Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen beleeft gemakkelijke avond in Sittard en wint met 4-1

Door Redactie 33 reacties

De Trots van het Noorden heeft goede zaken gedaan in Zuid Limburg door opnieuw drie punten te veroveren. Ondanks het meerdere van het balbezit en spelaandeel kwam het ongelukkig op een 1-0 achterstand door een zondagsschot van Flemming. Binnen een half uur kopte Ngonge de stand in evenwicht en kort voor de rust verdween een voorzet van Ngonge via Cox in het eigen doel. Al snel na de rust werd het 1-3 door Irandust en na een uur werd Janssen met direct rood uit het veld gestuurd na een charge op El Hankouri. Diep in de tweede helft maakte Strand Larsen 1-4.

eerste helft
Een matige openingsfase van beide kanten waarbij FC Groningen nog het meest probeerde naar voren te voetballen. In de elfde minuut werd Strand Larsen in de diepte aangespeeld. De Noor schoot volley op het doel maar raakte de bal niet goed waardoor van Osch weinig moeite had de bal tepakken. In de 14e minuut leek Flemming dichtbij een doelpunt. Leeuwenburgh verrichtte een goede redding maar er was buitenspel geconstateerd. 

Halverwege het eerste bedrijf loste Seuntjens een streep op het doel van Leeuwenburgh die totaal verrast was en de bal tegen het net hoorde ploffen, 1-0. Een doelpunt uit het niets... Kort daarna was Flemming opnieuw gevaarlijk na een gewonnen duel tegen Sverko. Weer was het buitenspel. Aan de andere kant van het veld slingerde Dammers de bal voor het doel van Fortuna waarbij Ngonge krachtig met het hoofd kon uithalen, 1-1.

Seuntjens kreeg niet veel later een grote kans op de 2-1 maar Leeuwenburgh voorkwam erger. Namens FC schoot El Hankouri nipt naast het doel van Van Osch. Het duel leek af te stevenen op een 1-1 ruststand. In de slotminuten wou Ngonge een voorzet geven op Strand Larsen, deze werd via Cox in het eigen doel gewerkt waardoor FC Groningen op een gelukkige 2-1 voorsprong kwam. Namens Fortuna kwam Ferati nog bijna in scoringspositie, Leeuwenburgh keepte attent.

tweede helft
Al snel na de hervatting loste Duarte een hard schot op het doel van Van Osch, de doelman moest lossen waardoor Irandust de rebound wist te verzilveren naar 1-3 en daarmee zijn eerste goal maakte in groen-witte dienst. Doelpogingen van Strand Larsen en Ngonge verdwenen naast het doel van Van Osch. 

El Hankouri werd smerig onderuitgehaald door Janssen. Manschot gaf daarvoor in eerste instantie geel. Nadat de VAR Manschot naar de beelden liet kijken werd het omgezet naar direct rood waardoor FC in overtal kwam te staan. De vrije trap die volgde werd gekeerd door Van Osch. De thuisploeg probeerde terug te komen in de wedstrijd en toonde meer urgentie naar voren. Leeuwenburgh stopte een doelpoging van de voor Fortuna spelende ingevallen Duarte.

Een minuut of tien voor tijd werd Strand Larsen op maat ingespeeld door Irandust die koeltjes van Osch verschalkte en kon aantekenen voor de 1-4. Direct daarna bracht Duarte Flemming in scoringspositie. Leeuwenburgh reageerde adequaat. In de slotfase was Flemming nog dichtbij de 2-4 maar schoot dichtbij voor open doel voorlangs.

Door deze overwinning kan FC Groningen wat meer naar boven kijken en heeft het de aansluiting terug op de middenmoot. Aankomende vrijdag wacht de thuiswedtrijd tegen PEC Zwolle. Helaas is het publiek door de nieuwe corona maatregelen voorlopig niet meer welkom. 

Opstelling Fortuna Sittard: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Noslin, Tekie, Ferati, Rienstra, Seuntjens, Flemming            

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Dammers, Sverko, van Hintum, El Hankouri, Duarte, Irandust, Te Wierik, Larsen, Ngonge      

Reacties:
Herman Badkuip27-11-2021 om 21:15

Heel terechte uitoverwinning voor FC Groningen met maar liefst 4 doelpunten! Het spel was nog niet echt om over naar huis te schrijven, maar met de strijdlust van onze spelers was niets mis! Met deze 3 punten komen we steeds dichter bij het linkerrijtje. Het zelfvertrouwen van de spelers zal ongetwijfeld een flinke boost krijgen en dat is heel fijn met de komende duels voor de boeg. Eerst twee thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en Feijenoord, helaas zonder thuispubliek en daarna nog uitwedstrijden tegen Heracles en AZ. Verwacht nog wel een aantal punten voor de winterstop, misschien staan we dan al bij de eerste 9 teams! 

brummie27-11-2021 om 21:15

Mooie 3 punter in Sittard. Zag al weer hordes  negatieve reacties tijdens de wedstrijd. Tis ook niet snel goed. 

Uiteraard kunnen er altijd dingen beter, maar gewoon terechte overwinning. Leeuwenburgh  zag er niet goed uit bij 1e goal, maar heeft ook een paar prima reddingen verricht. 

Twee uit overwinningen geeft vertrouwen. We kunnen weer naar boven kijken. Heerlijk!

Jantje27-11-2021 om 21:19

Vind wel dat Hoekstra nu een kans verdient in het doel. dit is een slecht aankoop geweest voor de vervanging van Padt.

Fan op afstand27-11-2021 om 21:22

Een zwaluw maakt nog geen zomer maar krijg wel het gevoel dat het licht gezien is. Tuurlijk met het geluk dat je tegen 10 man komt te staan maar toch wel de betere partij, zeker de 2e helft. En direct 4 maal scoren geeft ook wel een lekker gevoel. Het gaat uiteraard niet allemaal goed maar 2 keer met bijna dezelfde 11 geeft meer automatismen en dus vertrouwen voor de toekomst. Lijn doorzetten en komend weekend tegen Zwolle weer 3 punten en het linker rijtje is weer mogelijk.

Marco27-11-2021 om 21:23

Knap resultaat. Goed de ballen vanaf de flank ingebracht, wat tot kansen en doelpunten leidde. Moeten ze nog meer gaan doen. 

Achterin nog te wankel en teveel gepruts. Middenveld mag wel wat meer ballen op gaan eisen in de trage opbouw. 

 

 

Groen hart27-11-2021 om 22:58

Maar wat is die keeper slecht 

Pietjepal27-11-2021 om 23:10

De keepert is lang dus plukt wel es een hoge bal weg, fijn. Alleen die goal was een dwarrelbal. Dat neemt niet weg dat Hoekstra te goed is voor de bank.

 Ben fan van Strand. Hij oogt lomp. Maar lengte en kracht en kan uiterst handig zijn. Fijne spits. Prima passies gezien waaruit goals kwamen. En de magiër zien scoren, heerlijk, onze verlosser.

Herman Badkuip27-11-2021 om 23:27

Eindelijk weer eens ballen van de vleugels voor het doel van de tegenstander, dat levert gelijk kansen op voor onze spitsen. Volgende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle doet onze aanjager Tomas Suslov ook weer mee. Zou niet te veel sleutelen aan dit winnende team, misschien keeper Jan Hoekstra een wedstrijd laten meedoen? Keeper Leeuwenburgh keepte niet foutloos, hield er ook wel een paar tegen, maar een weekje rust zal hem geen kwaad doen. Blijft wel heel jammer dat er voorlopig geen toeschouwers bij mogen zijn....maar ja, tis nait anders. Ben trots op de inzet van alle FCG-spelers, ook de invallers (van Kaam, Abraham, Meijer, Postema en Olsen) die er vanavond in kwamen! 

blauwevogel28-11-2021 om 05:39

Prachtig weer 3 punten ,op naar de Volgende 3(zwolle thuis)

Volgens het pisbakken circuit zit Fleddie op het ogenblik in zweden (norrkoping) waarschijnlijk voor Ishaq Abdulrazak (opvolger hankouri)

Alberto128-11-2021 om 10:13

Een terechte overwinning maar met belabberd voetbal. Zoveel balverlies, slechte passes.  De keeper is middelmatig, het centrale duo is niet sterk, vooral in opbouwend opzicht. Ik had van Dammers wel wat meer verwacht. Sverko overtuigt ook niet, is niet zo attent. En van Hintum,ach dat gaat. Ik zou liever Meijer meer kansen geven als linksback. Eigenlijk is dit team voor een groot deel afhankelijk van een jongen van 19, Suslov die op alle fronten -inzet, techniek, overzicht, duelkracht- boven de anderen uitsteekt. Gelukkig doet hij de volgende keer weer mee, hopelijk net als Postema of de Leeuw. Buijs moet Strand Larsen laten staat met sowieso een tweede spits ernaast. Van mij mag Hankouri wissel, soms doet hij leuke dingen , geeft ook nog wel es een goede assist maar is ook vaak te laconiek. Aan het doelpunt van Fortuna was de keeper zeker schuldig maar El Hankouri liep ook maar weer op zijn bekende manier laconiekerig half half achter de speler aan en trok voor de show zijn been nog een beetje op. Als hij fel was geweest had hij die bal nog kunnen blokken. Het lijkt dat Duarte iets beter gaat spelen maar toch blijf ik het jammer vinden dat van Kaam niet meer kansen krijgt. Het is wel frappant dat jongens die in Jong Oranje spelen blijkbaar niet goed genoeg zijn voor dit zwalkende elftal. Gaat erbij mij niet in. Ngonge heeft zich de terechte kritiek van Buijs wel aangetrokken, toonde nu meer agressie. 

brummie28-11-2021 om 10:54

Ik zag in iedergeval wel veel lichtpuntjes ,ondanks dat er veel te verbeteren valt. Wil ook lans breken voor Leeuwenburgh. Had gister wederom een verdediging voor zich welke noodgedongen was gewijzigd. Met Ten Wierik, zonder wedstrijdritme, centraal voor hem stond. Dat deed hij naar behoren trouwens. Leeuwenburgh is geen Padt. Maar Padt had ook zijn minder sterke kanten. Ik vind Leeuwenburgh een veel beter voetballende ,en rustiger opbouwende keeper. Ook hoge ballen zijn een makkelijker prooi. Padt blonk uit als een uitstekende lijnkeeper met reflexen, en goed in 1 tegen 1 situaties. Niets dan lof over Padt.

Vond Dammers en ook Duarte goed spelen. Van Hintem altijd solide. Irandust vond ik juist iets minder spelen, ondanks zijn aandeel in de overwinning. Vond Ngonge en Starnd Larsen met zeer veel energie spelen. JSL gaat steeds beter spelen.  

Onndanks 3 noodgedwongen omzettingen en het ontbreken van Suslov, een relatief makkelijke overwinning op Fortuna. FC heeft  ondanks achterstand, zich niet gek laten maken en 3 punten over de streep getrokken. Ik heb trouwens veel slechtere wedstrijden gezien van FC in het verleden. Fortuna speelde ook niet best, en ook dat speelde mee in het aanzien van de wedstrijd. En zo slecht als sommigen hier schrijven, was het niet. Ik denk ook dat het verwachtingspatroon van enkelen op dit forum compleet zijn doorgeslagen, en dingen worden over geanalyseerd. Ook een beetje typisch nederlands.  

Ik ga in iedergeval nagenieten van deze mooie 3 punten!

Euroborg28-11-2021 om 11:22

Heb weer volop genoten van de winstpartij met maar liefst 4-1 van onze FCG,

en natuurlijk 't zat deze wedstrijd tegen Fortuna Sittard dan ook wel mee.

Na de blunder van keeper Peter Leeuwenburgh op de geweldige zwabberbal van Seuntjes,

hoorde ik bij de technische staf alweer luide kreuntjes.....

Maar het tij keerde snel, Cyril Ngonge scoorde met het hoofd én een beauty van Cox

en onze trainers Poldervaart en Buijs sprongen verbaasd weer uit de box!

Daarna een terechte rode kaart voor verdediger Janssen

en er kwamen voor FCG na prima vleugelassists volop kansen!

Twee werden er goed benut door Irandust en JSL,

daarna sloop er op het einde van de strijd gemakzucht in het spel.

Maar de drie punten waren dikverdiend voor het team van Danny Buijs

én dat is altijd fijn voor de lastige wedstrijd tegen PEC Zwolle volgende week vrijdag thuis!

 

 

 

 

 

 

Bas3828-11-2021 om 12:06

Lekker 3punten dikverdient vond dammers erg goed spellen vond hankouri weer totaal niks ben blij dat ie niet bij heeft getekent op naar zwolle moeten ook gewoon 3punten worden maar ga eerst hier van genieten eindelijk een keer lekker weekendje 

Roelofsky28-11-2021 om 12:26

Het was weer bij vlagen een verschrikkelijke kloten wedstrijd...het systeem is op goed geluk voetbal met een lange trap van onze keeper dan proberen op goed geluk doorkoppen en hopen dat de bal goed valt. Dat vindt ik geen systeem opbouwen. Maar goed heb wel lekker geslapen om de drie punten maar voetballend was het weer niks.

A Matter of Honor28-11-2021 om 14:19

Mee eens Roelofsky, dit wordt boerenkoolstronken/schijtbakkenvoetbal genoemd. Geen één tweetjes, geen driehoekjes, geen zuivere passes, alleen maar een lel naar voren en op goed geluk. Vrouw en kinderen eerst. Je moet als FC-Groningen voetbalclub jou wil opleggen aan de tegenstander en van eigen kracht uitgaan met precieze voetbal die tegenstander oprollen. Deze (gekregen) overwinning is te danken aan ene Cox (bedankt) en aan een slechte keeper van Fortuna.

brummie28-11-2021 om 14:48

Volgens mij nam FC het iniatief, en had ook het meeste balbezit. FC schoten 17 richting doel waarvan 10 binnen de palen. Fortuna 5 schoten waarvan 2 binnen de palen. Vond FC helemaal niet schijtbakkerig spelen. 

Eerst werd er geroepen dat er achterin teveel gebreid werd. Nu het spel sneller naar voren en het in de diepte gespeeld wordt is het ook niet goed. Een gekregen overwinning doe je FC veel tekort. Maar blijf vooral in het negatieve hangen zou ik zeggen. 

Bijna geen enkele ploeg in de eredivisie kan in een wedstrijd de wil opleggen. Op Ajax- top 3 na denk ik. 

 

 

 

A Matter of Honor28-11-2021 om 16:29

Als je met een lel naar voren het spel meer aanvallend wilt noemen, oké. Maar al combinerend vanuit de verdediging naar voren spelen heb ik te weinig gezien. Evenzo is het loeren op counter. Dat is niet het voetbal dat de FC-GRONINGEN supporter wil zien. Maar als je mijn mening negatief wilt noemen, nou en, zal me een zorg zijn, maar zo denk ik er over,capice?

Herman Badkuip28-11-2021 om 15:08

Weet niet naar welke wedstrijd Roelofsky en A Matter of Honor gisteravond hebben gekeken, waarschijnlijk naar PEC Zwolle-RKC óf Willem II-Go Ahead.....wat een eenzijdig beeld van de wedstrijd schetsen beide heren. Zien zij nou écht niet dat Buijs en co het accent van het spel meer naar voren hebben gelegd? Weinig balletjes breed of terug op Leeuwenburgh, maar veel meer ballen via Duarte en Dammers naar de vleugels gespeeld dan in de voorgaande wedstrijden. Dikverdiende overwinning, terecht afgedwongen door een ander spelconcept, waardoor de tegenstander onder druk fouten [keeper van Osch en verdediger Cox] gaat maken, die doelpunten opleveren! Natuurlijk zien wij ook wel, dat het nieuwe spelconcept nog niet perfect wordt uitgevoerd én dat er ook nog fouten gemaakt worden, maar dat gaat de komende weken zeker veranderen met o.a. Suslov weer in de basis....

Alf28-11-2021 om 15:40

Het spel was zo-zo. Maar de tegenstander was erg slecht. Verdiend gewonnen al met al. Ik heb geen moeite met direct spel ipv gebrei van achteruit. De FC wisselde dat aardig af. Dat is dan lastig verdedigen voor een tegenstander. Duarte en Dammers kunnen me steeds meer bekoren. Het wordt wel lastig kiezen als Suslov en straks ook Dankerlui weer terug zijn. Duarte laten staan natuurlijk, maar moet je Dammers opofferen voor Ter Wierik? Misschien straks ook met de bekerwedstrijd voor de boeg dat de 1 rust krijgt en de ander een wedstrijd mag spelen. Gaan we denk ik ook zien met De Leeuw (als hij weer beter is) en Irandust.

Keeper laten staan ook al was hij bij de eerste goal niet alert. Daarna een paar goede reddingen. Communicatie moet wel beter.

Bij Ngonge lijkt het kwartje gevallen. In zijn commentaar na de wedstrijd noemde hij als eerste zijn verdedigende taak. Is het Buis & Poldervaart toch gelukt! Hopelijk houdt hij dit vast.

Nu ook zien te winnen van PEC en dan hebben we weer zicht op het linkerrijtje.

brummie28-11-2021 om 19:47

Hoop dat een aantal hier op het forum vanmiddag alle wedstrijden  de eredivisie live hebben bekeken. Daar sprongen pas de tranen van in je ogen! 

TomOkker28-11-2021 om 21:53

Ik ben nu wel een beetje klaar met dat positief gelul van jou en van Herman badeend. Ik zie de uitslagen en het spel van een aantal clubs ook wel maar dat wil niet zeggen dat een Roelofsky of mijn vriend MOH negatief zijn. Integendeel. We lullen allemaal maar wat in het rond en ik denk dat de analyse van Bousabon heel dicht bij de waarheid komt. het is een geflatteerde overwinning. De keeper had een slechte dag maar die heb ik ook wel eens. Maar voordat we allemaal in algemeenheden duiken, wil ik er graag eén of misschien twee puntjes uitlichten. Op de eerste plaats maakt het mij geen donder uit welke plaats onze FCG op dit moment staat, want dat gaat uiteindelijk alllemaal wel goedkomen. Maar mag ik eens een wedstrijd zien waar de bal meerdere keren naar een medespeler gaat. Het spel van onze FCG stuiterd alle kanten op en hangt aan elkaar van toevalligheden.Ik noem het niet voor niets al enkele jaren toevalvoetal. Verklaar mij eens waarom het niet mogelijk is om de bal bij dezelfde kleur shirtje te krijgen en waarom de lange peren die door onze geweldige spits zelden of niet verwerkt kunnen worden tot een opbouw voor een eventuele dreigende aanval. Elke tegenstander of het GAH, Sparta of Cambuur is, ze spelen allemaal beter voetbal dan oze FC. Waarom zijn wij bijvoorbeeld niet bij machte om een Irandrust meer bij het spel te betrekken. Gemakkelijke avond in Sittard laat mij niet lachen want voor rust had het er heel anders uitgezien als Fortuna de betere kansen had benut. 

brummie28-11-2021 om 22:48

Bedankt voor je 'positieve' bijdrage Tom! 

A Matter of Honor28-11-2021 om 23:30

Ja, maar het is wel zo zoals Tom het schetst. Sluit precies aan op mijn post van 14:19 uur. Thanks mate!!!!

ChiChi29-11-2021 om 09:28

Wat een stelletje azijnpissers!

Inderdaad is het voetbal nog niet al te best, maar laten we blij zijn dat we twee maal achterelkaar gewonnen hebben!!!!

De punten zijn voorlopig het belangrijkst, de rest komt vanzelf wel.

Ik heb dit weekend veel voetbal gezien, maar het was allemaal niks!!!!!!

A Matter of Honor29-11-2021 om 12:47

Alles op z'n tijd Chi Chi. Positivo's en "edikmiegers" zullen er altijd zijn al naar gelang de club presteerd. Ik heb het al vaker gezegd en herhaal het nog maar eens, goed spelen is goed, maar als je een draak van een wedstrijd op de mat legt, dan mag dat ook gezegd worden en ben je niet per definitie een "azijnpissers" of in goed Gronings "edikmieger" De wedstrijd van afgelopen zaterdag was nog net geen zgn. " draak" van een wedstrijd, maar om van dit Fortuna te winnen was van de FC-GRONINGEN nu ook geen wereldprestatie zoals een aantal forumleden ons willen doen geloven, daar moet toch een club van een andere categorie voor opgetrommeld worden. Binnenkort is Feyenoord onze tegenstander en na afloop van die wedstrijd ben ik benieuwd naar de reacties op dit forum van de nu nog positivo's en edikmiegers. 

Zeeman29-11-2021 om 13:51

Ben het volkomen met je eens, goed gezegd. Wees blij dat ze in ieder geval weer punten binnen halen.

En ja , de rest van de wedstrijden was ook niet om aan te zien, de FC scoorde tenminste nog 4x, dat kon de rest niet zeggen, uitgezonderd Cambuur.

29-11-2021 om 09:47

Clubdrama, voor Fortuna Sittard: niet alleen de plaats onderin, en de verliespartij dit weekend, maar vooral de situatie rond die club is zorgelijk!:  Turkse eigenaar, die nog wel eens raar uit de hoek ( en de trainer de laan uit gaat sturen ?) kan komen als de komenmde serie van 5 loodzware wedstrijden( tegen gewoon sterkere tegenstanders ) moet worden afgewerkt... Vooruitzichten dus slecht daar... Dan is bij Groningen nu alles beter, maar het hangt toch ook veel vanaf van OF wij afrekenen met dat tactisch gedrocht van reactievoetbal en het eeuwige positionele gewissel met spelers.

Ik denk dat het effect hiervan op individuele spelers  namelijk net zo gaat als bij alle sancties in de maatschappij: de eerste bekeuring op de weg voor te hard rijden , dat voel je (in de portemonnee ,)...nummer 2, 3 of 4 daarvan denk je:  "het zal wel".   Zo is het met Strand Larssen gegaan, met Ngonge en met Van Kaam bijvoorbeeld... daar hoef je geen psychologie voor gestudeerd te hebben!

Ik kan mij niet voorstellen dat er op trainingen niet op noodzakelijk beter positioneel voetbal moet getraind worden:

Laten we hopen dat Buys het licht heeft gezien:  Zwolle-thuis op 3 december kan  een surprise-avond voor een driepunter worden, maar daarvoor wordt dan wel in plaats van buffelen 90 minuten meer oplettendheid EN elementaire voetbaltechniek gevraagd van onze FC spelers !

Euroborg29-11-2021 om 09:54

Of zo als Ede Staal het al zong : 't Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of 't wer altied wel weer licht!  

FCG éérst gedoemt tot degradant en nú na een aantal overwinningen komt het linkerrijtje weer in 't zicht.....

Met alle respect : positivo's én negativo's onder de posters van de Boerenmacht,

wij zijn 't vaak oneens, máár steunen allemáál de spelers van ons FCG, dát is onze gemeenschappelijke kracht!

29-11-2021 om 10:59

@ Euroborg :

wel een beetje veel slagroom op die taart..maar je kan je verder uitleven in gedichten bij  heerlijk avondje...pakjes avond dus !

Nachtwacht29-11-2021 om 16:38

En zo is het Euroburg, mien jong... 

Stadjer8129-11-2021 om 13:02

De FC pakt gewoon 2 nette uitzeges op rij, zijn het de lege stadions? Vorig seizoen draaide de FC ook goed. Juist toen er weer publiek welkom was ging het mis.

Weet niet waar ze staan, het is de Eredivisie. Er is een enorme middenmoot. Degradatie lijkt me onmogelijk, daarvoor zijn ploegen als PEC en Fortuna te slecht. Maar ook de promovendi krijgen het nog wel moeilijk. Die zakken al wat. NEC staat nog maar 2 punten boven ons.

 

 

 

 

Metworst30-11-2021 om 18:12

Kees van Wonderen zou de volgende trainer zijn volgens gerucht op een ander forum. De fc zou al met hem in onderhandeling zijn.

Ik denk zelf dat dat een mooie kandidaat is.

appie happie30-11-2021 om 18:43

Ik vind dat ook..ik zeg laat maar komen..we verwachten v.Wonderen.in Juli 2022.

Herman Badkuip30-11-2021 om 19:06

De wonderen zijn de wereld nog niet uit....jammer, Kees van Wonderen zal misschien een wondertrainer zijn, maar ik ga nog steeds voor een echte, nuchtere Grunniger, die het al een aantal seizoenen geweldig doet bij FC Emmen! Dick Lukkien én Marcel Groninger zouden voor mij ná de periode Danny Buijs dé ideale trainers voor FCG zijn! 

Metworst30-11-2021 om 19:12

Lukkien vindt ik ook een topper Herman, maar er zijn nog wel een paar geschikte kandidaten te noemen (o.a. Wormuth).

 

PDI01-12-2021 om 09:07

Wat mij betreft Dick Lukkien, Wormuth of, het is vragen om ongelukken hier, maar ben niet rancuneus vanwege het akkefietje, ik zeg Henk Fraser. Maar wel in bovenstaande volgorde.

Zeeman30-11-2021 om 19:25

Er gaan ook geruchten dat Adri Poldervaart in de belangstelling staat bij Almere city. 

 

Herman Badkuip30-11-2021 om 21:06

Heb vanmiddag een heerlijke pot voetbal gezien tussen de talententeams van FC Groningen én SC Heerenveen. In beide teams deden een aantal spelers mee die al in het eerste team hebben meegedaan, 5 spelers bij FCG [van Kaam, Abraham, Meijer, Hoekstra en Mortensen] en bij de Friezen o.a. Nygren, die twee keer voor Heerenveen O21 scoorde. UItblinker in dit duel was Paulos Abraham, die zélf één keer scoorde en met een aantal belangrijke passeerbewegingen én assists gevaarlijk was! Er lopen in het team van FC Groningen O21, naast het genoemde vijftal, een aantal talenten rond, die waarschijnlijk binnenkort zullen gaan debuteren in het eerste team! FC Groningen won de derby van het Noorden met 3-2 door goals van Abraham, Valente en Tounekti! Tika de Jong mistte in de tweede helft nog een penalty....Door deze overwinning is FCG samen met Almere City koploper in Divisie 1 poule A! Hoop dat Paulos Abraham komende vrijdag tegen PEC Zwolle net zo onbevangen de duels met zijn directe tegenstander aan zal gaan als in deze derby, als hij meedoet ....

A Matter of Honor01-12-2021 om 10:22

Vond Akkrum-zuid wel sterker. Hoekstra, goeie keeper, was een aantal malen erg attent op schoten van Nygren. Zonde van die rode kaart voor Tounetki. Paulos Abraham, een pareltje.

The Cottage01-12-2021 om 12:35

Wat zou het fantastisch zijn, wannneer Milko Djurovski bij de volgende nieuwe technische staf aansluit.

De Rookmagiër....

Het beeld van een paffende Milko op de trainersbank,doet mij in vreugde leven!

 

Marco01-12-2021 om 15:09

Hoop dat Buijs voor 5 jaar gaat bijtekenen. Vindt dat hij steeds het maximale uit de spelers en elftal haalt. Veel spelers hebben een mooie transfer kunnen maken naar een grotere club of competitie voor goede transfersommen. Ieder jaar heeft Groningen met hem play-offs gespeeld, wat op basis van de begroting knap is. Trainer weet snel weer een elftal te formeren dat punten pakt en pressing naar voren heeft. Voor hem liggen er nog voldoende ontwikkel mogelijkheden om beter te worden in het ontwikkelen van het aanvalsspel en dodespelmomenten. Zou eerder voor een nieuwe assistent kiezen die goed is in spelpatronen. 

Voor de komst van Buijs was het vaak onrustig met de trainers; Huistra, Maaskant, (vd Looi uitzondering) en Faber. Omdat Groningen ook komende jaren waarschijnlijk een half nieuw elftal krijgt, zou ik zuinig zijn op de trainer die daar goed mee weet om te gaan. 

 

 

 

 

Alf01-12-2021 om 15:43

Eens. Ik hoop dat het lukt hun beider contracten te verlengen. Ze vormen een goed koppel. 5 jaar zal het wel niet zijn.

Herman Badkuip01-12-2021 om 16:04

Voor mij mag Danny Buijs wel voor 10 jaar bijtekenen....maar ik denk, dat hij er zelf de brui aan geeft en een andere club zoekt óf hij wordt weggekaapt door een Engelse club. Laten we maar gewoon voor Dick Lukkien gaan, hij kent de club, kent veel spelers, zet z'n spelers op de juiste positie én laat zijn team altijd lekker aanvallend spelen. Weet zeker dat hij dit jaar kampioen wordt met FC Emmen!

Hoekie01-12-2021 om 15:47

Komt goed Marco! Binnenkort gaan ze met hem om tafel en wordt zijn contract met 2 jaar verlengd. Ik zie liever een fanatiek meelevende trainer dan een dooie lul langs het veld. Hij zorgde toch maar mooi dat Ngonge die ik heel wat wedstrijden matig vond spelen een prima wedstrijd speelde. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is toch het gezegde? Ik zie ook Irandust steeds een stapje beter worden en gisteren speelde Paulus Abraham ook een goede partij. Volgend jaar doorselecteren en afscheid nemen van een drietal spelers en wat mij betreft ook het aantrekken van een betere keeper.  

A Matter of Honor01-12-2021 om 17:36

Gaat niet gebeuren. Buijs is na dit seizoen exit (gelukkig) en gaat terug naar Kozakkenboys, want dat is zijn niveau. In de wandelgangen wordt Kees van Wonderen genoemd als zijn opvolger. Kan alleen maar beter worden want deze trainer heeft er door de band genomen niets van gebakken..

Hoekie01-12-2021 om 18:57

Ik heb Go Ahead tegen de FC zien voetballen en "onze Kees" zat als een dooie pier te kijken naar het lamlendige spel van zijn ploeg. Ze waren niet vooruit te branden en speelden puur op de verdediging. Een pappegaai roept iets en de rest kan niets beters bedenken en pappegaait de ander na. Nee, dan moet je toch met een sterkere kandidaat komen. 

Johan01-12-2021 om 19:05

Helemaal eens Hoekie. 

appie happie01-12-2021 om 18:31

Nou( RR )AMOH,niet te negatief,Buijs is nog een redelijke beginneling..Hij heeft het redelijk gedaan(doet) ik ben in general geen fan van hem,maar dat komt meer door zijn "masker" uiterlijk bij een gesprek rustig..maar eigenlijk een standje hopeloos.

Ik vind dat we aan een nieuwe trainer toe zijn..met een betere kijk op aanvalspel.en niet altijd te verdedigend te willen spelen.

Johan01-12-2021 om 19:04

Wat een gelul de hele tijd om een nieuwe trainer. Dat gaat je echt niet verder helpen. Net alsof de andere clubs zoveel beter spelen. Zie bijna alles en tis oin pot nat. Je kan met onze verdediging niet aanvallender spelen. Is gewoon onmogelijk of je moet er elke week met 4-0 af willen. 

PDI02-12-2021 om 09:16

Wat mij betreft mag Buijs blijven, ondanks mijn bovenstaande post. Maar wat bij mij verkeerd schoot, is dat hij kritiek had op het verkopen van spelers. Klopt dat is k...., maar dan vind je op elk niveau, ook 1 stap, 2 stapjes hoger dan onze FC. That's life, je hebt er maar mee te dealen als trainer. Immers is dat je taak spelers beter maken, dat voortborduren op hetgeen al goed staat kan ieder amateurtrainer. Buijs heeft goede resultaten bereikt en geld verdiend voor de fc en idd bevlogen zoals ik het graag zie. Twee jaar verlengen dan maar?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!