Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - AZ; laatste Eredivisiewedstrijd in eigen huis voor Sergio Padt

Door Sven Heikens 9 reacties

Waar we met z'n allen nog aan het genieten zijn van de overwinning van afgelopen zondag tegen Emmen met de hoofdrol van Arjen Robben, staat voor komende donderdag al weer de volgende wedstrijd op het programma. De laatste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen in de Euroborg tegen AZ, nummer 3 van de ranglijst.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is normaliter altijd de wedstrijd waarin de vertrekkende spelers afscheid nemen van het publiek, zo zou ook voor Sergio Padt hebben gegolden. Maar helaas geen publiek en enkel lege stoeltjes.. en dus krijgt Padt helaas niet het afscheid zoals ie had verdiend. Daarom in deze voorbeschouwing een beetje extra aandacht voor de doelman die ons komende zomer gaat verlaten.

256 officiële wedstrijden voor FC Groningen;

226 officiële Eredivisiewedstrijden voor FC Groningen waarvan;                                                                      

194 Eredivisiewedstrijden onafgebroken op goal, ofwel 17.460 minuten minuten onafgebroken op goal in de Eredivisie;

1 bekerwinst; 8 Europese wedstrijden met FC Groningen;

Ambassadeur van Kids United.

Met nummer 1 onder de lat, Sergio Padt, zo klinkt het al vanaf medio 2014 bij het omroepen van de basisopstellingen in Euroborg.

De man die met ontelbare reddingen van absolute meerwaarde goldt (en nog steeds geldt) voor FC Groningen, zo ook afgelopen zondag in de derde minuut waar hij een katachtige redding had op het schot van Pena. Hij haalde de selectie van het Nederlands Elftal in dienst van FC Groningen en hij is ambassadeur van Kids United. De man op plek 12 met meest gespeelde wedstrijden voor FC Groningen, zelfs in top 6 meest gespeelde Eredivisie wedstrijden voor FC Groningen.

Al deze indrukwekkende cijfers behoren toe aan Sergio Padt. De man die komende zomer de stap gaat maken naar het Bulgaarse Ludogorets. Een speler die je een groots afscheid voor publiek zou gunnen, maar helaas geen afscheid voor volle tribunes, zoals normaliter het geval zou zijn geweest komende donderdag. Wij wensen hem alle goeds en succes toe in Bulgarije, maar eerst nog vier wedstrijden vlammen in competitie en play offs!   

Sergio zal komende donderdag voor de 257e keer het Groningse doel verdedigen, wie verder aan de start zullen verschijnen, is op moment van schrijven nog onbekend, maar gezien het goede en overtuigende spel van afgelopen zondag, zullen er niet al te veel wijzigingen plaatsvinden. Blessures en of pijntjes uitgezonderd. Zo zou Groningen vermoedelijk weer met drie centrale verdedigers gaan aantreden en met de wingbacks die voor de nodige aanvallende dreiging zullen zorgen.

Groningen kan zich tegen AZ definitief zeker spelen voor de play offs. Op dit moment is het gat naar onderen zes punten en Groningen heeft nog 1 punt nodig om de play offs veilig te stellen. Wanneer Groningen dit niet lukt, is puntenverlies van Sparta of Heracles ook genoeg, maar Groningen zou het liever op eigen kracht willen halen komende donderdag.

AZ

AZ is op zijn beurt nog volop in de race om de tweede plek. De Alkmaarders staan daarvoor een puntje achter PSV en zullen dus alles op alles zetten om die felbegeerde voorronde Champions League plek in handen te krijgen van de Eindhovenaren. De Alkmaarders zijn in goede vorm en verloren van haar laatste zeven wedstrijden slechts één keer (uit bij Ajax). 

Afgelopen zaterdag knokte AZ zich naar de drie punten tegen Fortuna, waarbij AZ lange tijd met een man minder voetbalde. Ramon Leeuwin pakte een rode kaart en zal daardoor komende donderdag niet beschikbaar zijn voor de ploeg van Pascal Jansen. Jansen heeft sowieso te maken met wat problemen, want Letschert viel geblesseerd uit afgelopen zaterdag en Hatzidiakos is al langere tijd uit de roulatie. Verder kampen ook Boadu, Koopmeiners en De Wit met wat problemen en zijn nog onzeker voor de wedstrijd tegen Groningen.

Historie

FC Groningen - AZ is historisch gezien vrijwel in balans. AZ won 15 keer, het werd 6 keer een gelijkspel en 14 keer won FC Groningen. 

(FCG Stats)

Een van de Groningse overwinningen was in de finale van de play offs in het seizoen 2013-2014 waar Groningen door een 3-0 thuisoverwinning Europees Voetbal wist te behalen. Met deze wedstrijd in het achterhoofd en de plaatsing + het spelen van de play offs in het vooruitzicht nog vier keer knallen! zoals de aanmoedigingen van de Supportersvereniging vandaag luidden op het Topsportzorgcentrum. Come on FC!

 

Reacties:
Herman Badkuip11-05-2021 om 18:58

Als ik Danny Buijs was, zou ik donderdagmiddag om half drie met het basisteam, dat zo goed speelde tegen Fc Emmen, tegen AZ Alkmaar starten!  Drie verdedigers met de twee wingbacks, heel misschien weer met Gudmundsson, de goede middenveldbezetting én Arjen Robben vanaf de start, al is 't maar voor één helft. Voor de Alkmaarders is het ook een belangrijk duel, zij mogen géén punten laten liggen in de strijd om de tweede plaats met PSV als concurrent! Waarschijnlijk komt het team van Pascal Jansen gehavend naar het hoge noorden, voor een viertal spelers [Koopmeiners, Letschert, de Wit en Boadu] is het meespelen nog onzeker....Maar zij hebben nog voldoende talenten in hun selectie, die het FC Groningen heel lastig kunnen maken. Zou zeggen, net als tegen FC Emmen, lekker op de aanval spelen en de verdediging van AZ flink onder druk zetten vanaf de eerste minuut. We hebben ze in de uitwedstrijd in Alkmaar ook gepakt, dus 't is altijd mogelijk om te winnen als wij maar voldoende lef tonen!

Marco11-05-2021 om 21:07

Wedstrijd is nu een schakeltje richting play offs. Daarna speel je tegen een zwakker Zwolle.

Zou eerder kiezen voor de opstelling tegen Sparta. Groningen verwachtte toen een open wedstrijd maar Sparta bleef verrassend achterin hangen.  AZ moet winnen en zal wel willen voetballen, dan heb je meer aan een counteraanvaller als Joosten en Fysiek geweld van Ter Wierik als back. 

Groningen kan Utrecht nog voorbij en krijgt hiervoor mogelijk 2x de kans. 

 

Fan op afstand11-05-2021 om 22:10

Eens met Herman. Aanval is de beste verdediging. Heb Fortuna afgelopen week veel druk zien zetten, hoog druk en AZ had daar toch wel een hekel aan. Je moet AZ niet de ruimte geven te voetballen met die hazen voorin tegen onze niet echt snelle achterhoede. En met onze opkomende wingbacks houd je de achterhoede van AZ ook bezig. Maar denk dat Buijs gezien heeft hoe zijn elftal kan voetballen en dat hij daar een tactisch verhaal voor maakt. Maar kan een mooie partij worden.

Pietjepal11-05-2021 om 22:36

Tip: kijk de video boven deze berichten.

11-05-2021 om 22:45

Zal vanwege de laatste competitie thuiswedstrijd wel een kleine ceremonie om Padt worden opgevoerd... W,Pomp (DvhN) had al geopperd vorige week dat hij minstens nog één keer aanvoerder zou moeten zijn ( na het treinincident leverde hij de band in ).  Het mooiste afscheid voor een sportman men een dergelijke lange staat van dienst bij FC G, is niet alleen een overhandigen van bloemetje of foto..maar zeker nog een  4 tal bere-partijen in het doel van FC Groningen  laten zien-en het team door de POffs leiden !  alsof z'n leven ervan afhangt.  Vind het altijd nog jammer dat Padt transfervrij is vertrokken,  maar je kan ook zeggen dat hij zijn contract heeft uitgediend, en met verve !  proficiat Sergio en bedankt   

Andries12-05-2021 om 16:19

De FC hoeft niet te winnen van AZ.

Maar het mag wel.

Voorzichtig zijn met Robben.

Alleen opstellen waar nodig.

Bv. in de play-offs.

De FC heeft met 1 punt gelijkspel definitief de play-offs bereikt.

Dus wat Buijs gaat doen is nog onzeker.

De verwachting is dat de concurrenten punten laten liggen.

Al weet je het nooit.

Zij moeten resp. tegen Feijenoord en Utrecht.

Die clubs zijn al zeker van play-offs deelname.

Hoeven niet.

Er is al een vervanger voor Matusiwa.

Dat is Nana.

Kasanwirjo.

Kon ook naar Barcelona.

Dat is een late 1 april grap van mij.

Ik loop achter.

Het is wel een mooi affiche FC Groningen vs. AZ.

Met de billen bloot.

Zien wie de sterkste is.

AZ of de FC.

Natuurlijk is AZ geen Emmen.

Misschien een paar maatjes groter.

Momenteel is er duidelijk vormverlies bij hen.

De benen willen niet meer.

En iedereen heeft zijn hoofd al bij de vakanties.

Zonneschijn en koud bier.

Ja dan willen de benen ook met vakantie.

12-05-2021 om 22:27

@ Andries

Ik verwacht ( opnieuw ) van Buys een tactisch steekspel... en inderdaad, als Robben meedoet voor 60 minuten dan kan er een kleine overwinnig komen...POffs gehaald...maar dat is maar één doelstelling van de directie en TS:  het winnen van die laatste compettiiewedstrijden en de twee POffs wedstrijden erna daar verwacht ik ( hoewel Buys recent nog zegt dat dit "makkelijker te bespelen is" ) juist minder kans op goed resultaat van!

Het hele avontuur met voorrondes EL  dat KOST een club als  FC Groningen geld, en er is dan ook extra druk in de vakantietijd en transfertijd  op de selectie van volgend seizoen .  Te veronderstellen dat we in een-twee-drie  dóórstomen naar plaatsing en overwinteren ( waarna wel miljoenen te verdienen zijn ) is gewoon dagdromen!..Ik herinner maar even aan Aberdeen waar we afgetekend van verloren . Allemaal toegestaan hoor dat positief denken , en het zou voor de FC G supporters geweldig zijn, maar eerst maar even met de beide beentjes op de grond blijven...

 ik zeg 2-1 FC Groningen-AZ

Flabbergast12-05-2021 om 17:40

Als de (nu geschorste) centrale verdediger Ramon Leeuwin bij AZ blijft, dan krijgen we volgend jaar duels waarbij Leeuwin De Leeuw dekt. 

A Matter of Honor12-05-2021 om 20:44

Jammer maar komen geen jonkies van.

Herman Badkuip12-05-2021 om 20:47

Of duels waarin de Leeuw, na een assist uit de Leeuwenburgh, over Leeuwin heengaat.......

Herman Badkuip12-05-2021 om 21:03

Laten we maar met z'n allen duimen, dat Arjen Robben morgenmiddag minstens één helft meespeelt tegen AZ Alkmaar......uiteraard in dezelfde basisopstelling, never change a winning [and swinging] team! Het beviel mij afgelopen zondag goed in Emmen, met de drie man achterin en twee wingbacks lekker naar voren! Een prima en stabiel middenveld met Matusiwa, El Messaoudi en Lundqvist en twee beweeglijke spitsen Robben en Da Cruz......En inderdaad AZ houdt niet van teams, die druk zetten op hun trage verdediging [Martins Indi en Letschert óf Clasie]....Ook het middenveld zal misschien gehavend zijn, het meespelen van de Wit en Koopmeiners is nog onzeker....Boadu speelt waarschijnlijk wel mee in de spits. 

12-05-2021 om 22:41

@Appie Happie

aanvangstijd FC Groningen-AZ is morgen  om 14.30... moet je werken?

appie happie12-05-2021 om 23:12

Nein Kees..ik ben dr bij

13-05-2021 om 00:37

en de voorspelling van de uitslag.... vanwege jouw aanwezigheid...ehh: misschien  1 - 0  ???

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!