Terug

Deel deze pagina:

Matusiwa geselecteerd voor Jong Oranje knock out fase EK 21

Door Redactie 29 reacties

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft de definitieve EK selectie bekend gemaakt. Onder meer Azor Matusiwa zit daarbij. De knock out fase van het EK 2021 wordt gehouden in Hongarije en Slovenië. Op maandag 31 mei speelt Jong Oranje een kwart finale tegen Jong Frankrijk (stadion Bozsik Aréna) in Budapest. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Als Oranje een ronde verder komt, treft het de winnaar van de wedstrijd Denemarken tegen Duitsland. Deze halve finale is op woensdag 3 juni, aanvang 21.00 uur (stadion Aréna Sóstó) in Székesfehérvár. Mocht Nederland de finale van het EK onder 21 behalen, dan speelt het deze op 6 juni om 21.00 uur in de Stadion Stožice in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De mogelijke tegenstander in de finale is Spanje, Kroatië, Portugal of Italië. (bron - KNVB)

Reacties:
Herman Badkuip21-05-2021 om 17:16

Heel fijn voor Azor Matusiwa dat hij in de selectie van Jong Oranje zit voor de knockout fase. Interessante kwartfinale tegen Jong Frankrijk op 31-5, vooral ook omdat er voor dit coronaseizoen interesse voor hem was vanuit Frankrijk. Wellicht kan hij na het jeugd-EK een mooie stap naar een Franse topclub maken. Goed voor zijn eigen ontwikkeling en gunstig voor FC Groningen....Matusiwa benaderde de laatste wedstrijden zijn topniveau van vóór de winterstop en kan de komende weken die lijn doortrekken! Voor Erwin van de Looi een prima speler om erbij te hebben, met zo'n agressieve balafpakker in je team, kunnen de andere talentvolle spelers van Jong Oranje zich goed ontplooien! Wens Azor en zijn teammaten véél succes tijdens het jeugd-EK, schat de kansen voor het Oranjeteam hoog in! Ook Deyo Zeefuik en Ludovit Reis zitten in de jeugd-EKselectie van Erwin van de Looi, jammer dat keeper Jan Hoekstra thuis moet blijven!

Marco21-05-2021 om 21:31

Tegen het sterke Frankrijk zullen zijn kwaliteiten zeer welkom zijn. Voor Matusiwa een goudenkans om een goede transfer te verdienen. 

Metworst22-05-2021 om 09:25

Dat is mooi voor Azor, en zeker verdiend. Ik hoop dat hij veel speeltijd krijgt en zich in de picture speelt van een mooie club i.c.m. goede transfersom voor de fc.

Dan moet de club op zoek naar een vergelijkbare vervanger (balafpakker), en het geld ook investeren in een creatieve middenvelder. 

22-05-2021 om 12:14

Irandust was geblesseerd, en beleefdheidshalve noemde MJF dat als antwoord op een vraag aan het panel eergisteren.

Ik denk dat deze speler voor het aanvallende middenveld en ook die dure Spartaan Harroui NIET komen maar dat er nog naar een andere nr 10 wordt gezocht... Niet eenvoudig want wil je ervaring, zeg 23 jaar of ouder,  creativiteit EN goals van een stabiele kwaliteitsspeler, dan zit je al gauw te duur.  Maar FC Emmenspelers ( behalve misschien Penia) brengen je ook niet direct op een hoger plan...hoger dan wat er nu op het veld staat.    

Rob197022-05-2021 om 13:59

Dat denk ik ook, Emmen heeft wel verzorgt voetbal gespeeld, waardoor het allemaal leuk lijkt als het klopt, maar je ziet wat er van gekomen is. Bij Emmen lopen niet veel spelers die geschikt zijn voor de Fc, en die er wel lopen, hebben een dusdanig hoog salaris waardoor je moet afvragen, is dat het waard.

Type Pena, of een type Chery, maar die zijn er ook niet veel, voor een karig salaris zeker niet. En als je er wel een op het oog hebt, maar dan moet je zeker van je zaak zijn, Femi is een voorbeeld van denken dat je de topper hebt, maar 3 seizoenen later is de geldkist leeg, en je bent geen steek wijzer geworden.

Echter Fledderus moet wel doorselecteren, en de maat meten, hoe de spelers in de laaste wedstrijden hebben gespeeld. Als je tegen Utrecht en AZ, totaal niet aan te pas komt, dan kom je in mijn ogen tekort om daadwerkelijk de sprong naar boven te maken als club. Wil je als club, dan de best of the rest zijn, dan is het noodzakelijk om spelers te halen, die toch wel iets meer bagage hebben dan dat wij de afgelopen tijd wel te vaak zien.

Leeftijd van de spelers spelen altijd mee, maar da Cruz, Joosten, El Hankouri, Suslov, Strand Larsen, zijn wel erg wisselvallig. Nu vind ik dat je een spits mag afrekenen op goals, een buitenspeler op assists, enz. en dan kom ik toch wel tot de conclusie dat Joosten, da Cruz en El Hankouri niet de spelers zijn die je een stabiele middenmoter maakt.

In het verleden waren Kostic en Tadic ook jong en gezegend met veel talent, maar deze jongens waren toch een stuk stabieler, en zakten niet vaak door de ondergrens. Het zal daarom niet meevallen om goede spelers te vinden, maar ze zijn er echt wel. Da Cruz heeft het wel, maar laat het te weinig zien. El Hankouri, heeft zich goed ontwikkelt, maar het laatste stukje is er telkens niet, wat ook geldt voor Joosten. Zelden leggen ze bal op de juiste wijze terug. Natuurlijk heeft dit ook met de manier van spelen te maken, waarbij het ook niet makkelijk is als je zoals Hankouri, de gehele linkerkant moet bestrijken, en dan ook nog een perfecte voorzet of trekbal moet afgeven, onmogelijk.

Een reden voor Buijs om zijn systeem eens aan te gaan passen, met een betere bezetting op het middenveld met meer bewegende spelers, maar ook met meer mogelijkheden. Het extra slot op de deur van van Kaam en Matusiwa, is leuk voor tegendoelpunten, maar zal nooit leiden tot een fatsoenslijk aanvalsspel. Dit is ook mijn frustratie naar Buijs toe, dat hij het elftal nooit aanvallend laat spelen, altijd het behoudende. Dat kan wel geresulteerd hebben in een mooie klassering, maar in de play-offs, sta je met lege handen, omdat je te voorspelbaar en te behoudend speelt.

Spelers voor een minder verdedigend speltype zijn er ook genoeg, Lundqvist, Messaoudi, Suslov, van Kaam, zijn zo vier namen die op het middenveld kunnen, en daarbij meer verrassing kan brengen, dan hopen op een opkomende back, of een Hankouri, die misschien de achterlijn haalt.

Als het goed is heeft Buijs kunnen zien, hoe Robben zich opstelt als aanvaller of aanvallende middenvelder. op een dusdanige wijze dat hij altijd voorwaarts kan spelen, en daardoor de druk op de tegenstander legt. Lundqvist vond ik ook veel beter spelen sinds Robben in zijn buurt is. Ook de reden waardoor Suslov niet speelt, totaal geen feeling met Robben. Van Lundqvist kun je wel op aan met betrekking tot een op maat gegeven bal, of het spelen van een systeem, wat met Suslov nog niet lukt. Je weet echt niet wat die jongen gaat doen in het veld.

Mocht Robben er niet meer zijn volgend jaar, dan zul je toch echt een creatieve speler moeten hebben die de voorwaartsen kunnen voorzien van een steekbal of de juiste pass. De Leeuw maakte bij Emmen altijd zijn goals omdat hij in de positie staat of komt, door een pass of voorzet op maat, iets wat bij Groningen met deze speelwijze niet lukt. De Leeuw is toch niet gehaald voor de kleedkamer mag ik aannnemen, dus zal er gekeken moeten worden naar de speelwijze.

Nachtwacht23-05-2021 om 14:09

Ik hoop ook op een andere speelwijze. Liever iets lager op de ranglijst en attractief voetbal en daardoor ouderwets vol stadion, dan de wedstrijden die we de laatste 10 jaar zien.

Ter verdediging van de trainers... ligt misschien ook deels aan het inkoopbeleid van de club

23-05-2021 om 16:13

Je kan altijd als commentator, of als trainer, of als TS( zeker achteraf ) een verzachtehde omstandigheid vinden waarom je bijvoorbeeld in de tweede seizoenshelft niet goed (genoeg) hebt gepresteerd;

Hier valt mij een groot verschil op tussen de superervaren coach Diock Advocaat die stelt ( na behalen Europees voetbal ): " het was dit seizoen te wisselvallig bij Feyenoord "...en zet je daartegenover uitspraken van  Danny Buys:  clubs boven ons hebben ook mindere  periodes en hebben door bank genomen betere spelers en een (veel) groter budget; verder kampten we met veel blessures en een groot aantal zeer jonge spelers, en desondanks toch plaats 7 en 50 punten"

Nu vraag ik mij af of, behalve de wens ( aan de club, in het bijzonder aan de directie )van Buys om er meer kwaliteit bij te halen in de zomertransfer, OF een trainer dat niet automatisch moet eisen, omdat de genoemde bijkomende omstandigheden in hoge mate juist afhangen (!) van hoé goed de club is geprepareerd voor het volgende seizoen ? een enkele beenbreuk of menuscusblessure valt natuurlijk niet te voorkomen of te voorzien...en ook tussentijdse uitgaande transfers moeten weer opgevuld worden;  Als Buys ook nog vertelt dat ze 80 uur in de week voor de club werken, dan denk ik:  ietsje minder kan ook als je de vinger achter dit probleem weet te krijgen1

Ik kan er dus niet omheen dat hier een zeer grote verantwoordelijkheid ligt in de kwaliteit en samenstelling van de selectie, de hoogte van het spelersbudget en ook de mate van belastbaarheid van zgn.  key-spelers.  Wanneer juist deze uitvallen door welke oorzaak dan ook, dan kan de club FC Groningen nooit groeien/ een jump maken naar bovenin de subtop, zeg plaats 5 of 6;

Helemaal in lijn met deze gedachte is het zeker ook de eigen verantwoordelijkheid van trainer Buys/hulptrainer/en alle speler-ondersteunende vakmensen, om hun eigen eisen over blessuregevoeligheid en inzetbaarheid van spelers dit hardop en ferm vooraf  stellen...tegenover bestuurders, en trainer die vaak als eerste zelf het beleid doorkruisen met bijvoorbeeld afwijkende ingrepen of korte termijn aanpassingen.

 

Mooier kan ik het niet maken....MJ Fledderus trouwens alleen ook niet. 

 

ChiChi23-05-2021 om 18:24

Off Topic:

Ik las dat bij de club van List en Bedrog in Enschede in 1 dag bijna 10.000 seizoenskaarten waren verkocht!!!

Bij onze FC in drie weken nog geen 4.000!!!!!!

Het is te hopen dat er snel supporters zijn die gaan verlengen nu het vakantiegeld binnen is!

Dan weet de directie waar ze aan toe zijn, e.e.a. i.v.m. versterkingen voor het nieuwe seizoen!!!!!

Dit telt natuurlijk ook voor de sponsoren!!!

Dus laten we de FC z.s.m.weer steunen!

Andries23-05-2021 om 19:50

Altijd het gezeur als het niet gaat als het zou moeten gaan, doen trainers hun mond wijd open.

Na wat geroggel komen de woorden versterking!

Wat een onzin.

Als een trainer roept om versterking dan schiet hij als trainer te kort.

Spelers beter maken is het motto en niet versterking.

Trainers zijn ook gewone mensen met te kort komingen.

Als Buijs roept om versterkingen dan bedoeld hij haal een betere trainer.

Dat zegt hij niet.

Maar dat vreest hij.

René van de Gijp zegt het eredivisie is niet om aan te gluren.

Uitgezonderd Ajax, PSV en AZ.

Voor mij is het eredivisie voetbal in zijn totaliteit niet om aan te gluren.

Al die tactische manoevres en instructie papiertjes zijn de boos doeners.

Zij verpesten het voetbal.

De trainers hebben het voor het zeggen.

En doen maar wat, veelal om hun eigen hachie te redden.

Buijs is het voorbeeld van een tactische dooddoener.

De voorhoede is in een knup.

Lopen van links naar rechts.

Van voren naar achteren op commando van schreeuwende Buijs.

Utrecht is ook uitgeschakeld, wat te verwachten was.

Advocaat in tranen.

Eindelijk gaat zijn ploeg voetballen.

Advocaat had de nietwillende ondermaats spelende spelers een schop onder hun achterste moeten geven,

En toespreken voetballen l....

Krachtig toespreken.

Geen zachte heelmeesters.

Buijs had als trainer van het bestuur ook een schop onder zijn gat moeten hebben.

En toeschreeuwen: wanneer gaan wij voetballen!

Ik wil maar zeggen waar vind je een goede trainer.

Koeman ook op de wip.

Ja.

Barcelona in zwaar weer.

Voor de FC zit het er weer op.

Volgend seizoen weer op puntenjacht en waardeloos voetbal.

Daar waar Buijs goed in is.

Punten voetbal en waardeloos spel.

Proost.

Op ieders gezondheid.     

Alberto124-05-2021 om 12:55

Ik vind dat Buijs het prima heeft gedaan. Na het weggaan van een aantal goede verdedigers is hij er toch in geslaagd een elftal neer te zetten wat weinig tegendoelpunten kreeg. Had ik niet verwacht. Te Wierik en Dankerlui waren niet sterk dit jaar, Itakura was goed maar niet uitstekend, Gudmundsson was geweldig maar raakte geblesseerd.  Matusiwa was erg belangrijk, dat bleek ook wel toen hij geblesseerd was. Ons middenveld was niet zo sterk hierdoor. Iemand als van Kaam bleek in plaats van zich door te ontwikkelen eerder te stagneren. Hij zal toch echt wat meer power in zijn spel moeten brengen en zich meer naar voren moeten richten. Het kan zijn dat hij dat van de trainers niet mocht, maar dat kan ik moeilijk geloven. Suslov heeft dat fanatieke wel maar zal zich nog verder ontwikkelen. Hij heeft als enige een goede steekpass. Jouw kritiek lijkt erop dat een trainer allesbepalend is in een elftal, daar geloof ik ook niks van, de invloed van een trainer is maar beperkt. Je kunt het Buijs moeilijk kwalijk nemen dat Joosten, Da Cruz, El Hankouri en later ook Strand Larsen zo weinig assist geven of scoren. De ontwikkeling van El Hankouri trouwens zie ik wel, wie weet wordt dat toch nog wat. Ik denk dat we de hoge positie vooral aan Buijs zijn manier van coachen te danken hebben. Er boven op zitten, spelers flink aanmoedigen brengt mijns inziens meer dan wat apathisch in de dug out zitten en denken dat de spelers hun verantwoordelijkheid wel aan kunnen. 

Dus die kritiek op hem is mi onterecht en te gemakkelijk. 

01-06-2021 om 01:40

@ Andries

Je post van hierboven is als een vallende ster...

zonder wensgedachten maar met heel kort schijnsel

Jij komt hier zeker wel weer terug..als de trainingen beginnen

en het publiek weer warmloopt als een diesel

'T is een gokkerij dat voetbal

tot vermaak bedacht;

en wij,  met emoties erbij

dromen we van groen-wit

altijd.

Mooie zomer!

 

23-05-2021 om 22:46

niet de moed opgeven, Andries...  met die posten out of the box...

ik lijk soms wel een broertje van jou, gezien de teneur./ 

Met één kleine typefout staat er in de vorige zin:  "ik lijk soms wel een biertje van jou", gezien de teneur

de essentie is hierbij de emotie 

en natuurlijk.... wie het laatste rondje betaalt   

 

A Matter of Honor24-05-2021 om 13:45

Ik heb net het nieuwe boek van het verhaal van Erik Nevland uitgelezen, zeg maar helemaal in mij opgezogen. Prachtig verhaal van een echte "Viking" die alles gaf wat hij in zich had om voor zijn club de beste resultaat te bereiken. Zo kennen wij hem ook van z'n tijd bij FC-Groningen. Vanaf jeugdspeler van Viking Stavanger via Manchester United naar FC-Groningen gekomen, waar hij drie jaar met veel inzet heeft gespeeld en die hij op een niet zo nette wijze weer verliet om zijn droom na te jagen om in de Premiet Leaque bij Fulham te gaan spelen onder de toenmalige trainer Roy Hodsgon. Wat mij opviel in dit boek, was een uitspraak van Erik, dat de trainingen bij trainer Hodsgon zo saai waren omdat hij altijd dezelfde patronen herhaalde in zijn trainingen. Ik heb in eerdere posts wel eens geoppert dat dit een werkwijze was die het spel ten goede kwam omdat je dan automatismen in het team krijgt, iets wat bij het huidige FC-Groningen finaal ontbreekt. De werkwijze van trainer Hodsgon moge dan saai zijn maar hij heeft er toch maar mee bereikt dat Fulham in 2010 in de finale van de Europa Leaque tegen Atletico Madrid (overigens verloren), speelde. Dus Danny Buijs, neem een voorbeeld aan Roy Hodsgon en ga ook "saai" trainen, succes gegarandeerd.

24-05-2021 om 16:02

leuk, jouw recensie van dit boek over Eric Nevland..

Ja soms denk ik wel eens dat ze de bal liever kwijt zijn en dat ze die verplichte  kilometers liever op een e-bike doen... je wordt er soms dol van dat heen en weer ge-ren om een ander achterna te gaan. werken wordt er wel gedaan, maar alleen in fases van de wedstrijd... ze spelen dus grote delen van de wedstrijd niet vrijuit..maar temporiseren en staan in een zone voor een man-meer situatie, of spelen op een lijn met de buitenspelval. maar kan je die laatste goal van NEC ( tegen NAC voor promotie ) van te voren bedenken? "pantoffel er tegenaan"  dat is ècht voetbal voor balkunstenaars... en  daar is veel finesse en zeker ook veel trainingsarbeid voor nodig...

Andries24-05-2021 om 19:51

Beste mede commentatoren,

Dit is mijn laatste bijdrage.

Het begon met een klein verhaaltje over het gemene voetbal spel.

Op de voeten gaan staan en de achillepees aanvallen.

Toen volgde weer een klein verhaaltje en dat ging maar door.

Ik vond het allemaal prachtig.

Spottend en opvoedend.

Ja.

En nu maak ik daar een eind aan.

De verhaaltjes heb ik verzameld en worden in een boek gedrukt.

Titel: Mijn Boerenmacht commentaren.

FC Groningen, Arjen Robben en de Grote Markt.

Ik heb op astrologisch gebied meerdere boeken laten drukken, evenals mijn schilderijen, cartoons en mijn auto uitdenkingen voor de toekomst.

Ik laat meestal maar 1 exemplaar drukken.

Dat vanwege de kopierechten.

In de boeken staan nl. artikelen die afkomstig zijn van het internet.

En het bulkt daar van kopierechten clausules.

Vandaar.

Het was een bewogen tijd met Buijs de stripfiguur.

Zonder Buijs  zou ik niets interessants te melden hebben gehad.

Dus dank aan Buijs voor zijn medewerking.

Wel volg ik alle commentaren op Boerenmacht die nog zullen komen.

Het blijft interessant hoe mensen over hun cluppie denken en schrijven.    

Dus lui doe je best en schrijf ook leuke eigen gebakken stukjes.

Als iemand vragen heeft kan dat via de Boerenmacht redactie.

Zij kennen mijn email adres.

25-05-2021 om 09:30

@ Andries : Ik voelde 'm aankomen!  zie mijn post hierboven van 23-05;  22:46 u

een open boek dus.

Forza Grunn!

val26-05-2021 om 11:19

Van de huidige spelersgroep zijn er 4 verhuurd; Hoekstra, Postema en Poll aan KKD clubs en Strunck aan het deense Esbjerg ( 2e divisie) dat ook een aankoopoptie heeft. Alle 4 hebben het afgelopen seizoen veel gespeeld en hebben de nodige ervaring kunnen opdoen. Esbjerg heeft de ambitie snel terug te keren naar de hoogste divisie en zal de koopoptie mogelijk lichten. Van de andere 3 bestaat niet de indruk dat zij al klaar zijn voor de eredivisie en zou het goed zijn ook volgend jaar te verhuren. Vertrokken zijn Padt, Bratveit, Leal, Miquel en Dallinga. Naar verwachting zullen ook Da Cruz, Schreck en Itakura de club verlaten en mogelijk stopt Arjen Robben. Voor de aanvulling van de selectie voor volgend seizoen zijn tot nu toe 4 transfervrije spelers aangetrokken. Behalve de Leeuw zijn het geen (zekere) basisspelers. Van Leeuwenburgh is de beoogde opvolger van Padt en moet het nog laten zien. De blessuregevoelige Balker en Nana hebben alleen ervaring in de KKD. Dit betekent dat er in ieder geval nog 1 keeper wordt gezocht die de concurrentie aangaat met van Leeuwenburgh, een wendbare linksbenige CV (bij vertrek Itakura) en waarschijnlijk ook een middenvelder (verbindingsspeler) en een snelle flankspeler voorin.

Bij deze invulling telt de selectie 23 spelers waaronder 3 keepers. Dit houdt in dat er nauwelijks ruimte is voor jeugdspelers tenzij er nog spelers vertrekken. In de voorbereiding zullen jeugdspelers als Joël van Kaam, Blokzijl, Meijer, Valente, de Jonge en Slor mogelijk wel aansluiten om zich te bewijzen. Deze spelers zullen volgend jaar voornamelijk in de onder 21 spelen, in een competitie waarvoor ook Nana, Suslov en Abraham nog speelgerechtigd zijn. In de aanstaande transferperiode wordt verwacht, door de (financiële) corona gevolgen, dat het vooral een markt zal worden van huur/verhuur en van transfervrije spelers. Het is dan ook de vraag of Matusiwa wel vertrekt. Er zullen namelijk niet veel clubs zijn die 3 miljoen plus kunnen/willen betalen. FCG heeft zelf ook maar een beperkt budget voor het aantrekken van spelers. Voor de vervanging van Itakura worden nu al enkele namen genoemd; Touba, Okumu en Fasson. Voor de verhuur van spelers is zeker FC Emmen, waar een nieuwe selectie wordt opgebouwd,  aantrekkelijk.

ChiChi26-05-2021 om 12:00

VAL:  Is niet heel rooskleurig wat je vermeld,maar wel realistisch!

Daarom is het ook belangrijk dat de supporters zo snel als mogelijk hun seizoenskaarten gaan verlengen!!! (nu nog maar  4.000)

Het zelfde geldt natuurlijk ook voor de sponsoren.

De directie wil natuurlijk z.s.m. duidelijkheid hebben over het budget etc. Ivm. evt. versterkingen!!!!!!

26-05-2021 om 12:15

De directie en bestuur moet als eerste de verantwoordleijkheid nemen:  Gaan ze inzetten op een doorontwikkelen van jonge eigen spelers of komt er op de nodige posities - zoals val noemt- versterkingen, en wordt er serieus gewerkt aan een selectie die weer hoge ogen kan gooien in de nieuwe competitie?...  FC Groningensupporters kijken nu eerst de kat uit de boom....spelen na de zomer  met publiek maakt een seizoenkaart aantrekkelijker en dat zal zeker de club ondersteunen; maar nogmaals het initiatief om dóor te pakken met die uitsproken  ambities, dat ligt nu bij de club! 

Bayern 27-05-2021 om 15:09

Ik denk dat het beperkte aantal verkochte seizoenskaarten vooral met het vertoonde voetbal te maken heeft. De meeste supporters zijn realistisch genoeg om te weten dat je hier geen voetbal à la Bayern te zien krijgt. Maar dat afbraakvoetbal wat we onder Buijs gezien hebben is toch wel het andere uiterste. Met een enorme portie geluk haal je heel veel punten de eerste seizoenshelft, maar ook toen was het voetbal om te janken. Afgezien van de 4-0 tegen Emmen heb ik geen enkele wedstrijd met overwegend aanvallende intenties gezien. Tel daarbij op het spel waar na een paar jaar Buijs nog steeds geen enkele enkele lijn in te bekennen is, en dan snap ik het best dat veel mensen (nog) geen trek in een seizoenskaart hebben. En zolang ze met Buijs doorgaan zal dit vrees ik ook zo blijven. 

27-05-2021 om 15:22

wat je hier beschrijft, is dat de trend van de laatste, zeg 5 jaar, met steeds minder publiek, ook na opening van het stadion voor publiek, weer op dezelfde manier dóórzet ?

Natuurlijk is er ook een opluchting voor de toeschouwers dat ze er weer bij kunnen zijn;  natuurlijk rept iedereen over de sterkte van de selectie... en hier op BM, maar ook bij trainer Buys en de social media is men ( naar buiten toe ) best tevreden met plaatrs 7 en 50 punten... 

Het is vooral een probleem dat de club ( zoals ik hierboven schreef)  zegt kwaliteitspelrs nodig te hebben en dan ook kansrijker voetbal te kunnen spelen... bepaalde posities op middenveld en in de aanval  moeten dan worden vooral versterkt;  en gaat de trainer hier dan in mee, met bijv 3 - 4- 3 te spelen of blijft de tactiek 3-5-2   ??  "Joost ( lees Buys) mag het zeggen" ! 

Fan op afstand27-05-2021 om 18:03

Laat duidelijk zijn dat zowel de Directie als trainersteam op 1 lijn zitten. Resultaat boven goodwill. Nu moet ik toegeven dat met deze selectie het wel heel lastig wordt om resultaat te realiseren met een aantrekkelijke speelwijze. Heeft te maken met de kwaliteit van de selectie, de technische opdrachten die de spelers mee krijgen het veld in, de smalle selectie en het gebrek aan geld. Met een smalle selectie is er veel minder competitie tussen de spelers onderling, met de te smalle selectie spelen spelers te vaak op verkeerde plekken in het veld, heb wel eens het idee dat de spelers de tactische bedenksels van de trainer niet begrijpen of niet weten hoe uit te voeren. Geld is een bekend probleem want ook nu zijn er spelers aangetrokken die transfervrij zijn en mijn inziens uit de verkeerde vijver komen. Als je graag resultaat wilt halen op een aantrekkelijke wijze moet je kwalitatief betere spelers halen. En in die betreffende vijver bevinden zich ook wel transfervrije spelers. Kijk naar PSV en Vitesse die jonge, transfervrije spelers halen die van een ander kaliber zijn dan onze nieuwe aanwinsten. Niets ten nadele van onze nieuwe spelers maar mijn gevoel zegt mij dat deze spelers uit dezelfde vijver komen waar bijvoorbeeld Utrecht in zit te hengelen. En we hebben gezien dat Utrecht weinig verder is dan de FC alhoewel zij wel meer aanvallend voetbal spelen. En het is duidelijk dat onze jeugdspelers het laatste jaar weinig tijd en ruimte hebben gehad om hun kunsten te laten zien. Want kijk je naar AZ is het best mogelijk om een prima aanvallend maar ook op resultaat spelend elftal samen te stellen samen met enkele gerichte (wat duurdere) aankopen. Maar op dit moment is de FC te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken. En dat is lastig.

Als ik terugkijk op het afgelopen seizoen dan vraag ik mij wel eens af of de gestelde doelstellingen de matige wedstrijden waard zijn geweest. We hebben de PO gehaald waarbij we bij voorbaat kansloos waren. We hebben 50 punten gehaald en een mooie 7e plek. Maar wie ligt daar wakker van en hoeveel waarde heeft dit over zeg 5 jaar. Had de FC niet meer goodwill gekweekt bij de supporters als ze 5 punten minder hadden gehad maar meer entertainment hadden geleverd? Dat is misschien wel het meest onderschatte fenomeen binnen het voetbal. Voetbal is entertainment. Mensen, supporters, betalen voor een kaartje om geëntertaind te worden. Eigenlijk lopen er elke 2 weken 25 acteurs op het veld waarvan verwacht wordt dat ze de supporters laten vertrekken na de wedstrijd in een vorm van roes waarin de supporters een paar dagen leven en hun blij maakt.  Misschien beter om te zeggen dat de supporters tevreden zijn. En wel in een dusdanige wijze dat men met belangstelling en goede moed vooruit kijkt naar de volgende wedstrijd. En dat gevoel heb ik te vaak gemist afgelopen seizoen. Terwijl er wel telkens de stille hoop aanwezig was dat er eindelijk een goed gevoel achter gelaten werd na de wedstrijd. En ik ga ervan uit dat ik niet de enige ben met dit rottige gevoel. En als de directie en de trainers ook maar iets hebben met de supporters en sponsoren dan gaan ze kwalitatief beter inkopen, selectie uitbreiden en veel meer progressief en aanvallender spelen en hun financiers meer tevreden stellen. En ook dan kun je goede resultaten halen.

Nachtwacht27-05-2021 om 22:02

En zo is het

Pietjepal27-05-2021 om 19:10

Kjel Scherpen transfereert voor 5 miljoen. God wat ben ik blij met onze nieuwe lange keeper. Padt bedankt! Je kan nog weleens legendarische dingen doen in Bulgarije en elders!!

appie happie27-05-2021 om 19:23

Veel wijze woorden hier boven.

De gemiddelde supporter .,waaronder ik mezelf schaar.wil aktie en reactie gewoon spelen geen tactiesche spelletjes,tikkie terug tikkie breed.

Old school,zoals in Engeland.

 

Ik kwam veel int stadion,oosterpark en later met t hele gezin vanaf dag 1 euroborg.Eerste  jaren Euroborg waren top...

De laatste 5 jaar kwam ik niet zovaak meer.Ik vond er niks aan,eigenlijk niet de moeite om zoveel te doen om naar t stadion te gaan..Er heen rijden ,parkeren( werd ook steeds moeilijker)naar stadion lopen..naar huis rijden..enzzz.terwijl het vertoonde spel steeds minder werd.

Vanaf nu heb ik de 2 kaarten niet verlengd.Op dit moment kijk ik gewoon thuis.

Wellicht ga ik nog wel eens naar t stadion wanneer dat weer kan/ mag.Ik koop dan wel een losse kaart.

Afgelopen jaar konden we natuurlijk niet naar live voetbal,ook tegen Psv mocht ik niet,daarna was het al  gebeurd met de pret.Ik heb van afgelopen jaar geen geld terug gevraagd..ik gun het ze..maar nu is het gewoon even,laat maar..thuis kan ik de knop sneller omzetten,mocht er weer slecht of levenloos gespeeld worden.

Komt ook bij dat er steeds meer van  die verwende ventjes rondlopen met de poten vol met plakplaatjes en zichzelf zo geweldig vinden.Nou ik vind,geen woorden of plaatjes maar daden.

Nou,dat is wat ik vind.

Ik denk dat er veel meer mensen zijn die er net zo overdenken als ik.

 

A Matter of Honor27-05-2021 om 21:30

En vergeet niet die verwende ventjes die andere verwende ventjes een "keek" geven en als ze zelf een schop krijgen als door een kogel getroffen ter aarde storten en doen alsof ze ter plekke dood gaan. Je ziet het in het voetbal in heel Europa waar de spelers elkaar naar het leven staan. Voetbal is een mannelijke sport en het mag er ook wel eens stevig in toegaan maar tegenwoordig liggen die verwende drollen bij het minste of geringste op de grasmat te kermen als een gillende keukenmeid. Voor mijzijn het bina allemaal "mietjes" waar je onpasselijk van wordt.

ChiChi27-05-2021 om 21:21

Ik denk er zo helemaal niet over!!

De ECHTE supporter met een groen/wit hart blijft ten alle tijden zijn ploeg supporteren en achter de ploeg staan!!!

In goede en minder goede tijden!!!!!!!

Zeeman27-05-2021 om 21:35

Daar ben ik het volledig mee eens, waarom al dat negatieve gedoe, vind ik wel wat overdreven.

Vooral wat appiehappie schrijft, dat vind ik te ver gaan, natuurlijk is het niet allemaal hosanna wat de klok slaagt, maar zo slecht was het ook weer niet.

Als ze 5 plaatsen lager gestaan hadden, hadden vele weer daar kommentaar op gehad en wat die plaatjes betreft, dat is nou eenmaal in de mode bij veel mensen en niet alleen bij voetballers.

Ik heb mijn seizoenkaart wel gelijk verlengt en hoop dat vele dit voorbeeld volgen, want we moeten het voetbal in Groningen wel blijven steunen.

A Matter of Honor27-05-2021 om 21:40

Begrijp ik het goed, als je er ook zo over denkt als Appie, je geen Echte Supporter bent? Nou laat ik je dan vertellen dat ECHTE SUPPORTERS ook wel kritiek op hun club mogen hebben als niet alles rozegeur en maneschijn is. Als je kritiek hebt ben je pas een ECHTE SUPPORTER want je wilt het allerbeste  met jou club en daarom hoort dat er ook bij.

appie happie27-05-2021 om 21:54

Vrienden,ik ben nu 60+ kom al vanaf mijn 9de bij de FC.

Ik vind mijzelf de grootste supporter die er is..

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen mening of invulling van supporter..

Verder was er nog belangrijks wat ik natuurlijk ook moet vermelden,ik ga straks wanneer het mag voor lange tijd down under..

Het gaat om iemand zijn gevoel!! En als zoiets voel of vind is dat persoonlijk,dus..wat iemand anders vind of doet is zijn zaak.Daar kun je het mee eens zijn of je hebt een andere mening,so be it.

Ik neem in ieder even een time- out wat het stadion bezoek en seizoenkaart betreft..

We zijn allemaal verslaaft aan de FC,en dat gaat natuurlijk Nooit over.

En ik hoop dat veel mensen hun kaart verlengen..

28-05-2021 om 04:16

Down under, Appie..en dan. voor lange tijd nog wel...man-o-man : je leeft nu toch nu als God in Friesland op jouw nederige terp, zo net een van de koloniën van Groningen... man man...wat moet dat allemaal hier op BM worden.... als jij tussen die spagettieslurpers  ...  ?

hoe dan ook: succes met je wijnbusiness en o ja, ...met màte alles  !

appie happie28-05-2021 om 11:38

Kees ,Australie wordt het..met 10 uur tijdsverschil naar de FC kijken midden in de nacht..ook wel grappig..

Hopelijk kan ik het daar wel gewoon zien..op de een of andere manier..

28-05-2021 om 14:34

Aha!... wijn goedkoop inkopen ( voor de prijs van drinkwater ) en voor beste prijs in NL. weer aan de man brengen... liefst onder eigen label natuurlijk.

Maar FC Groiningen gaat gewoon weer voetballen zonder die "bullies";  en we horen graag nog wat van je 

A Matter of Honor28-05-2021 om 22:02

Kijk je wel goed uit Appie, die Tasmaanse Duivels zijn levensgevaarlijk en je moet wel  heelhuids terugkomen.

Metworst29-05-2021 om 07:56

O jee, Austalie voor lange tijd, dan wil je vast niet terug. Nou ja, gelukkig kun je hier wel gewoon blijven mee ouwehoeren op BM. 

Ik heb er een keer 2 maanden rondgereisd, wat een fantastisch land en relaxte mensen en ook een geweldige flora en fauna. 

appie happie29-05-2021 om 12:34

Ik maak ook de overstap vanuit Melbourne naar Hobart..kijken of er nog Duivels zijn.

Ik ga vanuit Melboune naar boven langs de kust..GBR   en Hobart en wellicht als het kan de Australian open bezoeken voor een wedstrijd..als ik ga in jan/ feb is t hoog zomer..

En Kees  goede Lindemans reserva kost daar ook 8 dollar  maar dat is redelijk goedkoop..1 dollar is 0.80 euro cent.

 

Ik hoop dat het land tegen die tijd weer open is voor toeristen.

ChiChi27-05-2021 om 21:56

A Matter of Honor.

Wat je zegt klopt ook.

Ik ben ook kritisch maar ik blijf altijd mijn club supporteren  en derhalve seizoenskaart al jaren steeds weer verlengd en nu ook weer!

A Matter of Honor27-05-2021 om 23:26

Aal gout, mien jong,zo ben,k den ook wel weer.

brummie28-05-2021 om 09:39

Ik ben het ook niet zo eens met de kritiek op de FC. Ik zal proberen uit te leggen waarom. 

Uiteraard zaten er matige wedstrijden tussen of was het verschil tussen de eerste en tweede helft van een wedstrijd soms groot. Uiteraard heeft dit te maken met de toch zeer jonge selectie, maar ook met de tegenstander.

Menig supporter van andere BVO's zou denk ik dolblij zijn met de geweldig klassering, en punten dit jaar welke onze FC heeft bereikt. Ik kijk heel veel voetbal, en zie veel andere ploegen in de eredivisie spelen. Het algemene niveau is gewoon heel matig, en er spelen sowieso weinig ploegen aantrekkelijk voetbal. 

Ploegen als Utrecht en AZ hebben een veel hogere begroting, maar ook Utrecht had het dit seizoen aanvallend heel lastig en maakte niet veel doelpunten, ondanks aankopen. Heerenveen met de Veermannetjes konden ook geen potten breken.  Ik had behoorlijk hoge verwachtingen van Willem II met Wriedt in de gelederen. Willem II bekend om toch wat aanvallender stijl, heeft moeten vechten om lijfsbehoud. Twente is ook dramatisch het seizoen afgesloten. Zeer, zeer matig, en toch weer 10.000 kaarten verlengd. De achterban daar is gewoon minder kritisch denk ik, en staat gewoon altijd achter de ploeg. 

Sparta begon pas na de winterstop leuk te draaien, was veilig en kon onbevangen spelen. Alles was bonus, geen druk.

Wat is voor mij persoonlijk belangrijk? Het belangrijkste is dat de FC wint en punten pakt en zo hoog mogelijk eindigt. Voor mij is het vertoonde spel secundair. Uiteraard als het met flitsend voetbal kan, nog beter!

Dit seizoen zag ik een FC die zeker meer aanvallende intenties had, met druk zetten en opkomende wingbacks. Na de winterstop met meerdere geblesseerden, begon het stroever te lopen en werd er achterin ook meer rond gespeeld. 

Doordat er geen publiek in het stadion was, is de binding wellicht ook iets minder. Maar ik ben super trots op de club, met het behaalde resultaat! Ook nieuwe talenten hebben zich weer uitstekend ontwikkeld en uiteraard als kers op de taart, Robben weer op het oude nest. Het gras is altijd groener aan de overkant, maar ik zou zeggen tel je zegeningen. 

Dat verkoop seizoenkaarten niet zo hard gaat bij de FC heeft denk ik niet eens veel te maken met het spel. Wat ik vooral om mij heen hoor is dat het comeptitieschema te versnipperd is. Teveel verschillende speeldagen. Daarnaast zit men tegenwoordig liever voor de TV dan een loop naar het stadion. Zeker met kouder en slechter weer. En in het weekend zijn er nog zoveel andere activiteiten die men ook kan doen ipv naar het voetbal. En zeker met kinderen zijn sommigen aanvangstijden gewoon niet te doen en haakt men af. 

Om mij heen hoor en spreek ik supporters van andere clubs, en die zijn in tegenstelling tot hun eigen club, veel positiever over onze FC. Ik heb in iedergeval een zeer strijdbaar FC Groningen gezien, en met mij meer, ook in de media waar FC meermaals terecht complimenten kreeg. Qua begroting en selectie heeft Buys er alles uitgeperst, en het maximale eruit gehaald. De playoffs dit jaar ging over 2 enkele wedstrijden en moet je ook wat geluk hebben. Wat dat betreft is het verschil tussen winst en verlies flinterdun.

Ik kijk uit naar komend seizoen, heb een 5 jaarkaart en ben sowieso van de partij. Laat maar komen!

 

Nachtwacht29-05-2021 om 13:51

Goeie uitleg Brummie en ben het deels ook met je eens. Alleen het punt dat Fan op afstand aansnijdt is ook raak.

Voetbal is deels resultaat en deels amusement. En daar trekt het scheef. Te vaak spelen om niet te verliezen en te weinig gespeeld om te winnen. Je wilt na de wedstrijd een adrenaline-rush hebben. Vooral in de wedstrijden tegen clubs van het rechterrijtje heb ik dat persoonlijk gemist.

Herman Badkuip28-05-2021 om 16:41

PEC Zwolle huurt spits Tedic nog een jaartje van Manchester City....wat zou ‘t toch mooi zijn als wij onze Ko Itakura nog een jaartje konden huren...

appie happie28-05-2021 om 17:59

Ja zou mooi zijn

Fan op afstand28-05-2021 om 20:11

Aan de ene kant hoop ik dat ook. Nog mooier zou zijn dat de FC Ko gewoon overneemt van MC. Aan de andere kant zie ik ook wel wat beren op de weg. Om Ko definitief over te nemen ontbreekt het onze FC waarschijnlijk aan de benodigde pegels. Een nieuw huurcontract wordt waarschijnlijk ook lastig want Ko heeft zich zowel bij clubs in de Bundesliga als de Premier League in de picture gespeeld. Logisch maar voor ons toch wel een beetje vervelend. Maar blijf samen met jullie hopen dat hij hoe dan ook nog een jaartje blijft en in de tussentijd moet Fledderus op zoek naar een goede vervanger voor Ko want hij blijft niet eeuwig.

29-05-2021 om 11:33

CV Radinio Balker van Almere City  is al geruime tijd geleden vastgelegd voor seizoen 2021-2022 (tot 2024, met nog een optiejaar).  En in dit afgelopen seizoen is hij om verschillende redenen niet erg gelukkig geweest:  niet in basis, dan wel meermalen geblesseerd. 

Dat benadrukt nog eens de belangrijkheid van de beslissingen die de TS, scouting  en MJ Fledderus nemen;  Bij de ongoing keepers-carroussel een eender beeld:  Bratveit gehuurd, maar snel al weer terug, Leeuwenburgh en Hoekstra weer vastgelegd...

Dat het voordelen heeft om heel vroeg spelers te strikken voor een contract, vanwege een concurrentie, allicht!  nadeel voor een club als FC Groningen, is ook duidelijk, als het er niet uitkomt wat werd verwacht...maar ik kan niet genoeg benaderukken dat in geval van over ijverigheid het de hele boel in de war kan schoppen.  En als het dan augustus is, dan moet je het doen met wat er in huis is...eerstvolgende reparatieperiode is pas weer in de winterwindow..  Natuurlijk zijn de contractvoorwaarden zoals het spelerssalaris bij Groningen niet in verhouding van wat topclubs bieden.  het is dat je het geld maar een keer uit kan geven !

Mijn advies:  niet alleen die lijstjes van de scouting aflopen, maar gewoon 20% meer aan salaris betalen voor een nieuwe kwaliteitsspeler van buiten. Zo maak je een kans en investeer je naar mijn idee het beste in een korte termijn groei (jaren)  van onze club:  sponsors, supporters landelijke pers en investeerders  zullen snel ( en gelijkopgaand met de stand op de ranglijst )volgen, en een heleboel begrotingsproblemen van de club kunnen daarmee bij succes weer aangepakt worden!

Begin (en eindig) op het veld, dwz.  met een gelijkwaardige of op enkele plaatsen een sterkere selectie dan wat er vorige seizoen stond , en maak hierbij de juiste keuzes voor kwaliteit van de candidaat-speler.! 

Metworst29-05-2021 om 07:46

Waarom geen geld lenen voor de aankoop van Ko. Dat lijkt mij een verantwoorde lening gezien zijn potentieel. Rente is laag en zal niet zoveel kosten als externe investeerders. 

 

Andries29-05-2021 om 11:22

Mijn aller laatste commentaar.

Buijs niet genomineerd voor trainer van het jaar.

Ondanks een record aantal punten.

Kwam 1 punt te kort.

Als je trainer van het jaar wilt worden moet je sprankelend verzorgd voetbal afleveren.

Grim is wel genomineerd.

Is nu trainer van Willem II.

Itakura zal wel verkassen.

Is lang genoeg gebleven.

Tijd voor een flinke stap omhoog.

Zolang FC spelers weg willen is de FC daar debet aan.

Salarissen beneden pijl.

Sportief beneden pijl.

Dan wil iedereen weg.

Een overschot aan niet doorgebroken spelers verlieten onder een haag van eerbetoon de groene FC grasmat. 

Volgend jaar weer.

En het gaat zo maar door.

Het eerste niet gehaald en dan opgehoepeld de deur uit.

Het opkweken van spelers heeft een laag rendement.

Het is net goud zoeken met een zeef in een rivier.

Robben was een gevonden goudklompje.

Maar daar blijft het voorlopig bij.

 

TOPGrUNN31-05-2021 om 20:26

Harroui vnaaf weer lekker zien spelen, en zien stunten met jong-Oranje...gewoon geld neerleggen voor die gast, dat ga je zeker weer terug verdienen...

Marco31-05-2021 om 22:37

Groningen vond Harroui worig jaar te duur en is nu onbetaalbaar voor Groningen.

Misschien kunnen ze Spierings overnemen van Toulouse. Spierings is een sierlijke spelverdeler die een man kan uitspelen, assist geeft en kan scoren. Toulouse heeft promotie misgelopen, wellicht wil de speler terug naar mooie club in Nederland. Dit is een speler om naar het stadion te komen. 

 

 

A Matter of Honor01-06-2021 om 13:24

Wat Harroui dit seizoen bij Sparta heeft laten zien was eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. FC- Groningen moest vorig jaar een miljoenen bedrag voor deze speler neertellen wat op dat moment niet verantwoord was. Als je het hele seizoen speelt als een speler waarvan er dertien in een dozijn gaan en je speelt voor Jong Oranje een prima partij wil dat nog niet zeggen dat je dan plotseling een wereldspeler bent en direct onbetaalbaar wordt. Als je het over een langere periode laat zien dan heb je recht van spreken. Nu nog niet. Harroui is een goede speler ,dat wel, maar onbetaalbaar................denk het niet!!!

Fan op afstand01-06-2021 om 17:24

Voor wat onze Fc wil bereiken binnen nu en 4 a 5 jaar moet de FC het in een segment hoger gaan zoeken. Beetje de vijver van PSV, Vitesse en AZ. En als genoemde clubs iets in Harroui zouden zien hadden ze hem allang opgehaald. Dus advies niet doen als je als FC je doelstelling wilt halen.

appie happie01-06-2021 om 18:05

Sparta had waarschijnlijk gewild dat de FC hem voor 2 miljoen gehaald zou hebben...zoveel was er niet geboden er zal een buitenlandse club moeten komen om de verlangde 3 miljoen op tafel te krijgen.

Ik denk dat wanneer de FC nu 2 biedt ze hem krijgen.net wat Fan hierboven zegt,als de top 4 belangstelling had,zou Harroui al weg zijn geweest..

01-06-2021 om 20:13

tjonge, Appie::ben je nu  spelersmakelaartje geworden, in plaats van wijnimporteur?  tis natuurlijk maar een klein verschil...en je weet: "het gaat om procenten en niet om centen"... Heb je dat slaapverwekkende verhaal gelezen op de Website over Fledderus:  "Markjan volgt zijn  visie".. nou dat mag ik hopen, dat het niet is "Markajn volgt zijn gevoel, want uiteindelijk kom je van een koude kermis thuis als je de gedane  miskopen moet afschjrijven/"repareren".  Hij wil maar de beste in zijn vak zijn... dat heeft Buys trouwens ook...en ik vermoed Gudde jr ook... zal nog wel eens een hogedrukpan zijn in die Euroborgburelen.  wat denk jij: gaat ie nog een slag slaan op de transfermarkt  waar wij als FC G  supporters  allemaal om moeten dansen en springen?  ik hoop het

val01-06-2021 om 22:19

Misschien wordt Suslov de "kaskraker" voor FCG. Bijna 19 jaar oud en heeft nog een contract van 4 jaar. Zit nu in de selectie voor Slowakije op de EK 2021. Het levert FCG sowieso een bedrag op van 160/k. Dit bedrag komt van de UEFA als vergoeding per aanwezige speler t/m de groepsfase. Komt Slowakije verder dan de groepsfase dan levert de aanwezigheid van Suslov nog een extra bedrag op van 8/k per dag.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!