Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Zonder publiek tegen Sparta Rotterdam

Door Tom Kuiper 10 reacties

 Na de grote teleurstelling na het bericht dat er geen vervolg wordt gegeven aan de pilot "Voetballen met publiek" ligt de focus natuurlijk op aanstaande zondag. FC Groningen trapt om 14:30 uur af tegen Sparta Rotterdam. Met of zonder publiek moet er gewonnen worden om de 6e plek terug in handen te krijgen. In de uit wedstrijd in Rotterdam hebben we genoten van een ontzettend leuke wedstrijd! Hopelijk kunnen de clubs dat dit weekend ook weer op de mat leggen.

 Sparta Rotterdam

Zoals vaker gezegd dit seizoen doet Sparta het met een 11e plaats meer dan prima in de Eredivisie. Sterker nog, ze zitten nog volop in de race om plek 8! Heracles bezit deze plek nu en heeft twee punten meer dan de Rotterdammers. Met Thy, Smeets en Haroui heeft Sparta voldoende kwaliteit om FC Groningen pijn te doen. Laatstgenoemde gaf een prachtige assist in de wedstrijd tegen VVV. Het zat in de uitwedstrijd ook dichtbij elkaar, maar door twee goals van Strand Larsen won FC Groningen in de slotfase van het duel.

FC Groningen

In de aanloop naar dit duel zijn er nog een aantal twijfelgevallen in de selectie. Er zijn een aantal spelers ziek. Danny Buijs sprak over "een ander soort griep". De spelers zijn getest en de uitslagen daarvan waren allemaal negatief. Vandaag zijn de spelers nog een keer getest en daarvan is de uitslag morgen bekend.
Da Cruz, die bekend maakte niet verder te willen bij de FC, is geschorst. Gudmundson zit ook niet bij de selectie. Buijs legt uit dat hij een schop gekregen heeft in een duel vlak voordat Gabriël de strijd staakte. 

Historie met dank aan www.fcgstats.nl

Het mag duidelijk zijn dat er veel op het spel staat zondag. COME ON FC!

Reacties:
campesino30-04-2021 om 20:50

Jammer,  in potente prima voetballer. Maar ja, in het defensieve voetbal van groningen, komen aanvallers niet tot hun recht. 

Herman Badkuip30-04-2021 om 21:06

Laten we hopen, dat de geteste spelers komende zondag thuis tegen Sparta Rotterdam wél inzetbaar zijn, want we missen er waarschijnlijk al een paar door ziekte, schorsing of blessures. Las ergens dat PEC Zwolle maar liefst 10 spelers niet kan opstellen in de uitwedstrijd tegen Vitesse door een corona-uitbraak. Dat kunnen wij in deze laatste, belangrijke fase van het seizoen niet gebruiken....laten we er maar het beste van hopen. Normaal gesproken blijven er nog voldoende spelers over voor het team van Danny Buijs om Sparta te kunnen verslaan. Jammer dat er géén publiek in de Euroborg ons team kan steunen, zo'n 4000 supporters zou toch een enorme boost geven in de strijd om een mooie playoff-plek veilig te stellen. Ondanks al deze tegenslagen gaan wij de Spartanen natúúrlijk wél verslaan. Heb voldoende vertrouwen in de spelers, die komende zondagmiddag in de Euroborg op de mat verschijnen. Sergio Padt in het doel, Te Wierik, Dammers, Itakura en van Hintum achterin, Suslov met El Messaoudi en Matusiwa op het middenveld en El Hankouri, Strand Larsen en Joosten voorin, staan garant voor een kleine 2-1 overwinning! Wellicht dat Arjen Robben in de laatste fase van de wedstrijd ook nog van de partij is....

kees30-04-2021 om 21:11

kan wel eens een lastige partij worden voor FC G om te winnen... niet orgineel maar ik zeg :  1 - 1 voor de eindstand

Marco30-04-2021 om 22:56

Hoog baltempo en gelijk de ballen voorslingeren in de 16. Anders een frustrerende middag met mogelijk frustratie rode kaarten. 

Alf01-05-2021 om 00:19

Ik vraag me hoe Groningen kansen wil creëren nu Gudmundson niet speelt. Van Hintum is meer iemand van de vroege voorzet die meestal gemakkelijker te verdedigen is. Da Cruz ook geschorst. Een kans voor Abraham? Joosten heeft het nog niet laten zien en is nogal voorspelbaar (trekt altijd naar binnen) en is daardoor gemakkelijk te verdedigen. Ik vraag me af hoe het doet in een 'vecht'wedstrijd. Robben is onze joker :)

Het kan ook zo maar eens een saaie pot worden waarbij beide partijen met een punt genoegen nemen.

Marco01-05-2021 om 08:42

Eerste 30 minuten tegen Hveen was prima en kan ook tegen Sparta. Van Hintum liet uit bij Fortuna zien dat hij dieper kan doorkomen, deze opdracht moet Buijs hem maar meegeven. Dit leverde toen doelpunten op van Larsen.

Van de  rechterflank komt het hele seizoen al geen voorzet op Larsen. Dankerslui had nog aanvallende intenties, Te Wierik komt niet over de middenlijn en als hij over de middenlijn komt dan vaak om een domme overtreding te maken . El Hankouri is er niet van bewust dat Larsen op een voorzet van hem wacht. Zie daarom liever een basisplaats voor Slor links of rechtsbuiten. Ondanks dat hij nog veel moet leren is zijn spel gericht op het geven van voorzetten, Hiermee breng je he beste aanvaller in stelling. Voor Larsen is dit nodig. Soms krijgt hij heel wedstrijden nog voorzet vanaf de flank, dan kun je hem beter niet opstellen. 

Alberto101-05-2021 om 15:02

Helemaal mee eens. Die paar keer dat ik iets van Slor gezien heb deed hij het goed en was hij paar keer dichtbij een doelpunt. Da Cruz en Joosten hebben we nou wel gezien. El Hankouri heeft zich, voor mij toch wel een wonder, enigszins ontwikkeld en heeft soms een goede voorzet, maar dan alleen als hij op rechts staat. Nou hoop ik alleen niet dat Buijs weer wacht tot de 80 e minuut voordat Robben erin komt. Hup, meteen de hele tweede helft.

Andries01-05-2021 om 11:55

FC Groningen vs. Sparta 0-0.

Zo beginnen wij.

Nu verder.

Robben in de ploeg.

Voor hoe lang en wanneer.

Buijs heeft weer een tactisch plan.

Zo als altijd.

Hij is een echte plannen maker.

Een man van de planning.

Ik heb geen hekel aan de persoon Buijs.

Ik heb een hekel aan zijn tactische overdenkingen.

Danny Buijs is een schaakmeester.

Zet zijn pionnen op de plaats.

De pionnen weten niet wat Buijs bedoeld.

Lange of korte bal.

Balletje liinks of rechts.

Buijs bedenkt het allemaal.

De spelers moeten Buijs eigen gebakken koek happen.

Geen eigen inbreng.

Buijs de dictator.

Zo als veel trainers,

Napoleons langs de lijn,

De FC heeft veel getalenteerde spelers.

Maar met Buijs op de bank wordt het niks.

Talenten verdampen.

Sparta in op mars.

De FC in af mars.

Zevende plaats op de ranglijst.

Achste plaats?

Weg nacompetitie.

Alles voor niets geweest.

Buijs wordt bedankt.

Joosten weet het ook niet meer.

Dat Joost weet het is van de baan.

De hele voorhoede is momenteel FC Buijs knudde.

Hopelijk komt daar zondag verandering in.

Robben effect.

Genoeg Buijs effect gehad.

Laat Abraham en zijn potje mosterd maar opdraven.

Suslow is af en toe ook een knup.

Doet zijn best.

Maar.....

Ik heb al uitgelegd waarom.

Sparta in de winning mood.

Sparta in de .....

Zondag druipt Sparta van de groene grasmat af.

De mood in de schoenen weggezakt.

Alle succes houdt een keer op.

Ook voor Mercedes en Hamilton.

Alles heeft zijn eind.

Dit verhaal ook. 

kees01-05-2021 om 12:31

ik reageer niet vaak op jou, Andries, en andersom jij meestal ook niet.  Behalve jouw kenmerkende overpeinzingen wordt inderdaad zoals jij stelt de druk op trainer Buys opgevoerd.  Dat vindt hij normaal en is het gewend (zegt ie zelf )maar ( vraag mij niet waaróm? ) ook ik bespeur net als jij dat de trainer het zeker niet makkelijk heeft, aan zijn grenzen zit...en gezien de verschillende wat curieuze optredens in 2021  zie je hem worstelen wedstrijd na wedtrijd.  Voor de club is deze trainer niet te klein, maar de rek uit de spelers is er wel uit.  Nu weer Gudmundsson in de pers door Buys bekritiseerd om zijn blessuregevoeligheid, Da Cruz evenzo  in de pers gehekeld door MJF vanwege zijn vertrekwens tegenover de cluboptie op een driejarig contract, D. Van Kaam op de bank, Strand Larsen die Fuck roept in de media als hij weer eens alleen voorin staat opgesteld  zonder goede aanvoer van de vleugels en de baas, Gudde jr, . die de hele week in de media schreeuwt om een positief regeringsbesluit van toelaten van supporters- en het niet krijgt... 

dan blijkt FC Groningen momenteel een echte hogedrukpan...

waneer knapt het noodventiel ?  en wie helpt de club aan een overwinning tegen Sparta?  Moet Arjen Robben het dan alleen doen, as. zondag?  Tikkie riskant want met die Beugelsdijk weet je het nooit...die trapt 'm zonder pardon weer het ziekenhuis in !

Roelofsky01-05-2021 om 16:05

De verdediging bij de FC staat meestal goed dit geld ook voor het middenveld maar dan gaat het fout.... Dan komen de poppetjes voor de voorhoede... en dan gaat Buijs de mist in. Strand Larsen moet van de zijkanten bediend worden en functioneerd dan het beste tevens moet de voorhoede een team worden. Dat bereik je zeker niet met Joosten en Da Cruz dat zijn geen team spelers en mogen wat mij betreft vertrekken.... Waarom worden Slor en Abraham nooit opgesteld of zijn ze te lui op de training zoals Buijs beweerde...belachelijk toch. Buijs ga voorzichtig om met je talenten....

kees01-05-2021 om 19:55

Buys denkt altijd aan de volgende wedstrijd(en), om geen spelers te missen, om "overeind te blijven met catenacccio voetbal, en gokken op die ene kans per halve wedstrijd.  Daarom foetert hij zo op persoonlijke fouten, daarom laat hij de voorwaartse linie te hulp komen als de tegenstander hoge druk zet en in overtal is, daarom verweert hij zich zo gefrustreerd langs het veld alsof het pupillenvoetballers  zijn, daarom zijn de punten zo belangrijk nu maar vooral het tactische geschuif van de "poppetjes"...Maar het is mijn verantwoordelijkheid niet en daarom helpt het geen bal dat "we er iets van vinden".. maar  toch:  dat tot mislukking gedoemde krampachtige tactische opdrachtenspel  IN de wedstrijd.waar individuele spelers niet in hun eigen spel en kracht komen ..eh..met een verklaring van Buys achteraf:  "als men vindt dat FC  Groningen om plaats 6 wil spelen dan moeten de spelers die bijbehorende kwaliteit laten zien"....dat lijkt mij nou een brug te ver....

TomOkker02-05-2021 om 08:21

Larsen die Fuck roept in de media? Heb ik wat gemist?

kees02-05-2021 om 08:49

Ik help je even:  ( bron VP- 29-04 ) ( over Larsen zelf, de Nat XI van Noorwegen met drie spitsen,  en zijn vriend en spits  Haaland :)

"als we met maar één spits spelen ben ik F*cked"

TomOkker02-05-2021 om 13:38

Dus die is bij de 1e de beste aanbod ook weg.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!