Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen

Door Sven Heikens 23 reacties

Na de tumelteueze nederlaag gisteren tegen Vitesse, wacht komende zaterdag de volgende wedstrijd al weer. In Amsterdam wacht de uitwedstrijd bij Ajax. Een wedstrijd waarin we op voorhand een '1' op het voorspelformulier zullen invullen; Of zit er wellicht een stuntje in?

Ajax

Ajax staat na zes speelronden bovenaan de Eredivisie met 16 punten. Enkel bij FC Twente werd in de slotfase de overwinning weggegeven door een zondagsschot van Pröpper. Alle andere wedstrijden werden door Ajax met overmacht gewonnen. Ajax' thuiswedstrijden dit seizoen werden liefst gewonnen met 5-0, 5-0 en 9-0, waardoor het doelsaldo na zes wedstrijden al op +26! staat. Tussendoor won Ajax ook zijn Europese wedstrijd met ruime cijfers, dus Groningen is gewaarschuwd.

Trainer Erik Ten Hag gaf aan dat Ajax niet erg zal rouleren in de spelers; zodoende zal Groningen ook te maken krijgen met Ajax zijn sterkste elftal. 

FC Groningen

Na de strijd van het 9-tal Groningers in de wedstrijd van gisteren tegen Vitesse, is het zaak voor de technische en medische staf om de spelers gauw weer op te lappen. De 9 overgebleven Groningers hebben voor elke centimeter gestreden en zodoende een fysiek jasje uitgedaan. Qua spel is, sinds de nieuwe lijn na transferdeadline day, een stijgende lijn te zien in het spel. Waar tegen Heerenveen en Willem II het er kwalitatief nog wel eens aan schortte, was Groningen tegen Vitesse de betere ploeg en zelfs met 9 Groningers wist Groningen meer te creëren tegen 11 Vitessenaren.

Danny Buijs heeft wel weer te maken met nog meer personele problemen. Daniël van Kaam is voor 1 duel geschorst. Mike Te Wierik kreeg een schikkingsvoorstel van 3 duels, waarvan 1 voorwaardelijk, voor zijn dubieuze rode kaart tegen Vitesse. Groningen gaat daar tegen in beroep; de zaak dient vanavond nog; uitspraak volgt morgen om 10 uur. 

Over de rest van de fitheid van de selectie is op basis van schrijven nog niet bekend. In de loop van vrijdag of in ons Matchday artikel meer hierover.

Historie

De recente historie van de wedstrijd Ajax - FC Groningen is zeer eentonig. De laatste 13 edities werden verloren. De laatste keer dat Groningen een resultaat wist mee te nemen uit Amsterdam was op 2 september 2007. Hieronder een overzicht van de afgelopen 5 edities:

 

(FCG Stats)

Scheidsrechter Pol van Boekel (overigens tegen Vitesse nog de VAR..) fluit zaterdag om 18:45 voor de aftrap van Ajax - FC Groningen. Come on FC

 

Reacties:
Marco23-09-2021 om 20:21

Dit Ajax is een paar maatjes te groot. Voorgaande jaren konden we goed tegenhouden, doen we dit te goed dan grijpt de scheidsrechter in en wint Ajax alsnog hebben we ervaren.

Probeer eens te scoren, bijvoorbeeld uit een hoekschop. Verder compact staan en brutaal en doelgericht counteren. 

 

GT-E23-09-2021 om 21:49

Zeker Van Boekel zal gezien zijn dubieuze ingreep van woensdag de Variabele Ajax Regels wel weer gaan toepassen. Ik reken niet op punten.

A Matter of Honor23-09-2021 om 22:39

Van Boekel was de VAR bij FC-GRONINGEN-VITESSE en ging akkoord met een rode kaart voor Ter Wierik. Als nu vanavond de rode kaart wordt geseponeerd wordt Van Boekel te kijk gezet door de FC-GRONINGEN. Aanstaande zaterdag is Van Boekel scheidsrechter bij Ajax- FC-GRONINGEN.  Ben erg benieuwd wat voor capriolen hij bij deze wedstrijd uitvogeld om FC-GRONINGEN de das om te doen. Ik kan mij echt niet voorstellen dat deze scheidsrechter niet rancuneus zal zijn t.o.v. FC-GRONINGEN. Verder begrijp ik dan ook niet dat de KNVB zo dom of arrogant is om deze man deze wedstrijd te laten fluiten.

Andries23-09-2021 om 21:09

Verplicht nummertje.

De FC traint vooraf ook niet.

Lekker uitrusten.

Uitgerust beginnen aan de inmaak partij.

Buijs heeft zijn tactische ingrepen al klaar.

Balletje terug, balletje breed  en dan een lel naar voren.

De FC voetbalt als Kozakkenboys.

Ajax heeft er zin in.

Zij willen de boerenkool jongens inmaken.

Ruiken bloed.

Boerenkool trainer Buijs zegt wij zullen ze een poepie laten ruiken.

Het stinkt in de stadions waar de FC verschijnt.

Steeds maar poepies laten.

Stinkbommen stinken ook.

Maar de FC is nog erger.

Buijs de poepies trainer doet het al geruime tijd in zijn broek.

De FC daalt op de ranglijst.

Balletje.......

Voor de wedstrijd gezamenlijk boerenkool eten met een flink stuk worst van de FC slager.

Van worst eten wordt je agressief.

Vooral de Leeuw en Leeuwenborgh moeten niet te veel worst eten.

Wat mij frappeert is dat de spelers en iedereen Buijs zijn acties negeren.

Waarom.

Zeg de waarheid.

Buijs jij bent een Kozakkenboys trainer.

Balletje.....

Er is een standbeeld voor Buijs in de maak.

Een bronzen beeld van een struisvogel met zijn kop in het zand.

Wat heeft dat met voetbal te maken.

Niets.

Maar over een paar jaar is het zo ver.

De FC degradeert.

Balletje.....

Wiens schuld is dat?

Buijs zegt ik wil het niet weten.

Balletje.....

Zaterdag weten wij het.

De FC laat Ajax een poepie ruiken.

Balletje.....

 

  

 

Zeeman23-09-2021 om 21:15

Manman wat een teksten weer, heb je niks beters te doen? Hoe kom je toch steeds aan dit soort onzin?

DanMan197124-09-2021 om 12:57

Gewoon overslaan, doe ik ook altijd.

Is gewoon z'n uitlaatklep. Ieder zijn ding. Beter dan bier op het achterhoofd van een keeper mikken.

Herman Badkuip23-09-2021 om 21:30

Ook zaterdagavond in een uitverkochte Arena is de bal weer rond en kan er écht van alles gebeuren....Maar laten we realistisch blijven, Ajax in eigen huis is normaal gesproken een maatje té groot voor alle andere eredivisie-teams....dus óók voor FC Groningen. Maar misschien bedenken Danny Buijs en Adrie Poldervaart een speelwijze, waar de voetballers van Ajax het antwoord niet op weten....Met een zelfde inzet én strijd als thuis tegen Twente zijn er heel misschien mogelijkheden voor FCG....we zullen zien.

appie happie23-09-2021 om 22:10

Je bedoelde Vitesse ipv Twente zeker

Twente is nog ff wachten hoor..

Herman Badkuip24-09-2021 om 08:46

Heel scherp Appie....liet mij een beetje meeslepen door de spannende wedstrijd Twente tegen AZ.....

ChiChi23-09-2021 om 21:58

Vuilnisman, kan deze zak (Andries) ook A.U.B. mee??????

A Matter of Honor23-09-2021 om 22:49

@ChiChi,

Kijk eens naar jouw eigen bijdrage op dit forum. Deze zijn ook echt niet van topkwaliteit, dus laat Andries gewoon zijn gang gaan en laat asjeblieft dat geneuzel over deze man achterwege. Ieder heeft toch zijn of haar eigen mening hoe hij of zij een post wil schrijven? Nou dan.........stop er dan mee, jij gaat toch ook je eigen gang.

debultjes23-09-2021 om 23:14

Ik zou graag eens een logische opstelling willen zien waarbij de spelers op de juiste plek en niet week na week veranderen. EH is geen rechtsback en Suslov is geen verdedigende middenvelder. Ter Wierik maakt teveel domme fouten en heeft niet meer de vorm van zijn eerste periode bij de FC. Ik zou in een 4-2-3-1 spelen met de volgende spelers.

Dankerlui-Sverko-Kasanwirjo- Van Hintum

Dammers Duarte

Ngonge- Suslov/Irandust- EH

Strand Larsen

En als de tegenstander druk zit aub lang en eronder komen....

 

Marco23-09-2021 om 23:20

Kijk de beelden er nog maar op na hoe Dankerslui door Tadic wordt gedold bij de eerdere editie. Na een kwartier was het genoeg voor Te Wierik en liet even blijken dat het speelkwartier voorbij was. 

Reactie verwijderd door redactie

Grunnfanatic24-09-2021 om 07:56

Bedankt voor deze kansloze bijdrage. 

 

Dan lees ik toch liever de verhalen van Andries.

Dijk24-09-2021 om 10:29

Ter Wierik vrijgesproken. 

Plattil24-09-2021 om 10:34

Ja kon ook niet anders. Maar nu wel Varretje van BOekel als arbiter zaterdag

brummie24-09-2021 om 10:34

Gerechtigheid

GT-E24-09-2021 om 20:08

Gerechtigheid?
Hoe kom je daar bij? Schandalig is het. Met het vrijspreken geef je dus eigenlijk toe dat er onterecht een enorme invloed op de wedstrijd is uitgeoefend door de VAR en de scheidsrechter!
Ik zou verwachten dat FC daarom verzoekt om de wedstrijd over te spelen. Wat is dit voor gekkigheid dat je een speler er met rood uit kunt sturen en dan de volgende dag doodleuk zeggen:  "oh ja, toch niet zo erg".
En als dat nu nog de scheids zelf was geweest, in het heetst van de strijd, besloten in een split-second. Maar nee, het was een weloverwogen besluit van de VAR.

Marco24-09-2021 om 10:41

Bizar dat iemand die zulke fouten maakt promotie kan maken en scheiderrechter is bij de volgende wedstrijd. 

Verder gerechtigheid waar Groningen verder niks aan heeft. Wat begon als een gezellige sfeer en interessante wedstrijd eindigde in een frusterende avond door de foute beslissing. Het KNVB gejank dat het allemaal zo verschrikkelijk was valt ook erg mee. Een paar studenten gingen in onderbroek het veld op zonder iemand pijn te doen, een plastic bekertje bier kwam tegen de keeper. Niet goed, maar ook niet heel spannend. 

Hopelijk krijgen we bij de volgende thuiswedstrijden een capabele KNVB afvaardiging die over de kwaliteit beschikken om een subtopper te fluiten. 

Thomas Portugal24-09-2021 om 11:43

Goed nieuws wat betreft Ter Wierik maar helaas heeft de verkeerde beslissing van de scheidsrechter Groningen wel drie punten gekost. We staan wel in goed gezelschap onderin met Heracles en AZ.

Buijs kan nu wel met z'n vaste vijf verdedigers spelen met Sverko als invaller of achterin, en Dammers als verdedigende middelvelder. Ik denk dat het gewoon bus parkeren wordt en hopen op een snelle counter. Wat dat betreft, was de tweede helft afgelopen woensdag een goede oefening.

m o i24-09-2021 om 11:45

@TomOkker, mag ik je telefoonnnummer en het tijdstip waarop je je diepste slaap hebt? Ik bel je, zoals door jou gevraagd, met alle plezier van de wereld wakker. Zoals ik al zei: de rode kaart van Te Wierik geseponeerd.

Hoekie24-09-2021 om 11:58

@  Moi, Ik schreef net als jij dat deze kaart geseponeerd zou worden. Ik gebruikte daarbij de woorden van een blind paard kan zien dat het een onterechte rode kaart is. Ik denk niet dat onze Tom een blind paard is, maar een wijsneus die niet echt veel kaas heeft gegeten hoe hij bepaalde spelsituaties moet beoordelen. Gelukkig hebben er nu mensen er naar gekeken met verstand van zaken. Feit blijft dat de FC ernstig gedupeerd is door deze arbitrale blunder. 

m o i24-09-2021 om 14:24

Het zou TomOkker sieren om z'n ongelijk hier toe te geven. 

TomOkker24-09-2021 om 23:51

Ik ben verbaasd en had niet verwacht dat het geseponeerd zou worden. Mijn reactie was op basis van de 1e beelden. Bij nader inzien vond ik de uitleg van Buijs plausibel en dat het een kans van slagen had. Fijn om te zien dat de halstarrigheid van de KNVB plaats maakt voor het verstand.

marcelfcg25-09-2021 om 12:55

Dit noemen ze als een blad aan de boom omdraaien Tom.

TomOkker25-09-2021 om 15:15

Jij vind het nodig om nog even je frustraties te botvieren of hoe noemen ze dit.

Bayco24-09-2021 om 12:02

Terecht vrijgesproken

Wat ik mij nu wel afvraag.  Hoeverre houd de knvb rekening met eventueel sanctie richting fc. Je ziet wel vaker dat verkeerde beslissingen van scheidsrechters  uitlopen op onregelmatigheden van publiek (let op keur dit ten allertijden af en keihard aanpakken) publiek reageerd op beslissing. En in dit geval was het het zogenoemde druppel. 

Zal de knvb hun fouten toegeven en milder straffen? En dan bedoel ik naar de club toe

Tegen ajax zou ik de leeuw /larsen en postema opstellen. Hopen op de lange  bal door koppen en counteren.. verder defensie opstelling

m o i24-09-2021 om 14:30

Ik vind het een lachertje. Door de call van van Boekel wordt een licht overwicht in de wedstrijd veranderd in een groot nadeel. Met het verval dat Vitesse liet zien in de 2e helft durf ik wel te stellen dat we van 3 punten bestolen zijn door de VAR. En juist daar was de VAR bedoeld: dit soort misstanden voorkomen. Wat een aantal gekken in het publiek doen mag wat mij betreft onder geen enkele omstandigheid. Ook al blundert de arbitrage nog zo, of provoceert de tegenstander, je hebt je als publiek gewoon te gedragen. 

ChiChi24-09-2021 om 13:54

Inderdaad terecht vrijgesproken!

Maar doet toch morgen niet mee, is nl.zelf geblesseerd geraakt!

Volgen Wim Masker ontbreken ook van Hintum en Duarte.(+ook natuurlijk van Kaam)

Andries24-09-2021 om 17:13

Het kan leuk worden in Amsterdam.

Advies aan de spelers: vooraf een wandeling op de Amsterdamse wallen.

Hier wordt de batterij opgeladen.

Dan de Arena in.

Door het dolle heen.

De rode kaarten vliegen de spelers om de oren.

De scheidsrechter heeft het niet meer in de hand.

De rode kaarten zijn op.

Ajax spelers worden aan de lopende band per brancard van het veld afgevoerd.

Buijs zegt ga zo door.

De bankzitters van Ajax moeten het nu doen.

De Fc heeft nog 1 speler over en dat is keeper Leeuwenburgh.

Nu gaat Ajax aan de lopende band de ballen in het FC doel schieten.

Leeuwenburgh vertraagt en krijgt ook de rode kaart.

De Ajax spelers gaan door.....

De scheidsrechter fluit voor de laatste keer.

40-0.

Het valt nog mee.

Buijs zegt hl tegen de scheids en krijgt de laatste rode kaart.

De FC druipt af en gaat in de polonaise de bus in naar Groningen.

Ajax slappe hap is het commentaar.

Het was een historische wedstrijd die de boeken in gaat.

De FC vochten als......

Buijs is trots op de boys.

Een voorafje op de wedstrijd die nog gespeeld gaat worden.

Wisten jullie dat Robben Buijs zijn voetbalgeheimen verteld heeft?

Ik las vandaag dat Buijs veel van Robben geleerd heeft. 

Balletje breed, balletje terug en dan een lel naar voren.

Heeft Robben gezegd dat dat de tacktiek moest zijn?

Ik heb de laatste tijd weinig Robbens gezien.

Trouwens wat spookt Arjen uit.

Hij is in het niets verdwenen.

Zo ben je in het nieuws, zo ben je uit het nieuws.

Balletje terug, balletje breed en dan een lel naar voren.

Wij gaan dit in de Arena zien.

Balletje.......

Genoeg balletjes nu.

Even niet aan Buijs denken, even aan iets leukers denken.

Zaterdag, morgen dus gewoon weer voor de buis.

Balletje.......

campesino24-09-2021 om 17:23

Tom okker is zoals ik vorig jaar al schreef, een dorpeling, die eigenlijk fan van de neuzen is. Het zou me niets verbazen als hij thuis bij moeder de vrouw weinig in de melk te brokkelen heeft en om zijn ego wat omhoog te halen, hier lekker de boel loopt te stoken. Waar ik overgens geen enkel probleem mee heb en waar hij hopelijk nog jaren mee doorgaat. Net als andries. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Je moet alleen wel bepaalde opmerkingen van onze beste Tom, met een flinke korrel zout nemen. Maar goed, morgen is het Tom zijn dag, en kan hij een biertje drinken op een flinke afstraffing door zijn clubje aan de FC. Gefeliciteerd alvast

 

TomOkker25-09-2021 om 17:18

Zoals ik al eerder schreef het verstand zit jou niet in de weg. Ik heb jou al vaker verteld dat je onzin uitkraamt en dat jij hier een hetze probeert te creeëren. Zielig menneke.

Fido24-09-2021 om 18:01

Eigenlijk moet de wedstrijd vanaf het wegsturen van te wierik worden overgespeeld, je wordt nl ten onrechte benadeeld door de beslissing van de var. 

appie happie24-09-2021 om 20:32

A Matter of Honor24-09-2021 om 22:35

Gaat nooit gebeuren daar zijn ze bij de knvb te dom voor. En wat kan hun dat provincieclubje eigenlijk schelen, doen toch altijd voor spek en bonen mee in de competitie.

Steve Goble25-09-2021 om 08:28

Hieronder de opstelling waarin ik zou beginnen. Liever aan ander voor El Hankouri. Weet geen alternatief. Gekozen voor twee snelle bewegelijke spitsen. Geen Strand Larssen. 


https://www.icloud.com/notes/0sM7KLxlqVw_0l2h_ySUXUlZw#Bewaarde_foto

Kevin25-09-2021 om 09:34

Hoe optimistisch ik normaal wel kan zijn, vandaag is mijn optimisme vrij laag. Ik verwacht een kansloze 5-0 in Amsterdam. En nee, dat is in mijn ogen geen schande.

Thomas Portugal25-09-2021 om 12:30

Ik begrijp het gebrek aan vertrouwen in El Hankouri niet altijd. Zijn stijl van voetballen doet misschien een beetje rommelig aan, maar hij is toch vaak bijzonder effectief, taakbewust en geeft nooit op. Op welke positie zouden jullie forumleden hem het liefst zien spelen?

marcelfcg25-09-2021 om 13:00

Rechtsbuiten. Zonder de hele wedstrijd langs de zijlijn te moeten vliegen heeft hij meer kracht over voor een actie en een voorzet. 

Dijk25-09-2021 om 17:41

Reservebank 

Dijk25-09-2021 om 17:41

Reservebank 

Dijk25-09-2021 om 17:41

Reservebank 

marcelfcg25-09-2021 om 13:03

Redactie, waarom is het niet mogelijk reacties te posten op het artikel 

MATCHDAY! Op bezoek in Amsterdam

appie happie25-09-2021 om 17:51

Ja zonder dat niks aan!! Kun je niet ff " zeuren" of wat dan ook!wordt de site ook minder bezocht natuurlijk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!