Terug

Deel deze pagina:

Ongeïnspireerd FC Groningen komt te laat tot score tegen Sparta en verliest

Door Redactie 34 reacties

Een pijnlijke en mogelijk een dure 1-2 nederlaag in strijd om een plek in de nacompetitie definitief veilig te stellen. FC Groningen raakte na de 1-0 van Harroui (27e minuut) totaal van de leg en zakte collectief door de spreekwoordelijke ondergrens. Na een uur kopte Beugelsdijk de 2-0 achter Padt. De wedstrijd leek definitief beslist. Diep in de slotfase maakte Lundqvist de 1-2. In de extra tijd kreeg Abraham dé kans op de gelijkmaker maar schoot naast. 

eerste helft
Een weinig spraakmakend eerste kwartier met het meeste balbezit voor FC dat combinerend op zoek was naar een opening. De gasten werden niet in de problemen gebracht en loerden op spaarzame momenten (als Groningen balverlies leed) om eruit te komen. 

Te Wierik maakte een overtreding net buiten de eigen zestien, de vrije trap die volgde werd naast geschoten door Duarte. In de 27e minuut viel uit het niets de 0-1. Een slechte inspeelbal van Van Hintum richting Suslov vormde de inleiding. Deze werd simpel onderschept en doorgespeeld op Harroui die met een dwarrelbal Padt verraste. Het gaf vanaf dat moment een extra boost aan de gasten om meer vooruit te gaan voetballen. FC bakte er niets meer van. Padt herstelde zich daarna met een knappe redding op de doelpoging dichtbij van Harroui. 

Een bananenbal van Smeets vloog rakelings langs de tweede paal. Daarentegen was het spel van Groningen niet om aan te gluren! De pauze kwam dan ook als geroepen!

tweede helft
Van Kaam verving Dammers. Robben liep zich warm. Groningen begon wat meer aan te zetten. EL Hankouri zorgde voor de eerste dreiging bij de achterlijn. Een vrije trap van Suslov eindigde via Smeets tot hoekschop. Daarentegen viel de 0-2 in de 57e minuut. Een strakke corner werd door Thie ingekopt. De bal caramboleerde via de binnenkant van de paal en lat. De rebound was voor Beugelsdijk. De deceptie was compleet!

Abraham (net ingevallen) was dichtbij de aansluitingstreffer maar mikte naast. Sparta behield het overzicht en toonde de meeste dreiging naar voren. In de 69e minuut kon Meijers ver doorkomen binnen het zestienmeter gebied maar schoot voor de doellijn langs. Aan de overzijde moest Okoye aan het werk op een schot van El Hankouri.

Drie minuten voor tijd werd het 1-2. Ook deze treffer viel uit het niets. Een verre uittrap van Padt kwam op het hoofd van Beugelsdijk. Deze kwam terecht bij Lundqvist die Okoye met een bekeken bal verschalkte. In de extra tijd was er een niet te missen kans voor Abraham die de bal voor het intikken had maar naast het doel schoot. 

FC Groningen dat een week geleden door FC Utrecht onttroond werd van de zesde plaats, blijft voorlopig op plek 7. Gelet op de huidige vorm is het nog maar de vraag of het huidige puntenaantal genoeg is. Emmen uit is de komende tegenstander, gevolgd door AZ thuis en uit tegen PEC Zwolle. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Dammers, Itakura, van Hintum, El Hankouri, Matusiwa, Suslov, El Messaoudi, Joosten, Larsen                                         

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Auassar, Meijers, Mijnans, Harroui, Smeets, Duarte, Engels, Thy    

Reacties:
Dijk02-05-2021 om 17:12

De griep was nog niet helemaal weg bij de boys!

A Matter of Honor02-05-2021 om 17:23

Ze moeten zich alle ogen uit de kop schamen om van dit Sparta te verliezen. Hoezo ongeinspireerd?  Met het mes dwars in de bek spelen zo moett je de tegenstander bespelen, niet als een stelletje dwazen en als een kip zonder kop . Ergernis ten top deze wedstrijd. Bah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Matter of Honor02-05-2021 om 18:53

Ja Okkertje, het was weer fantastich vandaag., trouwens kan ik mij niet herinneren dat ik om jouw reactie heb gevraagd anders had ik wel met de str=nt emmer gerammeld. 

Herman Badkuip02-05-2021 om 17:24

Leek vanmiddag wel of de meeste spelers door de heersende griepplaag verzwakt waren, ze speelden vooral in de eerste helft slap en lusteloos....geen enkele bal naar voren, alleen maar tikkie breed. Begrijp ook niet goed dat de trage voetballers te Wierik en Dammers naast elkaar spelen, zie veel liever een opstomende Dankerlui aan de rechterkant. Tweede helft stond 't achterin al iets beter met van Kaam op links en Itakura met van Hintum in het centrum....meer ballen naar voren. Lichtpuntjes waren voor mij invalbeurten van Robben en Lundqvist, die voor meer dreiging zorgden. Tegenvaller was de invalbeurt van Abraham, die zonder zelfvertrouwen op het veld liep en een grote doelrijpe kans op de gelijkmaker mistte.....Worden volgens mij nog 3 spannende wedstrijdrondes in de eredivisie, met hele gekke én onverwachte uitslagen! 

Marco02-05-2021 om 17:30

Prut tactiek.

Wanneer je topscoorder afhankelijk is van voorzetten vanaf de flank, dan zorg je er voor dat er een aanvalsplan met voorzetten vanaf de flank is!

In de eerste helft slechts 1 voorzet (Van Hintem - matoig). De eerste voorzet van een buitenspeler was in de 58 minuut (el hankouri). Dan begrijp je als technische staf gewoon niet waar je kracht en scorend vermogen ligt. Wanneer je eindelijk in de 60 minuut ingrijpt door 2 andere vleugelspelers te brengen, moet je niet het elftal bij een 0-2 achterstand onthoofden door je topscoorder er uit te halen.

Verder jammer van Abraham. In het half uur dat hij mee deed meer dreiging dan het uur met Joosten. Waarbij Joosten ook nog dom bal verlies leed in as van het veld waar de 0-1 uit kwam. 

Hoekschoppen ook drama. Sparta scoort uit een hoekschop; Suslov schiet de bal gelijk achter. Ga hier op trainen. 

 

 

 

marcelfcg02-05-2021 om 18:53

Eens Marco.

Abraham wordt op deze manier beroofd van zijn zelfvertrouwen. Gewoon op de plek van Joosten zetten en laten staan. Buijs gooit op deze manier 2 mln weg dit mag Fledderus niet accepteren.

Hetzelfde met JSL. Prima speler voor ons maar gebruik hem dan in zijn kracht.

marcelfcg02-05-2021 om 19:29

Leg hem even uit Tom. Welke "dingen" doen er, volgens jou, in deze discussie niet toe.

Bikkel 02-05-2021 om 17:30

Had het voorspeld.... een woord BAGGER!!!

die Abraham... ik zie het er niet aan af dat zogenaamde mega talent! Seizoen schriftelijk afdoen want play offs hebben ze niks te zoeken daarvan ben ik nu helemaal overtuigd 

Hoekie02-05-2021 om 19:06

Kenmerk van een slecht verliezer is het overschakelen naar de formule 1 als het allemaal een supporter teveel wordt. Oh, ik zie nu dat het onze Tom Okker is, die snel is overgeschakeld. 

Bikkel 02-05-2021 om 19:11

Hahaha 

Hoekie02-05-2021 om 19:39

Heb ik op je teentjes getrapt Tom Okker? Je gaat op dit forum tegen bijna iedereen als een dolle te keer maar als je zelf moet incasseren geef je niet thuis. Nog een kenmerk van een slecht verliezer trouwens. Fijne avond verder. 

A Matter of Honor02-05-2021 om 21:19

Hoekie, Okkertje heeft vandaag zijn dagelijkse kopje azijn al te vroeg gehad en heeft z'n moeder hem nog een kopje ingeschonken. Vanavond vroeg naar bed, Okkertje, met een warme kruik dan voel je morgen misschien wel een stuk beter, maar vergeet niet jou dagelijks rantsoen azijn.

kees02-05-2021 om 17:39

Goed dat de (@) redactie ( dit keer, bedoel ik dan  ) niet alles in de aanhef weer te zonnig voorstelt, want het was gewoon DIK onder de maat wat Groningen liet zien... zeker 6 spelers durfden geen duel aan of waren te langzaam in hun acties en beslissingen: het gevolg: geen enkele dreiging eerste helft en als het excuus is dat spelers "ziekjes"waren, dan denk ik erbij:  Buys had best wat meer risico en initiatief moeten nemen, want zo verspeel je alles wat je in het hele seizoen hebt opgebouwd.

 

Denk dat Gudde niet erg goedgehumeurd zal zijn

A Matter of Honor02-05-2021 om 17:56

Kees, als dit in de eerste seizoenhelf was gebeurd dan was het voor Buijs "ëxit" geweest. Dit kan echt niet zoals er vandaag gespeeld werd. Danny mag van geluk spreken dat dit drie wedstrijden voor einde seizoen gebeurd en hij kan beter de eer aan zichzelf houden want dit komt niet meer goed.

Rob197002-05-2021 om 17:59

Ze moeten er eens goed over nadenken, of ze samen naar de grote markt gaan, of dat ze afscheid nemen van de trainer. Leuk een project samen. Het was vandaag tenenkrommend, zoals veel vaker. Mocht je dit wel met publiek hebben gespeeld, dan was het stadion vroeg leeg geweest, met een fluitconcert bij rust.

Buijs kan defensief voetballen en zo een elftal neerzetten, maar dat is ook het enige. Bijstellen kan hij niet, en een team in het veld sturen die het spel moet maken, heeft hij nog nooit goed gedaan. 

 

Dijk02-05-2021 om 17:56

Abraham geen zelfvertrouwen kan toch ook niet anders om elke wedstrijd 2 minuten te mogen invallen. Sinds Ter Wierik is gekomen  van de reserve bank uit het Engelse brexit dit ten koste is gegaan van het spel van Kaam Matusiwa Strand Larsen op een eiland.

Bayern 02-05-2021 om 18:04

Eens, je kan die jongen niks kwalijk nemen dit is weer volledig op het conto van Buijs te schrijven. Waarom elke keer jongens als Joosten en Da Cruz laten schutteren en dan mag Abraham weer 3 minuutjes opdraven. Onbegrijpelijk.

Ik ben al 3 jaar klaar met Buijs maar ik vrees dat we nog 3 jaar aan dit kutvoetbal vastzitten. Wel knap overigens dat een trainer in 3 jaar tijd er geen enkele lijn in weet te brengen. Dat heb ik zelfs bij ons in de 4e klasse niet meegemaakt. Daar raak je toch op een gegeven moment op elkaar ingespeeld. Knap dat Buijs dat al 3 jaar weet te voorkomen. 

marcelfcg02-05-2021 om 18:55

Eens Dijk. Abraham is bestolen van zijn zelfvertrouwen en dat is Buijs aan te rekenen.

Andries02-05-2021 om 18:06

Tikkie terug.

Tikkie opzij.

Waar is de vrije man.

Die was er schijnbaar niet, want tikkie breed, tikkie terug.

Dat herhaalde zich steeds.

Besluiteloosheid.

Aanvallend nog niets geleerd.

Geen mannen voetbal.

Kleuter voetbal ook niet.

Wat dan wel.

Sparta liet zien hoe er gevoetbald dient te worden.

De Spartanen waren Spartanen.

Suslow moet geen vrije trappen nemen.

Ook maar niet op doel schieten.

Het was een schiettent voor Sparta.

Zij misten een aantal opgelegde kansen.

Je kunt Johan Cruijff en Messi in de ploeg hebben.

Maar met Buijs als trainer zakken zij ook weg  in het voetbal moeras.

Buijs heeft een Hans Anders brilletje.

Je ziet bij hem geen bril.

Maar hij draagt Hans Anders contact lenzen.

Roze contact lenzen.

Tikkie breed.

Tikkie terug.

Sparta gaf de FC een dreun van een tikkie. 

Dat is een tikkie, weet je wel.

Een tikkie, een dreun, een....

Nu Max won ook niet.

Ajax kampioen. 

Robben kon niet zitten en ging uit wanhoop staan.

Hij wilde het veld oprennen.

Maar Buijs zei dat hij nog even geduld moest hebben.

Want de tikkie takkies waren nog niet klaar.

Robben zei verdorie, verdorie.

En dat hebben velen gezegd.

Verdorie, verdorie.

 

 

 

appie happie02-05-2021 om 18:12

Zoals ik vandaag ook al eerder zei.Buijs naar Huis..we  zijn klaar met dat tikkie terug enzo..angsthazen voetbal..en idd Abraham 10 min oid laten spelen is niks Joosten en da Cruz gewoon niet weer opstellen.

 

Maar waarom zegt niemand iets over Makkalie de Rotterdamse politieagent!! Waarom fluit hij Rotterdamse clubs? Tegen Feynoord penal tegen en meer,vandaag 3 min extra waar 6 of 7 meer te verwachten was.

Ronduit belachelijk!!!

TomOkker02-05-2021 om 19:09

Wat heeft Makkelie met de opstelling, strijdplan of inzet van FCG te maken. Appie alsjeblieft stop met het zoeken van slachtoffers die er buiten de TS niet zijn.  Ik zou haast denken dat je een Roemeen bent die opgegroeid is tijdens de Ceausescu dynasty waar verlies partijen omgezet werden in winst. :-)

appie happie02-05-2021 om 19:14

Hahaha ja  ik leg glasvezel aan

Metworst02-05-2021 om 18:15

Wat een zaadpot en antivoetbal. Ze mogen blij zijn dat er al wat seizoenkaarten verkocht zijn. Aan klantenbinding wordt momenteel niet gedaan. Tot aan het tegendoelpunt alleen maar achterin rondspelen, daar wordt je als supporter geirriteerd van en daar ga je ook geen wedstrijden mee winnen.

Te Wierik op back werkt niet, en als je dan van Kaam inbrengt voor wat voetbal, posteer hem op het middenveld en niet linksachter. 1e doelpunt vindt ik aan  balverlies Joosten te wijten, die speelde ook echt heel slecht.  Maar ook V Hintum en Padt gaan hier niet vrijuit. JSL weer op een eiland, die zal bij de eerste beste interresse gelijk zijn biezen pakken.

En om nog wel een beetje positief af te sluiten. Robben, Lundqvist en Abraham zorgden voor wat reuring voorin, jammer van de misser van Abraham. Dat komt door het missen van spelritme. Maar zie echt het talent wel, staat vaak op de goede plek en in die paar minuten dat hij deze maanden meedeed zeer doelgericht gebleken, maar moet nog wel aan kracht winnen. 

hermank196902-05-2021 om 18:34

Gedeeltelijk eens, echter moet JSL zelf ook meer doen. Dwingt niks af en laat zich te gemakkelijk aan de kant zetten.

 

Hoekie02-05-2021 om 18:55

Een hele matige vertoning van de FC en een dik verdiende overwinning van Sparta. Zoals wel vaker rekenden een aantal hier zich rijk en noteerden op voorhand al 3 punten. Zelfs het inhalen van Utrecht en Feijenoord werd niet erg lang geleden mogelijk geacht. De zwartkijkers noemde de FC aan het begin van het seizoen kandidaat voor degradatie. Uiteindelijk is de 7e plaats aan de hoge kant. 

Wat mij meer irriteert is het tenenkrommend voetbal van de laatste maanden. Vooral tegen tegenstanders uit het rechterrijtje weet de FC geen fatsoenlijke partij op de mat te leggen.  Verdedigend is het redelijk op orde. In de opbouw zijn er weinig spelers die het spel tussen de linies beheersen zowel het passen als vrijlopen is zwaar onvoldoende. De vele ballen breed, de terugspeelballen en de lange hoge ballen naar voren zijn gemakkelijk te verdedigen. 
Dit keer speelden flink wat spelers onder de maat en de nederlaag is daarvan een logisch gevolg. Onbegrijpelijk dat een enorm kado op het laatst niet werd uitgepakt.  

Zowel de FC als de aanhang staan weer met beide beentjes op de grond. 

Bikkel 02-05-2021 om 19:13

Die Okker mag alles zeggen en als je reageert wordt je reactie verwijderd!! Netjes

Bayern 02-05-2021 om 19:28

Okkertje mag inderdaad continu op de man spelen als mensen hier volkomen terecht zware kritiek hebben op het vertoonde spel. En als daar dan op gereageerd wordt. Dan mag je blij zijn als het blijft staan idd. Maar sowieso voert de realiteit hier lang niet altijd de boventoon. Dat is ook de reden dat ik gestopt ben met het luisteren naar de "kon minder" podcast (deels van dezelfde jongens als de beheerders hier). Nauwelijks een woord van kritiek, waarschijnlijk omdat ze bang zijn dat anders Fledderus en Conchorten niet meer aan zullen schuiven. Maar goed als men hier niet tegen kritiek kan prima, lekker verwijderen die reacties. De tribunes zullen er niet voller van worden. 

marcelfcg02-05-2021 om 19:37

Tom mag zijn mening geven. De manier waarop hij dat doet kun je over discussiëren.

Maar er is van mij nog nooit een reactie verwijderd tijdens een discussie met Tom. Het gaat vaak om de manier waarop je reageert.

TomOkker02-05-2021 om 19:44

Gaat om de nuance Bikkel, die is bij de meeste schrijvers hier ver te zoeken. Zodra je hier iets kritischer bent en zegt dat Larsen buiten de 16 iets fanatieker mag zijn dan ben je of een provenciaal of ben je Ajax supporter en worden mensen opgehitst om iemand als pispaal weg te zetten. Tja dan snap ik de re(d)actie wel.

Bayern 02-05-2021 om 19:44

Ow dat ben ik met je eens hoor Marcel, maar vooral dat op de man spelen van hem als je ook maar een beetje kritiek op FC Groningen hebt ben ik wel een beetje klaar mee. 

Ik ben absoluut geen hooligan, integendeel zelfs ik verafschuw mensen die rellen en slopen, maar ik ben wel gepassioneerd supporter en als het slecht is zeg ik dat ook. Maar dan is meneertje Okker er altijd als de kippen bij om te zeggen dat je dan geen echte supporter ben. Laat iedereen het lekker op zijn eigen manier beleven. 

Bayern 02-05-2021 om 19:46

Nu doe je het hierboven weer. Wie ben jij om te bepalen hoe genuanceerd iets is Tom? Mensen hebben een hemeltergend slechte wedstrijd te zien wat moet daaraan genuanceerd worden???

Bikkel 02-05-2021 om 21:01

Heb weinig bijzonders gezegd... voor de wedstrijd alleen dat ik niet raar zou opkijken als verloren werd! En niks te zoeken in de PO! Dat is mijn mening.... en over de eerste seizoen helft valt ook niet te klagen dat was gewoon netjes gedaan....verder reageer ik al heel weinig hier! Als mijnheer Okker dan vel reageert en ik daar ook weer op en dat wordt verwijderd.... is dat merkwaardig toch?? Hier laat ik het bij.... fijne avond allemaal 

Bikkel 02-05-2021 om 21:01

.

Thijs_Faber03-05-2021 om 02:25

@Bayern dat je niet meer naar de podcast luistert helemaal prima, en uiteraard heb je recht op je eigen mening. Net als ik/wij dat hebben. Als je denkt dat wij ons in ons oordeel laten beïnvloeden door angst dat er geen mensen van de club meer willen aanschuiven heb je het fout maar prima, lig ik verder niet wakker van dat je dat denkt. Maar wel bij de feiten blijven, al ruim 1.5 jaar ben ik niet meer betrokken bij deze site dus onterecht om dat zowel op mij als de hardwerkende moderators van dit forum te betrekken in deze context. Mvg.

kees03-05-2021 om 03:19

@Thijs Faber:  los van bovenstaande "discussies" na die vervelende wedstrijd, is het jou niet ontgaan dat directeur Gudde jullie podcast recentlijk heeft omgedoopt en ingelijfd als offcieel FC Groningen-radiomedium. Natuurlijk zijn jullie daar geen partij voor de welbespraakte baas !veel te bang vooral om kritisch te zijn ..er zal ook wel wat tegenoverstaan. . En eerlijkheidshalve is hier op BM een 4 tal jaren gekeden helzelfde gedaan met het opnemen in de redactie die FCradio reporter Wouter P hier op BM. Deze heeft natuurlijk jaren lang info gedeeld met mensen in de club- op zijn manier hiervan verslag gedaan. Toen de laatste jaren hebben sinds Faber we hier periode lang een lawine van bans op BM gehad met heel veel willekeur. Die podcast kon veel minder werd hier ook op BM gepromoot... iedereen in het voetbal  ligt gewoon bij elkaar in bed, zo te zeggen!  Je ziet het vaker: bij DvhN is William Pomp met zijn vriendjes als een soort Koot en Bie bezig met grapjes en terugkijken, terwijl hij in de verslaggeving en analyses geheel in de luwte blijft..en nooit iets durft te zeggen over Gudde en Fledderus.  Hijzelf ontkent dat: "ik zou geen knip voor de neus waard zijn als ik niet mijn kritiek zou leveren als ik dat nodig vind" -  zo zei Pomp onlangs nog.  Nou de dag voor de wedstrijd komt er meestal een verkeerde opstelling online en ook tactische geheimen en onwaarheden van Buys worden gerespecteerd...dat vind ik populair doen maar ook wat laf...  Die dingen gaan in het profwereldje overal zo..ook op tv. . ego's heb je en super-ego's... ik wordt er straks nog eens bang (?) van

TomOkker02-05-2021 om 19:52

De discussie ging ergens anders over maar blijkbaar heb je de clou gemist. Ik ga graag de discussie met jou aan maar zo te zien probeer je het in een perspectief te draaien waardoor het net lijkt alsof je het niet alleen af kunt. Maar goed laten we dit draadje afsluiten, want we zijn per slot van rekening allemaal verliezers vandaag.

Bayern 02-05-2021 om 20:05

Ik zou waarschijnlijk prima een biertje met je kunnen drinken met je in real life zo'n kwaaie ben ik niet.

Maar weer ben jij niet degene die bepaald of ik onzin opschrijf. Alleen als ik feitelijk dingen zou verkondigen die niet kloppen dan zou je dat kunnen stellen. Maar voetbal is geen exacte wetenschap. Het zijn vrijwel altijd meningen die hier geuit worden. Jij bent niet degene om te bepalen dat die meningen niet kunnen. Accepteer dat mensen vinden dat ze een slechte wedstrijd gezien hebben.

Andries02-05-2021 om 20:14

Ik lees net dat Buijs zegt het ligt aan de kwaliteit van de spelers.

Grote talenten worden gescreend en ingekocht.

Ingekocht op te verwachten kwaliteit.

De lat ligt hoog.

Buijs eigenwijs kan niets aanvangen met deze kwalitatief ingekochte spelers.

Ja.

Buijs moet in zijn in eigen spiegel kijken.

En zeggen ben ik een maatje te klein voor trainer?

De spiegel zegt ja,

Je bent te klein.

Klein duimpje.

Duimpje zuigen na en voor de wedstrijd.

Duimen draaien op de bank.

De duimschroeven aan.

Wat de FC nodig heeft is een trainer die van niets iets maakt.

Buijs maakt van iets niets.

Daar ligt de bottle neck.

Trainers papieren zijn nietszeggend.

Een 10 met een griffel.

Theorie.

Uit het boekje.

Geen eigen inbreng.

Niet creatief om spelers beter te maken.

Drie jaar hebben wij geduld moeten! hebben.

Een lijdensweg voor iedere supporter.

Buijs herhaalt:

De spelers hebben geen kwaliteit.

De spelers hebben geen....

Het ligt niet aan de trainer maar aan de spelers.

Hankouri is ook weer op zijn oude niveau.

Prutst met ieder bal.

Wat een afgang.

Een troost.

De mededingers treffen sterke tegenstanders in de laatste wedstrijden.

Dus zullen geen punten halen.

De FC kan zo door gaan en ook geen punten halen en zo de play offs ingaan.

Wie doet je  wat.

Waar maken wij ons zorgen over.

Het komt allemaal goed.

Ook met een onbenul als trainer.

 

 

 

 

Bas3802-05-2021 om 20:23

Buis moet gewoon weg angst voetbal is al weken bagger met fc ze verneuken alles ineens word er ook gegokt bij fc ofzo

Bas3802-05-2021 om 20:24

Kom op stond 12 punten voor op heerenveen 7 op twente 15 op heracles

Reactie verwijderd door redactie

Bas3802-05-2021 om 20:26

Alles is naar de klote je mag je handen dicht knijpen als je nog een punt pakt laatste 3 wedstrijden buiten dat spel van laatste weken is ook niet om aan te gluren eerste helft was vandaag ook om te janken

Bas3802-05-2021 om 20:28

Kijken naar mijn club is gewoon niet meer leuk heeleweek de tijd om te traien en dan zo iets laten zien 45 min

kees02-05-2021 om 20:33

het is een misverstand om iemand lastig te vallen vanwege zijn tekortkomingen.. Ook hier op BM.  Is gewoon niet op zn plaats want mensen re-ageren-zich af,  hier,  op het beroerde voetbal van de FC G., met  frustraties alom, bij Jan,  Piet of Klaas   of op een van de bovengenoemde nicknames

 

appie happie02-05-2021 om 20:38

Dat is al maanden aan de gang hoor..in 2021 weinig gebeurt.

Zoals Herman al zei,het is maar een spelletje en zo is het ook.

 

Tijdens de wedsrtijd zit ik er volop in,nu erna niet meer..en kijk ik er objectief naar.

Onze FC  mag blij zijn wanneer het PO mag spelen...al vind ik dat we Europees niks te zoeken hebben.

 

En laten we geen ruzie maken,we dienen allemaal hetzelfde doel..

campesino02-05-2021 om 20:57

Dat is normaal Apple. Een supporter in Hart en nieren reageert tijdens en vlak na een wedstrijd, uit onderbuikgevoelens. Gewoon mee doorgaan

Bas3802-05-2021 om 20:47

Wat wil je nou zeggen kees  hetbis ook bagger 

Bas3802-05-2021 om 20:47

Of telt alleen jouw mening

campesino02-05-2021 om 20:52

Schoolmeester Tom, zoals ik hem jaren geleden noemde, omdat ik het een betweterig mannetje vind, is mijns inziens een trollerig mannetje, die aan scorebordjournalistiek doet en bijna alleen reageert op berichten en zelden zelf  een eigen mening verkondigt. Daardoor krijg ik bij hem het idee, dat hij nooit een hele wedstrijd van Groningen ziet. Zodoende komt hij bij míj over als een AJAX of heerenveen supporter, die hier louter komt om mensen te stangen. Dit gezecht hebbende, en ook al zou het waar zijn, is dit zijn goed recht en zie ik geen enkele noodzaak zijn reakties te verwijderen. Bovendien verkondigt hij al maanden, dat het spel van Groningen bijzonder slecht is. Niks nieuws onder de zon

Wat ik niet van hem kan verteren is dat hij eerst een lastercampagne voerde tegen hrustic en nu tegen strand larsen.

marcelfcg02-05-2021 om 21:12

Je laatste zin. 
Amen.

kees02-05-2021 om 21:52

voor mij is  het een OOK tegenvaller deze wedstrijd... en ik ben ervan overtuigd dat ze het wel kunnen en willen, dus verwijs ik maar naar Advocaat die na verlies van Feyenoord tegen ADO, spreekt van een ongeïnspireerd elftal en stelt zonodig zijn positie ter discussie (met de spelersgroep )... Dat zie ik trainer Buys zo snel niet doen, publiekelijk, maar ik kan mij ook niet voorstellen dat er maandag niet even met Gudde wordt nabesproken ...  

Alf03-05-2021 om 00:39

Ik denk dat Buis serieus naar het systeem dat hij nu speelt moet kijken. Gudmundson komt als linksback in zo'n systeem goed tot zijn recht. Maar Van Hintum niet. Als je dan ook nog balafpakker Azor opstelt, heb je wel heel erg veel defensief ingestelde spelers op het veld. Deze tactiek kan je spelen tegen Ajax of PSV, als je voor een punt gaat. Maar tegen Sparta werkte het niet. Wel zag je dat Groningen tot de goal tegen heel erg veel balbezit had, maar het lukte amper het middenveld over te steken tegen dit Sparta.

Sparta was gelukkig met de goals, maar aanvallend had Groningen meer kunnen afdwingen door ook de eerste helft met een verdediger minder en een middenvelder meer te starten. Het zat hem niet in de instelling. Wel moet Van Hintum leren minder risicovol op te bouwen. Hij ging tegen RKC in de fout en nu weer. Hij lijkt niet scherp.

Het lijkt soms dat spelers slecht spelen maar dat is toch afhankelijk van de tegenstander en het samenspel.

kees03-05-2021 om 02:49

op 2/3 van de wedstrijd had FC Groningen 52% balbezit...maar reken maar 25% met het terugspelen van de bal meest op eigen helft !

Hoekie had het hierboven ook al geschreven maar individueel waren Joosten, Van Kaam, Ter Wierik en Dammers en Suslov  grote delen van de wedstrijd onder hun niveau;  El Hankouri en JSLarsen en El Messaoudi flets in hun duels en voorwaartse kracht.  Verdedigend waren Van Hintum en Matusiwa minder snel dan nodig om de gevaarlijke Sparta aanvallers te bespelen. Dan heb je bijna het hele team gehad  

Robben kreeg drie man om zich heen, Lundqvist scoorde meteen na  balverlies van Beugelsdijk, en Abraham liep er zoals vaker wat verloren bij.

Zonder in herhaling te willen vallen is het strijdplan grote delen van de wedstrijd mislukt vanwege het teveel uitgaan van het willen neutraliseren van van de tegenstander in plaats van zelf gevaarlijk te worden; Dat is alom bij andere clubs bekend hoe FC G zo'n wedstrijd ingaat...je kunt er de klok op gelijk zetten:  20 minuten zus en daarna niks tot de rust..enz .  trainer Buys ten voeten uit, helaas

 

alexvl03-05-2021 om 10:33

Het is idd stuk minder geworden sinds Ter Wierik in de basis is gekomen.
Het wordt tijd voor een trainer met meer inzicht in de spelers. Zelfs Robben ergert zich enorm.

Sparta moeten we toch opvreten?
Joosten snel afscheid van nemen, die kan beter op ballet gaan.

grunn196703-05-2021 om 11:24

Je kunt nu al wel stellen dat dit seizoen wederom zeer teleurstellend is. De leuke wedstrijden zijn dit seizoen op 1 hand te tellen. Het lukt de FC maar niet om een selectie samen te stellen die leuk voetbal speelt. Het is al jaren zeer defensief, onaantrekkelijk en achterin wordt over het algemeen weinig weggeven(dat wel). De tijden met nevland / eijkelkamp / djurovski / houtman zijn ver achter ons. Maar dat waren wel de tijden dat ploegen met angst en beven naar Groningen kwamen. Toen was het ook niet altijd even goed maar ploegen komen nu gratis shoppen bij de FC. Je verliest thuis kansloos van heracles, sparta, hveen en de wedstijden die je wint zijn over het algemeen saai en is de eindstand 1-0.  Je kunt buijs wel overal de schuld van geven maar dit vind ik ten dele, Buijs is wel een trainer die eerst alles achterin dichtgooit en de rest komt wel. Geen garantie op leuk voetbal. Hele 2e seizoenhelft doen we maar wat, zit totaal geen gedachte achter. Oeverloos heen en weer getik achterin. Dan maar een bal naar voren. Wonder hoeveel punten we hebben (beste dosis geluk gehad) Ik vind de samenstelling van de selectie zeer matig. TD is verantwoordelijk voor de selectie. Zitten een hoop eenheidsworsten in. De spelers die wel wat kunnen creeren zijn van een heel matig niveau. Ik ben bang dat we op korte termijn nog aan het voetbal vastzitten wat ons wordt voorgeschoteld. Met een beetje pech speel je volgend seizoen een seizoen als W2, niveau verschil tussen de Fc en de onderste ploegen is niet groot en emmen vind ik op dit moment zelfs een veel betere ploeg. (zit een gedachte achter en leuk om naar te kijken) Er is een hoop werk te doen voor komend seizoen voor de TD. Afwachten wat er weg gaat en wat er overblijft aan centjes wat uitgeven kan worden. Verwacht niks meer van dit seizoen, zullen de PO wel halen, daar heb je niks te zoeken. Ploegen als heracles en utrecht zijn wel wat stapjes verder. Heb de hoop op volgend seizoen met of zonder Buijs ?

Stadjer8103-05-2021 om 12:28

Seizoen gaat als een nachtkaars uit zo. Vooraf teken je voor een 7e plaats, maar dan sta je lang 5e en 6e en krijg je op papier makkelijke tegenstanders als RKC en Sparta. En Heerenveen die er niks van bakken. En geef je het tegen die ploegen volledig weg waardoor zelfs de nummer 9 ons nog voorbij kan. Er wordt niet meer gescoord ook, totaal geen creativiteit. Emmen is in betere vorm dan wij en heeft de punten hard nodig. Ben benieuwd.

Andries03-05-2021 om 16:16

Is iedereen nu wakker.

De FC spelers slapen nog.

Worden niet wakker.

Liggen er niet wakker van.

Dromen verder.

Er moeten nieuwe spelers komen.

Die gaan ook onder Buijs het bed in voor een goede nachtrust.

Wakker worden iedereen.

Robben zei het nog netjes.

Geen goede keuzes.

Slordig aan de bal.

Zo win je geen wedstrijden.

Buijs heeft geen schuld.

Wast iedere dag zijn handen in onschuld.

Ja het was slecht zegt hij steeds.

En.

Hij zou het als speler beter doen.

Dat heeft hij niet gezegd.

Maar misschien gedacht.

Wat gedacht wordt wordt niet altijd gezegd.

Buijs is een ongelukkige trainer.

Ron Jans wordt bedankt.

Uit medelijden zeg ik een ongelukkige trainer.

Wat ik denk heb ik al vaker gezegd.

De rotte kies.

Tandarts.

Mischien heeft Buijs een rotte kies.

En heeft die kies de schuld van alles.

Het wordt tijd dat Buijs zijn verstand kies zegt het is genoeg geweest.

Ga terug naar af.

Kozakkenboys.

Wat ik nu allemaal zeg heeft geen betrekking op Buijs alleen, maar op alle ongelukkige trainers.

Het is een hard beroep.

Doe je het niet goed dan staan de koffers klaar voor vertrek.

Wakker worden iedereen.

Donderdag Emmen.

Emmen tot de tanden gewapend wil de FC op laten vreten door de Leeuw.

De Leeuw heeft er zin in en begint te scoren.

Alleen Ajax was een maatje te groot.

Eerder hebben voormalige FC spelers de FC de das om gedaan.

Ex FC spelers zijn ex-tra gemotiveerd.

Zoals altijd.

Wat de FC al tijden laat zien is niet om aan te gluren,

Als Buijs en de spelers geen schuld hebben wie heeft dan schuld.

Ik kijk naar de hemel en krijg geen antwoord.

Daar moeten wij het mee doen.

Geen antwoorden. 

Zoals altijd.

 

Andries04-05-2021 om 14:22

Ik heb een oplossing.

Stel een nieuwe gescreende hoofdtrainer aan.

Wat te doen met Buijs.

Hij kan kiezen.

Koffers pakken of assistent trainer.

Wat doen wij met de andere assistenten.

Naar achteren schuiven.

Dus overhevelen naar de jeugd.

Als ik de diverse kranten commentaren lees wordt Buijs niet genoemd als de oorzaak van het slechte FC spel.

Dat begrijp ik niet.

De koe bij de horens pakken.

Doen.

Je zou Arjen Robben als ongediplomeerde hoofdtrainer kunnen aanstellen, waarbij Buijs de trainers papieren heeft.

Zulke constructies zijn er eerder geweest.

Ik denk aan FC Twente.

Dus de mouwen opstropen en doen wat je moet doen.

Doen en doen.

Zoals het nu is gaat het niet.

Doorsudderen is niet de oplossing.

Aanpakken die handel.

Ik wens Buijs veel succes met zijn toekomstige assistent trainerschap.

Daarmee wordt Buijs verlost van een trauma.

Iedereen weer gelukkig.

 

Pietjepal04-05-2021 om 18:39

Goed plan van Robben in het AD: op het middenveld. "Kom ik meer aan voetballen toe" en: "komt er wat meer aanvallend spel in". Ik zeg: "Doen"!

appie happie04-05-2021 om 19:26

Ik zoek het ff op

Herman Badkuip04-05-2021 om 19:48

Zou inderdaad een mooie positie voor Arjen Robben kunnen zijn, de meest aanvallende middenvelder als verbindingsspeler tussen de verdediging en aanval. Maar dan alleen voor de eerste óf de tweede helft, want ik denk, dat op dit moment, fysiek gezien, maximaal 45 minuten voetballen voor Arjen Robben mogelijk is.....Zou elke komende wedstrijd met Arjen Robben in de basis starten en dan maar kijken hoe lang hij 't volhoudt. Dan zou Tomas Suslov óf Ramon Lundqvist hem kunnen vervangen in de rust of iets later....Je brengt met Robben wel een speler in 't veld, die de bal in bezit kan houden en de spitsen met steekpasses kan bedienen. Verder zou ik op rechtsachter starten met Damil Dankerlui en op linksachter met Daniël van Kaam. Centraal achterin zou ik spelen met Ko Itakura en Bart van Hintum. Middenveld met Messaoudi, Matusiwa en Robben .....voorin met Alessio da Cruz, Strand Larsen óf Dallinga en Slor óf Abraham. Lijkt mij 't proberen waard voor komende zondag tegen Fc Emmen.....ben alleen bang dat Arjen Robben niet graag op het nepgras van Emmen wil spelen.

Marco04-05-2021 om 21:06

Groningen is onmachtig om het spel te maken vanuit het middenveld. Komt ook mede door de trage en onzekere opbouw van de verdediging. 

Emmen gaat gegroepeerd  afjagen. Zowel de verdediging als middenveld is hier niet tegen bestand en gaat fouten maken. Als tactiek kan Groningen beter 3 snelle spelers voorin zetten (Cruz, Abraham en Joosten). Wanneer Emmen druk zet de bal blind naar voren trappen over de Emmen verdediging. Onze snelle aanvallers komen dan steeds in een sprintduel met de tragere Emmen verdedigers, en met een vreemd kunstgrasveld kan de bal zomaar goed vallen en kun je alleen door op de keeper. Door steeds de bal naar voren te schoppen hou je altijd ook 11 man achter de bal, waardoor de organisatie goed staat. 

kees05-05-2021 om 08:06

Monopoly bordspel

Die persconferentie van Buys na FC Groningen-Sparta lijkt op het eerste gezicht een waterdichte verklaring  van de nederlagen van de laatste tijd.  Maar het schuurt nadien als je zijn teksten nog eens overdenkt:

Danny Buys heeft als verklaring dat nu, bij het einde van zijn 3e seizoen, er een andere beleving bij hem is dan de eerste twee seizoenen: toen: emotioneel en soms met frustraties, nu vooruitkijkend realistisch en dealend met de beperkingen van een subtopper-club, qua selectie en financiële mogelijkheden.

Was het de voetbalwijsheid: "een winnende coach heeft altijd gelijk?  In die categorie moet ik helaas dit optreden van de trainer plaatsen.  Meerdere malen dit seizoen heeft hij gesteld: "het gaat erom waar wij staan in mei". -  daar zijn wij nu beland, zeg ik er maar bij

Er is hier m.i. nóg een voetbalwijsheid van toepassing: "niemand is groter dan de club".  óók de trainer niet.  Supporters vragen zich af of deze situatie toch ontstaan is  met het vertrek van die acht "potentiële basisspelers" die werden vervangen.  Heeft de scouting misschien gefaald bij het aantrekken van nieuwe spelers?,  of zijn de grote groep jeugdtalenten tegengevallen in het Eerste?  Of is het transferbeleid van MJF niet zo "slim" als wel wordt beweerd maar wordt er nu afgerekend op kwestbare, ex geblesseerden die vanwege zware trainingsarbeid  en veel wedstrijden spelen na de eerste seizoenshelft "opgebrand" zijn?  FC Groningen kan niet anders met het beperkte hoeveelheid geld.  De fantasie van Fledderus is onbeperkt, de spelersbegroting is dat niet en toekomstige transferwinsten zijn al gedoemd weg te lekken naar de tekorten in de clubbegroting.

Steekt Wouter Gudde de hand in eigen boezem door het verwachtingspatroon minder hoog te leggen in plaats met de Grote Markt te adverteren? of speelt er nog wat anders uit het verleden:  Die 10 miljoen schuld van de FC...moet die in stukjes telkens worden verminderd, en zijn we nog niet aan het begin van revival van de club die verdienstelijk Europees voetbal speelde?  Alles is een fantasie:  met de transferwinsten () zoals Gudde het ook wel formuleert:  "dan cash je  gecreeerde waarde op het veld", maar ook met andere businessactiviteiten zoals Marketing, want voetbal is allang niet meer 90 minuten in de twee weken vermaak".. Intussen draait de promotiecampagne met verkoop seizoenkaarten voor volgend seizoen volop:  we zijn er klaar voor om weer publiek te ontvangen, zo horen we, dagelijks worden er twitterberichten en ander klein nieuws door de FC de wereld ingestuurd:  "FC Groningen lééft !"... maar waarvan? en is de Grote Markt een bordspel van Monopoly?

Ik kan mij niet voorstellen dat trainer Buys niet altijd een eigen mening zou hebben over de sterkte van zijn selectie:  hij draaide hierin van mening  rond de jaarwisseling: was het eerst: " selectie is groot genoeg - ik heb liever een kleine selectie dan met meer dan 30 spelers te moeten werken"...naar: "we hebben opeens veel tegenvallers in de inzetbaarheid  bij de  selectie vanwege blessures en ook de jeugdigheid en onervarenheid speelt parten; je kan niet verwachten dat die spelers iedere wedstrijd een (constant) hoog niveau laten zien ".

Het wordt mij nu wel duidelijk:  FC Groningen zit met Buys opgescheept en andersom, Buys zit met FC Groningen opgescheept.  Een eventueel andere trainer zou kunnen maar dat kost een flinke vergoeding en geeft geen garantie op succes, en Gudde laat zich niet in de kaart kijken, zeker niet door de kritische of teleurgestelde supporter  Wat dat betreft is er een schijntransparantie bij onze club.  in de sfeer van  : hou je bek, je komt aan mijn brood!"

Het is maar een spelletje, toch ? ( schrijft @ Appie Happie hierboven ergens )_,we staan erbij en kijken elkaar aan:  hoe krijg je het voor elkaar om het ene gat met het andere te vullen, om  in de sport - want dat is het voetbal toch- de waan van de dag lees: van die volgende wedstrijd tegen FC EMMEN ( met scheidsrechter Gözübüyük ),  en door de tactiek van trainer en het verhullende bestuurspraat in principe als onaantastbaar voorop te stellen../ op het veld  achterin blijven hangen, dat  kan je een keer doen bijvoorbeeld  bij een eventuele bekerfinale, maar wat is die situatie as. zondag in en tegen Emmen? komt FC Groningen met weer zo'n  tactiek? en:  speelt alleen Emmen om lijfsbehoud of misschien ook deze trainer in opdracht van de directeur ?

Ik kan de situatie bij de club zoals het nu gaat dan ook niet meer áánhoren...FC Groningen dat zich nu schielijk koest houdt en indekt bij een eventueel verliespartij tegen FC Emmen,.bij voorbaat dus. Waar is het zelfvertrouwen gebleven?  "De club staat nog steeds op plek 7..." hoor ik al roepen in de media, William Pomp (DvhN) voorop.  Straks komt Mark Jan Fledderus als oliemannetje ("Markjan, maak mij gek") weer terug van een geheime missie, want mogelijk ergens in de KKD speelt nog een leuke middenvelder?  Gudmundsson blijft, Matusiwa ook.en komt er mogelijk wéér zo'n bericht op de officiele website  dat buitenlandse clubs interesse hebben in onze trainer.    Dit jaar was alles anders met corona toch?....of toch niet...

 

 

A Matter of Honor05-05-2021 om 13:36

Goede analyse, Kees maar jij weet net zo goed als ik dat de hele voetballerij op los zand is gebouwd en leven bij de waan van de dag. Morgen kan alles weer anders zijn!!................aangepast, Kees

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!