Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt te laat op stoom en verliest van Willem II

Door Redactie 43 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanavond in Tilburg met 2-1 verloren van Willem II. In de eerste helft voetbalde FC zeer matig. Groningen kon moeilijk onder de druk uitkomen. Daarbij gingen veel duels verloren, te onrustig en slordig met het balbezit. Aanvallend lukte vrijwel niets. Wriedt had al snel zijn ploeg op voorsprong gebracht, na een fout van Duarte. Binnen een half uur stond het 2-0 door een goal van Saddikki. FC Groningen leek te worden weggespeeld. Met de aansluitingstreffer (na een uur) van Suslov, kwam bij Groningen het geloof op een goede afloop terug. De wedstrijd had daarna nog alle kanten op gekund, maar er werd niet meer gescoord.

eerste helft
Een flitsend begin van de thuisploeg en een kopbal van Saglam dat naast het doel van Leeuwenburgh werd gewerkt. Binnen vijf minuten een 1-0 achterstand. Duarte (voor de eigen zestienmeter) werd ingespeeld, verspeelde door een slechte aanname de bal en Wriedt wist uiteindelijk te profiteren. Aan de andere kant van het veld een vrije trap van Suslov waarbij Strand Larsen vanuit de rebound op Wellenreuther stuitte. Daarna brak een fase aan dat de gasten wat meer inbreng kregen, kansen bleven uit.

Het spelbeeld kabbelde op en neer waarbij de Tricolores de meeste drang en dreiging naar voren toonden. In de 27e minuut schoot Saddiki (na een aanval over meerdere schijven) via Joosten de 2-0 achter Leeuwenburgh. Daarbij leek de wedstrijd gespeeld, een pak slaag hing in de lucht... Bij een spaarzame tegenstoot wist Suslov met een slimme bal El Hankouri in te spelen die de bal verkeerd raakte. Ook de roller van Joosten was een gemakkelijke prooi voor de Tilburgse sluitpost. 

El Hankouri probeerde van afstand doelman Wellenreuther te verrassen. De bal ging over. Daarentegen was Saglam dicht bij zijn tweede doelpunt, Leeuwenburgh voorkwam erger. Op slag van rust bracht Irandust, Strand Larsen nog bijna in stelling. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Willem II zette gelijk weer aan en behield het betere van het spel. Langs de lijn werd een drie dubbele wissel (de Leeuw, van Kaam en Abraham) voorbereid. Na een klein uurtje werden de wissels ingebracht waarbij Irandust, Strand Larsen en Kalley naar de kant gingen. 

In de 61e minuut ging Wellenreuther (bij een terugspeelbal) in de fout en scoorde Suslov de 2-1 aansluitingstreffer. De doelman blesseerde zich maar kon verder. FC Groningen wierp de schroom van zich af en speelde met meer intentie naar voren. De thuisploeg was dichtbij de 3-1 maar de bal caramboleerde naast. Ook FC was dichtbij een doelpunt, Joosten schoot hoog over na een vloeiende aanval.

De Leeuw was dichtbij de 2-2 maar kreeg geen controle over de bal. FC Groningen was veel meer voorin te vinden, op jacht naar de gelijkmaker. Een Tilburgse counter werd door Svensson nipt naast geschoten. Een doelpoging van Abraham werd gekeerd door Wellenreuther.

In de extra tijd kreeg Ngonge een kans maar kopte naast. Op de speelhelft van Groningen werd Yeboah gelanceerd, van Hintum voorkwam de 3-1. Na het laatste fluitsignaal was er nog een opstootje tussen diverse spelers.  

Veel tijd om na te treuren is er niet want aankomende woensdagavond speelt FC Groningen tegen Vitesse.  

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Owusu, Heerkens,Jenssen, Köhn, Llonch, Saglam, Saddiki, Nunnely, Wriedt, Köhlert 

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, El Hankouri, Kasanwirjo, van Hintum, Kalley, Suslov, Irandust, Duarte, Ngonge, Larsen, Joosten

Reacties:
ChiChi18-09-2021 om 21:28

Geld op de bank! ARMOEDE op het veld!!!!

Blamage!!  Na afloop was de vechtlust er wel............!!!!!!!!!

En wat moet je elke keer toch in hemelsnaam met Joosten!!!!

Dijk18-09-2021 om 21:37

Buys even geen vriendjes. Komende 2 wedstrijden maar eens op de bank beginnen Joosten, Suslov en Hankouri.  Kunnen Dankerlui, Abraham en Kaam zich laten zien. En laat de Leeuw eens samen spelen met Strand Larsen. 

TomOkker18-09-2021 om 21:39

Langeler of Grim polsen voor positie Buijs

Nachtwacht19-09-2021 om 15:09

Ha Langeler... die staat garant voor doelpunten

Bombarda779120-09-2021 om 10:48

Geintje zeker?? Langeler?? Echt??? Man man man... een meer ongeinspireerde trainer ken ik niet hoor... dan lijkt het me beter dat je supporter van PEC Zwolle gaat worden.. 

Grim snap ik wel, das goede trainer, niet echt een spraakwonder ofzo, maar levert altijd goed werk met beperkte middelen. 

Wij mogen blij zijn met onze trainer Danny Buijs, een man met gif, metaliteit en een FC Groningen verleden, halve hooligan,  iemand die het ook gaaf vindt om in de hekken te hangen (Oosterpark) en een doelpunt te vieren met de supporters. Dat zie ik Langeler nog niet doen. Maar oke, ieder zijn favoriete trainer...

En verder, iedereen kan kalmeren. Geef het nieuwe elftal de kans om ingespeeld te raken zeg. Opportunisme ten top hier op deze site. Je snapt werkelijk niet dat sommigen zich supporter van onze FC noemen. Het maakt geen reet uit wie de trainer is, wie er in het elftal staat, het is namelijk toch nooit goed. Ik zou deze mensen met klem willen adviseren om supporter te worden van ajax, manchester city of dat soort clubs. 

Thomas Portugal18-09-2021 om 21:45

Een verlies partij was te verwachten vandaag met zoveel wijzigingen en afwezigen.

Alhoewel het team als geheel slecht speelde viel me met name het slechte spel op van Joosten en De Leeuw. Ook Dankerlui kan geen man meer voorbij.

Positief was de wil om te werken voor de gelijkmaker in de tweede helft en Suslov. Die jongen doet niet altijd alles goed maar is aanvallend ingesteld. El Hankouri rende de longen uit z'n lijf en Abraham komt er ook langzaam maar zeker aan. Hopelijk kan hij Joosten gaan vervangen op links.

 

Marco18-09-2021 om 22:00

Als je dit vreendelingenlegioen ziet prutsen was het misschien beter geweest om de eigen jeugd op te stellen.

Tweede helft ging het beter en zag je soms ook kwaliteit en met wat geluk was het nog gelijk geworden. Moeten wat patronen in komen waardoor het beter zal gaan. Veel aanvallers in het veld, gaat het draaien dan wordt het leuk.

Jantje18-09-2021 om 22:02

Team was totaal anders dan anders vandaag. je zag dat team niet van elaar wat ze moesten doen in veld.

Wat ik zelf graag zou zien is suslov eruit en daar van kaam erbij .suslov heeft teveel bal verlies in zijn spel .

 

Oeleoptak18-09-2021 om 22:22

Suslov was niet de slechtste. Die is binnenkort sterkhouder. Hankouri niet weer rb zetten. Probleem is dat we geen goede rb hebben. Tweede goal kwam ook over rechts. Dankerlui wegdoen, die kan niks. Te Wierikdeugt daar ook niet maar wint wel duels. Opbouwend nul. 
mis er geen jeugdspeler die dat kan???

Joosten is overbodig, voegt niks toe. Niet meer in de basis aub. 

Lucian18-09-2021 om 22:25

Ngonge ook nog rode kaart en dus geschorst nav gedoe na afloop. Weinig intelligentie gezien vandaag. Ook met de afwezigen hadden we verloren van W2. Komen gewoon kwaliteit tekort. Bankrekening goed gevuld maar daar staat een selectie tegenover dat onwaardig is bij een club die 50 jarige bestaan viert.

A Matter of Honor18-09-2021 om 22:36

70 jaar terug was het nog GVAV hoor. De naam FC-GRONINGEN  bestaat dit jaar 50 jaar.

Andries18-09-2021 om 22:42

Buijs is altijd kwaad.

Dat zijn wij ook.

Buijs is kwaad vanaf het begin toen hij trainer van de FC werd.

Hoe lang blijft Buijs nog  kwaad?

Fleddi is tevreden met Buijs en staf.

Fleddi zegt het is een kwestie van lange adem.

Nog even geduld.

Wij zijn in de opbouw.

Buijs doet goed werk.

Zit de boys achter hun broek.

Geeft ze af en toe een knuffel of een schop onder de k....

Mijn geduld met Buijs is op.

Het waren jaren van afzien.

Als Buijs familie was dan .......

Fleddi zegt: jongens nog even uitzingen.

Zijn wij een zangkoor?

Wij willen doelpunten.

Maar niet in eigen doel.

Leeuwenborgh maakt nog geen Padt indruk.

Zeer labiel tot nu toe.

Vroeger had je Otto Roffel.

De keeper met de benen wijd.

Angst en beven dat de bal tussen zijn benen door gaat, wat wel gebeurd is.

Wat is er met Joosten.

Terug naar de voetbal school.

Hij weet niet meer met de bal om te gaan.

Een kip die geen eieren legt.

Naar het slachthuis.

Postema ja.

Wil wel.

Rent zich rot.

Is kwaad dat het niet wil.

Suslow, eeuwige student.

Strand Larsen apatisch.

De Leeuw: was ik maar bij moeder thuis.

Conclusie: de FC is mentaal aangeslagen ziek.

Het geschreeuw en gefoeter van Buijs helpen ook niet.

De verbeterpunten zijn in een knup.

Fleddi zegt langzaam aan mannen.

De Grote Markt komt er wel.

 

 

A Matter of Honor18-09-2021 om 22:50

Dit wordt weer een seizoen van punten sprokkelen. Een klinkende overwinning  zit er dit jaar niet in. De spelers worden volgestopt met opdrachten, eigen initiatief is er niet meer bij. Ik begin zo langzamerhand zat te worden van al die mooie voorbeschouwingen van Buijs, waar dan verder niets van terecht komt. Het wordt tijd voor een andere trainer voor de groep. Grim of Langerer? Alsjeblieft niet zeg, dan zijn we nog verder van huis. Ik kan niet zo 1-2-3 een geschikte kandidaat bedenken maar er zal toch nog wel iemand rondlopen die het beter doet dan Danny Buijs. Binnenkort komt Ronald Koeman vrij, misschien een geste?

appie happie18-09-2021 om 23:09

Idd altijd die zg opdrachten...walgelijk...spelers staan er ook altijd bij van..t zal..schiet maar op met je gelul.

 

Maar dat is bij de meeste clubs zo..

marcelfcg19-09-2021 om 13:06

Grim of Langeler moet je denk ik eerder zien als het visvoer aan de hengel van Tom Okker.

Hij gooit er twee namen tegenaan en hoopt dat flink wat reacties te vangen.

debultjes19-09-2021 om 00:03

Buijs mag eerst eens gaan nadenken over een logische opstelling. EH is geen rechtsback in een 4 mans achterhoede. Suslov is geen verdedigende  middenvelder. Als een tegenstander hoog druk zet, ga je niet opbouwen etc etc

Nachtwacht19-09-2021 om 00:04

Hoe snel kan het gaan hier op BM. Twee weken geleden waren we de winnaar van de transferperiode en nu is het ineens armoe.

De automatismen moeten nog inslijpen en Buijs moet nog sleutelen aan de ideale elf. Ik ben van mening dat we met dit extreem jonge elftal veel kwaliteit hebben. 

 

Johan19-09-2021 om 00:21

Ben het mbt Buijs met je eens. Maar verbaas me een beetje over dat veel kwaliteitverhaal. Reageer nu op jou post maar had net zo goed iemand anders kunnen zijn. Hoezo veel kwaliteit? Waar baseert iedereen dat op? Winnaar transferperiode? Hoezo dan? We betalen bijna een miljoen voor een bankzitter van sparta. 4 ton voor een reserve van Gotenborg. En dan hebben we nog Irandust. Dit zou dan de nieuwe Pele worden. Ik zeg niet dat ze slecht zijn ofzo maar vraag me wel af waar die polonaise vandaan komt want de laatste 2 spelers kende ik niet. Nu valt het een beetje tegen en nu kan Buijs geen opstelling maken. Tja......

Rob197019-09-2021 om 01:58

Gebrek aan gogme en ervarenheid, dat is makkelijk afschuiven van Buijs, zijn tactisch concept klopt voor geen meter. Onervarenheid los je op door een zekere basis op te stellen waar je mee uit de voeten kunt. Mocht je ervaring missen start je met een evenwichtiger middenveld, van Kaam en Duarte. En geen Suslov, die veel te veel met risico speelt, en daardoor kwetsbaar wordt. Hankouri is geen verdediger, dus uitleg hierover is niet nodig. Een aanjager en cultuurbewaarder, de Leeuw zit op de bank. 

Hankouri is aanvoerder, maar heeft moeite met zijn eigen positie, dan is eerste knelpunt al aanwezig. Suslov hangend aan zijn eigen 16 meter lijn is een risico. Kasanwirjo had een slechte dag, dat is helaas niet in re schatten, maar een speler als Joosten die al maanden geen bal goed raakt, is zijn basisplek niet waard. 

Irandust is natuurlijk een basisspeler, maar komt nog tekort, kwa fitheid, dan begin je toch met iemand anders. Mochten die spelers er niet zijn, dan is er structureel iets niet op orde. Mocht je na 4 wedstrijden geen gelijkwaardig elftal in het veld brengen kan het wel eens een zwaar seizoen worden. Maar je kunt ook gewoon een 442 opstellen met waar ik al vaker voor pleite, echte backs centraal 2 verdedigers gesteund door van Kaam in de Matusiwa rol, dit samen met Duarte. Op de vleugels dan Suslov en Abraham/Hankouri, met twee voorin Ngonge samen met de Leeuw. In ieder geval, geen spelers met fysieke ongemakken, of onbekend met het Buijs systeem. In de basisopstelling nu 2 spelers die op 60% van hun kunnen zitten. Vandaag is gebleken dat dat niet kan. 

Steve Goble19-09-2021 om 09:06

Altijd dat gezanik over onze trainer. Stop daar nu eens mee! We hebben bijna een compleet nieuw elftal met ook nog wat blessures. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit jaar nog een hoop leuke potjes gaan zien. Het kan toch geen verrassing zijn dat dit elftal nog niet direct de pannen van het dak speelt (zou wel geweldig zijn) Wanneer iedereen fit is hebben Danny en Adri veel keus, dat is heel lang geleden. Waar ik het wel mee eens ben is dat Joosten eruit moet. Abraham nu op die plek zetten en voorlopig niet meer veranderen. Met zijn allen achter onze club en onze trainers! Vind er maar betere. Het is een prima duo. 

marcelfcg19-09-2021 om 12:40

Mooie teksten en mee eens.

Come on Stevie Goble (those where the days).

Herman Badkuip19-09-2021 om 09:20

Natuurlijk is onze technische staf nog zoekende naar de juiste basisopstelling....we hebben nog maar 5 wedstrijden gespeeld, waarvan de laatste 3 zonder een aantal sterkhouders [Matusiwa-Messaoudi-Gudmundsson] en vervelende omstandigheden [niet-volledig fitte spelers, schorsing, blessures, ziekte], waardoor de basisopstelling steeds gewijzigd moest worden....Voor de laatste wedstrijd tegen Willem II ontbraken maar liefst 4 verdedigers! Geef onze technische staf nog een aantal weken de tijd om de nieuwkomers op te werken naar een goed basisniveau en steun elke wedstrijd de spelers, die in het veld staan! Ben er van overtuigd, dat over een aantal weken er een sterk FC Groningen op de mat verschijnt. Persoonlijk zie ik veel terug in het verhaal van Rob1970.....Een achterhoede bestaande uit Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo en van Hintum [Meijer], een driemans middenveld met Dammers in de Matusiwa-rol, Duarte [Suslov] op rechts en van Kaam [Irandust] op links en in de voorhoede Ngonge [Hankouri], Strand Larsen [de Leeuw] en Abraham [Postema].....Moet wel zeggen, dat ik de eerste vijf enerverende duels genoten heb van de inzet én het enthousiasme van de meeste spelers. Het is wel heel gemakkelijk om vanaf de kantlijn ons FCG af te branden, laten we met z'n allen er voor zorgen, dat wij in goede én in mindere tijden écht achter ons team staan! Heb veel bewondering voor onze toeschouwers, die meereizen naar elke uitwedstrijd. Zij laten elke keer weer zien en horen, dat ze FC Groningen écht steunen, ook als 't eventjes tegenzit! Woensdag thuis tegen Vitesse in een goedgevulde Euroborg gaan we er weer met z'n allen tegenaan, volop strijden voor de 3 punten! Forza FC Grunn, kop d'r veur! 

Nevinsrow19-09-2021 om 10:44

Ik heb echt wel wat goede dingen gezien en aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Wordt een mooie tweede seizoenshelft

Andries19-09-2021 om 11:19

Het is een mentale kwestie.

Daar kan een trainer wat aan doen.

Suslow doet stomme dingen.

Joosten raakt geen bal.

Strand Larsen, ja.......

Postema ja...

Postema een wildeman in het veld.

Over gepassioneerd.

Veel stress onder de spelers.

Te Wierik ja....

Over gepassioneerd.

De Leeuw net als Strand Larsen ......

De enige die niet gestresst is dat is Buijs.

Hij is over zijn stress heen gestapt.

De schuld ligt bij de spelers.

Die willen niets aannemen.

Dat is zijn gedachte.

Dan maar foeteren en schreeuwen.

Verkeersagent langs de lijn.

Abraham ja.....

Laat zijn potje mosterd staan.

Wie zijn nog meer gefrustreerd.

De supporters.

De invloed van Buijs op de spelers is funest.

Al jaren en jaren.

Dat is mijn mening.

Een trainer moet een speler vooruit brengen en niet naar het gekkenhuis.

 

brummie19-09-2021 om 11:49

Met een elftal wederom noodgedwongen gewijzigd tegen Willem II, had FC het gewoon moeilijk. Zeker door het snelle tegen doelpunt, en het feit dat Willem II een zeer ingespeeld team is. Vrijwel geen wijziging t.o.v. vorig seizoen. Complimenten ook voor Willem II, zo reeel moet je ook gewoon zijn. 

Complimenten voor de 2e helft, FC speelde goed vooruit, en leverde een aantal mooie aanvallen af. Vond het ook een boeiende wedstrijd om te kijken. Zag meer dan genoeg aanknopingspunten. Met het vertrek van een aantal basisspelers kost het gewoon iets meer tijd om de boel weer op orde te krijgen. En dat is ook niet erg. FC heeft zeker de 2e helft geknokt voor wat het waard was om een gelijkspel eruit te slepen. Dat mag ook gezegd. 

Uiteraard kan je het ook allemaal negatief gaan belichten. Ik richt me liever op het positieve. Heb dan ook genoten van bijv. Suslov en Kasanjawiro gister. En Irandust gaan we nog veel plezier aan beleven. Op naar Vitesse thuis!

 

Herman Badkuip19-09-2021 om 12:29

Zeker weten Brummie, alle credits gaan naar Willem II en trainer Fred Grim hoor. Lekker ingespeeld team met veel enthousiaste én energieke voetballers. Ook fijn voor hen na zo'n teleurstellend vorige seizoen.....Maar maak je over Danny Buijs en FC Groningen geen zorgen, zij komen straks na de volgende interlandbreak ijzersterk terug!

marcelfcg19-09-2021 om 12:51

Kan me een eind vinden in je verhaal maar de basis voor de nederlaag ligt al bij het openingsdoelpunt. Echt ongehoord slap beginnen en juist een balbekwame speler als Duarte (ten minste, dat zou hij moeten zijn) voetbalt niet onder de druk uit maar levert de bal zo in. Dat is gewoon te wijten aan een slap begin, exact hetzelfde als tegen Heerenveen. En dan kan Buijs wel helemaal in het rood lopen maar Duyvis een verhaal dat we al te vaak hebben gezien. Ga dan als technische staf eens analyseren waar dat vandaan komt. Niet door de spelers toe te schreeuwen en vol te stoppen met informatie maar door ze zelf, per individue te vragen waar dit vandaan komt.

 

ChiChi19-09-2021 om 12:07

In principe ben ik wel tevreden over Buys, ondanks de opwinding langs het veld!

Wel een paar minpuntjes:

Het steeds maar weer opstellen van Joosten!

El Hankouri is geen verdediger! Hij heeft zich trouwens goed ontwikkeld,maar meer aanvallend.

Het vertrouwen in Postema, is een dravertje en meer niet!

Alf19-09-2021 om 12:15

Buijs had deze wedstrijd weinig te kiezen als het gaat om El Hankouri als rechtsback. Wellicht Dankerlui, maar zijn situatie ken ik niet zo goed. Overigens speelde El Hankouri als volle rechtsback in de 2e helft tegen Heerenveen erg goed. Hij leverde toen in die rol meer voorzetten af dan daarvoor toen hij als winger stond opgesteld.

Joosten speelde omdat het logische alternatief Abrahams nog niet fit genoeg is. Dus ik vind het niet terecht dat er zoveel kritiek is op Buijs.

Overigens beviel me de 2e helft prima. Ik zag veel energie en ondanks de achterstand ging iedereen er nog vol voor om een resultaat te pakken.

We missen in de selectie fysieke power op het middenveld, maar Suslov lijkt ook hierin stappen te maken. Duarte moet het krachthonk in.

A Matter of Honor19-09-2021 om 12:46

Duarte bankzitter bij Sparta. Door FC-GRONINGEN  voor omstreeks een 6 ton gekocht en basisspeler bij ons. Het kan verkeren!!!!!!.

 

marcelfcg19-09-2021 om 12:59

Ik hoop dat het bij die 6 ton gebleven is.... Het moet voor Van Kaam, eigen jeugd en kind van de club, toch vreselijk zijn om te zien dat je door Duarte op de bank zit. Van Kaam kwam op de bank te zitten omdat hij teveel risico in zijn spel legde maar wat ik tot nu toe van Duarte heb gezien kan hij niet in de schaduw staan van een Van Kaam in goede doen.

Ronnie 19-09-2021 om 14:18

Ik wil niet lullig doen maar we staan met 5 uit 5 nu 12e.

De komende 3 wedstrijden thuis tegen vitesse en az en uit tegen ajax leveren nul punten op. Dus 5 uit 8 en dan kom je toch wel in de gevarenzone.

Als iedereen fit is en we achterin een fatdoenlijke verdediging op kunnen stellen (dat kon tegen W2 niet) dan zou het moeten kunnen tegen de mindere tegenstanders, hoewel die nu in een flow zitten en wij tussen de oortjes ben ik bang wat paniekerig worden.

Ik zie het dan ook de komende wedstrijden somber in en hoop dat het niet in de koppen gaat zitten en er een gelukje tussen zit die vertrouwen geeft.

We hebben met Padt, Mattusiwa, Gudmunson en onze jappaner wel een grote jas uitgedaan. Normaal heb je dan tijd om in fasen nieuwe spelers in te laten groeien en bij ons moet dat in een keer op teveel pisities. Tis nait aans

BROMBEER19-09-2021 om 14:59

Joosten kelderklasse niveau, el hankouri denkt met zijn bandje om zijn arm dat hij de man is, micheal de leeuw kan heel snel terug naar emmen, want kan dit niveau gewoon niet aan en .... thomas suslov gaat hier nooit wat worden,   ondanks zijn enorme talent legt  hij veel te weinig energie in spel, niet bereidt tot vuile meters te lopen zonder bal en neemt steeds dezelfde domme beslingen mbt opendraaien op eigen helft, kortom zeer matig

Steve Goble19-09-2021 om 15:36

Een echte brombeer.... Suslov gaat helemaal goedkomen. Samen met Irandust wordt dit straks ons 'koningskoppel'. De mannen nog even laten wennen en Danny zijn favoriete elf laten kiezen! 1 ding is zeker, het wordt aanvallender dan we sinds jaren gewend zijn!

Nachtwacht19-09-2021 om 15:31

We zijn een team in opbouw. Dat kost gewoon een aantal wedstrijden. Is niet anders. Geen enkel eredivisie-team kan ongestraft en zonder voorbereiding zoveel spelbepalende spelers vervangen. Daarnaast hebben we een jong team. Tegen Heerenveen en tegen WII zag je veel misverstanden, onnauwkeurige passes en ongelukkige keuzes in het veld. 

De technische staf probeert, naar wens van de supporters, offensiever te spelen. Daar is een speler als Duarte ook voor gehaald. Een nieuw systeem heeft tijd nodig, en met al die nieuwe spelers nog meer. Je zag het aan Irandust, die veel meters maakte, maar toch amper in het spel voorkwam.

El Hankouri is de beste optie voor rechtsback. Hij staat positioneel nog wel eens als een aanvaller (binnenkant dekken Mo), maar zorgt er ook voor dat de rechtsbuiten en rechtsmidden van de tegenstander moeten meeverdedigen. Hankouri komt veel aan de bal en leidt weinig balverlies. Jammer dat zijn schot net over ging, 1e helft.

Alleen Joosten... Had hem liever bij Emmen gezien en Slor in onze basis. Wint geen duel, maakt verkeerde keuzes en zorgt er eigenlijk voor dat we met 10 man spelen. Ik moet bij hem steeds aan Martha van Duuren denken. Geen idee waarom. 

Steve Goble19-09-2021 om 15:45

Ik heb wel een idee waarom je aan 'Martha' van Duuren denkt bij het zien van Joosten. Van Duuren was ook een speler die nou niet bepaald bekend stond om zijn harde werken. ' Als je haar maar goed zit' Joosten maakt het helaas totaal niet waar. De basis zou toch moeten zijn, inzet! Abraham erin en er voorlopig niet meer uit. Misschien zou je zelfs moeten overwegen om 4-4-2 te gaan spelen. Met Abraham en Ngonge als de aanvallers. Wat ik wel jammer vind voor Strand Larssen.

Fan op afstand19-09-2021 om 17:33

Tuurlijk is het een elftal in opbouw. De as van het elftal is grotendeels vertrokken dus veel ervaring en gogme. Betekent dus veel jonge jongens, veel mensen leren kennen, veel nieuwe inpassingen binnen het team, andere type spelers, toch meer aanvallend voetbal ingekocht zoals veel supporters graag wilden zien, spelers die nog klaar gestoomd moeten worden voor het niveau eredivisie en nog een enkeling die nog steeds niet begrijpt dat voetbal een team sport is. En het hebben van meer keuzes wil niet zeggen dat daardoor keuzes makkelijker worden. Voldoende redenen om de situatie te accepteren zoals die nu is en over 5 a 6 wedstrijden nogmaals de balans opnemen.

ChiChi19-09-2021 om 18:11

De eerste 5 wedstrijden zijn zeer zwaar en dan sta je wel op een van de onderste plaatsen!

Dat gaat dan weer tussen de oren zitten met het weer MOETEN!

Fan op afstand19-09-2021 om 19:14

ChiChi als ik de uitslagen van dit weekend bekijk is alles mogelijk op dit moment in de competitie. Dus ga er vanuit dat na enkele wedstrijden er toch wat meer harmonie in het elftal komt met de benodigde resultaten.

Andries19-09-2021 om 18:48

Even nagekeken.

Geen Martha van Duuren gevonden.

Wel een Martin van Duuren.

Heeft 3 jaar bij de FC gespeeld.

Dat heeft lang geduurd.

De vergelijking met Joosten kan ik niet plaatsen.

Ik herinner mij geen Mart van Duuren.

Dat is wel typisch.

Een Joosten zal ik wel blijven herinneren als het zwarte schaap van de FC.

Het is niet te geloven dat hij niets meer met een bal kan.

Irandust heeft veel gelopen en gerend op het veld van Willem 2.

Verder schijnt hij ook afwezig te zijn geweest.

Niemand speelde hem een bal toe.

Kijk dat is nu de rotsooi die Buijs creëert.

Chaos op het voetbal veld.

Danny is ook een meisjes naam.

Danny en Martha.

Strand Larsen schoot 1 keer op het doel.

Henny Meyer (Henny ook een meisjes naam) ergerde zich hier aan.

Een spits moet vaker in een wedstrijd op het doel schieten.

Strand Larsen werkte hard.

Was aan het druk zetten.

Buijs wil harde werkers in de ploeg.

Voetbal is niet als werk in een fabriek.

Voetbal een artistieke bezigheid.

Buijs de fabrieksarbeider is een harde werker en geen artiest.

Heeft nog steeds veel fans die in hem geloven.

Geloof is geen waarheid en is meer gedroom.

Zelfbedrog.

Wanneer gaan de ogen open van ons dromende bestuur.

Fleddi, Gudde en consorten dromen van de Grote Markt.

Buijs droomt ook.

De supporters dromen.

Dromen zijn bedrog.

Met alleen hard werken kom je er niet.

Er zijn andere eigenschappen nodig.

De FC is bezig met vrouwen voetbal.

Dit is wat voor Danny de brul aap. de schreeuwerd, de verkeersagent.

De harde werker.

De ....... 

 

 

b.raatjes196619-09-2021 om 19:12

Als we woensdag winnen van bittere dan maken weer

 Een mooie plaats bittere heeft ook dik verloren 

b.raatjes196619-09-2021 om 19:13

Als we woensdag winnen van bittere dan maken weer

 Een mooie plaats bittere heeft ook dik verloren 

b.raatjes196619-09-2021 om 19:53

Vittesse heeft ook dik verloren 

BROMBEER20-09-2021 om 10:59

Het probleem van danny buijs is dat hij zijn spelers willen aanpassen op zijn spelopvatting ipv zijn spelopvatting aanpasen  op de beschikbare spelers!

 

                                                             Leeuwenburgh

 

                                         Te wierik               Kasanwirjo                         

Dankerlui                                                                                                    Kalley

                                       

                                     Duarte                                         Van Kaam  ( Dammers)

 

                                                                 Ihandust

                                                                                              Suslov

 

                      Ngonghe                          Strand Larsen

Roelofsky20-09-2021 om 11:19

Prima opstelling Brombeer... maar ik denk niet dat dit 'm wordt het lievelingetje van Buijs is er niet bij. Die hij zelfs tot aanvoerder heeft gebombardeerd ???....

Marco20-09-2021 om 11:54

Door domheid wordt er verloren. Helpt geen opstelling tegen. 

Wanneer de tegenstander druk zet, speel dan de lange bal, waardoor je altijd 11 man achter de bal houd. als een ervaren keeper dan voetballend wil gaan opbouwen met klaarstaande jagende spitsen is het vragen om problemen. Door het midden uitverdedigen is helemaal uit den boze, dat leren ze kinderen van 12 al af. Amateuristisch. 

Verder is al een jaar bekend dat Larsen gevaarlijk wordt bij voorzetten vanaf de flanken. Waarom worden er dan 90 minuten lang geen ballen vanaf de flank ingebracht. Spelers zien toch dat Larsen in de spits staat, en je wilt toch winnen. Dom.

Een Veerman scoort veel bij Hveen omdat hij in zijn kracht wordt benut. Onze spitsen De Leeuw en Larsen hebben in 5 wedstrijden nog geen fatsoenlijke bal gekregen, terwijl ze net zo makkelijk kunnen scoren als Veerman. De Leeuw scoorde vorig jaar maarliefst 13 doelpunten bij een degradant. Dril het elftal dat de spitsen fatsoenlijk aangespeeld gaan worden. 

 

 

marcelfcg20-09-2021 om 12:43

En het beroerde is dat als Strand Larsen eruit gehaald wordt, komt Abraham erin. En die geeft prima voorzetten, maarrrrr dan staat er niemand meer om het af te maken.

Jantje20-09-2021 om 12:06

Ik zelf zou graag zo zien.

 

                                                                  Leeuwenburgh

 

          Elhankouri                           Te Wierink                 Kasanwirrjo                         Bart van Hintum

 

 

                                               Duarte                                  Dammers

         

 

                                                              Ihandust 

 

 

         Hgonghe                                                                         Paulus Abraham

 

                                                      Strand Larsen

appie happie20-09-2021 om 12:08

Idd Marco!!! Ik erger me ook dood aan de opstelling van Buijs.Dat is ook de reden waarom ik zaterdag mooi eerst iets anders heb gedaan ipv de FC kijken.

Ik word sjag van dat gedoe..dus kan ik beter niet kijken.

Ik pleit er ook voor dat er een echte rb komt te staan ipv de stumper  Hankouri..dus we hebben een rb waarom staat die daar niet.

 

Ik snap wel 3 goede spelers weg dat daar de nwe op ingepast moeten worden,alle begrip,maar als je 2 centrum spitsen hebt die kopsterk zijn dan moet je,je buitenspelers daarop zo laten spelen..

En zaterdag heb ik de 2de helft gezien,niet 1 kans voor de FC..ik vond het drama.

En dan heb je ook nog een idioot die na het eindsignaal nog rood krijgt.dan steiger je toch echt!!Buijs praat het ook nog bijna goed..komt zeker dat hijzelf ook een standje hopeloos is.

 

Maar goed,iedereen wint van iedereen dus kan het woensdag zo maar weer anders lopen..

Dijk20-09-2021 om 12:21

 De vriendjes van Danny zullen er van begin af staan en niet op de reservebank zitten. Suslov Hankouri en Joosten. Deze drie voorlopig er even naast zetten misschien inval beurt.? Abraham Dankerlui en van Kaam zullen het vast en zeker beter doen.

brummie20-09-2021 om 12:24

Suslov en Hankouri speelden gewoon voldoende tegen Willem II. Niets mis mee.

brummie20-09-2021 om 12:23

@appiehappie, ik zou als ik jou was 2e helft dan maar eens terugkijken. Fc kreeg wel degelijk kansen. 2e helft bood FC gewoon goed partij.

Dat de opstelling puzzelen was had te maken met de afwezigen Sverko, ten Wierik en Dammers.  Verder waren er nog spelers die nog niet fit waren voor 90 minuten. Hier mag je Buijs niet op afrekenen. 

Hankouri deed het zaterdag prima. Het elftal is nu met nieuwe spelers en het ontbreken van spelers achterin gewoon nog wat zoekende. Door een onnodige persoonlijke  fout kom je dan ook  nog eens snel op achterstand. 

Het zal zeker met deze jonge ploeg een seizoen worden met ups en down. Wen er maar aan. Neemt niet weg dat FC dit seizoen aanvallender speelt en meer voetballend vermogen heeft gekregen. En dat zien we allemaal graag, toch?

appie happie20-09-2021 om 12:25

1 x liet de Leeuw de bal onder zijn voeten doorglippen..voor de rest,herinner ik me niks hoor

campesino20-09-2021 om 12:24

Als je met 5 verdedigers speelt kan el hankouri mij als rechtsback wel bekoren. Zelfs met 4 verdedigers moet het kunnen, maar dan moet je wel 2 goede centrale verdedigers en verdedigend sterke verdedigende middenvelder hebben. Met suslov en Duarte is dat niet het geval. Veel keuzes had buijs overgens niet, want van kaam is verdedigend ook geen beest, en terwierik en dammers Waren er niet bij. En dankerlui? Pff die is toch niet beter dan el hankouri.

A Matter of Honor20-09-2021 om 12:56

Hankouri moet gewoon rechtshalf of rechtsbuiten spelen met een redelijke rechtsback achter zich wat in dit geval dus Dankerlui kan zijn. Hankouri kan een goede voorzet geven en dan heb je aan Jorgen Strand Larsen een goede spits. War er nu van de zijkanten komt is alleen maar"shit" en niks anders. Joosten presteerd niks, dus niet meer opstellen. Abraham op 60% is dan nog twee keer beter dan Joosten. Danny moet eens in de spiegel kijken en zich afvragen of hij het allemaal  we goed ziet want de wedstrijd tegen Willem 2 was met elkaar ten hemel schreiend, zo slecht, en dat ligt niet alleen aan de spelers. Vraag mij ook af of Adri ook wat in de melk te brokkelen heeft of loopt die er ook maar bij, hoofdschuddend omdat alles in de soep loopt.

brummie20-09-2021 om 12:56

@appiehappie, kansen waren er o.a. voor Ngonge (kopbal) schoten van Suslov en Abraham gepareerd door keeper Willem II 2e helft. Willem II had geen enkele kans. Pas toen FC achter 1 op 1 ging spelen, braken ze door op counter omdat FC volop aanval speelde. 

Ter aanvulling: Willem II 7 schoten, 3 op doel, FC 14 schoten 5 op doel. Balbezit 48 - 52 %

appie happie20-09-2021 om 13:13

Je zult gelijk hebben..ik verander de nul kansen in 0 100% kansen..

Maar zoals gezegd,kan woensdag zomaar anders zijn

Idanrust heb ik veel vertrouwen in net als in Ngonge,maar die zal geschorst worden neem ik aan.

Tevens denk ik dat de FC straks wel gaat presteren..daar ben ik niet bang voor.

Ik heb geen paniek hoor..

 

Oke de rode kaart gaat NIET door..meevaller dus.

Andries20-09-2021 om 15:22

Het rommelt in het voetbal wereldje.

Messi een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Messi boos.

De trainer zei ik heb 35 goede spelers.

Luuk de Jong.

Geen Lucky de Jong.

Fans van Barcelona zijn pisnijdig op de Jong.

PSV verliest thuis met 0-4 van Feijenoord.

PSV won in het verre verleden eens met 0-10 van Feijenoord in de kuip.

Vitesse verliest thuis van Twente.

En ga zo maar door.

Winnen of verliezen.

Het kan alle kanten op.

De bal is rond.

Nu dat weten we al sinds het begin.

Er is gekozen voor een ronde bal.

Geen rugby bal.

Dat  brengt mij op een idee.

Ga eens voetballen met een rugby bal.

Een cilinder bal kan ook.

Wij moeten verhinderen dat de bal alle kanten op rolt.

Leeuwenburgh is teleurgesteld over het FC spel tot nu toe.

Dat moet hij nodig zeggen.

Leeuwenburgh is topscorer met 8 goals in zijn netje.

Heimwee naar Padt.

Zit Padt nog steeds op de bank bij zijn nieuwe club?

Buijs moet tape op zijn mond plakken.

Het moet maar eens afgelopen zijn met zijn gescheeuw en spastisch gedrag langs de lijn.

Hoe is het met Fleddi?

Nog steeds niet bekomen van zijn transfer inspanningen?

Sparta trainer, een venijnig ventje, zou Fleddi nog op het voetbalveld willen ontmoeten.

Dat zou er niet goed hebben uigezien voor onze Fleddi.

Brancard en ambulance.

Twee keer rood voor Henkie Fraser.

Henk was vroeger bekend als Henk Scheermes.

Nu Fraser komt met Sparta nog naar de Euroborg.

Ik vrees het ergste voor Fledderus.

Advies: een tijdje ziek thuis.

Ziekenbezoek van Henk.

Henk zegt Fleddi een bloemetje van mij.

Fleddi springt uit bed en zegt Henk wij waren de beste vrienden op het voetbal veld.

Het is maar een verhaal.

Ren je rot.

Dit is een televisie programma voor de jeugd.

Buijs heeft het ook bekeken en was laaient enthousiast.

Nu zit ren je rot in het oefen programma en op de voetbal velden.

Ik probeer het voetbal van de FC te analiseren.

Ik kan er geen touw aan vast knopen.

Woensdag FC Groningen vs. Vitesse.

Weer kijken naar ren je rot.... 

 

Herman Badkuip20-09-2021 om 16:16

Rode kaart van Cyril Ngonge is geseponeerd na het bekijken van de beelden! Kan gelukkig woensdagavond meespelen in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Vitesse! 

brummie20-09-2021 om 16:41

Fijn dat Cyril er woensdag gewoon bij is!  

b.raatjes196620-09-2021 om 19:42

Als Danny buiys verstandig is begin je weer met de zelfde elf van zaterdag ze moeten aan elkaar wennen dat is de grootste probleem en als je weer een andere systeem gaat doen hoe pakt dat uit

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!