Terug

Deel deze pagina:

KNVB heeft concept competitieprogramma bekend gemaakt

Door Redactie 14 reacties

Op vrijdag 13 augustus start de eredivisie met de wedstrijd Go Ahead Eagles (dat onlangs promoveerde) tegen SC Heerenveen. De eredivisie viert dit jaar haar 65 jarig bestaan en begon tijdens de eerste speelronde in 1956 onder meer met de wedstrijden Willem II – Feyenoord en FC Utrecht – Sparta Rotterdam. Dat zal ook deze  eerste speelronde het geval zijn. FC Groningen gaat op bezoek bij promovendus SC Cambuur.

Het kabinet is van plan om vanaf 1 juli bij grote evenementen weer publiek toe te staan. Dit zal op basis zijn van volledige vaccinatie of een negatieve coronatest. Eén en ander zal verder worden uitgewerkt en gepresenteerd. De voetbalcompetities zullen beginnen met de toelating van beperkte aantallen publiek. Intentie is om toe te werken naar een optimale bezettingsgraad van de stadions zonder coronatesten, afhankelijk van de ontwikkelingen van deze pandemie.

De pilot dat een eredivisie wedstrijd op een zaterdagmiddag om 16.30 uur begint wordt verlengd. Wedstrijden op zondagavond vanaf 20.00 uur vinden alleen plaats als Ajax, PSV, AZ of Feyenoord gedwongen staan ingedeeld of wanneer één van de clubs deelneemt aan één van de Europese toernooien en daarvoor een verzoek indiend.

Er kunnen wijzigingen plaatsvinden in het speelschema, afhankelijk van de verrichtingen van de clubs die uitkomen in de Europese toernooien.

Na dinsdag 3 augustus zal gekeken worden of er wijzigingen nodig zijn. Na 31 augustus is er een tweede weegmoment om de speelkalender eventueel aan te passen (op datum / tijdstip) tot aan de winterstop. Ook na woensdag 22 december zal er opnieuw bekeken worden of er wijzigingen nodig zijn, (vanaf speelronde 22 t/m 32) afhankelijk van de Europese verrichtingen van de deelnemende Nederlandse clubs.

 

Reacties:
roodborstje09-06-2021 om 21:22

nu fc weet het weer we zijn een club met ook veel kinderen tijd 21.00 uur komt het meest voor en tot nu toe maar drie wedstrijden om 14.30 lekker espn en knvb .

afspraak was dat we weer terug gaan naar normaal en niet om 21.00 uur (dan ook nog door de week kinderen weer naar school hoe jaag ik publiek weg?

appie happie10-06-2021 om 07:25

Ik vind 21.00 uur sws veel te laat..belachelijke tijd niet alleen voor kinderen.

Zaterdag 16.30 is ook niks..

 

Gudde kom in opstand...

Lucian10-06-2021 om 07:25

Inderdaad geen klantenbinding. Mijn zoon kan t/m 6 februari maar naar 5 thuiswedstrijden omdat de rest veel te laat is voor hem. 

PDI10-06-2021 om 08:40

Volstrekt onacceptabel, ik hoop echt dat Gudde hierin iets kan betekenen.

brummie10-06-2021 om 08:57

In andere jaren heeft FC ook aan de bel getrokken, en met succes concept programma weten aan te passen door de KNVB.

 

 

FC NL05010-06-2021 om 14:37

Even een update over een bericht dat eerder verscheen op deze site over Anas Tahiri, want RKC maakt zojuist via hun socials bekend dat Anas een 3 jarig contract heeft ondertekend bij de Roemeense kampioen Cluj 

Herman Badkuip10-06-2021 om 15:21

Jordy Tutuarima, de 28-jarige linksback van de Graafschap gaat de superboeren transfervrij verlaten....lijkt mij een geschikte speler voor FC Groningen. Misschien een dealtje sluiten met de Graafschap....wij een linksback erbij en de superboeren trainer Adrie Poldervaart!

marcelfcg10-06-2021 om 19:06

Ik denk dat veel ouders nu wel even wachten met het verlengen van de seizoenkaart van jonge kinderen. Mijn dochter is er poep chagrijnig van. Goed bezig KNVB. FUCK ESPN en het moderne voetbal!

PDI10-06-2021 om 19:37

Tel alle thuis- en uitwedstrijden eens op die om 9.00 uur eens op, worden wij buiten proportioneel genaaid door de knvb? Dacht het wel... kom op Gudde ....ook hiervoor zit je op je stoel..... handelen! 

Thomas Portugal10-06-2021 om 19:45

En war te denken van supporters die van verre komen met het openbaar vervoer? Laatste keer dat ik naar Groningen ging met m'n dochter, miste ik de laatste trein. Kon m'n zus me rond één uur gaan ophalen van Utrecht Centraal.

A Matter of Honor10-06-2021 om 21:39

Ja het is afzien als supporter van FC-Groningen. Er is nog een plekje vrij in de Ley Hoeve op het Helperpark, kan je lopend naar de Euroborg, is dan vlakbij.

Buddy10-06-2021 om 22:06

Ik reken op Gudde, zoveel mogelijk wedstrijden op zondagmiddag  en tenminste vijf om half drie.  De FC  nog altijd van de supporters en niet van buitenlandse mediabedrijven. 

A Matter is zo te lezen dit jaar nog niet in de buurt van het stadion  geweest, ik zal hem deze onjuistheid maar niet kwalijk nemen 

A Matter of Honor11-06-2021 om 14:05

@Buddy,

Het kan ook zijn dat jij niet weet waar de Ley Hoeve is gesitueerd. Is namelijk ongeveer 200 meter lopen naar de Euroborg, maar ik neem jouw niets kwalijk hoor, je kan namelijk niet alles weten.

ps. Laat ik er nu een kennis hebben die er al eventjes woont en waar ik geregeld over de vloer kom, dus is weet wel iets van de situatie ter plekke. En laat ik jou dan vertellen dat er nog appartementen vrij zijn, ook zonder spandoek e.d. 

Buddy11-06-2021 om 17:35

Kom er meerdere malen per dag langs. Er hangt al maanden geen spandoek meer dat er nog appartementen vrij zijn, terwijl die stand nauwkeurig werd bijgehouden.

 

 

 

 

kees12-06-2021 om 12:39

prettig weekend gewenst allemaal... De EK is van start gegaan, en dat is voor de voetballiefhebber een goede zaak... wel natuurlijk die TV  op tijd uitzetten (!!), want er zijn belangrijker zaken te doen  dan het vervelende oeverloos  geouwehoer van voetbalanalytici...  " waarom geeft ie die bal niet af?.... "en dat soort praat.

Over de aanvangstijden:  ik ben ermee eens dat de KNVB en ESPN hier onderinaire handjeklap doen om de centen  en vaak beslist niet in het belang van de (kleinere) clubs...Begrijp ook niet goed waarom de clubs  en vertegenwoordigd door de KNVB hierover samen geen vuist in maken...een of twee wedstrijden om 21.00 u aanvangstijd...ala... maar de rest gewoon op tijden dat supporters en gezinnen met kinderen ook erheen kunnen. 

Een goed signaal wordt afgegeven als FC  Groningen komend seizoen er in  slaagt om van het begin af aan en zo lang mogelijk wéér hoog in het klassement mee te draaien ... dan wordt er positief over de FC G gesproken en geschreven, net als bij AZ en Vitesse en worden uitzendingen en reportages van wedstrijden gewoon meer op "prime time" (dwz  zaterdag middag resp zondagmiddag) ingeroosterd.   Ik weet het, dit is een hele opgave ...en  MJFledderus kan ook niet alles met beperkt geld, maar veel hangt af van de sterkte van de Groningen-selectie komend seizoen ( en of na eventueel vertrek van Gudmundsson, Itakura en Matusiwa en Robben door hele goede spelers vervangen/aangevuld gaan worden. )  Grijze middenmoot spelen  is natuurlijk slecht voor het imago van onze club.   maar, zoals altijd: we beginnen weer allemaal gelijk: 0 gespeeld, 0 gewonnen/0 gelijk/0 verloren    

Fido12-06-2021 om 15:19

Even wat anders. Levert de transfer van kostic naar inter ons nog  iets op vraagprijs 20-25 miljoen 

val12-06-2021 om 17:59

Wanneer de transfer doorgaat ontvangt FCG 1% (= vergoeding voor 2 opleidingsjaren)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!