Terug

Deel deze pagina:

Update woensdag 22 december - FC Groningen loot thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen - 1/8 finale KNVB Beker

Door Redactie 18 reacties

Voor de 1/8 finale van het KNVB bekertoernooi heeft FC Groningen geloot tegen NEC Nijmegen. Mocht Groningen doorbekeren, speelt het de kwart finale ook thuis. De achtste finales worden gehouden tussen 18 en 20 januari. Op welke datum en tijdstip FC Groningen tegen NEC Nijmegen gaat spelen, moet nog worden vastgesteld.

Update woensdag 22 december - Vandaag is de datum en het tijdstip bekend gemaakt wanneer deze bekerwedstrijd wordt afgewerkt. Het duel wordt op woensdag 18 januari gespeeld en de aftrap is om 18.45 uur.

Reacties:
Herman Badkuip18-12-2021 om 22:56

Op zich geen verkeerde loting voor FC Groningen, misschien twee thuiswedstrijden achter elkaar voor de KNVB-beker! Eerst achtste finale thuis tegen NEC, moeten we toch kunnen winnen....Eerst maar eens kijken wat er in de winterstop gaat veranderen in de selectie van FC Groningen. Er zullen zeker spelers moeten vertrekken én krijgen wij er ook nog spelers bij? 

Dijk19-12-2021 om 15:49

Bel MJF anders ff op. 

A Matter of Honor19-12-2021 om 00:08

En die hopeloze trainer moet ook vertrekken. Ik blijf dit herhalen totdat.............ja totdat het eindelijk is gebeurd deze niksnut.

manus19-12-2021 om 09:59

Nietsnut kan ik niet beamen maar mijn huisgenoten willen al niet meer naar de FCG kijken vanwege het gedrag van Buijs langs de lijn. Hij is geen visitekaartje voor de club.

Hoekie19-12-2021 om 08:44

Moderator@ Ik probeer er langs te lezen maar het is inmiddels een ziekelijke vertoning geworden dat wij als forumleden de enorme frustraties van deze poster elke dag te zien krijgen. Ziet u mogelijkheden voor posters die deze diarree aan woorden niet elke dag willen zien een optie NEGEER in te bouwen? 

A Matter of Honor19-12-2021 om 13:58

Maak je geen zorgen Hoekie, ik ben dat gezeur van jou ook allang zat, maar maak daar veiligheidshalve ook geen opmerkingen over. Ik ga even met kerstreces, kan je even bijkomen van de diarree. Maar 14 januari 2022 zijn we weer terug en je kan er de donder opzeggen, als die klotentrainer er dan nog is en hij presteerd nog niet, ga ik op dezelfde voet verder als afgelopen tijd.

Hoekie19-12-2021 om 14:26

Als het technisch mogelijk is die rommel niet meer tegen te komen dan mag je wat mij betreft doorgaan met elke dag deurtje bellen.Veel forumleden zijn er al lang klaar mee en zijn denk ik blij als ze een negeerknop zouden kunnen indrukken. 

A Matter of Honor19-12-2021 om 16:20

Ach jongen,schei toch uit,je verkoopt alleen maar gebakken lucht.Pfffffffffffff.

ChiChi19-12-2021 om 09:33

Hoekie, ik ben het met je eens.

AmoH zingt elke dag het zelfde liedje over Buys!

Zum Kotsen!!!!

We weten het nu wel!! 

A Matter of Honor19-12-2021 om 14:04

Er zijn mensen op dit forum die zich graag conformeren aan anderen en ze het liefst in hun achterste kruipen. Komt je dat bekend voor ChiChi?

Zum kotsen.!!!!

kees19-12-2021 om 10:06

Leuk is het niet: verliezen bedoel ik.  veel beroerder is de lockdown, want zelfs een mars kopen in het tankstation (!) dat werd mij vanochtend geweigerd.  Uit eten gaan of een biertje met vrienden doen is niet eens meer een leuk idee met die corona. 

Zelfs een gebakken ei thuis dat smaakt mij minder goed. 

Jammer voor het voetbal -   maar dan hier maar een domme reactie van mij:  

 

"je moet in feite niet te diep nadenken en dan klopt alles"

Herman Finkers

Metworst20-12-2021 om 07:08

Tsja, we zijn die k#*>e pandemie met zijn allen wel zat Kees. Het eitje moet je dan wat opleuken met spek ofzo. (jezelf kietelen)

Leuke quote van Finkers.

Hier is deze van hem favoriet: De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door.

Nachtwacht19-12-2021 om 10:23

Ik vind de diarree van woorden wel meevallen. AMOH zijn mening is duidelijk, maar zo zijn er evenveel die pro-Buijs/ anti-Fledderus posten. Ieder zijn ding. We hebben 17 miljoen bondscoaches. En supporters die de club zo op de voet volgen moet je koesteren, want dat worden er steeds minder.

Altijd waardeloos als Groningen verliest, zeker op deze manier. Mijn weekend zou nog een klein beetje glans krijgen als Cambuur Akkrum Zuid volledig van de mat speelt. 

 

Robba19-12-2021 om 10:27

Alles op de beker om seizoen wat goed te maken.. Échter zolang PSV en Ajax erin zitten lastig

RooieRed19-12-2021 om 11:16

Handhaven lijkt me de 1e klus. Bekerresultaten leidden tot weinig. 

De 1e competiehelft zit erop. 17 potjes, met 3 keer een uitwinst en eentje thuis (AZ). Zes kansloze nederlagen en 7x een gelijkspel, waarvan zes thuis en 1-t je uit. Negentien punten, met goed spelersmateriaal is wel wat weinig voor FCG dat nu terugzakt naar het niveau van 4 - 5 jaar geleden. Simpelweg geen vooruitgang met een bedenkelijke spelopvatting in de huidige ploeg. Zonder namen te noemen, is het voor iedereen wel duidelijk dat de opstelling voor de hoofdmacht anders moet. Vanaf februari 2022 moet het beter. Tot en met januari 2022 zie ik FCG geen enkel punt meer pakken.

Euroborg19-12-2021 om 11:37

Kreeg gisteravond ná de bekerloting zomaar een flashback......2015 laatste jaar van trainer Erwin van der Looi winnaar KNVB-beker, 2022 laatste jaar van trainer Danny Buijs winnaar KNVB-beker! Opstelling van de KNVB-bekerwinnaar FC Groningen :  in het doel Jan Hoekstra, achterste vier : Agan Mjaki - Nereysho Kasanwirjo - Yannick Hettinga - Björn Meijer, middenveld : Tomas Suslov - Nathan Holder - Luciano Valente, voorste linie : Sebastian Tounekti - Jörgen Strand Larsen - Alex Mortensen.....uitslag finale FC Groningen - FC Twente 3-1....'t zal toch niet?

Nachtwacht19-12-2021 om 12:05

Zou wel goud wezen. Ik help hopen

Metworst20-12-2021 om 07:11

Heerlijk gedroomd dus.

Oeleoptak19-12-2021 om 14:18

Ik ben niet pro Buijs. Zijn spelopvatting is de mijne ook niet. Maar als je op zoveel posities spelers hebt van te weinig kaliber vallen decresultaten altijd tegen. En dan is het niet alleen zijn schuld. Ik zou wel eens willen weten hoe die MJF aan al die magistrale aankopen komt.  Of zit die computerjongen die mee scout er achter?

Hoekie19-12-2021 om 15:10

Ik ben ook niet pro Buijs maar probeer een genuanceerd beeld te schetsen van de situatie bij de FC. Ik denk,  maar dat is mijn interceptie, dat Joosten, Dankerlui, van Hintum tekort komen voor het nivo dat de FC wil nastreven. Spelers als Abraham, Irandust, Ngonge en Duarte halen op dit Moment bij lange na niet het nivo van de vertrokken spelers Matusiwa, Gudmonsson, Messaoudi en in mindere mate Lundqvist. Dammers en El Hankouri  zijn nuttige spelers maar niet meer dan dat. Leeuwenburg was gisteravond geweldig maar komt qua nivo niet in de buurt van Padt.
Zoals al eerder voorspeld is de huidige malaise voor een groot deel verklaarbaar. Forumleden die denken dat een nieuwe trainer zal gaan toveren moet ik teleurstellen. Neemt niet weg dat het huidige voetbal de laatste weken niet om aan te gluren is. Ballen over 10 meter naar dezelfde kleur is vaak te veel gevraagd. 

ik denk dat tegen gelijkwaardige tegenstanders minder zwaar op de verdediging moet worden ingezet. Een sterker middenveld geeft meer rust aan de bal en voorkomt de vele lange ballen die veelal een prooi zijn voor de tegenstander. 

 

Oeleoptak19-12-2021 om 15:50

Hoekie, Ik ben het helemaal met je eens. Blijft de vraag waarom er zoveel spelers gehaald zijn die minder niveau  hebben. En soms voor veel geld. Of die niet eens spelen omdat ze eeuwig geblesseerd zijn. 

Metworst20-12-2021 om 07:23

Ook met Hoekie eens, het middenveld staat zelden goed en ontbreekt een vervanger van Matusiwa. Als hij niet meedeed werd lundqvist of El Messaoudi daar regelmatig neergerzet, overigens ook niet altijd succevol. 

Verder zet Buijs de spelers vaak op de verkeerde plek neer. Te wierik op back werkt niet meer, Van Hintum is ook als cv nog zeker geschikt, maar als wingback zou ik een van de jonkies neerzetten en even tijd geven. Daniel van kaam is een creatieve aanvallende middenvelder maar wordt zo niet gebruikt. Suslov moet vaak verdedigend veel doen , daardoor is zijn aanvallende inbreng dan minder.

Oelepetak, de aankopen (veelal met een blessure achtergrond) zijn vooral op de toekomst aangekocht. Gearriveerde spelers zijn domweg te duur voor onze fc. Er zitten echt wel talenten bij, dat moeten we vanaf volgend seizoen en daarna gaan zien.

campesino19-12-2021 om 16:22

Hoekie, ik kan me voor de verandering wel een keer vinden in jouw verhaal. Er zijn inderdaad teveel sterkkouders vertrokken en de vervangers vallen ( vooralsnog) tegen. Met messaoudi en een goede rechtsback zou het er al heel anders uitzien. San de Andere Kant, behalve de tipo 3, welk team heeft een goede uitgebalanceerde selectie. Velen hebben een mindere selectie, maar maken voetballend gehakt van de FC. Zelfs zwolle, Heracles en excelsior zijn voetballend beter. Groningen blijft halstarrig vasthouden aan de hollandse ziekte: strooptraag de Bal rondspelen in de verdediging. Vaak schuiven ze langzaam wat op, maar dan ligt de verdediging helemaal open bij balverlies. Bij balbezit weten de spelers domweg niet wat ze moeten doen. Dus blijven ze achterin rondspelen met AF en toe een lange peer maar strand larsen die steevast balverlies lijdt. Daar heeft een trainer toch invloed op? Ongeacht de kwaliteit vd selectie moet je toch beter kunnen voetballen? Ik zeg niet meer punten, maar wel meer voetbal. Speelt die eerste Bal wat sneller naar voren ipv met de Bal te gaan lopen of achterin rond te spelen. Ja dat brengt risiko met zich mee, maar ik denk dat de besote spelers van groningen voorun lopen en strand larsen en ngonge hebben bewezen een doelpuntje te kunnen maken, maar dan moeten ze die Bal wel krijgen. En niet alleen vuurpijlen van achteren. 

Dus ja, ik denk dat een nieuwe trainer wel degelijk vooruitgang op gaat leveren. Tot gisteren dacht ik, last buijs maar tot de zomer zitten en dan kan van wonderen of eie dan ook het overnemen. Maar buijs is het helemaal kwijt. Zelfs in een wedstrijd wordt er voortdurend van systeem en spelers gewisseld. Maar dat maakt allemaal niks uit. Het is de speelwijze die niet deugd. En de spelers hebben iedere wedstrijd minder vertrouwen, minder plezier en meer angst. 

Dus ik zou zeggen, na AZ, buijs bedanken voor zijn bewezen diensten en laat poldervaart het jaar maar afmaken. Maar dan wel onder de voorwaarde dat we niet meer met 5 verdedigers spelen. Zonder zeefuik en gudmondson hebben we daar de spelers niet voor.

kees19-12-2021 om 17:30

wat is de noodzaak voor verandering van trainer....ik bedoel: kan deze trainer met het huidige materiaal plus een paar versterkingen van ervaren spelers "die er direct staan" het seizoen nog redden met een iets lagere subtop eindklassering??

Ik had mij eerlijk gezegd neergelegd bij de situatie dat de trainer het seizoen zou blijven maar niet zal bijtekenen en tot mei 2022 bij de FC Groningen zou blijven.  Een aantal aanwijzingen hiervoor zijn: de trainer heeft de afgelopen 3 seizoenen een bewonderenswaardige inhaalrace bewerkstelligd, en heeft het altijd over de langere termijn van één seizoen.  Daarbij is er natuurlijk zoals hier mensen schrijven,  roofbouw gepleegd door verkoop van spelers die niet volwaardig zijn vervangen;

Een tegenargument en dus tussentijds ontslag zou kunnen zijn dat sommige spelers zodanig aan hun plafond zitten dat de FC G kwetsbaar blijft, wat er ook de komende maand gebeurt.  de vele wisselingen van positie door Buys  is mij een doorn in het oog, hij speelt inderdaad met een tactiek om niet te verliezen, aanvallers wisselen voor verdedigers bijv.  Je moet wel heel chauvinistisch zijn om nu te zeggen dat dit gebrek aan goals vanzelf door spelers ingevuld zal worden met het huidige materiaal: De Leeuw, Te Wierik en van Hintum worden niet beter dan nu, en zouden plaats mkoeten maken voor anderen. Joosten en soms El Hankouri  komen niet uit de verf. Verder heeft Buys met het halen van Duarte en Irandust en Ngonge vast zijn eigen voorkeur bij Fledderus aangegeven. En dan is er ook een beperking op het middenveld waar steevast patronen ontbreken, een mokkende van Kaam, een karakterloze Abraham die net als Tibbling destijds dreigt vast te lopen en het gewissel met spelers per wedstrijd en in de wedstrijd... het helpt ook niet erg voor het vertrouwen.  

Alles was gebaseerd op een tussenseizoen van winstnemen en pas op de plaats voordat de groei kan worden ingezet; Maar wanneer houdt het tussensoenen-gedoe op? 

Het lijkt er in de huidige situatie m.i. niet op dat Buys verlengt;  dat zou Fledderus de ruimte geven om in twee opeenvolgende transferperiodes aan een sterkere selectie te werken.  Maar er ligt ook een ander risico op de loer: dat Fledderus/Gudde hun eigen zin doordrijven ongeacht wat supporters van de situatie vinden en daarmee het mis hebben in hun beleid; lagere klassering kost TV geld van ESPN en  zonder 12e man te voetballen, en zonder aansprekend voetbal wordt het geduld van veel supporters  op proef gesteld   

campesino19-12-2021 om 20:30

Ja kees, ik had me er ook bij neergelegd dat buijs het seizoen af zou maken, maar gisteren brak er wat bij mij. Of eigenlijk al tegen excelsior. Ik zie een trainer die het niet meer weet. Iemand die diep in zijn binnenste eigenlijk liever ontslagen wordt. Net een beetje als koeman de laatste maanden bij Barça. Gisteren ook weer zo'n wanhoopsactie op het laatste; 3 centrumspitsen met joosten en Abraham  en maar 2 verdedigers. Ik ben er wel klaar mee.

Hoekie19-12-2021 om 23:16

Appie Happie@ Wiedemeier meldt dat FC Groningen en Vitesse zijn benadeeld. De VAR had het 2-1 doelpunt van Heracles moeten afkeuren. Valt mij op dat voor de FC het kwartje vaak de verkeerde kant oprolt.

appie happie28-12-2021 om 14:55

Hoekie, sorry voor de late reactie..ik was even buiten Europa..zeeeer weinig internet in usa..kon daarom slechts de dingen online doen die echt moesten.

Idd De rare beslissingen ed al of niet van de var die hebben ons zeker 6 punten tekost...erg lullig...en uiteraard belachelijk..

Pietjepal20-12-2021 om 01:47

Tja er zit meer in deze selectie denk 8k al tijden. Spelers kwijt en nieuwe gekregen, Buijs kreeg respijt. Maar het zou daarna beter moeten worden. Niet gebeurd. Mooi geweest? Houdbaarheid verstreken?

Buis stond voor strijd. Je zoekt nu iemand die beste uit kwaliteiten team haalt. Zoals De Jong, 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Alf20-12-2021 om 01:54

@Hoekie Jammer dat de VAR niet ingreep. De overtreding had rechtstreeks invloed op de goal die we tegen kregen. De niet-hoekschop die leidde tot de 3-2 was een fout van de scheids/assistent. De VAR mag daar niks over zeggen. Maar dit soort dwalingen hebben onze FC aardig wat punten gekost tot nu toe.

Wat de loting betreft: het zit wel mee dat we 2x thuis mogen (als we doorbekeren). Temeer daar PSV en Ajax ook de 2e wedstrijd thuis zullen spelen (als ze doorbekeren natuurlijk) en de FC hen dus niet kan treffen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!