Terug

Deel deze pagina:

Done Deal! FC Groningen verwelkomt Bogarde (19 jaar) van Hoffenheim op huurbasis

Door Sven Heikens 25 reacties

FC Groningen hoopt Melayro Bogarde op korte termijn te kunnen presenteren, aldus Voetbal International. Bogarde vertrok op jonge leeftijd al naar Hoffenheim, waar hij tot dusver tot 11 Bundesliga duels kwam. Bogarde is zowel achterin als op de verdedigende middenveld positie inzetbaar, maar zal vermoedelijke gehaald worden voor de controlerende middenvelder positie.

Update 20:30 uur - RTV Noord bevestigt de komst van Bogarde, het neefje van oud topvoetballer Winston. De Rotterdammer wordt voor het komende half jaar gehuurd. Bij FC wordt Bogarde gezien als een extra optie op het middenveld.

Update vrijdagochtend - Voetbal International weet te melden dat FC Groningen in eerste instantie in heeft gezet op anderhalf jaar huur, maar daar wilde Hoffenheim nog niet aan. Wel afgesproken is dat beide clubs in de eindfase van dit seizoen de mogelijkheid van een verlenging van de verhuur gaan bespreken.

FC Groningen heeft de komst van Bogarde inmiddels bevestigd. De 19-jarige verdedigende middenvelder komt voor een half jaar over van Hoffenheim.

Reacties:
appie happie13-01-2022 om 19:57

Bekende naam Bogarde!

Hij moet oom zeggen tegen Winston...

 

Huren voor half jaar vooralsnog volgens twitter.

boertje13-01-2022 om 20:03

Zou het hier om huur of koop gaan?  Ajax, Barcelona etc toonden eerder al interesse... Wel haalbaar? 

Marco13-01-2022 om 20:08

Slimme versterking. Zou een goede deal zijn voor beide partijen.

Metworst13-01-2022 om 20:23

Een 19 jarige een half jaar huren, dan moet hij wel heel goed zijn. Ik vermoed wel een optie tot koop. Hij was een grote belofte bij Feijenoord. Maar hij komt bij zijn  huidige club niet tot spelen. Kan bij ons op termijn zeker de missing link zijn.

BROMBEER13-01-2022 om 20:26

Fantastische deal!!!!!!! Een speler van 19 jaar huren zonder koopoptie, evht een directe versterking. Echt weer een topdeal van onze Fantastische TD, lekker op de centjes blijven ziiten markie!!!

b.raatjes196613-01-2022 om 21:17

We moeten niet alweg commentaar leveren misschien is er wel een optie tot koop bedwongen flederus kende wil hij dat wel hebben we zijn niet bij die onderhandelingen geweest en hij kan best goed voetbal spelen..hij speelt in jong oranje daar kom je niet zomaar in..en waar wil je in deze tijd ervaren spelers halen ..dat is best lastig fc Groningen houdt toch ook strand LARSEN die kon naar Italië maar dat heeft fc Groningen ook niet gedaan dus een ander club houdt ook zijn ervaren spelers dat is ook logisch dus is dit een prima aanwinst hij kan MATUSIWA doen vergeten dan kan DUARTE ook meer naar voren spelen en hij op verdediger middenvelder daar kunnen we best profijt van hebben 

Herman Badkuip13-01-2022 om 21:22

Ben benieuwd naar het spel van Melayro Bogarde in het team van FC Groningen. Speelt misschien al mee komende zondag tegen PSV als verdedigende middenvelder. Heb hem alleen in Jong Oranje zien spelen de laatste interlands en hij maakte op mij een prima indruk! Verstandig van MarkJan Fledderus, dat hij Bogarde voor de rest van het seizoen gehuurd heeft van Hoffenheim...misschien wordt het op het einde van het seizoen wel een win/win-situatie voor FCG! Zeker als MJF een koopoptie heeft bedongen voor het neefje van Winston Bogarde.

Fan op afstand13-01-2022 om 21:34

Wat mij ondertussen wel duidelijk is geworden is het feit dat Fledderus en ik een andere betekenis geven aan het woord " ervaring ". En blijkbaar vangt Fledderus overal bot want huren was toch een laatste optie. Hiermee geef ik geen waarde aan de gehuurde speler want zo goed ken ik hem niet. Laten we hopen dat hij nog wat extra spelers binnen kan slepen. 

Nachtwacht13-01-2022 om 21:42

Prima investering, zeker als er nog wat aan te verdienen valt. Vreemd dat de huurtransfer al wordt afgekeurd zonder dat de details bekend zijn

b.raatjes196613-01-2022 om 21:51

Je kent flederus hij zal dit wel besproken hebben alleen hij gaat kijken of hij wel genoeg dingen laten zien hij moet zich bewijzen en als hij dat goed doet dan kopen ze hem het ligt nu bij de speler wat hij laat zien maar flederus kende is dat wel besproken...en ja bot vangen ja het zal moeilijk zijn om een goede speler op te halen in winter een club doet nu niet zijn goede spelers weg zeker geen basis speler daar is de tijd niet voor zomer is dat makelijker dan in de winter dat moet we flederus niet kwadelijk nemen daar kan hij niks aan doen .of je moet al met miljoenen gaan smijten dan heb je kans maar anders niet fc Groningen doet nu ook geen goede spelers weg ja bank zitten Joosten maar anders ook niks weggegaan we moeten er ook niet aan denken dat strand LARSEN of THOMAS suslov weggegaan was in de winterstop daar moeten we niet aan denken zo denkt een andere clubs ook 

BROMBEER13-01-2022 om 22:15

Fleddie met zijn directe versterking en ervaring, weg met die gek

no guts no glory13-01-2022 om 22:18

Tja Fleddie gaf aan dat hij vertrouwen heeft in deze selectie ( ondanks dat hij zijn beste spelers verkocht heeft deze zomer ) . Ook zei hij als er in de winterstop spelers bij komen moeten het directe versterkingen zijn. Ervaren spelers dus. Tja jonge veel belovende spelers hebben we al maar ze spelen amper. Hoop wel dat ze een optie tot koop hebben bedongen. Maar dat valt ernstig te betwijfelen. Hoffenheim speelde vorig seizoen subtop Bundesliga. Die gaan Bogarde niet voor een appel en een ei verkopen. Bovendien kunnen wij die salarissen helemaal niet betalen. Ook heeft deze speler nog een vierjarig contract. Lijkt mij meer iets voor verbreding van de selectie voor toekomstige Corona gevallen. Heb je in ieder geval een brede selectie en heb je spelers genoeg om in de eredivisie te blijven ( zie de problemen bij Pec )   Net als Redan gaat hij in de zomer gewoon weer terug naar Duitsland. Hoor Fleddie ook zeggen bij de presentatie van Kasanwirjo: hij kan ook heel goed verdedigende middenvelder spelen. Lijkt mij een betere optie dan Bogarde. Kasanwirjo is goed in de 1 op 1 duels en is veel dynamischer dan bijv Dammers op die positie. Dan kan Te Wierik weer centraal achterin waar hij veel beter is dan als rechtsback. Verder van Hintum als linksback vervangen door Meijer ( of een nieuwe linksback halen )   Van Hintum als linksback kan echt niet meer. 

A Matter of Honor14-01-2022 om 13:30

Gezien de bovenstaande reacties. De beste stuurlui staan aan de wal. Mannen wees toch blij dat Mark Jan Fledderus z'n nek uitsteekt en probeert hier en daar een redelijke speler te halen. Of dit met deze Bogarde gaat lukken zien we dan wel. Dat Mark Jan Fledderus spelers huurt vind  ik logisch of je moet zo overtuigd zijn van iemands kunnen dat je er veel geld voor uit gaat geven, maar dat kan je dan beter in de zomertransferperiode doen met meer tijd. Dus deze actie van onze voortreffelijke TD is prima.

appie happie13-01-2022 om 22:35

Laten we het een kans geven!

Je kunt over een maandje zeggen of er wat in zit..

Zag nog iets op twitter..over een zaakwaarnemer die in Groningen was aangekomen..evt voor Pelupessy ( als ik dat goed schrijf)

13-01-2022 om 23:08

ik heb de laatste dagen enkele keren met toenemende zorg geconstateerd dat het wel erg stil is rond de selectie, vwb versterkingen.  

Huren nu voor een half jaar is natuurlijk geen geldverkwisting: en veel riusico zal Buys niet willen lopen met (nog) weinig ervaren jonge spelers... "een keer houdt het op" en dan blijven de punten weg...

We krijgen een tamelijk zwaar programma eerste deel 2022... als nu maar de oudere spelers de kar trekken in de wedstrijd: Te Wierik, Van Hintum en De Leeuw zullen alles uit de kast moeten halen om te winnen in  de duels... en Van Kaam, Suslov en Dankerlui  moeten in de omschakeling alles winnen... en in de  as met Kasanwirjo en Bogarde vooral heersen

Alf13-01-2022 om 23:48

Op de site van de FC staat nog niks. Maar als het niet lukt om iemand te kopen en je hebt wel een gat in je selectie dan is huur een optie natuurlijk. Geen idee wat de voorwaarden zijn bij deze deal. Voorbarig om deze deal af te branden als je hem nog niet eens hebt ziet spelen. (zie sommige eerdere reacties)

TOPGrUNN13-01-2022 om 23:52

Die jonge zal echt wel weten wat voetbal is en wat zijn taak hierin is in dit team. Nog niet zolang geleden zaten er ook grotere clubs achter hem aan... pak je kans en laat het maar zien kerel. En MJF heeft nu mogelijk nog wat extra over voor een ervaren speler...

Dijk14-01-2022 om 09:41

Oplossing korte termijn en minuten maken. Het zal een goed talent zijn maar je hebt dit seizoen nog niet gespeeld voor Hoffenheim 1. Waarom geen speler met ervaring nee dat wordt moeilijk deze transferwindow. Met een schreeuwlelijk langs de kant is deze jonge jongen vast niet gewend. Succes

 

 

boertje15-01-2022 om 09:39

Jorrith hendrix mag weg bij Spartak... Ervaren 

Euroborg14-01-2022 om 10:34

Deze Melaroy Bogarde zou zo maar eens dé revelatie van de tweede seizoenshelft kunnen worden! Misschien ook perspectief voor de langere termijn, maar in elk geval voor dit seizoen inzetbaar op meerdere posities....En als 't voor beide kanten [speler én club] tegenvalt, is er nog géén man overboord. Volgens mij is MarkJan Fledderus nog met meer spelers bezig....deze transferwindow is nog niet gesloten! Zou toch geweldig zijn, eindelijk een opvolger voor Azor de motor Matusiwa! ps. voordeel is dat hij al spelers uit de selectie van FCG kent, hij heeft in Jong Oranje al samen gespeeld met Daniël van Kaam en Neraysho Kasanwirjo! PSV krijgt 't komende zondag zwaar tegen ons talentvolle middenveld :  Suslov, Bogarde, Duarte, van Kaam......met daar achter keeper Hoekstra, verdedigers Dankerlui, Kasanwirjo, Sverko en Meijer én voorop Strand Larsen met Ngonge!

BROMBEER14-01-2022 om 14:13

Brevet van onvermogen voor fledderus om hiermee aan te komen.

grunn196714-01-2022 om 15:48

Eindelijk speler met veel ervaring en veel wedstrijden in de benen op het hoogste niveau, dit heeft de jonge selectie met relatief weinig ervaring nodig.

 

Laten we het een kans geven .. zucht...

FC NL05014-01-2022 om 16:33

Voetbalprimeur meldt op hun site bij het artikel over komst van Bogarde naar FC dat de club ook al in gesprek is met meerdere andere mogelijke aanwinsten.

 

Citaat uit artikel Voetbalprimeur : Vermoedelijk is Groningen nog niet klaar op de transfermarkt. De club is met een aantal doelwitten in gesprek.

Pietjepal14-01-2022 om 20:53

.

Pietjepal14-01-2022 om 20:53

Beter dan niks toch? Uhm heb wat YouTube gekeken, sorry, dit is gewoon een goede speler. We mogen blij zijn dat hij Groningen komt versterken.

A Matter of Honor14-01-2022 om 21:38

Zal me benieuwen op welke positie hij wordt opgesteld,  die waardeloze trainer kennende natuurlijk op een verkeerde plek.

alexvl15-01-2022 om 09:06

Laat ze Jorrit Hendrix eens polsen. Is te halen voor 8 ton

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!