Terug

Deel deze pagina:

Officieel: FC Groningen strikt 18 jarige aanvaller Lucas Gomes van FC Porto

Door Redactie 3 reacties

De komst van de 18-jarige aanvaller Lucas Gomes van FC Porto is officieel. De 18-jarige aanvaller tekent een contract voor één seizoen + optie tot nog een seizoen en komt in eerste instantie uit voor FC Groningen -21. 

Eerder melden wij al:

Voor het Onder 21 team heeft FC een nieuwe spits Lucas Gomes kunnen vastleggen bericht RTV Noord. De aanvaller krijgt voorlopig eerst de tijd om zich verder te ontwikkelen. Gomes die in Brazilië is geboren verhuisde op jonge leeftijd naar Zweden en werd al snel ontdekt door Malmö FF. Het jeugdtalent kwam tevens in actie voor Zweden Onder 15. In 2019 verkaste Gomes naar Porto en speelde vanaf die tijd voor de nationale jeugdelftallen van Portugal. De spits beschikt over een Portugese en Zweedse nationaliteit.

Ondanks de vele belangstelling van andere clubs om Gomes over te nemen trok FC Groningen uiteindelijk aan het langste eind. 

De spits die in het verleden onder meer stage liep bij Chelsea wordt omschreven als een fysiek sterke aanvaller en een snelle goaltjesdief. Bij FC Porto kwam Gomes (ondanks deze prima kwaliteiten - red BM) niet verder dan Onder-19 en had nog een doorlopend contract.

De verwachting is dat na dit weekend het papierwerk volledig wordt rondgemaakt. Gomes gaat bij FC een meerjarig contract tekenen.

Reacties:
alexvl28-08-2021 om 15:39

3,5 miljoen voor Strand Larsen? Waar zijn ze mee bezig? Heeft nog contract van paar jaar. 10 mlj vragen

 

 

TomOkker29-08-2021 om 06:22

Je kunt het natuurlijk altijd vragen maar de actuele marktwaarde behelst 3,5 miljoen. Larsen is geen basisspeler en het nationale team is geen vanzelfsprekendheid. Met 5 miljoen mag je blij zijn maar ik betwijfel of dat reeël is.

Fan op afstand30-08-2021 om 19:12

Heeft Fledderus weer goed gedaan. Lijkt mij een heel vervelend mannetje om mee te onderhandelen. Gelukkig zit hij bij ons

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!