Terug

Deel deze pagina:

Dramatische avond FC Groningen na rode kaarten Te Wierik en van Kaam, wedstrijd tijdelijk stilgelegd, 'streakers' op het veld...

Door Redactie 23 reacties

Een avondje Euroborg om heel snel te vergeten na de 1-0 nederlaag tegen Vitesse. Het duel ging redelijk gelijk op met de beste kansen voor FC. Er was weinig aan de hand tot het discutabele moment dat Te Wierik (na ruim een half uur) door tussenkomst van de VAR met rood van het veld werd gestuurd. FC Groningen kwam tot overmaat van ramp nog voor de rust met negen man te staan na de rode kaart (opzichtelijk hands) van Van Kaam. Tussen beide kaarten door was Vitesse op voorsprong gekomen door een goal van Gboho. Na de pauze werd het duel direct stilgelegd. De doelman van Vitesse was geraakt door een beker bier. Of het nog niet allemaal genoeg was waren er een paar studentikoze types die het nodig vonden om nog even op het veld te komen... en nadat FC Groningen spelers opnieuw op het veld kwamen voor de extra warming up, dat weer te doen. De club kan eerdaags een stevig sanctievoorstel uit Zeist verwachten. 

eerste helft
De gasten drongen het meeste aan tijdens de openingsfase. Het leverde een paar hoekschoppen op maar gevaarlijk werd het niet. FC hanteerde regelmatig de terugspeelbal op Leeuwenburgh. Als er diepte werd gezocht, eindigde de bal vaak bij de tegenstander. Een veelbelovende aanval stokte na een miscommunicatie tussen Ngonge en El Hankouri. 

Na een kwartier het eerste schot op doel van Ngonge die de paal raakte. Wat later kreeg Strand Larsen een kans die daarbij Schubert iets te ver voor zijn doel zag staan. De Noor had een stift in gedachten maar schoot in de handen van de doelman. Op de speelhelft van Groningen werd Bero geraakt door Dammers hetgeen een vrije trap opleverde. Deze stuitte tegen de muur. Een verre inworp van Van Hintum werd weggewerkt door Schubert en overgeschoten door Ngonge.

In de 36e minuut kon Te Wierik met rood van het veld op aanwijzing van de VAR. In duel met Openda was Te Wierik te ver met één been doorgegleden op het been van de aanvaller. Een wel erg zware straf want de verdediger was uit balans. Er werd vijf minuten bijgetrokken. Strand Larsen kreeg een dot van een kans maar volleyde naast de kruising. Direct daarna de tegenstoot en de 0-1 van Gboho die in de kluts werd aangespeeld en kon wegdraaien bij van Hintum. Op slag van rust kon ook van Kaam inrukken met rood die duikend de bal met de hand wegsloeg. Een oliedomme actie. De vrije trap eindigde in de muur.

tweede helft
Direct een incident op het veld. Doelman Schubert was geraakt (bierglas uit de tribune) en lag op de grond. Na blessurebehandeling liep de doelman samen met de overige spelers van het veld. De wedstrijd werd stilgelegd.

Na een half uur extra onderbreking kon het verder. Sverko verving Irandust. Van een wedstrijd was allang geen sprake meer. De vraag was hoever de schade kon worden beperkt. Ngonge werd van achteren hard geraakt (doorschietend been) na een doelpoging van Tannane. Bero die al geel had speelde met vuur na wederom een stevige overtreding. Tannane kreeg geel na het onderuit halen van een tegenstander.

De Leeuw en Postema werden een kwartier voor tijd ingebracht voor Strand Larsen en Ngonge. Of Vitesse zich had ingehouden om het publiek niet onnodig te irriteren of dat FC Groningen zo goed was, grote kansen bleven uit. Af en toe probeerde Groningen de weg naar voren te vinden en knokte de hele tijd voor wat het waard was.

De extra tijd was vijf minuten. FC kreeg nog een vrije trap met Leeuwenburgh in het strafschopgebied van de gasten. Deze werd slecht uitgevoerd. Kort daarna nog een vrije trap met hetzelfde recept. Deze werd weggestompt. Daarmee eindigde de wedstrijd.

Met deze nipte nederlaag smaken de druiven extra zuur. Want hoe zou het zijn gelopen, als het duel met elf tegen elf was geëindigd?

Aankomende zaterdag wacht Ajax uit.  

 

Reacties:
Marco22-09-2021 om 23:01

Triest dat een mooie voetbalavond kapot wordt gemaakt door een overijverige VAR en een onbekwame KNVB scheidsrechter. We hadden gehoopt dat Twente thuis enkele jaren geleden een incident was, maar in Zeist leren ze niet. Publiek, is de grote verliezer.

Tot de foute beslissing zagen we een aardig spelend Groningen. Soms iets te veel onnodig balverlies, maar goede intenties.

Larsen begint de kopduels te winnen, zet er een snelle speler naast die dan de diepte in gaat.

Mooie sfeer door het publiek dat tot het einde bleef.

 

appie happie22-09-2021 om 23:04

2de helft goed stand gehouden..heel goed!

Jammer van de dwaling om te Wierik rood te geven..te gek voor woorden..wordt morgen terug gedraaid..maar dat zet de wedstrijd wel op de kop.

Heel jammer van de 2de rode kaart masr die was terecht.

Even dacht ik dat de keeper van Vitesse zeer ernstig gewond zou zijn,echter hij was alleen een beetje nat van het beetje bier wat hij in zijn rug kreeg, de aansteller.

Kortom genaaid door de var..zoals zovaak brengt de var meer ellende voort dan goeds..ik ben voor afschaffen en wel direct.

 

Blindhout fluit dit weekend niet denk ik.zo slecht...

 

Oja de " supporter(s)" achter het doel die riskeren echt 4 wedstrijden schorsing..mochten ze net weer komen,zitten ze weer voor de tv de komende tijd..de sukkel(s)

 

b.raatjes196622-09-2021 om 23:07

De var gelijk weer afschaffen en een kloten scheidsrechter hij mag nooit nooit meer fluiten ja amateur wedstrijden meer niet fc Groningen heeft het goed gedaan met negen man laten we dat duidelijk zijn een dikke compliment voor de jongens dat voor op gezegd

b.raatjes196622-09-2021 om 23:14

De var en deze scheidsrechter moet onmiddellijk stoppen nooit meer op veld aantreden weg met deze mensen 

no guts no glory22-09-2021 om 23:43

Kon er vandaag niet bij zijn in het stadion ivm vakantie daarom op ESPN de interviews kunnen zien. Na het interview met Brandhout zou ik zeggen gelijk die scheids 4 wedstrijden schorsing opleggen. Wat een slap verhaal zeg. Niet te geloven. Je kunt zien dat hij in ieder geval zelf nooit tegen een bal heeft getrapt. Wat een ontzettend slechte onderbouwing van de rode kaart. 

Herman Badkuip22-09-2021 om 23:45

Tis toch niet te geloven...krijgt keeper Schubert een biertje aangeboden kort voor de tweede helft begint, gaat hij er bij liggen! Rode kaart van Mike te Wierik wordt vast en zeker geseponeerd, geen bewust natrappen van hem! Ben ontzettend trots op het team van FCG dat in de tweede helft geweldig heeft gevochten om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook trots op de meeste supporters, die FC Groningen de hele wedstrijd bleven steunen en op het einde van de wedstrijd met het spandoek voor Chloë lieten zien, dat het voetbal maar een bijzaak is! Jammer dat het uiteindelijk geen verdiend punt opleverde.....met 11 tegen 11 waren de meeste kansen voor FCG. Scheidsrechter Lindhout én VAR van Boekel hebben deze enerverende wedstrijd verpest door de eerste rode kaart voor Mike te Wierik....Zaterdagavond naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen koploper Ajax.....Ben benieuwd of FCG voor een stunt gaat zorgen, want in deze knotsgekke competitie is écht van alles mogelijk....

Metworst23-09-2021 om 07:11

Zaterdag bij Ajax wordt het alleen tegenhouden en schade zoveel mogelijk beperken. Geen schijn van kans daar. 

Reactie verwijderd door redactie

Alf23-09-2021 om 00:29

Je verheugt je op een leuke wedstrijd. Maar dat is dan na die 2 rode kaarten en de goal tegen wel voorbij. Net de 'overtreding' van Ter Wierik gezien. Rood is niet terecht. Erg jammer dat de VAR en de scheids zo mijn avondje (en van meer mensen) vergald hebben.

Een acceptabele eerste helft gezien toen het nog 11 tegen 11 was. Dat was dan nog zo ongeveer het enige positieve. En die sukkels die zo nodig met bier moeten smijten het stadion uitgooien. Tegen Heerenveen gebeurde het ook al. Geen bier meer schenken aan die gasten achter het doel lijkt me een goede sanctie.

b.raatjes196623-09-2021 om 07:15

Deze scheidsrechter mag nooit meer fluiten tegen zijn kinderen maar niet meer op veld 

brummie23-09-2021 om 08:52

Het was in goede en slechte zin een memorabel avondje gister. FC had tot de rode kaart het beste van het spel en kansen om de score te openen. Helaas door de in mijn ogen zwaar bestrafte rode kaart van te Wierik, en rode kaart van Kaam verwachtte ik een loodzware 2e helft. Ook omdat vitesse in de extra speeltijd nog de 0-1 maakte. Kan me verder trouwens ook geen kansen herinneren van Vitesse in de gehele wedstrijd. Met negen man keihard geknokt en zelfs nog hopen op een gelijkspel. Vond Hankouri en Kasanjawiro echt sterk spelen. 

De supporters waren verbaal goed op dreef, en in de 2e helft bleef men de ploeg aanmoedigen. Helaas zijn er en dan figuren die onze club in diskrediet brengen door een beker bier naar de keeper te gooien. Ook al ging hij als een stervende zwaan neer, gewoon zelf dat bier opzuipen a.u.b. Door zulke excessen moet je er niet van opkijken dat in de toekomst op tribunes geen bier meer gedronken mag worden, zoals in Engeland. Op de Koeman tribune werden zelfs de horecapunten in de 2e helft gesloten ivm de ongeregelheden. 

Dan had je ook nog een aantal mafklappers die het nodig vond om het veld op te rennen. Onderbroekenlol blijkbaar. Het veld is heilig, gewoon stadionverbod voor het leven en minimaal  1000 euro boete. We zijn veel te tolerant hier in NL. 

Wil graag positief eindigen, ben trots op de ploeg dat ze zich met negen man nog zo goed partij hebben geboden. Het seizoen is nog lang. Al dat gezeur over Buijs, Fledderus ontbreken van Messoudi vind ik gewoon onzin. Ook met hem had te Wierik rood gehad en in ondertal gespeeld. Qua punten lopen we iets achter, maar qua spel, zie ik echt wel vooruitgang in de manier van spelen met de nieuwe spelers. We hebben meer voetballend vermogen en dat gaat ons zeker nog genoeg punten opleveren. 

Thomas Portugal23-09-2021 om 08:59

Hoekie23-09-2021 om 09:11

Komplimenten voor spelers en staf die een wedstrijd die geen wedstrijd meer zou kunnen zijn er toch weer een wedstrijd van gemaakt hebben. Petje af! Kasanwirjo, Suslov, El Hankouri waren voor mij de uitblinkers. Zij bleven maar werken en uitstralen dat er nog iets te halen viel. 

De rode kaart van ter Wierik was natuurlijk onterecht. Dat ziet zelfs een blind paard. Deze zal dan ook geseponeerd worden. De enige verklaring die ik kan bedenken voor deze blunder is dat scheidsrechters die door de VAR bij elke terechte en onterechte overtreding in het strafschopgebied worden ontboden slappe knietjes krijgen en onder druk zelf niet meer kunnen oordelen. 


Het publiek was op een paar onverlaten na geweldig. 

corinti23-09-2021 om 10:14

Ik zie opnieuw voorbij komen:die nooit meer opstellen,die nooit meer opstellen.Maar ik geloof echt dat al onze spelers alles geven voor de club.Van kaam zal dit uit een reflex gedaan hebben.maakt de duik om terug te koppen,weet dan dat ie niet meer bij de bal komt en tikt met zijn hand de bal(uit een reflex) voor de voeten van een Vitesse speler weg...dom,maar natuurlijk niet express.Blijkt want überhaupt zijn eerste kaart,dus heeft nog nooit zijn team benadeeld.Dat hebben uiteraard bepaalde supporters (die dus onze spelers eruit willen hebben)wel gedaan met hun acties.Dat is pas OLIEDOM

Andries23-09-2021 om 10:22

Te Wierik doet de laatste tijd domme dingen.

Ging met een gestrekt been hard door.

Verdiende rode kaart.

Balletje terug, balletje breed.

Dan de lange bal.

Geen voetbal via het middenveld.

Geen opbouw via de grond.

Zo konden de technische FC voorwaartsen zich niet manifesteren.

Dom in het kwadraat.

Koning Irandust niet gezien.

Ze moeten bij voetbalwedstrijden maar  bier gaan verkopen.

Alcohol de baas in de Euroborg.

Het bestuur moet Danny Buijs met een balletje terug, balletje breed en een verre trap de provincie Groningen uit werken.

Het is genoeg geweest,

Buijs is een boerenkool trainer.

Balletje breed, balletje......

En een lel naar voren.

Stampot voetbal.

Ajax vs. FC Groningen 20-0.

Balletje terug, balletje.....

Dan een lel......

 

Dijk23-09-2021 om 10:57

Zou het zaterdag en telraam uitslag worden?

Trouwens de 4e man tijdens de rode kaart van ter Wierik gaf gelijk commentaar naar van Boekel.  Maar 4e man had hele andere kijk op de overtreding !! van Lindhoudt reageerde in eerste instantie niet op de overtreding deze liet het spel doorgaan. 

grunn196723-09-2021 om 11:28

Denk dat het wel meevalt.

Ajax moet as dinsdag voor de ch.l.

Zullen op 60% spelen en zal het 3 of 4 - 0 worden.

En staat de FC onder de degradatie streep bij de ploegen waar ze thuis horen.

 

brummie23-09-2021 om 11:43

Waarom hoort FC bij de ploegen onder de de degratiestreep? FC was zeker niet mindere van Vitesse, Utrecht & Heerenveen. We hebben een prima, maar jonge selectie. Alles zit nog dicht bijelkaar, 1 wedstrijd winnen en je stijgt direct fors een paar plaatsen. 

Herman Badkuip23-09-2021 om 13:14

Always look at the bright side of life....géén reden om in de stress te raken hoor, zelfs niet na een kleine, onverdiende nederlaag tegen Vitesse. Wij houden altijd vertrouwen in het team van Danny Buijs, ook als 't eventjes tegenzit. Zitten nu even in een kleine dip, maar daar komen we straks ijzersterk weer uit! Ook in de uitwedstrijd tegen Ajax krijgen wij met elf man kansen op een doelpunt, daar ben ik van overtuigd. Ben ontzettend blij met de spelopvatting van het huidige FCG, lekker voor uit voetballen én het thuispubliek vermaken met enerverend voetbal. Vechten voor elke bal, zoals Suslov, El Hankouri én Kasanwirjo dat gisteravond voluit deden....en elke wedstrijd gebeuren er weer verrassende dingen, zoals spelers, die met rood van het veld moeten, ontgroenende, streakende studenten op het veld en het gooien met bier naar de tegenstanders. En inderdaad, ik herhaal wat Brummie al aangaf, wij zijn niets minder dan Heerenveen, Vitesse, Utrecht óf Twente. Uiteindelijk zullen wij zien, dat ons FCG op het eind weer meedoet in de playoff-wedstrijden voor Europees voetbal! 

val23-09-2021 om 13:58

Het was een gênante vertoning in het stadion. Alles wat een wedstrijd mooi kan maken werd bedorven door een stelletje mafkezen. Dat er na de staking in de 2e helft toch weer werd gegooid met plastic glazen bier achter beide doelen maakt het des te triester. Dat er in de harde kern kennelijk te weinig "zelfreinigend" vermogen aanwezig is, ondanks de fantastische sfeeracties, geeft wel te denken. Heb zelf, en niet de enige, nog overwogen tijdens de staking te vertrekken (dit wil je natuurlijk niet zien). Het is sowieso verstandig, in ieder geval voorlopig, de drankverkoop achter de doelen te stoppen.

Het moet ook gezegd worden dat Buijs met zijn "maniakale" gedrag langs de lijn de fanatieke aanhang geen dienst bewijst. Eerst een negatief voorbeeld geven door bij de scheidsrechter opzichtig verhaal te halen- over de rode kaart van Te Wierik- om daarna samen met Gudde proberen de zaak te sussen bij deze aanhang. Hiermee geeft hij wel zijn bedenkelijke rol weer. Ook zijn manier van coachen roept vragen op. In de 2e helft riep hij om de haverklap spelers bij zich om instructies te geven. Ik denk dat de spelers meer baat hebben gehad bij de steun van het publiek dan van de instructies van Buijs. Hij heeft het in een interview met VI over zijn "over mijn lijk mentaliteit" . Sommige spelers zullen hier ongetwijfeld moeite mee hebben. Het is treurig te zien dat een talentvolle Daniel van Kaam nu zonder enig zelfvertrouwen rondloopt. Aanvankelijk was iedereen vol lof over hem. Nu hij in een risicoloze, verdedigende rol moet spelen is hij uit zijn kracht gehaald.

Toch kan deze selectie, aangevuld met een type Matusiwa in de winterstop, zich dit seizoen nog wel bij de eerste 8 voegen. Een aantal spelers verrast nu al positief en ook Sverko klopt aan de basisdeur.

marcelfcg23-09-2021 om 14:11

Interesant punt over Van Kaam. Een speler die al bij zijn basisdebuut direct positief opviel. Iedere bal naar voren spelend wist hij snel een basisspeler te worden. Al snel was er interesse van andere clubs.

Maar door het gedonder van Buijs lijkt het helemaal mis te gaan met deze jonge speler. Vorig seizoen keer op keer gewisseld omdat Daniël volgens Buijs teveel risico in zijn spel legt. Positiewisselingen maakten het nog erger. En dan komt vervolgens Duarte voor rond de miljoen Euro over. Een speler die niets beter is dan "onze" Daniël. 
Vreemde actie van Buijs, zeker gezien de steun die andere spelers continue van Danny krijgen.

Laat Danny eens een arm om Daniël heen slaan en een compliment geven.

Dat werkt ongetwijfeld beter dan zijn bij tijd en wijle achterlijke geblèr.

Hup Daniël!

Nevinsrow23-09-2021 om 14:43

Ik zag in het stadion dappere mensen die de streakers (imbicielen) aanhielden. 

Ik wacht nu op mensen van de Z-side die het zelfde doen met imbicielen met een wegwerp drankje in de hand. 

Daar is de club pas echt bij gebaat!

Spreek elkaar aan als je kunt en durft. Dan ben je mijn held!!

Overigens liet de Z-side zich ook van haar allermooiste kant zien met de steunbetuiging aan Bart van Hintum. Prachtig!

Andries23-09-2021 om 15:49

Ontgroening.

Er liepen 5 halfnaakte studenten op het veld van de Euroborg te ontgroenen.

Variete op het voetbalveld.

Onschuldig gedoe.

De FC neemt dat zeer kwalijk.

Niemand en ook niemand incl. de koning mag over de borders klimmen.

Iedereen wordt geacht op zijn zitplek te blijven.

Staan mag ook.

Dansen ook.

Op je kop staan ook.

Maar niet over de borders.

Het is tijd dat Buijs ook ontgroend wordt.

Hij is weliswaar geen student, maar toch.....

Zijn oren moeten ook nodig gewassen worden.

De oren wassen is een gezegde.

Alle verbeterpunten zijn op Buijs toegepast.

Maar het heeft geen effect.

Buijs is Buijs.

Gudde is Gudde.

Fleddi is Fleddi.

Over de wedstrijd geef ik geen commentaar meer.

Dit laat ik mijn papegaai doen.

De papegaai zegt: wanneer houdt dit eens op.

Ik krijg er een kale kop van.

Nu ik heb mijn commentaar op een grammafoon plaat in gekrast.

En nu klaagt de grammafoon speler merg en been.

Wat is dit.

Iedereen jammert.

Buijs, hou eens op met je fantasieloze coaching.

Balletje terug, balletje breed, balletje.....met een knal naar voren.

Dat heet de ploeg valt aan.

Wordt eens wakker iedereen!

 

 

 

 

Zeeman23-09-2021 om 15:49

Die imbecielen waren zgn studenten, die voor de wedstrijd begon , al flink bezig waren met zuipen en mekaar opjutten, je kon er gewoon op wachten, zit zelf in vak Q  en vanaf 2 kanten kon je dat goed zien.

Stewards en beveilligers waren op de hoogte gebracht, maar er werd wat lacherig over gedaan en zelfs nadat het bier gooien begon werd er niet ingegrepen en toen die gasten het veld op renden waren ze veels te laat.

Dit was weer een fraaie ontgroening, ze zullen het wel in hun portomonnee voelen, want de schade zal wel op hun verhaald worden, hoop ik.

Veels te slap allemaal, ze hadden achter de doelen  eerder moeten ingrijpen. 

Trouwens , sommige stewards mogen wel wat aan hun gewicht doen, was toch geen gezicht toen ze achter die studenten aan gingen rennen? 

Wel mijn complimenten aan de fc spelers, die hebben er alles aan gedaan om toch een goed resultaat te halen.

Metworst23-09-2021 om 18:30

Eens hoor maar je opmerking over het gewicht van de stewards vindt ik wel flauw, deze mensen worden niet ingezet om de 100 m in 10 seconden te lopen. Ik vermoed zelfs dat dit vrijwilligers zijn die hun vrije tijd voor de club en supporters geven. Ook deze mensen verdienen wat meer respect. 

Zeeman23-09-2021 om 21:11

Sorry voor de opmerking over het gewicht van sommige suppooste, was niet zo bedoeld hoor, zijn idd vrijwilligers en heb er dus ook veel respect voor wat ze allemaal voor de fc doen.

Alf23-09-2021 om 16:00

De Z-side mag van mij wel een keertje bij Vindicat langsgaan en daar de boel op stelten zetten. :)

Plattil23-09-2021 om 19:16

Als ik het bekijk dan hebben we na zaterdag Ajax uit van de bovenste 7 alleen Feijenoord nog niet gehad. Competitie kan volgedne week voor ons beginnen.

 

Ps Andries er zijn hulpgoepen hoor!!!

b.raatjes196623-09-2021 om 21:00

Ter wierik is ter onrechte gestraft ik heb van mijn leven ook nooit gezien dat een scheidsrechter een ingooien laten over nemen en dat DAMMERS onderuit werdt  gegooid terwijl de ingooien al genomen is zomaar zegt ach gooi even over dat was duidelijk een strafschop waar was de var op dat moment koffie drinken of zo twee keer toe strand LARSEN werdt onderuit gehaald geen var weer aan koffie drinken of een biertje drinken ik wil van de knvb eens weten wat doen ze hier mee

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!