Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

Door Sven Heikens 10 reacties

Aanstaande zondag komt de winterstop voor FC Groningen weer op een eind en FC Groningen mag direct aan de bak. Drie wedstrijden binnen zeven dagen, te beginnen zondag tegen koploper PSV.

FC Groningen

FC Groningen is de winterstop goed doorgekomen, aldus trainer Danny Buijs. In tegenstelling tot veel andere ploegen had Groningen relatief weinig last van coronabesmettingen binnen de selectie. Enkel El Hankouri en Kalley testten vlak voordat Groningen weer zou beginnen positief, en sloten daardoor noodgedwongen later aan bij de selectie. Groningen heeft in de voorbereiding een tweetal oefenwedstrijden gespeeld. 

Groningen leek deze oefenwedstrijden te gebruiken om aan een wat vastere formatie te werken, want in beide wedstrijden speelde Groningen met dezelfde formatie als waarin het ook komende zondag lijkt te starten. Tegenvaller op het trainingskamp was dat Irandust geblesseerd uit viel. Hoe lang hij eruit ligt, is nog niet bekend, maar Irandust stond vandaag al wel weer op het trainingsveld om individueel te trainen

De formatie waarin Groningen heeft gewerkt en vermoedelijk ook zondag zal starten is een 4-2-3-1 formatie: Leeuwenburgh; Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer; Duarte, Van Kaam; N´Gonge, De Leeuw, Suslov; Strand Larsen.

Kasanwirjo is komende zondag geschorst na zijn rode kaart tegen AZ.

PSV

Waar Groningen relatief weinig blessure en coronagevallen heeft, had PSV in de voorbereiding op de wedstrijd van zondag aanzienlijk meer problemen. Begin deze week mistte de koploper van de Eredivisie nog liefst 14 spelers begin van de week. Inmiddels zijn er 9 van deze spelers weer beschikbaar zondag, maar een vlekkenloze voorbereiding kende PSV allerminst. Voor zondag zijn nog afwezig: Ramalho, Thomas, Sangare, Madueke en Zahavi.

De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde weliswaar in een geflatteerde 5-2 overwinning, toch was het één van de betere wedstrijden van FC Groningen dit seizoen. Met een goed strijdplan heeft Groningen laten waar het PSV pijn kan doen. 

Aardbevingsproblematiek

Tijdens de wedstrijd vraag zal FC Groningen zondag wederom aandacht vragen voor dit maatschappelijke issue en de problematiek die Groningen al zo lang teistert. Onder meer door te spelen met een unieke aanvoerdersband, speciale uitingen op de LED-boarding en middels vlaggen in en rondom Euroborg wil FC Groningen haar betrokkenheid laten zien, want: "Het is tijd voor respect voor Groningen", aldus de FC op haar clubsite.

Aftrap komende zondag is 14.30 uur

Reacties:
Euroborg14-01-2022 om 22:10

Eindelijk gaat zondagmiddag de bal weer rollen in de Euroborg! Weet zeker dat koploper PSV veel respect zal hebben voor het team van Danny Buijs. Ze zullen zich het eerste half uur van de wedstrijd in Eindhoven vast nog wel herinneren, twee prima goals van Cyril Ngonge zorgden toen voor een 1-2 stand....Hélaas moest FCG op het eind toch erkennen, dat PSV Eindhoven een maatje te groot voor hen was. Zondagmiddag thuis zal FC Groningen ongetwijfeld met een sterk tactisch concept op de proppen moeten komen, om titelkandidaat PSV punten afhandig te maken....Vanuit waarschijnlijk een vijfmansverdediging proberen de ballen naar de spitsen Strand Larsen en Ngonge te spelen. FCG zal veel reactievoetbal moeten spelen om onder de druk van PSV uit te kunnen komen. Veel strijd leveren en blijven loeren op de kansjes, die zeker gaan komen....Net als in de laatste thuiswedstrijd tegen Feijenoord moeten onze voetballers blijven knokken voor elke bal én de spelers van PSV de hele wedstrijd blijven bestrijden met een tomeloze inzet! Jammer dat Kasanwirjo voor deze wedstrijd geschorst is, maar misschien brengt nieuwkomer Bogarde in de tweede helft nieuw élan in de wedstrijd! Ben benieuwd naar het spel van FCG in de eerste wedstrijd ná de winterstop, heb zeker alle vertrouwen in een goed resultaat voor de mannen van Buijs! 

kees15-01-2022 om 15:23

Ngonge geschorst voor rood; verder verwacht ik vanwege weinig voorbereiding/afgelaste trainingskamp van PSV dat Veerman invaller is;  ontzettend moeilijke speler om te verdedigen omdat zijn voorzetten zo goed en gevaarlijk zijn;  Verder was er veel "komkommertijd-nieuws" over de FCG in de media: gedoe tussen Buys en MJF uit het verleden werd weer opgehaald...waardoor er geen verlenging van zijn contract kwam, en wie de nieuwe trainer/ & assistent wordt dat mag  toch ook wel eens bekend gemaakt worden...  Maar de FC G spelers zullen zich zeker bewust zijn dat een (verdere ) neergang op de ranglijst geen optie is!  :  maar zien wat het oplevert !

 

Marco14-01-2022 om 22:33

Liever dat de KNVB kiest voor de clubs en supporters, waaronder de seizoenkaarthouders en de competitie tot 1 maart had stilgelegd. Laf, visieloos en gebrek aan leiderschap dat de KNVB de betaaldvoetbalclubs en supporters financieel laat stikken. 

Achterhoede is zeer zwak, dus verliespartij. 

Hopelijk zien we nog een leuke aanval. 

Metworst15-01-2022 om 08:22

Ik ben al tevreden met een punt, ondanks het ontbreken van enkele belangrijke spelers bij PSV zou dat naar mijn idee het hoogst haalbare zijn. Maar ik laat me graag verrassen, ik hoop dat we bogarde ook nog even te zien krijgen.

Pietjepal15-01-2022 om 09:15

Gaan voor dat ene punt met mes tussen de tanden

Herman Badkuip15-01-2022 om 10:19

Vanaf het begin moeten de spelers van trainer Danny Buijs er lekker opklappen, elk duel fel d'r ingaan en er voor zorgen, dat de middenvelders van PSV niet aan voetballen toe komen! Tis een groot voordeel dat FCG gelijk de eerste wedstrijd na de winterstop tegen de koploper moet spelen, want de Eindhovenaren hebben veel spelers, die nog weinig spelritme hebben opgedaan en/of ziek zijn geweest. Zondagmiddag missen zij ook nog eens een aantal belangrijke spelers [Ramalho, Madueke en Sangaré] en hun keeper is hopeloos uit vorm, vóóral bij hoge ballen is hij kansloos! Met een tomeloze inzet en véél druk naar voren gaan onze lepe aanvallers vast en zeker scoren! Heb veel vertrouwen in een heerlijke overwinning voor FC Groningen, blijft ontzettend jammer dat wij er met z'n allen niet live bij kunnen zijn in de Euroborg! Voorspel een dikverdiende 3-1 overwinning met goals van Strand Larsen, de Leeuw én Suslov....Hoop dat Bogarde ook nog even in het veld komt, ben ontzettend benieuwd naar zijn spel. Zeg tegen Buijs en zijn mannen, weg uit die degradatie-sleur en met z'n allen kop d'r veur! 

Holwierde15-01-2022 om 11:36

ik hoop op een gelijk spelletje.

GroenWit02015-01-2022 om 12:11

Off-topic: teletekst meldt dat Deyo Zeefuik aan Blackburn Rovers (Championship) wordt verhuurd. Hopelijk komt hij daar wat meer aan spelen toe

Ruurd15-01-2022 om 12:27

Zonde dat de stadiondeuren gesloten blijven. Met de supporters als 12de man achter onze TvhN maken we een goede kans om de lampjes weer met nul punten naar huis te sturen.

BROMBEER15-01-2022 om 18:39

Hoop dat el hankouri de rest van het seizoen positief test

appie happie15-01-2022 om 18:53

Hahaha nait best...

Euroborg15-01-2022 om 18:56

Weer lekker positief bezig Omibrombeer......

Pietjepal15-01-2022 om 21:30

Van mij mag Bogarde lekker voetballen als het een verloren wedstrijd is.

Beetje voetballen mag ik graag zien.

kees15-01-2022 om 22:28

dat weet je pas na het laatste fluitsignaal   

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!