veld?

Nee.

Trouwens Buijs schreeuwt en toetert niet meer.

De fut is er bij hem uit.

Hij ziet het ook niet zitten.

Robben krijgt weer speel minuten.

Daar ga je voor zitten.

Robben een energiebal.

Robben en de bal twee energieballen.

Een en al bal dat is Robben.

Dat kan je van de andere FC spelers niet zeggen.

Dat zij geen ballen.

Wat zijn het wel.

In ieder geval mogen wij meer van ze eisen.

Dat zij hun best doen doet er niet toe.

Presteren dat moeten zij.

Strand Larsen moet op staan.

Abraham.

Waar is die.

De grote voetballer.

Waar blijft hij.

Wij willen hem zien.

Omdat een wedstrijd tegen PSV vaak, bijna altijd, een verliespartij is moet Buijs alle getalenteerde spelers de gehele wedstrijd laten opdraven.

Een zgn. oefenpot.

Dus alle talenten aan de bak as. zondag.

Laat ons wat zien!  

Verdorie nog aan toe.

Verdorie nog.....

Wij zijn er aan toe.

Verdorie.

PSV vs FC Groningen 1-2.

Was het maar waar!

Altijd weer dat gedroom.

Het houdt niet op.

Nu serieus....

 

 

Hoekie23-04-2021 om 08:48

Kan ik bij Boerenmacht de doktersrekening indienen die ik heb moeten maken voor een behandeling van een spierverrekking door het vele scrollen? 

kees23-04-2021 om 09:01

ja... liefst  2 ballen heeft Andries

Pietjepal23-04-2021 om 09:30

De witregels weghalen scheelt al de helft. Een speler op het oog om vertrek Azor op te vangen, volgens Twitter. Krijg beetje de kriebels, had eigenlijk gehoopt dat Azor nog een jaartje bleef wegens z'n blessure afgelopen maanden. Wel goed vooruitkijken weer van de td. Met keeper ben ik blij, met Strand eerder al ook. Dan maak ik me hier ook minder zorgen over, hoewel ik het lastig vind voor te stellen dat de beoogde spelers direct Azor nivo hebben. Maar zoals gezegd: eerdere transfers bieden vertrouwen. Ik zou er trouwens een donatie voor over hebben als daarmee Robben een jaar langer blijft. De kàns op meespelen is voor mij al een hemels gevoel. Erg goed dat de club niet is verkocht. ADO laat nu toch zien dat het jammerlijk kan verlopen. Erg gelukkig ben ik met het feit dat de club dit jaar niet is gedegradeerd. Fijne eerste seizoenshelft met eindelijk goed voetbal. Tweede helft had beter gekund door slimmer potten over de streep te trekken. Ook gaaf: snoeiharde werken van spelers tijdens de wedstrijden. Club om weer trots op te zijn en van te genieten.

 

 

grunn196723-04-2021 om 12:37

Dit lijkt me een volstrekt kansloze wedstrijd, groningen zit in een ernstige vormcrisis. Tegen Hveen weggespeeld, VVV met veel geluk gewonnen spel was niet om aan te gluren net zo als tegen RKC kansloos. Emmen een onverdiend punt, Emmen op dit moment een klasse beter. De andere wedstrijden hielden in 2021 ook niet over. jammer dat we de vorm van de 1e helft van het seizoen niet meer terug vinden. Komt natuurlijk voor een groot deel door blessures van bepalende spelers. In de PO hebben we helemaal nix te zoeken doen we voor Piet Potlood mee. Het kan natuurlijk kantelen, dat verwacht ik niet meer.

marcelfcg23-04-2021 om 16:46

Zijn er ook dagen in je leven dat je het wel zonnig inziet?

Ollie Wollie23-04-2021 om 22:46

Hahaha marcelfcg, mooie vraag

appie happie23-04-2021 om 13:08

Ach en Robben is alweer moe..na 15 min. Heerenveen..wat is dat nou..

Voor de rest ben ik het met grunn1967 eens..

Metworst23-04-2021 om 13:45

Nou de selectie is weer aardig op sterkte aan het komen. De vorm kan zomaar weer terugkeren en de komende wedstrijden kunnen ze gebruiken om weer ingespeeld te raken voor een mooi eindschot. Ik ben het met jullie eens dat psv en az een maatje te groot zijn, en daar tegen elk punt bonus is, maar de andere wedstrijden moeten toch echt te doen zijn, ander ben je plek 6 ook niet waard.

In de play offs hoef je maar een paar keer te pieken.  De andere clubs kunnen ook in een dip raken of hebben teleurstellingen te verwerken aan het eind van het seizoen.  Daar dreigen wel een paar erg zware tegenstanders, maar even vanuit het volle glas beschouwd  "De bal is rond". En toch al mooi als ze daaraan mee mogen doen.

 

Alberto123-04-2021 om 13:48

Het ligt ook aan die trainers, waarom kan Robben maar 10 of 15 minuutjes meedoen. Een man van zijn klasse kan gemakkelijk 45 minuten meedoen. Ik snap dat soort rigide regeltjes nooit zo. 

Alf23-04-2021 om 14:46

Waar haal je dat nu weer vandaan? Zowel de staf als Arjen zelf geven aan dat hij zelf aangeeft wat zijn belasting kan zijn. Niks rigide regeltjes. Gewoon Arjen die goed naar zijn lichaam luistert en een staf die Arjen de ruimte geeft dit zelf te bepalen.

Alf23-04-2021 om 14:51

Ik ben benieuwd hoe de verdediging het houdt tegen PSV. Met een beetje geluk kunnen we een punt mee terugnemen naar Groningen. Azor is nog niet helemaal de oude. Hopelijk deze keer geen rode kaart. Maar met zijn vechtersmentaliteit zit het wel goed. Dat hebben we nu zeker nodig.

Ik mag ook hopen dat Buis van zijn fouten afgelopen wedstrijd tegen Heerenveen heeft geleerd. Een aanvaller minder deze keer?

A Matter of Honor23-04-2021 om 16:26

Het beste is met 9 veldspelers en twee keepers af te iezen naar Eindhoven. Allemaal in het doel en de twee keepers erachter, Dit noemen we "de bus parkeren". Volgens mij een kansloze missie deze wedstrijd, alhoewel PSV ook niet in z'n beste doen is, zijn ze toch nog drie maten te groot.  Ik schat de uitslag op zo'n 5/6-0. Tis nait aans!!!!

ChiChi23-04-2021 om 16:42

Lekker de bus parkeren en stiekum een puntje meenemen!

Verstandig besluit van Robben!

Volgende week mooi tegen Sparta voor (beperkt) eigen supporters een half uurtje ofzo spelen!

Metworst23-04-2021 om 22:44

Postema 3x gescoord tegen Hoekstra vanavond.  Lekker voor Postema, maar voor Hoekstra was het een vervelende avond  met 7 goals tegen. ( heb het zelf niet gezien) 

Pietjepal24-04-2021 om 09:59

Zou het voor Hoekstra niet beter zijn dan een training in Groningen? Dat je heel goed leert zien hoe het niet moet en daardoor bij een betere club blijft corrigeren van je verdediging omdat je donders goed weet hoe het anders mis kan gaan? Voor een spits is scoren altijd goed, dus Postema zit lekker.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!