Terug

Deel deze pagina:

Groningen verliest in Ankum met 2-3 van SC Verl; FC in tweede helft met 10 man

Door Sven Heikens 6 reacties

FC Groningen heeft vanavond met 2-3 verloren van SC Verl, uitkomend in de Duitse 3. Liga. Waar Groningen met een grote groep beloften aantrad, speelde SC Verl al zijn laatste wedstrijd in hun voorbereiding.

Op een zonnig sportpark in Ankum speelde FC Groningen met de volgende opstelling: Leeuwenburgh; Joel van Kaam, Hettinga, Blokzijl, Betzema, Schreck; Valente, Daniel van Kaam; El Messaoudi; Mortensen, Slor. Een formatie met 5 achterin, waarbij Joel van Kaam vanaf rechts, Schreck vanaf links en Blokzijl vanuit centraal veelvuldig het middenveld betraden.

De eerste helft hadden de jonkies van Groningen het lastig tegen 'de kerels' van Verl. Het verschil in leeftijd en fysieke kracht was duidelijk zichtbaar, maar desondanks kwam Groningen in combinatiespel er een paar keer aardig uit. Rond de 30e minuut kreeg Verl een strafschop na een ogenschijnlijk licht duel. Vlak voor rust kreeg Valente zijn tweede gele kaart van de scheidsrechter voor een forse overtreding.

In de rust probeerden zowel Groningen als Verl weer met 11 tegen 11 te starten, maar daar ging de scheidsrechter niet mee in. Sverko en Postema betraden het veld voor Betzema en Mortensen, maar de 10 van Groningen kwamen er niet meer aan te pas tegen de 11 van Verl en zodoende liep Verl uit naar een 2-0 voorsprong. 

Rond minuut 70 wisselde FC Groningen alle spelers die vanaf het begin startten. De opstelling was nu: De Boer; El Hankouri, Te Wierik, Dammers, Sverko, Meijer; Matusiwa, Lundqvist; Postema, Joosten. Maar dit nieuwe elftal startte niet scherp genoeg en zodoende kwam Verl op 3-0.

In het laatste kwartier wist Groningen zich terug te knokken in de wedstrijd en kwam middels een penalty op 3-1 (doelpuntenmaker Mo El Hankouri). Vijf minuten voor tijd kwam Groningen middels een goede aanval via Sverko en El Hankouri nog tot 3-2 door Mo El Hankouri. In de slotminuut was Mike Te Wierik nog erg dichtbij de 3-3, maar de Verl-keeper redde goed op een kopbal van Mike Te Wierik.

Verder bij de selectie vandaag Tika de Jonge en Max Hamelink. Hoekstra, De Leeuw, Strand Larsen, Kasanwirjo en Gudmundsson trainden op een bijveldje. Poll, Abraham, N'Gonge, Suslov, Dankerlui, Balker en Van Hintum zaten niet bij de selectie. Morgen speelt Groningen opnieuw in Ankum tegen een 3.Liga-club; dit maal 1. FC Osnabrück.  

Reacties:
Herman Badkuip16-07-2021 om 22:55

Lekker voetballen tegen Duitse clubs, alle selectiespelers gaan minuten maken en uitslagen zeggen niets....In de laatste oefenwedstrijden zal het basisteam er wel staan, daar ben ik van overtuigd. Ook Cyril Ngonge, Tomas Suslov en Paulos Abraham gaan vanaf maandag langzaam instromen en zullen ook wedstrijdminuten gaan maken. Uiteindelijk zal er een ijzersterk en ingespeeld team op zondag 15-8 in Leeuwarden tegen Cambuur op het veld verschijnen! 

Pietjepal16-07-2021 om 23:51

Dat verwacht ik ook. Cambuur is altijd in de overdrive dus zal met de tanden toe bewapent moeten zijn oftewel met het mes  tussen de tanden en vol strijd en topfit moeten gaan met de banaan!

kees17-07-2021 om 05:35

Cambuur veegde Telstar vorige week van de mat met 6-0.  Die ploeg is in de winning mood na de promotie ! Een eventuele off day  van de FC G staat dan ook rot in het jubileumjaar  ( met gelauwerde FCG badge op het tenue ) Ben plaatvervangend "bezorgd" dat Buys achterin blijft hangen... en toch verliezen... Krijgt Buys een lange neus van de hele voetbalpers..Dus gewoon eroverhéén walsen alsof het een finale is .

Pietjepal17-07-2021 om 11:21

Ben deels bekend met Cambuur omdat ik poos in Leeuwarden woonde. Als je speelt zoals de oefenpot in Duitsland gister ga je er inderdaad met 6-0 vanaf. Je zult sterk voor de dag moeten komen en het spelers materiaal hebben we, dat neerzetten laat ik aan Buys over. Ik hoop op een vibrerende sfeer in het team vanaf de 1e minuut tot de laatste seconde van het komend seizoen, ik kan niet wachten. 

kees17-07-2021 om 17:21

eerste berichten over (1-0 gewonnen ) wedstrijd tegen Osnabrück zijn niet louter positief...  eerste helft werd de Leeuw en S Larssen nauwelijks bereikt.   A.s vrijdag een dubbelklapper wedstrijd .  Denk dat de voorbereiding uiteindelijk langere tijd in beslag neemt dan de datum begin competitie.  en blijft er een risico dat er nog een of twee spelers weggaan...

campesino17-07-2021 om 18:34

@kees, jij loopt toch lang genoeg mee, om te weten dat deze wedstrijdjes louter dienen om de spelers minuten te laten maken. Als de basisploeg een bolle wedstrijd speelt Kun je meer konklusies trekken. 

Een spitsenduo de leeuw, larsen die beide geen man kunnen uitspelen, ik weet het niet.

kees18-07-2021 om 12:04

@ Campesino

 Ik ga er vanuit dat er nog een nr 10 aanvallende middenvelder komt... daarnaast is het misschien moeilijker om de drie basisspelers die in de belangstelling staan voor een evt transfer, om die nu te verkopen...

Ben met je eens dat een voltallige basis in de competitie tegen Cambuur heus wel wat af gaat dwingen, maar om door een zwaar verdedigde achterste lijn  van de Friezen heen te komen dat vereist een hoop "ingespeeldheid"  so zu sagen ....

( stiekem denk ik dat Buys ook misschien wel wat "politiek" bedrijft tegenover MJF/Gudde jr om ze over de streep te trekken met extra kwalitatieve versterking...  )

Ronnie 17-07-2021 om 18:23

Wedstrijd tegen Osnabruck was weliswaar een oefenwedstrijd, maar een paar kritische opmerkingen zijn wel te maken.

Met de driespelers achterin in de 5-3-2 opstelling zit er geen enkele opbouw van achteruit in. Men schuift de bal door naar middenveld, maar die kunnen vervolgens de bal niet kwijt en hebben zelf onvoldoende vermogen om een splijtende, beslissende pass te geven.

Hankoerie in de rol van rechtervleugel bestormer die de hele vleugel moet bestrijken is net teveel vh goede. Hij staat niet meer daar waar hij moet zijn en dat is rechtsvoor om een pass te geven op Strand Larsen en de Leeuw. Gudmunson zat vandaag met de kop bij een transfer.

Op het middenveld missen we een type Cherry die de spitsen in stelling kan brengen.

Joosten is het gewoon niet. Hij heeft steeds de kans gekregen om het te laten zien, maar komt een rechtsback op nivo 3 niet voorbij.

Tsja, je zult als de Leeuw afhankelijk zijn van farsoenlijke ballen. Vandaag niet gezien, dus de Leeuw ook niet.

Stand Larsen begint een twijfelgeval te worden. Is wel heel slordig in de aanname en als aanspeelpunt was het vandaag niet veel.

Er komen nog spelers terug uiteraard, maar de zoektocht naar type Cherry moet gestart worden. Temeer omdat El Meesoudie niet in het boekje van Buijs voorkomt en dat is bijzonder want zoveel scorende middenvelders bezit Fc Groningen niet.

Andries17-07-2021 om 19:05

Het gaat al jaren zo.

Het mag van Buijs.

Als je er straks maar staat.

Dat is ook een hels karwei voor veel spelers: er staan.

Het salaris gaat door.

Het eten is goed.

De buitenlucht ook.

Iedereen geniet van het mooie weer.

Wie doet je wat.

Als je er straks maar staat.

Dat hebben wij vaker gehoord.

Een schop onder het gat van de trainer.

Dat is het.

Wakker worden.

Geen privé gedroom tijdens wedstrijden.

Voetballen.

De koppies naar voren.

De bal ook.

Oefenwedstrijden zijn voor de trainer ook oefenwedstrijden.

Gesleutel met de posities.

Wie staat waar.

Wie kan met wie voetballen.

Geschuif en geschuif.

Dat zie je in de voorbereiding.

Gehutsel met het elftal.

Totdat het beoogde team er staat.

Dan de competitie.

Maar zover is het nog niet.

Eerst nog wat niets zeggende oefenwedstrijden. 

Vaak is het zo dat het oefenen tijdens de competitie door gaat.

Men is nooit te oud om verder te leren.

Na de competitie gaat het oefenen verder.

Er komt geen eind aan.

Dat heb je met gehandicapte spelers.

Moeten altijd door leren.

Vandaag een terugspeelbal.

De keeper stond naast het doel.

Was de weg kwijt.

Of zijn brilletje werkte niet.

FC Osnabrück vs. FC Groningen 0-1.

Heeft de FC gewonnen?

De stand gezien wel.

De Duitse clubs zijn verder met hun voorbereiding.

Dus conclusies moet je nu niet trekken. 

 

brummie17-07-2021 om 20:49

Osnabruck staat aan de vooravond van start competitie in 3. Bundesliga. FC heeft nog weken te gaan in voorbereiding. Ook moeten spelers als Abraham, Suslov en Dankerlui nog instromen. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!