Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt 1-0 overwinning op VFL Osnabrück

Door Sven Heikens 47 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag zijn tweede oefenwedstrijd in het Duitse Ankum met 1-0 gewonnen van VFL Osnabrück. Door een merkwaardig eigen doelpunt kwam uiteindelijk de 1-0 eindstand op het scorebord te staan. Net als Verl gisteren was het ook voor Osnabruck de laatste test richting hun eerste competitiewedstrijd.

Waar FC Groningen tegen Verl met veel jeugd aan de aftrap verscheen, was het vandaag de beurt aan 'de beoogde basis', waarin opnieuw werd gekozen voor een 5-mansdefensie met 'wingbacks'. De opstelling was als volgt: Hoekstra; El Hankouri, Te Wierik, Dammers, Kasanwirjo, Gudmundsson; Matusiwa, Lundqvist; Strand Larsen, De Leeuw, Joosten.

In de eerste helft was de Duiste 3.Liga ploeg de bovenliggende partij en had Groningen moeite om onder de Duitse druk uit te spelen en kreeg Osnabruck een aantal grote kansen. Daarentegen wist Groningen zijn aanvallende krachten nauwelijks in stelling te brengen. De strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten.

In de tweede helft kwam Groningen meer aan voetballen toe en wist Groningen ook meer druk op de achterhoede van Osnabrück te krijgen. Dit resulteerde ook in de 1-0, waarbij de verdediger bij een terugspeelbal zijn keeper volledig over het hoofd zag en zo de bal in het lege doel wist te krijgen. In het vervolg van de wedstrijd werd veelvuldig gewisseld, maar niet meer gescoord. 

Hoekstra; El Hankouri (70' Schreck), Te Wierik (85' Hettinga), Dammers (85' Blokzijl), Kasanwirjo (70' Sverko), Gudmundsson (67' Meijer); Matusiwa (76' Hamelink), Lundqvist (76' De Jonge); Strand Larsen (67' D Van Kaam), De Leeuw (70' El Messaoudi), Joosten (67' Postema).

Volgende week vervolgt FC Groningen zijn oefencampagne met een oefenpot tegen sc Heerenveen.

Reacties:
Rob197018-07-2021 om 00:14

Voordat iedereen erover valt dat het maar vriendschappelijk en nog vroeg in de voorbereiding is, vind ik het toch zorgwekkend, dat Buijs vast houdt aan de defensieve speelwijze. Nu hebben ze twee wedstrijden gespeeld tegen mindere tegenstanders, en zijn ze met hun kwaliteit niet in staat om het spel te maken, of de wedstrijd onder controle te krijgen.

Zelfs aan kansen creeeren komen ze niet toe, en dat is zorgwekkend. Ze hebben toch wel geleerd van het afgelopen seizoen dat er een probleem is met mindere ploegen. Dezelfde speelstijl in het nieuwe seizoen, met op papier veel mindere ploegen, dan kan het wel eens smerig tegen gaan vallen.

Er zitten genoeg spelers in de selectie om aanvallender te spelen, maar als het van de opkomende backs moet komen, dan gaat het hem niet worden. Mocht je Gudmundson ook nog gaan verliezen, dan heeft het geen zin. Het kan allemaal wel voorbereiding zijn, maar de Buijs filosofie blijft defensief met afwachtend en reactie voetbal. Hopen op geen tegendoelpunt, en dan er misschien zelf een maken.

hermank196918-07-2021 om 10:27

Is ook mijn denkwijze. Al zijn deze Duitse teams al 3 weken langer in voorbereiding, ik vind het maar magertjes wat ze presteren.

Nachtwacht18-07-2021 om 10:41

Ik vrees er ook voor en heb hetzelfde gevoel. Met Te Wierik en Dammers in iets mindere mate heb je ook nog eens twee spelers die heel weinig risico in hun spel leggen.

We missen Ngonge en Abraham nog, twee spelers die beter tot hun recht komen in een systeem met vleugelaanvallers. Suslov komt natuurlijk ook nog terug

brummie18-07-2021 om 11:46

Iedereen is is de goede pot tegen Genk blijkbaar al vergeten. Twee oefenwedstrijden in 2 dagen lijkt meer ook een fysieke/conditionele testcase. 

Voorbereiding geeft vrijwel geen beeld hoe FC gaat presteren in de eerste wedstrijden. Wat Mike te Wierik ook al aangaf, heeft hij voorbereidingen gehad waar ze alles wonnen, maar in de eerste competitiewedstrijd tegen een forse nederlaag aanliepen. Andersom matige voorbereiding en in competitie goed van start gegaan. 

 PSV speelde in voorbereiding  trouwens 0-0 tegen Osnabrück. Voor wat het waard is.

kees19-07-2021 om 15:13

Mike te Wierik kennen we als een goeie gozer die nou net nooit zegt waar het op staat, maar altijd dit af doet met een zwijgende glimlach...Nee ik heb de hoop niet opgegeven dat er opbouwend straks beter samenspel komt met het middenveld, ook gezien de gehaalde spelers, De uitslag in de voorbereiding op zichzelf dat zegt idd niet zo veel,wel het vertoonde spel trouwens...  maar wat in de eerste reactie van @Rob1970 staat, dat is is ook wáár... er wordt naar mijn idee te weinig vanuit eigen kracht van spelers  gespeeld... hoe het tegen Cambuur en in de competitie gaat lopen?  Ook dat is nog onduidelijk maar "niet geschoten is altijd mis", en kennelijk is het gecalculeer vooraf om de punten en de ingecalculeerde verliespartijen tot ware kunst verheven, met als vaak gehoorde uitspraak van trainer Buys: "het gaat erom waar je staat in mei volgend jaar".... da's nog best ver weg, schrijf ik er dan maar bij  

Andries18-07-2021 om 11:50

Net als vorig jaar als het jaar daarvoor en de jaren ervoor.

Een sloom begin.

Ze willen wel, maar......

De koppies zijn nog niet daar waar ze moeten zijn.

Winnen!!!!!

Ook de oefenwedstrijden!!!

Buijs verdedigt mee, de angsthaas.

De nul!

Buijs is een nul.

De spelers weten het: de nul!

Het spel is van FC's kant nullig.

Niet lullig.

Nullig of lullig.

Het lijkt op elkaar.

Maar het is niet hetzelfde.

Nullig is de nul houden.

Lullig is........

Buijs is de lul als de nul niet wordt gehaald.

Buijs lult zijn lulligheden weg.

Klaagt over het niveau van het spelersmateriaal.

Er moeten andere spelers bijgekocht worden.

Als een trainer het niet meer ziet zitten moeten er spelers bijgekocht worden.

De trainers hebben nooit schuld.

Wat een onzin.

Het ligt aan de trainer(s).

Verdorie.

Wordt eens wakker.

Hoeveel nullen hebben wij al zien voorbij komen.

Gaan wij voor nullen naar het stadion?

Zijn wij zo lullig.

 

Pietjepal18-07-2021 om 12:03

Nee, de wedstrijden lijken zo te zien vooral gebruikt te zijn om:

  • jeugdspelers te testen
  • lichamelijk weer op te starten
  • opties van spelers uit te proberen
  • ook misschien wat te kijken hoe bepaalde spelers samen functioneren

In dat licht heb ik maar 1 conclusie: die Blokzijl kan een steekpass geven zeg.
Laaiend enthousiast ben ik: wàt een ruime selectie en wàt een fijne groepsmentaliteit: recept voor een droomseizoen.
Zelfs goede keepers in overvloed, daar heeft iemand z'n huiswerk ontzettend goed lopen doen. Prachtig. 

TomOkker18-07-2021 om 12:21

Volgens mij is dat ook de bedoeling van een voorbereiding. Alle potentiële 1e elftal spelers vanaf het begin evenveel minuten laten maken, weten we ook wat er achter zit bij uitvallers. Straks gaan we nog denken dat we een wereldelftal hebben, want die 1 - 1 in Genk kreeg bij sommigen al weer een aardig hosanna gehalte.

Fan op afstand18-07-2021 om 13:21

De voorbereiding is het moment van sleutelen aan het elftal. En dat wordt ook door Buys gedaan. Logisch. Er zijn echter geruchten dat minimaal 4 spelers nog gaan vertrekken. Dat maakt een voorbereiding ergens een beetje een wassen neus, zeker als een Gudmundsson, Schreck, El Messaoudi en Matusiwa gaan vertrekken. Volgens VI is er reeds geboden op El Messaoudi en heeft Schreck aangegeven dat hij ondertussen lang genoeg een stoeltje op de reservebank heeft warm gehouden en wil weg. Belangstelling voor beide andere spelers is bekend dus het zou maar zo kunnen dat je enkele belangrijke spelers kwijt raakt. En dan mag Fledderus echt aan de bak. 
Velen op dit forum zien het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet en qua eindresultaat kan ik daar wel in mee gaan. En daar blijft het wat mij betreft bij. Zolang de directie en het trainerscorps hun voetbalvisie niet positiever bijstellen vrees ik vele wedstrijden te moeten aanschouwen die ik in het afgelopen seizoen te vaak gezien heb. Een positieve invloed op het spel zou kunnen zijn is de aanwezigheid van publiek. Maar ik geloof niet dat bij de FC de voetbalfilosofie 180 graden gedraaid is.

kees18-07-2021 om 14:17

mee eens..vooral vwb. jouw argumentatie.....en over die laatste zin van jou:

die voetbalfilosofie van achteruit blijven hangen tot het middenveld, dat  is bij FC Groningen in beton gegoten

Er is nou eenmaaal een kalimero- geloof bij Buys en de club  klein siddert altijd voor groot...dit kan alleen opgelost worden door een paar echt goede vervangers binnen te halen, die er meteen staan  (en andere spelers in kansrijke positie snel en goed kunnen bedienen).

Harroui voor max 1,8 milj ophalen bij Sparta... zie hem niet veel beter worden, maar  bij Sparta zit geen toekomst voor hem.

TomOkker19-07-2021 om 07:28

Suggereer je nu dat hij bij FCG meer toekomst heeft? Los van de stand op de ranglijst, ik heb Sparta over het algemeen betere wedstrijden zien spelen dan FCG. Deze jongen is al 2 fases verder en is FCG geen stap hoger voor hem. Daarbij al die namen die hier voorbij komen zijn m.i. niet realistisch, volgens diverse sites lijken de transferwaardes, voor wat het waard is, niet het grootste struikelblok maar heeft het spel en prestaties en een schreeuwende coach m.i. meer invloed. Het is voor de FC al lastig om een speler uit de KKD te overtuigen.

appie happie18-07-2021 om 16:57

1.8  dan snel halen..zou ik zeggen

1 probleem Harroui  wil zelf waarschijnlijk niet meer.

appie happie19-07-2021 om 09:05

Haast is geboden,een goede spelverdeler..1.8 mio voor Harroui  vind ik niet te veel..en dat je voor dat geld meer keuze hebt?? Nou wie en waar dan?

Met een goede 10 draaien we weer mee om play- offs..

brummie18-07-2021 om 17:17

Ik ben het niet eens dat er bij FC een calimero geloof heerst. Sterker nog, ik vind het juist lef en durf hebben om in  te zetten op eigen jeugd. Daarnaast heeft Buijs bewezen alles uit deze selectie te persen met een uitstekende 7e plek vorig seizoen. FC was vorig seizoen voor iedere tegenstander een taaie en strijdbare opponent. De term beton voetbal is ook zwaar overdreven. Er werd druk gezet waar kon en er werd flink gestreden. Defensief was FC ijzersterk, puur dat het scoren wat minder ging wordt op het defensieve nu negatieve focus gelegd. Onterecht in mijn ogen. 

Vorig seizoen speelde FC vrijwel geen 5-3-2, dus eerst maar afwachten hoe dat eventueel dit seizoen gaat lopen. En van 5-3-2 kan je ook makkelijk schakelen naar 4-3-3 of 4-2-3-1 zoals afgelopen seizoen vaak gespeeld. 

Harroui is een aardige speler, maar voor 1.8 miljoen zijn er ook genoeg andere spelers te krijgen. 

Metworst18-07-2021 om 23:30

Klopt dat je voor 1,8 miljoen genoeg andere spelers kunt halen, maar we hebben op het middenveld geen 13 in een dozijn speler nodig. Maar een die creativiteit brengt en spitsen in stelling kan brengen. Ik zie in de voorbereiding dat dat nog niet genoeg lukt, ook niet door de Wing backs. En met een 5 3 2 opstelling kun je wel omschakelen naar ander systeem. Maar daar zie ik Abraham en Ngonge  nog niet in opgesteld worden, waar ik dan van hoop dat ze veel brengen, maar dan moeten ze wel de kans krijgen. 

Voorhoede spelers genoeg, gebruik ze ook. 

Herman Badkuip18-07-2021 om 17:43

Ben heel enthousiast over de jeugdspelers van FC Groningen, die belangrijke minuten mogen maken in de voorbereidingsfase van het nieuwe seizoen! Weet zeker dat een aantal van hen ( de Jonge, Blokzijl, Meijer en Hamelink ) een plek veroveren in de selectie van FCG. Ook Sverko en Kazanwirjo bevallen mij erg goed! Vanaf maandag zijn Ngonge, Abrahams en Suslov er ook weer bij...zelfs een verkoop van Gudmondsson, Matusiwa, Schreck en Messaoudi kunnen we goed opvangen! Weet zeker dat onze technische staf al goede vervangers op ‘t oog heeft....wij hoeven ons geen zorgen te maken over FCG in het komende jubileumseizoen!

Marco18-07-2021 om 23:41

Over de voorzetten vanaf de flank ben ik wel positief. De Leeuw scoorde al uit een goede voorzet van Mo. In deze wedstrijd een voorzet van Joosten. Voorzetten van de buitenspelers kwam vorig jaar weinig voor. Voor Groningen is het belangrijk dat Larsen er 15 gaat maken. Kan hij voor 10 milj. Verkocht worden. Wat nodig is zijn voorzetten vanaf de flank. Wanneer de buitenspelers ieder kwartier 1 voorzet in de 16 geven, heb je 12 mogelijkheden. Larsen en De Leeuw zijn dan zeer goed. 

brummie19-07-2021 om 11:33

Appie transferwaarde van Harroui ligt denk ik stuk hoger dan 1.8 miljoen. Het kan toch niet zo zijn dat Harroui de enige creatieve haalbare speler voor FC is? En hij moet zelf ook willen, en als hij echt zo goed is dan zijn er vast grotere clubs in de markt. 

Vorig seizoen hier op het forum werd El Kayati  veelvuldig als missing link voor de FC genoemd om goed mee te kunnen doen voor play-offs. En was dat een succes bij ADO? Nee dan heb ik liever jeugd zoals Suslov. 

 

appie happie19-07-2021 om 13:48

Ik dacht dat Harroui ook 2.5 a 3 mio.moest gaan kosten..ik reveer aan Kees indeze hij noemde dat bedrag daarom ging ik daar in mee.vandaar.

Maar ik heb vetrouwen in MJ  er komt wel iets in die richting bij.Temeer ook dat er geld binnenkomt El.Messaoudi en Gustafson liggen goed in de markt en we hebben dan ook nog Matusiwa..samen wellicht goed voor 7 a 8 mio.

Afwachten maar..

kees20-07-2021 om 05:15

@Appie Happie

Ik heb van Stee onlangs horen zeggen dat hij geduld heeft met een Harroui-transfer, en dat daarna van eventuele transferwinst nog iets bij Sparta gedaan kan worden... Nu is vanuit FC Gronngenperspectief en ervaringen rond belangstelling van Harroui naar mijn idee, de hoogte van het transferbedrag niet het enige bepalende... Zo'n kleine 2 miljoen ( schat ik)  zal voor Groningen wel zo ongeveer max zijn,  maar dat zegt niet alles, want in contracten kunnen andere voorwaarden liggen, qua salaris of doorverkooppercentage...enz.  Ach als ze iets willen met deze speler van beide clubs dan komen ze er wel uit, dit keer... Is het Van Stee te doen om een andere/buitenlandse club te paaien voor veel (meer) geld dan is dat ook snel duidelijk met de ervarikng die MJF reeds heeft opgedaan.

Marco19-07-2021 om 13:17

Zou el kayati nog steeds contracteren als een investeringsspeler niet lukt. Tegen Feyenoord thuis liet hij zien dat hij echt goed kan voetballen.

La cruz gaat naar Mexico. Groningen kocht hem niet omdat hij graag in Italië wilde spelen, en laat zich nu verkopen voor wat anders (Groningen had hem.ook door kunnen verkopen- beetje slecht gevoel bij). 

TomOkker19-07-2021 om 14:55

Vreemde redenering.

kees19-07-2021 om 17:25

Nou...Da Cruz wilde ondanks zijn Nederlandse voetbalverleden "terug naar Italië" Parma was ziujn club en hij wilde onder die koopoptie van FC Groningen vandaan... Dat zijn toekomst nu mogelijk  in Mexico ligt zal zeker zijn ingegeven door zijn club of zaakwaarnemers en niet door Da Cruz zelf.  Ik sluit trouwens niet uit dat Da Cruz/Parma zijn koopotie/vertrek heeft afgekocht bij FC Groningen.

TomOkker19-07-2021 om 18:34

Een hoop aannames Kees en dat Parma zijn club zou zijn is enkel jouw interpretatie.

A Matter of Honor19-07-2021 om 19:46

Da Cruz, die knakker heeft met zijn "labbekakkerig" gedrag, de laatste wedstrijden, de zaak belazerd. Meneer wou niet in Groningen blijven en wilde graag naar Italië terug om bij Parma z'n kunsten te vertonen. Aannames of niet, waarschinlijk wist hij allang dat Mexico op de rol stond. Als hij daar zo speelt als bij ons is hij daar ook zo weer verdwenen. Een waardeloze knuppel met een werkethiek van een zak aardappelen. Bah!!!!!  

Rob197019-07-2021 om 20:06

Da Cruz zag bij Robben, wat je er allemaal voor over moet hebben om de top te bereiken. Toen vergeleek hij zijn kwaliteiten met die van Robben, waarbij hij tot de conclusie kwam, om zo snel mogelijk zijn zakken te gaan vullen. Zijn zaakwaarnemer had dezelfde gedachte en zijn move is verklaard.

Da Cruz, kiest de makkelijkste weg, en ga je in Europa bij een fatsoenlijke club niet meer zien, en zal misschien op zijn 32 Nederland wel weer binnenrollen, en op amateurbasis bij RKC zich probeert te bewijzen. Want hij vind het toch wel belangrijk voor zijn kinderen dat ze een fatsoenlijke opleiding genieten, en dat is in de Verenigde Emiraten toch niet precies wat hij wil. Deze jongen gaan we niet missen, een dramatisch karakter, die snel gaat irriteren binnen een spelersgroep als het even tegen zit.

kees20-07-2021 om 04:52

off topic

Lang verhaal vandaag in DVHN hoe de selectie er op dit moment voor staat, in een interview met Danny Buys.  Alle basisspelers worden langsgegaan, en voor het eerst hoor ik openlijk dat de trainer zou kiezen voor een 3-4-3 systeem in het komende seizoen.  Dat is natuurlijk niet het laastste woord...we hebben kunnen zien bij Oranje dat zoiets zo maar kan veranderen.  Verder probeerde Buys het afgelopen seizoen juist ( ook tijdens de wedstrijden ) te veranderen van systeem... toen moest er vooral langs de zijlijn terreinwinst worden geboekt met wingbacks, en ook werd de aanval via het middenveld nogal eens overgeslagen met een directe lange bal op 1 aanvaller.  Vertrouwen heeft Buys vooral in de Leeuw en de achterhoedespelers.  Voor het middenveld wordt D. van Kaam (nog?) niet bij naam genoemd, evenals El Messaoudi.  Abraham is nog geblesseerd.

Deze week een trainingskamp in Groningen/hotel en eind deze week twee wedstrijden: eerste voor de reserve spelers en voor de basis later tegen H'veen in een besloten duel.

Ik leid uit dit interview af dat de sfeer en werklust er al goed in zit, ook zonder Robben..spelers hebben veel voor elkaar over. het maakt mij benieuwd of het straks ook in de competitie met dit voorziene systeem gaat "spoken" op het middenveld en in de aanval.

 

Herman Badkuip20-07-2021 om 08:24

 Ben benieuwd of het 3-4-3 systeem komend seizoen door FCG gespeeld gaat worden....gezien de selectie op dit moment zie ik persoonlijk meer in een 4-4-2 systeem met een solide achterhoede     (Dankerlui-te Wierik-Sverko-Meijer), beweeglijk middenveld (El Hankouri-Suslov-Kasanwirjo-Abrahams) en twee gevaarlijke spitsen de Leeuw en Strand Larsen. Er van uitgaande dat de 3 sterkhouders (Messaoudi-Gudmondson-Matusiwa) ons gaan verlaten.....Afwachten nog maar even....

TomOkker20-07-2021 om 19:16

Ik begrijp jouw keuze maar ik denk dat de Leeuw ons gaat verassen op de 10 positie en voor wat het waard is, persoonlijk ben ik geen voorstander van 4-4-2 maar alles beter dan de voorspelbaare speelstijl van vorig seizoen.

Herman Badkuip21-07-2021 om 10:49

Ook goed TomOkker, een 4-3-3 systeem mag ook van mij, met inderdaad Michael de Leeuw op de 10 positie! Hoop wel dat hij ons komend seizoen gaat verrassen....

Fan op afstand21-07-2021 om 12:00

Al die bespiegelingen aangaande welk systeem gespeeld moet/gaat worden is voor mij niet het meest interessante. Voor mij is het veel belangrijker dat alle kansen die gecreëerd worden eens beter verzilverd gaan worden. Dat er gedomineerd wordt door de FC, zeker in eigen huis en dat er bij een minimale voorsprong niet direct allerlei barricades voor het eigen doel op geworpen worden maar dat de strijd voortgezet worden om meer doelpunten te maken. Hoop dat ik veel wedstrijden zie zoals vorig seizoen zoals bijvoorbeeld uit tegen Willem II, uit tegen Emmen en uit tegen AZ. En dan mag er best eens eens keer een minder goede uitslag volgen zolang ik als toeschouwer/supporter maar vermaakt wordt. Voetbal is tenslotte entertainment. En volgens mij hoeft Buijs met deze selectie geen concessies te doen, geen "betonvoetbal" te spelen. Voldoende kwaliteit voor aantrekkelijk voetbal alhoewel ik niet kan overzien of de selectie breed genoeg is met menig blessure gevoelige spelers. Ook het doorschuiven van jeugd is een kwestie van beleid want je kunt niet constant jeugdspelers doorschuiven daar zij hun eigen competitie hebben en bij constant mee te laten voetballen je de kans loopt dat ze vroegtijdig tegen hun grenzen aanlopen, met alle gevolgen van dien.

FC NL05021-07-2021 om 13:51

Heeft iemand hier nog een gerucht opgevangen over het aantrekken van nieuwe spelers of is het gewoon stil ?

 

Ik vind het persoonlijk belangrijk dat Fledderus in de komende weken nog gaat proberen om een creatieve speler toe te voegen aan onze selectie dat is namelijk iets wat het team wel ontbeert. 

Thomas Portugal21-07-2021 om 15:27

Ik heb alleen gelezen dat El Messaoudi in de belangstelling staat/stond van Nottingham Forest. Ik neem aan dat Groningen eerst spelers wil verkopen voordat ze geld uitgeven aan een nieuwe speler. 

Robba21-07-2021 om 19:28

Lijkt wel op Nottingham Forest afweegt wie ze nemen. Klaarblijkelijk staan Flemming en El Medsaoudi daarop. Moet nog maar zien of die weg gaat. 

Iedereen ziet die Irandust als de heilige man. Hij heeft de FC vorig jaar ook afgewezen dus zou wel heel verrassend zijn als die nu opeens wel zou komen. Denk dat er nog wel meer vergelijkbare spelers zijn.

Fan op afstand21-07-2021 om 19:38

De naam Harroui valt hier geregeld op dit forum. En dat de FC interesse heeft of in ieder geval heeft gehad. Lees echter nergens dat Feyenoord of AZ achter deze speler aanzit. Dus heeft genoemde speler nog wel de kwaliteiten en het niveau dat de FC op dit moment zoekt?

Johan21-07-2021 om 19:46

Dat heeft ie zeker maar is onhaalbaar. We halen niet voor niks de spelers die we halen. Balker, Sverko, de Leeuw etc zullen de clubs niet voor in de rij hebben gestaan want dan zijn we gewoon kansloos. We moeten heel creatief zijn en gewoon een hoop geluk hebben met een aankoop

TOPGrUNN21-07-2021 om 20:49

Die Flemming lijkt mij voor onze FC ook wel wat...fijne aanvallende middenvelder die ook weet wat scoren is...mocht El Messi toch weg gaan, dan hem maar halen. Misschien een goedkopere optie dan Harroui?

Metworst22-07-2021 om 07:25

Ja, wel een goede vervanger voor Messaoudi misschien en zeker een Leuke speler. Maar ze zoeken denk ik naar een speler die nog iets in een andere rol kan spelen. 

kees21-07-2021 om 23:24

Deze week "trainingskamp in de provincie " met een voltallige selectie; vrijdag tegen Volendam en SC Heerenveen; de week erop (za) tegen FC Almere en Münchengladbach; en de laatste wedstrijd ( 6-08 ) tegen VeneziaFC in Euroborg.  Eigenlijk nog best veel wedstrijden tegaan ( waarbij het gedeelde programma op  23-07 resp za 31-07 een duiding  zal zijn met wie Buys mee naar toe wil (vwb selectie) in de eerste competitiewedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden.  As de "kop eraf is"", dan komen meteen aansluitend 6 meest zware tegenstanders langs :  Utrecht, PSV, H'veen, W II, Vitesse Ajax.... Ook een testcase of we ook meteen in het linkerrijtje komen. Dus dat er nu hard wordt gewerkt om op niveau te zijn, dat is begrijpelijk. En ALS in de competitie weer met publiek wordt gespeeld, dat zal ook de spelers goed doen!

 

 

brummie22-07-2021 om 10:34

Ik zou zeggen i.p.v. meest zware tegenstanders, juist de attractievere potjes. Je praat toch ons geen calimero gedrag aan he? Denk dat deze ' meest zware  tegenstanders FC ook als een lastige tegenstander zien. En zoals je zelf schrijft, met het publiek achter de ploeg, leuke wedstrijden in het vooruitzicht!

A Matter of Honor22-07-2021 om 14:30

Geen Calimero gedrag op voorhand, maar feit is dat de zwaarste tgenstanders, zoals Kees ze benoemd, inderdaad de eerste 6 wedstrijden, langs komen. Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat dit wel eens op een deseptie uit kan lopen en we na, zeg 8 wedstrijden, onderaan in het rechterrijtje bungelen. Als jij dit calmerogedrag wilt noemen, ga je gang, maar een meer realistische menig is zoals Kees het heeft beschreven. Zelfs de eerste wedstrijd tegen Cambuur is geen "makkie".

brummie22-07-2021 om 10:08

Nottingham hikt al tegen de prijs van Flemming aan, lijkt me dan voor FC een moeilijke zaak. Als hij überhaupt al in beeld is bij FC. 

Je moet je afvragen of zo'n speler ontwikkeling Suslov niet in de weg gaat lopen. En we hebben Lundqvist ook nog in de selectie. 

Fan op afstand22-07-2021 om 11:00

Fortuna heeft een miljoenenbedrag in gedachten. Dat heeft de Fc niet. Daarnaast heeft Fledderus bewezen, mocht hij nog zoekende zijn, bijna altijd met een naam uit de hoge hoed te komen die op dit forum niet genoemd wordt. Dus speculeren is mooi en hoort ook op dit forum maar Fledderus volgt zijn eigen weg en die is net zoals die van onze lieve heer vaak ondoorgrondelijk.

marcelfcg23-07-2021 om 07:35

Flemming is nu een mooi voorbeeld van hoe het werkt in het hedendaagse voetbal. Die jongen heeft speelt voor het eerst in zijn carrière een meer dan gemiddeld seizoen en dat moet dan direct door club en speler verzilverd worden.

Het is te hopen dat Fledderus niet meegaat in de hype rond Flemming.

DanMan197122-07-2021 om 11:44

Op de olympische spelen voetbalt oude bekende Antuna met Mexico tegen Frankrijk. Speelt een prima partij en scoort het 3e doelpunt voor Mexico a la Robben.

Robba22-07-2021 om 13:54

Jongens Schreck wordt de nieuwe 10 met creativiteit. Niet voor niets jeugdinternational van Duitsland geweest. Denk dat hij echt creativiteit heeft maar door Buijs niet wordt gezien. Die geeft de voorkeur aan Suslov. Jammer maar had Schreck daar wel eens willen zien 

PDI22-07-2021 om 16:16

Helemaal eens Robba. Schreck is creatief en bezit een fluwelen trap. Is denk ik te lief, hoop echt voor hem dat hij een kans krijgt. Geef hem vertrouwen en je zult zien dat hij opbloeit.

brummie22-07-2021 om 16:27

@matter of honor, ik refereerde aan calimero gedrag naar Kees, vanwege het feit dat hij zelf in een post vorige week aangaf dat hij vond dat FC calimero gedrag uitstraalde. 

Willem II, Utrecht en Heerenveen zijn geen ploegen die extreem betere selectie hebben tov.  onze FC. Tegen Ajax & PSV speel je altijd om bonuspunten. 

Cambuur uit is ook altijd lastig. Maar dat zijn wedstrijden tegen Eagles of Zwolle vaak ook. Meestal presteert FC beter tegen ploegen linkerrijtje. 

Ik vind het persoonlijk nog wel meevallen met de zwaarste tegenstanders. AZ of Feyenoord schat ik hoger in tov Wiilem II, Heerenveen of Utrecht. 

Maar ieder zijn eigen mening uiteraard. Ik ga van het positieve uit, en zeker met enig realisme. Ik vind een plek onderin in het rechterrijtje niet echt realistisch. Het zou kunnen uiteraard. Maar om daar nu al van uit te gaan lijkt me erg voorbarig. 

Fan op afstand22-07-2021 om 17:04

Volgens mij heb ik ergens gelezen dat Schreck de koffers wil pakken want hij heeft geen zin om weer op de reservebank plaats te nemen.

DanMan197122-07-2021 om 18:14

Iemand ooit van deze knaap gehoord? Schijnt op de radar te staan.

https://www.transfermarkt.nl/bogdan-jocic/profil/spieler/574669

A Matter of Honor22-07-2021 om 21:17

Werd eerder op boerenmacht, in een andere topic, ook al melding van deze interesse gedaan. Misschien nog even geduld, waarschijnlijk moet er eerst een speler worden verkocht voordat er nieuwe spelers bijkomen.

Andries22-07-2021 om 23:10

Die speler van Verona is nog zeer jong en kan uitgeleend worden.

Op 23 juni was dit in het nieuws.

Ook Twente heeft belangstelling.

Van Wolfswinkel naar Twente.

Wilde een jaar daarvoor niet naar de FC.

Voorlopig de FC maar flink oefenen in oefenpotjes.

Verstappen wordt wereldkampioen.

Nog even geduld.

Hamilton is door het dolle heen.

Red Bull auto's zijn zo wie zo door het dolle heen als briesende stieren.

Lewis briest nu ook als een stier.

Het is een strijd tussen 2 stieren geworden.

Max de rode stier heeft het overleeft en wil zich wreken.

Wordt vervolgd..... 

TomOkker23-07-2021 om 16:00

Het gezeur begint doodleuk weer overnieuw. Hadden we dat gezeik over een 'zware' start vorig seizoen ook niet? Het 'rechterrijtje' syndroom 

Herman Badkuip23-07-2021 om 18:53

Tis weer eens de hoogste tijd voor een positief verhaal over FC Groningen...net de wedstrijd FC Groningen - Heerenveen bekeken. Heb genoten van het spel van onze Trots van het Noorden...twee kwalitatief sterke keepers, vooral Peter Leeuwenburg viel op door zijn prima optreden! Hij straalde rust en zekerheid uit, ook Jan Hoekstra kwam erg betrouwbaar over. De verdedigers speelden solide en waren erg stabiel, rustige opbouw van achteruit....Heel opvallend vond ik Nana Kasanwirjo, jonge tweebenige centrale verdediger, die Henk Veerman volledig uit de wedstrijd speelde en bij het aanvallen goed inschoof naar het middenveld! Toppertje voor FCG, die zich zeker in de basis heeft gespeeld. Verwacht komend seizoen ook veel van Cyril Ngonge, hij speelde voor ‘t eerst kort mee, maar viel op door technische hoogstandjes met veel snelheid uitgevoerd...Ook de stand-in voor Gudmundsson, de 18 jarige Meijer speelde een puike partij! Mistte trouwens Thomas Poll en Sverko in deze wedstrijd, naast de nog altijd geblesseerde Paulos Abrahams. Maar de spelers, die ik heb zien voetballen, geven mij veel vertrouwen in een goed jubileumseizoen voor de FCG! Ook de sterkhouders, die ons misschien gaan verlaten, lieten zien dat ze zich nog steeds goed inzetten voor ons team! 

kees23-07-2021 om 20:45

goed verhaal @ Herman Badkuip

Ik acht de kans groot dat mogelijk niet alle drie basisspelers deze window nog worden getrafserred maar bijvoorbeeld alleen Messaoudi en dat Suslov, Gudmundsson en Matusiwa nog (mogelijk?) dit seizoen blijven... ik zou het im ieder geval een slimme zet vinden...om ze te houden als FC G  het niet nu meteen nodig hebben om te cashen... En kómt dat mooie ( "samen naar de GM")seizoen er, dan worden deze spelers gezien hun nog jonge leeftijd alleen maar meer gewenst/ en stijgen ze nog in Transferwaarde...

Het is maar even een gedachte..het is nu aan MJF  om te onderhandelen en aan de club en spelers om te beslissen...misschien over een maand bij het sluiten van de window,  loopt het allemaal toch weer anders. 

edit:  @ Marco ( hieronder ) Transfervrij vertrekken in 2022 van Gudmundsson is voor de FC G eigenlijk geen optie vanwege zijn sportieve groei afgelopen jaar, maar is wel een trend bij veel vertrekkende FC spelers. Gezien de vele wedstrijden dat hij lang geblesseerd was, komt er misschien alsnog een gesprek bijv. nog een jaar verlengen.?..of natuurlijk een mooie transfer naar een grote club,  nu meteen

Nachtwacht23-07-2021 om 23:18

Gudmundsson ligt volgens mij nog maar een (1) jaar vast. Klopt dat? Dan is nog een seizoen vasthouden mss niet slim.

Matusiwa wel 2 jaar nog en Suslov nog 3 jaar

Marco23-07-2021 om 21:28

Keeper moet uitkomen bij tegen doelpunt Hveen. Heeft lengte genoeg om bal te vangen of weg te stompen.

Verder wel leuk dat ballen vanaf de flank de 16 in worden gebracht. Zorgt voor wat actie voor het doel. 

Er zullen eind augustus wel een aantal spelers vertrekken. Inmiddels hebben ook nieuwe spelers zich aangediend, ziet er best positief uit voor komend seizoen. 

TomOkker24-07-2021 om 06:51

Heb nog even de beelden opnieuw bekeken Marco, maar het is klinkklare onzin wat je zegt. Het betreft een afdraaiende bal en al was Leeuwenburg 2,5mtr lang, hij kon onmogelijk bij die bal komen.

brummie24-07-2021 om 11:55

Gudmundson ligt tot juni 2022 vast met optie van 1 jaar extra. 

kees25-07-2021 om 21:56

dat is geruststellend, maar geen zekerheid , kijk naar hoe het ging met  Da Cruz

TOPGrUNN24-07-2021 om 13:24

Nog geen verslag van Groningen-Heerenveen op Boerenmacht?

Metworst24-07-2021 om 19:49

Ik denk dat mannen ook even van een welverdiende vakantie genieten. 

Herman Badkuip25-07-2021 om 14:00

Misschien is ‘t een strak plan om Ritsu Doan van PSV en opnieuw Ko Itakura van Manchester City te huren? Zo’n creatieve, aanvallend ingestelde middenvelder en solide, snelle centrale verdediger kunnen we het komende seizoen vast nog wel gebruiken...maar beide spelers zijn waarschijnlijk na de Olympische Spelen onhaalbaar voor FCG...

Fan op afstand25-07-2021 om 16:06

Herman@. Zolang er niemand de deur uit gaat wordt er niemand gehaald want er zal eerst geld binnen moeten komen voordat er iets uitgegeven kan worden. Daarnaast heb ik sterk de indruk dat Fledderus en de trainersstaf zeer tevreden is met wat er rond loopt. Dus vrees weinig kans dat jouw suggesties ingewilligd gaan worden.

Andries25-07-2021 om 15:23

Postema in de groei.

Maakt stappen.

Een beetje meer geluk en nauwkeurigheid en Postema gaat het maken.

Hij is brand fanatiek.

Er zit groei in Postema.

De Leeuw, Strand Larsen en Postema.

3 musketiers in de spits.

Wie van de drie.

Zet ze voor mijn part alle drie in de voorhoede.

Je ziet in de oefenpartijdjes dat Postema het wil maken.

Hij komt er aan.

Zeker weten.

brummie26-07-2021 om 08:13

@Kees, 

Da Cruz werd gehuurd van Parma met optie tot koop. Da Cruz is natuurlijk niet de standaard, eerder uitzondering. 

Gudmundson staat al onder contract bij FC met voor FC optie extra jaar. Heeft al een aantal jaar gespeeld voor de club. Zekerheid heb je uiteraard nooit, toch lijken me het totaal verschillende jongens qua karakter.

Andries27-07-2021 om 10:09

Postema moet niet meer in de spitspositie.

Maak een aanvallende middenvelder van hem.

Hij is nu meer mans en fysiek sterk.

Opbouwend en meevoetballend ok.

een nummer 10?

Alf27-07-2021 om 11:24

Postema doet het juist goed als diepgaande spits. Steekballetje achter de verdediging is de beste manier om hem in kansrijke positie te brengen. Dat liet hij ook tegen Heerenveen enkele keren zien. De Leeuw op 10 is veel logischer. Maar dan als schaduwspits.

TOPGrUNN27-07-2021 om 20:03

PSV heeft heel wat middenvelders gedumpt, zullen die binnenkort aankloppen voor Matusiwa misschien? Denk dat ie daar zo maar eens zou kunnen slagen...

Herman Badkuip27-07-2021 om 20:23

Denk ‘t niet TOPGrUNN...PSV heeft al een hele goede verdedigende middenvelder met Ibrahim Sangare, die goed bevalt! Gaan ze dit seizoen echt niet verkopen.....

Ronnie 28-07-2021 om 13:52

Zou Diemers niet iets zijn voor de FC? Ik weet wel dat hij vorig jaar gekozen heeft voor Feyenoord en dat velen daar een rare smaak van in de mond hebben gekregen, maar als we even puur naar voetbalinhoud kijken, zou hij toch prima passen bij het huidige fcgroningen?

Tenslotte zijn we nog steeds op zoek naar scorend vermogen op middenveld (helemaal als Messaoeidi weggaat) en iemand die er eens een vrije trap inschiet.

 

Ronnie 28-07-2021 om 13:52

Zou Diemers niet iets zijn voor de FC? Ik weet wel dat hij vorig jaar gekozen heeft voor Feyenoord en dat velen daar een rare smaak van in de mond hebben gekregen, maar als we even puur naar voetbalinhoud kijken, zou hij toch prima passen bij het huidige fcgroningen?

Tenslotte zijn we nog steeds op zoek naar scorend vermogen op middenveld (helemaal als Messaoeidi weggaat) en iemand die er eens een vrije trap inschiet.

 

A Matter of Honor28-07-2021 om 14:39

Diemers had vorig jaar al een akkoord gesloten met FC-Groningen maar zag de dollartekens van Feyenoord liever en gaf zo FC-Groningen het nakijken. Bij de Rotterdamse club was hij vorig seizoen niet alle wedstrijden basisspeler en Arne Slot heeft hem nu buiten de selectie gezet en Diemers mag nu uitkijken naar een andere club. Sneu voor die knaap maar hij hoeft nu niet meer bij FC-Groningen aankloppen, dat heeft hij vorig jaar al verprutst. Het is bij ons altijd al "graag of niet" en in dit geval wordt het dus "niet",en al helemaal niet voor de transferprijs die Feyenoord voor die speler wil hebben. Hij is vorig jaar voor een miljoen bij VVV? weggekocht dus zal Feyenoord aan hem willen verdienen en is hij gegarandeerd in hun ogen meer waard dan dat miljoen. Is dus voor FC-Groningen geen optie.

Bikkel 28-07-2021 om 15:38

Wat mij betreft, welkom!! Als Messaoudi weg gaat tenminste...schat hem iets hoger in! En dat van vorig jaar... tsjaa niet netjes maar iedereen zou t zelfde doen als je meer kan verdienen, bij een subtopclub

Alf28-07-2021 om 16:29

Diemers zal bij een andere club niet gauw het salaris kunnen verdienen dat hij nu bij Feyenoord krijgt. Daar op de bank of op de tribune zitten is van zijn kant zo gek nog niet.

appie happie28-07-2021 om 17:51

Diemers = NEE 

Vorig jaar graag nu NIET meer..

 

Respectloos is hij met ziijn accoord omgegaan,hij heeft verkeerd gegokt..jammer dan!!!

Fan op afstand28-07-2021 om 15:31

Geloof niet dat Fledderus nu nog belangstelling heeft, zeker na wat er vorig jaar gebeurd is. Daarnaast is het de vraag hoe Diemers mentaal bijzit. En het is de vraag of Diemers echt een toegevoegde waarde is. Als laatste zal Diemers amper een doorverkoop waarde hebben. Daarom denk ik weinig kans.

Hoekie28-07-2021 om 16:59

Ik denk dat Diemers is aanbeland in de koopjeskelder van Feijenoord. Ben het dus niet eens met Matter dat hij meer moet opbrengen dan dat hij gekost heeft. Sterker nog:  Bij Diemers wordt bij Feijenoord net als bij andere clubs rekening gehouden met een jaarlijkse afschrijving. Normaal gesproken is deze speler nu voor een tonnetje of 6 a 7 op te halen. Het is maar de vraag of de FC bij dit soort bedragen moet toehappen. Zoveel heeft Diemers ook niet laten zien bij Feijenoord.

TOPGrUNN28-07-2021 om 17:02

Sam Schreck is verhuurd naar Erzgebirge Aue... 

Herman Badkuip28-07-2021 om 17:13

Zie veel liever een jeugdige aanvallende middenvelder als Bogdan Jocic bij FC Groningen dan een geldwolf als Diemers.....Maar vind persoonlijk dat je alleen spelers moet halen, die écht een meerwaarde hebben voor FCG én de nieuwe aankoop moet geen belemmering zijn voor onze aanstormende jeugdspelers! Er lopen veel talentvolle spelers [ Tika de Jong, Hamelink, Tomas Suslov, de gebroeders van Kaam, Postema, Meijer, Betzema, Hettinga etc. ] rond bij FCG, dat hebben wij in de voorbereidingswedstrijden tot nu toe wel gezien....

Bikkel 28-07-2021 om 17:36

T is al zo jeugdig... beetje ervaring erbij mag ook !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!