Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Vitesse

Door Redactie 17 reacties

Een onvervalste Engelse speelweek op het menu met daarbij een hele interessante ontmoeting aankomende woensdagavond in de Euroborg. Vitesse dat net als FC zoekend is naar herstel, is de tegenstander. Daarbij aangetekend dat de geel-zwarten Europees goed zijn begonnen. Normaal gesproken mogen de Arnhemmers zich (op basis van de onderlinge club begrotingen en de eindstanden van de afgelopen jaren) tot favoriet rekenen. Maar na vijf speelronden is het onderlinge verschil slechts één puntje, waarbij opvalt dat de gasten dit seizoen moeilijker tot score komen (4) en veel doelpunten (13) om de oren kregen. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De club roept iedereen op om op tijd te komen.

 

Korte terugblik Willem II
Voor de camera van RTV Noord liep een zichtbaar teleurgestelde trainer Buijs na afloop nog even verder leeg over de manier waarop verloren werd. Buijs hekelde onder meer het moment van de beginfase waarbij FC Groningen niet goed in de wedstrijd zat en de eerste tegentreffer viel. Onder druk staan, en dan gaan voetballen rond je eigen zestien wordt op dit niveau afgestraft. Buijs voorziet (gelet op de onervarenheid van het team) dat dit nog wel eens vaker kan gebeuren.

Ook aangaande het niveau verschil tussen de eerste en tweede helft, (refererend aan de eerdere wedstrijden van dit seizoen) wijst Buijs erop dat het team nog niet op het niveau is om constant te kunnen presteren over een langere periode in de wedstrijd. Daar zal hard aan gewerkt moeten worden waarbij de steun van iedereen hard nodig is.

Ngonge die na het laatste fluitsignaal een rode kaart kreeg bij een opstootje is niet geschorst. De rode kaart is geseponeerd. We verwachten dat Mike te Wierik na een schorsing terugkeert in de basis. Onze inschatting is dat trainer Buijs niet teveel gaat sleutelen aan zijn beoogde basiself.  

 

Vermoedelijke opstelling: Leeuwenburgh, El Hankouri, Te Wierik, Kasanwirjo, van Hintum, Suslov, Irandust, Duarte, Ngonge, Larsen, Joosten

Mocht er in de loop van dinsdag meer bekend worden over eventuele wijzigingen in de basis, zullen we deze doorvoeren in de nieuwe topic Matchday.

Korte historie
Van de laatste vijf gespeelde thuisduels tegen Vitesse won FC Groningen er vier. Het afgelopen seizoen eindigde de wedstrijd in 1-1. De winstpercentage ligt op ruim 47% (via FCG stats). 

Of FC na afloop met een resultaat van het veld gaat stappen is in deze fase van de competitie nog niet bepaald een zekerheid. Laten we hopen dat het team snelle lering heeft getrokken van het afgelopen weekend en de wil op de mat gaat leggen om zich sportief te revancheren! De onvoorwaardelijke steun van onze twaalfde man kan daarbij wel eens meer dan geroepen zijn!

COME ON FC! 

Reacties:
Zeeman20-09-2021 om 20:31

Joosten??? Nee toch, is er nou  niemand anders die daar kan spelen?

Iemand nog een idee wie dat kan zijn?

Alf20-09-2021 om 20:39

Op zich prima als de trainer vast wil houden aan zoveel mogelijk dezelfde spelers. Zo slijp je vastigheden in. Ik zou echter Dankerlui die beter verdedigt dan El Hankouri als rechtsback opstellen. En dan El Hankouri naar voren ten koste van Joosten. En als Joosten toch mag starten is het denk ik wel zijn laatste kans om zich te bewijzen.

appie happie20-09-2021 om 23:02

appie happie20-09-2021 om 20:52

Ik zeg niks..

Andries20-09-2021 om 21:24

Joosten is eigenlijk Joost en Joost, meervoud.

Dat is zijn probleem.

Een dubbelganger.

De ene Joost zegt tegen de andere Joost....

Ze zijn het niet met elkaar eens.

Joosten moet zijn naam  veranderen in Joost.

Dat zie je duidelijk op het voetbal veld.

De beide Joost willen sturen.

De ene naar rechts en de andere naar links.

Zij zwabberen daardoor over het voetbalveld.

Dus Joosten moet 1 persoon worden.

Buijs noemt Joosten Joosten en zo onstaat een deling in de perzoonlijkheid.

Nu dit is wat een psychiater er van vindt.

Ga nooit naar een psychiater.

Buijs heeft elke dag een afspraak.

De psychiater is voetbal fan en weet Buijs te overtuigen met zijn idëeën hierover.

De psyg zegt drukzetten, drukzetten.

Buijs zegt u heeft verstand van het balletje.

Je moet niet alles geloven wat ik hier vertel.

Het is voetbal malaise.

En dan wordt je melig en krijg je melige reacties.

Vitesse heeft thuis een pak voor zijn broek gehad.

En wil eea. goed maken.

En de FC is nu de lul.

Om nog even op Joosten terug te komen.

Joosten heeft Buijs omgekocht.

Buijs zegt laat hem maar staan.

Hij doet geen goeds en geen kwaads.

We moeten maar met 10 man verder en een tandje bij zetten.

Ik ben benieuwd of de FC woensdag 8 uur 's avonds goed aan de wedstrijd begint.

Alle begin is het halve werk.

Half werk.

Je moet de hele wedstrijd aan het werk.

Geen half werk.

Wat doet Leeuwenburgh de superman in het doel.

Tot nu heeft hij gehengelt en gevist.

Geen vis gevangen.

Strand Larsen heeft een nieuw kunst stukje bedacht.

Scoren met een drie loopse salto.

Hij wacht op het moment...

Postbode Postema brengt tijdens de wedstrijd brieven rond.

Je moet het maar kunnen.

Buijs gaat op zijn kop staan te schreeuwen.

Waarom.

Hij wil de wedstrijd van een andere kant  bezien.

Buijs zit vol nieuwigheden.

Zo ontdekt hij de wereld opnieuw.

Ik moet woensdag ook maar eens op mijn kop gaan staan voor de tv.....

 

 

kees20-09-2021 om 21:33

Joosten is...Toasten  of Proesten

Metworst20-09-2021 om 22:30

Dit gezwets neemt steeds meer ruimte in beslag. Moderators kan er geen knopje komen dat je van bepaalde forum leden de post niet te zien krijgt, en daarin zelf de keuze hebt? Dan kan een ieder dat voor zichzelf bepalen, iedereen blij. 

Rob197020-09-2021 om 23:14

Ik heb al eens de suggestie gedaan, de mogelijkheid van, lees meer....., maar dat is nog niet toegevoegd. 

Misschien niet uitvoerbaar, maar ik zie het op veel sites.

brummie20-09-2021 om 22:11

Fijn dat er weer een pispaal gevonden is onder sommige leden op dit forum. Kon ook niet uitblijven natuurlijk. 

Ook Leeuwenburgh moet het ontgelden. Omdat hij 8 keer heeft moeten vissen. Waren er 5 tegen PSV en in de andere 4 wedstrijden maar 3 tegen doelpunten. Gaat dus nergens over. 

 

  

Marco20-09-2021 om 22:59

Joosten, Suslov en Ngonge gaan alleen maar voor eigen succes, met slappe afstandschoten. Hopelijk dat Van Hintum en Irandust nog oog hebben voor de centrumspits anders wordt het weer een triest gebeuren. Jammer dat Postema niet mee mag doen. 

Vitesse heeft veel meer kwaliteit. De ploeg heeft moeite om de energie op te brengen om te presteren. Wel fysiek sterke spelers. Zou Kalley ook rechtsback kunnen spelen?

 

BROMBEER21-09-2021 om 07:55

Idd marco , in het voorste gedeelte van het team ontbreekt de teamspirit  en het elkaar gunnen van kansen en goals oftewel voetbalgogme, en dat gaat vooral ten koste van Strand larsen die juist gebaat is bij aanvoer. Joosten suslov en Ngonge blinken uit in het te lang doorvoeren van acties, de bal te lang bij zich houden en uit alle ( on) mogelijke hoeken te schieten op de goal.

brummie21-09-2021 om 08:14

Suslov won 75% van zijn duels, had 7 succesvolle dribbels en 2 schoten op doel tegen Willem II.  En hij speelde op een controlerende  meer defensieve positie op het middenveld. 

Ik denk dat het niets met teamspirit te maken heeft, maar meer aan elkaar wennen. Strand Larsen mag zelf nog wel iets meer energie in de wedstrijd leggen vind ik. Met Irandust erbij zal hij ook meer aanvoer gaan krijgen. Zie ook de aanval 1e helft tegen Willem II.

Herman Badkuip21-09-2021 om 09:06

Mits er geen blessures zijn, lijkt 't mij logisch dat Danny Buijs het elftal niet té veel door elkaar gooit....Zou starten met Mike te Wierik én Wessel Dammers in de basis, een 4-4-2 opstelling ligt voor de hand. Leeuwenburgh op doel, El Hankouri, te Wierik, Kasanwirjo en van Hintum achterin, middenveld met Suslov, Duarte, Dammers en Irandust én twee spitsen voorin met Strand Larsen en Ngonge. Dammers in deze wedstrijd tegen Vitesse als de verdedigende middenvelder met Suslov en Duarte als controleurs en Irandust als een echte 10, die de spitsen met steekpasses kan bedienen. Als het nodig is, kun je tijdens de wedstrijd van Kaam, de Leeuw/Postema en/of Abraham nog inbrengen.....In dit systeem is er voor de flankverdedigers Hankouri en van Hintum volop kans om naar voren te spelen en voorzetten op maat af te leveren voor onze spitsen.

Jantje21-09-2021 om 11:08

Ik verwaxcht een dikke nederlaag woensdag en tegen Ajax en twente. en dan sta je maar zo onderin.

en kom daar dan maar eens maar weer weg. ik wacht een ramp jaar. waar degradatie niet uitgesloten is.

Zeeman21-09-2021 om 12:27

Nou nou, dit is wel erg pessimistisch zeg. 

Thomas Portugal21-09-2021 om 11:29

Jammer om te lezen dat sommige fans de handdoek al in de ring lijken te gooien na vijf wedstrijden. Ik verwacht zelf een heel leuk jaar waarin we mogelijk ergens in de middenmoot gaan eindigen met attractiever voetbal. Ik kijk er ook naar uit om al dat jeugdig talent zich te zien ontwikkelen. Je moet je toch niet voorstellen dat je fan bent van Ajax of Bayern Munchen en van te voren al weet dat je ruim gaat winnen van een Cambuur of Bochum. Ik heb gisteren hier in Portugal 5 minuten zitten kijken naar Benfica - Boavista. Er is geen zak aan. De verschillen in begrotingen en kwaliteit op het veld zijn zo groot, dat elke uitslag bij voorbaat al vaststaat. Het leuke aan Groningen volgen is dat je nooit weet hoe het gaat lopen, en daardoor des te blijer bent, als ze mooi spelen en winnen. Ik in ieder geval wel.

Nachtwacht21-09-2021 om 13:41

Precies dat 

GroenWit02021-09-2021 om 16:34

Marco21-09-2021 om 11:51

Er is weinig reden voor paniek. Door de de verkoop van een aantal sterkhouders eind van de transferwindow moet er een heel nieuw elftal worden geformeerd. Daarnaast heeft Groningen er voor gekozen om vooral veel talenten te halen. Dit alles kost tijd, maar de nieuwe spelers kunnen zeker goed voetballen. Het programma bevat nu veel zwaardere wedstrijden. Voordeel kan wel zijn dat als het elftal wat meer is ingespeeld, de zwakkere tegenstanders komen, waardoor er snel punten kunnen worden gepakt. 

Een goede defensieve middenvelder en rechtsback ontbreken. Buijs probeert dit nu met voetballende spelers in te vullen. Blijf het jammer vinden dat Joel van kaam verhuurt is aan Emmen. Hij speelde vorig jaar wing-back tegen Vitesse thuis en deed dit erg goed. Anders dan el Hankoeri en Dankerslui, toonde aan wel te beschikken over benodigde fysieke duelkracht en gif in de duels. 

manus21-09-2021 om 11:58

Ik las veel aanmerkingen op El Hankouri als verdediger. Volgens mij kwam hij de eerste helft tegen WII in de problemen door dat er op het middenveld de opkomende speler(s) van WII niet opgevangen werden. De invulling voor die middenveldpositie daar klopt nog niet.

TomOkker21-09-2021 om 20:22

Goed opgelet Manus, het is duidelijk nog niet allemaal op elkaar ingespeeld. 2e helft speelde Hankouri meer centraal en van Hintum speelde hoger, ik vond Hankouri opvallend goed spelen in een centrale rol.

Ik maak mij meer zorgen om Buijs, de manier hoe hij de keeper weg zet voor de camera is van een zeer bedenkelijk niveau. Alsof mensen door geschreeuw harder gaan rennen. Hij kan ook gewoon zeggen we zitten nu eenmal in een fase waarin dit soort dingen gebeuren. Gewoon schijt hebben aan mensen met het rechterrijtje syndroom of die aan de dunne raken van de degradatie zone. Dit soort opmerkingen maken alleen mensen die in paniek zijn. We zijn pas 5 wedstrijden onderweg mensen en we hebben geen gemakkelijke start en het vertrek en blessures van spelers maken het er niet makkelijker op. Maar het laatst waar spelers op zitten te wachten is een coach die z'n spelers afbrand voor de camera en zeker niet in een fase waar het binnen een team de wereld op z'n kop staat.

Herman Badkuip21-09-2021 om 14:25

Ben heel blij voor Bart van Hintum en zijn gezin met het goede nieuws over hun dochter Chloe! Zal voor hem een stimulans zijn om er morgenavond weer vol tegenaan te gaan! Gaat vast en zeker mooie voorzetten en inworpen afleveren....misschien gaat hij wel scoren!

brummie21-09-2021 om 18:18

Sluit ik me helemaal bij aan Herman. Fantastisch nieuws voor Bart & familie. Dan is voetbal maar bijzaak. 

frankism21-09-2021 om 19:23

Ik denk en mag hopen dat de FC na twee keer niet thuis geven in de eerste helft, morgen wel bij de les is. 

En dan blijkt dat we heel aardig kunnen ballen. Ook al heeft vitesse misschien op papier betere spelers, ik denk dat morgen de victorie haan gaat kraaien.

 

Een hoofdrol voor Irandust die als een ware 10 het spel gaat verdelen en daarmee Ngonge en Strand Larsen gaat laten scoren.

 

 

Andries21-09-2021 om 20:29

Gezondheid gaat voor alles.

De wereld is vol wreedheden, als of de duivel er mee speelt.

Je mag blij zijn als je gezond bent.

Echter aan alles komt een einde.

Gezondheid is niet eeuwig.

Nu maar weer over voetbal.

Even niet aan gezondheid denken.

De dagelijkse sleur en roes.

Buijs onze lieve heer trainer vraagt  het publiek om achter de ploeg te staan.

Dat hij het niet alleen kan blijkt nu.

Hij heeft de steun van het bezoekende publiek nodig.

Buijs in paniek.

Buijs kan geen lijn in de ploeg brengen.

Hij weet het niet meer.

Koeman op de wip.

Koeman zegt......

Koeman zei......

Nu weer Buijs.

Buijs heeft een aantal assistenten.

Weten die het ook niet meer?

Fleddi zegt ik bemoei mij er niet mee.

Gudde zegt.....

Gudde zei.....

Buijs mag van mij met een katapult vertrekken.

Hij hoeft niet op de gebruikelijke wip.

Met een katapult zul je Buijs nooit meer terug zien.

Ook niet met hangende pootjes.

Heb ik een hekel aan Buijs?

Je zou zeggen ja.

Maar ik ken de persoon Danny Buijs niet.

Het is dus geen persoonlijke afschuw.

Ik kijk naar de verrichtingen van FC Groningen.

De boer ploegt en de FC ploetert voort.

Dat gaat al jaren zo.

Buijs heeft het stuur in handen.

Daarom beschouw ik Buijs als verantwoordelijk.

Dus het is geen persoonlijke afkeer.

Het geschreeuw en de getatoueerde armen is niet mijn ding.

Maar dit reken ik Danny niet aan.

Ik reken Danny aan voor het voetbal dat de FC iedere keer weer laat zien.

Nu moet het publiek de ploeg uit het slop halen.

Een beetje voetballer moet op eigen benen staan.

Geen duimzuigers.

Kerels.

Schijt aan de hele wereld en tegenstanders.

Kom maar op!

Ho, ho heren niet doordraven.

Een grote mond mag.

Op het voetbal veld moet je er staan.

Geen mammie trainer langs de lijn voor aanwijzingen.

Verdorie trek je voetbalsokken en voetbal broek omhoog.

En laat ons niet weer zakken.

FC Groningen vs. Vitesse 3-1.

Of anders om. 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!