Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen incasseert nipte nederlaag tegen PSV

Door Redactie 20 reacties

In een wedstrijd om snel te vergeten heeft FC Groningen met 1-0 verloren van PSV. FC kwam in de eerste helft binnen tien minuten op achterstand door een doelpunt van Götze. Tot aan de pauze kwamen de Groningers niet tot kansen. Kort na de hervatting schoot Duarte een vrije trap op de lat. Ondanks meer inbreng aan de wedstrijd zou FC Groningen niet meer gevaarlijk worden waardoor de Eindhovenaren eenvoudig overeind bleven. 

eerste helft
De eerste mogelijkheid was voor Gakpo die met een omhaal de bal over het doel van Leeuwenburgh werkte. De gasten drongen stevig aan en dicteerden het spel. In de tiende minuut vond Gakpo de inkomende Götze (die voor zijn man was uitgekomen) en simpel de bal achter Leeuwenburg kon intikken, 0-1. 

Ondanks de Eindhovense dominantie wist FC er spaarzaam uit te komen. Met name de voorzetten van Dankerlui kwamen jammer genoeg niet op bestemming waardoor kansen uitbleven. Daarentegen schoof Doan namens de gasten de bal naast het doel van Leewuenburgh.

Tot aan de pauze gebeurde er vrij weinig meer. In de slotfase was Doan dichtbij de 0-2 maar Leeuwenburgh keerde diens schot. 

tweede helft
De eerste kans voor FC kwam uit een vrije trap van Duarte die op de lat kwam. Uit de rebound werd de bal tot hoekschop verwerkt die ongevaarlijk was. Na een korte groen-witte opleving trokken de gasten meer het initiatief naar zich toe. De Leeuw voorkwam met het hoofd de 0-2 van Mauro Junior.

Na een uur werden Abraham en Postema ingebracht voor Ngonge en Van Kaam. Bij PSV werd een driedubbele wissel toegepast waaronder de inbreng van nieuwkomer Veerman. De gasten behielden het betere van het spel, kansen bleven uit. Sverko en nieuwkomer Bogarde mochten het laatste kwartier volmaken voor De Leeuw en Meijer. Ook Dammers kreeg nog wat speeltijd voor Ngonge.

FC Groningen probeerde nog om een gelijkmaker te forceren maar de eindpass bleef uit. In de slotfase werd Strand Larsen toch gevonden maar de Noor die de bal op de borst aannam, kon geen vervolg geven aan een uithaal op doel. 

Aankomende woensdagavond is er weer een wedstrijd. FC Groningen speelt thuis een bekerwedstrijd tegen NEC. 

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Meijer, Te Wierik, van Hintum, Ngonge, Suslov, De Leeuw, Duarte, van Kaam, Larsen 

Opstelling PSV: Drommel, Teze, Boscagli, Obispo, Mauro Júnior, Gutiérrez, Götze, van Ginkel, Doan, Gakpo, Romero     

Reacties:
16-01-2022 om 17:06

Deze wedstrijd is eigenlijk een copie van veel andere wedstrijden van FC Groningen onder Buys;  Het lukt maar niet om de omschakeling te maken naar een fatsoenklijke aanval die ( bijna altijd ) en door persoonlijke fouten of slordigheden de FC aanvallers niet  breiken.  Suslov, Dankerlui maar ook Strand Larsen, de Leeuw en Postema komen zo hopeloos in de duels te kort of te laat of er komt hieruit geen schot op doel...  

We kunnen nog tot St Juttemis wachten tot dit wel gaat lukken, en eerlijk gezegd heeft Buys deze week in de pers zijn handdoek al geworpen door na te trappen naar Fledderus en Gudde.  "De club FC Groningen is groter dan de directie"...en: moet iik zondags apart terugkomen om te horen dat er niet verlengd werd, terwijl ze dat allang wisten"?...en: ook maar gelijk Poldervaart wegsturen  terwijl niemand in de club iets tegen hem heeft"

Hoe bedenk je zo'n uitspraak in de V.I. nu op  half januari, als het je taak is om een zo goed mogelijke 2e seizoenshelft bij Groningen nog neer te zetten?, dat vraag ik mij dan af.,..dat klopt gewoon niet;  en misschien ligt hier wel een voorspellende situatie dat Buys TOCH eerder of binnenkort al vertrekt.  Want waar rook is, is vuur.

Woensdag voor de beker tegen NEC... ik durf er op dit moment niks van te verwachten.

A Matter of Honor16-01-2022 om 17:16

Krijg ik dan toch mijn zin ,Kees dat deze "lamlul" opsodemieterd.?

16-01-2022 om 19:53

Ik vond niet dat er een strijdbaar en kansrijk team stond na 2 weken rust en voorbereiding.  Dat je verliest van PSV is op zich niet erg, wel dat de trainer er zo weinig voetbal tegenover wist te stellen.  

Marco16-01-2022 om 17:07

Groningen probeerde voetballend er door te komen. Dit lukte zeker de eerste helft een paar keer heel aardig. Dan ontbreekt het aan een goede voorzet. Tweede helft was minder. Vanaf de linkerkant nauwelijks kansen gecreëerd.

Meijer en Bogarde hebben het goed gedaan. Verder te weinig kwaliteit om het PSV moeilijk te maken. 

corinti16-01-2022 om 17:15

Suslov slechtste man van de wedstrijd,dat geeft niet(gezien zijn leeftijd),maar roep niet continu dat je de beste bent.

Roelofsky16-01-2022 om 17:30

Ik weet niet waar ik naar heb gekeken vanmiddag maar met voetbal had het niets te maken....

appie happie16-01-2022 om 17:38

Oneman praat programma van ene Lul Driessen..

Ik denk dat we tegen Nec meer kansen krijgen...

Fido16-01-2022 om 17:54

Denk het niet appie,want dan moeten wij het spel maken wat ons niet ligt

appie happie16-01-2022 om 18:09

Hoop houden,tis niet anders toch!

En met Bogarde hebben we toch meer body..

16-01-2022 om 19:59

Bogarde heeft in die korte invalbeurt zeker vier keer zijn voet voor een PSV bal gestoken; deed aan Matusiwa denken en blokkeren kan die dus wel, ook heeft ie inzicht in passing.   maar als je kijkt dat in  de 2e helft alleen handballer van Hintum ( ingooien) kreeg een bal in de 16 van PSV... wat is dat toch met die aanvangssnelheid van die Groningen spelers...overal komen ze een stap te laat !

Nachtwacht16-01-2022 om 17:56

Fijne assist van Joosten... Het zal toch niet

b.raatjes196616-01-2022 om 18:50

Ja het is geen schande om met 1-0 te verliezen van psv we moeten nu niet dramatisch noemen ik dacht we gaan er met 3-0 verliezen van psv dan wordt het maar 1-0 dat valt mee we spreken nu al van schande dat moeten we niet doen we moeten achter de ploeg gaan staan spelen zonder publiek dat is een schande je mag wel overvol in de supermarkt lopen maar niet naar de clubs toe daar moet eens wat aan gedaan worden dat mist fc Groningen het meest niet de twaalfde man achter hun staan daar moet eens wat gebeuren en flederus moet nu achter een aanvallende middenvelder aan die samen met duarte de aanval op zoekt en achter een spits aan die goede voorzetten kunnen geven het kan nu nog wees nu eens snel daarmee dan kunnen we wat dreigende worden voorin daar loopt het voor geen meter achterin wel dat is wel goed maar voorin zit geen dreiging in we lopen teveel terug strand larsen en de leeuw moet aanvoer hebben goede voorzetten meer dreiging voorin daar brengen we te weinig 

Hoekie16-01-2022 om 19:21

Een resultaat halen tegen PSV is alleen mogelijk als PSV een slechte dag heeft en onze spelers boven zichzelf uitstijgen. PSV had geen goede dag, maar de spelers van de FC die wel op hun plek stonden (Dankerlui, Ter Wierik) haalden een bedenkelijk nivo. Dankerlui liet zijn man lopen bij de 0-1, kwam 4 a 5 keer in een positie om een voorzet te geven maar een fatsoenlijke voorzet kwam er niet. Ter Wierik speelde een erg matige wedstrijd en mocht van geluk spreken dat hij geen rode kaart kreeg voor een elleboogje. 

Ook Suslov normaal gesproken een van de betere spelers haalde niet zijn nivo. Er waren ook lichtpuntjes : Björn Meijer speelde heel verdienstelijk en Bogarde viel erg goed in. Daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven. De jonkies Abraham en Postema komen op dit moment nog te kort om tegen PSV het verschil te maken. Met een beetje geluk hadden we er een punt uit kunnen halen maar dat is lastig tegen een ploeg als PSV die op elke positie een betere speler heeft.

Ik doe niet mee aan het zwarte pieten want de oorzaak ligt niet bij een of twee personen maar is jaren geleden ontstaan door een beleidskeuze talent op 1, topsportcentrum etc. Van deze investering zien we op dit moment op het veld nog te weinig van terug maar dat zal op redelijk korte termijn alleen maar beter worden. De directie heeft inmiddels ook een deel van de transferopbrengsten aangewend om schulden ontstaan in die periode af te lossen. 

b.raatjes196616-01-2022 om 19:46

We hoeven ons niet te schamen tegen psv maar met 1-0 verliezen psv heeft meer kwaliteit in de ploeg en ervaring dat is nou ëenmaal zo..en ik hoop dat we met suslov en duarte en borgarde op middenveld spelen en achterin met van hinten.. KASANWİRJO en ter wierik en dammers achter in en voor in LARSEN en de leeuw en NGONGE daar hebben we ook meer kwaliteit in de ploeg en ik hoop dan op betere voor zetten te geven we moeten nu ook niet in paniek te raken nu punten pakken dan komt het wel goed en of flederus moet nu nog wat bij te halen maar dan wel nu

Herman Badkuip16-01-2022 om 20:34

Over de eerste wedstrijd na de winterstop kunnen we heel kort zijn.....PSV was het grootste deel van de wedstrijd een aantal maatjes té groot voor FCG. Omdat de Eindhovenaren het duel niet al in de eerste helft wilde beslissen, bleef FC Groningen na de rust nog even geloven in een onverdiend resultaatje. Koploper PSV was vanmiddag ook niet écht in goede doen, ze sprongen erg nonchalant met hun kansen om....Toch óók vanmiddag lichtpuntjes gezien aan Groningse kant, Björn Meijer bevalt mij steeds meer, hij verdient 't om de komende wedstrijden in de basis te blijven! Ook de korte invalbeurt van nieuweling Melaroy Bogarde kon mij wel bekoren, daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven! Woensdagavond thuis voor de KNVB-beker tegen NEC Nijmegen wordt weer een heel andere wedstrijd. FCG zal écht uit een ander vaatje moeten tappen om deze bekerstrijd te winnen....Fijn dat Neraysho Kasanwirjo er dan weer bij zal zijn, want het centrale duo Mike te Wierik en Bart van Hintum komt veel snelheid te kort. 

Rob197016-01-2022 om 20:46

Voor alle positivo’s alvast de harde waarheid, wij staan binnenkort 15e. Wie gaan wij hier de schuld van geven? De TD, de trainer of de spelers. De TD is verantwoordelijk voor de selectie, de trainer voor de samenstelling en tactiek en de spelers voor de uitvoering. Nu is de uitvoering allerbelabberdst, maar ligt dat aan de spelers? Ik betwijfel dat, de samenstelling is vaak onlogisch en te wisselend, waardoor de uitvoering dramatisch en kansloos is. De TD wordt verweten dat er een onevenwichtige selectie staat na het vertrek van de sterkhouders. 

Matisuwa, Messaoudi en Padt zijn aderlatingen die organisatorisch heel sterk waren, en in het veld zorgden voor de uitvoering. Messaoudi kwam in de plannen van Buijs niet voor, daar kan de TD niet voor opdraaien. Padt, was bekend, en een vergelijkbare keeper loopt buiten de topclubs om niet in de eredivisie rond, waardoor je een normale keeper in je selectie hebt. Matusiwa, is lastig te vervangen, maar ook hij was slechts kort bij de club, en deed knap werk op het middenveld, hier had hij zijn speelwijze op aan moeten passen en niet een ander soort speler dezelfde functie in het veld geven. itakura was ijzersterk maar ook hij was jong en onervaren, maar zich goed ontwikkelde tot een volwaardige eredivisietopper. Maar werd in de eerste wedstrijden goed vervangen door Kasanwirjo, die vol bravoure en met goede verdedigende acties speelde. 

Maar meer als dit is het ook niet, want afgelopen jaar werd Groningen keurig 7e, met dezelfde spelers. Gudmundson speelde sterk, maar is wel een back, die ook nog eens vaak niet meespeelde. 

Nu blijkt Leeuwenburg geen puntenpakker te zijn, en is de rest dan te onervaren en te jong?  Dammers, te Wierik, van Hintum liepen er vorig jaar ook, en zijn aangevuld met een ervaren De Leeuw, die buiten te Wierik om vorig jaar allemaal goed speelden, en nu te traag, onhandig, en volledig ongeschikt zijn, volgens velen. Van Hintum had door priveproblemen een moeilijke start van de competitie, maar te Wierik, de Leeuw en Dammers hebben een normale voorbereiding gehad. Als trainer, je weet dat er waarschijnlijk, bijna 100% zeker, je middenvelder en back verkocht gaat worden, kun je 2 dingen doen, wachten op gelijkwaardige vervanging of een systeem neerzetten met andere spelers, die je wel tot je beschikking hebt. En daar ligt het probleem, Buijs kan geen ander systeem spelen als de verdedigende varianten, die hij in verschillende vormen kan spelen. Echter net als in zijn eerste seizoenen geeft dit systeem mondjesmaat punten, door reactie voetbal te spelen.

En dan kom ik toch op de trainer die deze wanorde iedere week maar weer opstelt. Vorig jaar geholpen met de ervaring van een overgemotiveerde Arjen Robben, die iedereen kon motiveren, maar ook kon aansporen tot topprestaties. Zijn uithaal na Sparta was daar een groot voorbeeld van, waardoor hij goed met zijn vuist op de tafel heeft geslagen om iedereen in het gareel te krijgen. De komst van Robben ligt bij onze TD, misschien niet met het gewenste resultaat, maar wel met veel reuring en positiviteit in een moeilijke tijd. 

Op dit moment is er niet 1 speler in de selectie die tot een vaste waarde (zekerheid) van de trainer hoort, alle spelers zijn al op meerdere posities neergezet, of hebben moeten banken omdat de trainer andere voorkeuren had. Dit laatste is de reden dat er dramatisch wordt gevoetbald en er geen punten worden behaald. In de voorbereiding waren de opstellingen wisselend en dat was ook in de laatste oefenwedstrijden wederom het geval. Er is nog nooit naar een vaste elf toegewerkt met de juiste spelers op de juiste plaats. Als je een dramatische eerste seizoenshelft draait, dan zorg je in de winter er voor dat je goed uit de startblokken komt, en dan oefen je met je beoogde elf, om er eens een keer een team van te maken. De grootste moeite die Groningsn had met de Duitse derde klassers geeft toch echt te denken, wij waren niet beter, en zijn dat met deze strijdwijze nog steeds niet.

Ik ben geen liefhebber van Buijs dat mag bekend zijn, maar hij heeft er naar mijn inzicht ook helemaal niets van gemaakt. Hij wil graag dat zijn spelers in de spiegel gaan kijken, maar het wordt tijd dat hij dat zelf eens gaat doen. Want als je met alle TD’s en assistenten buiten de huidige om niet echt mee kunt samenwerken, dat zegt meer over Buijs dan over Spijkerman, Jans en Fledderus. Helaas is hij zelf niet goed genoeg, hij kan zijn werkwijze en tactiek misschien goed verwoorden, alleen hij kan het niet tot uitvoer brengen, en dat is toch wel belangrijk. Iedereen nog een fijne zondag. 

 

Metworst16-01-2022 om 22:05

Mooi verwoord Rob, helemaal eens. 

1-0 verloren tegen de koploper is overigens prima te verteren. 2e helft probeerden ze wel wat hoger te spelen en gelijk werden ze wat gevaarlijker.

Voor ons wordt het Dry Januari, geen punten in de competitie. Maar Februari gaan ze punten pakken en de weg omhoog vinden. 

Woensdag winnen tegen NEC is wel een must, hoe lastig  het ook wordt. 

Euroborg16-01-2022 om 20:50

PSV Eindhoven was vanmiddag duidelijk té sterk voor de mannen van Danny Buijs en hebben dus terecht de drie punten meegenomen naar huis. Een aantal spelers van FC Groningen zakten vanmiddag door de ondergrens.....Mike te Wierik en Bart van Hintum hebben volgens mij de langste tijd gehad. Zij komen duidelijk [handeling]snelheid té kort, als ik Danny Buijs was zou ik woensdagavond kiezen voor een achterhoede met Dankerlui, Kasanwirjo, Sverko en Meijer. Ook Bogarde verdient tegen NEC een basisplaats op het middenveld! Hoop verder dat alle doemdenkers klaar zijn met hun negatieve kritiek over onze technische staf, zij vallen steeds weer in herhaling én hebben hun punt nu écht wel gemaakt! 

Bombarda779116-01-2022 om 22:06

Nou, reken daar maar niet op Euroborg... die lui heb ik nog nooit kunnen betrappen op iets positiefs... ik begin haast te wensen dat FC Groningen failliet gaat net als BV Veendam, dan zijn we van al die azijn grootverbruikers af. Want als Buijs weg is, dan is er wel weer iemand anders de kop van jut, het lijkt erop dat het Fledderus zijn beurt is. En die mensen denken dat Abraham een goede voetballer is hahahaha. Maar goed, dat hele eredivisie voetbal, er is geen reet meer aan joh. Al tijden niet. Het zou fijn zijn als je op fora zoals dit je reacties van bepaalde personen kunt blocken. Gelukkig hoeven we niet meer door die hele epistels van die Andries te scrollen. Nou, woensdag op naar de beker, NEC thuis. Moet te doen zijn. 

17-01-2022 om 08:17

blocken... en scrollen?  Jij wil "van dik hout"... past helemaal in deze tijd van fakkeldragers en voetbal-ego's... maar als je het voetbal al tijden geen reet meer aanvindt dan komt dat misschien ook wel omdat er wonderen verwacht worden van op zich matige selectie...en dat geloof in wonderen kan de menselijke geest vleugels geven maar evenzo met foute bedoelingen opzadelen.

Metworst16-01-2022 om 22:34

Het tenue van vandaag was prachtig, mogen ze vaker in spelen. 

Herman Badkuip17-01-2022 om 10:28

Zeker een mooi tenue voor de uitwedstrijden, maar niet voor een thuiswedstrijd hoor, dan zie ik echt liever het groenwitte tenue! 

b.raatjes196617-01-2022 om 06:51

Ik vind bombarda dom en raar praat hij moet eens nadenken voor dat hij iets zomaar uit kraamt Danny buijs is wel een goede trainer maar zoals hij schreeuwt daar maak je de spelers bang mee angst voetbal want daar maak je de spelers niet blij mee en ik hoop dat de vorige trainer wat rustiger is 

Marco17-01-2022 om 10:07

Zonder ervaren versterkingen lijkt het een tussenjaar te worden. Was bij Faber ook het geval.

Zou in dat geval de 2 Emmen huurlingen terug halen. Joel van Kaam kan gelijk in de basis als rechtsback. Stond al eens rechtsback tegen Vitesse thuis. Viel toen op met zijn duelkracht en drang naar voren. Kian Slor heeft met zijn voorzetten meerwaarde. 

Euroborg17-01-2022 om 10:26

Daar heb jij een punt hoor, zou zeker in deze transferwindow Joël van Kaam én Kian Slor terughalen.....ze krijgen bij Emmen toch geen speelminuten van Dick Lukkien en kunnen in de komende periode misschien van meerwaarde zijn voor de FCG! 

alexvl17-01-2022 om 12:27

Lees net dat Mokotjo zonder club is en bij Twente traint. Dat zou wel aanwinst voor de FC zijn.

Herman Badkuip17-01-2022 om 14:40

Als Mokotjo nog het niveau heeft van een aantal seizoenen geleden, zou 't een optie zijn voor FCG.....Maar ik zie veel liever verdedigende middenvelder Joey Pelupessy [oud-Heracles Almelo speler] naar FC Groningen komen!

Herman Badkuip17-01-2022 om 14:40

Als Mokotjo nog het niveau heeft van een aantal seizoenen geleden, zou 't een optie zijn voor FCG....Maar ik zie veel liever verdedigende middenvelder Joey Pelupessy [oud-Heracles Almelo speler] naar FC Groningen komen!

appie happie17-01-2022 om 16:34

Ze spreken al met zaakwaarnemer van Pelupessy..

Hoorde ik zaterdag j.l.

Holwierde17-01-2022 om 15:08

Herman Badkuip wie moet zijn salaris betalen van Joey Pelupessy.

Heeft nog een contract tot 30 Juni 2023 kost een paar centjes.

Herman Badkuip17-01-2022 om 21:27

Heb geen idee hoeveel Joey Pelupessy moet kosten Holwierde.....Zijn transferwaarde wordt geschat op 550.000 euro, maar heeft inderdaad nog een contract tot juni 2023. Maar ja, je weet dat je moet betalen als je een speler wil kopen en misschien heeft MJF nog ergens centjes liggen....

Ben trouwens wel benieuwd van wie Appie Happie iets gehoord heeft.....

Euroborg18-01-2022 om 19:36

Heb zin in morgenavond de bekerwedstrijd tussen FC Groningen en NEC Nijmegen....Ben benieuwd naar de basisopstelling van FCG, Jan Hoekstra mag weer eens laten zien dat hij beter is dan Peter Leeuwenburgh en Neraysho Kasanwirjo gaat starten als centrale verdediger. Hoop ook dat Melayro Bogarde veel speeltijd gaat krijgen, want dat eerste kwartiertje tegen PSV smaakt naar meer! Als er een seizoen is dat wij ver kunnen komen in de bekerstrijd, dan is het dit seizoen wel. Eerst thuis tegen NEC en bij winst, waar ik wél van uit ga, in de kwartfinale wéér een thuiswedstrijd mét een volle Euroborg! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!