Terug

Deel deze pagina:

Update dinsdag 7 september - Ahmed El Messaoudi naar Gaziantepspor

Door Redactie 38 reacties

Het hing al een aantal dagen in de lucht maar volgens VI heeft FC Groningen alle seinen op groen gezet voor de overgang van El Messaoudi naar het Turkse Gaziantepspor. De Turkse club had zich de afgelopen week bij FC gemeld. De transfermarkt is (onder meer) in Turkije nog langer open, waardoor deze uitgaande transfer de komende dagen kan worden beklonken.

Update dinsdag 7 september - FC Groningen bevestigt via de officiële kanalen de transfer van Ahmed El Messaoudi naar het Turkse Gaziantepspor FK. De middenvelder vertrekt per direct. Technisch manager Mark-Jan Fledderus zegt onder meer daarover dat Ahmed meerdere malen heeft aangegeven deze zomer te willen vertrekken en dat er meerdere biedingen zijn geweest. Ook het aflopende contract (medio 2022) woog mee in de beslissing. Een recent aanbod uit Turkije was serieus genoeg om mee te werken aan de vertrekwens. Fledderus is overtuigd dat er binnen de huidige selectie voldoende opties zijn om het vertrek op te vangen. 

De middenvelder wil graag een volgende stap maken in Turkije. Beide Clubs zijn inmiddels op hoofdlijnen akkoord. Het transferbedrag gaat naar verluidt om 400.000 euro. El Messaoudi was het afgelopen één van de productiefste spelers met 8 doelpunten in 29 wedstrijden. Met de komst van Ngonge, Irandust en de teruggehaalde Postema leek de rol van de middenvelder kleiner te worden, hetgeen FC Groningen deed besluiten medewerking te verlenen aan deze transfer.

Reacties:
appie happie05-09-2021 om 21:39

Gaziantepspor was een Turkse professionele voetbalclub uit Gaziantep. De club speelde de thuiswedstrijden in het Gaziantep Kalyon Stadion. Gaziantepspor kende vanwege aanhoudende financiële moeilijkheden een vrije val naar beneden en ging in 2019 failliet. Wikipedia

 

Dit vind ik via google..

 

De volgende stap zou dus  een  spookclub zijn.een flinke stap vooruit,dunkt me...

Johan05-09-2021 om 21:44

Snap ook van de argumentatie geen reet want volgens mij heb je niet veel van dit soort types in onze selectie. Snap er dus geen reet van wat Postema en Ngonge met zijn vertrek te maken hebben maar zal aan mij liggen. Irandust ken ik niet goed genoeg maar die is niet fit volgens Fledderus

Metworst05-09-2021 om 21:50

Ze willen hem blijkbaar graag lozen, vermoedelijk om dat hij nog een paar ton opbrengt en besparing op salaris. Ik vindt het een veels te laag bedrag voor deze toch prima speler. 1 miljoen zou ik meer in de lijn vinden. Maar ik snap wel dat met Irandust Suslov spelers voor hem in de pikorde komen. 

Ahmed bedankt, ik hoop dat je in Turkije je draai gaat vinden. Veel geluk. 

brummie05-09-2021 om 21:50

Messoudi wil zelf heel graag naar Turkije. Geen onbelangrijk argument. 

Heeft vorig seizoen met name als aanvallende middenvelder 8 doelpunten gemaakt. Maar de jaren ervoor was hij nog nooit zo productief. Met de komst van meer aanvallend ingestelde spelers en met nog 1 jaar contract misschien beste oplossing. Hij is eigenlijk te duur voor op de bank. 

400.000 is niet de hoofdprijs, maar vergeet niet dat hij van origine een defensieve middenvelders is, al wat ouder en presteerde afgelopen seizoenn wisselend. 

Ik persoonlijk zie meer potentie in Suslov en ngonge in rol van aanvallende middenvelder. Ook de Leeuw kan die rol prima vervullen. 

 

Hoekie06-09-2021 om 08:41

Messaoudi is al wat ouder? Hij is vorige maand 26 jaar geworden!  De Leeuw is 34 jaar en daar hoor je niemand over.

Ollie Wollie05-09-2021 om 22:18

Jammer dat hij FC Groningen verlaat. Ik vind hem een goede voetballer en heb van zijn spel genoten. Vooral als aanvallende middenvelder speelde hij een mooie rol binnen het elftal.

campesino05-09-2021 om 22:49

Is een van de weinige spelers bij de FC die een doelpunt kan maken.......

Dom dom dom

Marco05-09-2021 om 23:12

Waarom MJF akkoord geeft voor vertrek en deze geringe transfersom is merkwaardig. Messaudi is met zijn inzet en doelpunten een belangrijke speler, zoals recent nog uit bij Cambuur met een doelpunt. Welk belang Groningen nu heeft met zijn vertrek is onduidelijk. Temeer daar Irandust nog herstellende is. Een vertrek in de winterstop lag meer voor de hand. In Turkije gaat er veel geld in het voetbal om, hopelijk nog een stevig doorverkooppercentage. Nijland bracht de club door zulke guntransfers naar de afgrond, was blij met MJF dat hij een zakelijker insteek had. 

Stadjer8106-09-2021 om 07:22

Aflopend contract en speler wil zelf weg. Nu krijgen ze er nog wat voor. Zou hem ook niet tot Januari houden maar liever alvast andere spelers met een doorlopend contract inpassen.

Vind het wel jammer dat ie weg is, heeft zich uiteindelijk goed herpakt en was vorig seizoen een van de betere. Je verkoopt een middenvelder die er 8 in trapt. Dat is voor ons vrij veel goals. Wat die anderen betreft volgens mij zijn dat buitenspelers en spitsen. Die Irandust is wel voor zijn positie in principe.

En hij is niet oud. Hij oogt misschien oud maar hij is 26. Zou dus nog eigenlijk moeten pieken.

BROMBEER06-09-2021 om 07:56

Hele domme actie va n onze FCG, daar gaat de laatste dynamische middenvelder met loopvermogen en diepgang in de selectie., hierdoor wordt het veldspel nog weer statischer en minder verrassend, veel te veel spelers die in de bal willen spelen op het middenveld

Voor die  schamele 4 ton had ik hem mooi zijn laatste jaar uit laten spelen, dan maar voor nix vertrekken.

Alf06-09-2021 om 11:13

Ben ik met je eens. Maar ik heb geen idee of die 4 ton ook klopt. Als hij weggaat ben je dynamiek kwijt op het middenveld en wordt het middenveld wel dun zo. Misschien dat ze een deal kunnen maken dat hij pas in januari vertrekt? Dan heeft de FC nog de mogelijkheid een vervanger te halen. Of er moet in de jeugd nog iemand rondlopen die door kan breken?

Jantje06-09-2021 om 11:15

Maakt soms keertje een goal. maar verder niet echt een geweldige speler. snap wel dat hij weg mag. gewoon de jeugd de kans geven op die plek.

hermank196906-09-2021 om 11:19

Het is voor enkelen jammer dat hij mogelijk gaat vertrekken maar denk dat hij zelf door heeft dat zijn minuten kleiner worden. De spelers die aangekocht zijn, zullen het spel sneller maken en daar past zijn lage omschakeling niet tussen.

Zelf begrijp ik deze zet en daarbij heb je ook nog zoiets als loyaliteit. Hij verzaakte nooit, gaf nooit uiterlijk kritiek, kortom deed altijd waarvoor hij betaald wordt en Fledderus beloont hem hiervoor door hem zijn wens te laten vervullen.

Andries06-09-2021 om 11:25

Messaoudi is geen top speler.

Ups en downs.

Niet constant.

Net als het weer: zonneschijn, regen en wind.

Een beetje een logge voetballer.

Over zijn vertrek is nagedacht.

400 ton is in de voetbalwereld niet veel geld.

Je zult het maar in je broekzak hebben.

De nieuw aangetrokken spelers zijn atleten.

Met een drive naar voren.

Dit is nodig om creatief te voetballen.

Bewegelijke spelers die alle kanten op voetballen.

Messaoudi schoot weleens op het doel en was bij tijden daarmee succesvol.

Maar gezegd niet elke wedstrijd.

Fleddi wil spelers die elke wedstrijd een gelijk niveau halen.

De technische staf en Messaoudi hebben in harmonie een besluit genomen.

De club waar hij naar toe gaat is een evenknie van de FC: niet top en wereldwijd onbekend.

Van een stap hoger op is geen sprake.

Maar Messaoudi wil wel eens weer wat anders.

Lekker zonnetje.

Ander voetbal volk.

Ander eten.

Mooie vrouwen.

De natuur.

Wie wil niet naar Turkije?

Steek je vinger op.

Verdorie niet de middel vinger.

Herman Badkuip06-09-2021 om 12:06

Fijn voor Achmed el Messaoudi dat hij een overstap naar Gaziantepspor kan maken....hij zal ook wel door hebben, dat de nieuwe spelers Laros Duarte en Delaho Irandust niet voor de bank zijn gehaald! Op de positie van aanvallende middenvelder kan Buijs meerdere spelers zetten, ook Michael de Leeuw zou goed kunnen functioneren op die plek achter Jörgen Strand Larsen. Daarnaast zijn er ook jeugdspelers [bv. Luciano Valente], die weleens kunnen doorbreken dit seizoen.....Denk vooral dat Messaoudi handelingssnelheid te kort komt in het nieuwe systeem van Danny Buijs. Volgens mij wil FCG met twee aanvallende middenvelders [Irandust en Duarte/de Leeuw] gaan spelen in de loop van dit seizoen.....Hoop dat Achmed el Messaoudi gaat slagen bij zijn Turkse club, wens hem in elk geval veel succes!

Fan op afstand06-09-2021 om 12:30

Off topic. Arjen Robben krijgt als eerste Nederlandse voetballer ooit de Eredivisie Ouvre prijs. Wat een geweldige eer en wat meer dan verdiend. Arjen van harte gefeliciteerd.

FCG_far away_106-09-2021 om 13:40

Ik verbaas me erover dat meerdere mensen hier denken dat De Leeuw achter de spitsen kan spelen. Hij is een afmaker, geen aangever. Hij mist daar de finesse voor, iets wat Suslov wel heeft. In zijn vorige periode bij de FC kon hij al niet op die positie spelen, ik zie niet in waarom hij dat nu wel zou kunnen.

Herman Badkuip06-09-2021 om 16:44

Verbaas mij erover, dat FCG far away1 onze Michael de Leeuw waarschijnlijk nooit heeft zien voetballen bij FC Emmen. Hij heeft daar zeker twee seizoenen naar ieders tevredenheid als schaduwspits achter Marko Kolar en Paul Gladon gespeeld. Ben er van overtuigd, dat hij dat ook bij FCG zou kunnen achter Jörgen Strand Larsen....

Johan06-09-2021 om 18:42

Srry Herman maar dat klopt helaas niet. Zowel Kolar als Gladon stonden bijna altijd wissel. De Leeuw is ook zeker geen aangever. Verbaas me net als Far Away ook soms over sommige teksten maar dat hoort ook op een supporterssite

brummie06-09-2021 om 14:45

Hij heeft in de 2 seizoenen eredivisie  behoorlijk vaak als aanvallende middenvelder gespeeld bij Emmen ivp centrumspits. 

Messaoudi is ook niet echt een aangever. Meer een dribbelaar, en afgelopen seizoen als AM ook een koele afmaker. Persoonlijk vind ik dat Messaoudi niet echt veel loopvermogen heeft, en matig is in de passing. Ik vind hem wel fysiek goed en kopsterk. Maar zeker niet dynamisch. 

 

roodborstje06-09-2021 om 20:24

jammer 

TomOkker06-09-2021 om 21:30

Een typische net niet speler maar eentje waarvan ik het niet erg vond dat hij in het veld stond.

Pietjepal07-09-2021 om 10:27

Zal wel te verstaan hebben gekregen dat als er een jongere speler het redelijk tot goed doet in de basis hij regelmatig op de bank belandt. Vanwege transferwaarde. Hij zal redelijk salaris hebben maar dit worden wel zijn oogstjaren waarin zijn pensioen bij elkaar gevoetbald kan worden. Hij kan waarschijnlijk in Nederland in de eredivisie bij een andere club terecht tegen vergelijkbaar salaris volgende jaren, maar wil hij financieel zichzelf niet tekort doen dan zal hij een paar jaar buitenland moeten doen. Gaziantep is zoals Appie aanhaalde nou niet bepaald een financieel ijzersterke club, dus zal hij en/of de club wel bankgaranties of vooruitbetaling willen. Mogelijk is dat nog niet rond en is dat de reden dat het nog niet officieel naar buiten is gebracht door Gaziantep. Dan kan het dus nog mislukken en hebben we een prima speler dit seizoen voor achter de hand zoals bij blessures of buiten-ademgeraakte spelers. 

Alf08-09-2021 om 02:05

Volgens de officiële site https://www.fcgroningen.nl/selectie bestaat de selectie nu uit:

3 doelmannen

9 verdedigers (waarvan 1 langdurig geblesseerd)

4 middenvelders

8 aanvallers

Balans? Leuke puzzel voor Buijs. En dan hopen dat geen van de middenvelders langdurig geblesseerd raakt.

TomOkker08-09-2021 om 05:53

Zwart wit gezien heb je helemaal gelijk. 9 verdedigers waarvan 2 een linie naar voren kunnen spelen en 8 aanvallers waarvan er 2 een linie naar achteren kunnen spelen. Goede balans dus.

Nachtwacht08-09-2021 om 11:21

Persoonlijk vind ik het wel jammer. Messaoudi is iemand die toch fysiek er in durft te gaan als het nodig is.

Aan de andere kant... er waren meerdere biedingen en Messaoudi kent ook wat beperkingen. Deze prijs is kennelijk marktconform. Messaoudi zou op de bank terecht komen en het moeten doen met korte invalbeurten. Hij blokkeert daarmee ook doorgroei van spelers uit onder 21

Alf08-09-2021 om 12:37

@TomOkker: ik zie van de verdedigers alleen Kasanwirjo evt. als verdedigende middenvelder speler. Maar of hij dan in zijn kracht speelt? En van de aanvallers De Leeuw als een nummer 8. Wie had je nog meer op het oog?

Herman Badkuip08-09-2021 om 14:10

Wessel Dammers zou heel goed een verdedigende middenvelder kunnen zijn hoor, dat speelde hij bij Fortuna Sittard ook vaak. Trouwens hij speelde de laatste wedstrijden samen met Azor Matusiwa als verdedigingsblok op het middenveld. Tomas Suslov kan ook op het middenveld spelen als dat noodzakelijk is...als verbindingsspeler met de spitsen....En Michael de Leeuw kan ook heel goed achter de spits fungeren...Keuze genoeg voor trainer Danny Buijs. Hoop dat we vanaf komende zondag lekker aanvallend gaan spelen, minder de nadruk op de verdediging leggen. Als wij meer goals scoren dan we gaan incasseren, winnen we ook wedstrijden en krijgt ‘t publiek een aantrekkelijk duel voorgeschoteld!

 

TomOkker09-09-2021 om 06:46

Aanvullend, met Ngonge en Paulus heb je ook nog voldoende mogelijkheden. Iedereen mag vinden wat hij of zij er van vind natuurlijk maar op dit moment zijn de mogelijkheden aanvallend gezien legio. Daarbij positiespel en de bal naar dezelfde kleur spelen is in mijn optiek de beste verdediging. En als er in gekleund moet worden hebben we potige spelers genoeg want laten we eerlijk zijn Kasanwirjo zag er natuurlijk niet goed uit bij die 2 kopgoals van PSV. 

Johan08-09-2021 om 14:32

Vindt de spoeling op het middenveld veel te dun. Verdedigers naar voren schuiven en aanvallers naar achteren. Tja het zal wel maar vindt het maar armoede en sinds wanneer kan iedereen maar op het middenveld spelen? Maar goed we zullen zien

TomOkker09-09-2021 om 06:51

Getalsmatig heb je gelijk Johan maar ik denk dat de technische dienst, MJF incluis er goed over na gedacht hebben en dat er eindelijk in elke linie voetbal in het team zit. 

Johan09-09-2021 om 15:47

Ik hoop het Tom

Pietjepal08-09-2021 om 15:05

Het is het enige tegenvallende van de transferperiode. Buijs mag weer aan de bak om middenvelders op te leiden. Er staat veel gallery play talent op het trainingsveld, met kunst en vliegwerk mag er weer iets tactisch sterks worden neergezet. Good luck with that. Volgend jaar wordt het oogstjaar qua prestaties, gok ik. Als oude tijden gaan herleven zal het dan voor het eerst worden. Daarna zoals het nu lijkt financieel een beter decennium. MJF gaf in podcast al aan dat een AZ scenario mooi zou zijn en dat zou ik fantastisch vinden. Er zijn trouwens nu al nieuwelingen die ik vind opvallen: Kasanwirjo, Kalley, Meijer. Larssen zit tegen hele goede vorm aan. Kan wel lollig seizoen worden. Trainingen zullen ook al van verfijnd nivo zijn, hoor van podcast dat de gedroomde middenvelder al dingen laat zien die we nog niet gezien hebben (Chery, Doan en Tadic daargelaten). Sjeezus net een Sparta Bobo gehoord over transfergelden die er waren, plus van 7,5 miljoen en geen inkomende transfers. Wat een gezwets zeg. Hopelijk gaat Sparta goed dit jaar met eigen jeugd maar als t mis gaat, kan hij beter tonprater worden.

Herman Badkuip09-09-2021 om 12:56

Eindelijk is de zomertransferperiode gesloten en de interlandbreak voorbij, dus kunnen we weer lekker speculeren over de komende wedstrijd van ons aller FC Groningen.....Aanstaande zondagmiddag 12-9 om half 3 thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen met waarschijnlijk een opstelling, die op meerdere plaatsen gewijzigd is vergeleken met de laatste wedstrijd tegen PSV. Bij onze Friese tegenstander nog altijd Veerman & Veerman én de sterke spelverdeler Halilovic en aanvaller Stevanovic in de basis. Ben benieuwd naar het verloop van deze derby van het Noorden....verwacht zelf een kleine 3-1 overwinning en jullie? 

Bombarda779109-09-2021 om 13:33

Nou Herman, elk jaar kijk ik weer reikhalzend uit naar de Derby van het Noorden, en elk jaar is het weer een draak van een wedstrijd, zal wel weer 1-0, 0-1 of 1-1 worden of zoiets. Natuurlijk hoop ik ook op een 3-1, je weet het maar nooit. Die Veermannen, het zou me niets verbazen dat Joey Veerman wel een mentale tik heeft gehad van het niet doorgaan van zijn transfer en wellicht dat hij zijn niveau daarom niet haalt. Verder ben ik net als iedereen enorm benieuwd naar de opstelling van de FC, want dat is nu echt een puzzel geworden met vele opties. Voor een club die enkel eredivisie speelt en de beker, ben ik van mening dat onze selectie echt wel ruim genoeg is. Vroeger had je maar een selectie van soms 16 man ofzo. Was ook genoeg. Verder hoop ik dat Bjorn Meijer en Van Kaam een kans gaan krijgen en deze met beide handen aangrijpen. Niets is mooier dan dat eigen opgeleide jeugdspelers het eerste elftal halen. Fledderus heeft echt goed werk verricht en al hoop knaken verdiend voor onze club, hopen dat Buijs langer mag blijven, das echt n FC Groningen trainer. En zo niet, gezien de connecties van Fledderus met Heracles, zou Wormuth weleens de opvolger kunnen worden. Die Wormuth maakt maar een gelaten indruk op mij de laatste tijd, zou zijn overgang naar de FC al voorbesproken zijn? 

Hoe dan ook, ik wens iedereen een mooie wedstrijd toe in de Euroborg zondag! Come on FC!

Herman Badkuip09-09-2021 om 15:12

Zeg Bombarda7791, volgens mij blijft Danny Buijs nog wel even hoor, of de resultaten moeten straks enorm tegenvallen...Wat ik trouwens niet verwacht met onze nieuwe aanwinsten. Hoop verder ook dat onze aanstormende jeugdspelers nog meer kansen krijgen voor de hoofdmacht. Björn Meijer en Daniël van Kaam zou ik zeker laten spelen, al zullen ze straks moeten concurreren met Yahja Kalley en Laros Duarte. Romano Postema moet eerst een keertje scoren, dan gaat ie helemaal los....zal ook vast zijn speelminuten krijgen van Buijs. Verwacht ook heel veel van Luciano Valente, een aanvallende middenvelder met veel talent! Zal dit seizoen vast op de deur van de technische staf kloppen....Géén Wormuth als opvolger van Danny Buijs, doe mij maar een trainer als Ron Jans!

Andries09-09-2021 om 19:49

Wat is er met Buijs aan de hand?

Waar komen de berichten vandaan?

Gaat hij weg, wil hij hoger op.

Is Fleddi bezig met een andere trainer.

Willen zij afwachten wat Buijs met de nieuwe getalenteerde spelers gaat doen?

Buijs was al die tijd een verdedigende trainer.

Nu moet hij aan de aanval werken, anders komen wij niet op de Grote Markt.

Dus Fleddi en consorten kijken de kat in de boom.

Dat doe ik ook, de kat uit de boom kijken.

Dus afwachten wat Buijs voor ons gaat koken en bakken.

Heerenveen wil ook hogerop en heeft zich enigzins versterkt.

Dat woordje versterken moet je met een korreltje zout nemen.

Iedereen denkt dat is een versterking, terwijl de speler waarom het gaat nog geen bal geraakt heeft.

Het kan een kat in de zak zijn, het kan ........

Dat weet je van te voren niet.

Er is gescout in het kwadraat, de computer heeft een duit in het zakje gedaan, de universiteit van Groningen is geraadpleegd.

Dat is het.

Nu nog afwachten.

Valt het resultaat tegen dan wordt de speler naar een psychiater gestuurd voor onderzoek.

Nu weten wij het de speler heeft heimwee, het eten valt tegen, evenals de tronies van de trainers.

Hij had een Martinitoren complex, hoogte vrees.

Nu weer normaal.

Wat is er met Buijs aan de hand.

Waar komen de insinuaties vandaan.

Heeft Buijs vijanden?

Als Buijs en zijn team as. zondag van Heerenveen wint en de spelers halen goede cijfers, geen 5,5 ven en zes minnen, dan blijft Buijs nog een poosje.

Wie weet hoe dit gaat aflopen.

Joosten?

Joosten weet het niet meer en speelt zijn wedstrijden in een knup.

Haal Joosten uit zijn Knup.

Tot nu toe was Buijs een knuppen trainer.

Haal Buijs ook uit zijn knup.

Tijd voor een ommekeer.  

Geen knuppen voetbal in de Euroborg.

Fris en vrolijk voetbal.

Vrolijk en fris mag ook.

Irandust traint vrolijk en fris mee.

Dat is het begin van fris en vrolijk voetbal.

Als er 1 over de dam.....

Dan volgen er meer.

Laten wij dat hopen.

b.raatjes196609-09-2021 om 21:06

Ik denk niet dat Danny buijs weggaat dit is weer een fabeltje krant verhaal er is niks bekend 

b.raatjes196609-09-2021 om 21:06

Ik denk niet dat Danny buijs weggaat dit is weer een fabeltje krant verhaal er is niks bekend 

Pietjepal09-09-2021 om 22:06

Komt voort uit gedachten van volgers van het voetbal. Danny valt op, door zijn passie en behoorlijke resultaten. Ook zijn werklust en perfectionisme is menigeen bekend. Bovendien moet hij het doen met weer een nieuwe selectie en vertrekken de beste spelers steeds. Hij is ambitieus en wil veel verder komen. Ook kent elke trainer een houdbaarheidsdatum. Tot hier de overeenstemming met de werkelijkheid. Daarna begint het speculeren. Zo denk ik: wat is zijn afkoopsom? En: ook zijn positie zal gescout zijn. Maar verder kan hij best ook bij Groningen willen blijven, ook privé, of is er geen geschikte club concreet. Het is meer dat mensen denken, het zou best kunnen.

b.raatjes196609-09-2021 om 22:40

Zo gaat het bij clubs spelers gaan en spelers komen dat is bij een andere clubs niks anders dat heb je als de transfers nog open zijn dus daar moet hij rekenschap mee houden ik denk dat Danny buijs zijn contract wel verlengt 

b.raatjes196610-09-2021 om 10:08

We moeten geen voor oordeel geven al weg we moeten de team aanmoedigen y6

Bikkel 10-09-2021 om 13:36

Hankouri aanvoerder..... vreemde keus naar mijn mening!! Geen leidertype

A Matter of Honor10-09-2021 om 14:48

Om met de woorden van van Gaal te spreken "Wie moet het anders dan doen" ?

Rob197010-09-2021 om 15:51

Zeker een vreemde keus, Buijs zal wel willen laten zien, dat iedereen het verkeerd heeft gezien in deze jongen. En nu zien wij het weer verkeerd, dat Buijs hem aanvoerder maakt.

Alle liefhebbers van Hankouri zal ik wel tegen de haren instrijken, maar de keuze voor hem als aanvoerder is geen meester zet. Nu is er ook niet veel keus, maar een speler die nooit ageert als de scheidsrechter een beslissing neemt, (schouder hangend terugloopt naar een onterecht niet gekregen vrije trap of ingooi), moet wel heel veel andere kwaliteiten hebben om aanvoerder te zijn. En die kwaliteiten dicht ik hem niet toe. Schaapachtige reactie's in het veld, soms afwezig rondlopend, en weemoedig naar beneden kijken als er weer eens een voorzet mislukt is, komt bij mij ook niet echt over als een motivator.

Hankouri is een zeer maatschappelijk bewogen persoon, en uiterst correct, maar daarentegen in mijn ogen geen aanvoerder.

Als hij verkozen wordt boven een Te Wierik, ( die ook altijd moet spelen van Buijs), of de reserve-aanvoerders, de Leeuw, van Hintum, dan zijn er kwaliteiten die ik waarschijnlijk niet zie. Op basis van mijn eigen constateringen kan ik niet zeggen, dat ik deze kwaliteiten over het hoofd zie. In de wedstrijd in Eindhoven accepteerde hij ook een onterecht gegeven vrije trap, met een reactie van, het zal wel zo zijn. 

In het persbericht staat voorlopig, en dat kan ik mij goed voorstellen, want met alle nieuwe aankopen, kan hij ook nog wel eens de kind van de rekening worden om op de bank te belanden. Ik ben geen fan van Hankouri, dat mag bekend zijn, hij is wel gegroeid zoals Buijs aangeeft, maar een speler van 24, die nog steeds geen voorzet op maat kan geven, is nu niet het beste wat wij rond hebben lopen. Maar laat ik daar maar over ophouden, deze discussie is al veel vaker gevoerd. 

Bikkel 10-09-2021 om 20:43

Goed verwoord Rob! Moet zeggen dat ie zich goed ontwikkeld heeft... maar t is gewoon middelmaat! Werkt hard, wat je mag verwachten maar om dan aanvoerder te maken..... dan zijn er wel een aantal andere gegadigden! Maar goed... 

b.raatjes196610-09-2021 om 15:52

We moeten positief blijven Danny buijs weet wel wat hij doet en hopen dat hij blijft bij fc Groningen je weet nooit wie wij weer krijgen 

Andries10-09-2021 om 15:57

Het geheime wapen.

Mo (motivatie, motivator) Hankouri de nieuwe aanvoerder.

Handige zet.

Wij gaan nu een heel andere Hankouri zien.

De vonken vliegen er van af.

Nu dit is een tactisch bedenksel van Buijs.

Hankouri en Buijs 2 handen op 1 buik.

Wel op de buik van Buijs!

Ik vind het een verrassende  keuze.

Ik laat mij verrassen.

En kijk er naar uit.

Nu het aanvoerderschap stelt tijdens de wedstrijd niets voor.

Burgemeester van het afgebrande dorp.

Minister zonder portefeuille.

Hankouri is verguld.

Het gaat goed met hem.

Hij is nu razende Roeland aan de linkerkant.

Van voren naar achteren.

Rennen en rennen.

Als dat maar goed gaat als Hankouri moet verdedigen.

Een verdediger moet je niet wezenloos laten rennen.

Dan ziet hij zwart voor de ogen als hij moet verdedigen.

Hateboer was als verdediger ook matig.

Je moet een stabiele verdediger opstellen.

Concentratie op het verdedigen.

Tegen PSV was Hankouri een opkomende verdediger.

Daarbij maakte hij ook een doelpunt.

In het verkeerde doel.

Dat bedoel ik rennen naar voren en van voren naar achteren gaat niet samen met cool verdedigen.

Hankouri zegt: laat Buijs maar schuiven.

Ik doe wat Buijs mij aan praat.

Daarom ben ik nu aanvoerder en praatpaal.

Als je maar doet wat Buijs zegt.....

Dan speel je altijd in goede en slechte tijden.

Dat is wat een voetballer wil...

Altijd spelen.

Geen bankzitter zijn...

Na de wedstrijd thuis op de bank bekaf relaxen en mompelen ik heb vandaag 90 minuten gespeeld.

Ja 90 minuten spelen dat wil iedere voetballer.

Pietjepal10-09-2021 om 19:48

Bjorn Meijer in de basis, volgens RTV Noord

 

Aanvoerder: Prima speler met zijn nut in het elftal maar geen aanvoerder inderdaad, want in de wedstrijd niet communicatief en zou me verbazen als hij volgende wedstrijden nog steeds de band om heeft. Buijs zal toch wel niet blind zijn en ik het verkeerd hebben, alles zal komende wedstrijden duidelijk worden. Interessanter, gaat dit elftal draaien, ik vermoed van wel, maar kan ook maar zo 3 verliespartijen kosten vooraleer er gewonnen wordt. Interessante tijden.

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!