Terug

Deel deze pagina:

Bjorn Meijer op de radar bij Birmingham City

Door Redactie 5 reacties

Volgens VI heeft linkervleugelverdediger Bjorn Meijer zich in de kijker gespeeld bij Birmingham City. Tijdens diens recente optredens met Oranje Onder-19 (dat uitkwam tegen Cyprus en Moldavië Onder-19), zijn de Engelsen zeer onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Meijer. Technisch manager Mark-Jan Fledderus zegt (desgevraagd) daarover dat Birmingham zich nog niet concreet heeft gemeld. 

De vraag is of dit met de aankomende winterse transferperiode alsnog gaat gebeuren.

Meijer (die inmiddels kan terugkijken op één basisplaats en vier invalbeurten in het eerste elftal) ligt vast tot medio 2023. FC Groningen heeft daarbij een optie om het contract met een jaar te verlengen. 

Reacties:
Herman Badkuip26-11-2021 om 18:05

Als ik MarkJan Fledderus was, zou ik de talentvolle linkerverdediger Björn Meijer in de winterstop niet laten vertrekken....volgens mij is hij er nog lang niet klaar voor. Eerst maar eens een vaste basisklant worden bij Danny Buijs en zeker dit lopende seizoen afmaken. Als hij toch gaat, dan niet voor een appel en een ei, maar Birmingham City flink laten dokken, ze hebben geld zat! 

TomOkker26-11-2021 om 20:19

Dat appel en ei verhaal hebben we nu wel gehad, de marktwaarde van sommige lezers wijkt af van wat men er daadwerkelijk voor krijgt. So be it, ik ben allang blij dat het vage gedoe rond die spelersfondsen achter ons ligt. Nog even voor de duidelijkheid FCG heeft de miljoenenen niet meer op de plank liggen van de laatste transfer window.

A Matter of Honor26-11-2021 om 22:25

Nee, niet op de plank maar ik mag toch hopen dat de FC die miljoenen veilig op een bankrekening heeft staan.

TomOkker27-11-2021 om 07:39

Dat zeg ik, door het afkopen van zogenaamde beleggers in spelers niet meer dus. Volgens mij heeft Gudde dat over hoe en waarom keurig uitgelegd.

Metworst26-11-2021 om 23:35

wel bijzonder dat zo'n club het helemaal in hem ziet zitten, en Buijs vooralsnog niet. Datzelfde geld voor Daniel van Kaam trouwens, die doet het ook erg goed in het nationale team. Het zou mij niet verwonderen als voor hem ook wel een leuke club aanklopt.

Maar  het heeft uiteraard ook te maken met een stukje speculeren van die rijke clubs.

Pietjepal27-11-2021 om 08:43

Tja als je geen basisklant bent en wel jong. Dan moeten de clubs uit het lagere segment je wegshoppen als je toch kwaliteiten laat zien in nationale jeugd teams. Buitenkansjes categorie. Inderdaad fijn dat die 2 ton niet gedeeld hoeft te worden. Kun je weer paar spelers voor opleiden waarvan je bidt dat er toch eentje talentvolle basisklant wordt die je voor langer vast hebt gelegd hoop je dan. En dat zo'n speler dan niet geblesseerd raakt of hopeloos uit vorm. Volgens mij is de route van binnen hengelen opkalefatertjes topclubs een lucratievere wijze van begroting dichten. Alle geldstromen tellen, je kunt niks missen. Nu nog bidden dat we in de eredivisie blijven.

brummie27-11-2021 om 15:25

Birmingham City heeft op dit moment  3 linkerkvleugelverdeigers onder contract. Waaronder een Nederlandse jongen van 21, die gehuurd is. 

Mocht Bjorn Meijer overstap maken verwacht ik niet dat hij direct een vaste basisklant wordt. Championship is een pittige competitie. 

Financiële status van Birmingham City is afgelopen jaren niet goed geweest en hebben volgens mij zelfs puntenaftrek gekregen.

Persoonlijk heb ik het minst met Birmingham City in de 2e stad van Engeland. Probeer zelf met mijn beste kameraad 1x per jaar naar Brum af te reizen, om daar voetbal te kijken. Onze club is WBA, maar een wedstrijd van Villa of Wolves is ook zeker een mooie beleving. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!