Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! - Utrecht uit, op weg naar Europees voetbal!

Door Tom Kuiper 43 reacties

MATCHDAY! Vanavond neemt Groningen de eerste horde naar Europees voetbal en een feestje op de Grote Markt. FC Utrecht moet dan nog wel (even) verslagen worden. Gisteren moedigde een grote groep FC supporters de ploeg aan op Corpus den Hoorn. Arjen Robben sprak de groep toe: "Namens de groep, bedanken we jullie voor de support. Dat is voor ons heel belangrijk. We zullen jullie beloven morgen, vol gas, honderd procent en dan zien we elkaar op de Grote Markt!"

COME ON FC!

Reacties:
Marco19-05-2021 om 00:03

Winnen!

kees19-05-2021 om 05:52

rode kaarten: 2

Var momenten: 4

penalties: 1

goals:  2-2, na verlenging FC Groningen winnaar

opmerking: spelersbus FCG bekogeld

Herman Badkuip19-05-2021 om 06:58

Krijg steeds meer vertrouwen in een goede afloop van deze halve finale Play-offs tegen FC Utrecht. Vooral omdat de technische staf schijnt te kiezen voor de Emmen-variant met Robben in de basis en twee aanvallend ingestelde wingbacks [Damil Dankerlui en Mo el Hankouri óf Gabriël Gudmundsson]. Met de juiste wedstrijdinstelling kunnen wij de Utrechters uitschakelen voor de finale in de Play-offs. Verwacht na een hele, spannende én energieke wedstrijd uiteindelijk een 2-3 overwinning met in de slotminuten de winnende treffer van Paulos Abraham! Daarna op zaterdagavond in de Euroborg een geweldige finale tegen Sparta Rotterdam, die we ook na een bloedstollende wedstrijd gaan verslaan met 2-1! Na deze finale komt Abdou Harroui, de uitblinker van Sparta met een fijne boodschap voor alle FC Groningen-supporters! Forza FC Grunn, kop d'r veur! 

Groen hart19-05-2021 om 07:34

Brrr nu al nerveus ???? 

Tomfcg19-05-2021 om 09:03

Lets go! Ik ben al tijden niet gespannen geweest voor een wedstrijd van de FC, maar vanavond moet het gebeuren. 

Kloese05019-05-2021 om 09:15

Lastige pot maar heb er vertrouwen in dat we vandaag met 1-2 winnen .

zo zin in feestje op de grote markt is al weer te lang gelden .

en trouwens goedemorgen iedereen 

 

 

Thomas Portugal19-05-2021 om 10:21

Helaas moet ik de wedstrijd vanavond via de radio beluisteren, maar goed, dat kan ook mooi zijn met het goede commentaar van Stefan Bleeker. Ik ben benieuwd wat Groningen gaat brengen. Het feit dat Robben meedoet, vergroot de kansen op een goed resultaat natuurlijk enorm. Gewoon dezelfde opstelling als tegen Emmen en er vol voor gaan. Hopelijk doet Gudmundsson ook weer mee, al is het maar een helft.

Andries19-05-2021 om 10:48

Wedstrijd van de eeuw.

Niets is zeker.

Elia neemt wraak op uitspraak van Robben.

Robben had Elia gezegd: kom naar Groningen, dan speel je.

Dat viel bij Elia niet goed.

Blessureleed en Corona hadden hem verhinderd voor Utrecht te spelen.

Elia vatte de opmerking van Robben op als een cynisch grapje.

Dus Elia wil wraak.

Is 34 jaar en loopt op krukken.

Het is een wedstrijd van wraak en vetes.

De scheidsrechter heeft ook nog wat goed te maken, evenals de VAR.

Wat dat is weten wij gedurende de wedstrijd.

De FC gaat nu voetballen.

Utrecht ook.

Twee voetballende ploegen op hun best.

De apen uit de mouwen.

Iedereen moet er nu staan.

Ik ben nieuwsgierig welke apen er uit de mouwen komen.

Oerang Oetangs of ........

Nu nog het weer mee.

Liever geen regen en wind.

De voorspellingen voor vandaag zijn wisselvallig.

Het zou mooi zijn Sparta weer eens te ontmoeten.

En zaken rechtzetten.

Sportief heb ik liever de finale FC Groningen vs. Feyenoord.

Het kan zijn dat het een finale wordt Feijenoord vs. FC Utrecht.

Of Sparta vs. FC Utrecht.

Sparta de winnaar.

Dit moet de FC voorkomen.

Het kan nu nog.

Als de wedstrijd afgelopen is, is het te laat.

Ik durf geen voorspelling te doen. 

Maar transit Pluto staat vierkant de Jupiter van FC Utrecht.

Pluto heerst tijdens de wedstrijd over het eerste huis, de Ascendant in Schorpioen. 

 

Flabbergast19-05-2021 om 14:24

Robben is een linkspoot, Elia is een zielepoot.

Fan op afstand19-05-2021 om 11:16

Denk dat nog 1 keer vlammen en winnen genoeg is om het Europese ticket binnen te halen want de kans is heel groot dat er geen finale komt van de PO. Er vanuit gaan dat Feyenoord vanavond wint. En volgens mij kan dat toch niet teveel gevraagd zijn. Dus ga ik uit van een 1-3 overwinning vanavond.

FC NL05019-05-2021 om 12:32

Effe iets anders, maar Anas Tahiri LIJKT NIET naar FC Groningen te komen een Roemeense journalist meldt namelijk via Twitter dat hij op weg zou zijn naar het Roemeense Cluj.

Bron : Emanuel Roşu op Twitter: "Anas Tahiri (RKC Waalwijk) will join CFR Cluj on a free transfer." / Twitter

campesino19-05-2021 om 12:49

Het resultaste hangt vanavond vooral van buijs en Robben af. Spelen we met met de buijs tactiek: spel Utrecht ontregelen, Bal achterin rondspelen en aanvallers achter de tegenstander aan laten lopen, dan wordt het een zaadpot, waarbij Groningen uiteindelijk aan het kortste eind trekt. Gaan we voor de emmen taktiek en Robben is staat het verschil te maken, dan heb ik er vollop vertrouwen in en zien we in ieder geval een leuke wedstrijd.

Gullit stelde van de week dat buijs de enige trainer in nederland is die realistich voetbal speelt. Ik ben het met hem eens dat de Getafe taktiek prima is als je tegen AJAX of PSV speelt. Maar buijs slaat door. Thuis tegen rkc of emmen werk dat niet. Dan Kun je niet aankomen met 5 verdedigers die de Bal eindeloos rondspelen. Dan zie je vreselijke wedstrijden, wat nog wel te verteren is als je wint, maar waar je een kuthumeur van krijgt als je niet wint. Met de prestaties is er niets mis dit jaar ( hoe het ook afloopt), zodoende Kun je het moeilijk verkopen, niet met buijs door te gaan. Wat je wel als doelstelling zou moeten EISEN, is dat volgend jaar in de euroborg tegen rechterrijtje ploegen een aanvallender speelstijl wordt gehanteerd. Wil buis dat niet, dan kan hij beter zijn koffers pakken en gaat hij ermee akkoord, dan moet hij daar volgend jaar ook op afgerekent worden en niet alleen op de prestaties. 

Maar eerst vanavond, ik hoop op een finale groningen- sparta in een euroborg met publiek 

kees19-05-2021 om 13:22

@campesino

Het is een post hierboven zoals veel andere BM-bezoekers het mee eens zullen zijn. Ondanks dat er ook enkelen bij zijn die alles ondergeschikt stellen aan het resultaat... maar het is net als zoveel dingen in het levcen...waar haal je de arbeidsvreugde op den duur uit als je alleen broodvoetballer bent en hiermee vaak supporters teleurstelt.  En... inderdaad zoals jij stelt: ook ik heb helemaal mijn buik vol van die kalimerohouding:  we "zijn een bovenaan rechterrijtje club qua begroting en we prersteren beter dan grotere clubs"...zo wordt er gesteld door de club; waarom dan (zoals campesiuno terecht stelt)  tegen andere rechterrijtje clubs  niet vol voor de winst gaan en dat verschil ook altijd op het veld laten zien?... de reden zou zijn dat ze de kwaliteiten  niet  hebben om een heel seizoen vol kunnen houden?  Verschuilen ze iets voor de buitenwereld:  ik vind wel dat Buys bij vorbaat over het resultaat calculeert welke wedstrijden je mag verliezen ( top-6 ploegen) en welke je moet winnen ( 6 onderste van de ranglijst ) en dat je met dit spelersmateriaal van jonge en onervaren spelers niet wonderen mag verwachten...  dit gecalculeer en uitentreure aanpassen aan de tegenstander  levert dan weinig doelpunten op, vaak gelijkspel en ik denk dan:  BUYS :  met deze tactiek heb je het niet eens laten zien in de wedstrijd !! 

Maar met Buys en ook met Robben is er een emotionele benadering in de begeleiding gekomen:  Ze  zwepen de ploeg op, schreeuwen hun stem schor.    Ik hoop op een goed resultaat vandaag en het weekend, veel (seizoen)kaartenverkoop, en een prachtig volgend FC G - seizoen 2021/2022... !

 

marcelfcg19-05-2021 om 13:35

Goed gesproken. We pakken veel punten tegen de betere teams door realistisch (voor anderen betonvoetbal). Heracles dat leuk voetbal speelt, gaat met 5-0 kansloos ten onder tegen AZ. Datzelfde AZ krijgt tegen ons amper ook maar 1 kans. 
Maar jouw terechte punt is dat je dit richting ons publiek niet kunt flikken tegen mindere teams die we gewoon volle passie en strijd van het veld moeten blazen.

Het zou mooi zijn als dat de volgende stap is die Buijs gaat zetten.

 

 

campesino19-05-2021 om 14:45

@kees.

Precies lees, de arbeidsvreugde. Zoals ik al eerder stelde, spelers als da Cruz, Robben, Paulus, willen niet alleen achter de tegenstander aanrennen. Vind je het gek dat da Cruz weg wil?. 

Meer punten zal een aanvallender speelstijl niet opleveren, misschien zelfs minder. Maar meer toeschouwers en sponsors wasrschijnlijk wel. Bovendien in een aanvallender speelstijl thuis tegen de rechterrijtje clubs maken de aanvallers meer goals en Kun je de voor hogere transferbedragen verkopen. Een strand larsen met 15 goals had je deze zomer voor een mooi bedrag kunnen verkopen. Da Cruz met arbeidsvreugde en 10 goals zou je volgend jaar met vette winst kunnen verkopen. Verdedigers leveren zoals iedereen weet, veel minder op.  Wat je overigens terecht opmerkt, de beleving, strijd en geschreeuw van buijs kan míj wel bekoren. 

A Matter of Honor19-05-2021 om 14:07

Ik ben niet zo euforisch over die wedstrijd van vanavond. FC-Utrecht is een sterke ploeg met met snelle voorwaardsen. Ze presteren thuis weliswaaar niet zo goed als in uit wedstrijden maar dit is even wat anders. We hebben vaker play-offs tegen hun gespeeld,en met wisselend resultaat. De club staat bekend als zijnde "een echte cup fighter". Ik geloof niet in het wonder dat FC-Groningen wint vanavond. Het mag duidelijk zijn, dan is de teleurstelling ook niet zo groot.

kees19-05-2021 om 14:12

18.45 aan de radio,  MO'H

A Matter of Honor19-05-2021 om 14:19

Ik zal m'n best doen Kees......................................22/5 proost!!!!!

Andries19-05-2021 om 16:59

Buijs zegt als wij als ploeg vanavond van Utrecht verliezen.

Het zei zo.

Blijft over een fantastisch seizoen.

Waar haalt Buijs die woorden vandaan.

Wat een amateur.

Gauw tevreden met een lolly.

De FC moet in zak en as zijn als zij vanavond verliezen.

Een heel jaar in zak en as.

Bezoekjes aan een psychiater om er weer boven op te komen.

Wat schreeuwt Buijs.

Normaal gespoken zeg je wat zegt die man.

Maar als je schreeuwt hoor je niet wat hij zegt.

Buijs is een schreeuw aap.

Zeer zeldzaam.

En wordt beschermd door Wereld Natuur Fonds.

Zij zijn zuinig met hem.

Het wordt tijd dat Robben zijn mond open doet.

Dan weten wij wat er gezegd wordt.

Tevreden zijn met het seizoen bij eventueel verlies.

Wat een deceptie'.

Wat depressief.

Amateuristisch.

Wat denkt van Gaal?

Buijs trekt tronies met zijn gezicht zoals de FC voetbalt.

Let daar maar eens op.

Hij vindt zich zelf een geweldige trainer.

Wat een dr....oor.

Utrecht denkt te gaan winnen.

Zijn in eigen huis.

En zijn echte cupfighters.

Hake is de trainer.

Was niet zo succesvol bij Twente.

Het moet nu gebeuren denkt hij stilletjes.

Zo denken ze allemaal.

Stilletjes.

Stilte voor de storm.

Het zal stormen.

Dat zeker.

Fido19-05-2021 om 18:52

Klinkt wel goed met supporters erbij,alleen zingen ze de verkeerde liedjes en wij hadden er ook bij gemoeten

TomOkker19-05-2021 om 19:01

Het lijkt erop dat Utrecht een gemakkelijke avond krijgt. Nog niet iedereen is bij de les.

Fido19-05-2021 om 19:12

Groningen voetbald niet en weer onnauwkeurig

Johan19-05-2021 om 19:15

Vindt dat we met poep in de broek voetballen tot nu toe. El Messaoudi speelt echt drama. Wachten op de 1-0 zo

DanMan197119-05-2021 om 19:26

Komt goed; met Robben in de basis hebben we de laatste 17 jaar nog nooit een wedstrijd verloren.

Oeleoptak19-05-2021 om 19:30

Messaoudi is veel te log. Kan soms in de aanval nuttig zijn maar biedt op het middenveld te weinig

TomOkker19-05-2021 om 19:36

Speelt Da Cruz op badslippers, hiervoor struikelde hij al over de middenlijn. Messa speelt inderdaad als een half gekookt ei.

appie happie19-05-2021 om 19:37

Er zijn mogelijkheden Utrecht speelt ook de sterren niet van de hemel..

kees19-05-2021 om 19:39

RUST !

Eerste helft geheel cf. het tactische spel van beide kanten...resultaat:  bijna geen enkele bal op doel.  So far so good....

maar nu de tweede helft: één foutje in de verdediging kan je de kop kosten ... vooral voorin moet FC Groningen meer snelheid ontwikkelen, want die spelers bij Utrecht achterin zijn niet de snelste.. Middenveld is bij Groningen niet sterk... inspelen gaat moeilijk, vleugels zijn niet/matig bezet en Dankerlui, Da Cruz en EL Messaoudi lijken niet erg balvast....Tweede helft wordt hachelijk:  één tegengoal betekent waarschijnlijk uitschakeling voor Groningen.

 

Goal Utrecht..zijn ze er toch weer ingetuind... een halve wedstrijd voor nop gespeeld door de opbouw en de aanval te negeren;  ze kunnen de volgende keer beter maar 45 minuten spelen... zijn ze nog met daglicht terug  in Groningen!

allesoverziend:  verlies, zoals er tijdens de wedstrijd aan zat te komen

Groen hart19-05-2021 om 19:45

Het probleem van het hele seizoen met 1 woord beschrijven!!

ZAADVOETBAL .

Fido19-05-2021 om 19:57

Van hintum er ook nog uit nu van Kaam op Kerk,als dat maar goed gaat

Bayern 19-05-2021 om 20:28

Volledig terechte voorsprong voor Utrecht. Groningen is voor het 120minuten spelen en penalties aan het gaan ofzo? 0,0 drang naar voren. 427keer achterin rondspelen. Daar breek je potten mee. 

TomOkker19-05-2021 om 20:31

zolang Buijs er zit gaat het niet beter worden, zoals de Boer in de rust al zei zolang FCG met 5 verdedigers speelt is het gemakkelijk tegen Robben :-).  Maar goed voordat allerlei gefrusteerde figuren in mijn springen die dachten dat dit een eerlijke strijd zou worden, ga ik zelf maar even lekker sporten. Tot ooit beste mensen.

Bayern 19-05-2021 om 20:32

Zoals vrijwel elke wedstrijd onder Buijs speelt men om niet te verliezen. En niet om te winnen. Pas als men achterstaat begint men te voetballen. Onbegrijpelijk. 

Oeleoptak19-05-2021 om 20:36

FC speelt als dikke stroop. De bal naar te Wierik spelen is steevast vertraging. Hij wijst veel maar voegt aanvallend niks toe. 
Het lijkt of de FC het aanvallen verleerd is. Komt weinig gevaarlijks uit. Verrassend is het al helemaal niet. De bal wordt vooral breed en terug gespeeld. Je kunt dit Buijs ook aanrekenen vind ik. Hij moet Patronen ontwikkelen en die zijn niet te ontdekken. Hij heeft niet veel gedaan aan het lamlendig voetbal van dr laatste tijd. Dan kun je niet verwachten dat het elftal ineens briljant speelt

Alberto119-05-2021 om 20:40

Een van de grootste teleurstellingen vind ik toch wel de ontwikkeling van Daniël van Kaam. Die kan alleen nog maar tikkie terug. En is slap in de duels. Terwijl hij genoeg kwaliteiten heeft. 

Bayern 19-05-2021 om 20:40

Volledig terecht als je 80minuten lang weigert te voetballen dan verdien je ook niks.

appie happie19-05-2021 om 20:45

Nou  itakura  goede wedstrijd..en dat was het.

Utrecht verdiend gewonnen.

Groningen speelde weer herkenbaar,tikkie breed tikkie terug.

Hoelang zit Buijs er nog?

Ben nu wel een x flauw van dat slaap voetbal.

kees19-05-2021 om 20:56

straks krijgt deze trainer ook een nieuw contract met verlenging tot 2026

Andries19-05-2021 om 20:47

De kaars ging uit.

Utrecht wint met 1-0.

De FC mist 2 opgelegde kansen.

Utrecht naar de finale.

De FC  met vakantie.

Volgend seizoen iedereen weer met frisse moed.

Het is naar de Grote Markt nog ver weg.

Ja.

Ik ga morgen naar de Grote Markt.......

 

Iedereen bedankt.

Bas3819-05-2021 om 20:48

Top wedstrijd weer hoor?

hermank196919-05-2021 om 20:48

Niet klagen mensen, denk dat 99% toch vanuit ging dat ze niks in de p.o. te zoeken hebben. Dus niet zoeken wie de schuldigen zijn, je doet het met elkaar.

Dit was het laatste potje en op naar volgend seizoen.

Herman Badkuip19-05-2021 om 20:50

Ontzettend jammer, ze hebben er met z’n allen keihard voor gevochten, mooie kansen voor Robben en vooral de kopbal van te Wierik...Laatste fase van deze wedstrijd was echt strijd en passie tussen twee teams, die aanvallend te kort schoten. Het gelukkigste team gaat door naar de finale van deze play-offs....Wedstrijdinstelling van alle FC Groningenspelers was prima in orde, ze hebben gevochten voor wat ze waard waren! Einde van het seizoen, goed uitrusten en in de zomermaanden weer opladen voor een nieuw seizoen met volle stadions! We hebben wel kunnen merken, dat FC Utrecht zich enorm gesteund voelde door hun thuispubliek....Jammer dat ons uitvak leeg was....

appie happie19-05-2021 om 20:52

En eigenlijk had 1 van de 2 grote kansen,te Wierik en Strand l ,er in gemoeten.maarja.

Tis goed zo.

Fido19-05-2021 om 20:51

Als je niet de intentie hebt om aan te vallen heb er ook geen recht op. Al probeer je dat nog wel met een paar kansen het is toch te weinig wat de fc laat zien. Met het oog op de seizoenkaarten verkoop heb ik een hard hoofd dat dit heel erg gaat tegen vallen of robben moet zeggen dat hij er nog een jaar er aan vast plakt

 

Fan op afstand19-05-2021 om 20:51

Wel laten we blij zijn dat de FC zover gekomen is. Hopelijk het komend seizoen een zelfde eindresultaat alleen met aantrekkelijker voetbal. Het is wel zeer spijtig dat de eigen fans Robben niet hebben zien voetballen inde Euroborg want geloof niet dat Robben er nog een seizoen aan vast knoopt.

corinti19-05-2021 om 20:51

Van kaam is altijd aanvallende middenvelder geweest.werd door Buijs als controleur gebracht.hij dacht nog als aanvaller:alles naar voren,lef en ja..ook risico's.maar iedereen vond het een openbaring.behalve onze trainer.die vond het te risico vol.hij wou geen kunstschilder(na wedstrijd FC Twente).dus het moest op veilig.Van kaam werd zelf opgesteld als centrale verdediger en linksback.inmiddels is het risico er inderdaad uit,maar ook zijn creativiteit en lef.Dus kritiek op van kaam?... bedank Buijs dan maar

Bikkel 19-05-2021 om 20:52

Bagger geen andere woorden voor!! Lucky goal voor Utrecht dat wel... gauw vergeten en op naar volgend seizoen! Robben kon het verschil niet maken....al met al goed seizoen gehad. En om die voorronde Europa tegen onbekende tegenstander en een verstoorde voorbereiding ben ik niet rauwig eerlijk gezegd 

Cantona19-05-2021 om 20:55

Als het zo'n belangrijke wedstrijd betreft dan moet je of één wedstrijd zonder publiek spelen of gewoon twee met publiek, dit is gewoon een blunder van de KNVB.

Nachtwacht19-05-2021 om 20:56

Tsja... Had ook niet verwacht dat ze vandaag Utrecht even zouden oprollen.

Die mannen zitten wel allemaal op dezelfde turnvereniging... aanraken is liggen.

 

Te Wierik nog niet kunnen betrappen op een bal voor uit deze seizoenshelft

 

Laatste wedstrijd Robben, Padt en Ita vrees ik

Groen hart19-05-2021 om 21:04

Het eindigde zoals het naar de winterstop begon balletje breed terug etc.

zo blij dat de leeuw komt. Larsen kan mij niet overtuigen en ook Abraham niet. Had Robben een goal gegund diep respect wat hij deed maar kan het verschil ook niet maken . Iedereen een fijne vakantie hier.

Nachtwacht19-05-2021 om 21:14

Ik bedacht me juist, waarom Abraham niet meer speelminuten krijgt. Zijn voorzetten kwamen nog niet goed aan, maar hij lijkt wat burtaler te gaan voetballen.

Vind sowieso dat Groningen slordig omgaat met zijn talenten 

A Matter of Honor19-05-2021 om 21:08

Het gaat heus niet om mijn gelijk, maar had vooraf het gevoel dat dit niet de wedstrijd van FC-Groningen ging worden. Ze hebben hun best gedaan en gevoetbald naar hun vermogen. Schuldigen aanwijzen heeft geen zin, je voetbald met een team, daar komt bij dat je ook een beetje geluk moet hebben en dat ontbrak er vanavond aan. Het team kan op vakantie, Padt gaat naar Ludogorets en wens hem veel succes daar, en de rest zien we wel of er wat bij komt en wie er weg gaat. Afsluiten van een goed seizoen met een prima 7e plek................en dat was het dus. Veel plezier verder en tot het volgend seizoen.   Over en uit!!!!!! 

kees20-05-2021 om 15:46

ROGER  OUT  !!!!!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!