Terug

Deel deze pagina:

Ko Itakura op huurbasis naar Schalke 04 met koopoptie

Door Redactie 2 reacties

De geruchtenmolen over de vervolgstap van Ko Itakura draaide eerder deze week op volle toeren maar vandaag is het officieel. Het Duitse Schalke 04 (dat onlangs degradeerde naar het tweede niveau) bericht via de officiële kanalen dat het Itakura heeft gehuurd van Manchester City met een koopoptie.

Ko Itakura werd halverwege het seizoen 2018-19 door FC Groningen gehuurd van Manchester City en speelde zich een half jaar later in de basis. Medio 2020 sloot FC Groningen een tweede huurperiode af met de Engelse grootmacht en bleef Ko een jaar langer. De centrale verdediger die zich steeds beter in zijn spel ontwikkelde, miste het afgelopen seizoen geen minuut. In de afgelopen mei maand, werd Itakura door de supporters gekozen tot speler van het jaar.

Itakura speelde in totaal 59 officiële wedstrijden voor FC Groningen en ontwikkelde zich als een defensieve rots in de branding. De Trots van het Noorden had graag nog veel langer gebuik willen maken van de diensten van de Japanner, maar dat is helaas niet gelukt. 

Wij bedanken Ko voor zijn geweldige inbreng en wensen hem heel veel succes bij zijn nieuwe club Schalke 04!

 

Reacties:
Herman Badkuip19-08-2021 om 23:41

Geweldig voor onze Ko Itakura, na een prima voetbalseizoen bij FC Groningen en goed presteren tijdens de Olympische Spelen, verdient hij een mooie transfer naar Schalke 04 in de 2e Bundesliga. Persoonlijk had ik hem liever nog een jaartje bij FCG gezien, maar hij heeft zelf gekozen voor een andere competitie. Had niet verwacht dat Ko door Manchester City weer verhuurd zou worden met een optie tot koop voor Schalke 04. Jammer dat de Europese topclubs hem over het hoofd zien, want volgens mij kan hij uitgroeien tot een echte topverdediger. Wens hem in elk geval veel succes bij Schalke 04 en misschien komen we hem nog eens tegen bij een Europese wedstrijd van FCG....

TomOkker20-08-2021 om 06:50

Ko is inderdaad, sec gezien, een zeer goede verdediger en het duurde even voordat de fans dat ook in de gaten kregen. De reden dat de 'grote' clubs niet voor hem in de rij staan heeft m.i. te maken met zijn opbouwend spel of voetballende oplossingen, wat men wil. Ik hield vaak mijn hart vast als Ko een bal inspeelde op eén van de middenvelders, het vervolg was vaak alle hens aan dek. Daartegenover staat een geweldige strijdlust die ons er vaak doorheen heeft gesleept. Hij kleunde werkelijk in alle ballen soms met kunst en vliegwerk maar immer met die typische stoïcijnse Ko blik.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!