Terug

Deel deze pagina:

Wisseling in technische staf; Keeperstrainer Marth vertrekt naar Moskou; Kuperus vervangt hem

Door Sven Heikens 5 reacties

Een wisseling binnen de technische staf van FC Groningen. Keeperstrainer Sascha Marth vertrekt naar Lokomotiv Moskou. Hamern Kuperus komt op zijn beurt over van Fortuna Sittard. 

Marth kreeg onlangs een niet te weigeren aanbod van de Russische topclub Lokomotiv Moskou en de Oostenrijker vroeg de Groningers daarop om mee te werken aan een overgang. De Russische club voldeed aan de wens van FC Groningen en zodoende kwam het tot een overstap.

Op zijn beurt komt Harmen Kuperus over van Fortuna Sittard, eerder onder andere werkzaam bij Go Ahead, Leuven en Mechelen. Technisch directeur Fledderus over de komst van Kuperus: "Wij hadden Harmen al langer op de radar en al eerder met elkaar gesproken. We zijn blij dat we hem na het vertrek van Sascha zo snel hebben kunnen vastleggen".

Overigens was Kuperus keeperstrainer bij Go Ahead onder hoofdtrainer Kees van Wonderen, veelvuldig genoemd bij FC Groningen. 

 

Reacties:
ChiChi02-01-2022 om 18:24

Is dus nu ook wel duidelijk dat Kees van Wonderen de nieuwe trainer wordt!!!!!!!

Trouwens niet mijn eerste keus, dat is Wormuth.

A Matter of Honor02-01-2022 om 20:13

Waar gaat die keeperstrainer nou heen? Naar Lokomotiv Moskou of Dinamo Moskou? Niet dat het mij iets uitmaakt maar als er iets wordt aangekondigd moet het wel juist worden geformuleerd, of speelt het teveel aan champagne nog een rol? 

 

En dan later aanpassen, zonder excuus...................toch nog een goed 2022, misschien met iets minder drank...oeffffff.

appie happie03-01-2022 om 11:39

Maak je niet druk

kees03-01-2022 om 13:17

Ja, het jaar is bij jou goed ingezet, MO'H,  begrijp ik... Maar je moet er wel weer een héél jaar weer tegenaan, en een beetje moed indrinken is nooit verkeerd!

Vwb die wisselingen in de TS: dat blijft nog stukje bij beetje... ik denk dat de nieuwe trainer al informeel heeft toegezegd;  nog niet getekend dus, want dan moet je het wel  in de oipenbaarheid gooien.  Vwb Alfons Arts, vraag ik mij af waar zijn toekomst ligt:  het hangt er helemaal vanaf of ze hem nog meerdere jaren aan de club willen binden...Willen ze op  termijn een nieuwe man op die plaats dan zie ik hem ook eerder vertrekken.  Fledderus is van zich niet vies van nieuwe mensen, waar hij ( naar de spelers toe) iets over te zeggen kan hebben. Zeg maar "greep houden" op de selectie.  Ach, die keeperstrainer doet zijn werk een beetje in de luwte, maar Hoekstra zou ik graag zien keepen als Peter Leeuwenburg niet vaster wordt/ Ook hij kan zich trouwens ook nog verder ontwikkelen.  als hij goed begeleid wordt.,

En dan de hamvraag:  welke nieuwe spelers gaan er nog komen?  een rechtsback?, of een nummer 6? erbij? of "misschien wel niks erbij" zoals MJF ook onlangs nog heeft geroepen...  

Ik wens Buys en de FC een heel voorspoedig en succesrijke tweede seizoenshelft toe... met knetterspannende wedstrijden, waar Buys en onze club haar visitekaartje afgeeft:  Chapeau ! in de pers...dat moeten we hebben .

A Matter of Honor03-01-2022 om 17:09

Ja Kees, moed indrinken is wel nodig om de tweede seizoenshelft in te gaan met deze huidige trainer. Heb er geen enkel vertrouwen in al drink ik 3 flessen Ramon "Bilbao" leeg. Het wachten is op een goed bericht van de club wie de " schreeuwende dorpsgek " uit Dordrecht op gaat volgen. Frank Wormuth van Heracles wordt uitdrukkelijk genoemd op diverse fora. Zou geen gekke keus zijn. Rustige man en voorzien met de gave van " deutsche grundligkeit", past perfect bij de Noordelijke mentaliteit. We gaan het zien..

grunn196703-01-2022 om 11:19

Frank Wormuth weg bij heracles, die gaat naar de FC.

Durf ik me geld wel op te zetten

Jay03-01-2022 om 12:12

Hij heeft in een interview aangegeven dat hij naar het buitenland (buiten Nederland en Duitsland) wil, dus dat moet ik nog zien. 

Fan op afstand03-01-2022 om 16:52

Daarnaast wil hij een keer Europees voetbal spelen. Wel, die garantie kan de FC hem ook niet geven. En keuzes die voor ons bijna normaal zijn, zijn dat voor Fledderus niet. Hij komt met iets onverwachts naar buiten denk ik. 
Daarnaast ben ik ook nog niet zeker van het feit dat Wormuth weer een functie als trainer wil/zoekt. Maar we gaan het zien.

Fan op afstand04-01-2022 om 15:50

Volgens FC Update zou Van Wonderen in belangstelling staan van onze FC en FC Utrecht. Volgens de tamtam. Zou kunnen betekenen dat Utrecht ook belangstelling voor Wormuth zou kunnen hebben, als Utrecht echt op zoek is natuurlijk. Spannend.

Alf05-01-2022 om 11:13

Kan ik wel snappen: Hake is maar een middelmatige trainer. In mijn ogen duidelijk slechter dan Buijs. FC Utrecht en FC Groningen zullen wel in dezelfde vijver vissen. Een nadeel voor FC Groningen: Van Seumeren heeft een dikkere portemonnee.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!