Terug

Deel deze pagina:

Dubieuze penalty dupeert strijdbaar FC Groningen in Eindhoven

Door Redactie 27 reacties

Voorafgaand één minuut stilte ter nagedachtenis aan oud PSV voetballer Willy van der Kuijlen. Onder toeziend oog van 4000 Eindhovense supporters kon de wedstrijd beginnen. De trots van het Noorden wist lange tijd de rijen gesloten te houden maar kwam na een uur op achterstand na een zeer dubieus gegeven strafschop. De Eindhovenaren hadden absoluut de beste kansen en mogelijkheden en telden 3 afgekeurde goals. Op basis van het spel maakten zij de meeste aanspraak op de drie punten. Echter een smet op deze wedstrijd blijft, als je op zo'n manier als vaderlandse topclub in het zadel wordt geholpen, dat een ieder die FC Groningen een warm hart toedraagt zich genaaid mag voelen...

eerste helft
De gasten kwamen al snel een korte tijd onder druk te staan. Een voorzet van Dumfries werd door iedereen gemist. Daarna brak een fase aan dat Groningen meer naar voren ging, tot kansen kwam het niet. Na een kwartier schoot Gakpo uit de draai kiezelhard op de lat.

Een Eindhovense terugspeelbal werd door doelman Mvogo (die weggeleed) uit de zestien gekopt. Halverwege het eerste bedrijf de eerste serieuze redding van Padt die met zijn been Malen van het scoren afhield. Op de speelhelft van PSV raakte Gudmundsson geblesseerd. Dumfries die gelegenheid had om een aanval op te zettten, speelde sportief de bal over de zijlijn. Kort daarna een vloeiende aanval van de thuisploeg, de bal werd over het doel ruim geschoten. Da Cruz verving Gudmundsson. 

In de 37e minuut passeerde Malen een aantal Groningers. Diens voorzet werd bijtijds weggewerkt door Itakura. In de resterende tijd gebeurde er tot de pauze weinig noemenswaardigs.

tweede helft
Rosario was ingebracht voor Viergever. Strand Larsen kreeg een bijna mogelijkheid maar had niet voldoende controle. In de 49e minuut schoot El Hamdaoui op de paal na een prima voorzet van El Hankouri. Op de speelhelft van FC stopte Padt een inzet van Gakpo. Een voorzet van Dumfries vloog door de groen-witte zestien. In de 57e minuut leek PSV op voorsprong te komen door Zahavi maar de bal van Dumfries (als aangever) was over de achterlijn geweest.

Na een uur werd de bal op de stip gelegd. Een curieus moment die de wedstrijd liet kantelen. Te Wierik had geel ontvangen voor een overtreding buiten de zestien. De Eindhovenaaren mochten een vrije trap nemen. Deze ging niet door want een paar minuten eerder zou Dammers op aangeven van de VAR 'hands' hebben gemaakt in het eigen zestienmeter gebied. Op de beelden was te zien dat Dammers uitstapte en dat de bal van zeer dichtbij snoeihard tegen zijn arm werd geschoten. Zahavi mocht het cadeautje uitpakken en liet Padt kansloos, 1-0...

In de 68e minuut speelde Da Cruz de bal verkeerd in en via een tussenstation werd Gakpo bediend die de 2-0 achter Padt kon schuiven. Ook hier kwam de VAR aan te pas die buitenspel had geconstateerd. Een vrije trap die daarop volgde werd door Dammers ruim naast geknikt. Zahavi was dichtbij de 2-0 maar werkte de bal miraculeus over het doel. Strand Larsen leek op weg naar de 1-1 maar werd afgestopt. Da Cruz schopte (ongelukkig in duel) Boscagli in het gezicht hetgeen de aanvaller op geel kwam te staan.

Padt voorkwam de 2-0 door de bal van Gakpo naast zijn doel te tikken. De doelman onderscheidde zich daarna met een uitstekende tackle op de doorkomende Dumfries. In een andere situatie leek Malen er door te zijn maar schoot rakelings langs de tweede paal. In de 86e minuut scoorde Malen maar deed dit in buitenspelpositie. 

Er kwamen 7 minuten bij. FC Groningen bleef doorgaan met lange halen naar voren om de aanvallers in stelling te brengen. Padt kreeg nog een mogelijkheid met het hoofd uit een hoekschop. 

Zondag gaat FC Utrecht op bezoek bij FC Twente. De Domstedelingen kunnen bij winst plek 6 over nemen. FC Groningen ontvangt volgende week zondagmiddag Sparta Rotterdam. 

Opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Teze, Viergever, Max, Götze, Sangaré, Boscagli, Gakpo, Zahavi, Malen                                         

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Dammers, Itakura, Gudmundsson, El Hankouri, Matusiwa, El Messaoudi, D.v.Kaam, Suslov, Larsen  

Reacties:
alexvl24-04-2021 om 21:39

Verneukt door scheids

Marco24-04-2021 om 21:40

Gudde had met de voorzitters van HSV en Schalke afgelopen week naar Perez van Madrid moeten vliegen dan waren we voor altijd verlost geweest van de KNVB kliek en speelden we in de SL.

Tegen Hveen werd de derby al beslist door een ongelukkige struikelpartij en nu weer een strafschop voor niks. Wanneer  Zahavi in de Arena een bal in de slotfase op een arm schiet van een Ajax verdediger wordt het weggewuifd omdat dit een te zware straf zou zijn, maar bij een provincieclubje doen ze stoer en kregen we zowel PSV thuis als uit een waardeloze handsbal strafschop tegen. Maakt het voetbal kapot. 

Groningen moet werken aan het aanvalsspel. Bij Hveen is alles er op gericht om Veerman in de diepte te sturen; bij Larsen zou alles er gericht op moeten zijn om alle ballen vanaf de flanken in de 16 te gooien. Slecht dat dit niet gebeurd.

 

kees24-04-2021 om 22:03

ben het niet eens met de laatste conclusie uit redactioneel commentaar hierboven:

Waar je kritiek op mag hebben is die eindeloze herziening van VAR momenten in de wedstrijd, ook mag je kritiek leveren op de scheids of grensrechter als deze gewoon verkeerde beslissingen nemen...

Maar om nou te zeggen dat je je "genaaid voelt" als je voor FC Groningen bent,  door die gegeven penalty, ...onterecht gegeven ? 

Zoals ik het zie maakt Dammers een duidelijke hands met zijn arm radiair op het lichaam, en verhult dit door 1 / 4  om zijn as te draaien.  Dammers doet dit vaker...de armen op de rug en dan een stap opzij...ook stond ie net binnen de 16, en dat het ook nog gele kaart erbij was... dat zijn de regels...ik heb ze niet uitgevonden.

Al met al een terechte nederlaag in de eindstand, maar FC Groningen speelde zeker niet slecht deze wedstrijd, complimenten daarvoor.

Bayern 25-04-2021 om 11:11

Ik heb de beelden een aantal keer terug gekeken omdat ik gelijk al zei. Dit is buiten de 16. Ja, het is hands. Maar het had gewoon een vrije trap op randje 16 moeten zijn. Als Blom echt eerlijk had willen zijn had hij gewoon een lijntje kunnen trekken zoals ze met buitenspel doen en dan zou je duidelijk zien dat de bal buiten de 16 met de hand beroerd wordt. Gewoon ontzettend goedkoop dit. PSV had een licht overwicht gedurende de wedstrijd maar een gelijkspel was hier op zijn plaats geweest. Je kan hier best zeggen dat je benadeeld bent. 

Andries24-04-2021 om 23:27

Kees.

Je hebt gelijk.

Je zou een goede VAR zijn.

Maar dat je de FC goed zag voetballen kwam door je Hans Anders bril.

Ik heb ook zo'n Hans Anders brilletje op mijn neus.

Niet alle dagen.

En niet als ik naar de FC kijk.

Als ik mijn Hans Anders brilletje zou op zetten bij alle FC wedstrijden dan zou ik de FC fantastisch  zien voetballen.

Maar dan houdt mijn commentaar op.

De roze bril van Hans Anders.

Even een reklame spotje er tussen door.

De FC is stampot voetbal.

Ik wil niet zeggen boerenkool voetbal.

Maar het gaat er op lijken.

Het zijn ook de kleine foutjes die het doen.

Dammers in de ploeg.

Je moet het zelf weten.

Een klein foutje van Dammers en....

Zeg het maar.

Verdammers.

Verdammers.

Je kunt het de hele wedstrijd zeggen.

De FC viel voor de zoveelste keer door de mand.

Korfbal.

Basketbal.

Het lijkt erop dat de spelers geen contact met de bal hebben.

Ze trappen maar wat tegen de bal aan.

Padt kon niet meer wachten.

Stormde naar voren.

Kreeg de bal via een corner op zijn hoofd.

Maar zijn hoofd schrok en de bal ging ver naast.

Padt terug naar zijn hok.

Ik begrijp niet waarom vader Abraham zolang op de bank moest zitten.

Hij is toch geen Robben?

Tien minuutjes voor tijd mocht hij blessure vrij opdraven.

Nog niet warm gedraaid.

Gooi Abraham in het vuur.

Vuurdoop.

Koud vuur.

Als ik Abraham zo zie lopen denk ik aan Schreck.

Schreck zit al jaren op de bank.

Kom van het dak af.

Kom van de bank af.

Ik zet mijn roze bril maar weer eens op.

En geniet.....

kees25-04-2021 om 07:48

FC  speelde lang niet de slechtste wedstrijd van seizoen,  ook veel inzet,... Onderliggende vraag is steeds: zit er nog groei in dit elftal?  ligt het aan de leeftijd van de voetballers zelf dat het spel van FC vooral (voorwaarts) verdedigen is. en waarom zijn de aanvallers bij Groningen niet de sterkste spelers van het team zoals bij PSV en missen zij "iets?" in de uitvoering  behalve de eerste 20 minuten en de laatste 10 van de wedstrijd?  .Buys wordt geroemd vanwege zijn tactisch concept wat Groningen tot lastig te bespelen ploeg maakt.  Buys spreekt ook vaker over "die paar kansen" in een wedstrijd die dan niet verzilverd worden, en persoonlijke fouten die de FC "de das omdoen". 

klasse verschil heet dat

en inderdaad:  als het een enkele keer tot een goede goal leidt of tot goede combinaties, dan vinden het al heelwat.

Alf24-04-2021 om 23:51

Ik heb me wel vermaakt bij het kijken naar deze wedstrijd. Strijdend ten onder. Als je verliest dan maar zo.

Wat ik me wel nog afvraag of de gele kaart van Ter Wierik blijft staan. De VAR draaide immers de wedstrijd terug naar het ongelukkige moment van Dammers. Geen idee wat de regels hiervoor zijn.

Maar misschien is het spelrechnisch niet zo dat de tijd terug is gedraaid. De VAR greep in bij het eerste dode spelmoment en toen was de gele kaart al gegeven aan Ter Wierik.

m o i25-04-2021 om 01:36

En wat te denken van die gele kaart voor Da Cruz. Die beste jongen ziet zijn tegenstander helemaal niet in komen vliegen, bovendien is te laag koppen óók gevaarlijk spel. Hij is tegen Sparta nu wel geschorst.

Dat Dammers zich na afloop lullig voelde snap ik wel. Hij vangt de bal op op zijn borst en draait weg. Dat kan je uitleggen als opzettelijk hands, maar zoals ik het zag, was dat totaal niet aan de orde. Onder de streep twee maal met verdomd veel pech verloren van de lampjes.

Een zeer matige ploeg dat Pisvee, met een trieste trainer met zijn uitspraken na afloop over een vreemd soort voetbal van de FC. Heeft de scheidrechter het niet gedaan, ligt het gvd aan het voetbal van de tegenstander. Nou meneer Schmidt, welkom in de eredivisie. Kijk maar eens de wedstrijd van Ajax tegen Utrecht terug, met de Utrechters met 10 man op eigen helft en sprintkanon Kerk op de middenlijn voor de counter.  Misschien moeten wij de volgende keer 2x 5 spelers op de zijlijn laten staan meneer Schmidt? Dan kan je vanaf de aftrap zo naar het doel rennen met de bal :/

kees25-04-2021 om 08:05

@ moi

Je moet nooit de trainer of speler van de tegenpartij citeren... die hebben altijd een andere wedstrijd gezien...zijn vaak slechte verliezers...en  trouwens:  en zeer matige ploeg is PSV toch niet, ik schat: wel ietsie beter dan de FC 

wij hebben Buys, en heeft z'n stem weer eens kapot geschreeuwd. 

m o i25-04-2021 om 09:59

Kees, ik heb na de wedstrijd mijn TV uitgezet en hen nadien ook niks meer gelezen, van citeren kan dus geen sprake zijn. Misschien ben ik los van de trainer ook wel een slecht verliezer deze keer. Daar waar ik laatst Matusiwa terecht van het veld gewezen vond, zie ik in beide hier beschreven voorvallen een falend arbitrair kwartet.

Dat Pisvee op basis van budget etc een treetje hoger staat dan de FC, ja. Maar mijn kwalificatie van die club is op basis van de middelen die zij hebben. En op basis daarvan vind ik ze erg matig. 

campesino25-04-2021 om 09:18

Aannemende dat de spelregels un nederland en spanje hetzelfde zijn is dit 100% geen strafschop. Hier in spanje zijn er honderden praatprogrammas over voetbal, waaronder " chiringuito" wat dagelijks wordt uitgezonden van 24.00 tot 4.00 en waar urenlang over dit Sport situaties wordt gelult met voormalig " la liga scheidsrechters". Zodoende is míj tot vervelens uitgelegt dat dit geen strafschop is omdat de Bal eerste tegen de borst stuit en daarna "involuntario" ( ongewild) tegen de arm. 

In het geval dat er wel een penalti wordt gegeven, moet de gele kaart van te wierik ingetrokken worden, want alles wat daarna gebeurt telt niet meer.

Maar goed, met 3 afgekeurde goals en 8 minuten blessuretijd, Kun je moeilijk over de scheidsrechters gaan klagen.

Over de wedstrijd, tegen een veel betere tegenstander was dit een prima speelwijze en als messaoudi hem niet op de paal schiet, of padt iets meer geluk had, ga je hier ook nog met een gesproken Punt weg.

Metworst25-04-2021 om 09:26

Ja Kees, ik ben benieuwd hoe Buijs dat volgend seizoen gaat doen in volle stadions. Ik denk dag hij gebarentaal moet leren. 

kees25-04-2021 om 10:26

of megafoon huren... of gewoon wat andere trainers meestal doen... op je stoeltje blijven (zitten)

Nachtwacht25-04-2021 om 09:33

Strijdend ten onder. Hier kun je verliezen. PSV had gewoon de betere kansen. Knap dat de FC de eerste helft toch de baas was op het middenveld. Ben benieuwd wat ze met Da Cruz doen aan het einde van het seizoen. Hij overtuigde mij ook deze wedstrijd niet. Dammers heeft zich overigens prima hersteld na een mindere fase. 

kees25-04-2021 om 10:40

Dammers blijft een spelers die nogal eens tegen fouten of sancties aanloopt.  Meestal betekent dat dat je aan de grens van je voetballend vermogen zit... maar soms zijn het noodzakelijke leer-fout-elementen.  We hebben het ook bij Zeefuik gezien. Da Cruz moet misschien ook meer in het dienst van het team spelen... Strand Larsen blijkt toch niet zon goede balaanname te hebben... en van Lunbdqvist weten we dat het vaak alles of niks is...

Conclusie mijnerzijds: meer zekerheden inbouwen van constant presteren van splers..niet alleen routine kweken, maar ook sterkere spelers erbij halen... als vervanging van Matusiwa, Gudmundsson enz. 

Nog een porbleem: met de Leeuw en Te Wierik hebben ze die zekerheid in huis gehaald... maar kijk je naar het spelersbeleid bij FC Emmen: dit afgelopen seizoen heeft  het beleid erg slecht uitgepakt voor Emmen . 

Dus erg critisch zijn bij het aantrekken van nieuwe spelers, vwb  kwaliteit en niveau van presteren,  Mark Jan !!

Metworst25-04-2021 om 10:01

Over de wedstrijd, ik vindt het uiteindelijk een net resultaat.

En over de VAR, als die er niet was geweest had je meer tegengoals gehad. Maar voor ons zuur dat de penal werd toegekend. Ik begrijp dat het volgens de regels als hands werd uitgelegd, maar twijfel zelf vooral of het wel echt binnen de 16 was. Als dat niet heel zeker is heeft de scheids geen cruciale en duidelijke fout gemaakt en hoef je als Var niet te corrigeren. 

De blessure van Gudmundsson is wel weer zorgelijk. Jammer dat hij zo blessure gevoelig is. Gaat ook in een uiteindelijke transfersom doorwerken. 

Een dingetje van het team is dat er vaak doelpunten vallen uit knullig balverlies als we in de aanval zijn. Als de verdediging in stelling is zijn ze moeilijk te passeren. Maar bij omschakeling en gaat het regelmatig mis. Zo als bv. da Cruz gisteren overkwam. 

Ik ben erg benieuwd of we de voorhoede tegen Sparta, PEC en Emmen beter in stelling kunnen brengen. Tegen de top 4 is dat erg lastig, en snap ik dit catenaccio voetbal. maar tegen deze ploegen moet het echt beter. 

 

Andries25-04-2021 om 10:33

70 meter en afvallende ballen.

Dat was de  FC Groningen volgens PSV trainer Schmidt.

Vreemd voetbal vond hij.

Het voetbal buiten het veld houden.

In ieder geval gefrustreerd voetbal scheppend.

De FC spelers kunnen met al die vreemde Buijs tactieken niet omgaan.

Vandaar dat de spelers niet functioneren en de zwarte piet krijgen toe geschoven.

Je weet van te voren dat je meestal van PSV verliest.

Dan moet je je niet in een knup wurmen met vreemde tactieken.

De FC is een ploeg van jonge onvolwassen talenten.

Die moet je niet belasten met allerlei tactische hoogstandjes.

Daar raken zij van in de war.

Wat professor Buijs deed was bijzonder laf. 

Geen oog voor mooi voetbal.

Voor Buijs telt het motto niet verliezen.

Het is tijd voor de koffers pakken en weg wezen.

10 koffers met tactische aanwijzingen.

De tegenstanders van de FC de komende tijd zijn in een running mood.

PEC, AZ, Sparta, Emmen.

Zij winnen en winnen.

Dat kan niet van het tactisch FC worden gezegd.

De laatste tijd geen fris en vrij FC voetbal gezien.

Buijs voetbal 70 meter en afvallende ballen.

Hoe komt hij op dat idee.

De FC heeft er niets meegedaan.

Kansen bijna nul.

Afvallende ballen kwamen niet aan.

De spelers maakten fout op fout.

De lange ballen waren te lang of te kort.

Gingen over de slecht opgestelde spelers heen.

Hoekschoppen tot nu toe geen succes.

Iedereen voor de goal.

De hele luchtmacht gereed voor actie.

Zij bleven aan de grond. 

Dus hoekschoppen niet aan doen.

Een farce.

Advies.

Minder tactische onbenullen.

Meer fris en vrolijk voetbal.

Ja daar heeft Buijs geen kaas van gegeten.

Dat leer je niet op de voetbal hoge school.

Fris en vrolijk voetbal.

Fris en...... 

 

A Matter of Honor25-04-2021 om 13:38

quote.

"In de 49ste minuut schoot El Hankouri op de paal na een prima voorzet van El Hankouri", ja,ja, het kan verkeren., goeie voetballer die El Hankouri, nu moet hij nog leren om, als hij een hoekschop neemt, de bal daarna in te koppen. Dán ben je pas een wereldster!!!!

26/04/2021:

Er heeft ook een ons onbekende speler mee gespeeld, afgelopen zaterdag. Ene El Hamdauoi, volgens de topic tenminste. Voor de duidelijkheid REDACTIE!!!!. Het was Ahmed El Messaoudi die de voorzet op Mohammed El Hankouri gaf, 

kees26-04-2021 om 16:13

bij mij is een  ...EL...  plus minus 69 cm..een oude ( 17 eeuwse ) en Hollandse lokale lengtemaat die per plaats wisselde, net als El Hankouri trouwens- dat dan weer wel...,   maar in die tijd had je nog geen BM 

A Matter of Honor26-04-2021 om 19:26

Toen had je ook nog geen "blinde" scheidsrechters die geen onderscheid kenden tussen een schouderduw of een doodtrap en alleen voor eigen ziel en zaligheid een wedstrijd beslissen. Bah.............rotvolk!! 

Groen hart25-04-2021 om 14:04

De LEEUW . Wat een spits !!!

Herman Badkuip25-04-2021 om 14:08

Wereldspits die Michael de Leeuw volgend seizoen weer in de Euroborg! 

Herman Badkuip25-04-2021 om 14:08

Wereldspits die Michael de Leeuw volgend seizoen weer in de Euroborg! 

hertopwil25-04-2021 om 17:23

Wat ik me afvraag, waarom gaat de FC niet achter de Pena  en Flemming aan.

Man wat heb ik genoten van die de pena wat een prachtige voetballer.  Ik zeg MJF ga dit eens uitzoeken. 

Denk dat veel FC fans hier wel in mee gaan

Nachtwacht25-04-2021 om 20:03

Over spitsen gesproken... Postema dit weekend ook weer 3x. Heeft er in 24 wedstrijden ook al weer 10 inliggen... 

Herman Badkuip25-04-2021 om 20:36

Heb dit weekend genoten van veel spannende wedstrijden tussen teams, die nog strijden voor de Europese playoff-plekken zoals ons eigen FC Groningen én de degradatiestrijd van de teams in de buurt van FC Emmen.....Meest in 't oog springend waren natuurlijk de 3 geweldige goals van Michael de Leeuw, die met zijn team misschien nog wel heel verrassend in de eredivisie blijft! Komend seizoen heeft FC Groningen twee fantastische spitsen [ Strand Larsen en Michael de Leeuw ] in de aanval, die ook heel goed samen voor veel gevaar kunnen zorgen! Een creatieve voetballer als Sergio Pena zou ook niet misstaan op het middenveld van FCG. Met het oog op de laatste 4 wedstrijden is het voor ons ontzettend jammer, dat Gabriël Gudmundsson met waarschijnlijk weer een vervelende blessure uitviel in de spannende wedstrijd tegen PSV. Waarschijnlijk hebben wij in de laatste fase zeker nog zo'n 6 punten nodig om de 7e plaats in de eindrangschikking vast te houden....Dan spelen wij op WO. 19 mei bijna zeker een lastige uitwedstrijd in de playoffs tegen FC Utrecht. We spelen op zondag 2 mei thuis met misschien zo'n 4000 Groningen-supporters tegen Sparta Rotterdam, die ook nog meedoen in de race om plek 8. Een week later uit tegen Emmen, die 't ons team ontzettend lastig gaan maken, ze zullen zeker nog voor lijfsbehoud moeten vechten. Dan op Hemelvaartsdag thuis tegen AZ Alkmaar, ook niet misselijk en tenslotte op zondag 16-5 uit tegen PEC Zwolle, die dan misschien ook nog een kleine kans hebben op plek 8......Kortom 4 wedstrijden, die écht nog ergens om gaan, lijkt mij een heerlijk vooruitzicht, zeker als je hebt gezien én gehoord hoe sfeervol 't kan zijn met fanatieke thuissupporters in het stadion! 

appie happie25-04-2021 om 20:40

Ik denk dat Utrecht uit geen nadeel is..Utrecht speelt uit beter dan thuis..

DanMan197125-04-2021 om 21:52

Flemming volgend seizoen als nr10?

RKR25-04-2021 om 22:47

De Leeuw knalt er weer 3 in. Die heeft altijd gescoord, ook hier. Ik zei eerder dat De Leeuw op 10-12 goals uit zou komen, maak er maar 15 van. Is niet onmogelijk. Ze krijgen onder meer VVV nog. Brengt toch veel meer dan een Strand Larsen? Emmen is over 2021 een subtopper en daar heeft hij een heel groot aandeel in.

Marco26-04-2021 om 10:02

IFAB als de bal een arm of hand raakt die van eigen lichaam/hoofd/voet komt van een speler van dichtbij; geen overtreding (geen hands). Dit is een uitzondering ook in het KNVB reglement valt onder (...). De var kijkt teveel naar hun eigen armplaatje document.

marcelfcg26-04-2021 om 20:12

Het zegt toch al genoeg dat analisten die op hoog niveau gevoetbald hebben dit allen GEEN strafschop vinden. Snoeihard van heel dichtbij en dan ook nog eens via de borst tegen de hand/arm aan en niet eens rechtstreeks. 
Maar ja, Blommetje wist het natuurlijk weer eens beter.

kees27-04-2021 om 04:36

op zich is dit een uitvloeisel van de VAR procedure tijdens de wedstrijd... Maar de scheidsrechter had zelf de beelden kunnen/moeten beoordelen die Blom voor beoordeling aan hem aanreikte...en moeten negeren! 

Het is niet de eerste ( en ook niet de laatste keer ) dat de VAR beslissingen ter discussie stelt... Maar 3 doelpunten van PSV werden op die manier wel afgekeurd,...  dat dan weer wel ! 

TomOkker27-04-2021 om 08:00

Scheidsrechter heeft de beelden op aangeven van de VAR, zelf beoordeeld en volgens de regels de bal op de stip gelegd. Dat we er met z'n allen anders over denken is iets anders maar daar ligt men in Zeist niet wakker van. 

kees27-04-2021 om 12:35

en ik zal niet de enige zijn die Blom wel eens verwijt dat hij niet alleen een eigenzinnige scheidsrechter is, maar soms ook een eigenzinnige manipulator van  het spel...en de uitslag. Partijdigheid is net als fraude moeilijk te bewijzen...maar los van dit trafschopincident heeft PSV het meeste aanspraak op een overwinning gehad.

TomOkker28-04-2021 om 07:24

Dat zijn jouw onderbuik gevoelens en geheel voor eigen rekening. Hier worden enkel de regels toegepast en al het ander gezeur verandert niets aan de uitslag. Sommigen willen ook zien wat ze willen zien en speelt de leugen met de waarheid. Het lijkt wel politiek.

A Matter of Honor28-04-2021 om 15:18

Ik ben het met je eens dat ook hier onderbuikgevoelens meespelen, maar als je het over de regels juist toepassen hebt, dan zat Blom er falikant naast want de bal sprong van z'n borst op z'n bovenarm en volgens de juiste regels is het dan geen penal, maar goed er is genoeg over geouwehoert, deze wedstrijd vergeten en ons richten op het week-end als Sparta op bezoek komt. En, Okker, deze keer zit ik niet in jouw nek hoor, maar je weet maar nooit.

Fan op afstand27-04-2021 om 14:40

Groningen Pelupssy op het oog?

TOPGrUNN27-04-2021 om 17:19

Stond die Pelupessy niet al eerder op de radar bij de Fc toen die nog bij Heracles een groot talent was? 

kees27-04-2021 om 17:48

Joey Pelupessi, 27 jaar controleur verdedigende-middenvelder, vmlg. jeugdinternational, 1,76m  rechtsbenig,  transfervrij bij Sheffield Wednesday, voorheen FC Twente en Heracles, Hij zou in de belangstelling staan van de FC G.  Ook belangstelling uit buitenland (Turkije) en andere Championship clubs ( 2e divisie ), en ook zijn huidige club wil verlengen maar moet vrezen voor degradatie naar 3e niveau..

Als het tot een transfer zou komen dan vooral (?) met het oog  vervanging/versterking  van ( een of meer ) vertrekkende middenveld speler(s):  Schreck?, D Van Kaam?  Matusiwa? (of waarschijnlijker:  Ko Itakura?) 

Herman Badkuip28-04-2021 om 17:23

Zou heel fijn zijn als Joey Pelupessy inderdaad voor FC Groningen gaat kiezen....wellicht dat MarkJan Fledderus hem nog goed kent uit zijn Heraclestijd! Als hij komt, zal dat waarschijnlijk voor Azor Matusiwa zijn. Die zal wel naar een Franse topclub gaan voor een mooi bedrag. Mijn onderbuikgevoel zegt mij, dat Daniël van Kaam én Ko Itakura nog één seizoen blijven om de geweldige atmosfeer in de Euroborg mee te maken!

brummie30-04-2021 om 12:16

Ik verwacht ook dat Pelupessy op de radar staat voor vervanging Matusiwa. Vraag is of Pelupessy terug wil keren naar nederland.

In engeland verdiend hij zo'n 14000 euro p/w en de championship is een prachtige, maar zeer intensieve competitie. 

 

Wellicht geeft Fledderus en evt. prive overwegingen, dwz, terugkeer naar nederland de doorslag.

marcelfcg30-04-2021 om 15:22

Zijn club staat op het punt te gaan degraderen.

Ga je wel op achteruit in vergelijking met Matusiwa.

Pietjepal28-04-2021 om 18:17

Azor is vandaag 23 geworden. Wil zo iemand niet een keer echt goed worden aleer ie vertrekt? Ergens gaat het omslagpunt een keer een seizoen opschuiven. Kijk naar Padt: ook bij Groningen kun je goed verdienen en op zo'n jonge leeftijd kan je nog 2 seizoenen mee voordat je miljoenen in Frankrijk, Duitsland of UK gaat verdienen.

Herman Badkuip29-04-2021 om 19:08

Potverdorie wat triest zeg....nog géén supporters in de Euroborg komende zondag tegen Sparta Rotterdam. En dat terwijl iedereen zo tevreden was over de thuiswedstrijden van de 30ste speelronde.....komt waarschijnlijk door alle festiviteiten rond de Johan Cruijff Arena na de wedstrijd van Ajax. Zou toch doodzonde zijn als zo'n groep supporters het verpest zou hebben voor de rest van het land.....Maar met óf zonder thuissupporters moeten wij komende zondag Sparta kunnen verslaan, misschien weer met een superfitte Arjen Robben in de selectie! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!