Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen speelt in oefenduel gelijk tegen SV Meppen

Door Sven Heikens 7 reacties

FC Groningen heeft vandaag in een oefenwedstrijd tegen de Duitse 3.Liga club SV Meppen met 1-1 gelijkgespeeld. Trainer Danny Buijs gebruikte alle 22 beschikbare veldspelers. Jan Hoekstra stond de hele wedstrijd onder de lat.

Eerste helft: Hoekstra; Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer; N'Gonge, Duarte, Suslov, Van Kaam; De Leeuw, Strand Larsen.

De beginfase in de eerste helft was voor SV Meppen, waarbij Hoekstra zich enkele keren kon onderscheiden. Verder gebeurde er weinig noemenswaardigs in de eerste helft

Tweede helft: Hoekstra; Dammers, Kasanwirjo, Sverko; Schraven, Irandust, Valente, Talo; Abraham, Postema, Joosten

In de tweede helft begon Groningen (op keeper Hoekstra na) met een compleet nieuw elftal aan de aftrap. Groningen kwam in deze tweede helft tot beduidend meer mogelijkheden via Postema en Joosten, maar telkens lag de Duitse slotpost Domaschke in de weg. Tot eind in de tweede helft, waarin Marin Sverko over links doorbrak, de lage voorzet gaf op Schraven, wiens inzet nog gekeerd kon worden. De rebound schoot Postema binnen.

De overwinning leek binnen, totdat plots voor tijd een van richting veranderd schot langs Hoekstra carambolleerde: 1-1. 

In de tweede helft vielen ook Blokzijl en Holder nog in. Kortom, veel spelers uit eigen opleiding mochten vandaag hun opwachting maken, waarbij eenieder ook een goede indruk achter liet! 

Hieronder de samenvatting van de wedstrijd

Reacties:
Euroborg06-01-2022 om 22:03

Vond de eerste helft met de meeste basisspelers minder aantrekkelijk dan de tweede helft met de jeugdige talenten uit Groningen O21....Zélfs Patrick Joosten en Paulos Abraham lieten in de tweede helft zien, dat zij meer geïnspireerd en beter gemotiveerd waren dan in de wedstrijden, die wij tot nu toe van ze gezien hebben! Ook de jonge spelers Nikolas Talo, Nathan Holder, Luciano Valente en Jens Schraven lieten zien, dat ze niet veel minder waren dan de spelers uit de eerste helft. Voor de rust vond ik Nereysha Kasanwirjo, Daniël van Kaam én Laros Duarte opvallend sterk spelen, zij speelden de ballen vaak naar voren in de voeten van onze aanvallers. Bart van Hintum en Michael de Leeuw vielen uit de toon, zij raakten veel ballen verkeerd of passten naar de tegenstander.....Delaho Irandust liet zien over een fijne steekbal te beschikken, maar kwam niet echt in het spel voor. Keeper Jan Hoekstra kreeg weinig te doen, was voor een deel schuldig aan het tegendoelpunt in de laatste minuut! Als ik Danny Buijs was, zou ik Patrick Joosten en Paulos Abraham nog niet té vroeg afschrijven.....

Maar laten we alsjeblieft niet te veel conclusies trekken uit het spel van vanmiddag, want het blijft maar een oefenpot. Iedereen moet z'n ritme nog terugvinden, volgende week maandag en dinsdag misschien nog twee duels en dan moeten we klaar zijn voor het thuisduel tegen PSV op zondag 16-1! Daarna op woensdag 19-1 voor de KNVB-beker thuis tegen NEC en zaterdag 22-1 uit tegen Vitesse! Laten we maar met z'n allen duimen dat er geen coronabesmettingen bij komen....

A Matter of Honor06-01-2022 om 22:42

Heb,net als vele andere supporters de wedstrijd op de streaming van you tube gevolgd. Vond het al met al een goede wedstrijd van FC-Groningen. De jeugd heeft hun visitekaartje afgegeven waar de trainers verder mee kunnen. Valente, Schraven en Abraham vielen positief op. Jammer van dat doelpunt in de laatste (extra) minuut..

Alf07-01-2022 om 00:37

Ik heb alleen de samenvatting gezien. Maar mooi dat Dankerlui en Irandust er weer bij zijn. Daar verwacht ik veel van. El Hankouri is nog geblesseerd?

Bayern 07-01-2022 om 07:46

Hankouri is positief getest samen met Kalley. Maar die zal ongetwijfeld gelijk weer in de basis staan als hij weer negatief is. Buijs z'n holmaatje. 

En dan wil hij ook nog wachten wat hij verder voor aanbiedingen krijgt, ik snap werkelijk waar niet dat hem überhaupt een aanbieding gedaan is. Die jongen is hooguit van het niveau Spakenburg ofzo. Ja of ze hebben hem een veredeld amateurcontract geboden wat bij zijn niveau past. Maar dat zal wel niet. 

Herman Badkuip07-01-2022 om 09:33

Zou Oussama Tannane van Vitesse niets zijn voor FCG....komt bij Thomas Letsch niet meer aan de bak.

Euroborg07-01-2022 om 09:50

Heeft een aardige techniek en fijne trap, maar zorgt overal [Heracles, Utrecht en Vitesse] voor problemen....laat hem maar naar Turkije gaan. Wij gaan voor Cheikh Niasse van Lille.....verdedigende middenvelder, die wij goed kunnen gebruiken!

Metworst07-01-2022 om 10:16

VI meldt dat Cambuur Joosten wil huren. Wat mij betreft Liever verkopen dan verhuren.  Ik zeg in een ruildeal met Bangura of Jacobs kun je prima zaken doen. 

Marco07-01-2022 om 10:58

Steekpas vanuit het centrum naar de spitsen wordt een nieuw wapen. Mooie pass van Duarte op Larssen, en Irandust op Postema. Is moeilijk te verdedigen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!