Terug

Deel deze pagina:

Alex Mortensen: Harde werker, teamplayer én sinds afgelopen week debutant in FC Groningen 1

Door Sven Heikens 8 reacties

In juli van dit jaar kwam hij over van het Zweedse Kalmar FF naar FC Groningen, waar hij in eerste instantie aansluit bij FC Groningen onder 21, maar afgelopen vrijdag tegen FC Twente mocht hij zijn debuut maken voor FC Groningen 1. Na zijn debuut zocht Boerenmacht contact met Alex Mortensen om meer te weten te komen over de 19-jarige Zweed: lees hieronder meer over de jonge Zweed.

BM: Hoe is het een paar dagen later, terugkijkend op je debuut voor FC Groningen?

Het was geweldig! Een onvergetelijk debuut voor alle fantastische fans en supporters van FC Groningen!

BM: En dat terwijl je onderweg naar de club afgelopen vrijdag nog tegen wat problemen op de Ringweg aanliep.

Hahaha, ja klopt

Alex had afgelopen vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd last van de drukte op de Ring, waardoor hij zich te laat meldde op de club. Na vele malen zijn excuses, maakte Alex later die avond zijn debuut voor Groningen 1 in de wedstrijd tegen FC Twente

BM: Wie is Alex Mortensen?

Alex Mortensen is een 19-jarige Zweedse jongen, die naar Groningen is gekomen om zijn dromen waar te maken! Uitkomen voor een eerste elftal en later titels en prijzen winnen! Ik ben een hardwerkende spits. Het team staat voor mij altijd op 1! Mijn kwaliteiten als spits zijn mijn snelheid en de loopacties in de diepte om te scoren.

BM: In eerste instantie ben je gehaald voor het onder 21 elftal; Het elftal waar je ook je meeste minuten hebt gespeeld. Hoe is het spelen in het -21 team?

Het FC Groningen onder 21 elftal is een erg goed team. Een team waar ik al erg in ben verbeterd sinds ik erin speel. Daarnaast trek ik ook veel op met deze jongens. Het is een heel toegankelijke groep om deel van uit te maken. Die ervaring heb ik ook met het eerste elftal. Een zeer goede groep als team en individuen

Alex Mortensen hierboven uitkomend in de oefenwedstrijd FC Groningen - SC Verl

BM: Bij FC Groningen heb je aardig wat concurrentie in de spits. Hoe kijk je tegen de andere spitsen Jörgen, Michael en Romano aan?

Jörgen, Michael en Romano zijn stuk voor stuk erg goede voetballers. En omdat ze zo goed zijn, geeft dat me elke dag nog meer motivatie om mijzelf te ontwikkelen. Ik neem de kleine dingen van hen mee na de trainingen die ik met deze jongens train. Het is heel inspirerend om met hen te trainen als ik de kans krijg.

BM: Hoe bevalt het tot nog toe in Groningen?

Mijn tijd in Groningen is tot nog toe fantastisch! Ik ben geweldig opgevangen in mijn gastgezin. Ze helpen mij erg goed met alles en ik ben erg dankbaar voor hun enthousiasme en het feit dat ik mij erg thuis voel bij hen. Ze hebben mij erg ondersteund/hebben het mij erg makkelijk gemaakt dat ik mijzelf goed kon aanpassen en thuis kon voelen.

BM: Nu je hier een tijdje bent. Wat is het grootste verschil tussen Zweden en Nederland binnen het voetbal?

In mijn optiek is het grootste verschil het gevoel voor aanvallend voetbal. In Nederland is het voetbal veel meer naar voren gericht in vergelijking met het Zweeds voetbal.

BM: Op Deadline Day werd er nog een oude bekende voor jou binnengehaald, namelijk Elias Olsson, met wie je samen speelde bij Kalmar FF. 

We zijn goede vrienden, Elias en ik. We spelen nu al een paar jaar samen en het is alleen maar goed geweest dat hij naar FC Groningen kwam. Elias is een sterke verdediger met een goed gevoel voor het spel/ goed spelinzicht en daarbij een goede inspeelpass.

BM: Wat zijn je doelen voor komend seizoen?

Om te verbeteren als voetballer. En als ik dat doe, komen de speelminuten vanzelf!

Alex Mortensen hierboven uitkomend in de oefenwedstrijd FC Groningen - SC Verl

 

Reacties:
Herman Badkuip08-10-2021 om 14:44

Alex Mortensen lijkt mij een fijne, enthousiaste voetballer! Vind 't voor hem erg fijn dat hij zich al zo goed thuisvoelt in Grunn. Wellicht dat wij nog van zijn spel kunnen genieten dit seizoen. Wens hem in elk geval veel succes! En kop d'r veur! 

Herman Badkuip08-10-2021 om 20:53

Heb vanavond Daniël van Kaam sterk zien invallen bij Jong Oranje als aanvallende middenvelder. Mede door zijn sterke invalbeurt kwam Oranje terug van een 2-0 achterstand tegen Jong Zwitserland! Nana Kasanwirjo mocht helaas geen minuten maken tegen de Zwitsers....Oud-Groninger Ludovit Reis speelde vooral in de tweede helft een puike partij als verdedigende middenvelder! De wedstrijd Jong Zwitserland-Jong Oranje eindigde in een 2-2 uitslag. 

corinti08-10-2021 om 22:12

Klopt,ik ook de wedstrijd gezien.van kaam speelt daar verder naar voren.Hier zag ik weer waarom we enthousiast waren over Daniel.Met bravoure, vertrouwen en individuele acties.Hoop dat Buijs ook keek,want dit talent mag niet ondersneeuwen door de tactiek van onze trainer.

Steve Goble08-10-2021 om 22:55

Daniël van Kaam heeft inmiddels 54 wedstrijden in het 1e gespeeld. In al deze wedstrijden heeft hij nooit echt laten zien waarom de trainer niet om hem heen zou kunnen. Zou mijns inziens veel meer strijd moeten leveren. Mooi dat hij vanavond een helft goed heeft gespeeld. Groningen heeft betere middenvelders. Genoeg kansen gehad, niet geslaagd. Mortensen heb ik nog niet zien voetballen. Interview komt zeer sympathiek over. Laat hem vooral veel beelden terugzien van Erik Nevland. Nu winnen tegen Sparta!

corinti13-10-2021 om 13:16

Steve:Misschien dat van Kaam het 1 keer goed doet bij Oranje.Maar na gisteravond lijkt het erop dat hij structureel daar goed presteert.

Hij was gisteren belangrijk tegen Wales en was betrokken bij 3 van de vijf goals.Neemt daar ook alle hoekschoppen,waar ook uit gescoord werd.Dus wie ziet het nu beter...v/d Looi of Buijs?v/d Looi laat hem in zijn kracht spelen,achter de aanval.Met zijn dribbels en steekpasses past dit het best bij hem.Jij zegt dat de FC betere middenvelders heeft...maar ik betwijfel dat.Van Kaam houdt bij Oranje Bogarde,Goudmijn en Taylor achter zich(op de bank).

 

campesino13-10-2021 om 14:26

Dat wordt weer een "gevalletje  idrissi".

Een AZ, Utrecht pikt hem straks voor een paar stuivers op en verkoopt hem later voor een miljoentje of 10 aan een franse of spaanse middenmoter

kees14-10-2021 om 10:20

@ Campesino

Ik denk dat je even in ogenschouw moet nemen dat Buys deze serie wedstrijden te maken heeft met het inpassen van alle nieuwe spelers ( t/m Leeuwenburg aan toe ) en dat hij Van Kaam heeft gespaard.  Ik zie D van Kaam wel zeker in een meer aanvallende rol als het achterin op orde is.  Maar je hebt gelijk dat er nog dubbelingen zijn voor de aanvallende middenveldposities:  Duarte? , El Hankouri? Joosten? Dankerlui?, Suslov?  

Voor de concurrentie onderling prima, ...nog maar wat experimenteren wat het beste aansluit bij de linies... Uiteindelijk moeten de goals voor FC G er natuurlijk wel komen dit seizoen ! ...dat staat als een paal boven water!

Herman Badkuip13-10-2021 om 16:47

Hoop dat trainer Danny Buijs óók de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Wales heeft gezien. Daniël van Kaam speelde een hele, degelijke wedstrijd als aanvallende linkermiddenvelder. Hij bood zich regelmatig goed aan, was sterk aan de bal en gaf een aantal mooie steekpasses, waaruit goals werden gemaakt! Scoorde zélf ook nog bijna het 6e doelpunt voor Jong Oranje. Daniël van Kaam in deze rol verdient zeker een kans in de komende uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Samen met Tomas Suslov én Wessel Dammers op het middenveld van FC Groningen kunnen ze de aanvoer naar Cyril Ngonge, Michael de Leeuw en Jörgen Strand Larsen verzorgen! Trouwens wel onbegrijpelijk dat Nerysho Kasanwirjo tegen Jong Wales niet in het veld stond....vond de centrale verdedigers Botman en later van den Berg géén sterke indruk maken.

Pietjepal13-10-2021 om 22:02

Kasanwirjo vind ik inderdaad ook veel te sterk om niet in de basis te staan van Oranje. Van Kaam: top! En indien hij blijvend op een verkeerde positie moet spelen bij ons kan hij beter verkocht worden aan AZ of welk redelijk sterk elftal dan ook. Beter voor hem, en het spel van Groningen.

brummie14-10-2021 om 13:54

Van Kaam stond samen als defensieve middenvelder opgesteld tegen Wales. Samen met Reis. Wales is natuurlijk een heel matig elftal, waardoor van Kaam meer aanvallend kon gaan spelen. Neemt niet weg dat hij een prima partij speelde. Maar op eredivisie niveau ligt de lat een stuk hoger. 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!