Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verzuimt de trekker over te halen tegen FC Utrecht en houdt een punt over

Door Redactie 14 reacties

Ter ere dat vijftig jaar geleden FC Groningen onder (de destijds) nieuwe clubnaam de eerste keer tegen FC Utrecht aantrad, was deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen voor dit weekend ingepland. Gelukkig mochten supporters weer naar het stadion. Door de coronamaatregelen mocht 2/3 gedeelte van de capaciteit worden bezet. FC Groningen speelde een prima eerste helft en kreeg een aantal goede kansen. In de tweede helft was het duel meer in evenwicht. Achterin kwam Groningen niet in de problemen.

eerste helft
Het begin kende weinig hoogtepunten of het moet wel de sfeer zijn geweest vanaf de tribunes. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte om gevaarlijk te worden waardoor de kansen uitbleven. De eerste dreiging ontstond door een indraaiende vrije trap van Suslov dat door een Utrecht speler werd naastgekopt. De hoekschop die voor het doel kwam werd volley ingeschoten en gekraakt. Op de speelhelft van Groningen zeilde een voorzet ruim voor Kerk langs. Groningen trok het initiatief meer naar zich toe.

In de 17e minuut knalde El Messaoudi een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied een halve meter naast. Nkonge kreeg kort daarna een vrije schietkans. Diens bal verdween via een Utrecht speler hoog over. De hoekschop was ongevaarlijk. Niet veel later was Grunn opnieuw dichtbij de openingstreffer. De voorzet van Nkonge ging via de handen van doelman Paers terug in het veld. El Messaoudi en ook Gudmundsson haalden uit maar de gasten konden met het nodige geluk opgelucht adem halen.

Na een klein half uur lanceerde Suslov de Leeuw die Nkonge in stelling bracht en kon uithalen op doel. Paes verrichtte een stijlvolle redding. Tot aan de pauze gebeurde er vrij weinig meer. De gasten probeerden meer naar voren te voetballen maar kansen bleven uit. Op slag van rust legde Timber de opkomende Matusia neer en kreeg geel. Suslov mocht aanleggen maar mikte ruim over. 

In de pauze werden diverse oud FC Groningen spelers en bestuursleden tijdens de ereronde warm onthaald.

tweede helft
Beide teams bleven ongewijzigd. Er waren mogelijkheden voor de Leeuw (bal werd weggehaald, schoenlengte tekort) en Dammers (kopbal over). Gudmundsson die op stoom kwam werd getorpedeerd door Ter Avest die een gele kaart kreeg. Ook Kasanwirjo kreeg dezelfde kleur omdat hij zich te druk maakte over deze situatie. 

Strand Larsen en Joosten losten de Leeuw en El Messaoudi af. Suslov die door het midden kon opkomen kreeg een schietkans maar schoot nipt naast. Nkonge liet zien mooie voetballende acties in huis te hebben. Matusiwa ging op de bon na een stevige tackle. Suslov (niet al te slim) en Kerk volgden. 

Dankerlui en Lundqvist werden ingebracht voor Nkonge en Suslov. Het spelbeeld verplaatste zich grotendeels op en neer met een Utrecht dat in de slotfase nog iets probeerde te forceren. Ondanks de vijf minuten extra tijd bleven kansen uit.

Aankomende zaterdag 28 augustus, gaat FC Groningen op bezoek bij PSV.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, El Hankouri, Te Wierik, Kasanwirjo, Gudmundsson, Suslov, Dammers, El Messaoudi, Matusiwa, Ngonge, De Leeuw                     

Opstelling FC Utrecht: Paes, Ter Avest, van de Maarel, Janssen, Warmerdam, Maher, Ramselaar, Timber, Kerk, Dalmau, Boussaid 

 

Reacties:
Marco21-08-2021 om 23:30

Mooi dat er weer publiek mocht komen.Leuke  eerste helft, waarbij het aanvallen tot kansen leidde.

Tweede helft mis je spelpatronen. Ook slechte hoekschoppen. 

Als Larsen in de spits komt, dan liever slor erbij ipv Joosten. Joosten gaat altijd binnendoor voor eigen succes. Slor wil de bal wel voorgeven.

Hopelijk blijft het ploegje bij elkaar. 

Nachtwacht21-08-2021 om 23:32

Wat een sfeer !!!!!

Het elftal krijgt steeds meer vorm. Dat Leeuwenburgh ogenschijnlijk gemakkelijk meevoetbalt is toch wel heel lekker.

Als Joosten niet beter wordt zie ik op zijn plaats liever Slor, Meijer of jongste van Kaam 

Herman Badkuip21-08-2021 om 23:50

Vanavond een heerlijke wedstrijd gezien tussen twee sterke teams, al viel FC Utrecht mij vies tegen. Als er een team een overwinning had verdiend, was het FCG! Vooral in de eerste helft geweldige kansen voor Cyril Ngonge, Tomas Suslov en Michael de Leeuw. Het team van Danny  Buijs werd door het enthousiaste thuispubliek enorm opgezweept tot goed aanvallend voetbal. Keeper Peter Leeuwenburgh en de verdedigers behielden de rust en bouwden rustig op. Mo el Hankouri en Gabriel Gudmundsson hadden beiden een goede drang naar voren en hun voorzetten zorgden voor veel gevaar voor het doel van keeper Paes. Uitblinkers van FCG deze avond waren voor mij keeper Leeuwenburgh, die veel rust uitstraalt en erg betrouwbaar oogt, Nana Kasanwirjo, verdedigend ijzersterk, speelde Kerk helemaal uit de wedstrijd en speelde veel ballen goed naar voren. Doet Itakura nu al vergeten, is opbouwend sterker dan de Japanner.  Ook Gudmundsson speelde als vanouds met een heerlijke drang naar voren, maar ook verdedigend wordt hij steeds sterker. Laten we hopen dat deze Zweed dit seizoen bij FCG blijft! De middenvelders van FCG, Suslov, Messaoudi en Matusiwa waren fel aanwezig, leverden veel strijd    en gaven hun tegenstanders weinig kans om goed uit te komen. Voorin was Ngonge voor mij de uitblinker, oogt nonchalant maar speelde sterk en was erg gevaarlijk. Helaas in de afwerking beetje onfortuinlijk. FC Groningen heeft vanavond een prima prestatie geleverd....in deze vorm en met deze strijdlust zijn ze ook volgende week in Eindhoven niet kansloos tegen PSV! 

brummie21-08-2021 om 23:57

Heerlijk voetbalgevecht vanavond, waarin FC de bovenliggende partij was. De sfeer was prachtig en zag genoeg positieve aanknopingspunten van onze ploeg! Volop strijd, heb genoten! 

Andries22-08-2021 om 00:25

Kansen niet benutten is een kwaliteit.

Kwaliteit in de zin van kwalijk nemen.

Het is net of de FC spelers nooit hun rijbewijs kunnen halen.

Hun auto in de puin jagen, geen hand uitsteken, zomaar links of rechts om in het verkeer bewegen.

Ik bedoel eigenlijk voetbal spelen zoals het moet.

Perfectie tot in het gaatje.

Het lijkt mij dat er op de trainingen niets wordt geleerd.

Er is geen vooruitgang.

Het moddert aan.

Nu veel clubs modderen aan.

Modder voetbal.

Ik ben nu bezig met modder gooien.

Brilliante acties niet gezien.

Domme acties niet op te tellen.

Veel inzet en actie, dat wel.

Rugby voetbal dus.

Dat begint al met van te voren in een rugby kring te gaan staan en een gezamelijk voetbal gebedje te prevelen.

1 voor allen, allen voor......

In ieder geval het voetbal moet naar een hoger niveau.

Het gekke is dat Buijs de wedstrijden achteraf goed analyseert.

Vooraf analyseren zou ook kunnen.

Dat lijkt mij moeilijk.

Het is onmogelijk goed spel te laten zien, door het spel van de tegenstander af te breken.

En andersom. 

Daar moet wat opgevonden worden.

Rugby en voetbal zijn geen man en vrouw in de echt.

Het voetbal moet vrouwelijker en aantrekkelijker.

Diegenen die een geweldadige macho sport wensen moeten maar naar het worstelen, boksen, rugby gaan kijken.

Vriendelijk voetbal zonder gekleurde kaarten en schorsingen maakt het voetbal beter.

Dus geen doordekken, vroeg storen.

Geef elkaar de kans om te scoren.

Basketbal voetbal: 33-59 als uitslag.

Geen keeper in de doel groter dan 60 cm.

Liliput keepers in het doel.

Bedenk ook maar iets om het voetbal aantrekkelijker te maken.

Bij basketbal zijn de kijkers over enthousiast.

Een basketbal wedstrijd met een uitslag 0-0 nooit vertoond.

Dat gebeurd alleen in het voetbal.

Het was een jubileum wedstrijd.

Veel oudspelers waren aanwezig.

De 0 werd vastgehouden.

Meer zat er niet in.

Wie had gedacht dat het anders had kunnen zijn.

De FC kan zijn borst nat maken.

Andere clubs zijn niet beter en niet slechter.

Behalve de top zijn de andere clubs aan elkaar gewaagd.

Dat was het.

Op naar de volgende wedstrijd.

De ellende gaat maar door.

Ellendig voetbal.

Dank aan de Engelsen, de uitvinders van het balletje.

Balletje hier balletje daar.

Het houdt niet op.

De bal blijft rollen en rollen.....

 

 

Hoekie22-08-2021 om 00:46

Met Brummie eens dat de FC de bovenliggende partij was. René Hake gaf na de wedstrijd de komplimenten aan de FC. De FC was  fitter, agressiever en had meer afgedwongen dan zijn team. Natuurlijk kan het allemaal nog wel beter en is het spel bij tijden slordig maar de supporters in het stadion hebben een spannende wedstrijd gezien met volop kansen voor de FC. Matusiwa, Gudmonsson en Kasanwirdjo waren voor mij de uitblinkers. Ik hoop dat PSV doorkomt tegen Benfica en dat de FC kan profiteren van de krachtenslopende wedstrijd. PSV is voor de FC de club waar  normaal gesproken bijna geen punt tegen gehaald wordt. 

Robba22-08-2021 om 07:02

Nou is het zaak de boel bij elkaar te houden..

appie happie22-08-2021 om 09:05

Gisteravond 28 min  gezien...toen, out of internet.. toen vond ik het erg aardig...de FC speelde aantrekkelijk..jammer dat van de vele kansen er niet eentje inging..

 

Gudmonsson zal nog wel vertrekken,Lundqvist ben ik nog niet zeker van..gisteravond in Athene wisten de Panathinaikos fans nergens van..

Nu op de boot naar een paradijselijk eiland,zal nog wel slechter internet zijn...

Ach zaterdag as ook een punt , dat zou ook mooi zijn..

Fan op afstand22-08-2021 om 11:57

Een FC zien voetballen wat veel moois voorspeld voor de toekomst. Nu het vizier bijstellen en dan komt het helemaal goed. Wil echter geen azijnzeiker zijn maar Buijs vertelde dat hij er toch vanuit gaat dat nog wel wat gaat gebeuren qua verkoop/ aankoop komende week. Alhoewel erg schimmig in zijn antwoord zou er toch serieus interesse te zijn in meerdere spelers. Hopen dat het qua " schade" mee zal vallen aan het eind van de maand. En als dat lukt dan heb ik veel vertrouwen in het nieuwe seizoen, zeker naar wat ik gisteren heb kunnen aanschouwen, mede opgezweept door het aanwezige publiek. Lekker gewoon.

Hoekie22-08-2021 om 12:21

Ik denk dat je de woorden van Buijs niet helemaal begrepen hebt. Hij doelt op de belangstelling van andere clubs in spelers van de FC zoals Gudmonsson, Messaoudi en Lundqvist. Daar is niets schimmigs aan maar gewoon een kwestie dat het juiste bedrag op tafel moet komen voor deze spelers en dat er nog geschakeld moet kunnen worden voor vervanging. Voor het predikaat azijnzeiker  kom je bij lange na niet in aanmerking.  

FC NL05022-08-2021 om 12:49

Ik heb het interview met Danny Buijs na afloop ook gezien en daaruit concludeer ik dat er (concrete) aanbiedingen/interesse is voor El Messaoudi, Gudmundsson, Lundqvist en mogelijk ook Matusiwa. Daarnaast gaan er geruchten dat er interesse zou zijn voor Patrick Joosten.

Link naar het interview met Danny Buijs : RTV Noord Sport op Twitter: "De grote vraag voor Buijs is hoe zijn selectie er op 1 september zal uitzien. 'De kans is aannemelijk dat wij nog een aantal spelers kwijtraken.' #groutr https://t.co/nTCWCZKvXK" / Twitter

Herman Badkuip22-08-2021 om 13:58

Denk dat MarkJan Fledderus zijn schaduwlijstjes al klaar heeft liggen....als ze maar niet tot de laatste dag wachten. Dan kun je geen goede vervangers meer ophalen....

Metworst22-08-2021 om 14:50

Klopt wel Herman, maar toch zou ik graag zien dat Gudmundson en Matusiwa blijven. Dat zijn echte sterkhouders geworden en van groot belang voor het team. Daarvoor nieuwe spelers inpassen zal niet eenvoudig zijn, vaak moeten spelers ook nog een tijdje wennen. En het lijkt nu wel lekker te gaan lopen. Als het scoren nog wordt verbeterd zal er een mooi (half) seizoen in het verschiet liggen. 

Met geld wat wordt binnen gehaald met Lundqvist, Messaoudi en Joosten kunnen ze wel gericht gaan versterken op het middenveld. 

22-08-2021 om 14:17

EN... zeg ik er maar bij:  de nieuwe spelers van dit seizoen in de selectie, die  lijken toch een goede vervanging/versterking te zijn.  Dus het zit wel goed met de scouting enz.  wel natuurlijk dat gedoe rond Diemers, Harroui en Irandust en Bratveit liefst  niet wéér...

FC NL05022-08-2021 om 14:40

Een FC Groningen volger meldt op Twitter dat er morgen wel eens iets kan gebeuren rondom FCG waarmee vermoedelijk wordt bedoeld dat FCG iemand gaat verkopen/verhuren of aantrekken/aankopen.

 

Bron : Nick op Twitter: "Kon morgen wel eens iets gaan gebeuren. #fcgroningen" / Twitter

Metworst22-08-2021 om 14:55

Wel een vage post van die twitteraar, zo zonder namen of aanwijzing. 

FC NL05022-08-2021 om 15:33

@Metworst : Het gaat vernoedelijk over Lundqvist, want FCG en Panathinaikos zouden een akkoord naderen over hem al wil ik ook niet uitsluiten dat het om Gudmundsson gaat 

Metworst22-08-2021 om 16:02

Dank, FC NL050. Dat vermoeden had ik wel, maar het zou dus ook over een andere uitgaande of inkomende speler kunnen gaan. Maar ook een loze opmerking, glazen bol o.i.d. wat mij zelf opvalt is dat alle genoemde spelers gisteren gespeeld hebben, als een akkoord dichtbij is wordt zo'n speler vaak gespaard. 

FC NL05022-08-2021 om 19:20

Wat Griekse media al melden wordt nu door VI/RTVNoord bevestigd Lundqvist zal vertrekken naar Panathinaikos.

 

Groningen en Panathinaikos zijn akkoord over een huurperiode van 1 jaar plus een optie tot koop, maar Groningen verlengd tegelijkertijd met deze transfer Lundqvist zijn conctract zodat men een stevige/goede onderhandelingspositie houdt wanneer Panathinaikos de koopoptie niet licht.

Bron : Voetbal International op Twitter: "Ramon Lundqvist is op weg naar Panathinaikos, dat bijna een akkoord heeft bereikt met FC Groningen. https://t.co/CVjWhMHNZr" / Twitter

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!