Terug

Deel deze pagina:

Strijdbaar FC Groningen verliest in Utrecht en is klaar

Door Redactie 7 reacties

Onder toeziend oog van 3000 Utrecht supporters is er met de 1-0 nederlaag een einde gekomen aan het groen-witte play-off avontuur. Na de pauze kwam het duel goed op gang. In de 77e minuut schoot Gustafson de thuisploeg op een 1-0 voorsprong hetgeen de eindstand was. Daarmee is voor Groningen het seizoen ten einde. 

eerste helft
Een openingsfase die zich kenmerkte met een thuisploeg dat veel druk zette om een goal te forceren en een temporiserend (en daarbij veel op Padt terugspelend) FC Groningen dat op de omschakeling loerde. Kansen bleven voorlopig uit. Opvallend was zodra Robben aan de bal kwam, dat dit gepaard ging met de nodige fluitconcerten. De angst zal er wel goed hebben ingezeten bij het thuispubliek...

Da Cruz leek aardig op weg naar het doel van Oelschlägel maar schoot ruim naast. Kort daarna kreeg Itakura geel na een (vermeende) overtreding op van der Streek. Boussaid onderging in een andere situatie hetzelfde lot. Dankerlui was de derde die op de bon ging. 

Een opbouw van achteruit liep bijna verkeerd tot grote woede van trainer Buijs. Een ver genomen vrije trap door Lundqvist zeilde net over het doel van Oelschlägel. Aan de andere kant van het veld pakte Padt een schuiver van Maher. Naarmate de eerste helft verstreek kroop Groningen wat meer uit de verdedigende stellingen. 

tweede helft
Van Hintum die zich op slag van rust had verstapt, liet zich noodgedwongen wisselen voor van Kaam. Groningen kreeg een bijna mogelijkheid na het goed doorkomen van Da Cruz. Diens voorzet was niet op maat. Kort daarna een vrije trap van Robben. De bal schampte de buitenkant van de paal. De gasten werden brutaler. Daarentegen verrichtte Padt redding op een knal van Kerk. Terwijl Janssen ontsnapte aan geel kreeg Lundqvist deze wel na een lichter vergrijp. De thuisploeg voerde de druk weer op. 

Padt pakte een roller van Van der Streek. Balverlies van Lundqvist leidde een grote kans in voor de Domstedelingen die door van der Streek via de grond werd overgekopt. Bij een uitbraak kreeg Robben in het zestienmetergebied een zet in zijn rug en ging neer. Dankerlui kreeg wat later nog een mogelijkheid dat ruim naast werd gekopt.

Een kwartier voor tijd haalde El Hankouri Kerk onderuit net buiten de groen-witte zestien hetgeen ook Mo op geel kwam te staan. De vrije trap werd in eerste en tweede instantie nog weggewerkt, kwam uiteindelijk lucky voor de voeten van Gustafson die de rebound kiezelhard achter Padt schoot. Utrecht had de 1-0 voorsprong.

Een aangesneden vrije trap van Lundqvist werd door Te Wierik overgekopt. Wat van der Streek deed bij Te Wierik, was rood op zijn minst op zijn plaats geweest. Het bleef slechts bij geel... Te Wierik werd opgelapt en kon verder. In de slotfase schoot Strand Larsen uit de draai over.

Er kwamen zes minuten bij. Ondanks de beste groen-witte bedoelingen was Groningen niet meer bij machte om wat terug te doen. 

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel, Ter Avest, van de Maarel, Janssen, Warmerdam, v.Overeem, van der Streek, Maher, Boussaid, Kerk, Gustafson                           

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Robben, El Messaoudi, Lundqvist, Matusiwa, El Hankouri, Da Cruz

Reacties:
Pietjepal19-05-2021 om 21:13

Strijdbaarheid is voor mij hèt winstpunt van dit seizoen. Kan ik volgend seizoen nog een nieuw Robben shirtje bemachtigen? Laten we het hopen en hoe dan ook maakte Robben dit seizoen onvergetelijk wat een geweldige actie van hem om terug te keren als speler dit seizoen. Padt had een topseizoen en de vervanger staat al klaar top. Heel benieuwd welk team er volgend seizoen op de mat staat en of het lukt jeugd inpassing komende seizoenen te continueren. Kortom: wordt het een doorzetten van kwaliteitsverbetering of een eenmalige opbrander. Hopelijk blijft Robben en wordt het shirt volgend seizoen minstens zo mooi als het huidige!

Herman Badkuip19-05-2021 om 21:17

Het gelukkigste team heeft vanavond de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met een lucky goal van Gustafsson...Jammer van de grote kansen voor Strand Larsen en te Wierik en natuurlijk de bal van Robben op de paal. We mogen met z’n allen trots zijn op het team van Danny Buijs, ze hebben de hele wedstrijd gevochten zonder resultaat. Einde seizoen, laatste wedstrijd van Sergio Padt, die wij komend seizoen zullen missen...Wens hem veel succes met zijn buitenlandse avontuur en hoop hem ooit nog eens terug te zien in de Euroborg. Fijne zomervakantie allemaal en tot komend seizoen met z’n allen weer in ons vertrouwde Euroborg!

Marco19-05-2021 om 21:20

Verdienstelijk gevochten voor een resultaat.

Uiteindelijk is voetbal meer dan alleen tegenhouden.

Opbouw te traag.

Te weinig beweging en voetballend vermogen op het middenveld.

Geen ingeslapen aanvalspatronen om een spits in stelling te krijgen.

Te weinig geoefend om te scoren uit een hoekschop.

La Cruz, Te Wierik en Larssen kregen een mogelijkheid, ze faalden. Gustafson benutte zijn kans.

Ploeg kan met opgeheven hoofd vakantie gaan vieren, hopelijk blijft Robben nog tot aan de winterstop. 

 

Andries19-05-2021 om 21:50

Eindelijk weer rust in de tent.

Wat een heerlijk gevoel!

Alle spanningen zijn de hort op.

En komen niet meer de deur in.

Wat is het nu heerlijk rustig thuis.

Ik ben een en al rust.

En doe het nu rustig aan.

De nog niet rijpe talenten kunnen doorrijpen.

Waren nu nog onbeholpen onrijp.

Het was zuur vanavond.

Nu is alles weer ok.

Ik herhaal.

Wat een rust!

Robben blijft nog wel een jaartje.

Hij is er 100 procent bovenop.

Geen pijntjes meer.

Dus Robben zien wij volgend seizoen terug.

Dan is het met de rust weer gedaan.

Het voetbal had nooit uitgevonden moeten worden.

Zoveel spanning door voetbal is niet gezond. 

Sparta is goed bezig en Feijenoord ook.

Zij ruiken bloed.

Ik zie Feijenoord de finale winnen.

Jammer voor Utrecht.

Zij mogen vanavond nog naar hun Grote Markt.

En zaterdag balen en met vakantie gaan.

Er kan maar 1 ploeg winnen en dat wordt Feijenoord.

Nu het er op aan komt laten zij zien dat zij het kunnen.

De FC ja.

Het rammelt aan alle kanten.

Volgend seizoen zal het beter gaan.

Buijs is ook 1 jaar verder.

Ik hoop dat hij nadenkt en een andere speelwijze hanteerd.

Vrolijk en fris voetbal.

Dat wil iedereen!

Ja,ja.

Nachtwacht19-05-2021 om 21:50

Utrecht was ook geen grootse ploeg vandaag en kwam ook amper tot kansen. Deze wedstrijd hadden we echt niet hoeven verliezen. 

Stadjer8119-05-2021 om 22:39

Zou Robben een half jaar revalideren voor 2 wedstrijden praktisch zonder publiek? Ik weet het niet. Hij zou het per wedstrijd kunnen aankijken volgend seizoen. Als het gevoel tijdens de voorbereiding nog goed is kan hij nog altijd aansluiten. Het kriebelt toch wel zolang hij fit is.

skjipke20-05-2021 om 09:09

@nachtwacht: ben het met je eens, maar vind dat Buijs dat ook te veel zegt. Opmerkingen als "we hadden niet hoeven verliezen" of "we hadden een resultaat kunnen halen".... Wat ik een beetje mis, is "We hadden moeten winnen"!!

Als je kijkt naar het aantal punten, hebben we een mooi seizoen meegemaakt. Dit had niemand vooraf verwacht, nadat een half elftal afzwaaide vorig jaar. Daarnaast is de terugkeer van Robben toch echt een hoogtepunt voor de club. Kijk je naar het aantal goals, dan zie je toch wat er de laatste jaren speelt: 40 goals voor (alleen ADO en RKC scoorden minder) en slechts 37 goals tegen (alleen Ajax, PSV en Feyenoord kregen minder goals tegen) We hebben weinig spectaculaire wedstrijden gezien, misschien een handje vol. Één wedstrijd wil ik er wel even uithalen: Feyenoord- FC Groningen 2-0 Hadden we deze wedstrijd niet hoeven verliezen? Of hadden we deze wedstrijd moeten winnen? Ik denk namelijk dat laatste!!

Tot slot: Ik ben het helemaal eens met de titel. We zien inderdaad een strijdbaar Groningen. Niet alleen gisteren tegen Utrecht, maar het hele seizoen al. Dat is wel echt een positieve verandering t.o.v. een aantal seizoenen terug. Dat strijdbare zie je vooral als Grunn de bal niet heeft. Dan wordt er gevochten voor elke bal. Ik ben heel benieuwd of de stap naar aanvallende strijbaarheid volgend seizoen wordt gemaakt. Misschien krijgen we dan 2 handjes vol aan spectaculaire wedstrijden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!