Terug

Deel deze pagina:

Een korte vooruitblik op het Groningen van komend seizoen én aankomende transferzomer

Door Sven Heikens 22 reacties

Met nog slechts drie Eredivisiespeelronden te gaan is over anderhalve week het reguliere Eredivisieseizoen alweer ten einde. Daarna volgen wellicht nog de play offs om Europees Voetbal, maar in dit artikel blikken we alvast vooruit op komend seizoen en wat er komende zomer staat te gebeuren om het gebied van de spelersselectie.

Technisch directeur Fledderus is de afgelopen periode al flink bezig geweest, want met Radinio Balker, Michael de Leeuw en Peter Leeuwenburgh zijn reeds drie nieuwe spelers aangetrokken voor seizoen 2021-22. Hieronder een overzicht wat er per linie al is gebeurd en wat we nog mogen/kunnen verwachten.

Keepers

Het huidige keepersbestand bestaat uit Sergio Padt, Per Bratveit, Jan de Boer en de aan Roda JC verhuurde Jan Hoekstra. Padt zal FC Groningen na het seizoen verlaten voor het Bulgaarse Ludogorets en ook Jan de Boer zal Groningen na dit seizoen achter zich laten voor een avontuur elders met meer perspectief op speeltijd. Op de Noor Per Bratveit geldt een optie tot koop die Groningen voor 1-juni al dan niet moet lichten, maar tot nog toe ziet het er niet naar uit dat deze optie gelicht zal worden. Zo blijft alleen Jan Hoekstra komend seizoen over als doelman vanuit het huidige keepersbestand, maar gezien zijn huidige contract staat Groningen daar op een tweesprong. De 22-jarige doelman beschikt na dit seizoen nog over een éénjarig contract bij FC Groningen en Hoekstra zal ook komend seizoen minuten willen en moeten maken gezien zijn leeftijd. Dus zal Groningen de afweging moeten maken als ze het contract van de talentvolle keeper willen openbreken en hem weer verhuren of ,wanneer Groningen er nog iets aan wil verdienen, deze zomer verkopen.

Onlangs werd Peter Leeuwenburgh al gepresenteerd als nieuwe doelman. De 27-jarige keeper komt na dit seizoen transfervrij over van Cape Town City FC. Leeuwenburgh is binnengehaald als nieuwe eerste keeper. Ervan uitgaande dat Hoekstra in het komende seizoen geen reservekeeper voor FC Groningen zal zijn, zal Fledderus nog een nieuwe tweede én derde keeper moeten binnenhalen. De invulling hiervan zal een ervaren keeper én een talentvolle keeper zijn, kijkende naar hoe het keepersbestand de afgelopen jaren is ingevuld.

Verdedigers

Achterin is op het eerste oog minder werk voor Fledderus. Voor de rechtsbackpositie staan voor komend seizoen Dankerlui, Joël van Kaam en de momenteel verhuurde Strunck onder contract. Daarnaast zou, zoals we dit seizoen zien, ook Mike Te Wierik op rechtsachter uit de voeten kunnen (al zal dit niet de voorkeur genieten). Voor de centrale plekken staan reeds 4 spelers komend seizoen onder contract, namelijk: Wessel Dammers, Mike te Wierik, Bart van Hintum en Radinio Balker, die overkomt van Almere City FC. Voor de linksachter positie staan Gabriel Gudmundsson en de aan Dordt verhuurde Thomas Poll onder contract. Op papier zijn alle posities voor komend seizoen dus al dubbel bezet, al zijn zowel Balker en Gudmundsson wel blessuregevoelig.

Wel zal Groningen zich een aantal zaken moeten afvragen, namelijk: wat het wil met de rechtsbackpositie? Voor Strunck, die bij Groningen tot nog toe niet echt uit de verf komt en het in Denemarken leuk doet (Esbjerg heeft nog een optie tot koop voor Strunck), zal zijn toekomst waarschijnlijk elders liggen. Damil Dankerlui wordt sinds de winterstip eigenlijk niet meer gebruikt door Buijs en Mike Te Wierik vult de positie naar behoren in, maar is geen echte rechtsback.

En is het voor jongens als Joël van Kaam en Thomas Poll beter om vlieguren te maken in bijv. de Keuken Kampioen Divisie? of moeten ze bij de FC selectie gehouden worden? En zal er komende zomer een club zich melden voor Gudmundsson? Die eerder al als gerucht in verband werd gebracht met een clubs als RB Leipzig en Napoli, maar sindsdien heeft Gudmundsson wel een tweetal blessures opgelopen. Gudmundsson beschikt overigens na dit seizoen nog over een éénjarig contract, wel heeft de club nog een optie om het open te breken met 1 seizoen.

Leonel Miguel zijn contract werd niet verlengd en zal Groningen na dit seizoen verlaten. Ook Miguel Leal en Ko Itakura zullen Groningen deze zomer normaliter gaan verlaten. Op Leal heeft Groningen een koopoptie bedongen, maar ook hier ziet het er niet naar uit dat de optie gelicht zal worden. Itakura zal de zomer terugkeren naar City en gezien zijn ontwikkeling is de kans vrij klein dat Groningen hem opnieuw kan huren/kopen, of tovert Fledderus Itakura als aanwinst voor komend seizoen toch nog uit de hoge hoed? Wanneer deze mogelijkheid er is, zal er zeker een plekje vrij gemaakt worden voor de kwaliteiten van Ko. 

Middenvelders

Op het middenveld ziet alles er naar uit dat Matusiwa komende zomer een stap hogerop zal maken. Afgelopen winter werd hij al nadrukkelijk in verband gebracht met buitenlandse clubs en gezien de ontwikkeling van Azor zal hij komende zomer de stap willen maken. Een geschikte vervanger voor hem zal de prioriteit worden, want zonder een type Matusiwa presteert Groningen aantoonbaar minder. Als vervanger hebben al meerdere namen de revue gepasseerd namelijk, Felida van Den Bosch, Pelupessy van Sheffield Wednesday en Jankewitz van Southampton. 

Op de rest van de middenveld zijn de posities allemaal dubbel bezet met Daniël van Kaam, El Messaoudi, Lundqvist, Suslov, Schreck en de aankomende talenten als El Kharbachi, Al Azzouzi, Hamelink en Valente die allen in de voorbereiding van het huidige seizoen al veelvuldig meespeelden in Groningen 1.  

Aanvallers

Ook voorin heeft Groningen de zaakjes voor komend seizoen al goed op orde. Voor de spitspositie staan komend seizoen al drie spelers onder contract met Strand Larsen, de aangetrokken Michael de Leeuw en Romano Postema, die in 2021 al 9 goals en 6 assists op zijn naam heeft staan bij Den Bosch. Op de vleugels staan voor komend seizoen El Hankouri, Joosten, Abraham en Slor al onder contract. Over Da Cruz werd onlangs bekend dat Groningen zijn optie graag wilde lichten, maar speler zelf liever niet wilde. Wellicht dat hier nog een andere optie voor aangetrokken moet worden, maar in principe zijn alle postities reeds dubbel bezet. 

Over Robben wordt door Robben zelf straks bepaald als hij nog een seizoen door wil en kan.

Kortom: Door vroegtijdig handelen van Fledderus staat het Groningen voor komend seizoen al aardig en zullen de prioriteiten momenteel liggen bij het zoeken van een geschikte vervanger voor Azor Matuwisa, de keuzes voor komend seizoen onder de lat en de keuzes met betrekking tot de aflopende contracten en beslissingen van huurlingen.

Tot nog toe bleef de hand met alle drie de versterkingen op de knip wat betreft de transfersommen en dus lijkt er nog iets mogelijk te zijn. Zou het bij het transfervrij opvangen van Matusiwa (door bijvoorbeeld Joey Pelupessy) nog mogelijk zijn om Ko Itakura volgend seizoen in Groen-Wit te zien spelen? 

Reacties:
A Matter of Honor05-05-2021 om 14:34

Het laatste zinnetje spreekt mij wel aan. Ko is met Sergio de enigste stabiele factor in het team, de rest presteert wisselvallig. Er is dus veel werk voor de TD komende zomer.

Andries05-05-2021 om 15:22

Er is inderdaad werk aan de winkel.

Ko mag ook weg.

Er zijn nog andere Ko's die voetballen.

Dus een nieuwe Ko.

Ik denk dat Ko bij de huidige FC geen stappen maakt.

Hoewel iedere voetballer op het veld stappen maakt, is dit figuurlijk bedoeld.

De FC kan kopen wie zij willen.

Met Buijs als trainer maak je geen stappen.

Buijs bemoeit zich niet met de voorhoede.

Dat is te zien.

De achterhoede is zijn favoriet.

En de nul.

Ja Buijs is een ferfente nul.

Dus wie ook komen.

Zij zakken weg in het Buijs moeras.

Fleddi moet op zoek naar een goede succesvolle trainer.

Gladiola?

Er zijn  ook veel werkloze trainers.

Zoals van Gaal, van Basten, van Hanegem.

Keuze te over.

Conclusie eerst een goede trainer en daarna spelers aantrekken.

De FC spelers zijn door het warhoofdige Buijs gedrag en gescheeuw in de war.

Nu zondag.

Emmen vs. FC Groningen.

FC een ingezakte pudding.

Emmen een kat in het nauw.

Robben denkt op het middenveld te spelen.

Is dan vaker aan de bal en kan de voorhoede voorzien van goede passes.

Maar zegt hij ik kan niet toveren.

Dat kan niemand.

Behalve Dynamo magician impossible en anderen.

Wat voor de FC?

Tover voetbal.

Dat zou wat zijn.

De KNVB wijst dit af.

Onsportief.

Ja.

Het moet sportief blijven.

Anders is het geen sport.

Afwachten wat de ingezakte pudding en de kat in het nauw gaan doen.

Je kunt het vergelijken met Verstappen en Hamilton.

Een wedstrijd voor stalen zenuwen.

Wie is ook weer de trainer van Emmen?

Lucky Luke.

Wij hebben Lucky Buijs.

Lucky Buijs omdat hij nog steeds trainer van de FC mag zijn.

Ja, ja....

 

ChiChi05-05-2021 om 15:23

De FC wil toch al twee jaar lang een spelbepaler aantrekken??

Zijn toch met diverse spelers bezig geweest (o.a.Harroui) maar is nooit gelukt.

Ze zullen dat toch nu wel weer gaan proberen??

Metworst06-05-2021 om 07:49

Ja daar wachten we al op sind cherry. Afgelopen jaar hebben ze Harroui en Irandust geprobeerd te halen. Dat zijn wel het type spelers die we nodig hebben en als schakel op het middenveld onze aanvallers kunnen bedienen en dus ook die weer beter maken. Ze hebben wel Abraham gehaald , maar dat is een veelbelovende voorhoedespeler die vanwege zijn fysiek nu nog niet past in het vechtvoetbal van Buijs. Maar als het middenveld op orde wordt gebracht zal je zien dat die jongen echt zal gaan renderen, in die enkele aanvallen waar hij bij betrokken was kon je zijn talent en doelgerichtheid al goed zien. Maar nu moeten de aanvallers vooral afjagen, meeverdedigen en ballen ophalen. 

Het middenveld staat al een tijd niet goed waardoor ook de achterhoede in de problemen komt. Vanwege de blessure van Gudmundson en tekortkoming van Dankerlui  spelen nu met 4 cv op lijn (zoals Campesino hieronder ook aangeeft) en dan krijg je het voetbal wat we tegen oa Sparta zagen. Matusiwa heeft in de eerste seizoenshelft geweldig veel werk verzet als balafpakker waardoor de achterhoede ook kon schitteren. En met de opkomende backs zag je af en toe wel goed voetbal ontstaan. 

Maar echt sprankelend was het nog niet op een enkele wedstijd met wat leuke momenten na. 

campesino05-05-2021 om 15:33

Na de woorden van Arjen Robben, over het eindeloos rondspelen achterin,  geeft ook wim masker in de gezinsbode een glasheldere analyse van het verval van Groningen. Speelden we voor de winterstop met aanvallende backs, na de winterstop is de komst van Ter wierik, eerder een vloek dan een zegen. Met van hintum, Ter wierik, dammers en itakura staan er achterin 4 die voor geen meter kunnen voetballen. Tel daarbij op dat matisuwa ook niet overloopt van voetballen vermogen, dan kan de helft van je elftal niet voetballen. Van kaam was de enige die nog wel eens een man voorbij probeerde te voetballen, maar dat was tegen het zere been van buijs. Als hij niet op de bank zit, is hij verworden tot een tikkie breed voetballer zonder vertrouwen. El messaoudi speelde zijn beste wedstrijden als hij meer vooruitspeelde, wasrdoor larsen ook niet op een eiland stond. De resterende aanvallers krijgen geen fatsoenlijke Bal en krijgen een stijve nek van het omhoogkijken. Vind je het gek dat da Cruz niet Wil verlengen. Hij Wil voetballen en niet alleen achter een Man aanrennen. Dan was hij wel op atletiek gegaan. Robben hae na 30 minuten sparta al wel door dat het zo geen zin heeft.

Oplossing: van het viertal Ter wierik, hintum, dammers en itakura er maximaal 2 opstellen. Van kaam weer naast matisuwa zetten en zijn kunstje laten doen ( met het risiko van balverlies) en el messaoudi of Lindavista vlak achter strand larsen. En da Cruz, Robben, joosten , hankouri en suslov en Paulus, moeten vechten om de overige 2 plaatsen. Een Andere mogelijkheid zou zijn el hankouri als rechtsback meer te zetten.

Voor volgend seizoen is het het overwegen waard of je met buijs verder wilt. Genoeg punten met een degelijk spelconcept en een strijbaar team zijn gegarandeert. Aantrekkelijk voetbal gegarandeert niet. Wat dat betreft kun je beter lukkien proberen terug te halen.

Wat de aankopen betreft, heb je dus echt een nieuwe links en rechtsback met aanvallend vermogen of een verdediger met meer opbouwend vermogen. En natuurlijk een type hiaroui. Wat dat betreft is het een vreemde zaak dat de duurste aankoop voorlopig op de bank zit. Dat kan een club als Groningen zich niet permiteren.

A Matter of Honor05-05-2021 om 17:57

Nou sorry hoor, met de ideeen zoals jij die hier schetst sta je zonder pardon volgend seizoen onderaan in de KKD. Hankouri rechtsback, hoe kom je er op. En dat die vier achterin niet kunnen voetballen, dat meen je toch zeker niet. Ko is onze beste verdediger bij FC-Groningen, maar kan het niet alleen. Als je nu had gezegd dat dit team niet z'n beste periode heeft, geef ik je gelijk maar de rest clasificeer ik onder "bull shit".

campesino05-05-2021 om 20:37

Waarom zo agressief nou weer. Ik zeg niet dat het geen goede verdedigers zijn, ik vind dat ze alle 4 opbouwend/ voetballend van bedroefend niveau zijn. Dat geeft niet, maar dan Kun je er geen 4 van opstellen en van achteruit willen opbouwen.  Dat kunnen ze niet. Daarom schuiven ze  elkaar de bal toe. In de betere fase van Groningen speelden gudmondson en dankerlui op de flanken. En wat el hankouri betreft, als je gudmondson kan omturnen tot black,  waarom el hankouri niet? Hij heeft genoeg loopvermogen om de hele rechterflank te bestrijken. Helemaal als je met 5 verdedigers speelt.

A Matter of Honor06-05-2021 om 13:30

Sorry dat het bij jou wat agressief overkomt maar is zeker niet de bedoeling. Ik kijk wat anders tegen dit team aan dan jij. Je moet een speler op een plaats laten voetballen waar hij zich het beste profileert. Hankouri komt van rechtsvoor beter tot zijn recht dan op een andere plek. Te Wierik als rechtback is ook niet je van het en zo zijn er nog wel een paar plaatsjes die niet goed ingevuld zijn of worden. Ik vind dat Buijs daar in te kort schiet. Niet alleen Buijs maar ook zij voorgangers hadden daar een handje van.  Faber was er een meeoster in om spelers op de verkeerde plek te zetten en v.d Looi was daar ook niet vies van Als een team goed presteerd laat je de spelers staan waar ze staan (never change a winning team),  als er op een bepaalde plek een blessure of schorsing is dan gooi je niet je hele selectie om maar vervang je die plek voor de zgn. 2e man voor die plek, alle plekken zijn immers dubbel bezet,volgens Buijs, nou wat let hem dan om die 2e man in te zetten. Hetzelfde geldt voor de spitspositie. Jorgen Strand Larsen voetbalt de laatste tijd niet zo denderend, waarom wordt hij dan niet vervangen door Paulos Abraham? Deze speler, je hebt het kunnen zien, heeft maar een paar kansjes nodig en er komt een doelpunt uit voort. Laat die speler een hele wedstrijd z'n kunsten vertonen! Ach, we kunnen er eindeloos over discussieren maar zolang er niet iemand voor de groep staat die echt door heeft hoe het zou moeten, dan blijven we doormodderen, zoals we de afgelopen 5/6/7 jaar hebben gedaan. 

FCG_far away_106-05-2021 om 22:12

Ik deel je mening wel. Ik ben niet kapot van Buijs als trainer met voetballend vermogen. Dat hij een elftal neer kan zetten, zodat we weinig doelpunten tegen krijgen is wel duidelijk, maar daar houdt het dan ook op.

Alle creativiteit in het elftal wordt er op deze manier uit gehaald. Ook ik zou liever Lukkien zien komen en ondanks dat Lukkien niet de kans kreeg toen hij de eerstvolgende in lijn was bij vertrek van vorige trainer, verwacht ik wel dat hij zou willen.

El Hankouri als back zie ik niet snel gebeuren, bij een organisatie met 5 verdedigers heb je toch kwaliteiten zoals Hateboer nodig, daar heeft El Hankouri te weinig van, aanvallend wel, maar mist het vooral verdedigend.

Helaas hebben we weinig te willen, de FC heeft afgelopen jaar meer punten dan ooit gehaald, geloof ik. Hoe kan je dan zeggen dat Buijs zijn werk niet goed doet. Dat het zwaar onder de maat van aantrekkelijkheid ligt, wordt dan geaccepteerd. Ik heb na de winterstop weinig aantrekkelijke wedstrijden gezien. Deels door de blessures, maar ook deels door de posities van de verschillende spelers, zoals hierboven ook aangegeven.

We zullen zien voor komend jaar, stiekem hoop ik dat er een club komt die Buijs een aanbieding doet die hij niet kan weigeren.

Johan05-05-2021 om 15:59

Maak me erg veel zorgen voor volgend seizoen. Balker voor Itakura en Leeuwenburgh voor Padt.....Matusiwa weg, een aankoop van 2 miljoen die niet speelt (echt rare zaak). Kijk nu al met jaloezie naar Heerenveen die bij de 1e aankoop aanzienlijk beter worden. Konden wij dit maar zeggen.... Wil trouwens niet zeggen dat Balker en Leeuwenburgh slechte aankopen zijn maar hun CV verteld me weinig goeds. De Leeuw trouwens wel een versterking maar ook die moet bedient worden.... Kijk ook soms met jaloezie naar Emmen. Niet naar de postie maar naar het voetbal...

A Matter of Honor05-05-2021 om 18:03

jaloezie is een slechte zaak. Ik kijk maar naar de stand, dat zegt genoeg, en zo denderend spelen Emmen en Akkrum-zuid ook niet. Eigenlijk maak ik mij geen zorgen over het volgende seizoen. Er staat (citaat Nijland: "er staat het volgende seizoen een representatief elftal").

06-05-2021 om 12:36

met dan nog wel een kanttekening dat gewaardeerde ex directeur van FC G, in zijn uitspraken  ook weleens vaker een loopje nam met de waarheid ...maar ja, die kon toen nog voor ruim 8 ton Chery halen... zo'n speler kost nu het 5 voudige !

06-05-2021 om 12:54

Onthulling:  (VP) Anco Jansen , ( ex speler FC Emmen van 2017 tot winter 2020 ): "er lopen sinds de winterstop bij FC Emmen 5 of 6 spelers rond die meer dan  4 ton verdienen"   en..." met een selectie met zulke salarissen mag je ook wel eens wat wedstrijdjes winnen"

 

A Matter of Honor06-05-2021 om 13:45

Ja kees, in heel veel gevallen wordt de waarheid geweld aangedaan en een leugentje om bestwil mag dan nog net, maar als het structureel gaat worden moet je toch eens te rade gaan of dit wel de juiste weg is. Nijland heeft eens nagedacht over hetgeen hij door de jaren heen heeft uitgekraamt en is tot de conclusie gekomen de eer aan zichzelf te houden en op te stappen als directeur van de club, voordat er de zgn. "lijken uit de kast rollen". Ik vraag mij dan af waar die 10 miljoen schuld dan ineens vandaan komt? Of zou het net zo'n constructie zijn als bij het ABP waar de aandeelhouders en rijk voor 1,5 mijard aan tantiémes uitgekeerd hebben gekregen en de deelnemers ( Jan met de pet) al ruim 12 jaar geen indexering van hun pensioen hebben gehad. Schandalig toch?

FC NL05005-05-2021 om 17:30

Groningen zou belangstelling hebben voor ADO goalie Martin Fraisl althans dat wordt beweerd door zijn management in een met het Eindhovens Dagblad, maar ook Feyenoord/PSV zouden volgens datzelfde management interesse hebben in Fraisl.

 

Bron : Zaakwaarnemer claimt interesse van PSV in doelman Martin Fraisl | PSV | ed.nl

Herman Badkuip05-05-2021 om 19:08

Beetje voorbarig om nu al te kijken naar de spelers, die komend seizoen '21-'22 bij FC Groningen in de selectie zullen zitten. Met nog 3 competitie-wedstrijden voor de boeg, moeten we eerst de playoffs Europees voetbal maar veilig stellen. Voor de spelers, die wij willen binnenhalen en misschien óók voor de voetballers, die willen vertrekken, kan 't erg belangrijk zijn óf de FCG volgend seizoen meedoet aan de UEFA Conference League. Als ik op dit moment naar ons team kijk, zou FC Groningen na dit seizoen afscheid moeten nemen van Leal, Schreck, Dammers, Joosten en da Cruz, die allen géén meerwaarde hebben voor het team. Gudmundsson, Matusiwa én Itakura moeten waarschijnlijk vervangen worden......Uitgeleende spelers [Postema-Poll en Hoekstra] komen weer bij de wedstrijdselectie, net als de nieuwkomers Michael de Leeuw, Peter Leeuwenburgh en Radinio Balker. Zou graag een linksbenige centrale verdediger [Mickey van der Ven] erbij willen hebben. Twee vleugelverdedigers [Fadiga van Heracles en Paal van PEC Zwolle] erbij halen, zou ook geen overbodige luxe zijn! Voor het middenveld Pelupessy erbij en voorin nog een snelle vleugelaanvaller [Misidjan van PEC Zwolle]. Maar we zullen zien...wellicht komt MarkJan Fledderus nog met een aantal verrassende opties....Eerst Emmen, AZ en PEC Zwolle nog even verslaan en dan als 6e de playoffs in, met thuissupporters tegen FC Utrecht en in de finale favoriet Feijenoord pakken! Dat zou nog eens een verrassing zijn......

Marco05-05-2021 om 19:40

Gaat komend seizoen het jonge talent kans krijgen. Groningen wilde met 5 eigen jeugdspelers gaan spelen. 

nulvijftig06-05-2021 om 11:57

Dat wilden ze, maar nu niet meer. Luister de KonVeelMinder beleidsessie met Fledderus maar. Die 5 jeugdspelesr was toch niet realistisch.

Metworst06-05-2021 om 12:36

Thijs Dallinga vertrekt naar Excelsior. Ik snap die keuze van hem voor meer kans op speeltijd. 

06-05-2021 om 13:01

je bedoelt  spits Thijs Dallinga, maar dat had ik wel begrepen..... kan er weer een ton salaris worden gebruikt voor een nieuwe speler

Metworst06-05-2021 om 13:14

Klopt Kees, iets te snel bevestigd. Ik heb het aangepast.

FC NL05007-05-2021 om 11:00

Dallinga is niet verhuurd, want heeft een contractverlenging bij FC naast zich neergelegd hij denkt namelijk dat de stap naar Excelsior voor hem persoonlijk beter is voor zijn ontwikkeling. Hij heeft bij Excelsior een contract tot 2023 getekend

Herman Badkuip06-05-2021 om 13:14

Volgens mij wordt Thijs Dallinga niet verhuurd aan Excelsior, hij gaat transfervrij! Heeft groot gelijk, krijgt toch geen speeltijd volgend seizoen met Jørgen Strand Larsen, Michael de Leeuw en Romano Postema voor hem! 

Fan op afstand06-05-2021 om 13:26

Yep, heb ook begrepen dat hij gratis naar Excelsior gaat. Getekend voor 2 jaar. Verwacht meer speeltijd in Rotterdam. 

Andries06-05-2021 om 14:31

Dallinga weg.

Transfervrij.

Er zullen er meer gaan.

Jammer dat hij het niet gehaald heeft.

Als zovelen.

Bij Exelsior gaat hij scoren.

Het voetbal is daar anders.

Geen Buijs in de verste uithoeken te bekennen.

De naam Buijs mag daar niet genoemd worden.

Dat om onrust te voorkomen.

Gewoon lekker voetballen.

Was ook wat voor Emmen geweest.

Meer talenten zullen onder Buijs het niet halen.

Talenten in de vuilnisbak.

Wat een beleid.

Jongensdromen in puin. 

Ja zo gaat het in het leven.

De besten blijven over.

Voor de anderen is het over en uit.

De droom wordt grauwe werkelijkheid.

Weer bruine bonen, snert en boerenkool.

Het gewone leven.

Een baantje zoeken.......

De potcast van radio Drenthe had het over de FC en Emmen.

Daarin werd de FC neergesabeld.

Wat verbeeld de FC zich.

Wij Emmen zijn geen degradatie club.

Wij zijn in vele opzichten beter dan de FC.

De FC is een degradatie kandidaat.

Nu gaan de podcast sprekers te ver.

En er is geen betere trainer dan Lucky Luke.

Daar moeten zij, de FC, van afblijven.

Lucky Luke is in zijn hart geen FC fan.

Hij bezoekt nog elke week het graf van de FC Veendam op de Lange Leegte.

Dan neemt hij een bloemetje mee.

Dat is nu een supporter.

Trouw tot het graf.   

A Matter of Honor06-05-2021 om 16:09

Een podcast beluisteren is verspilde tijd en energie. De dames/heren praten alleen voor hun eigen ziel en zaligheid en de rest zal het hun een zorg zijn. De podcast van BM is hierin niet anders, overbodige energieverspilling.

Rob197006-05-2021 om 16:45

Jammer, dat Dallinga vertrekt, hij heeft wel potentie, maar in deze Corona tijd heeft hij niet veel mogelijkheden gekregen om zich als speler voor de hoofdmacht te bewijzen. Ik denk dat Groningen hier nog spijt van gaat krijgen. 

Hij heeft van Buijs ook geen kans gekregen, er is zelfs teveel terug gevallen op zelfs niet fitte spelers, die de voorkeur kregen om minuten te maken. Logisch om dan te verkassen. Maar dat geldt natuurlijk voor meer talenten, die Groningen nu niet erg omarmt. Er wordt gesproken over een fantastische jeugd, maar wat komt er nu daadwerkelijk van terecht. Balk is al weg, nu Dallinga, en dan wordt er met de rest maar wat aangerommeld. Slor en Abraham zouden te weinig trainingsarbeid verrichten, hoezo? Het zijn jonge jongens, die kun je misschien ook eens gaan begeleiden, en veel meer vertrouwen geven. Hoe Suslov bij tijden wordt afgebrand, vind ik nu niet een staaltje van goede begeleiding. (Doe dit tijdens de week, in trainingen, maar niet stoer als je het veld afloopt).

Het systeem van Groningen is nu ook niet echt om je lekker te kunnen ontwikkelen, je zit vol met defensieve taken, om de tegenstander te neutraliseren. Zelfs tegen kwalitatief mindere tegenstanders is er een defensieve speelstyle, leuk voor als je graag naar Atletico Madrid wil, maar geen vrijbrief om iets leuks te laten zien. Da Cruz, is niet geïnteresseerd om te blijven, dat is toch vreemd, en een teken aan de wand.

Groningen mag dit strijdplan wel eens goed tegen het licht houden, of dit de juiste weg is. De jonge talenten worden namelijk niet beter in de huidige situatie. Slor, Suslov, van Kaam (2x) staan stil in hun ontwikkeling, en als je ze niet de gelegenheid geeft, zullen we het ook nooit weten. Talenten niet ontwikkelen, dus ook niet voor een mooie prijs kunnen verkopen, is zonde van de tijd, die er wel is ingestoken, maar is ook kapitaalsvernietiging, als hier tegenover staat dat er daardoor spelers voor veel geld gekocht moeten worden, gaat het nooit iets worden.

Het beleid maakt de directie, de tactiek bepaalt de trainer, maar die is ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de amusementswaarde en klassering van het elftal. Het laatste is dik in orde, maar de eerste en tweede zijn ver onder de maat. En groot punt van aandacht, waarbij ik een mooie taak zie, om eens een trainer te zoeken die de eerste twee punten eens goed laat floreren, en dan is een seizoen met de eindklassering van de 10 plek ook voldoende, om een jaar later weer te kunnen oogsten met een stabielere klassering. 

Roelofsky06-05-2021 om 17:37

Helemaal met je eens.... het moet anders

appie happie06-05-2021 om 18:02

Zo is het precies..het mag allemaal wel wat leuker..en dan mag je ook gewoon even verliezen...als je maar leuk speelt...

We moeten af van dat saaie tikkie terug enzz.

 Een frisse wind moet er eigenlijk komen..niet persé om Buijs ,maar een andere kijk op zaken.

 

 

A Matter of Honor06-05-2021 om 19:15

Het is natuurlijk ook zo dat de aanstormende jeugd in deze corona tijd geen kans heeft gehad om in de reservecompetitie te spelen en zich zodanig verder te ontwikkelen. Jammer dat Thys Dallinga vertrekt, was bij de club goed bezig maar kwam er bij Buijs niet aan te pas. Hij wil nu bij Excelsior vlieguren maken. Wens hem veel succes in Rotterdam en misschien komt hij nog eens terug bij de club.

TomOkker06-05-2021 om 18:51

Even een voorspellinkje voor zondag, gezien de ranglijst 0 - 2 gezien het vertoonde spel van beide ploegen de afgelopen weken 3 - 2

appie happie06-05-2021 om 19:38

Dus gewoon 1-1

Herman Badkuip06-05-2021 om 20:30

Verwacht zondag tijdens de lunchwedstrijd tegen FC Emmen een heel ander FC Groningen zowel qua samenstelling als instelling! Hoop dat andere spelers (Kian Slor, Damiel Dankerlui, Paulos Abraham) een kans krijgen van Danny Buijs om te laten zien, dat ze een basisplek verdienen! Gudmundsson en Robben zullen waarschijnlijk niet spelen op het nepgras van Emmen....Joosten, Dammers en Strand Larsen ook maar even op de bank.

A Matter of Honor06-05-2021 om 20:43

Abraham eens een hele wedstrijd laten spelen, krijgt altijd wel een kans om een goaltje te maken, hebben we afgelopen zondag gezien in die tien minuten dat hij mee heeft gespeeld, toch een grote kans. Dankerlui ook weer eens opstellen, kan Te Wierik weer centraal spelen wat hij beter doet dan rechtsback, is toch eigenlijk ook z'n plek. Ben bang dat de Leeuw ons de das om doet, zeg 2-0.

Herman Badkuip06-05-2021 om 21:04

Ben 't in grote lijnen met jou eens AMOH, zet de spelers op de plaats, waar ze het beste renderen.....Mike te Wierik nooit weer op de rechtsbackpositie, maar lekker naast Ko Itakura centraal óf wissel en van Hintum als linksback als Gudmundsson niet meespeelt. En net wat Appie Happie zegt, lekker op de aanval spelen en niet dat eindeloze, saaie tikkie breed, tikkie terug! Met een frisse wind door 't team bereiken we gemakkelijk de playoffs Europees voetbal. Middenveld met Messaoudi, Matusiwa en Daniël van Kaam, voorin Joël van Kaam, Paulos Abraham en Kian Slor! Gunfactor voor FC Emmen en vóóral Michael de Leeuw en Dick Lukkien is groot, maar de 3 punten zijn om twee uur voor ons! 

brummie07-05-2021 om 09:25

FC heeft Thijs Dallinga een nieuw contract geboden, maar kiest voor Excelsior. Heeft inderdaad meer kans op speeltijd daar.

We zullen zien hoe dat gaat lopen. 

Door de blessure van Gudmundson en Ten Wierik op rechtsback, zijn er geen snel opkomende backs meer. Dit was wel een van de grote krachten van het aanvalsspel van de FC. Zeker gezien we we met Strand Larsen een lange spits hebben.

Te Wierik draait na een lastig half seizoen in Engeland nog niet lekker en van Hintem speelt op het ogenblik ook wat matig.

Abraham is nog jong en moet nog wennen. Ik denk dat een hele wedstrijd te veel van het goede is op dit moment. Ben dan meer voorstander van iets meer ervaring met Joosten/da Cruz erbij. Je kan wel allemaal jonkies opstellen, maar het elftal is al aardig jong. 

 

Herman Badkuip07-05-2021 om 09:56

Zie liever een enthousiaste, goedwillende jeugdspeler, die de nodige beginnersfoutjes maakt, dan een lusteloze, ongemotiveerde ervaren speler in het elftal van FC Groningen! En als je de jeugdspeler(s) niet opstelt, vertrekken ze naar elders....Laat de jeugdige talenten maar lekker starten in de basis, je kunt ze altijd nog wisselen in de loop van de wedstrijd. En ...alle ballen naar voren spelen is het motto voor komende zondag!

FC NL05007-05-2021 om 11:02

Ik zou als ik scouting/Fledderus was ook de situatie rond Zian Flemming van Fortuna Sittard goed in het oog houden, want is een middenvelder die kan zorgen voor het nodige scorend vermogen/diepgang vanuit het middenveld.

hertopwil07-05-2021 om 17:35

Ik denk dat we een speler als Flemmings van Fortuns zeker een goede middenvelder  voor ons, maar ook bij Emmen lopen spelers rond die bij onze FC niet mis zouden staan nm de Penja..

Als Gudmunsson wel vertrek zou ik de Cox van Fortuna  halen. Verder oké,scoort ook makkelijk. 

Hoekie07-05-2021 om 18:05

Ik ben het met hertopwil eens dat er bij Emmen spelers rondlopen die bij de FC niet zouden misstaan. Dat is niet zo verwonderlijk trouwens want de huidige spelersbegroting van Emmen is dusdanig opgekrikt dat hun uitgaven aan spelerssalarissen hoger uitkomt dan FC Groningen. Blijf het vreemd vinden dat Emmen een handvol spelers een salaris kan bieden van meer dan 400.000 euro. Op basis van de spelersbegroting hoort Emmen te winnen. Ik begrijp nu ook beter waarom Padt niet gelijk nee heeft gezegd tegen Emmen. 

Fan op afstand07-05-2021 om 18:31

Als je als FC hogerop wilt, moet je toch aan een andere categorie spelers denken dan de voorbeelden hier boven genoemd. En niks ten nadele van deze spelers maar kijk naar Utrecht dat ook de top 3 wil bestormen. Echter ook zij hebben met hun vele aankopen geen potentie om hun doel te bereiken. Halen ook alleen maar gemiddelde spelers. Dus als de FC naar de Grote Markt wil zullen ze mijn inziens in een andere vijver moeten vissen. Ook ter vervanging van enkele nu aanwezige spelers. Maar dit is mijn bescheiden mening.

Metworst07-05-2021 om 19:26

Klopt Fan, dan moeten ze eerder in de categorie Harroui en Irandust zoeken voor het middenveld. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!