Terug

Deel deze pagina:

Verdediger Bjorn Meijer langer bij FC

Door Redactie 15 reacties

Linkerflank verdediger Bjorn Meijer heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De talentvolle Meijer (die vanaf zijn twaalfde alle jeugdteams van de opleiding doorliep) heeft een contract getekend voor twee jaar met een optie op nog een jaar bericht FC via haar officiële kanalen. Meijer die op 16 mei in het eerste elftal debuteerde tegen PEC Zwolle, werd dit seizoen (van de afgelopen drie gespeelde wedstrijden) twee keer ingebracht. 

Met het vertrek van Gudmundsson en Poll (in samenhang met de prima ontwikkeling van de linksback), is de verwachting dat Meijer een grote kans heeft om meer speelminuten in het eerste elftal te gaan maken. 

Reacties:
Herman Badkuip03-09-2021 om 21:45

Heel fijn dat een echte Grunneger een eerste contract van FCG krijgt aangeboden! Dikverdiend, want Björn Meijer maakt een hele, goede indruk op de linkerflank. Al een aantal keer verdienstelijk ingevallen voor Gabriel Gudmundsson. Een verdediger met een prima techniek, die veel rust uitstraalt. Heeft ook een prima lange pass, hij verzorgde de assist op de wereldgoal van JSL. Zal de komende wedstrijden basisspeler zijn, afhankelijk van de ontwikkeling van nieuweling Yahja Kalley. Wens hem veel succes dit seizoen en hoop, dat hij van trainer Danny Buijs een eerlijke kans krijgt om zich te laten zien. Laten wij hem als echte FCG-supporters steunen tijdens de wedstrijden en laten we hem de kans geven om zich in alle rust te ontwikkelen tot een vaste basisspeler! 

Alf04-09-2021 om 00:48

2+1 jaar optie is eigenlijk best wel kort voor zo'n talent. Kan je volgend seizoen weer om de tafel.

Hoekie04-09-2021 om 18:04

2 jaar + 1 jaar optie is inderdaad aan de korte kant.  Ik neem aan dat de FC als hij flinke stappen blijft zetten snel zijn contract zal openbreken en een verbeterd contract met verlenging van 2 jaar zal aanbieden. 

b.raatjes196604-09-2021 om 17:47

Nee hoor voor drie jaar getetekend

Hoekie04-09-2021 om 18:10

Graag even je bron vermelden want DvhN, Oog TV etc melden wel degelijk 2 jaar + 1 jaar optie.

Herman Badkuip04-09-2021 om 19:10

Björn Meijer snel voor vijf jaar vastleggen.....voor je 't weet gaat een andere club er met deze echte Grunneger vandoor! En dan scoort hij zomaar 4 goals, net als die andere Grunneger, die wij hebben laten gaan.....

Rob197004-09-2021 om 22:33

Dallinga, is door Groningen in 2018 gehaald uit Emmen, en heeft daarvoor een opleidingsvergoeding betaald. Hij heeft weinig kans gehad in het eerste, en kon zich verder alleen op de training laten zien. Als je dan de kans krijgt, om bij een kkd club te kunnen spelen heeft hij groot gelijk om verder te kijken. Spelen op zijn leeftijd is toch wel belangrijk. Groningen mocht hem i.v.m. zijn leeftijd (bij het tekenen was hij 17) geen langer contract dan 3 jaar aanbieden, waardoor hij te vroeg is weggegaan. 

Herman Badkuip04-09-2021 om 20:21

Achmed el Messaoudi gaat, volgens zijn oude club KV Mechelen, voor zo'n 400.000 euro naar het Turkse Gaziantep!  Wens onze Belgische middenvelder veel succes in de Turkse competitie!

Marco04-09-2021 om 22:27

Beetje laag transfer bedrag. We hebben bijna een miljoen voor Duarte betaald, die ook nog 1 jaar contract had. Omdat iedere plek hoger op de ranglijst ook tv geld opleverd had Groningen hem beter kunnen houden voor 4 ton. Speler scoort toch regelmatig een belangrijk doelpunt.

Andries05-09-2021 om 00:14

Het is goed dat de FC spelers loost.

Anders krijg je te veel ongemotiveerde bankzitters.

Ook doorstroming moet plaats kunnen vinden.

Dus Messaoudi je wordt bedankt en het gaat je goed daar in Turkije.

Nederland moet 7 september as. tegen Turkeije spelen.

Ik voorspel verlies voor Nederland.

Het was vandaag hosanna.

4-0.

De Turken hebben 7 september een hosanna dag.

In november zal Nederland zich kwalificeren, maar het gaat niet op wieltjes.

Hangen en wurgen.

Op naar Dubai om WK kampioen te worden.

Dat zie ik niet zitten.

Maar goed zij hebben Dubai gehaald.

Er waren stemmen dat wij niet mochten gaan.

Wij gaan toch, hoewel het beter was geweest om thuis te blijven.

Het is nog niet zover.

Het kan alle kanten op.

Hoop moet er zijn.

Groen hart05-09-2021 om 09:25

Wat een fooi voor deze speler .

brummie05-09-2021 om 12:03

Ik had begrepen dat FC met Thijs Dallinga wilde verlengen, maar hijzelf het niet zag zitten m.b.t. speeltijd/concurrentie voorin. Dat hij nu het goed doet in de KKD is natuurlijk hartstikke mooi voor hem, maar is nog geen graadmeter voor doorbreken in de eredivisie. 

Wat Meijer aangaat vind ik persoonlijk nieuw contract prima. Je kan wel spelers 5 jaar vastleggen, maar als ze niet doorbreken dan heb je als club een probleem. Het slagen van een speler is afhankelijk van zoveel factoren, dat je ook niet teveel risico moet gaan nemen. 

El messoudi is een speler, die denk ik aardig op de salaris huishouding drukt. Heeft het met goals vorig seizoen behoorlijk goed gedaan, maar was vaak ook geen onbetwiste basisspeler. 

 

Hoekie05-09-2021 om 17:17

Wat Thijs Dallinga betreft heb je inderdaad een punt dat de kans op speeltijd bij de FC klein is. Wat Meijer betreft, vind ik je redenatie erg zwak. Tussen 2 jaar+ 1 optie jaar en 5 jaar zit een groot verschil. Als de scouting zo goed is zoals menigeen veronderstelt, dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. El Messaoudi laten gaan voor een habbekrats met als argument "hij was geen onbetwiste basisspeler" doe je deze speler daarmee veel te kort. Het is mij een beetje te gemakkelijk te suggereren dat hij mogelijk aardig op de salarishuishouding drukt. Er gaat veel routine weg met Lundqvist, Matusiwa, Itakura, Padt en  Gudmonsson en dan is het handig dat er een paar spelers blijven om op de winkel te passen. In mijn optiek is El Messaoudi daar 1 van. Daarnaast mis je dan ook een speler die niet onbelangrijk zijn doelpuntjes mee pakt. 

Herman Badkuip05-09-2021 om 16:08

Overgang El Messaoudi naar Turkse Gaziantep is nog geen uitgemaakte zaak, clubs zijn nog aan het onderhandelen over onze Belgische middenvelder.....FCG vindt waarschijnlijk de 400.000 euro ook te weinig.

Pietjepal05-09-2021 om 17:39

Werkelijk waar geen idee wat ik moet verwachten van het spelbeeld komende pot. Er zijn allerlei spelers gehaald met een individuele actie dacht ik af te lezen uit de oefenpot tegen Hamburg. Maar slecht verdedigen hoort niet bij Buijs. De supercreativo Irandust zal in elk geval niet starten. Dus wat t dan wordt? Lijkt op een totaal opnieuw begin. Messaoudi dinsdag uitsluitsel, da's laatste onzekerheid qua selectie, mits JSL niet plots voor 10m verdwijnt naar Rusland.

Alberto105-09-2021 om 18:00

Ik hoop echt niet dat El Messaouidi vertrekt, hij is een belangrijke speler, is stabiel, scoort met regelmaat en is sterk in duels. Naast de vele jongens moeten we wel een paar mannen houden. Hij en Matusiwa ( en te Wierik enigszins) vertegenwoordigden kracht.  Ik schat hem hoger in dan Duarte, dus 400.000 zou te laag zijn. Ik ben blij dat contract Meijer verlengd is. zsm als hij het goed doet, openbreken en verlengen.

brummie05-09-2021 om 18:44

@Hoekie,

Aangezien Kalay ook aangetrokken is als linker vleugelverdediger voor de komende 3  seizoenen, lijkt me een wat korter contract voor Meijer logisch. Ook gezien hij nog maar 18 jaar is. Tussentijds openbreken contract Meijer is toch ook een optie? 

Ik denk niet dat El Messoudi weggaat voor 400.000. Ben met je eens dat hij ervaring meebrengt en ook vorig seizoen aardig wat goals meepikte. Maar deed dit meer in een aanvallende rol, terwijl zijn favoriete positie DM is. Ik denk dat Buijs nu meer keus heeft in aanvallende middenvelders en daardoor kans dat   hij meer op de bank komt te zitten. Ik vind Messaoudi een prima speler bij FC, alleen had ook gezien zijn leeftijd en ervaring  verwacht dat hij het elftal meer op sleeptouw zou kunnen nemen. Voor mij hoeft hij dan ook zeker niet  weg. Wil hij zelf niet een volgende stap maken?

Met Duarte en Irandust en hebben ook 2 spelers van 24 en 23 erbij gekregen. Daarnaast met De Leeuw, Leeuwenburgh, van Hintem, Dammers en ten Wierik  hebben we toch een behoorlijke ervaren groep jongens in de ploeg. Daarnaast zijn ook  Sverko, Joosten en Dankerlui ook 23, 25 & 26 jaar. 

Maar nogmaals als Messoudi blijft, is dat prima.  

appie happie05-09-2021 om 19:22

Wat mij betreft lassen ze voor bv dinsdag nog een oefenwedstrijd in zodat de nwe spelers ff int echt kunnen spelen.

Zullen toch genoeg clubs zijn die ongeveer in t zelfde schuitje zitten..in Nederland of Belgie!

Johan05-09-2021 om 21:28

Schijnt rond te zijn met Messaoudi. Veel te weinig als ik naar Duarte kijk. Ook merk ik een tendens die suggereert dat we beter zijn geworden. Helaas zijn de feiten anders. Matusiwa vervangen door een wissel van Sparta. Gudmondson vervangen door een jeugdspeler of een wissel van Gotenborg. Verder hebben we Irandust terug maar dat heeft ons 2 middenvelders gekost. Ons middenveld is eigenlijk nu ook onderbezet. Kortom ben niet zo positief als de meesten hier maar hoop natuurlijk anders. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!