Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - PEC Zwolle in eigen huis

Door Tom Kuiper 11 reacties

FC Groningen speelt aankomende vrijdag thuis tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Een wedstrijd waarin de FC weer eens favoriet is. Na twee zeges op rij en een FC Groningen dat een stabiele(re) basis heeft gevonden is het vertrouwen rondom de selectie gegroeid. Bij PEC lijkt de crisis alleen maar groter te worden.

PEC Zwolle

Afgelopen weekend kon FC-flop Daishawn Redan PEC Zwolle naar de broodnodige drie punten schieten. In de 61e minuut schoot de spits de bal hoog over de goal van RKC Waalwijk. Bij ESPN werd er gesproken over “de slechtste wedstrijd van het seizoen”. De inmiddels ontslagen Art Langeler was een dag later te zien in de documentaire De Zwolse Zomer. Hij sprak de selectie toe dat de zesde plek in de Eredivisie haalbaar moest zijn. Niet alleen sportief heerst er crisis. PEC Zwolle is afgelopen week ingedeeld in de ‘rode categorie’. Daar zijn de clubs ingedeeld die de financiën het minst goed voor elkaar hebben.

FC Groningen

Mocht FC Groningen vrijdag avond winnen in de Euroborg, dan komt het (tijdelijk) terecht op de plekken waar Europees voetbal te verdienen valt. Zo snel kan het gaan. Nu de selectie fit lijkt en er geen schorsingen meer zijn is het voor Danny Buijs nog een behoorlijke puzzel om je beste elftal neer te zetten. Voorin zijn er mogelijkheden zat. Wessel Dammers lijkt op de bank plaats te moeten nemen aankomende vrijdag, omdat Suslov terug komt van een schorsing. Dat is verrassend te noemen, aangezien Dammers het goed gedaan heeft de afgelopen tijd. El Hankouri blijft daardoor gewoon in het elftal.

 

Vermoedelijke opstelling: FC Groningen tegen PEC Zwolle: Leeuwenburgh, van Hintum, Sverko, te Wierik, Kasanwirjo; Duarte, Irandust; Suslov, Ngonge, El Hankouri; Strand Larsen. 

Reacties:
Herman Badkuip01-12-2021 om 19:37

Lijkt mij stug dat Wessel Dammers, één van de uitblinkers van de laatste weken, vrijdagavond niet meedoet in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle....Volgens mij heeft hij 't goed gedaan op de positie van verdedigende middenvelder, waardoor Laros Duarte, Tomas Suslov en Mo El Hankouri ook beter in hun positie kwamen te spelen! Als ik Danny Buijs was zou ik kiezen voor de volgende samenstelling : op doel Peter Leeuwenburgh, in de achterhoede van rechts naar links Nereysho Kasanwirjo, Mike te Wierik, Marin Sverko en Bart van Hintum, op het middenveld de ruit Wessel Dammers, Mo El Hankouri, Laros Duarte en Tomas Suslov én voorin Jörgen Strand Larsen met Cyril Ngonge. Zou vergeleken met de vorige wedstrijd dus alléén Delaho Irandust vervangen door Tomas Suslov, waardoor de rest van het team op dezelfde positie blijft spelen....Vind 't persoonlijk wel jammer dat Nana Kasanwirjo "gedwongen" op rechtsback moet spelen, zie hem veel liever samen met Mike te Wierik óf Marin Sverko centraal achterin...Toch zou Nana met zijn aanvallende, opbouwende kwaliteiten óók als rechtsachter meer moeten kunnen brengen...In de tweede helft zou ik, als de tussenstand 't toelaat, Delaho Irandust en Paulos Abraham zeker in laten vallen. Niet té snel denken, dat wij PEC Zwolle wel even op zullen rollen, omdat zij op de laatste plek staan. Vanaf 't begin moet FCG geconcentreerd voetballen, goed en lekker naar voren opbouwen via verbindingsspeler Laros Duarte, ballen naar de vleugels Suslov én Hankouri en zij moeten zorgen voor de assists op JSL en Cyril! 

RKremer02-12-2021 om 21:50

Prima analyse 

Robba01-12-2021 om 20:19

Die Te Wierik wordt maar weer een basisplaats gegeven, maar is qua duelkracht en zeker kopkracht de mindere vergeleken met Dammers. Ik zou daarom Te Wierik banken en Dammers terug in het hard van de verdediging. 

Verder kom je nu op het punt dat je met Suslov en Irandust 2 spelers voor de "10" hebt.

Neemt niet weg dat hoe je het wendt of keert, het een winstpartij moet worden..

Reactie verwijderd door redactie

Herman Badkuip01-12-2021 om 22:06

Wat jammer nou Brombeer....weer zo'n respectloze én niet lachwekkende reactie van jou! 

ChiChi01-12-2021 om 22:00

Het is toch heel simpel!

Zelfde opstelling, alleen Suslov i.p.v. el Hankouri, die al weken weer niets presteert!

frankism01-12-2021 om 22:33

kan ik me helemaal in vinden. Je kan Dammers na zon puike pot van afgelopen weekend toch niet gaan banken? lijkt me ook het verkeerde signaal. 

 

Irandust begint ook steeds beter zn draai te vinden, of misschien is ie nog gewoon fit. Samen met Suslov heb je dan in potentie twee prachtige middenvelders die het spel kunnen verdelen. 

 

Dammers en Duarte erbij voor de controle. 

 

 

Kasanwirjo zie ik ook liever centraal, man wat maakte die daar indruk de eerste potjes. Beetje jammer voor Te Wierik, maar in mijn ogen moet hij het kind van de rekening worden, en naar de bank. 

 

Dan heb je tenminste ook wat op de bank om in te brengen: Michael de Leeuw als we achter staan, en te wierik als we iets moeten verdedigen. 

 

Dijk02-12-2021 om 18:17

Nee Hankouri vriendje van Buys zelfs met niks presteren staat hij er in. Vriendjespolitiek 

Alf02-12-2021 om 00:45

Lastige keuze voor de trainer. Zag het al aankomen. Dammers heeft de laatste tijd erg veel gespeeld. Dat kan een overweging zijn om hem een keer rust te geven. Dammers is wel een ideale wissel. De Leeuw is zo te zien ook zijn basisplaats kwijt, maar hij komt terug van ziekte. Maar ja, ik heb geen idee waar Boerenmacht deze verwachte opstelling op baseert. Even goed speelt Dammers wel.

El Hankouri geeft vanaf rechts veel gevaarlijke voorzetten (en kan het ook vanaf links). Dus ik zou hem er wel in houden.

Bayern 02-12-2021 om 08:53

Dit lijkt me nou typisch zo'n wedstrijd die weer kansloos verloren kan gaan. 2 wedstrijden achter elkaar gewonnen. Nu tegen de nummer laatst van de eredivisie die voor geen meter draait. Dat wordt een eitje. Totdat er ruim 90 minuten later weer 0-2 op het bord staat. Ik ben er lang niet gerust op. 

Hoekie02-12-2021 om 11:10

Leuk te lezen dat Matusiwa nog steeds betrokken is bij de FC en in het interview het opneemt voor Buijs. Net als Wim Masker, Jan Mennega en andere voetbalanalisten ziet ook hij dat je niet ongestraft een half elftal sterkhouders kunt vervangen. De vervangers kunnen zeker doorgroeien naar dat nivo maar zijn daar nog niet. Ik ben er van overtuigd nu de FC 6 miljoen euro aan schulden heeft afgelost er in de toekomst minder rigoreuze maatregelen nodig zijn. 

Over de wedstrijd tegen Zwolle: Het wordt een zware klus om hiervan te winnen. De FC verkeert niet in de positie lichtvaardig aan deze wedstrijd te beginnen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Groningen een club in nood de helpende hand toesteekt.

A Matter of Honor02-12-2021 om 11:11

Reken maar dat die spelers van PEC voor elk grassprietje knokken in de Euroborg. Nonchalance van de FC-GRONINGEN  spelers kan hun dan vies opbreken. Jij bent er niet gerust op Bayern en ik denk, met jou, dat dit potje ook nog niet gewonnen  is..

Herman Badkuip02-12-2021 om 11:47

Daar kunnen de mannen van Buijs en Poldervaart maar één ding tegenover zetten : vánaf minuut uno héél geconcentreerd én agressief PEC Zwolle tegemoet zien! En met oogstrelend, aanvallend voetbal zorgen, dat wij minstens één keer meer scoren dan de Zwollenaren!

grunn196702-12-2021 om 13:28

Wat gaan we doen met de man van 2 miljoen Abraham, lijkt me dat die een basisplaats wel kan vergeten in deze selectie.

kan niveau niet aan, ook al is hij jong, ik zie er geen talent in. Wel een enorme dure misrekening van fled. Verhuren in de winterstop (veel spelen) en hopen op een Matavz constructie. Anders geld weg in het afvoerputje

Zou in de opstelling niet veel veranderen, Suslov voor Te Wierik (wat mij betreft exit in de winterstop met Joosten) en Dammers een linie na achteren.

3 punten haalt, hoef je (voorlopig ) niet meer naar beneden te kijken. Wie had dat gedacht een aantal weken geleden, ik niet!

Alf02-12-2021 om 14:33

In het duel tussen Gronigen O21 en Heereneen O21 speelde Abraham een puike wedstrijd. Met jonge spelers moet je wat geduld hebben. Denk aan Tim Matavz!

Herman Badkuip02-12-2021 om 15:16

Paulos Abraham moet je rustig laten rijpen, niet overhaasten, geef hem de tijd, ons Zweeds pareltje komt er wel hoor....Zou Dammers lekker op het middenveld laten staan, heeft 't naar behoren gedaan met een aantal assists in de laatste wedstrijden. Ook heel gevaarlijk met de kop bij corners, Tomas Suslov in de plaats van Delaho Irandust óf Mo El Hankouri, dan komt 't allemaal wel goed hoor. Had eigenlijk verwacht dat FCG pas ná de winterstop in het linkerrijtje zou staan, maar als wij van PEC Zwolle, Feijenoord én AZ winnen gaat dát al eerder gebeuren!

A Matter of Honor02-12-2021 om 17:26

Ja,als als als. Als mijn tante ballen had gehad dan was het mijn oom geweest. Daleho Irandust moet blijven staan op de plek waar hij tegen Fortuna ook speelde, niks veranderen is het beste. 

02-12-2021 om 23:22

Tja..M.O'.H..ik ben wel erg geinteresseerd geraakt in jouw familie herkomst... je staat wel midden in de actualiteit met de "genderneutraal" discussie van nu, in plaats van "zij" voor je tante moet je correcter zijn en voor je tante "hen" gebruiken als zgn lijdend voorwerp ! .  Maar het wonder van de natuur bepaalt bij ieder mens telkens een willekeurige keuze voor het geslacht en jouw geval is een simpele blik in de onderkleding vast duidelijk genoeg .

Over Irandust gesproken, ben ik het helemaal met jou eens: hij is klein van formaat, maar staat op de juiste plaats rond de 10 positie maar dat was Sneyder ook als middenvelder!

 

O, ja...ik zou het bijna vergeten:  die wedstrijd van morgenavond in Groningen....wordt een gelijkspel natuurlijk. 

Nachtwacht02-12-2021 om 21:06

Ik vind Redan FC-flop noemen wat overdreven. Is nog jong en kwam bij onze FC in een voor spitsen niet ideaal systeem terecht. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!