Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Sparta Rotterdam tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 9 reacties

FC Groningen maakt zich op voor een belangrijke uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Beide clubs staan in de onderste regionen van de Eredivisie geklasseerd en snakken naar een overwinning. Sparta wacht een maand op een overwinning, FC Groningen heeft zelfs twee maanden niet weten te winnen. Gesteund door een bijna vol uitvak word het tijd om de volle buit te pakken!

Sparta Rotterdam

Zoals gezegd presteert Sparta ondermaats en begon het de competitie met een 5-1 nederlaag in Utrecht. Met veel uitgaande transfers en weinig spraakmakende aankopen werd het in Rotterdam al een beetje verwacht. Ondanks het slechte begin van de competitie blijkt dat er écht wel voetbal in de ploeg van Henk Fraser zit. Tegen Cambuur werd er weliswaar met 0-4 verloren maar was dit geflatteerd te noemen. Ook tegen PSV leek Sparta lang zicht te houden op een resultaat maar verloor het uiteindelijk alsnog. Ook in dat opzicht lijken Sparta en Groningen op elkaar.

Het is sowieso een spraakmakend weerzien met de club uit Rotterdam. Eerder dit jaar gooide Henk Fraser een bommetje door te beweren dat Mark-Jan Fledderus belt met eventuele transferdoelwitten van de FC. Daarbij heeft Technisch Directeur Henk van Stee laten zien een moeilijke onderhandelaar te zijn voor Mark Jan Fledderus, dat meerdere malen naast Harroui greep.

FC Groningen

Over de selectie van FC Groningen is op dit moment nog weinig over bekend. Mike te Wierik is er hoogst waarschijnlijk niet bij vanwege een blessure. Laros Duarte, onlangs overgekomen van Sparta, is een twijfelgeval.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, van Hintum, Kasanwirjo, Dammers, Dankerlui, Duarte, Suslov, Ngonge, El Hankouri, Abraham & Strand Larsen. (4-4-2)

Mochten er updates komen in de loop van de week dan plaatsen wij deze uiteraard bij dit artikel.

Kaartverkoop Sparta uit

Het is nog mogelijk om tot vanavond 23:59 uur een kaartje te kopen. Tot nu toe gingen 539 FC Supporters je voor! Op naar een vol uitvak! Kaarten kopen kan via https://tickets.fcgroningen.nl/

Reacties:
appie happie14-10-2021 om 21:21

Het wordt een zware operatie denk ik,vuurwerk op en naast veld.

Sparta speelde goed tegen psv,hield lang stand.

 

De Fc speelde ook aardig maar de var zat meerdere keren belachelijk tegen.Vitesse en Twente hadden we normaal gesproken niet verloren..

3 punten zijn noodzakelijk,ik denk ook dat die er komen.

 

Hoopvol kijk ik uit naar de wedstrijden die komen.Zal nog even niet zo gaan als we willen echter na de winterstop zal er toch echt verandering te zien moeten zijn denk ik.Omdat er dan waarschijnlijk een ingespeeld team zal staan.

 

Herman Badkuip15-10-2021 om 09:01

Sluit mij aan bij Appie Happie, verwacht ook een lastig uitduel waar de vonken vanaf zullen spatten! Beide teams staan op dit moment nog in de degradatiezone en beide teams smachten naar een overwinning! Wellicht een herhaling van vorig seizoen, een mooie 1-3 overwinning door twee goals van Jörgen Strand Larsen.....Samen met Michael de Leeuw in de spits zou dat moeten kunnen....Zou fijn zijn, want onze jonge Noorse ster heeft nog niet al te veel laten zien na zijn wondergoal tegen Cambuur. Afwachten nog even welke spelers fysiek klaar zijn voor de strijd met Sparta Rotterdam. Ben ontzettend benieuwd hoe ons FC Groningen uit deze tweede interlandbreak komt. 

Herman Badkuip15-10-2021 om 13:13

Verwacht dat Danny Buijs de volgende spelers gaat opstellen in het duel met Sparta Rotterdam : in het doel zekerheidje Peter Leeuwenburgh, achterhoede met aanvoerder Mo el Hankouri, Nereysho Kasanwirjo, Sverko en Bart van Hintum, middenveld met Wessel Dammers als meest verdedigende speler, Tomas Suslov op rechts en Daniël van Kaam op links. In de voorhoede topscorer Cyriel Ngonge, Jørgen Strand Larsen en Michael de Leeuw. Denk dat Laros Duarte, Paulos Abraham, Björn Meijer en Delaho Irandust nog geen hele wedstrijd aankunnen.....

frankism15-10-2021 om 14:11

Lijkt me een winnende opstelling. 

 

Zou ik mooi vinden als Daniel van Kaam weer in de basis staat. Bij jong oranje toch ook de volle 90 mogen spelen. Hij verdient nog een kans, zeker als dit elftal een meer voetballend middenveld wil. Met Suslov Van Kaam en ev Duarte, en dan Dammers als verdedigende middenvelder heb je toch veel voetballend vermogen op t middenveld staan...

Marco15-10-2021 om 14:13

Alle ballen de 16 in naar Larsen en De Leeuw. Alleen door meer te scoren dan Sparta kan er gewonnen worden. Wanneer de flanken en middenveld weer hun eigen wedstrijd gaan spelen, dan wordt het een kansloze nederlaag. 

Herman Badkuip16-10-2021 om 10:21

Blijft jammer dat de beste Groningse spits elders speelt.....máár eens zal Thijs Dallinga terugkeren op het vertrouwde nest! 

Nachtwacht16-10-2021 om 11:04

Tuurlijk heeft Dallinga potentie. Slimme keuze om een niveau lager veel te spelen.... maar... Doelpunten in de eerste divisie betekenen niet gelijk een scorende spits in de eredivisie. Kan me Serhat Koc en Marnix Kolder herinneren, maar je ziet het ook aan Postema. 

Nachtwacht16-10-2021 om 11:08

Ik zie bij de vermoedelijke opstelling... zou het weer met twee controleurs zijn, Duarte en Dankerlui? Ben blij dat Abraham speelt. 

Herman Badkuip16-10-2021 om 12:20

Hoop dat Paulos Abraham zich zondagmiddag écht laat zien! Trouwens spitsen uit de eerste divisie die in de eredivisie niet scoren....wat denk je van Ruud van Nistelrooij, Cyril Dessers en onze oud-Groningenspits Kaj Sierhuis met zijn geweldige goals o.a. tegen Sparta thuis!

Nachtwacht16-10-2021 om 21:39

Mooie voorbeelden Herman... het kan dus

Alberto116-10-2021 om 17:15

Vreemde zaak als het klopt dat Duarte speelt en niet van Kaam. 

marcelfcg16-10-2021 om 17:57

Absoluut.
Duarte heeft tot nu toe aangetoond waarom hij bij Sparta op de bank zat. 
indien Duarte niet aantoonbaar beter is dan Van Kaam moet Daniël natuurlijk altijd spelen als jongen van de club.

Herman Badkuip16-10-2021 om 19:39

Als Laros Duarte écht fit is, zal hij er op gebrand zijn om goed te presteren tegen zijn oude club Sparta. Hij zal trainer Henk Fräser willen laten zien, dat zij hem niet hadden moeten verkopen aan FC Groningen! Maar als hij speelt, is dat heel zuur voor Daniël van Kaam....

brummie16-10-2021 om 20:29

Uiteraard is het zuur als spelers er naast staan. Maar  omdat hij een aardige wedstrijd speelde bij jong oranje, hoeft hij natuurlijk niet direct een basisplaats te krijgen lijkt me. 

Duarte heeft aangetoond in wedstrijden dat hij fit was, een voetballende opbouwende speler te zijn. Mag van mij eerst voordeel van de twijfel hebben. 

Van Kaam heeft het eerste gehaald, hij zal nu moeten bewijzen en zich door ontwikkelen om weer een vaste basisspeler te gaan worden. Heeft denk ik ook gezien zijn leeftijd, een vormdip gehad. Wat overigens vaker voorkomt bij jonge spelers. Hoop uiteraard dat van Kaam als exponent van onze jeugdopleiding en afkomstig uit ommeland, een vaste waarde wordt. 

Steve Goble16-10-2021 om 22:41

Nu eerst Duarte maar eens serieus de kans geven. Van Kaam is dan weliswaar een jongen van de club maar heeft ondanks de vele wedstrijden die hij reeds heeft gespeeld veel te weinig laten zien. Speelde altijd in 1 tempo met veel te weinig pit. Zou Danny hem dat niet wat meer bij kunnen brengen? Hij had vroeger als speler dat meer dan genoeg! Ik hoop heel erg dat Irandust uiteindelijk gaat brengen wat we allemaal hopen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!