Terug

Deel deze pagina:

Strand Larsen wordt deze winter, ondanks Italiaanse interesse, niet verkocht

Door Sven Heikens 24 reacties

FC Groningen gaat Jorgen Strand Larsen deze winter niet verkopen, ondanks de Italiaanse intersse van met name Genoa.

"Het is gebleven bij informeren. We gaan Jørgen ook niet verkopen deze winter", aldus Fledderus tegenover VI.

Eerder schreven we dit: (20-12-2021)

Volgens de Italiaanse journalist Di Marzio van Sky Sports is het Italiaanse Genoa zeer geïnteresseerd in Jorgen Strand Larsen. De nieuwe technisch directeur van Genoa: Spors (onlangs overgekomen van Vitesse) kent de spits van Groningen al goed en heeft zijn zinnen gezet om hem binnen te halen. Genoa zou zich nog niet bij Groningen hebben gemeld, aldus de Italiaanse journalist. 

Reacties:
corinti20-12-2021 om 15:27

Interview met van Kaam beluisterd op Noord, daarin geeft ie aan dat er eigenlijk niet gecommuniceerd wordt met spelers wat betreft hun uitzicht op speeltijd.Dus met zowel van Kaam,Larsen,postema,Dammers etc. kan het zijn dat je van de ene op de andere dag van basisspeler to bankzitter wordt benoemd, zonder uitleg en vooruitzicht.

Logisch dat jongens dan naar andere oplossingen/clubs gaan kijken.Dus JSL..als je de kans krijgt om naar Genoa te gaan...Doen!!  

brummie20-12-2021 om 18:08

Heb net ook interview beluisterd. Daniel geeft aan dat er niet aangegeven wordt op hoeveel speeltijd hij bij FC kan rekenen. Dat lijkt me logisch, aangezien niemand zeker is van een basisplaats. Ik hoor helemaal niets terug in het interview m.b.t. andere spelers zoals JSL etcetera.

Hij geeft verder aan omdat hij logischerwijs teleurgesteld is. Dat zou iedere speler, lees topsporter, zijn zegt hij. Hij geeft verder aan voldoende zelfvertrouwen te hebben om in de basis te staan. Vorig seizoen was hij veelal basis speler, maar ook niet altijd overtuigend. En dat mag ook gezien zijn leeftijd. Persoonlijk mis ik wat fysieke weerbaarheid in duels bij hem. Voetballend prima op orde, meer aanvallend. Defensief niet sterkste punt. Laatsye niet onbelangrijk voor een DM.

We weten dat Buijs wel degelijk met spelers aan de slag gaat. JSL bracht te weinig energie  en heeft dit opgepakt. Ngonge ook, al pakt hij het nog iets minder op. 

Het is uiteraard altijd lastig om bankzitter te zijn.  Suslov zijn ontwikkeling als DM zal hier ook een rol in gespeeld hebben. Het is aan Daniel om ongelijk van zijn trainer en staf (!) te bewijzen. 

BROMBEER20-12-2021 om 20:39

Totaal wanbeleid tov talentbegeleiding en hun ontwikkeling 

Herman Badkuip20-12-2021 om 17:13

Mocht Jörgen Strand Larsen in de winterstop naar Genua vertrekken voor een aantrekkelijk transferbedrag, laat FCG dan zo snel mogelijk Thijs Dallinga terughalen naar de Euroborg!

Ook verdedigende middenvelder Mees Hoedemakers van Cambuur en rechtsback Noah Fadiga van Heracles zijn interessante opties voor FCG.....

Jay20-12-2021 om 17:23

Fc Groningen krijgt nog geld van Genoa voor de transfer van Andreas Granqvist, laat ze die schuld eerst maar aflossen voordat ze aan JSL gaan trekken. 

04-01-2022 om 15:08

Transfergeld Granqvist is destijds na  4 járen getouwtrek door Nijland afgewikkeld, niet voor het hele bedrag begreep ik, maar hierop terugkomen is geen optie, lijkt mij, wel een waarschuwing voor als ze met zo'n club zich inlaten.

 

 

Fido20-12-2021 om 17:27

Er wordt gesproken over 5 milj, ik denk doen. Is gekocht voor 1 milj, heeft ook al eerder in Italië gespeeld.

Oeleoptak20-12-2021 om 17:47

Je zal gek zijn om in deze fase JSL te verkopen. Hij heeft ons, soms uit onmogelijke positie, punten bezorgd. Of willen jullie persé degraderen???
op termijn krijg je heus wel geld voor hem. Nu is hij een belangrijke pion die veel beter bediend moet worden. Je moet dus spelers halen die dat kunnen. 
Doe dan Joosten weg of de Leeuw, Hintum, ter Wierik noem maar op. Zat keuze, want ik ben zeker niet volledig

Marco20-12-2021 om 17:51

Er zijn zat clubs die 5 miljoen kunnen betalen.

Groningen moet net als AZ alleen voor de hoofdprijs verkopen. 10 miljoen of blijven. 

Metworst20-12-2021 om 18:03

Nu niet wegdoen tenzij ze de hoofdprijs vangen. (10 milj +) in een beter draaiend team waar spitsen beter bediend worden zal hij nog veel gaan scoren en zijn prijs opdrijven.

En mochten ze toch verkopen en de hoofprijs vangen, geen gespreide betalingen of vage bonussen, boter bij de vis.

@Herman: Dallinga zal nu ook de hoofdprijs moeten opbrengen en je hebt geen garantie dat het hem in de eredivisie ook lukt.

Herman Badkuip20-12-2021 om 18:58

Dat zou kunnen Metworst, maar misschien heeft hij een clausule in zijn contract, dat hij voor een gelimiteerd bedrag naar een eredivisieclub mag vertrekken....En natuurlijk heb je geen garantie of 't hem ook lukt, maar welke speler heeft dat wel?

brummie20-12-2021 om 18:15

Denk dat meer clubs interesse  in JSL hebben, naast Genua. Ook Suslov is denk ik niet meer lang houdbaar. Ook Kasanjawiro zal op menig scoutingijstje staan. Kortom onze beste spelers zullen gaan vertrekken. Dat is niet nieuw, maar logisch. En een compliment aan FC en spelers. 

Thijs Dallinga doet het meer dan uitstekend bij Excelsior. Maar er zit wel een verschil in niveau tussen KKD en Eredivisie.Vraag os ook of Dallinga überhaupt zelf terug wil. Dan zie ik liever  Postema loskomen bij bij FC.  

 5 miljoen zou een geweldig hoog bedrag zijn voor JSL. Marktwaarde ligt nu rond de 3 miljoen. Vraag is of een club als FC zo'n hoge transfersom kan weigeren, financieel gezien. En wat wil JSL zelf?

Herman Badkuip20-12-2021 om 19:01

Natuurlijk Brummie, we weten niet of Thijs Dallinga wil terugkeren naar Grunn en of hij het niveau aankan....Maar met goede spelers om hem heen moet dat toch lukken? Wat vinden jullie van verdedigende middenvelder Mees Hoedemakers, speler van Cambuur en geschoold in de jeugd van AZ?

Zeeman20-12-2021 om 18:26

MJF kennende zal die wel iets meer vragen dan 5 miljoen, zo ja met 10-15 % doorverkoop clausule  erbij en je hebt weer genoeg centjes voor gewilde spelers.

Voor hem krijgt dan Postema meer speeltijd en die heeft er wel zin hoor, goeie hardwerkende spits.

Dallinga doet het wel aardig, maar die nemen ze heus niet meer terug. En eredivisie is toch wel wat anders dan de KKD.

Herman Badkuip20-12-2021 om 19:04

Thijs Dallinga is niet weggestuurd door FCG hoor, hij heeft een nieuw contractvoorstel van FCG gehad, maar had een beter gevoel en zag meer speeltijd bij Excelsior....Zou 't toch proberen als ik MarkJan Fledderus was...

Euroborg20-12-2021 om 19:11

Als ik MJF was zou ik in de winterstop op zoek gaan naar échte, razensnelle vleugelspelers met een gave voorzet voor onze spitsen. Een speler als Kallon van Cambuur, óf Tavsan van NEC, Berden van Go Ahead Eagles. Zonder échte buitenspelers met voorzetten in de 16 meter gaan Strand Larsen en Postema niet veel meer scoren....En alsjeblieft zeg, JSL niet laten gaan voor 5 miljoen, tis een groeibriljantje net als Sörloth...Laat hem nog minstens één seizoen rijpen bij FCG!

Nachtwacht20-12-2021 om 19:54

We hebben toch juist veel vleugelspelers? el Hankouri, Abraham, Joosten, Tounekti, Ngonge. Dan komen Joel van Kaam en Slor nog terug. Probleem is dat we zonder buitenspelers en met zwervende middenvelders spelen. Groningen is daardoor ook makkelijk te verdedigen. Ik moet zeggen dat ik el Hankouri op rechtsbuiten zijn betere wedstrijden heb zien spelen. 

appie happie20-12-2021 om 20:35

Postema is te klein voor centrum spits...

FCG_far away_120-12-2021 om 23:48

Eens met Nachtwacht. De opstelling van onze FC zorgt ervoor dat JSL niet maximaal benut wordt.

532 is niet mijn favoriete opstelling. Ik ben meer oude school 433 of 442

Growi20-12-2021 om 19:27

Zou eerst wat spelers verkopen die nu niet of nauwelijks aan spelen toekomen bv Joosten. 
JSL , Suslov en Kasanwirio beslist niet laten gaan in de winterstop, deze spelers hebben we hard nodig en hier krijgen we ook na het einde vh seizoen genoeg centjes voor om ze dan te laten gaan. 
ben wel van mening dat we in de winterstop een L en R back moeten halen die doorkomen op de flanke en een goede voorzet in huis hebben

wat mij wel zorgen baart is dat we nog steeds met wisselende opstellingen spelen , wat mij betreft moet Buijs vaste keuzes gaan maken en spelers eens 3-5 wedstrijden op een vaste plek laten staan. 
ben er van overtuigd dat spelers als van Kaam en Postema dan ruime voldoendes gaan scoren en gaan scoren 

brummie20-12-2021 om 19:33

Mees Hoedemakers doet het goed bij Cambuur. Lijkt me potentieel voor onze FC. 

Ik zou ook graag een vastere basis zien. Maar laten we niet vergeten dat er elke ronde blessures of zieken zijn. Irandust begon net een vaste waarde te worden en ligt er nu uit al paar weken  weer uit. En zo heb je elk weekend wel te vaak noodgedwongen wijzigingen in het elftal. 

Rob197020-12-2021 om 19:55

Strand Larsen kun je in de winter niet laten vertrekken in de huidige situatie. Of je moet een hele goede vervanger kunnen halen, die er direct staat. Groningen zit nu niet echt met een lekker draaiend team waarin een andere spits er zomaar even op los scoort.

Postema is het niet, en het moet zich nog uitwijzen of hij het uberhaupt gaat worden. Maar hoe kom je daar achter?

Ik zou daar wel een oplossing voor weten, maar dan kom ik op gevaarlijk terrein heb ik het idee als ik kijk naar de reactie's hier op diverse posts.

Om het er toch nog maar weer in te gooien, na AZ afscheid nemen van deze trainer, Buijs komt er namelijk niet meer uit, met het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft. Het geschuif in het elftal doet geen goeds, maar ook de gekozen tactiek werkt niet meer. Ook de tegenstanders weten dat Buijs tegen zwakke tegenstanders met de handrem speelt, en vanuit een zwak verdedigingsblok speelt. Met Sverko, te Wierik heb je zeker 2 spelers die totaal niet kunnen en als het wel gebeurd ontzettend traag opbouwen.

Hier zit geen enkele verrassing meer in, en dat weten de tegenstanders ook. Dan is er een middenveld die totaal uit balans is met daarin wel kwaliteit, maar deze wordt op een verkeerde wijze gebruikt. Deels door de vele wisselingen en deels doordat de kwaliteitspelers niet in hun kracht te laten spelen. Suslov speelt veel te dicht op zijn eigen 16, Duarte gaat pas renderen als hij een tendem met een vaste speler kan gaan vormen, (zoals ook Matusiwa had met van Kaam). En voorin is nog zelden in een vaste formatie gespeeld, Strand Larsen en Ngonge zijn allebei al een keer afgeschreven door de trainer, en dat was enigszins misschien om ze op scherp te zetten, maar anderzijds ook omdat hij een tactiek in zijn hoofd had die niet werkte.

Het blijft een gemankeerde trainer, die goede punten heeft, maar ook veel matige punten, eigenlijk net zoals hij als voetballer was, middelmaat.

Ik heb het al eerder geschreven, de manier waarmee hij  met zijn spelers omgaat, is nu ook niet echt een warm bad. Bij goede resultaten zul je hier niemand over horen, maar nu hij zijn team niet aan de praat krijgt, gaat hij zichzelf ergeren en worden de verwijten naar spelers toe steeds groter, terwijl de situatie waarin het elftal zit wel door de technische staf wordt gecreeerd. Daar is Fledderus niet voor verantwoordelijk. 

Matusiwa en Gudmundson waren goede spelers, maar je hebt het hier toch niet over wereldsterren die eigenlijk te goed waren voor Groningen. Padt was een zekere sluitpost, die buiten zijn jaarlijkse foutjes om, erg betrouwbaar was en regelmatig punten pakte, maar bovengenoemde spelers hebben in de periode dat zij bij Groningen voetbalden, de helft van de tijd ook niet gespeeld door blessures, schorsingen of zelfs omdat ze op de bank zaten. Een frisse wind is er nodig om iedereen weer top gemotiveerd te krijgen. En daarbij meer waardering voor de spelers en zeker voor de talenten. Ik geloof niet dat de selectie kwaliteitsarm is te noemen, maar de manier waarop het nu gaat, is de neerwaartse spiraal wel in gang gezet.

Kasanwirjo had een fantastische start, en is nu doordat hij een tijdje als back heeft gespeeld totaal niet meer de voetballer die hij aan het begin van het seizoen was. Buijs wilde Sverko inpassen en dacht niet om te Wierik heen te kunnen, en dacht wat ik met Gudmundson kan, kan ik ook met Kasanwirjo. Helaas 2 totaal verschillende voetballers. Te Wierik moet je ook in zijn kracht laten spelen, en hem niet opzadelen met de opbouw. Sverko is een hardwerkende verdediger, maar kan nog niet aanhaken aan de eredivisie. En hierdoor heb je een heel zwak centrum, en ben je altijd aangewezen op een hele verdedigende middenvelder die constant assistentie moet verlenen. Als je als trainer dit dan maar laat aanmodderen, krijg je deze situatie. En zo kunnen  we nog wel een tijdje doorgaan.

Het enige talent die zichzelf ontwikkeld is Suslov, maar ook daar is veel meer uit te halen. De wijze waarop hij de voorzet gaf afgelopen zaterdag, was klasse. Maar als je de hele wedstrijd de taak krijgt om te pendelen tussen je eigen 16 en die van de tegenstander en daarbij ballen  moet veroveren, verplaatsen, en dan ook nog de laatste assist  moet geven, sta je voor een  onmogelijke opgave. 

Tijd voor een frisse wind, om dan niet nog meer talenten te verspelen, Van Kaam, Meijer, Abraham, Ngonge, Strand Larsen, hebben allemaal talent om een goede eredivisie voetballer te zijn en in de toekomst een nog betere bij grotere clubs.

 

 

A Matter of Honor20-12-2021 om 20:39

@Rob,

Een heel verhaal waar ik het grotendeels mee eens ben.Het komt er dus kortgezegd op neer dat er voor het basisteam geen back-ups zijn voor alle posities en dat daarom deze (waardeloze) trainer gaat schuiven door spelers op verkeerde posties te laten spelen. Ik herinner mij dat hij Mo El Hankouri als linkshalf heeft laten spelen terwijl deze speler het beste rendeerd op rechtshalf of rechtsbuiten. Jou opmerking over Buijs na AZ uit, te vervangen, onderschrijf ik volledig, maar dat is hier op dit forum al langere tijd bekend.

Rob197020-12-2021 om 21:51

@AMoH, ik wilde het netjes houden om onze succestrainer niet teveel te beschadigen. Dat bewaar ik tot na de winterstop, als het allemaal weer tegenzit, waaraan hij geen schuld heeft, maar die Umwelt de schuld krijgt. Schorsingen, blessures, vertrokken spelers end. aanhalen is een vorm van zwakte, en dat is nu waar de schoen wringt, hij gaat nooit uit van zijn sterke kanten, op het met 5 man verdedigen en afjagen na, maar daarvoor zit ik niet in het stadion.

brummie20-12-2021 om 20:17

Ik denk dat het heel onverstandig is om Buijs in de   winterstop al te laten gaan. Paniekvoetbal hebben we niets aan en daarbij komt er zelden een verbetering bij tussentijds omgooien van TS.

Een trainer moet spelers beter maken, en jeugd inpassen, maar vooral resultaat behalen. Buijs ondanks dat hij nog een zeer jonge trainer is, heeft bewezen spelers wel degelijk beter te maken. Een warm bad is leuk hoor, maar het is profvoetbal. Strand Larsen was bijvoorbeeld positief over Buijs m.b.t. waarin hij zich moest verbeteren. En heeft dit ook goed opgepakt. Het is ook aan de spelers om het maximale uit hun zelf te halen. Het komt je niet aanwaaien. 

Buijs mag soms hard overkomen, maar denk dat hij ook zeker een andere kant  intern heeft.

Ik las net nog een nieuwsbericht uit 2007 over de nederlaag tegen Heerenveen. In het artikel werd o.a.geschreven over traumatische uitwedstrijden die met 5-1 werden verloren. En dat het defensief bij FC kommer en kwel was. Speelden we o.a. met Nevland, Berg & Lindgren. 

Wil hier alleen maar mee aangeven dat vrijwel elk seizoen bij FC pieken maar ook vele dalen zijn. 

Wat mij vooral bij blijft eerste deel van het seizoen, zijn ern aantal prachtige doelpunten van NGonge en JSL. En uiteraard ontwikkeling van Suslov maar ook Hankouri. 

Ik denk ook gezien het moeilijke programma start van het seizoen we ook beetje achter de feiten zijn blijven aanlopen. Cambuur, Nec en Gae doen het bovenverwachting goed. Ik verwacht in de 2e helft dat die ploegen gaan terugzakken en verwacht dat onze FC een betere 2e seizoenshelft gaan draaien. Zowel in punten als voetballend.

appie happie20-12-2021 om 20:42

 Laatste alinia denk ik ook..echter een frisse wind lijkt me ook wel goed zelfs in de winterstop.De spelers zijn/ lijken.lam..niet van moeheid maar van dat gedram gegeschreeuw van Buijs,ze durven  bijna niks meer..daarom   zie ik graag asap iemand anders..Buijs ziet het zelf ook niet meer ,denk ik.

A Matter of Honor20-12-2021 om 21:01

Kijk maar even naar de reactie van Nachtwacht op 18-12-2021  17:13 in de topic "Matchday Heracles uit" waarin een bijlage de beloftes van Buijs zijn beschreven, dat zegt al genoeg. 

Rob197020-12-2021 om 21:42

Emmen verwachte vorig jaar ook iedere week een verbetering, maar het kwam niet en zie het resultaat. En zo verwacht van Dissel dat het code zwart wordt. Op verwachten kun je geen beleid voeren, want dat hebben wij de laatste jaren al vaker gezien. Want wat is er van terecht gekomen om een onervaren trainer te nemen, namelijk niets, want het is nog steeds aanklooien met waardeloos voetbal. Steeds verwachten dat het beter wordt, en dan met geluk naar boven kruipen omdat anderen het slechter doen, is geen beleid. Zelf beter worden en vooruitzichten hebben op beter. Als Fledderus weet dat er volgend jaar een nieuwe technische staf sou staan, dan zou ik er wel voor zorgen dat het aanklooien van nu wordt gestopt. Buijs is er niet in geslaagd om ook een trainer te worden die buiten zijn gedachte te werken en juist daarmee het verschil te maken. Ik heb hem nog nooit op een tactische zet kunnen betrappen om een wedstrijd te kantelen.

Hij heeft nooit the guts gehad om een minder kwalitatieve tegenstander met aanvallende intenties te bestrijden, buiten Helmond sport thuis na. Dat vind ik een groot gebrek, en om het bij verwachten te houden, verwacht ik geen verbetering. 

A Matter of Honor20-12-2021 om 22:05

Conclusie is dan....................?

Rob197020-12-2021 om 22:21

Zoals jij al schreef, zo gauw mogelijk de stad uit....

04-01-2022 om 15:21

Brummie:  Je hebt iets genoemd over de psychologie van  aanpak van Buys naar de spelers toe: laat ik nou dàt in twijfel trekken:  er kan nauwelijks een lachje vanaf, ieder contact met de trainer lijkt wel een uitbrander naar individuele spelers en geen spatje aardigheid of plezier...ik denk dat cf. Buys'karakter  een sta in de weg is voor veel spelers en hem in reacties cynisch maakt.  Strijden met elkaar is goed maar autoriteit kan je niet toveren...dat heb je in je,  of dat heb je niet.

Degradatie zit er niet in maar een verandering en verbetering van het getoonde voetbal met een voorronde Europees voor de FC verwacht ik ook niet...  Dus niet vreemd opkijken als wij op plaats 8-11 bivakkeren in de zomer Op zich niet slecht maar een andere trainer ( en die komt er ) kan ook goed uitpakken ! 4 jaar trainer bij dezelfde club... welke collega doet hem dit na? 

Tot slot: de realiteit is dat de TS geheel wordt vervangen:  Buys en Poldervaart in de zomer weg, en mogelijk gaan van die  een of allebei op eigen verzoek in januari al op een aanbieding in van een nieuwe club...zó zit de transfermarkt ook in elkaar: opportunisme met een rammelende portemonnee, dat doet profs zelf besluiten wat te doen, en de club zal hier best in mee willen gaan... als je het mij vraagt  

brummie20-12-2021 om 22:05

Ik zie in wedstrijden wel de  wil, strijd en bereidheid in het team. En zie ook dat er veel druk gezet wordt.  Dat het voetballend niet lekker loopt, eens. 

Weet niet of sommigen wedstrijden gezien hebben gister, maar elke club heeft nogal moeite met het spelen naar de juiste kleur. Dramatische wedstrijden. 

Fc heeft een jong elftal, en mist wat kwaliteit nu. Verwachtingen van aantal jonge spelers zijn nog niet uitgekomen. Met het vertrek van Itakura, Matusiwa en impulsen Gudmundson heeft FC jasje uitgedaan.

Buijs is ook afhankelijk van zijn spelersmateriaal. Vind het te gemakkelijk om Buijs hier nu in de             winterstop voor te slachtofferen. 

Mocht Buijs vertrekken, dan heb ik nu al medelijden met de volgende coach. Voor een deel hier op het forum is het nooit goed genoeg en kijkt dat deel altijd naar dingen die niet goed gaan, maar benoemt niet of nauwelijks de positieve kanten. 

Ik denk ook weleens terug aan het feit dat vd Looi hier keer op keer werd afgebrand. Het spel was saai en niet attractief, balletjes terug.... En dan wel uitbundig de beker vieren, de polonaise lopen en wat zijn we trots op onze club. 

Dan zie ik veel  liever die supporter die kritisch zijn mag,  maar  gewoon het team in goede en slechte tijden steunt. En ook de dingen benoemt die wel goed gaan en enig realisme heeft. 

 

 

 

Rob197020-12-2021 om 22:38

Ik heb zitten denken, maar ik heb niet veel dingen kunnen vinden. Het droog maken van de bal voor een verre ingooi is wel een van de dingen die ik van grote klasse vind. (Lol).

Hij heeft een vechtmachine met veel inzet kunnen creëren en daarmee wedstrijden gewonnen. Maar verder kom ik niet. Een ieder zegt dat het allemaal tijd nodig heeft, maar het niveau is alleen maar gezakt. Het is een onsamenhangend team, zonder lijn, en zonder verrassingen, die iedere week zoekende is. Mocht er een trainer beschikbaar zijn, dan zal ik alvast beginnen. Aankomende zomer zit je met een korte zomerstop, met dito voorbereiding, laat dan nu alvast een trainer er op los, die ze veilig laat spelen, de beker wint en volgend jaar een elftal neerzet die wel herinnering kan laten oproepen in de toekomst. Maar laten wij er over op houden, Buijs gaat mij nooit overtuigen, of Hankouri moet deze winter nog voor 1 miljoen verkocht worden, want dan ik de eerste om de credits aan Hem te geven, want dat was geen andere trainer gelukt.

20-12-2021 om 22:06

tjonge, een gerucht over geïnteresseerdheid van Genoa in JSL en we hebben in 17 reacties, evenzovele adviezen voor coaches of Technisch Directeuren... Natuurlijk gaat JSL niet gemakkelijk weg in de komende maand, want we hebben simpelweg geen evengoede vervanger,  Een heel goed bod zou de doorslag kunnen geven, maar dan toch kan de TS de positie van FCG op de ranglijst, nu niet negeren.

Ik blijf bezorgd of het positieve secenrio van sommige posters  voor de tweede seizoenshelft ( linkerrijtje en stijgend op ranglijst ) wel kans krijgt als er week op week niet wordt gewonnen of dat er andere tegenvallers komen.

3 man moeten bij de selectie komen- denk ik maar...waarvan 1 uit de eigen jeugd , en dan ook 3 man afvallen vanwege de begroting. Maar of dat precies zo gebeurt? 

morgen AZ uit... ik zeg 2-1  

Nachtwacht20-12-2021 om 22:09

Positief te lezen dat we kapitaal op het veld hebben staan. Dat heeft de scouting dan toch goed gezien. Als de ontwikkeling van JSL doorzet, was de aankoop van om en nabij de miljoen een koopje

A Matter of Honor20-12-2021 om 22:29

Deze topic gaat over de interesse van Genua om Jorgen Strand Larsen van FC-Groningen over te nemen. Dit zou het idee zijn van de voormalige TD van Vitesse die nu de TD van Genua schijnt te zijn.. Mijn mening hierover is dat de FC-GRONINGEN dit seizoen de spits liever niet gaat verkopen. De spits heeft nog een contract tot 1 juni 2024 met de optie van nog een jaar. De speler presteert de laatste wedstrijden goed en hopelijk wordt hij gaande het seizoen nog beter. Er is niet alleen belangstelling uit Italië voor deze speler maar we zullen zien dat, als hij zo blijft presteren als de laatste tijd, er meer clubs interesse zullen krijgen voor deze speler. Niet verkopen dus en nog rustig een vol seizoen bij ons laten ontwikkelen en dan zien we in de zomer van 2023 wel wie deze speler op wil halen. Uiteraard voor een groter bedrag als die 3,5 miljoen waar in de wandelgangen nu over wordt  gesproken. 

Herman Badkuip20-12-2021 om 22:46

Ben ik volkomen met jou eens AMOH, vind het bedrag uit de wandelgangen voor onze talentvolle  Noorse spits niet de moeite waard. Laat JSL nog maar minstens een seizoen bij FCG bewijzen, dat hij inderdaad een topspits in wording is! Daarna kunnen de grotere clubs met een prima miljoenenbod onze topper komen afhalen! In elk geval niet voor een schijntje van 3/4 miljoen, want hij heeft de potentie om in de buurt te komen van zijn landgenoten Sorloth en Haaland! 

Rob197020-12-2021 om 23:10

Ik vind het ook nog veel te vroeg, in een volledig seizoen stijgt hij alleen maar in waarde, en heeft hij ook veel meer waarde voor de ploeg. Als hij nu al weggaat wordt het een tweede Sorloth, waar veel clubs en zaakwaarnemers rijk van zijn geworden behalve de Fc die hem voor een schijntje heeft weggedaan.

21-12-2021 om 00:47

met het zware programma van AZ-uit en begin 2022 voor de boeg, kan het niet anders dat Buys niet veel tegenvallers meer kan incasseren. en dan bedoel ik niet:  directe verliespartijen of (wat mij betreft ) gelijkspelletjes, maar ik wijs op andere FC G spelers die op een of andere manier de aandacht van het nieuws vragen...en natuurlijk de radiostilte van MJF, die op dit moment zeker veel werk op zijn  bureau heeft .  Vanavond is El Hankouri er niet bij...Van Kaam heeft openlijk een plaats gevraagd, maar gaat Buys op de aanval spelen?, dat is dan in feite een experiment voor Buys, maar ook kan het zijn dat Poldervaart weer een stand in moet zijn langs de lijn...en Leeuwenburgh:  hoe zeker gaat die vanavond keepen ?

ps: We worden niet automatisch sterker met een eventuele wisseling voor een andere trainer, daar zijn meer mutaties voor nodig; En je kan ook net zo goed stellen dat wisselen van trainer tussentijds vanwege allerlei veranderingen, een periode van risico met zich meebrengt...en dan kan het van kwaad tot erger worden. 

Misschien wel eens tijd voor een Kerstupdate van de directie. wát de FC G  precies gaan doen in en na  het winterreces.

BROMBEER21-12-2021 om 11:39

De bereidheid om voor elkaar te strijden en tot het gaatje  te gaan in zeer zeker bij zowel TS als spelers aanwezig, alleen het ontbreekt deze selectie aan leiderschap, voetbalgogme en pure kwaliteit. En hier zal op geschakeld moeten door fledderus, want die heeft de kwaliteit van de selectie verkeerd ingeschat, en zullen nederlandse jongens als van der streek, jansen, de wit  enz , spelers die het tempo van de wedstrijd bepalen en voor de balans in een selectie zorgen, dat kan je nog niet van onze talenten verwachten. Daarnaast zal er veel meer op talentontwikkeling in moeten worden gezet, de talenten zijn er wel maar de ontwikkeling staagneert. Zie Balk , Dallinga, Hoekstra , Slor, Gebroeders va n Kaam. Ik zie hier een hele mooie rol voor Arjen Robben in weggelegd en misschien wel proberen erik nevland als spitsentrainer aan trekken en voor de begeleiding scandinavische talenten.

Marco04-01-2022 om 13:01

Misschien kan de competitie door de KNVB worden uitgesteld tot 1 maart. Daar de coronagolf lijkt publiek bij de wedstrijden voorlopig niet mogelijk.

Blij dat Larsen blijft. Zie liever dat het systeem voor hem wordt aangepast in 4-4-3. Aanvoer vanaf de flank is dramatisch, zeker nu Gudmundsonn is vertrokken. Wellicht de goedkope oplossing door de 2 Emmen huurlingen terughalen. Zullen het als rechtsback en linksbuiten beter doen dan wat er nu staat.

Zolang Irandust geblesseerd is / tegenvalt is de kans op mooi voetbal en hogere klassering ook weg. 

Hopelijk haalt Groningen een beest van een voorstopper deze Window. Een goede opvolger van Itakura wordt nog het meest gemist in de selectie. 

 

 

Euroborg04-01-2022 om 14:41

Zou Jörgen Strand Larsen zeker niet in deze winterstopperiode verkopen....Is ná een geweldige tweede seizoenshelft véél meer waard! Ben ook voor een uitstel van de competitie, als ze half februari weer starten, is de kans op publiek bij de wedstrijden groter! Verwacht géén nieuwe aanwinsten voor FCG, we zullen 't moeten doen met de spelers, die wij hebben. Misschien Ludovit Reis tot de zomer huren van HSV.....

RooieRed04-01-2022 om 15:30

Zo weinig mogelijk spelersmutaties lijkt met het beste credo rond deze winterstop. Ik hoop dat FCG haar jong spelerpotentieel kan vasthouden en in de zomerperiode verder kan versterken. Vervolgens een trainer, die met kwaliteit weet om te gaan en spelers beter maakt en het linkerrijtje gloort weer als vanouds.

04-01-2022 om 23:06

allemaal leuk en aardig...deze reacties op papier...en: papier is geduldig, want het moet nog wel allemaal "nog gebeuren"...toch?

Je kan ook zeggen:  als Groningen de komende 5, 6 competitie wedstrijden slecht presteert, dan is toch de trainer de eerst verantwoordelijke om dit niet op de lange baan te gooien, want waar staat geschreven dat deze selectie op deze manier verder moet? 

Wegsturen van Buys, tussentijds is wel een zware beslissing en kan een trainer beschadigen,  maar als het (toch) niet goed gaat dan mag Buys bedankt worden, met ere afscheid nemen, want dat heeft hij toch wel verdiend !

Gaat het de komende maanden wel (redelijk) goed, dan ben ik de eerste die de TS hiermee feliciteert...zo zit de voetbalwereld ook in elkaar. 

 

programma FC Groningen begin 2022

 

 6 -1     FCG - FC Meppen (vriendschappelijk)

10 - 1   SV Rödinghausen - FC G (vriendschappelijk)

 

16 - 1   FCG  - PSV

19 - 1   FCG -  NEC  (1/8 finale beker) 

22 - 1   Vitesse - FCG

 

 6 - 2    FCG - GAE

12 - 2   FCG - Fortuna Sittard 

20 - 2   PEC Zwolle - FCG 

26 - 2   FCG - Willem II

 5 - 3    Feyenoord - FCG

12 - 3   FCG - NEC

20 - 3   FC Utrecht  - FCG

 

 2 - 4    FCG - Ajax

10 - 4   Heerenveen - FCG

                daarna:   Heracles, RKC, Sparta, Twente Cambuur.

DanMan197105-01-2022 om 12:37

Ik weet dat de FC ruim in de middenvelders zit, maar ik ben zeer gecharmeerd van die Odgaard van RKC.

Bij Akkrum-zuid bakte hij er helemaal niks van als centrumspits. Bij RKC heeft hij volgens mij meer een vrije rol als aanvallende middenvelder. Slimme speler.

Echte geschikte (haalbare) defensieve versterkingen zie ik niet in de ED rondlopen. Zal dus buitenland worden of huur.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!