Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ondanks geflatteerde uitslag, strijdend ten onder in Eindhoven

Door Redactie 11 reacties

De Trots van het Noorden is vanavond met 5-2 onderuit gegaan in Eindhoven. Ondanks de vijf tegentreffers bood FC prima tegenstand en verloor uiteindelijk door slecht verdedigen bij hoekschoppen en een goal met een buitenspel luchtje hetgeen de nekslag bleek. Gakpo opende in de eerste helft de score, daarna maakte Ngonge de gelijkmaker en schoot FC op een 1-2 voorsprong. Er waren kansen op 1-3. Een eigen doelpunt van El Hankouri zorgde voor de 2-2 en het werd 3-2 door Ramalho. In de tweede helft mocht Zahavi (al of niet in buitenspelpositie) aantekenen voor de 4-2 en diep in de extra tijd werd het 5-2 door Bruma.

eerste helft
De eerste minuten van de wedstrijd begonnen nog vrij onschuldig. FC liet al vrij snel het balbezit over aan PSV. In de 7e minuut trok Gakpo vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal hoog in bij de tweede paal, 1-0. 

Na een kwartier de eerste kans voor FC. Een voorzet vanaf links door Gudmundsson ging langs Sangaré en Obispo en Ngonge die vogelvrij voor Drommel stond maakte dankbaar gebruik van het geschutter, 1-1. In de 18e minuut de 1-2 en weer Ngonge! Drommel keerde nog de bal op het schot van Gudmundsson, in de rebound was het raak. Kort daarna nog een mogelijkeid via Joosten en de Leeuw. Het had niet veel gescheeld of Ngonge had een hattrick op zijn schoen maar raakte de voorzet verkeerd. 

Op de speelhelft van Grunn trapte Leeuwenburgh te slap uit. Suslov werkte ternauwernood eerst de bal weg en haalde daarbij zijn tegenstander onderuit in de zestien. Er was een penaltycheck maar daar bleef het bij. In de 27e minuut werd het 2-2. Een corner ging hieraan vooraf. Deze werd ingekopt door Ramalho en via El Hankouri in het eigen doel gewerkt.

Joosten onderging een blessurebehandeling aan zijn wenkbrauw. Een vrije trap van Nkonge ging via een medespeler naast het Eindhovense doel. De thuisploeg behield het meeste balbezit maar kwamen (buiten de doelpunten om) nauwelijks tot kansen. Er kwamen zes minuten bij. Op slag van rust wou Gakpo uithalen op doel maar te Wierik zette bijtijds een blok. De hoekschop die volgde werd ingekopt door wederom Ramalho die vrij gelaten was hetgeen een tussenstand van 3-2 opleverde. Wat een kater!

tweede helft
Leeuwenburgh pakte in twee instanties een hard schot op doel van Gakpo. Kort daarna kon de doelman gestrekt op de doelpoging van Van Ginkel. FC begon opnieuw aan te zetten maar dit leidde niet tot kansen. Binnen het uur stond het ineens 4-2 door Zahavi. Even leek er nog sprake te zijn van buitenspel. Was het buitenspel? De VAR verleende goedkeuring aan de goal en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Niet veel later was Zahavi op weg naar de 5-2 maar Leeuwenburgh voorkwam dat met een prima redding.

Strand Larsen, El Messaoudi en Meijer mochten het laatste half uur volmaken voor De Leeuw, Gudmundsson en Joosten. In de 64e minuut lanceerde Groningen een counter die eindigde in een hoekschop. Maar voorafgaande onderschepte Matusiwa die ingleed met ingetrokken benen een aanvaller. 

De VAR liet Gozubuyuk naar de beelden kijken of er sprake was van een strafschop. Daar was geen sprake van! Na het zien van de beelden mocht de hoekschop alsnog genomen worden. 

Strand Larsen was nog dichtbij de aansluitingstreffer op aangeven van Meijer, maar kreeg de bal niet goed mee om uit te kunnen halen. Suslov kreeg een schietkans maar deed dit ruim naast. FC Groningen kende opnieuw een fase waarin PSV werd teruggedrongen. Een goed genomen vrije trap van Suslov kon ternauwernood worden gepakt door Drommel. Er waren spaarzame mogelijkheden om wat terug te doen maar de zuiverheid om daarvan te profiteren ontbrak. Van Kaam en Postema waren de laatste wissels. Net ingevallen kreeg Postema nog een dot van een kans dat naast het doel ging.

In de extra tijd bepaalde Bruma de eindstand met een boogschot, 5-2.

Opstelling PSV: Drommel, Teze, Ramalho, Obispo, Max, van Ginkel, Götze, Sangaré, Madueke, Zahavi, Gakpo                             

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, El Hankouri, Te Wierik, Kasanwirjo, Gudmundsson, Ngonge, Dammers, Suslov, Matusiwa, Joosten, De Leeuw              

Reacties:
hermank196928-08-2021 om 22:36

Tevreden, geflatteerd idd.

Minpunt was het open huis achterin. Verdedigend kinderlijk zwak, in het algemeen welterverstaan. Meijer kan me daarentegen zeer bekoren. Matusiwa man van de wedatrijd.

Johan28-08-2021 om 22:39

Geflatteerde nederlaag. Vond het verdedigend af en toe erg matig. Met name te Wierik was erg zwak met als dieptepunt de eerste goal. Voor de rest genoten. Kasanwirjo, Matusiwa en Suslov erg sterk. Meijer viel erg goed in. Nu maar afwachten komende week....

Marco28-08-2021 om 22:41

2 hoekschoppen breken ons op. Ook slecht verdedigd.

Groningen kon van zich afbijten waardoor het een wedstrijd was . Gudmundsonn en Matusiwa waren zeer sterk, mooi om te zien. Ngonge, kasanwirjo en Meijer laten zien dat er toekomst in het elftal is.

Spitsen De Leeuw en Larsen geen bruikbare bal gehad, moet beter.

Herman Badkuip28-08-2021 om 22:47

Heerlijke wedstrijd gezien tussen een sterk PSV en een moedig FC Groningen. PSV was duidelijk een maatje te groot voor onze sterren van de Trots van het Noorden. Gelukkig hebben onze spelers laten zien dat zij echt willen strijden voor een goed resultaat. Tis helaas niet gelukt, maar geen schande, er komen nog volop wedstrijden waarin de FCG kunnen laten zien wat ze echte waard zijn! Heb vanavond ook veel lichtpuntjes gezien....een geweldige vervanger voor Gudmundsson in de persoon van Björn Meijer! Ook Matusiwa, Kasanwirjo en Suslov verdienen een pluim! Jammer dat Gudmundsson en Matusiwa ons waarschijnlijk voor woensdag 1-9 gaan verlaten. Heb ‘t volste vertrouwen dat MarkJan Fledderus met prima vervangers zal komen....We hebben in elk geval al twee prima talentvolle aanvallers erbij! En dan hebben wij onze Paulos Abraham nog niet aan het werk gezien!

Bikkel 28-08-2021 om 22:50

Duarte is rond!!

A Matter of Honor28-08-2021 om 23:22

Wat ik vanavond, in samenvatting, van Duarte heb gezien, krjg ik absoluut geen warm gevoel van. Vond hem er maar hopeloos bijlopen, en werd ook in de 56e minuut verlost van zijn gestuntel.

Bikkel 28-08-2021 om 23:42

Heb er ook geen hoge pet van op..... maar ja! Afwachten maar.... 

no guts no glory29-08-2021 om 00:07

Hoop niet dat hij komt. Mag de veters van Matusiwa echt niet strikken. Vond van Kaam prima invallen. Die is minstens zo goed als Duarte. 650.000 euro vind ik erg veel voor zo'n matige speler. Heb trouwens enorm genoten van de FC ondanks een aantal zwakheden in onze defensie. Absolute uitblinker Matusiwa. Die is momenteel door geen enkele speler te vervangen. Ajax kan 20 miljoen vangen voor Alvarez. Maar laat hem niet gaan. Ik wist het wel. Gewoon laten gaan en Matusiwa halen , gaan ze niet op achteruit. Maar ik hoop het niet hoor. Ik hoop echt dat hij blijft dan nog liever Gudmonson kwijt. 

Bikkel 29-08-2021 om 09:11

Wat ik een beetje begrijp ook nog een " man van glas" dus weer zo'n speler.... weet niet hoor!

hermank196928-08-2021 om 23:04

Volgens VP is het ook rond met Tounetki.

ChiChi28-08-2021 om 23:22

Wel veel lichtpuntjes gezien, met veel mogelijkheden!

Maar nu twee weken volop trainen op verdedigen bij voorzetten en corners!!!!!

Dit is al tijden dramatisch!!!!

hermank196929-08-2021 om 08:18

Flederus zou hebben laten weten Yahya Kalley van Göteborg te willen aantrekken als serieuze optie voor Gudmunson. Eveneens Patrick Berg en ploeggenoot van Tournetki van Bodø/Glimt maar de club wil hem nog niet laten gaan.

Dus de volgende namen gaan rond.

Laros Duarte - Lucas Gomes - Sebastian Tounekti - Yahta Kalley en mogelijk in de winter Patrick Berg.

We zullen het zien wat er met de miljoenen gebeurd.

Alberto129-08-2021 om 10:02

Ik vind dat ze meer op eigen jeugd moeten inzetten. 
Bijv Slor een kans geven, isvolgens mij  niet slechter dan Joosten vooral omdat hij wel kan scoren. Iedereen heeft al kunnen zien dat Meijer voldoende in zich heeft om linksback te gaan spelen. Het is ook zonde dat van Kaam op de bank zit en zo kunnen we er nog wel een paar noemen. Ik word liever 10e met een groter deel eigen jeugdspelers (die zich vervolgens goed kunnen door ontwikkelen en dus waarde krijgen) dan weer allerlei mensen van buitenaf. 

Reactie verwijderd door redactie

hermank196929-08-2021 om 10:38

Zo werkt het helaas niet meer, voetbal is zakelijk. Je moet zo hoog mogelijk eindigen i.v m. inkomsten genereren. Doe je dit niet dan zal het elk jaar minder worden. Dit werd al ingezet door Nijland maar op het nipperrje gered door de heren die er nu zitten.

GT-E30-08-2021 om 11:35

Mooi voetbal gezien aan FC zijde. Stukken beter dan voorgaande jaren.

Knap van Gözübüyük dat hij geen strafschop gaf na ingrijpen van de VAR. Die VAR leek iets te veel.op de hand van de thuisclub; de bal werd dan wel niet geraakt, maar hij nam wel hinderlijk deel aan het spel.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!