Terug

Deel deze pagina:

Boerenmacht.nl 15 jaar!

Door Redactie 16 reacties

Het is vandaag 1 oktober, de oprichtingsdatum van ons groen-witte platform! Een initiatief dat in 2006 gelanceerd werd door een HBO student met een passie voor FC Groningen, geholpen door een groepje super enthousiaste webredacteuren, een webmaster en columnisten. Doel van de site: een onafhankelijke fan en nieuws site zijn over De Trots van het Noorden! De supporter/bezoeker zoveel mogelijk informeren over zijn of haar club. Met intentie om een breed nieuws assortiment aan te bieden zodat je vanuit een uniek stukje alternatieve media - naast de reguliere kanalen, op de hoogte blijft over het wel een wee van de club en virtueel kunt meepraten over de artikelen middels de reactieknop in onze digitale voetbalkantine. 

In de afgelopen vijftien jaar tijd is er heel veel gebeurd. Aanvankelijk was het de bedoeling om over alle elftallen van FC Groningen te gaan schrijven. Daar werd na verloop van tijd van afgezien. Het gaf simpelweg teveel werk en het werd relatief te weinig gelezen. Boerenmacht.nl is zich gaan focussen op het eerste elftal met de voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen als vaste prik. Ook de Beloften zijn jarenlang meegenomen en voor de A-junioren is een tijdje aandacht geweest. Ook hier geldt dat er vanuit het optiek van de lezers en reageerders een duidelijke voorkeur is voor het eerste elftal. 

Vanaf 2012 is de webhosting uitbesteed aan Rapide. Een oer Gronings bedrijf dat al jarenlang professionele digitale platformen, klantportalen en mobiele apps ontwikkelt. In 2013 staken zij Boerenmacht.nl in een volledig nieuwe jas, dat vanaf die tijd volledig responsive werd. Twee jaar later werd de site opnieuw gewijzigd naar de huidige vorm en voorzien van een nieuw logo. De webcrew kende wisselende samenstellingen, daarentegen is ons langstzittend redactielid inmiddels 12 jaar aan dit blog verbonden. Ondertussen nadert de teller 8000 artikelen en hebben we tot een jaar terug ruim 650 fotoalbums gemaakt. Door de jaren heen is de site wereldwijd miljoenen keren bezocht. 

De afgelopen anderhalf jaar heeft de coronacrisis ook zijn uitwerking gehad op onze content. Het zal jullie ongetwijfeld zijn opgevallen dat er nauwelijks meer actuele foto's zijn geplaatst van de trainingen en wedstrijden. De reden is dat ook voor ons, geen uitzondering werd gemaakt. Daar kwam bij dat ruim een jaar geleden de accreditatie werd ingetrokken bij onze voormalige mediapartner die tevens voor ons vele foto´s heeft gemaakt en gedeeltelijk redactie werk deed. Speler interviews, perspresentaties en fotoreportages vanuit de persomgeving mochten niet meer worden gemaakt. Een groot gemis! 

Na ongeveer anderhalf jaar mogen dit weekend de stadions weer volledig worden bezet. Eindelijk! Of daarnaast ook de trainingen weer mogen worden bezocht, is op het moment van schrijven niet duidelijk. Maar mocht het zover zijn, zullen we daar zeker regelmatig weer bij zijn.

Momenteel bestaat de huidige webcrew uit vijf personen en kunnen we zeker nog wel wat extra hulp gebruiken van enthousiaste FC Groningen liefhebbers die net als ons, een groen-witte passie hebben voor onze club! Of je als hobby graag artikelen mag schrijven, foto's maakt of een kick krijgt van de Socials. 

Mocht je geïnteresseerd zijn, schroom niet! Je kunt ons benaderen via het e-mail adres: klaas@boerenmacht.nl 

Met dit vijftien jarig jubileum is voor ons een nieuwe mijlpaal bereikt en daar zijn we best een beetje trots op. 

Onze dank gaat uit naar Rapide, Sport & Sales, de adverteerders, iedereen die de afgelopen jaren bijdrage heeft geleverd, onze reageerders en lezers. Op naar een nieuw redactiejaar en bovenal - als het even kan, een heel veel winnende FC! Kortom, de hoogste tijd dat de boer weer eens de macht grijpt! Te beginnen vanavond tegen FC Twente! 

Met groen-witte groet, 

Webcrew Boerenmacht: Tom, Jan Pieter, Sven, Jan en Klaas   

Reacties:
Flevoman01-10-2021 om 07:07

Fantastische prestatie. 15 jaar digitale eredivisie.
Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

appie happie01-10-2021 om 07:31

Gefeliciteerd,ik denk dat ik er nu 14 jaar bij ben..weet het niet zo precies..was iig  tijdens dat  Suarez bij de FC kwam..

Ik kijk zeker dagelijks hier op de site en in t weekend nog vaker.Mijn favoriete site.samen met voetbalprimeur.

 

Ik hoop er nog lang van te kunnen genieten.

Blijf doorgaan met dit mooie werk jullie maken veel mensen bij..ook al zijn er soms ern paar opstandig!!

 

Hopelijk 3 punten vanavond en de omslag naar boven..linker rijtje..

 

Btw  waar is @Kees?

01-10-2021 om 09:07

Ook van mijn kant de felicitaties... merendeel gebeurt achter de schermen, en de "redactie" - hierboven met naam genoemd , maar vaak anoniem gepost, heeft er heel veel tijd en moeite aan gespendeerd om de site tot volwaardig medium te maken, ook in de begintijd, maar zeker nu BM ook steeds vaker landelijk in social media wordt geciteerd, en het laatste nieuws altijd weer het belangrijkste nieuws is... 

Ik herinner mij die malle periode met bans, van  allerlei vuilschrijverij en geruzie hier ; en natuurlijk heb ik mijn mening hierover ook gegeven... een periode was het vaak "verwijderd door de redactie"..reageren is leuk  maar een alias - naam dit mag nooit een vrijbrief zijn om andermans leesgenot hier op deze site te bederven.

Ik constateer wel dat er geruisloos een soort coup is gespleegd in bestaande medialand, de laatste jaren... de oorzaak ligt deels bij de ontwikkelingen in medialand zoals goed beschreven; maar  sinds Gudde en Fledderus de scepter zwaaien, als het misschien moeilijker om een onhankelijk geluid over de FC G te laten horen ?   professionalisering zeker, maar bijvoorbeeld het soort annexeren van een "ander" FC Groningen-prodcast door de directie  ( genoemd als  "die  jongens erbij halen" ), of het destijds onderbrengen van FCG radio bij BM  , zulke zaken KAN de onafhankelijkheid in gevaar brengen... Ook de reguliere social media zoals DvhN nu met radio Milko, heeft een lichte schijn van dat er enigermate ingeboet is aan onafhankelijkheid en critisch commentaar...Ze praten wat af daar, maar met de rem erop, met meel in de mond (?) Wat een verschil, zeg maar, uit de periode  van Mennega. Het niet mogen bezoeken van bepaalde FCG watchers/journalisten van trainingen op Corpus was voor mij hierbij een dieptepunt. 

Maar laten we positief blijven, want na iedere wedstrijd komt er weer een volgende...en de club heeft naar mijn overtuiging eerlijke ambities om te groeien; er staan nu veel andere spelers in het veld waar we best wat van mogen verwachten de komende maanden.

Aan de andere kant is het liefdewerk-oud papier door BM nu wel zodanig geprofessionaliseerd. dat zij wanneer nodig een statement kunnen/moeten,  maken als er zaken niet deugen bij de club, en ons als fans te kunnen tracteren op eerlijke joiurnalistiek. Ik zie hier een echte kans liggen. Boerenmacht kan zich zo onderscheiden van grijze muis-gedoe op ESPN enz.

Daarbij verplicht het ons, bloggers, om in nette bewoordingen, inhoudelijk te blijven reageren met reacties en met respect voor de mening van anderen te posten. Dat scheelt een hoop werk en ergerenis van de redactie.  En wat betreft mijn virtuele vrienden hier:  FC Groningen gaat zeker weer meedoen in het linkerrijtje, al is Buys recent wel erg afgevallen en vind ik hem vermoeid eruit zien na deze (was te verwachten) moeilijke competitiestart.

Van FC Twente zal vanavond gewonnen moeten worden : ik zeg uitslag 2-1  maar Jans is tactisch ook sterk en is met Twente gevaarlijk. 

Veel plezier bij die wedstrijd ! 

     

FCGMeerpaal01-10-2021 om 08:02

Lekker bezig Boys 

Metworst01-10-2021 om 08:29

Oprecht van harte Gefeliciteerd. Ik hoop voor de webcrew dat er snel weer meer mogelijk is m.b.t. trainingen volgen en intervieuws e.d

Ik zou het zelf wel waarderen als de beloften wat intensiever gevolg zouden worden, daar krijgen we niet veel van mee maar is tegenwoordig met al die talenten zeer interressant om te volgen. 

Dat er van die malloten volgers zijn met hopeloze reacties is jullie niet aan te rekenen, vandaar dat ik nu toch nu even reageer op deze mijlpaal, ondanks dat ik tijdelijk even uit de lucht wil zijn. Keep on the good work. 

marcelfcg01-10-2021 om 08:49

Van harte boys! De drie punten vanavond zijn voor jullie.

Op naar de volgende 15 jaar.

Roelofsky01-10-2021 om 08:57

Geweldig boys van harte en ga zo door...Lees de stukjes en adviesen altijd met plezier.

Op naar drie punten vanavond met goed voetbal graag...

ChiChi01-10-2021 om 09:02

Van Harte Redactie!

Hopelijk ook snel weer nieuws van trainingen etc.

brummie01-10-2021 om 10:18

Gefelicteerd met jullie 15 jarig jubileum. Keep up the good work!

grunn196701-10-2021 om 10:54

Goed bezig .

Gefeliciteerd!

Herman Badkuip01-10-2021 om 11:07

Van harte gefeliciteerd Webcrew van de Boerenmacht, hoop dat deze site nog jaren mag blijven bestaan! Ben zelf nog niet zo lang actief als inzender, maar geniet vooral van de vele, verschillende uitingen én meningen van de échte FC Groningen-supporters! Vind 't erg fijn om te lezen hoe zij er in staan, met enthousiaste, positief kritische berichten, waar wij allemaal iets aan hebben. Voor vanavond wens ik alle supporters van het groen-witte FCG een heerlijke pot voetbal met veel strijd en inzet van onze spelers én spannende momenten voor het doel van de sterke tegenstander uit Enschede!

Rob197001-10-2021 om 11:38

Hier log ik graag voor in, om jullie te feliciteren met deze mijlpaal. Ga zo door, en zoals Kees schreef, er zijn zoveel veranderingen geweest, waardoor het soms meezit, maar ook wel eens tegen. 

Laten wij hopen dat het mooie de overhand weer gaat krijgen, en dat deze site een feestje blijft om te bezoeken. 

Jullie hebben vandaag een plek op het ere-terras verdiend. 

 

GroenWit02001-10-2021 om 12:04

Gefeliciteerd! En veel dank voor het maken en onderhouden van een platform waar de meest uiteenlopende meningen over FCG geventileerd kunnen worden. Dagelijks smul ik van de inzendingen. Soms ben ik het eens met schrijvers, regelmatig zie ik het toch écht anders, of scroll ik even door. Maar altijd ben ik blij om hier terecht te kunnen om de diverse meningen te kunnen lezen.

Ga zo door!

alexvl01-10-2021 om 12:58

Gefeliciteerd op naar de volgende 15

 

no guts no glory01-10-2021 om 14:46

Van harte gefeliciteerd met jullie 15 jarig jubileum. Volg Boerenmacht al bijna vanaf het begin. Mijn favoriete site . Jullie doen het fantastisch. Keep on the good work. 

Nachtwacht01-10-2021 om 16:17

15 jaar... mooie prestatie. Gefeliciteerd

fc gras01-10-2021 om 18:41

Kijk al jaren op deze mooie Fc site, gefeliciteerd met jullie 15 jarig bestaan!! Reageren doe ik haast nooit (meer) reacties lezen van de Fc supporters blijft leuk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!