Terug

Deel deze pagina:

In ondertal strijdend FC Groningen verliest nipt van AZ

Door Redactie 7 reacties

Voor FC Groningen zit het kalender jaar erop. Het verloor vanavond ondanks de enorme strijd en inzet met 1-0 van AZ. FC kwam na vier minuten in ondertal te staan na een zeer ongelukkige rode kaart van Kasanwirjo. De mannen van Buijs hielden lang stand maar halverwege de tweede helft zette Karlsson AZ toch op voorsprong. In de slotfase was FC nog dichtbij de 1-1 maar de gelijkmaker bleef jammer genoeg uit.

eerste helft
De wedstrijd kende na drie minuten een dramatische ontwikkeling. Kasanwirjo die de bal verkeerd aannam wou zijn fout herstellen en raakte daarbij ongelukkig zijn tegenstander. Direct rood was het gevolg... Binnen tien minuten kon Leeuwenburgh de bal uit het net vissen na de volley van de geheel vrijstaande Sugaware. Trainer Buijs kreeg een gele kaart die (n)iets gezegd zou hebben. Het doelpunt werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel van De Wit. Abraham werd tactisch gewisseld voor Dankerlui. 

De Alkmaarders zochten veelvuldig de aanval. Voor Groningen resteerde weinig anders dan verdedigen en zien te overleven. Martins Indi schoot rakelings voorlangs. In de 24e minuut ontstond een mogelijkheid voor FC. Strand Larsen die vanuit de korte op doel wou schieten raakte de bal niet goed en bracht onbedoeld De Leeuw bijna in stelling. Een hoekschop was het gevolg. De Leeuw kreeg geel na iets te opzichtig hinderen bij een uittrap van doelman Vindahl.

Tot aan de pauze domineerde AZ het spel maar uitgespeelde kansen bleven uit. 

tweede helft
FC begon ongewijzigd, bij de thuisploeg verving Beukema zijn ploeggenoot Hatzidiakos. Strand Larsen die in de diepte werd gezocht had de pech dat zijn aanname niet goed was, het zou zonder meer een grote kans zijn geweest. De rood-witte aanvalsgolven hielden aan, ep zoek naar de opening. 

Invaller Barasi kreeg een aardige kans maar schoot naast het doel. Een knal van Reijnders op doel werd met de voet gered door Leeuwenburgh. 

In de 68e minuut werd een hard schot van Karlsson net buiten de zestien Leeuwenburgh te machtig. Deze bal eindigde in de verre hoek, 1-0. Daarmee was de ban gebroken. Dammers en Posthuma maakten hun opwachting voor De Leeuw en Van Kaam. 

In het slotkwartier lieten de Groningers zich wat meer voorin zien. Dankerlui was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker maar Vindahl keerde de bal, uit de rebound schoot Postema naast.

Er kwamen vier minuten bij. Er kwam nog een vrije trap waarbij Leeuwenburgh zich voorin meldde, de bal ging uiteindelijk naast. In de slotseconden schoot de ingevallen Ngonge een afgevallenn bal wild over.

Voor FC Groningen ligt de competitie stil. De eerstvolgende wedstrijd is op 16 januari thuis tegen PSV. We zijn zeer benieuwd of trainer Buijs in januari versterkingen tegemoet kan zien. 

Opstellng AZ: Vindahl, Witry, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal, Clasie, De Wit, Reijnders, Sugawara, Gudmundsson, Karlsson                               

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Te Wierik, Kasanwirjo, van Hintum, Meijer, Suslov, Duarte, De Leeuw, Van Kaam, Abraham, Larsen                        

Reacties:
Nachtwacht21-12-2021 om 23:32

Na 4 minuten weet je dat een punt het hoogst haalbare is. 

IK had het idee dat vd Kerkhof geel wel heel makkelijk trok voor Groningen.

Moet zeggen dat ik me wel kon vinden in de startopstelling. Jammer dat Abraham er dan zo snel vanaf moet

Marco21-12-2021 om 23:36

Jonge spelers moeten de leerschool van een rodekaart doormaken.

 

Herman Badkuip21-12-2021 om 23:43

Het wegsturen van Neraysho Kasanwirjo was helaas een snel breekpunt in deze wedstrijd...Volgens mij was deze rode kaart wel terecht, want Kasanwirjo raakte alleen zijn tegenstander en geen bal. Na dat vervelende moment moest FCG noodgedwongen verdedigen om nog een punt mee te kunnen nemen naar Groningen...Jesper Karlsson had in het laatste kwart een bevlieging, waar keeper Peter Leeuwenburg héaas geen antwoord op had. Kansen voor Damil Dankerlui en Romano Postema werden nog ternauwernood door keeper Vindahl uit het doel geslingerd....Ben trots op de mannen van Danny Buijs, die keihard hebben gevochten voor een resultaat. Tis niet anders, na de winterstop moet FCG nóg meer laten zien, dat zij écht in het linkerrijtje thuishoren...Misschien gaan er in januari spelers weg óf komen er spelers bij...Wens in elk geval alle posters van deze geweldige Boerenmachtsite hele, gezellige dagen en een fijne jaarwisseling! 

A Matter of Honor22-12-2021 om 10:46

Terechte rode kaart, zeg jij? Moet je de commentaren  op het AZ forum maar eens lezen, dat brengt je wel op andere gedachten.

Groen hart22-12-2021 om 08:27

Voor iedereen fijne kerstdagen en een gezonde jaarwisseling.

Bombarda779122-12-2021 om 09:45

Wat een slechte trainer zeg...zijn speler pakt al na 3 minuten een rode kaart...

grunn196722-12-2021 om 12:38

1e seizoenhelft zit erop, was weer op te huilen, leuke wedstrijden zijn op een paar vingers te tellen. Fc is een angstig, saai en voorspelbaar. Met veel geluk 19 punten, nog 15 punten te gaan. Wat mij betreft Buijs seizoen laten afmaken en opzoek naar een nieuwe trainer volgend seizoen.

TD Fledderus, is hij wel geschikt al TD... NEE, afscheid nemen, heeft van de selectie een zooitje gemaakt en meneer is daar verantwoordelijk voor. Zijn genoeg goede en ervaren TD beschikbaar. Opsomming wat hij heeft gehaald:

Zijn 3 sterkhouders vertrokken (Ko, Padt en matusiwa) en 1 goede speler (gudmudsson)

Gekocht/gehaald:

1 talent:

Kasanwiro: op termijn uitstekende speler en kan bepalend worden.

rest wat gehaald is onvoldoende of zwaar onvoldoende:

Duarte matig gekost 675K (reserve speler bij sparta !!)

Sverko zeer matig gekost 400K (3e bundsliga !!)

Kalley niets van gezien gekost 400K

Irandrust matig en niet fit genoeg gekost 400K

Ngonge voldoende, gaat geen bepalende speler worden gekost 200K

Balker niet fit genoeg, altijd geblesseerd.

De Leeuw versleten, niet voldoende voor de basis

Leeuwenburgh matig keeper uit afrika ?!! en waarom geen hoekstra ?

Olsson ??? huur

Tounelki ??? huur

mortenson ??? huur

Daarvoor nog Abraham voor 2.000.000 gehaald een giga flop

Zeg het maar Fledderus, wat ga jij doen ?

Veel geld door het afvoerputje ...

Het vertrek van spelers totaal verkeerd ingeschat en er niet goed op ingespeeld. Veel gehaald maar het is niks.

 

 

Johan22-12-2021 om 12:49

Moet het helaas met je eens zijn. 

Oeleoptak22-12-2021 om 13:19

Eens. Denk dat mijn zoon een betere TD zou zijn. Maar weet niet of die wil komen gezien zijn huidige baan waar hij het heel goed doet en naar zijn zin heeft.

Euroborg22-12-2021 om 14:09

Ben het voor een klein deel met jouw eens Grunn1967, Kasanwirjo is een groot talent als centrale verdediger, al was zijn instelling de laatste wedstrijden onder niveau en erg nonchalant.....Duarte maakt een ontwikkeling door, wordt elke week sterker, Sverko mist zelfvertrouwen, kan uitgroeien tot een prima centrale verdediger, Irandust is fysiek nog niet in orde, verwacht dat hij na de winterstop sterker speelt. Ngonge is een flegmatieke speler, echt een momentvoetballer, de Leeuw kan nog altijd van waarde zijn als hij goed gebruikt wordt, Leeuwenburgh groeit met de week, de laatste twee wedstrijden veel goede reddingen verricht. Abraham speelt zonder zelfvertrouwen en wordt vaak op verkeerde positie gezet.....Je moet spelers altijd de tijd gunnen, veel spelers zijn jong en moeten nog rijpen, zou ze niet té vroeg afschrijven....De jeugdspelers uit Groningen O21 [Tounekti-Mortensen-Valente-de Jonge-Hamelink-Olssen- Haddad etc.] verdienen na de winterstop ook een kans om te laten zien wat ze waard zijn!

A Matter of Honor22-12-2021 om 17:26

Ben het NIET met jou eens Gruun 1967. Jij gaat uit van het negatieve. De enigste die hier blaam treft is Danny Buijs die deze spelers geen vertrouwen heeft gegeven en maar wat aan heeft gerommeld door spelers constant op verkeerde posities te zetten. Hier kan Mark Jan Fledderus niks aan doen om de eenvoudige reden dat hij de opstelling niet maakt. MJF heeft Danny Buijs de juiste " tools" gegeven en die heeft er niets van gebakken., makkelijk zat.

Oeleoptak22-12-2021 om 21:08

Onzin. Die juiste tools van jou blijken minder te zijn dan de vertrokken tools. Er zijn aantoonbare miskleunen. Een speler die nog geen minuut speelde omdat hij geblesseerd is, zoals in zijn hele carriëre. Een linksback waar nu een jeugdspeler staat. 2 miljoen voor een groot vraagteken etc.  Geen onzin verkopen aub

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!