Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Groningen thuis in kraker tegen Twente

Door Tom Kuiper 7 reacties

Na drie nederlagen op rij is het vrijdag avond een schitterend moment om ons te herpakken tegen FC Twente! De club van trainer Ron Jans presteert de laatste weken goed en lijkt redelijk op elkaar ingespeeld te zijn. Het is de 41e editie van FC Groningen tegen FC Twente.

FC Twente

De selectie van Twente werd in het voorseizoen bewierookt door menig voetbal analist. Met (tijdelijke) aankopen zoals Michel Vlap, van Wolfswinkel, Unnerstall en Misidjan heeft FC Twente, ondanks de financiële situatie, een goede selectie op de been weten te krijgen. Toch begon het seizoen voor Twente in eerste instantie teleurstellend. In de openingsronde werd er kansloos verloren van Fortuna Sittard. Toch hield het de landskampioen op een gelijkspel in eigen stadion, maar een week later werd er 2-0 verloren van Cambuur. Toch heeft Jans er een team van weten te maken. Door op een volgende zeges op FC Utrecht, Vitesse en Heerenveen staat Twente op een 6e positie in de Eredivisie. Maar liefst 11 plaatsen hoger dan onze FC. Ondanks de boven genoemde aankopen staan er ook regelmatig jeugdspelers in het eerste, zoals tegen Heerenveen. Daan Rots, Luca Evenerink en Ramiz Zerrouki zijn hier voorbeelden van. Laatst genoemde maakte misschien nu al wel de mooiste afgekeurde goal van het seizoen tegen de Friezen.

FC Groningen

FC Groningen speelde afgelopen week tegen Ajax, een wedstrijd om snel te vergeten. Ondanks de 17e positie op de ranglijst is er nog geen reden tot paniek. FC Groningen heeft immers een lastig programma gehad. Daarbij zat het geluk niet mee voor de FC. De punten moeten nu gehaald worden in een reeks van wedstrijden tegen Twente, Sparta(uit) en AZ(thuis). 

Mike te Wierik en Laros Duarte zijn er morgen niet bij. Bart van Hintum en Cyril Ngonge zijn nog een twijfelgeval. Irandust heeft een achterstand in verband met zijn laatste blessure.

De vermoedelijke opstelling: NNB

Kaartverkoop Sparta uit

Nog geen reden tot paniek, maar de steun van de supporters tijdens uitwedstrijden is altijd hartstikke belangrijk. De kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam is gisteren gestart voor de loyaliteitsgroep. Op 5 oktober start de reguliere verkoop voor deze wedstrijd. Koop je kaart op tickets.fcgroningen.nl/ en steun de club!

Reacties:
appie happie29-09-2021 om 19:05

Ik ben benieuwd,wil graag eindelijk weer eens 3 punten.! Het kan ik vond ,de FC de laatste wedstrijden Vitesse en Ajax niet slecht spelen..

 

Ik ga voor de overwinning..

 

Het kan!!! Hopelijk zonder rood aan onze zijde..

A Matter of Honor29-09-2021 om 19:10

Wordt een zware dobber, maar met de juiste instelling en opstelling zijn er mogelijkheden om deze pot te winnen. We gaan het zien.

Reactie verwijderd door redactie

Marco29-09-2021 om 19:44

Tegen Vitesse werd er de eerste 40 minuten al heel behoorlijk gevoetbald. Wat nadrukkelijker de spitsen gaan aanspelen in de 16, dan komt een overwinning dichtbij. 

Fan op afstand30-09-2021 om 12:13

Ga er vanuit dat het eindelijk eens een keer meezit dus ik ga voor 3 punten.

Herman Badkuip30-09-2021 om 14:47

Altijd lastige wedstrijden tegen FC Twente, de Tukkers van trainer Ron Jans zijn in de winning mood, maar met een goede wedstrijdinstelling én de steun van een volle Euroborg reken ik op een kleine overwinning! 

Bayco01-10-2021 om 17:15

Ik hoop dat we een fc groningen gaan zien die speelt om het publiek achter zich te krijgen. Met passie en strijd.. vechtende voor elke meter.

Dit team heeft nu echt 12de man nodig. Laten we ze dat vanavond geven.

Dan zie ik met vertrouwen 3 punten tegemoet

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!